|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Myszeczko mam nadzieje, ze sie uda jakos ruszyc sprawe
bierz Julke z rowerkiem i rob kilometry
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Podczas 1wszego porodu Julcia Moja urodziła sie o masie 3950 i miała Dystocje Barkową , urodziła sie z 3 pkt Abgar. Teraz żeby temu nie dopuścić mały może ważyc max 3500 jeśli wyjdzie że więcej odrazu pod nóż bo nie chcą żeby sie powtórzyło to samo czyli ta dystacja barkowa która jest baardzo niebezpieczna dla dziecka jak i dla matki. Dlatego już od początku tygodnia małego wyganiamy, a ten smyk jak na złosc sobie siedzi w brzuszku. Teraz cały czas juz czas działa na Moja nie korzyśc bo jak wiadomo mały rośnie cały czas, a wiadomo czym mniejszy tym lżejszy poród.
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie wzięły numeru do żadnej dziewczyny![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Obie też ostatni raz logowały się 08.11.11. Daawno temu
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
Ostatnie dwa dni spędziłam gł. w szpitalu i na podróżach do niego :/ Wczoraj i dzisiaj robili mi KTG, bo miałam skurcze, później bardzo intensywne ruchy, a następnego dnia cisza. Więc wolałam zrobić KTG, oczywiście jak już jechałam na badanie, to maluch zaczął się delikatnie ruszać. Nie doczytam Was - przepraszaam. Z wiadomości, które widziałam to,: Glam - chamstwo i prostactwo!! To nieludzkie!! Gratuluję pięknych Maluszków!! |
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Tuszka- ale wszystko już dobrze???
ktg cos pokazało??
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamusie
![]() Chciałam oficjalnie ogłosić, że nasza Roksanka przyszła na świat 12.11.2011 o godz. 8:43 Mała ważyła 3830g i mierzyła 58cm ![]() Od wczoraj jesteśmy w domku ![]() Postaram się nadrobić Was choć troszkę, ale nie było mnie ze dwa tygodnie, więc będzie ciężko. Malutka właśnie śpi, więc mam chwilę do Was zajrzeć ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Serdecznie gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom. Macierzyństwo jest cudne Nawet poronione brodawki, nieprzespane noce, ból po cesarskim cięciu to pikuś w porównaniu do radości jaka sprawia mi moja córeczka |
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Princesssko gratuluję!! czekam na opis porodu![]() ![]()
|
#1538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
myszka u mnie tez sie boja zeby nie bylo wieksze niz Oli a ona juz byla duuuuuuuuza, mysle ze wszystko sie u mnie zakonczy jednak tego 11.12przez cc
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Jezu ja nawet nie wiem, czy zlozylam gratulacje nowo upieczonym mamuśkom, wiec GRATULUJE
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
no i dodatkowo sie wkurzyłam bo przecież kończy mi się zwolnienie!! i co teraz-muszę się kłaść do szpitala czy iśc do gina po L4 jak będzie przyjmował,czy co?bo przecież macierzyńskiego nie chcę wcześniej brac niż przed porodem co jest zrozumiałe....
|
#1541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mała jest boooooooska |
|
|
|
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam planowane cc, znieczulenie ogólne. Przed cięciem dostałam kroplówke na wywołanie skurczy. Bałam się okropnie, ale mężuś dodawał mi otuchy. Po wybudzeniu jeszcze na stole operacyjnym nagle nie wiedziałam co się dzieje.. Słyszę płacz malucha, boli mnie jak cholera... I myślę: "Już po wszystkim czy to jeszcze trwa i za wcześnie się obudziłam?!"
