|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Która z Was jeździ konno?
Za zmianę imienia konia w papierach trzeba zapłacić 1000zł... Więc już lepiej w papierach zostawić, a najwyżej nazywać ją samemu inaczej, jeśli kupujesz ją tylko do rekreacji to nie ma w ogóle żadnego problemu
![]() ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() imię ładne, ale troszku nie pasuje mi dla niej, więc myślałam, że jeżeli faktycznie ją kupię to sprawdzę czy na nie reaguje a jak nie to może będę ją inaczej nazywać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3843 |
Wtajemniczenie
|
Aaa, jeszcze z tym pierwotnym nazywaniem- z tego co wiem, to imię nadaje się zwyczajowo po matce, ale jeśli ojciec ma lepszy rodowód, to po ojcu.
![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3844 |
Zadomowienie
|
Tak jak pisze dance makabre nazwywaj jak chcesz a w papierach zostaw
![]() ![]() Mi osobiscie bardzo sie podoba imie dla klaczy Quala ![]()
![]() |
#3845 |
Przyczajenie
|
hmmm dawno mnie tu nie bylo widze ze forum dalej aktywne ....teraz juz robi sie zimno to ciezko bedzie w stajni wysiedziec caly dzien wiec trzeba bedzie sie przemeczyc na zimnych halach i czekac az przyjdzie wiosna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3846 |
Przyczajenie
|
witam dawno mnie tu nie bylo widze ze forum dalej dziala to dobrze bo sezon juz za nami i troszke za zimno zeby cale dnie w stajni spedzac a zimna hala i zamarzajace czesci ciala szybko pchaja nas do cieplego domciu wiec teraz zostaja nam wspomnienia lata i oby szybko do wiosny...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3847 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam całą listę fajnych końskich imion, ale niestety, nie zapowiada się żebym miała okazję ich w najbliższym czasie użyć... Własny koń to u mnie kwestia jakichś 10 lat, albo i więcej
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
potem nadrobię, bo ledwo widzę na oczy dziś byłam w Karpaczu na koniach najpierw plac na nowym koniu potem moja córcia jeździła na haflingerze ![]() a na koniec późno wieczorny teren z moją trenerką ![]() jutro jadę do stajni koło mnie i wykupuję karnet z trenerem ![]()
![]() |
![]() |
#3849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A o 10 jedziemy do stajni, bierzemy konie i w 5-6 osób jedziemy z mapą w teren na kilka godzin ![]() ![]() W zimie, jak ujeżdżalnia jest zamarznięta to jeździmy tylko w tereny. Jest super ![]() ![]() Dziewczyny macie jakieś sprawdzone rękawiczki na zimę, żeby palce nie marzły? Bo z tym jest zawsze masakra ![]()
![]() |
![]() |
#3850 |
Zadomowienie
|
Ja tez dzisiaj terenik
![]() My z kolezankami tez zastanawialysmy sie nad kupnem konia tylko w 3 jednego ale obawiam sie ze to by nie wyszlo bo jednak tez chciałybyśmy pojezdzic razem np w terenie no i jest tez bariera czasowa bo niestety zadna z nas nie ma 48 godzinnej doby
![]() |
#3851 |
Przyczajenie
|
a jak tam u was ze sprzetem....?moze ktoras jest na etapie kupna wlasnego siodla?ja mam na sprzedaz siodlo daw-mag ujezdzeniowe typ sylwester wersja exlusive moze ktos by byl chetny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 | |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak to sie stalo ale wczesniej nie wyswietlił mi sie Twoj post 1984madziara
ładny kasztanek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Coreczka widze złapała bakcyla jezdziectwa ![]()
![]() |
![]() |
#3853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój tata też troszeczkę jeździ, ale teraz ma problemy z kręgosłupem... Za to budujemy dom na wsi i gdy stanie, będzie przy nim stajnia ![]() ![]() U mnie w sumie większy problem jest z czasem niż z kasą- nie mam nigdzie blisko stajni, muszę dojeżdżać co najmniej 45 min busem podmiejskim, wyskoczyć na konie mogłabym może raz albo dwa w tygodniu, w weekend, bo w tygodniu nie wygrzebię się spod książek. A dla konia to średnio dobrze, jeśli przez 5 czy 6 dni w tygodniu wychodzi tylko na chwilę na padok, a poza tym nie ma ruchu ![]() Na studia jadę (I hope so ![]() A po studiach? Pewnie będą inne wydatki też, ale mam nadzieję jednak kupić sobie własne 4 kopytka przed 30 ![]() Z imion żeńskich na B: Ballada, Birma, Bajka, Bazylka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3854 |
