Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 10:11   #3361
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dziewczyny, w widziałam na plakacie, ze w Polo pampersy są w promocji. Chyba warto kupić co? Ile normalnie kosztuje paczka pampersów? Bo ja się niekoniecznie orientuję
http://ekoulotki.pl/promocje-gazetka/polo-market.html
Stary 2011-11-19, 10:14   #3362
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ja na szczęście na tż narzekać nie mogę, sama go czasem na piwo z kolegą wypycham, żeby poszedł

łooooooooo matko to on chyba z jakiejś innej planety - skąd żeś go wyrwała :P - też bym chciała musieć mojego WYPYCHAĆ na piwo :P a póki co jedyne co mogę WYPCHAĆ to chyba jego jak go w końcu kiedyś zabije :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:16   #3363
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
łooooooooo matko to on chyba z jakiejś innej planety - skąd żeś go wyrwała :P - też bym chciała musieć mojego WYPYCHAĆ na piwo :P a póki co jedyne co mogę WYPCHAĆ to chyba jego jak go w końcu kiedyś zabije :P
w Bydgoszczy są takie chłopaki fajne
Mój to tak jak od Inutil... Piwko tylko w domu, a żeby wyjść z kolegami? to święto....
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:18   #3364
AgaMili
BAN stały

Co do herbatek to ja nie kupuje - Milenka nie chciala ich pic w ogole . Te z apetki np. z kopru wloskiego sa gorzkie jak cholera a Hippa za to maja za duzo cukru.
A co kupujecie na kolki? Bo espumisan jest od 1. miesiaca. A ja pamietam ze przechodzilysmy koszmar z kolkami i zadne herbatki nie pomagaly.

Co do wanienki to na poczatek nic a po 1. miesiacu gdy zostane sama to taki stojak jak Martuniunia pokazala.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Mój to tak jak od Inutil... Piwko tylko w domu, a żeby wyjść z kolegami? to święto....
No moj tez tylko piwo w domu pije. Wyszedl do kolegow dzis pierwszy raz odkad pamietam . Ja wychodzilam czesciej a on nigdy, zawsze w domu albo z moim tata.

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-19 o 10:19
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:23   #3365
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ano widzicie, to herbatkom mówimy nie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
haaa, chyba tak, ale Lucy ma rację, bydgoskie chłopaki są fajne
Stary 2011-11-19, 10:24   #3366
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, w widziałam na plakacie, ze w Polo pampersy są w promocji. Chyba warto kupić co? Ile normalnie kosztuje paczka pampersów? Bo ja się niekoniecznie orientuję
http://ekoulotki.pl/promocje-gazetka/polo-market.html
Wg mnie się opłaca, przeciętnie w rozmiarze 3-6 kg (bo taki nas obchodzi) jest ok 80-94 pieluchy, więc wychodziło by nie całe 50gr za pieluszkę, a Pampers przeważnie kosztuje ponad 50gr/szt (najczęściej 54-56groszy) jak liczyłam kiedyś w sklepie
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:24   #3367
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Fajnie macie z tymi TZtami, ja to bym chciała, żeby mój w domu siedział. Czasem tak sobie myśle,ze wolałabym jakiegos ciapowatego chłopaczka, który grzecznie siedzi w domu i popija ziółka w fotelu.