Ale było już po, przełożyli mnie na łóżko i powieźli na salę. Zaraz malutka była przy mnie i przystawili mi ja do cyca. A ona słodziutka odrazu sie przyssała do mamusi Patrzyłam na nią i nie mogłam uwierzyć, że jest juz ze mną Mąż nagrał mi moment ważenia, mierzenia itd Więc jest super pamiątka. Pierwsze karmienie też uwiecznione ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Uciekam odpocząć, jutro do Was zajrzę. Dobrej nocki |
|
|
|
#1543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJĘ ![]() ![]() klaski:
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja zmykam lulac... ualo mi sie naobic, ale nie mam sil odpisywac :P gratuluje rozpakowanym mamusiom!!!! my jeszcze w dwupaku ![]() chciałam Was zapytać o cos, ale zapomnialam
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-18 o 23:05 |
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Witammamusie i dzieciaczki
Moje paszczaki dzis koncza 2 tygodnie i powiem wam ze z dnia na dzien sie robia coraz ladniejsi, nabieraja cialka i pyszczki sie im zaokraglily
|
#1548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Darusia , jejciu jak ja sie boje tego ciecia to jak ognia a nawet już gorzej. Nie po to Mnie natura tak obdarowała zebym teraz musiała mieć CC. Tak baaaaardzo bym chciała poród SN , zresztą Ja nie biore pod uwagę żadnych innych wieści ![]() ![]() :pro si:![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
To super, jejku to już 2 tygodnie mają ![]()
|
|
|
#1549 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z tym krwawym śluzem to chyba nie bezpieczne, więc skontaktuj się z lekarzem albo na ip Cytat:
także wiesz, miej torbę przy sobie ![]() pamietaj, że to "zasługa" kurczących się komórek mózgowych ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje aż się popłakałam jak czytałam Twój opis Cytat:
nabierają ciałka, bo tatuś dzisiaj ich odwiedzi --> kochane szkrabypewnie przepadniesz nam jak małż przyleci no ale nacieszcie się sobą i maluszkami ![]() Moge się oficjalnie pochwaliĆ--> wczoraj złożyliśmy(no tak to za duze słowo, bo ja czytałam instrukcje a tż na czuja składał) łóżeczko i wózek wreszcie można spokojnie rodziĆ
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-19 o 08:31 |
|||||
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze juz 9 a u mnie cala rodzina jeszcze spi- chlopaki, sonia, rodzice...
Myszwczka ja tez nie ccialam cc panicznie sie go balam i caly czas mialam nadzieje na sn- i popatrz mi sie spelnilo w 35 tc mimo ciasnoty udalo sie Dominikowi prEkrecic. TrYmam kciuki zeby tobie te sie marEnie o sn spelnilo Dziewczyny z innej beczki, myslalyscie o szczeieniach- tzn skojarzone czy zwykle? Wiecie jaki jest koszt calej serii skojarzonych i na rota?
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no więc 6tydzień to było Hexa 180zl, pneumo 250zl, rota 300zl 3miesiąc jw 4,5mies hexa+pneumo rok meningokoki - nie pamiętam ile, ale pewnie 150-200 13/14mż MMR bezpłatne teraz zaszczepiłam na ospę wietrzną 2x po 200zl (dwie dawki co miesiąc), za 6 tyg mamy dawkę Hexa+pneumo słuchaj, jak teraz na to patrzę, to są bardzo duże pieniądze. A z bliźniakami......Przekalk ulujcie z mężem. Teraz też na wszystko poszczepię, ale nie powiem, że nie boli finansowo. edit: aha, ja rota szczepiłam szczepionka dwudawkową, jest też trzydawkowa, jednostkowo tańsza, ale cykl wychodzi na to samo. Moim zdaniem wygodniej 2 dawki, a nie trzy, bo mały niechętnie pił ten mętny wywar z papieru toaletowego (taki miała wygląd)edit2: a przepraszam, zapomniałam, zaszczepiłam go (nas zresztą też) jeszcze na grypę w tym roku, dostał już jedną dawkę, za 2 tyg ma kolejną. Każda chyba 28zl. edit3: ceny mogą różnić się w zależności od punktu szczepień lub apteki Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-11-19 o 09:10 |
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Myszeczko mnie sie wydaje ze u mnie jednak to CC sie spelni. Po pierwsze obrotu nadal nie zrobila, jakby co ma czas do srody bo w srode bede sie umawiala na cc jesli nadal sie nie obroci. po 2 tez mi mowiono ze 2 dziecko przewaznie jest wieksze a 1 ponad 4 kgi ponad 60cm to juz bardzo duze.... ale ja sie chyba nastawilam i jest ok, najwyzej bedzie pozytywne zaskoczenie sn. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Glam sa roznice cenowe miedzy przychodniami aleto takie minimalne, ale kosztaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sa ogromne!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ja mala tez szczepilam skojarzonymi- 6 w 1 - placilam 130 zl zajedna dawke. Oprucz tego szczepilam na rota , jedna dawka 365 zl, pneumo i meningo nie szczepilam, ale zastanawiam sie nad zlobkiem prywatnym na pare godzin w tygodniu dla Oliwii i nad zaszczepieniem na pneumo. Po roku jest 1 dawka. PS. W DDTVN Dereszowska spiewa, fajnie podoba mi sie, a ostatnio farbowalam wloski i w rossmanie do farby dali mi plytke z jej piosenka, ale nawet nie przesluchalam.---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- ja nie wiem na jakie szczepienia sie zdecyduje tym razem... zobaczymy... powiklania tez moga byc kijowe, kolezanki synek mial np od rota wgłobienie jelit, 2 miesieczne dziecko, mial operacje robiona NATYCHMIAST w srodku nocy, nie dozyl by rana, mial stomie na wierzchu, potem operacje kolejna ale pochowac aaajjj dajcie spokoj, jakpomysle jak go widzialam to mi sie plakac chce.... znam wiele dziewczyn, nie szczepiacych na te dodatowe i dzieciaki jak dzwony. Taze jeszcze nie wiem co z4robimy... ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- ja na ospe nie szczepilam i na bank nie bede.
