|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice vol 44
Carmi, opowiadaj!
![]() Dziewczyny, jestem ciekawa Waszego zdania. Załóżmy, że zatrudniacie bardzo dobrego fachowca, gość zna się na rzeczy, wie więcej, niż wielu innych. Wiecie, że drugiego takiego ciężko będzie znaleźć, o ile w ogóle. Problem jednak jest taki, że facet jest totalnie opryskliwy, uważa się za nie wiadomo co, na dodatek jest chamem, prostakiem. Poza tym - stawia się w pracy napruty, w szatni wyciąga wódę i ładuje, prosi klientów, żeby pojechali mu po piwo, a w południe wsiada w samochód ze znajomym, jedzie z pracy bez słowa do kolegi i chla. Na drugi dzień nie zjawia się w pracy. Sytuacja powtarza się co kilka, kilkanaście tygodni. Zwolniłybyście go? Z pełną świadomością, że możecie nie znaleźć zastępstwa, które sprosta wymaganiom, a co za tym idzie - zadania nie będą zawsze wykonywane należycie i na czas.
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Józia, zwolniłabym. To znaczy najpierw dałabym mu naganę, jeśli to nie pomoże, to zwolniłabym. Nie ma ludzi niezastąpionych - jeśli nawet ktoś nie będzie aż tak dobry jak on, to może się przyuczyć, ważne, by był (a nie jak ten, który do pracy nie przychodzi, bo wczoraj popił, albo pije w pracy).
Dziewczyny, czy nasz wątek jest najdłuższy na Wizażu? edit: ze społecznościowych w sensie, a nie z zakupowych czy z pytaniami: "co dzis masz na sobie" itp. Z takich, w których się rozmawia
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-11-19 o 10:25 |
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Problem w tym, że za bardzo nie ma kto przyuczyć nowego pracownika. Nagana była dawana ileśset razy, ale nie reagował. Raz został już wywalony, ale w poniedziałek jak gdyby nigdy nic przyszedł do pracy, a nikt nie protestował, bo bez niego nie można nic zrobić :/
|
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej hoooł.
A ja piorę i sprzątam, "ugotowałam" sobie na śniadanie płatki z mlekiem Ja też nie chciałabym takich zaręczyn, przecież nawet jak wyszliśmy do restauracji to drżałam z niepokoju,żeby nic nie próbował. Natomiast ponowne oświadczyny przeżyłam tak jak Gwizd,tyle że we wrocławskim zoo ![]() Carmi też nie mogę się doczekać.Mam tylko nadzieję,że nie będziecie patrzeć na mój ogród,bo to wielki plac budowy ![]() Zuzik każda z nas może Ci pomóc w organizacji ślubu i wesela.Każda ma jakieś fajne pomysły i na pewno się z Tobą nimi podzieli ![]() Filmik kręciła ta sama firma co ślub i wesele (swoją drogą ciekawe kiedy dostanę ten film...),chociaż inny kamerzysta,który okazał się kolegą mojego M. ze szkoły średniej ![]() Pierwotnie miałam na to inny pomysł-jakiś plenerek,fontanna...jedna k cały lipiec był beznadziejny i w końcu umówiliśmy się na 30go lipca,ale od rana lało masakrycznie . Jako,że akurat siostrzeniec i siostrzenica M. zostali na noc z soboty na niedzielę u jego rodziców,to wymyśliłam sobie,że zaprosimy ich do udziały w filmiku i pojedziemy do ... Figlo Parku Obdzwoniłam wszystkie w okolicy i na szczęście w największym w okolicy zgodzono się,żebyśmy kręcili Także totalny spontan,ale wyszło radośnie i kolorowo![]() Zaraz przyjdą nam kłaść wykładzinę
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tak nie bawię, wieczorem włączył mi się ten chamski ból gardła z samego początku choroby
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No na razie to wygląda tak: ogłosiliśmy wczoraj w UP, że szukamy pracownika, konkretne wymagania, nie ma pierdu pierdu, ma umieć to i to, a przyuczyć go można tylko trochę, no bo MUSI mieć pewną wiedzę na starcie. Dzisiaj już był chłopaczek, będzie miał rozmowę za kilka chwil. Tamtemu okroimy godziny, będzie miał więcej wolnego, kolejna awantura, a jak przyjdzie pijany, to kop w dupę, ale to minimum za kilka miesięcy. Dodatkowo muszę zadzwonić w poniedziałek do inspekcji pracy z pytaniem, czy pracodawca może obligatoryjnie co rano prowadzić kontrolę alkomatem, bo chcemy to wprowadzić.
