Walka o zdrowe i piękne włosy część VII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 21:17   #3991
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Cytat:
Napisane przez curry Pokaż wiadomość
Tez myje codziennie, jak zmywam olej to 2 razy pod rzad(czasami szamponem z sls, dla mnie wazne jest, zeby nie mial silikonow). Wydaje mi sie, ze co ma sie wchlonac we wlosy to sie wchlonie podaczas trzymania oleju. Wole porzadnie umyc wlosy niz miec potem niedomyty olej=wyglad jakbym miesiac nie myla wlosow. Ale to tylko moje laickie rozumowanie, moze ktos sprostuje.

Kiedys mylam tylko babydream, ale jak dla mnie jest koszmarny. Placze moje wlosy, ktore raczej bardzo latwo rozczescac, sprawia podczas splukiwania szamponu to, ze moje wlosy sa w dotyku niczym papier scierny. Mialam 2 podejscia, juz nigdy nie kupie tego szamponu.
Bez sls-ow bardzo chwale sobie hipp i alterre. Z slsami joanne, chce jeszcze wyprobowac zielony szampon NaturVital z aloesem(dostepny w Naturze).
dzięki za odpowiedz ale mi się wydaje, że powinnam zacząc używac szamponu p/łupieżowego chyba, albo co ś w tym stylu, bo skóra głowy tłuści mi się bardzo a jak użyję np head&shoulders to taki szampon napewno wypłucze wszystko, co moje włosy wciągnęły z olei

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:24   #3992
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedz ale mi się wydaje, że powinnam zacząc używac szamponu p/łupieżowego chyba, albo co ś w tym stylu, bo skóra głowy tłuści mi się bardzo a jak użyję np head&shoulders to taki szampon napewno wypłucze wszystko, co moje włosy wciągnęły z olei
Nie! Tylko nie H&S, toz to zabojstwo! Mi tez sie przetluszczala, ale juz tego nie robi. Stawiam, ze pomogly wcierki(Seboradin i jantar) oraz uzywanie od czasu do czasu olejow na skalp H&S by Ci zapewne przesuszyl wlosy/skore przez co zaczelaby produkowac jeszcze wiecej loju. Tak samo z twarza- jak ma sie tlusta to powinno sie ja nawilzac/natluszczac, a nie uzywac kremow matujacych. Mam tlusta strefe T od kiedy znalazlam swoj idealny krem(mega tlusty na noc) nie mam juz z tym problemow Tzn swiece sie jeszcze, ale nie mam wrazenia uwaga dosadny opis -> że smalec mi scieka po twarzy

curry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:31   #3993
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Nie! Tylko nie H&S, toz to zabojstwo! Mi tez sie przetluszczala, ale juz tego nie robi. Stawiam, ze pomogly wcierki(Seboradin i jantar) oraz uzywanie od czasu do czasu olejow na skalp H&S by Ci zapewne przesuszyl wlosy/skore przez co zaczelaby produkowac jeszcze wiecej loju. Tak samo z twarza- jak ma sie tlusta to powinno sie ja nawilzac/natluszczac, a nie uzywac kremow matujacych. Mam tlusta strefe T od kiedy znalazlam swoj idealny krem(mega tlusty na noc) nie mam juz z tym problemow Tzn swiece sie jeszcze, ale nie mam wrazenia uwaga dosadny opis -> że smalec mi scieka po twarzy

to w takim razie co powinnam używac do mycia tłustej skóry głowy? zauważyłam, że zaczynam miec takie tłuste kuleczki we wlosach jesli nie umyję na drugi dzień włosów, to chyba poczatek łupieżu tłustego, albo juz sobie wmawiam...do lekarza nie mam co iśc bo już bylam kilka tygodni temu w sprawie wypadania włosów, ale zlekcewarzył mnie

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-11-18, 21:36   #3994
curry
Zadomowienie

Cytat:

to w takim razie co powinnam używac do mycia tłustej skóry głowy? zauważyłam, że zaczynam miec takie tłuste kuleczki we wlosach jesli nie umyję na drugi dzień włosów, to chyba poczatek łupieżu tłustego, albo juz sobie wmawiam...do lekarza nie mam co iśc bo już bylam kilka tygodni temu w sprawie wypadania włosów, ale zlekcewarzył mnie
Na wypadanie wcierki, uzywam regularnie od kilku miesiecy i nie wypadaja prawie w ogole.
Uwazam, ze jesli wlosy potrzebuja codziennego mycia to trzeba im to dac Moje na drugi dzien tez nadaja sie tylko do zwiazania w koka. Mozesz robic tak, ze na zmiane myjesz szamponem i OMO, wtedy wlosy mniej ucierpia, a skalp bedzie doczyszczony.(chociaz ja uwazam, ze prosty szampon nawet z slsem nie wyrzadza im nie wiadomo jakiej szkody).