Zadomowienie
|
Z bólem serca ale potrzebuje kasy
![]() http://allegro.pl/siodlo-prestige-go...html?source=oo
![]() |
#3855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Weterynarz- nie wchodzi w cenę hotelu, kowal też nie. Ale ta klacz, którą jadę oglądać nie była nigdy podkuta, więc nie wiem, czy kowal będzie szybko potrzebny. U nas miśki też raczej chodzą niepodkute. Kopyta dogląda i w razie czego piłuje jeden chłopak, który się na tym zna i robi to z dobrej woli, więc o to się nie martwię ![]()
![]() |
![]() |
#3856 |
Przyczajenie
|
u nas w stajni tez sa konie na sprzedaz wiec podam linka do filmikow na youtube jedna to klacz rigga svarzno super klaczka chodzi ujezdzenie i ma talent do skokow
![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=s80zK..._order&list=UL http://www.youtube.com/watch?v=Ed3UN..._order&list=UL |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla mnie jeszcze ważna jest jedna kwestia finansowa- ewentualna choroba konika ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam tam dzisiaj i zakochałam się....... ![]() ![]() ![]() czekam jeszcze na decyzję czy przetrzymają ją do wiosny, bo dopiero wtedy będę mogła ja przywieźć do mojej stajni i..... mam nadzieję, że będę niedługo świętować kupno mojego wymarzonego konika ![]()
![]() |
![]() |
#3859 | |
Zakorzenienie
|
KOCHANI!!!
Fundacja Tara - instytucja zajmująca się od wielu lat prawami zwierząt w Polsce z wyszczególnieniem na prawa koni. Zarejestrowana jako Organizacja Pożytku Publicznego w 2004 na podwalinach istniejącego od 1995 roku schroniska dla koni. Po 3. przeprowadzkach, w 2010 roku, pozyskała na drodze darowizny duży zrujnowany obiekt w okolicach Wrocławia, który wcześniej, od 2007 roku, dzierżawiła i remontowała. Fundacja będąc organizacją uprawnioną, otrzymując 1% odpisu od podatku, posiadając stałą siedzibę, mogła rozwinąć skrzydła w swych działaniach, rozpocząć tworzenie schroniska dla koni z prawdziwego zdarzenia. Tara prowadząc schronisko dla koni przez szereg lat ratowała te, które wołały o pomoc, pomagała, dawała schronienie i szansę na nowe życie . Dzisiaj dalsza działalność Tary stoi pod znakiem zapytania. W 2009 roku przez obiekt w Piskorzynie przeszło tornado demolując dachy. Fundacja mając już wydatkowane pieniądze na zimową paszę dla zwierząt zmuszona była zaciągnąć roczny kredyt w wysokości 200.000zł na remont dachów grożących zawaleniem. Rok minął szybko, w wyniku wielu niezależnych do Fundacji przyczyn odpis 1% był o wiele mniejszy niż w roku poprzednim. Tara zakupując paszę dla zwierząt, nie była w stanie spłacić kredytu którego zastawem jest część budynków w schronisku dla koni. Bez tych budynków Fundacja nie będzie w stanie istnieć. Czas jaki pozostał na spłacenie kredytu jest wyznaczony do 30.11.2011 - po tym okresie budynki zostaną odebrane. Przez tak wiele lat Fundacja nigdy nie poddawał się w swej walce o zwierzęta, była nieustępliwa, i w przypadku tego ogromnego problemu też nie zamierza złożyć broni, ale, szanowni Państwo, bez waszej pomocy Tara może przestać istnieć. Możliwości pomocy: * wpłata na konto Fundacji Tara - nr konta 75 1020 5242 0000 2902 0191 7236 z dopiskiem RATUNEK DLA TARY lub DAROWIZNA "RATUNEK DLA TARY" * wpłata za pomocą aplikacji SiePomaga.pl dostępnej na naszej stronie: www.fundacjatara.info; * przekazanie starego telefonu komórkowego do recyklingu i przekazanie jego równowartości na rzecz Fundacji Tara: http://siepomaga.pl/f/fundacjatara; * aukcje Tary na allegro zakup przedmiotów wystawianych przez Fundację Tara; * adopcja zwierząt Fundacji Tara, szczegóły na stronie: http://fundacjatara.info/sub,pl,adopcje-zasady.html; * przekazanie Fundacji pieniędzy w formie pożyczki, którą spłacimy pod koniec lipca 2012 