![]() |
#2221 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Cytat:
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2013-10-04 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Przyczajenie
|
nigdy nie używałam antykoncepcji, nie było potrzeby...
tymczasem jestem po 5 miesiącach krązka, i o dziwo jestem zachwycona. nie musze pamiętać codziennie o nim, nie czuję go, libido wzrosło i zero skutków ubocznych( jedynie krwawienie międzyokrsowe ale to w przypadku gdy nie robiłam przerwy między 1 a 2 miesiącem używania). jednak zastanawia mnie jedno, może umiecie mi pomóc. oczywiście przewertowałam ze 100 razy ulotke i albo nie umiem czytać albo nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie. muszę zrobić miesięczną przerwę w stosowaniu krążka, i zastanawiam się jak użyć po tym miesiącu kolejnego. czy w 1 dniu okresu, jak przy pierwszym zastosowaniu, czy zgodnie z terminem, po 4 tygodniach d czasu gdy powinnam zaaplikowac pomijany krążek??? POMOCY z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Raczkowanie
|
Czy konieczność zrobienia przerwy jest związana z jakimś zabiegiem, operacją itp. ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
A powiedzcie czy zioła mają wpływ na skuteczność ringu? Bo myślę, że sie na niego zdecyduje, przy gumkach osiwieję chyba, szukam czegoś innego. Ale piję aktualnie jedną z mieszanek o.Klimuszki. I tak sie zastanawiam czy się z tym ringiem nie wstrzymać do czasu aż skończę zioła. I jeszcze pytanie odnośnie migren - czy są jakimś przeciwskazaniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Raczkowanie
|
Zioła to chyba tak jak przy tabletkach, trzeba unikać dziurawca. Wszystko jest w ulotce.
![]() ![]() ![]() kasika02 wydaję mi się, że trzeba brać tak jakby w ogóle nic się nie brało, czyli wkładasz 1wszego dnia krwawienia ![]() Ja też mam pytanie, jak to faktycznie jest z zaparciami? Są przeszkodą bo jest ryzyko że krążek wypadnie? To chyba chodzi o częste i długie zaparcia, prawda? Bo jednorazowo 2-3 dni to chyba nic nie zmienia? Bo zaparcia to wchłaniania nie zmniejszają:P Nie bardzo wiem jak to interpretować ![]() ![]() Edytowane przez milka1696 Czas edycji: 2011-11-21 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Przyczajenie
|
tu chodzi o to,ze ruch jelit moze spowodować wypadniecie.napinanie sie i 'rozpinanie' wplywa tez na to,jak nuva się trzyma w pochwie.
A teraz ja ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Przyczajenie
|
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Rozeznanie
|
ja mam migreny tzn mialam, bo odkad stosuje krazek to jakos sa duzo rzadsze a jesli juz to takie krótsze
a co do ziół to napewno sprawdzaj dziurawca czy nie ma w tych co pijesz, czesto jest napisane po lacinie i moze byc napisane w 3 roznych formach. Cytat:
Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-11-23 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hypericum perforatum – dziurawiec zwyczajny Herba hyperici – ziele dziurawca Intractum hyperici – wyciąg z dziurawca Na wszelki wypadek lepiej nie pić niczego co zawiera "hyper..." coś tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2013-10-04 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za opdowiedź. Póki co zastanawiam się dopiero co wybrać, przestudiowałam wątek o spirali, teraz czytam ten, nie stosowałam wcześniej hormonów, więc trochę do rozważenia jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Raczkowanie
|
Piłam w weekend krople żołądkowe...2 razy brałam...nie wiedziałam, że tam jest dziurawiec...fuck...taka mała ilość kropli może wpłynąć na stosowanie krążka??