Hmm może sie doczekam tych czasów.. :P

wczoraj sie dowiedzielismy z TŻtem, że jego kumple z dawnych lat z Niemiec już są totalnie skończeni.. Amfetamina, heroina to juz dla nich za mało... TZ stwierdził ,ze dobrze, ze wyjechał stamtąd.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:26   #3368
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamunie! Gonie Was od 7.00 i już prawie nadrobiłam.
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
aha właśnie bo nawet nie napisałam ze byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i wychodząc ze szpitala miałam niby 2,5cm rozwarcia a dziś lekarz mnie badał i stwierdził ze on nie widzi różnicy że nadal ze spokojem jest 4cm i ze narazie skierowania mi nie daje bo bez sensu znowu mnie tydzien potrzymają w szpitalu i wypuszczą mam brać tabletki dużo leżeć za tydzień kolejna wizyta i jeżeli szyjka będzie bez zmian to będe jeszcze w domciu a jak będzie szersza to juz tylko spzital.
on mi daje tydzień góra 2 tyg bo do 40 na pewno nie dobiję a dobrze będzie jak te 2 tyg jeszcze donosze powiedział ze jak dostałam zastrzyki na płucka małego 10 dni już mineło więc napewno już są rozwinięte i jak by co wszystko będzie dobrze wiec mam już stresa dziewczyny za szybko to wszystko się już dzieje
Moniś nie martw się, najważniejsze, że dotrwałaś już do tego momentu i nawet jak teraz urodzisz to z Maluszkiem będzie wszystko dobrze.
Ja też mam stresa bo zostało niby 5 tygodni, ale tak naprawde to nie wiadomo kiedy się zacznie. Wy tam w PL jesteście stale kontrolowane, wiecie co dzieje się z Waszymi szyjkami, rozwarciami itd a tu to taka wielka lipa. Ja do tej pory nie miałam w UK żadnej styczności z ginekologiem, żadnego badania dowcipnego i skąd mogę wiedzieć co tam się dzieje. Jak tak czytam nieraz te Wasze historie to aż mi się włosy jeżą, a później chodzę i myślę i też mnie to wszystko przeraża. Nie dociera do mnie, że to już, że może sie zacząć tak naprawde w każdej chwili, tym bardziej, że ja się czuję naprawdę dobrze i nie mogę narzekać. Jedyne co to to codzienne wstawanie o 5.30 rano trochę mnie męczy tym bardziej, że budzę się kilka razy w nocy do toalety, a tak poza tym to ja wogóle nie czuję, że za miesiąc mam urodzić dziecko. Wogóle ta ciąża od początku tak jakoś lekko poszła żadnych mdłości, nudności, rewolucji żołądkowych i wszystko byłoby super gdyby nie ta cysta... W poniedziałek na USG spytałam doktorki ile waży Maleństwo- ok 1800g w 34 tc i tak po tym co Wy piszecie wydaje mi się, że malutko, a ona powiedziała, że jest dobrze i znów chodzę i myśle... eh coż mi zostaje??? Uzbroić się w cierpliwość i wkrótce wszystko się samo wyjaśni.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:29   #3369
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Wg mnie się opłaca, przeciętnie w rozmiarze 3-6 kg (bo taki nas obchodzi) jest ok 80-94 pieluchy, więc wychodziło by nie całe 50gr za pieluszkę, a Pampers przeważnie kosztuje ponad 50gr/szt (najczęściej 54-56groszy) jak liczyłam kiedyś w sklepie
to chyba po południu podjadę i kupię paczkę do Polo mam bliziutko
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Fajnie macie z tymi TZtami, ja to bym chciała, żeby mój w domu siedział. Czasem tak sobie myśle,ze wolałabym jakiegos ciapowatego chłopaczka, który grzecznie siedzi w domu i popija ziółka w fotelu.

Hmm może sie doczekam tych czasów.. :P

wczoraj sie dowiedzielismy z TŻtem, że jego kumple z dawnych lat z Niemiec już są totalnie skończeni.. Amfetamina, heroina to juz dla nich za mało... TZ stwierdził ,ze dobrze, ze wyjechał stamtąd.
no, dobrze, że wyjechał, bo kiepskie takie towarzystwo.
A pewnie jak byś miała faceta co popija ziółka w fotelu to byś szału dostała, że taki spokojny