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, ja mam złe przeczucia :/ Nie bolało cały tydzień i teraz znowu - nie drapie, tylko boli na tyle mocno, że spać nie mogłam
![]() Ale oby to był koniec, no ile można być przeziębionym - przecież ja od zeszłego wtorku choruję
|
|
|
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
Józia kurczę troche nie fajnie, bo Was gościu trzyma w szachu. Czuje się bezkarny bo wie, że nie macie nikogo na jego miejsce. Ale mam nadzieję, że faktycznie znajdziecie i będziecie mogli go wywalić, gośc się nie zmieni, nie ma co na to liczyć. Szkoda, żeby się coś stało. Jak po pijaku w pracy będzie jakiś wypadek miał albo co, to żeby firma nie miała potem problemów;/
cześć Smerf )robię czapkę pandę o taką:
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wogole to HI
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza firma nie ma BHPowca.
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
jak to nie ma, macie ciezki sprzet etc. ale nie wazne, ktos odpowiada za bezpieczenstwo ludzi w pracy chyba, to ta osoba powinna badac alkomatem enetualnie kadrowiec ktory kogos dopuszcza do pracy w danym dniu albo odsyla do domu jesli ta osoba jest pod wpływem
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzik świetna czapka! Chcę taką na deskę!!! Co do spotkania, to umówimy się z poniedziałek
Z tych terminów co zaproponowałaś to mi najbardziej pasuje wtorek lub weekend
|
|
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
miałam bardzo dużo planów do wykonania i już widzę po swoim nastawieniu, że nic z tego nie będzie. Carmel, Twoja pizza jest boska I powodzenia na zakupachWolałabym żeby kto inny ![]() Cytat:
Gratuluję![]() Justyna, ja bym zatrudniła kogoś nowego, niech się uczy przy tamtym i po pół roku, tamtemu podziękowała za pracę. Co do alkomatu, to nie wiem jak to jest. Wydaje mi się że policję byś musiała wzywać, ale pewna nie jestem Kiedyś szef mi mówił, że jak koledzy będą tak pić dzień wcześniej, to ich rano policjant będzie witał z alkomatem.
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzik fajną czapę robisz
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciężka misja przed Tobą kasy pójdzie jak lodu niestety
|
||
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() umieram od rana tak mnie napieprza prawa część pleców z tyłu i z przodu troche tez brzuch, ze masakra... nic nie pomaga mały jest ułozony w poprzek, pewnie coraz wiecej miejsca potrzebuje i sie rozpycha... ![]() argument za swiadomym macierzynstwem- nie zachodzic w ciaze,bo w koncu kiedys zacznie boleć
A & Z "miłość się wreszcie stała ciałem, które chce trzymać nas za rękę" Edytowane przez crozee Czas edycji: 2011-11-19 o 11:18 |
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o czapkach-turbanach?
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Slot-T...1&clr=Burgundy http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Knitte...rt=-1&clr=Mink ? |
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
crozee
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- każdy warkocz w czapce, sweterku czy innym wyrobie ma dziurę w miejscu zwężenia - zatoki nad brwiami nie będą chronione na jesień bym łyknęła |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
hej... i jak mowilam
nawet zwiednietego kwiata nie dostałam zaprosilam tż kuzynke i sobie pilyśmy bo jaby nie to to poszlibyśmy pewnie spac o 21 i tyle, a chociaz mialam z kim pogadac. ehh a w dodatku dzisiaj mi gardło wysiadło i nie mam głosu i nie poszlam na uczelnie ![]() a najlepszy test jaki uslyszałam na rocznice to "ja ci sie teraz przyznam, bo jak jedziemy czasem autem i ty tak duzo i szybko gadasz, to ja cie wcale nie slucham tylko odpowiadam: tak, tak, no, no, no, zebym mial swiety spokoj- a ty sie nawet nie orientujesz...hehehe" ha ha ha bardzo mnie to rozbawiło ![]() nie wiem co on chciał przez to osiągnąć ale naprawde najlepsza rocznica ever.
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna można sprawdzać pracownika alkomatem (nawet
kilka razy dziennie) a może to zrobić pracodawca, przełożony, można nawet policję wezwać, by sprawdzili. Tylko alkomat musi być z atestem
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
carmi, pierwsza ujdzie, ale druga nie podoba mi się
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- karola przykro mi a z tym tekstem tż przegiął
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi jakoś te turbany do mnie nie przemawiają - ale ja jestem wsiurem i się nie znam
![]() Karola bardzo mi przykro i jeszcze ten tekst z nie słuchaniem Ciebie
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i tak jak Ilsa zauważyła - kiepski krój na zimę... |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Karola przykro mi
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
smerf oczywiscie ze byl, czesto zdazalo sie ze ja zapominalam o naszych miesiecznicach rocznicach a on nigdy. zreszta powiedzial, ze chcial zarezerwowac stolik w restauracji, ale jakos tak wyszlo... i sie glupio mi wieczorem tlumaczyl, gdy bylam smutna..;/
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

13.03.2008

Kiedyś szef mi mówił, że jak koledzy będą tak pić dzień wcześniej, to ich rano policjant będzie witał z alkomatem.