Stary 2011-11-18, 21:40   #3995
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Na wypadanie wcierki, uzywam regularnie od kilku miesiecy i nie wypadaja prawie w ogole.
Uwazam, ze jesli wlosy potrzebuja codziennego mycia to trzeba im to dac Moje na drugi dzien tez nadaja sie tylko do zwiazania w koka. Mozesz robic tak, ze na zmiane myjesz szamponem i OMO, wtedy wlosy mniej ucierpia, a skalp bedzie doczyszczony.(chociaz ja uwazam, ze prosty szampon nawet z slsem nie wyrzadza im nie wiadomo jakiej szkody).
ja od wielu lat myłam włosy tak, że jeśli np umyłam w poniedziałek rano to w środę rano dopiero musiałam umyc znowu, ewentualnie związac w kitka/ koka. a teraz jak stosuję olejowanie, delikatne szampony i naturalne odzywki wlosy codziennie są do mycia, co mi oczywiście nie na rękę
ok spróbuję tak jak piszesz, najwyżej albo będę myc codziennie, albo wrócę do zwykłych szamponów i odżywkek

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-11-18, 22:06   #3996
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
kamona Oj dziękuje za komplement

Ja dosyć od niedawna dbam o włosy-od około 6 tygodni
Przede wszystkim nie myję włosów szamponem (jedynie raz na miesiąc i Babydreamem) , olejuję, nie używam silikonów

Może i są (prawie) zdrowe, ale nawilżone to jeszcze nie do końca
nie myjesz wlosow szamponem .? too czym?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 22:18   #3997
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
nie myjesz wlosow szamponem .? too czym?
no przecież odżywką też można

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-11-18, 22:50   #3998
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
no przecież odżywką też można
tego nie wiedzialam he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 08:50   #3999
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
mi się po nafcie przerzedziła czupryna i teraz nie wiem czy używać nadal konsekwentnie? na początku wypadało dużo, teraz mniej. no ale gdy użyję nafty wypada więcej niż przy myciu bez nafty. Trzymam 15 minut zawsze. do radzicie?
ja bym ją odstawiła, niedawno nałożyłam nafte i strasznie dużo włosów mi wypadło, już jej nie używam...

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...na.html&next=1 ja lubię z Joanny Naturii, mi dobrze zmywają oleje

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:25   #4000
konfitura_
Rozeznanie

Właśnie zakupiłam odżywkę WAX, na moje nędzne włosy. Oby się powiodło!
konfitura_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:59   #4001
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel1 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, chodzi o taką kitkę a'la Kasia Tusk?
http://www.makelifeeasier.pl/zdrowie...da/know-how-4/
Że włosy chwytasz jak do kucyka i przeciągasz przez gumkę, ale nie do końca, a potem jeszcze raz przeciągasz? I nie masz rano takich brzydkich odgnieceń od gumki?
No, mniej więcej Tylko, że ona ma luźno tę kitkę, a ja mam ciasno. Na początku po rozpuszczeniu trochę są, ale już tak po godzinie się fajnie prostują i wtedy robią się takie falo-loki jakie mam na zdjęciu Ważne, by je po rozpuszczeniu trochę pociągnąc w dół w celu prostowania, przeczesac lekko palcami Jak zawsze je rozpuszczam tak z godzine przed wyjściem, wtedy już nie mają takich odgniecien

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Czemu? Dużo planujesz ściąć?
Bo prostowałam je przez kilka lat, a jeszcze ich nie podcięłam odkąd odstawiłam prostownicę (lipiec). Końcówki są suche, rozdwojone... Tyle, że właśnie nie wiem jak dużo powinnam je ściąc, bo na całej długości końcówki są rozdwojone(miałam włosy trochę cieniowane, a poza tym pewnie też dużo mi się połamało, dlatego taka różna długosc).
Ale też chcę je trochę ściąc, bo aż takich gęstych nie mam włosów i jak są tak długie to wydają się byc jeszcze bardziej cienkie, wiadomo

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30585906]
Klada genialne włosy tylko pozazdrościć [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
piękne włosy
klada, śliczne włosy! Ta długość! Jestem pod wrażeniem! [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

Klada śliczne włoski

Taka długość mi się marzy, ale nie jestem pewna czy moje się nadają, bo w przeciwieństwie do Twoich są bardzo cienkie
Dziękuję
Jak już wcześniej pisałam, nie mam aż takich gęstych włosów, i przy takiej długosci wydają się one już trochę cienkie, więc chyba będę musiała trochę je ściąc Mój chłopak mnie zabije