Ja się śmieję, bo mój się od kilku lat odgraża, że z kumplem pojadą latem w góry połazić (ja nie lubię i marudzę zawsze). Co się spotykamy to im mówię, że mają się umówić i jechać i tyle. No i od kilku lat się umawiają i nic. Chociaż nie wiem jak byśmy to wytrzymali, bo jak byłam dwie noce w szpitalu to obojgu nam było strasznie ciężko. Tż mówił, że nie mógł sobie w domu miejsca znaleźć, spał na pufie na podłodze z Pestką
Stary 2011-11-19, 10:48   #3370
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Tak teraz tak jest, ale właśnie chcą wprowadzić nową ustawę, żeby budżet państwa podrasować mają właśnie zmienić zasady przyznawania becikowego, zmienić zasady przyznawania śwaidczeń rodzinnych z OPS i chcą zabrać jeszcze ulgę podatkową na dziecko...no i oczywiście podwyższyć podatki , ale dopiero został zaprzysiężony nowy rząd, teraz zanim ustawa wpłynie, zanim ją uchwalą i zanim wejdzie w życie (jeśli ją uchwalą) to my zdązymy urodzić na starych zasadach

Nomen omen niewiem czemu zawsze zabiera się i tak już mało zarabiającym śmiertelniką, jak taki poseł zarabia 10000zł / mies to jak by każdemu zabrali po 2000zł to by zwiększyli bardziej budżet niż ograniczając biednych ludzi!! no... ale to jest Polska!

Niby nie, zależy kto ile zarabia, ja ostatnio brałam zaświadczenie z US więc ja z TŻ mamy coś ok 40tys/ rok więc spokojnie byśmy się załapali,mój jedyny dochód to jest renta rodzinna, TŻ pracuje w firmie samochodowej na hali więc też mega kokosów nie ma
właśnie, niech tym z rządu przynajmniej po te dwa tysiące zabiorą, od razu się w Polsce polepszy bez zdzierania z ludzi którzy ledwo 2 tysiące wyciągają...

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
No to Twoj przynajmniej Ci powiedzial ze jest w pubie, a moj mi sciemnial godzine temu ze zostal dluzej w pracy i ze moge gadac z Kuba jak chce. Najbardziej mnie denerwuje jak robi ze mnie idotke i mysli ze mu uwierze. Wlasnie dlatego nigdzie nie wychodzi, jak nie potrafi sie normalnie umowic wieczorem z bratem tylko cyrki odstawiac ze Milenka sie mnie pyta czemu tata nie wrocil z pracy to mnie popamieta.

Siedze w pizamie, pije herbate i nic mi sie nie chce. Milenka ubrana, najedzona, rysuje list do Mikolaja a ja sie wkurzam i mysle co mu zrobie.
moj osttanio ściemnił że ma prezentację w pracy.... jak wrócil mi w stanie wskazującym na spożycie dużej dawki alkoholu to myślałam że ale jak zobaczyłam jak odwala jezioro łabędzie na golasa to mi złość przeszła

coś dla wielbicieli kociaków

http://www.youtube.com/watch?v=Gzgpe...&feature=share

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:53   #3371
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

Znowu miałam fatalną noc, nie mogłam zasnąć, było mi niedobrze, głowa dziwnie bolała jak już zasnęłam to co chwilę się budziłam

I rano o 7 już na nogach

o widzisz, ciekawe czy w moim przypadku ta będzie. Jak na razie codziennie mnie bierze popołudniu... Nospę forte biorę właśnie i już teraz sporo leżę i odpoczywam. Mam nadzieję, że doczekam tylko do tego 37 tc.

heh, no i nie ma za bardzo gdzie uciekać

Polecacie jakieś konkretne akcesoria pielęgnacyjne dla malucha, czy nie ma to większego znaczenia? chodzi o nożyczki, szczotkę do głowy, patyczki do uszu i takie tam. No i czy kupujecie na początek herbatki?
są takie do 1 tygodnia http://www.hipp.pl/?id=34
warto mieć jakąś w domu?
ja poszłam spać o 3 o 4 wrócił mąż i go jeszcze na wieczorne rozmowy wzięło

mi się codziennie coś z brzuchem dzieje, twardnieje ( już bezboleśnie więc luz) albo troszkę pobolewa no i grunt to skończyć 36 tydzien potem już z górki

a herbatki to ja chciałam kupic jakieś ;/ nawet, żeby samej pić profilaktycznie
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

jeju to będziesz kolejną mamuśką na naszym formu, ojeju jak ten czas leci zaraz się posypiemy wszytskie

