|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
ale boli mnie krzyz. I promieniuje na dol brzucha
a do tego mnie mdli.
|
#422 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ja zesiwruje mam ta nieszczesna opuchlizne nosa cos kropnego nic nie pomaga, ciezko mi w nocy oddychac a co za tym idzie spac nie wiem jak mam z tym wlaczyc ehh chyba sie nie da![]() ja wogole dziwnie sie czuje...tzn.... zaczalmi sie 8 tydz a wydaje mi sie, ze brzuchol troszke wiekszy i przepona juz mi sie robi- te cholerne boczki bleee- nio i ponarzekalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam dosc, ale jakos to zniose
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kobietki
Ja dzisiaj taka śpiąca jestem, zresztą w sumie wczoraj też byłam a od poniedziałku wracam do pracy Matko ja w końcu muszę jakiegoś gina ludzkiego znaleźć, zrobic wszystkie badania, ale w sumie to 6 t 4 dzień od OM więc może panika na wyrost. Przeszperałam papierki i znalazłam swoją kartę ciąży z pierwszej ciąży Idę się przespać .......... |
|
|
|
#424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
isabell88, luby957 Witajcie
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
dzidzia rośnie, a może dwie dzidzie w takim tempie będę musiała przyznać się w pracy przed upływem 12 tyg, myślałam że do stycznia wytrwam, no i zaczynam mysleć o wielkości mojego brzuszka pod koniec ciąży, już sobie wyobrażam małą kulkę człapiącą po domuwiem że są tu dziewczyny z drugą ciąża, jak tam wasze brzuszki? ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-11-19 o 19:40 |
||
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc mimo iż nie widać gołym okiem to na pewno w drugiej ciąży powłoki brzuszne szybciej ulegają rozciągnięciu i dzidziuś ma więcej miejsca już na starcie
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba będzie szybciej niż myślałam zmienić garderobę, szczególnie że lubię obcisłe bluzki i małe żakieciki, w sumie to fajnie że szybciej będę mogła się pochwalić ciążowym brzuszkiem
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
ja też jestem w drugiej ciąży i też mi się wydaje że mam już powiększony brzuszek, a w pierwszej ciązy jeszcze w 6-7miesiącu chodziłąm w dżiinsach które nosiałm jeszcze przed ciążą
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ciązy która poroniłam (w pierwszej ciązy) mialam brzuszek juz wiekszy od jakiegos 6 tyg. Mozecie nie wierzyc ale tak mi odstawal jak patrzyłam na zd z neta niektorych to miały w 6 meisiący taki jak ja w 8 tyg. teraz tez juz boli mnie brzuch jak mam obcisłe spodnie. Mimo ze niby brzucha jeszcze nie ma ale juz jakby na dole puchł.
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, czytam wasz watek od kilku dni, ale zastanawialam sie czy dolaczyc zanim pojde do lekarza.. no ale nie wytrzymalam, i jestem! wg moich wyliczen bede miala termin na 12 lipca, ale wizyte u lekarza mam dopeiro za 2 tyg
Dzwonilam do gina juz pare tyg temu, jak tylko test wyszedl mi pozytywny, ale poweidzieli mi ze pierwsza wizyta powinna byc w 6-8 tyg (nie wiem od kiedy oni licza, pewnie od odstatniej miesiaczki). Mieszkam w USA i tu maja takie zasady... W kazdym razie, wczoraj zaczelam plamic- na szczescie nie jest to swieza krew, ale panikuje. Dzis leze, i jutro z samego rana chce zadzwonic i umowic sie jak najszybciej. Czytajac watki na forum zauwazylam ze duzo dziewczyn bierze bierze po czyms takim leki na podtrzymanie ciazy, wiec zaczynam sie martwic. Czytam i czytam rozniste rzeczy w internecie, i mysle ze chyba wiele dziewczyn na poczatku ciazy ma plamienie... No nic, tyle o mnie, do uslyszenia!