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaa, straszna historia
Ja szczepiłam skojarzonymi, ale tylko na te podstawowe. Teraz zrobię tak samo. To zależy od lekarza, czy poleca czy nie, jakie rodzic ma przekonanie itp. Ja mam ciocię pediatrę i ona tych mega skojarzonych i na wszystko nie poleca |
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
my tym razem tez chyba tak bedziemy robic, same skojarzone.
Za duzo tez nie dobrze....zwlaszcza jak w krotkim czasie.
|
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
Princessko GRATULACJE
![]() ![]() klask i:Wczoraj byłam u ginekologa, jak wytrzymamy to mam na 7 grudnia cc. Co do szczepień, ja będę szczepić zwłaszcza na rota i pneumokoki.
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba nie, szczepionki sie nie zmieniaja,szczepow jest coraz wiecej...nie wiem zobaczymy, ale raczej tym razem zostaniemy przy samych skojarzonych.
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Wy tu o strachu przed cc a ja sobie sn nie wyobrazam.Dzis sobie do 9 pospałam.Gdyby moja gin miała dyzur to za 2tyg bedzie cc.Ale tego dowiem sie w poniedziałek na KTG. Gratulacje dla rozpakowanych.
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Princessko GRATULACJE
Witam serdecznie U nas dziś troszkę spokojniejsza noc Może wreszcie zaczyna się coś normować Mały przebudził się na jedzonko 0 12,4 i 6 rano Szybka zmiana pieluszki,karmienie i spanie Mam nadzieję że od dziś tak będzie co noc Aaaa chciałam powiedzieć że w środę wieczorem odpadł pępuszek Filipek teraz śpi ale pewnie niedługo się obudzi bo już go słychać ![]()
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2011-11-19 o 10:16 |
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie, jak ja Wam zazdroszczę tych 3-4 pobudek w nocy tylko
Jeżu kolczasty, ja czasem i 10 razy wstawałam, dosłownie co pół godziny. Co ululałam i odłożyłam to pospało 15-20 min. i od nowa zabawa
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co człowiek to opinia, dodam, że wśród pediatrów synka spotkałam się z megabzdurnymi poglądami dotyczącymi szczepień (próbka: nie zaszczepimy pani synka, bo zachoruje dziecko w pani brzuchu...)...... plus część badań dotyczących szkodliwości szczepień po czasie okazała się być fałszowana na zlecenie konkurencji (w tym te dotyczące autyzmu....) dziecko jak rośnie spotyka się z mega ilościami rożnych antygenów, w tym są te ze szczepionki, ale przecież nie tylko. Zresztą większość szczepionek jest zbudowana albo z inaktywowanych wirusów, albo z samych antygenów/toksyn. Tych żywych jest naprawdę mniejszość. A i jeszcze jedno, jeśli np uznaje się pogląd, że dziecka nie należy trzymać pod kloszem, wyprowadzać wszędzie do skupisk ludzkich, to moim zdaniem w to wpisuje się idea szczepienia - też eksponujemy dziecko na antygen, z którym ono sobie ma poradzić, ale jednocześnie np nie będzie miało zap opon mózgowych, powikłanych zapaleń ucha, biegunek, swędzącej ospy i dziobów po niej. No ale to moja teoria ![]() mały właściwie tylko po tym szczepieniu w 6tyg życia miał stan podgorączkowy po południu, a tak to znosił je dzielnie (nie licząc mega-ryku po ukłuciu )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

bierz Julke z rowerkiem i rob kilometry

a nawet mniej 55,500
Szkoda, że nie wzięły numeru do żadnej dziewczyny

Ale było już po, przełożyli mnie na łóżko i powieźli na salę. Zaraz malutka była przy mnie i przystawili mi ja do cyca. A ona słodziutka odrazu sie przyssała do mamusi
klaski:

także wiesz, miej torbę przy sobie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)