no właśnie ale nie będę więcej pisać bo każda z nas ma inaczej i patrzy ze swojej perspektywy

nie wszędzie i nie we wszystkich zawodach zarabiasz średnia krajową

nikotynko to tez jeszcze musi przejść
propozycja jest żeby wszyscy mieli po 67 lat boziu to kiedy ja na tej emeryturze pożyje poza tym to nie fair bo kobietom jeszcze z 60 na 65 nie zwiększyli a już o 67 mówią, facet ma 65 więc 2lata to dla niego niewielki skok a dla nas 7 lat to masakra
Co do pracy to się nie martw, jesteś młoda więc szybko coś znajdziesz ale faktycznie niezły pech że się zwolniłaś z poprzedniej bo tak byś miała kasę na zwol czy macierzyńskim
Zuziu wiek emerytalny na 10000% przejdzie, było to wczoraj szeroko komentowane, że to wydłużenie jest konieczne i nas to dotknie niestety... ciekawe czy dożyje w ogóle emerytury
a z zawodami to racja, jestem zła, że rzuciłam pracę i tak się to ułożyło, ale ciąża była zaskoczeniem dla nas to raz a dwa tamta praca mnie psychicznie dość mocno pociągnęła w dół więc wolałam się nie męczyć a super kokosów nie miałam też więc jakos przeżyje..

oj posypiemy się posypiemy byle nie za szybko, żeby dzidziusie były zdrowiutkie
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
aha nikotynka czyli polecasz pieluchy tetrowe od rp_77, są dobre gatunkowo? wczoraj byłam w Realu i tak mniej więcej porównałam ceny kilku artykułów i faktycznie na allegro wychodzi taniej, muszę się w końcu zabrać za tą wyprawkę tzn kilka rzeczy bo dużo mam po córce na szczęście bo nawet becikowe by nie pomogło
polecam porządna tetra, grubo tkane - jednym słowem są ok

a my dzisiaj z małą kończymy 34 tydzień
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 10:57   #3372
AgaMili
BAN stały

A mala boli brzuch od rana i wlasnie zwymiotowala , pewnie wirus, i jeszcze powiedziala ze chce do taty zabije go!!!!
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:57   #3373
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Mój TŻ ma dziś"wychodne".

U nas jest tak, że on mówi prawdę gdzie, z kim idzie i uprzedza że może być "wesoły". Ja mu tylko każę spać w drugim pokoju z miską... i tyle...

Moje dziecko nie mogło spać drugą noc z rzędu... Jestem niedospana, rozbita i drugi dzień brzuch mnie ciągnie i się stawia.

Jutro jedziemy na urodziny do chrześniaka tż, a sprzedawca z allegro trochę nawalił i prezent dojdzie dopiero w pon.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:59   #3374
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie o kąpiel. Tzn te z Was które mają zwykłe wanienki nie profilowane. Czy zamierzacie kupować te wszystkie leżaczki do kąpieli? Jak moja córka była mała to wtedy nie było takich cudów jedyne co wchodziło to te gąbki były one wygodne ale wiadomo że na gąbce zbierają się zarazki i wogóle. Tak że zastanawiam się teraz czy kupić też tą gąbkę czy taki leżaczek foczkę, ale dla takiego noworodka do miesiąca to chyba taka foczka niewygodna nie wiem sama.
Ja nie będę narazie kupować żadnych gąbek czy wkładek,takie maleństwo i tak trzeba w miarę szybko umyć ,a nie moczyć w wodzie nie wiadomo ile

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

czy wasze brzuszkowe łobuziaki lubia jezdzic autem? bo moj chyba bardzo zawsze jest taki spokojny jak aniołek jak gdzies jedziemy...
Moja prawie zawsze wtedy kopie

Cytat:
D
Polecacie jakieś konkretne akcesoria pielęgnacyjne dla malucha, czy nie ma to większego znaczenia? chodzi o nożyczki, szczotkę do głowy, patyczki do uszu i takie tam. No i czy kupujecie na początek herbatki?
są takie do 1 tygodnia http://www.hipp.pl/?id=34
warto mieć jakąś w domu?
Na pewno dobre są nozyczki canpola te w zestawie z pilniczkiem i obcinaczkami.Dobrze sie je trzyma ,mają zaokrąglone końcówki i ładnie tną.To te