|
|
|
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moim zdaniem jeśli masz możliwość iść do lekarza to jak najszybciej idź zawsze to jakoś tak pewniej jak gin się wypowie. a w ogóle to czemu dzisiaj tutaj taaaaka cisza ? |
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Pare dni w pracy, trochę odpoczynku i już sobie narobiłam zaległości na forum! Co prawda, czytałam co tam u Was słychać w pracy na telefonie, ale odpisać już niestety nie miałam jak. Udało mi się porozmawiać z moją panią menager i prawdopodobnie przeniesie mnie na inny dział - praca będzie mniej stresująca i z pewnością więcej zarobię. Wiem, że to wcześnie, żeby cokolwiek mówić, ale u mnie kwestie finansowe się teraz liczą najbardziej. Poza tym wciąż próbuję znaleźć ginekologa i już szaleję od tych wszystkich nazwisk, numerów i opinii. O ósmej będę dzwonić, spróbuję się zarejestrować na piątek, jeśli w ogóle będzie jakieś miejsce. Tak bardzo chciałabym w końcu porozmawiać z kimś kompetentnym! Poza tym dolegliwości brak, może tylko mam nabrzmiałe piersi, ale nic poza tym mi się nie dzieje. I witam wszystkie nowe kobiety! Fajnie, że jest nas tak dużo.
|
|
|
|
#432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
teściowie na wieści zareagowali mega pozytywnie, teściowa się popłakała, teściu strasznie ucieszył, szwagier też. A potem teściowa zaczęła swoje tradycyjne - zatroszczę się o Ciebie na śmierć. Rano jak tylko wstałam zaczęła mi śniadanie biegiem robić, wyjęła pół lodówki pytając co chcę, a jak powiedziałam, że poczekam i zjem z innymi, to "nie nie, Ty już pewnie głodna jesteś". Potem wciskała mi ciasto, banany i non stop "coś" do jedzenia, picia. No normalnie jakbym małym dzieckiem była ale to taki typ osoby więc byłam na to przygotowana heheNo a jeśli chodzi o samopoczucie, to weekend był w miarę ok, ale wczoraj wieczorem dopadły mnie mega mdłości. A dzisiaj wstałam z migrenowym bólem głowy i do tego mi niedobrze więc jest do d... dzisiaj. A po południu mam usg i już siedzę jak na szpilkach Cytat:
Co do jadłowstrętu, to też to znam Ja brzuszek już smaruje wazeliną.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Nie pamiętam kiedy ostatnio tak wcześnie byłam na nogach Dziecko śpi, a ja mam chwilę na net Mąż pojechał na dworzec po mojego brata-mamy więc gościa przez tydzień, co może oznaczać chwilowy brak czasu na forum...Za mną fatalna noc-macica się rozciąga i jednak jest to ból jak na @... plamienia na szczęście żadnego nie ma ![]() Za to poczułam, że mam piersi... kurcze-jeden objaw gorszy od drugiego ![]() Trzymajcie się wszystkie ciepło-dbajcie o siebie i Fasolki |
|
|
|
#434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No a my wróciliśmy wczoraj od teściów-nic nie wiedzą ,czyli wszystko idzie zgodnie z planem A ja czuje się czasami taka zmęczona,najgorzej jest między 12 a 13 zawsze chce mi się spać w tym czasie i jak zaczynam ziewać to mąż już wie która mniej więcej jest godzina I dziewczyny jakie ja mam zaparcia. . .normalnie aż mnie czasami podbrzusze boli
|
|
#435 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane kolejny weekend za nami
![]() Cytat:
wczoraj wzruszyłam sie przy oglądaniu Trinny&Susannah,hormony szaleją![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
agunia fajna ta Twoja teściowa,i trzymam kciuki za usg napisz póżniej koniecznie!!! Dziewczyny na rozstepy kupiłam balsam babydream w rossmannie i smaruję się codziennie wybrałam narazie ten bo można stosowac go od pierwszego miesiąca,troche drażni mnie zapach ale narazie jest ok ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2011-11-21 o 11:18 Powód: dopisek |
||||||
|
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
Muminku - mi np. jest "lżej" gdy zjem w ciągu dnia jedno Monte
Ale w weekedn nie chciało mi się iśc do sklepu i na skutki lenistwa nie musiałam długo czekać Dzisiaj mama mi już kupiła zapas monte na tydzień![]() Dziewczyny a co to jest "zaświadczenie o ciąży"?Zadzwonili do mnie z pracy i powiedzieli,że zwolnienie to nie wszystko,bo oni potrzebują zaświadczenia o ciaży,ja powiedziałam że lekarz mi nic takiego nie wystawił to mi powiedzieli że muszę iść żeby mi wypisał.Ale kurde ja za każdą wizyte płacę i nie widzi mi się znowu
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, ostatnio się nie odzywałam, kiepsko się czuję. Cały czas mnie mdli, caaały dzień, ale wymiotów nie mam. Zasypiam na stojąco i jestem totalnie nadwrażliwa..ehh..ale obiecałam, że zniose wszystko, byleby było ok, więc umowy dotrzymam
![]() Jutro mam pierwsze usg! Nie mogę się doczekać Trzymajcie kciuki!Ps. Witam wszystkie nowe mamusie
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#440 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to trzeba wchodzić do gabinetu czy mozna w rejestracji?Cytat:
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, mi to lekarz wystawiał
|
#442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wogóle takie deserki to jedyne co toleruje ze slodkości![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
alez od nowego tygodnia rozmowa wre.