r.; * informowanie jak największej liczby osób o sytuacji Fundacji Tara i rozpowszechnianie form wsparcia; * udostępnianie kontaktów do: dziennikarzy, mediów, prawników, drukarni, informatyków, grafików i in.; * linkowanie na wszelkich portalach społecznościowych numeru naszego konta, adresu naszej strony, linku SiePomaga: http://siepomaga.pl/f/fundacjatara/k...E2%9C%93&kwota * wpłata za pomocą aplikacji PayPal i Dotpay http://www.fundacjatara.info/sub,pl,wplaty.html; * organizowanie zbiórek finansowych w szkołach, firmach, placówkach i in., koncertów, happeningów; * udzielenie wsparcia merytorycznego w kwestii negocjacji z Bankiem; * udostępnienie kontaktu do znanych osób, które mogą poprzeć medialnie działalność Fundacji i agitować przekazywanie środków finansowych dla Fundacji Tara Schronisko dla Koni; * kontakt z firmami i organizacjami, które udzielą darowizny lub pożyczki Fundacji Tara Schronisko dla Koni; * Jeżeli macie Państwo swoje pomysły, jak jeszcze w inny sposób zdobyć pieniądze dla Tary, dzwońcie i piszcie do nas: info@fundacjatara.info lub asia@fundacjatara.info lub +48 71 / 389 98 79 lub + 48 696 292 468, + 48 785 511 630 w godzinach od 8. 00 22. 00. Zapraszamy do zapoznania się z stroną Tary pod adresem www.fundacjataratara.info gdzie szeroko opisana jest działalność Fundacji, a w szczególności do działu "Kronika budowlana" który uświadamia jak wiele pracy i funduszy zostało wydatkowane by stworzyć istniejące w chwili obecnej warunki dla zwierząt. Fundacja Tara działając przez 16 lat ma na swoim koncie setki uratowanych istnień i wiele sukcesów. Wszyscy wspólnie nie dopuśćmy, by ten czas walki poszedł w zapomnienie, dołóżmy starań, by Tara trwała dalej, kontynuując swą misję. Przez: Tara Schronisko Dla Koni więcej na http://www.re-volta.pl/forum/index.p...c,72727.0.html ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() karnet wykupiony i zaczynam jeździć z 2 osobami trenującymi ![]() madziara -śliczny konio ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3860 |
Raczkowanie
|
Ja się podczepię do wątku
![]() Jeżdżę można powiedzieć od zawsze (jako trzylatka pierwszy raz na koniu). Przez pewien okres czasu dzierżawiłam, własnego konia nie mam ![]() Trochę skaczę, ale bardziej kręci mnie dresaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3861 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() szukam dalej.....
![]() |
#3862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
masz jakies fotki? ![]() Czemuu co bylo nie tak?
![]() |
![]() |
#3863 |
Zadomowienie
|
Wszystko było ok, ale ktoś mnie wyprzedził i kupił ją od ręki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj pojezdziłam galopowalam bez strzemion co dziwne lepiej mi szło niz ze strzemionami (moze dlatego ze nie musiałam ich szukac po wybiciu ![]()
![]() |
![]() |
#3865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3866 |
Wtajemniczenie
|
Bidula...
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3867 | |||
Zakorzenienie
|
Wracam po dłuższej przerwie ;]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja po ostatniej jeździe też jestem z siebie nawet dumna ![]() ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3868 |
Zadomowienie
|
Brawo
![]() ![]() Jade na tygodniu do stajni bo mam pojezdzic na oklep a nie chce robic bokow na normalnej lekcji kiedy bedzie wiecej osob
![]() Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera ![]() Edytowane przez nurazuki Czas edycji: 2011-11-21 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz kiedy ten leniuch całą jazdę chodzi podstawiony i uśliniony (tak-zaczął tak żuć wędzidło, ze w końcu się ślini- nawet w terenie! ![]() ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3870 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny moze Wy pomozecie, chce z TZ jechac na sylwestra w siodle moze macie jakies miejsca godne polecenia interesuja mnie woj podkarpackie, swietokrzyskie, malopolskie i lubelskie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.