Ale wiecie co mi daje satysfakcje? Jak ktoś się mnie pyta, jakie odżywki używam, że mam takie ładne włosy W mojej klasie dużo dziewczyn mi zazdrości włosów
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:03   #4002
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Dziękuję
Jak już wcześniej pisałam, nie mam aż takich gęstych włosów, i przy takiej długosci wydają się one już trochę cienkie, więc chyba będę musiała trochę je ściąc Mój chłopak mnie zabije

Ale wiecie co mi daje satysfakcje? Jak ktoś się mnie pyta, jakie odżywki używam, że mam takie ładne włosy W mojej klasie dużo dziewczyn mi zazdrości włosów

Nie dziwię się w ogóle
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:06   #4003
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:

Bo prostowałam je przez kilka lat, a jeszcze ich nie podcięłam odkąd odstawiłam prostownicę (lipiec). Końcówki są suche, rozdwojone... Tyle, że właśnie nie wiem jak dużo powinnam je ściąc, bo na całej długości końcówki są rozdwojone(miałam włosy trochę cieniowane, a poza tym pewnie też dużo mi się połamało, dlatego taka różna długosc).
Ale też chcę je trochę ściąc, bo aż takich gęstych nie mam włosów i jak są tak długie to wydają się byc jeszcze bardziej cienkie, wiadomo

klada, śliczne włosy! Ta długość! Jestem pod wrażeniem!

Dziękuję

Też się nie dziwie.
Ja od ponad roku dbam o włosy i ciągle mam problem z końcówkami i łamią się. Już nie wiem co z nimi robić.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 11:08   #4004
klada
Zakorzenienie

To może dieta?
Ja pewnie będę z rok podcinała włosy, aż w końcu dotrę do tych wszystkich spalonych końcówek
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2011-11-19, 11:09   #4005
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
To może dieta?
Ja pewnie będę z rok podcinała włosy, aż w końcu dotrę do tych wszystkich spalonych końcówek
Całkiem możliwe, choć staram się jeść owoce i warzywa. Może za mało.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-11-19, 11:13   #4006
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Całkiem możliwe, choć staram się jeść owoce i warzywa. Może za mało.
Nie mam pojęcia. W sumie ja też pewnie dobrze się nie odżywiam
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2011-11-19, 11:17   #4007
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia. W sumie ja też pewnie dobrze się nie odżywiam
Pocieszam się tym, że rozdwaja się o wiele mniej, niż rok temu, więc może w końcu w ogóle nie będą się rozdwajać.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-11-19, 11:28   #4008
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
ja bym ją odstawiła, niedawno nałożyłam nafte i strasznie dużo włosów mi wypadło, już jej nie używam...

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...na.html&next=1 ja lubię z Joanny Naturii, mi dobrze zmywają oleje
ooo, dzięki, spróbuję na pewno!

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-11-19, 11:39   #4009
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:

też się nie dziwię, że zazdroszczą, ja w grupie mam koleżankę, nie wiem czy na tym wątku pisałam czy na innym, ma strasznie gęste i grube włosy, mówi, że tylko je myje szamponem bo nie ma czasu bawić się w żadne odżywki, ale fakt faktem strasznie są rozdwojone i ma białe końcówki, ostatnio podcinała ale o nic nie dało bo nadal je ma, po prostu ona ma to gdzieś, chciałabym gęste włosy ehhh

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-11-19, 11:43   #4010
klada
Zakorzenienie

Ja mam w klasie dziewczynę, która ma chyba najbardziej gęste włosy jakiekolwiek w życiu widziałam Normalnie byłam w szoku, że można miec tak gęste włosy. Ale co z tego, skoro ma suche i krótkie? Ile bym dała, by miec takie włosy jak ona
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2011-11-19, 11:57   #4011
ewcia1807
Zakorzenienie

niunia_ona odżywką, odżywką

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:00   #4012
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Ja mam w klasie dziewczynę, która ma chyba najbardziej gęste włosy jakiekolwiek w życiu widziałam Normalnie byłam w szoku, że można miec tak gęste włosy. Ale co z tego, skoro ma suche i krótkie? Ile bym dała, by miec takie włosy jak ona
takie włosy to naprawdę duży potencjał, można wiele z nimi zrobic-odpowiednia pielęgnnacja i bedą niesamowite... zauważyłam właśnie, że wiele dziewczyn, które ma takie włosy jakoś się nimi szczególnie nie przejmuje, są bo są, a reszta marzy o takich włosach wkładając kupę czasu, pracy i kasy, żeby takie miec