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Dzisiaj zaczyna sie 30 tydzien, osz kurka...
U mnie też

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Co do herbatek to ja nie kupuje - Milenka nie chciala ich pic w ogole . Te z apetki np. z kopru wloskiego sa gorzkie jak cholera a Hippa za to maja za duzo cukru.
A co kupujecie na kolki? Bo espumisan jest od 1. miesiaca. A ja pamietam ze przechodzilysmy koszmar z kolkami i zadne herbatki nie pomagaly.
.
Ja herbatek też nie kupuje bo nie wiadomo czy będzie potrzebna a na kolki jak będzie trzeba to kupie sab simplex.Siostra używała i sie sprawdziły,a inne nie dawały rady

Hej mamusie
Dzis mała urzadza sobie boks w brzuszku brzuch mi od rana lata ,no i niestety rano wymiotowałam.Nie wiem co sie dzieje,mam nadzieję ,ze to takie okazyjne i ,ze nie wróci.Dzis idę z mężem i mama na Listy do M .Mamuśka nas zapraszaale to dopiero na 19.Idę pomóc meżowi sprzątać,chociaż kurze wytrę.PAPA
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:07   #3375
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc
posprzatalam całą chałupke
tz mnie dzisj do wiatru wystawił i pojechal do tesciow... to mu smsa napisałam ze cale sprztaanie czeka na niego bo ja sie zle czuje

no to widzicie, moje dziecie jakies inne bo chyba zasypia w samochodzie jak po urodzeniu bedzie łobuzował to zapakuje do auta i bede jezdzic w kolko
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:07   #3376
NataliaM1103
Rozeznanie

witam dziewczyny
mój tżecik też wczoraj był na piwku z kolegami,ale wrócił przed 24 i w stanie normalnym,a do tego przyniósł mi zapiekanke a sobie hamburgera i tak w nocy wcinaliśmy jeszcze,co skończyło się potworną zgagą u mnie i całą noc się budziłam!!

Dzisiaj weszłam na wagę i przytyłam 15 kg - jaka ja jestem gruba no i te rozstępy - coraz więcej ich,skóra ciągnie jak cholera
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:08   #3377
*Agatek*
Zakorzenienie

AgaMili fajne zakupki
Pewnie zareagowałabym tak samo...

uff, dobrze, że mój cyrków nie odstawia bo nie ma kiedy iść ma z kim, ale no nie ma kiedy, non stop robi coś przy domu, a to zakupy, a to coś pozałatwiać... Pije rzadko, częściej lampkę wina które sączy ze 2 dni a piwo to tylko on z sokiem pije

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A tz coś na to powiedział?
Ja bym mu odpwoiedziała, że jemu się dziury w mózgu powiększyły, ale jak był pijany to i tak niewielki byłby z tego pożytek

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:10   #3378
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
to chyba po południu podjadę i kupię paczkę do Polo mam bliziutko

no, dobrze, że wyjechał, bo kiepskie takie towarzystwo.
A pewnie jak byś miała faceta co popija ziółka w fotelu to byś szału dostała, że taki spokojny

Ja się śmieję, bo mój się od kilku lat odgraża, że z kumplem pojadą latem w góry połazić (ja nie lubię i marudzę zawsze). Co się spotykamy to im mówię, że mają się umówić i jechać i tyle. No i od kilku lat się umawiają i nic. Chociaż nie wiem jak byśmy to wytrzymali, bo jak byłam dwie noce w szpitalu to obojgu nam było strasznie ciężko. Tż mówił, że nie mógł sobie w domu miejsca znaleźć, spał na pufie na podłodze z Pestką
Jaki słodziak

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
właśnie, niech tym z rządu przynajmniej po te dwa tysiące zabiorą, od razu się w Polsce polepszy bez zdzierania z ludzi którzy ledwo 2 tysiące wyciągają...

moj osttanio ściemnił że ma prezentację w pracy.... jak wrócil mi w stanie wskazującym na spożycie dużej dawki alkoholu to myślałam że ale jak zobaczyłam jak odwala jezioro łabędzie na golasa to mi złość przeszła

coś dla wielbicieli kociaków

http://www.youtube.com/watch?v=Gzgpe...&feature=share
Stary 2011-11-19, 11:10   #3379
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a co do np nożyczek dla dzidka to mi wiele osob poleca Canpola...
Stary 2011-11-19, 11:11   #3380
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Dzisiaj weszłam na wagę i przytyłam 15 kg - jaka ja jestem gruba no i te rozstępy - coraz więcej ich,skóra ciągnie jak cholera
nie jestem sama... mnie swędzi skóra na brzuchu, smaruję 2x dziennie

Stary 2011-11-19, 11:12   #3381
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a my dzisiaj z małą kończymy 34 tydzień
Stary 2011-11-19, 11:16   #3382
NataliaM1103
Rozeznanie

tak przeglądam zabawki na allegro i myślę ,że dla 5,5latki kupię coś takiego
http://allegro.onet.pl/bindeez-minee...942297194.html

jeszcze mi zostało coś dla drugiej chrześnicy 3,5 latki i jej siostry 6 latki
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:25   #3383
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
hehe ja mam wybujałą fantazję pokaż gdzie można u niej kupić
Kurcze... właśnie spojrzałam i konto zawieszone ma pati_801 jakby co

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
dobrze że nie mieszkamy w tym samym mieście bo bym zaczęła podejrzewać że mamy tego samego mężą kiedyś uważałam że to śmieszne że facet dałby się pokroić za taki obiad
hehe... moje koleżanki nie chciały mi uwierzyć, że taki obiad mu wystarczy i to z jego własnej woli Facet 2 metry wzrostu i 100 kg wagi
No i nie jest miłośnikiem mięsa, już woli zupki warzywne, pyry z gziką itp.

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszla mi paczka z sklepu dzieciowego:

Szczotka do wloskow
Nozyczki do paznokci
Szczotka do butelek
2 przescieradelka
komplet poscieli
pieluchy flanelowe
nieprzemakalna podklada pod przecieradlo
lampka nocna

Cytat:
parę moich koleżanek rodziło w Lesznie i twierdzą ,że obsługa jest fajna - pewnie jak wszędzie zależy na kogo się trafi. U nas ciągle się slyszy ,że przy porodzie złamany obojczyk to coś z główką,to wyciągają dziecko wakum itp,więc ja i tak wolę Leszno
A i dzięki za info co trzeba zabrac
Są różne opinie... wiadomo... zależy też jaki rodzaj porodu...
koleżanki po cc bardziej narzekała - mówi, że po kilkunastu godzinach położono jej mokre dziecko na łóżku i miała się dalej nim zająć... gdyby nie mąż, to by nie dała rady. Jeszcze ją wszystko rwało i nie miała siły na wstawanie
My mamy obiecaną specjalną opiekę zaprzyjaźnionej położnej. Wiem, że kilku znajomym odbierała porody i odbyły się w lepszej atmosferze i najczęściej obywało się bez nacięć
I jeszcze niedawno się dowiedziałam, że inna znajoma pracuje przy porodach rodzinnych - nie wiem jaka jest jej funkcja, ale zawsze to jedna miła twarz więcej

Cytat:
my bylismy w tesco i w realu i kupowalismy ozdoby choinkowe tylko sie nie smiejcie ale my pierwsze swieta na sowoim bedziemy ze swoją choinką i nic nie mielismy, zadnych bombek ani nic...a teraz jest tego sporo...potem bedzie poprzebierane i duzo ludzi w sklepach to korzystamy z okazji
My też będziemy mieć pierwsze święta poza domami rodzinnymi Zazwyczaj spędzaliśmy je i tak razem w całości (2 wigilie, a potem po jednym dniu u jednych i drugich rodziców), ale teraz będzie swoja choinka i w ogóle
Choinkę raczej żywą kupimy, ale malutką, a ozdoby bym chciała "pożyczyć", bo u rodziców leży cały karton "z odzysku" w tonacji brązowo-złotej, co by nam idealnie pasowało do wystroju salonu