![]() W życiu bym nie pomyślała ![]() ![]() Edytowane przez milka1696 Czas edycji: 2011-11-23 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym razie na przyszłość, czytać ulotki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
No właśnie już za późno na "dobezpieczanie się". W sobotę rano łyknęłam jakieś 30 kropli, potem to samo w niedzielę po południu, w niedzielę też współżyłam, więc już teraz nic nie pomoże. Tego dziurawca było w sumie tam 1/4 to z 15 kropli
![]() ![]() Na ulotce kropli żołądkowych nie ma nic na temat interakcji z antykoncepcją hormonalną, takie informacje z reguły są ![]() Miał już ktoś takie doświadczenia z kroplami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Rozeznanie
|
hmm na ulotce z antybiotyku i na ginekologicznych lekach sie spotkalam, ze interakcja z antykoncepcja jest uwzgledniona w ulotce, a na pozostalych to nie. Niemniej w ulotce NR jest napisane o dziurawcu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Raczkowanie
|
Ehhh strasznie się martwię, a do przerwy jeszcze tydzień
![]() Może, któraś z Was może napisać coś pocieszającego z własnego doświadczenia, bo chyba sfiksuję przez ten tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Rozeznanie
|
hmm wczesniej (duzo wczesniej) ktos cos pisal o tym ze zazywal krople z dziurawcem, potem nic nie pisał że bedzie dzidzi wiec zapewne nie bylo
![]() ponadto tak mysle ze skoro to juz koniec, to i tak nie doszlo do owulacji wiec, spokojnie, zapewne i nie dojdzie Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-11-23 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
|
koniec to dopiero za tydzień niestety
![]() ![]() ![]() Wydaje mi się, że kiedyś brałam krople żołądkowe z tabletkami, zresztą moją siostra na pewno, i dzidzi nie było ![]() ![]() Sama siebie pocieszam:P Edytowane przez milka1696 Czas edycji: 2011-11-23 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |||||
Rozeznanie
|
zebys sie nie martwila zbyt to znalazlam to z tymi kropelkami
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-11-23 o 22:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Raczkowanie
|
kalae: Wykonałaś ładną pracę aby znaleźć ten mój wątek o kroplach żołądkowych
![]() Przeżyłam faktycznie trochę stresu z tymi kroplami, farmaceutka w aptece mówiła, że tak mała ilość nie ma wpływu. Ziele dziurawca w ilościach zaburzających antykoncepcję jest w lekach neurologicznych, na uspokojenie, depresję itp. Ale teraz mam w domu tylko krople miętowe lub ziołowe bez dziurawca ![]() I dalej wkurzam się, że od producentów leków nie wymaga się, aby pisali w ulotce o interakcjach z antykoncepcją hormonalną Edytowane przez Annuar Czas edycji: 2011-11-24 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Raczkowanie
|
Trochę się uspokoiłam, szczerze mówiąc to nie sądzę żeby taka ilość kropelek mogła jakoś wpłynąć na hormony. Ale jak człowiek ma pecha...
![]() ![]() Tak na zdrowy chłopski rozum, to gdyby faktycznie krople żołądkowe w takich dawkach mogły doprowadzić do ciąży, to pewnie tych ciąż by było zdecydowanie więcej, a już na pewno było by o tym głośniej...to tak jak z antybiotykiem, jak raz przez pomyłkę nawet ktoś weźmie jedną tabletkę, teoretycznie zamiast środków od bólu głowy, to od tej jednej tabletki w ciążę nie zajdzie:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Rozeznanie
|
mówi się ze zmniejsza skuteczność, a nie że znosi skuteczność. Takze powinno byc ok/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2246 |
Raczkowanie
|
Jak zajdę w ciążę to nie omieszkam takiego pozwu złożyć:P
nie ukrywam, że bardzo nie chcę dzidziusia, może nie byłaby to tragedia jako tako, mam stabilną sytuacje i na dziecko mogę sobie pozwolić, ale ja najnormalniej w świecie nie chcę mieć dzieci i robię wszystko, żeby ich nie mieć...w Polsce wazektomia jeszcze nielegalna, więc musimy jakoś inaczej sobie radzić:P Dlatego mam teraz taki straszny stres, ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to, że to raczej mało możliwe, pytałam dziś farmaceutki, to powiedziała, że to za mała dawka, przyjęta dodatkowo w 2 turach, to był drugi tydzień stosowania, więc żeby owulacja się odblokowała, to musi trochę potrwać chyba, więc skoro krople brałam w niedzielę i w niedzielę był stosunek, to plemniki i tak może do owulacji nie dożyją:P Poza tym tak sobie sama dedukuję, że przecież ten dziurawiec też się w organizmie nie utrzymuje nie wiem jak długo, może te kilka kropelek wyparowało w ciągu tych trzech ustawowych godzin:P ehhhh muszę sobie sama tak tłumaczyć bo zwariuję jeszcze przez tydzień:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() spokojnie czekaj sobie na okres bo i tak przyjdzie , a denerwowanie moze tylko opoznic ![]()
![]() |
#2248 |
Raczkowanie
|
Witam.
Mam pytanie. Przed chwilą aplikowałam 3 ringa, ale zauważyłam w miejscu gdzie jest to złączenie (bardziej przeźroczysta część), że na moim ringu jest małe wgłębienie- nie wygląda to "na rozdarcie" , rozcięcie ringa- ale się trochę zaniepokoiłam. Musiałam go włożyć, bo zawsze biorę w piątgek o 18, a do apteki nie zdążyłabym nawet pojechać,żeby zmieścić się w trzech godzinach zapasu. Czy zawsze sprawdzacie ringi, jak wyglądają itp? Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie, czy to normalne czy się bać i jutro jechać reklamować. |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Raczkowanie
|
Ja też mam pytanko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Rozeznanie
|
równie dobrze mozesz nie mieć żadnych skutków ubocznych, i raczej nikt Ci nie odpowie na pytanie jak to bedzie u ciebie, czy skutki uboczne beda czy nie, musisz poczekac, to zalezy od organizmu i jest indywidualna sprawa tego organizmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.