dziewczyny, a ja naszpikach do jutra siedzę. jutro będzie 4 tygodnie od owulki. Myślicie, że będzie juz cos widać na usg? mam nadzieję ,że to szaleństwo z moja betą to było chwilowe i że mój dzidziuś jest i rośnie. Pół weekendu przewalałam internet i jedyne co znalazłem, że przyrosty bety były słabe ale przy niższych wartościach u innych dziewczyn, a nawet udało mi się znaleźć informacje, że teraz przyjmuje się że przyrost bety o 50% po 48-72h jest prawidłowy. To gdyby patrzec na te moje dwie ostatnie wartości z 1168 na 1792 to bym się zmiesciła. Chce wierzyć że wszystko będzie dobrze. Maz mi to cały czas powtarza, a on ma czuja do takich spraw. Jutro wizyta. Jedna nocka mnie tylko do niej dzieli w sumie, dzień w pracy i wreszcie! |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny za kciuki
![]() Właśnie wypróbowałam nowy sposób na mdłości. Zamroziłam sobie (tak nie za mocno) gruszkę pokrojoną w ćwiartki i powiem Wam, że całkiem fajnie się ją jadło. No i przez chwilę chociaż mnie nie mdliło i przestało palić w przełyku
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Jestm bardzo śpiąca ledwo siedze w pracy... przez pare dni miałam spokój z bólem brzucha ale znowu zaczyna mnie kuć...odliczanie trwa do wtorku 29.11 do wizyty do ginekologa ale sie ten czas wlecze :P spac....ZzZzZZz
|
|
|
|
#447 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ja mialam dzis mega okropna noc snily mi sie takie koszmary, ze budzilam sie zestresowana i z napietmy brzuchem ze strachu... mowie Wam coos okropnego![]() Cytat:
ja bylam na usg w 4 tyg i 3 ddz od owulki i juz slyszlam serduszko![]() Cytat:
ja tez nie moge sie doczekacnaste usg a tu jeszcze 2 tyg...Cytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
dzis mialam 1 dzien w pracy i jestem zadowolona![]() dziewczyny jak to jest bo bed emusiala 1 grudnia wraz z zatrudnieniem robic badania lekarskie. WIem z ejest badanie krwi, nie wydjzie n nim ze jestemw ciązy???
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
No ja już po wizycie
Widziałam naszego dzidka, słyszałam też bijące serducho Poza tym gin jeszcze raz przejrzał moje wyniki badań, uśmiechnął się sam do siebie i powiedział "noooo to narazie nie będę pani męczył żadnymi badaniami" Prince te badania do pracy są tak podstawowe, że chyba nie ma możliwości, żeby z tego wywnioskować, że Ty w ciąży jesteś
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i gartuluje uslyszenia serducha takmasz racje to jest niesamowite uczucie ja teraz musze czekac 2 tyg na nas wizyte i usg...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

a do tego mnie mdli.

). Także gratuluję wszystkim szczęśliwym mamą! Teraz idę spać bo jutro muszę zrobić wszystkie badania, a lista jest całkiem pokaźna ;/. Dobranoc 
dzidzia rośnie, a może dwie dzidzie

i wogóle takie deserki to jedyne co toleruje ze slodkości