Cytat:
dlatego na serwisie dr. oetkera byłam tylko pół roku bo nie dawałam rady fizycznie targałam palety nie dość, że w pracy to po pracy też, żeby dorobić.. ehh byłam ambitna przynajmniej
heheh... też pracowałam w serisie oetkera, jak również gellwe i pepsi
Jednocześnie miałam 1/4 etatu w Kauflandzie i etat w innym sklepie + studia czw.-sob. co 3 tygodnie
Najgorszy czas jaki miałam

Cytat:
czy wasze brzuszkowe łobuziaki lubia jezdzic autem? bo moj chyba bardzo zawsze jest taki spokojny jak aniołek jak gdzies jedziemy...
Mój nie lubi, zawsze jest wariacja a szczególnie jak tatuś mocniej zahamuje albo za ostro wejdzie w zakręt...
_________________________ ____
Hi

zaczęłam nadrabiać, ale przyszła kuzynka z córą na kawkę i przeszło godzinę posiedziały a ja w rozciągniętym swetrze, włosy tłuste no, ale i tak usłyszałam, że jak na ciężarówkę wyglądam super

Potem wpadnę jeszcze, paaa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:46   #3384
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
nie jestem sama... mnie swędzi skóra na brzuchu, smaruję 2x dziennie
mnie też strasznie swędzi brzuch, jak posmaruję to jeszcze bardziej i nie wiem co robić ?? ale rozstępów chyba nie mam

Cytat:

ja się nie znam na zabawkach dla dzieci, ale wydaje się fajne
Stary 2011-11-19, 11:51   #3385
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Źle się czuję jakoś Dobrze, że TZcik dzisiaj chwilę krócej w pracy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:00   #3386
n1kotynka
Zadomowienie

kurcze a ja coś spuchłam i najbardziej to palce u rąk aż mnie bolą ;/ miała któraś z was coś takiego?
nie wiem czy do lekarza nie dzwonić ;/
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:14   #3387
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
heheh... też pracowałam w serisie oetkera, jak również gellwe i pepsi
Jednocześnie miałam 1/4 etatu w Kauflandzie i etat w innym sklepie + studia czw.-sob. co 3 tygodnie
Najgorszy czas jaki miałam
masakra z tymi ciastami co? albo na cza świąteczny albo promocje na butelkach też robiłam, ale nie pamiętam co to było o i purinę rozkładałam z mężem

n1kotynka może zadzwoń się spytać co robić

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:

superowe

Stary 2011-11-19, 12:17   #3388
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

też by mi chyba przeszło, gdyby coś takiego zobaczyła
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Hej mamusie
Dzis mała urzadza sobie boks w brzuszku brzuch mi od rana lata ,no i niestety rano wymiotowałam.Nie wiem co sie dzieje,mam nadzieję ,ze to takie okazyjne i ,ze nie wróci.Dzis idę z mężem i mama na Listy do M .Mamuśka nas zapraszaale to dopiero na 19.Idę pomóc meżowi sprzątać,chociaż kurze wytrę.PAPA
miłego wieczoru zatem! film naprawdę fajny
z przyjemnością obejrzałabym go jeszcze raz
Cytat:

ja na wagę wolę już nie wchodzić
rozstępów mi przybywa pod (.)(.). zaczęło się od jednego, a teraz jest ich dużo więcej....
A brzuch swędzi okrutnie :/
Stary 2011-11-19, 12:17   #3389
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
kurcze a ja coś spuchłam i najbardziej to palce u rąk aż mnie bolą ;/ miała któraś z was coś takiego?
kurcze nie wiem co Ci poradzic...
ja na razie takiego kłopotu nie mam...normalnie noszę obrączkę i pierścionki i zdejmuję bez problemu...
Stary 2011-11-19, 12:18   #3390
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Inutil miała problemy z puchnięciem...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości