|
Notka |
|
Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzętom. Tutaj dowiesz się o akcjach na rzecz zwierząt. Przeczytasz o schroniskach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "smalczyk babuni"
o szok :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Prawdopodobnie wiele osób będzie mnie chciało teraz zlinczować, ale winę za takie zachowania ludzi wobec zwierząt ponosimy my wszyscy. W Polsce jest ogólne przyzwolenie na złe traktowanie zwierząt. Sama ostatnio miałam przeprawę (w centrum Krakowa) z chłopem jadącym wozem, który ciągnęły dwa konie. Zwróciłam uwagę, że jeden z nich strasznie kuleje i powinien stać w stajni, bo ledwo chodzi. W odpowiedzi spadły na mnie takie gromy i epitety, że wolę nie cytować. Dłużna nie byłam, ale najbardziej zmartwiło mnie to, że ustawiły się tłumy ludzi, tylko po to, żeby sobie posłuchać i się pośmiać. A po mojej stronie w obronie klaczki stanęła tylko jedna osoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
Sylviah masz rację niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
po prostu Em :)
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=151882 był już o tym wątek, może przydałoby się połączyć.
![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poznaj historie Liska
Pani Zosia wlasnie przygarnela nastepnego starego psiaka za posrednictwem Dogomania
![]() ![]() http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32205 Czemu Pan Zos jest tak malo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
niestety chyba znam odpowiedź na to pytanie
![]() mało kto kocha psa za jego duszę, większość kocha za ładny wygląd i "rasę", lub za to, że jest słodkim szczeniaczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Aż się ciepło na sercu zrobiło, że są jeszcze tacy ludzie jak Ona
![]() ![]() Jeśli kiedykolwiek będę miała swój domek, to mam zamiar mieć w nim pełno schroniskowych najbardziej zmarnowanych jakie znajdę psiaków, żeby pomóc im najbardziej jak będę umiała. Ostatnio znalazłam na allegro psiaka bez łapki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item136732636_...umatykow_.html
skórka z kota dla reumatyków ![]() wizażanki, piszcie o wycofanie tej aukcji, przeciez to jakis horror!! Może wycofają, jak kilka maili dostaną... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
ok .najpierw zglosilam wg formularza,ale postanowilam napisac tez cos od siebie.Wnerwilam sie wiec tak mi to wyszlo bez łdu i składu.
"Jak zaloga allegro moze cos takiego dopuszcac do sprzedazy.Utrwalacie jakies wiejskie przesady o niby leczniczych wlasciwosciach kocich skór!!Cierpia przez to biedne zwierzeta!Teraz kocie skóry ,a jutro moze psi smalec???!!To zacofane i niezgodne z prawem.apeluje o usuniecie tej i podobnych aukcji. Pozdrawiam" ![]() az sie chyba zapytam jakie to wlasciwosci ma taka skóra ![]() ![]() ![]() Zabila wszystko co miala w swoim obejsciu i sprzedaje,byle sie nie zmarnowalo.Jeszcze brakuje skóry psa i szczura. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
suszonego nietoperza i brodawki ropuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
wkleilam to w "najbrzydszych rzeczach na allegro".Moze ktos jeszcze zglosi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
![]()
NIE MOGE UWIERZYC
![]() ![]() ![]() Jak donosza "plotki" ![]() "Ewa Wachowicz w jednej z restauracji w Seulu jadla marynowane mieso psa" !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zakladam watek -gdyz chce zapytac czy KTOS TEZ O TYM SLYSZAL ![]() ![]() Sprawe trzeba naglosnic... Tacy ludzie "biora sie" za polityke...
Duch rzadzi materia. www.peta.com www.klubgaja.pl www.arka.strefa.pl www.viva.org.pl www.brightlion.com www.proequo.pl www.przystanocalenie.pl Edytowane przez Leo$ Czas edycji: 2006-11-10 o 03:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ewa Wachowicz zjadla PSA :EEK: (plotka?!)
![]() Ja już nie mam słów - na to, co się wyprawia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Jakby ktos cos slyszal na ten temat to prosze o info (
![]() dziekuje ![]()
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
O_o
ja bym nawet nie spróbowała. Z jednej strony co z tego, że zjadła, w koncu to jakis miejscowy przysmak... Ale dla zwierzolubów to jakas obrzydliwość i koszmar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Nie slyszalam o tym. Ale szczerze mowiac kocham psy nad zycie i inne zwierzeta tez. Ale niestety takie jest zycie. W niektorych miejscach swiata zamiast landrynek jada sie prazone zuki, w niektorych mieso psa, konia i innych przepieknych zwierzat. I to jest sprawa osobista czy to ktos zje, czy mu w gardle nie stanie. Mysle ze nie ma co tego roztrzasac. Zjadla i tyle. I obojetne czy to pani wozna w szkole w Papuckowie czy Prezydent USA. I tak w Polsce nie bedzie w restauracji takiej mozliwosci i tak. A tam gdzie sie takie mieso jada niestety nic nie zdzialamy. Mozna zrobic o wiele wiecej dobrego pozytkujac energie na pomoc tutaj w naszym Kraju. Przeciez nikt nie pojdzie do schroniska i nie powie - 3 kg mieska na kotlety..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolejna tragedia- przygarneła psa, żeby go zabić
Jest coś nowego w tej sprawie? No chyba nie rozeszło się wszystko "po kościach"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kolejna tragedia- przygarneła psa, żeby go zabić
Najwazniejez jest to, ze ...przez sprawe Ozzyego ruszylo podpisywanie petycji o zmianie ustawy o zwierzetach domowych...niedlugo petycje zostana wyslane do Fundaci Emir...przeliczone i przeslane dalej- do stolicy.
ciagle mozna ja podpisac- w wersji elektronicznej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Rozeznanie
|
Dla mnie jest to straszne.
Nie jem miesa i gdziekolwiek jestem sprawdzam co jem.Uwielbiamy dalekie podroze i ostatnio bedac w Tajlandii sama widzialam jak jedza prazone robale,karaluchy i to wszystko co sie do jedzenia nadaje.Psow prawdopodobnie nie jedza,bo widzialam,ze nie traktuja ich w bestialski sposob a walesaja sie tam cale bandy.Nawet probuja dokarmiac.Gdyby je jedli nie byloby ich tyle na ulicach.Zreszta w kartach dan ,tego tez nie bylo i szczescie bo dostalabym szoku . Kocham psy nad zycie.Ich smutny wzrok potrafi mnie przygnebic i zalamac. Bedac razem z siostra na wczasach dokarmialysmy na kolanach bezpanskie psy lekcewazac drwiace spojrzenia spacerujacych mam -turystek. Kupowalysmy karme za swoje pieniadze byleby tylko widziec radosc w psich oczkach.Drazni nas znieczulica i potepianie tych,ktorzy pomagaja. Psie mieso uznawane w niektorych krajach azjatyckich (chiny) za rarytas nigdy w zyciu by mnie nie zachecilo.Nie moglabym zjesc przyjaciela.Dziwie sie tym ,ktorzy chcac sprobowac czegos super nowego i oryginalnego zjedza nawet i psa.Ciekawe czy ta osoba ma swojego pieska,ktorego pielegnuje czy ma tez serce z kamienia?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
no dobrze, dla mnie było by to obrzydliwe, jak dla więkrzości z resztą.
Ale- co to ma do polityki ![]() ![]()
![]() |
#952 | ||
Zadomowienie
|
Dla mnie to nie jest argument.
Cytat:
Cytat:
Niekoniecznie... A gdyby taka Wachowicz zechciala kontunuowac swoja "kariere polityczna" i np. poudzielac sie na rzecz ochrony praw zwierzat ![]() oo np. w takiej akcji : http://www.wybory2006.wp.pl/kat,4843...1&ticaid=12a8a hmmm...malo wiarygodna z niej osoba.... ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Ty nie uwazasz ze to sprawa kultury czy tradycji, a jednak tak jest. Tak jak ktos juz wyzej napisal. W Indiach w glowie sie ludziom nie miesci jedzenie krowy.
A w polityke juz w ogole sie mieszac nie bede, bo sie nia brzydze i wolalabym abysmy wrocili do czasow Walki o ogien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie z Viris ![]() Swinie sa madre i potrafia przywiazac sie do człowieka jak pies, niektorzy trzymaja swinki w domach. Te osoby moga byc oburzone, ze inni swinie jedza... Bo niby w czym swinia jest gorsza od psa? jest brzydsza?(dla mnie wcale nie) głupsza? swinie to jedne z inteligntniejszych zwierzaków? wiec dlaczego?Dalczego mozna jesc krówki, swinki a psów juz nie? bo swinie maja "wiecej mieska"? ![]() sama nigdy bym nie zjadla psa, bo dla mnie pies jest przyjacielem, kocham psy i nie skrzywdziłabym nigdy zadnego. Ale ktos moze kochac swinki, krowki i nie tykac ich miesa. Dla mieszkanców Indii krowa jest swieta, co oni mysla widzac jak Polacy zajadaja sie wolwina i cielecina? maja prawo byc oburzeni?? Co kraj to obyczaj niestety ![]() mysle, ze kazde zwierze niewazne czy jest to swinia, kaczka, krowa czy pies jesli ma byc juz zjedzione, a nie wierze w to, ze ludzie kiedykolwiek zrezygnuja całkowicie z miesa, wiec zwierzeta beda zawsze zabijane. Takie zwierzeta skazane na zjedzenie przez ludzi maja prawo do humanitarnej smierci i humanitarnej hodowli. Sama nie lubie Chinczyków ich stosunku do zwierzat, widziałam makabryczne filmy z hodowli zwierzat futerkowych i własnie psów na mieso, gdzie zwierzeta transportuje sie w straszliwych warunkach i zabija w okrutny sposob powodujacy straszne cierpienia ![]() Leo$ czy wg Ciebie krowa moze byc zjadana a pies juz nie?Tak jest przyjete w naszej kulturze, piesc i kot sa przyjacelem człowieka a nie jedzeniem, krowa i swinia sa dla wiekszosci jedzeniem, w innych krajach jest odwrotnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
I wlasnie dlatego, ze dla nas pies jest towarzyszem, a nie zwierzeciem czesto wystepujacym w postaci kotleta- nie powinnismy go spozywac- bez wzgledu na to, gdzie jestesmy...
W czasie swoich podrozy bywalamw miejscach, gdzie na porzadku dziennym byklo jedzenie wielu...dziwacznych zyjatek- nikt mnie nie zmuszal do ich jedzenia i nie wyobrazam sobie, zebym musiala to robic... bo i po co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#960 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wachowicz jest smakoszką, ale bycie smakoszem też nie oznacza, by próbować wszystkiego, co przejdzie przez gardło. Myślę, że nie ona jedyna jako koneserka smakowała takich rzeczy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.