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-11-19, 12:07   #4013
pluskotka
Zakorzenienie

klada włosy prześliczne, co prawda końcówek zniszczonych na zdjęciu nie widać, ale pewnie dbanie o włosy je maskuje. Kilka razy podetniesz i będzie piękny włos Sama schodzę z cieniowania, tylko, że mam krótką fryzurę (brakuje włosom parę centymetrów do ramion). Aktualnie pozostało mi pozbyć się cieniowania przy twarzy.
A co do koleżanek waszych z klasy czy grupy to również takowe mam- ich włosy mają duży potencjał czego im cholernie zazdroszczę, niewiele włosom uwagi poświęcają. Jedna z moich koleżanek ma nawet gęste włosy, ale strasznie zniszczone od prostowania, końcówki przesuszone, mnóstwo białych kropek co brzydko wygląda na ciemnych włosach Ale jestem wredna i nie podsunę jej żadnego sposobu wizażowego Tak, besztajcie mnie
Stan moich włosów powoli, baaardzo powoli, ale jednak polepsza się Nawet TŻ to zauważa, chociaż nie wiem czy nie mówi tego co chcę usłyszeć Zamówiłam wreszcie w zielarskim odżywkę Petrosterol i w przyszłym tygodniu pójdę ją odebrać. Na dzisiaj plan: olejowanie od połowy głowy oliwą z oliwą (może wreszcie uda mi się na co najmniej 2 h), a 15 min przed myciem nafta na skalp.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:43   #4014
curry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
A co do koleżanek waszych z klasy czy grupy to również takowe mam- ich włosy mają duży potencjał czego im cholernie zazdroszczę, niewiele włosom uwagi poświęcają. Jedna z moich koleżanek ma nawet gęste włosy, ale strasznie zniszczone od prostowania, końcówki przesuszone, mnóstwo białych kropek co brzydko wygląda na ciemnych włosach Ale jestem wredna i nie podsunę jej żadnego sposobu wizażowego Tak, besztajcie mnie
Takie osoby najczesciej nie chca sie "nawracac" ;] Juz widze mine moich znajomych jak mowi im, ze olej nakladam na wlosy Moje dwie blizsze wciagnelam(widzac u nich chce zrobienia z czegos z wlosami), zamawiamy oleje na spolke

Stary 2011-11-19, 12:46   #4015
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Takie osoby najczesciej nie chca sie "nawracac" ;] Juz widze mine moich znajomych jak mowi im, ze olej nakladam na wlosy Moje dwie blizsze wciagnelam(widzac u nich chce zrobienia z czegos z wlosami), zamawiamy oleje na spolke
ja tam nikomu o tym nie mówię. tylko TŻ wie i dwie koleżanki które też olejują

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-11-19, 12:49   #4016
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nikomu nie mówiłam bo chyba moje koleżanki popatrzyłyby na mnie tak gdyby usłyszały, że nakładam olej na włosy
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:52   #4017
ewcia1807
Zakorzenienie

Ja pamiętam jak ja długo nie mogłam się przełamać na wizażowe sposoby.
Teraz to jestem od nich uzależniona

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:56   #4018
klada
Zakorzenienie

pluskotka, tak, aż tak bardzo nie widac tych końcówek popalonych, ale pod słońce czy w innym świetle jednak je widac... Ale z czasem je podetne

Ja też już nie mówię, że nakładam olej na włosy, bo kiedyś tak zrobiłam i potem żałowałam

Właśnie siedzę z olejkiem Babydream na włosach, dziś pierwszy raz go używam, ale moje włosy go dosłownie piją, drugi raz nałożylam go, bo włosy prawie suche były
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2011-11-19, 12:57   #4019
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
ja tez nikomu nie mówiłam bo chyba moje koleżanki popatrzyłyby na mnie tak gdyby usłyszały, że nakładam olej na włosy
Haha, ja też się nie chwalę nikomu, bo wzięliby mnie za wariatkę (no i moje włosy nie są w jakiejś dobrej kondycji więc trochę mi wstyd mówić jak bardzo o nie dbam ). Wiedzą tylko przyjaciółki i kolega, bo kiedyś wpadł bez zapowiedzi jak miałam kokosa na głowie.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 13:04   #4020
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
Ja jeszcze do nie dawna chciałam szczerzyć akcję "świadomego dbania o włosy". Ile się nagadałam o olejach i odżywkach i silikonach... i.... teraz biorą mnie za nieźle pokręconą . Nie przeszkadza mi to, tylko szkoda, że moje chęci nie przyniosły efektów, bo nikt dzięki mnie nie zmienił swojej pielęgnacji.
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości