|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wella Koleston Blondy
Farbowała któaś z Was 10.03 albo 10.38?
Boję się trochę żeby mi nie wyszło żółtko albo zbyt rude, ale jednak lepiej wyglądam w ciepłych odcieniach blondu, i trochę boję się tych wszystkich popielatych, fioletowych....
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
up |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio farbowałam włosy farbą syoss 8-15 mix szampana i białego złota. Zamieszczam zdjęcia moich włosów oraz zdjęcie przedstawiające kolor jaki chciałabym uzyskać (albo chociaż zbliżony do tego). |
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Widzę że macie tutaj wątek, który mnie bardzo ciekawi ale go nie rozumiem ... bardzo proszę o pomoc., założyłam tutaj wątek o kolorze farby: Poproszę o pomoc w dobraniu KOLORU farby - jaki to kolor?? chciałabym zmienić swój kolor na kolor jaki ma dziewczyna ze zdjęć, i nie wiem jaką farbę kupić, bo z nią pójdę do fryzjera, bo fryzjerów 4 już mi farbowało i żadnemu nie udało się osiągnąć tego koloru.. a kolega napisał mi tak: jak dla mnie to jest bez chlodny wella ma taki 10.16 I tam sa ze 2 blast pomieszane.takie neutralne beze sa popielato opalizujace I to jest nazwa;-) Bardzo proszę o pomoc. Piąty raz będę farbować włosy i wkońcu chciałabym osiągnąć ten kolor.. będę szalenie wdzięczna Wam za pomoc! Piszecie o farbach: jak kupię tą farbę, to miesza się taką tubkę z inną tubką, czy z wodą utlenioną? Ale chyba nie z wodą, bo ja mam jasne włosy.. a tylko samo nałożenie farby? Co zrobić aby mieć pewność że nie wyjdą żółte?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-12 o 18:44 |
|
|
|
|
#187 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
tak, mieszasz tubkę farby np wspomniana wyzej 10.16 z oxydantem (inaczej woda utleniona, emulsja rozwiajająca). Inna sprawa jest to, ze mozna wymieszac dwa odcienie kremu koloryzujacego (w odpowiedniej proporcji) i do tej mieszanki dolozyc oxydantu (rowniez w odpowiedniej ilosci). Jesli chodzi o kolor- ja tez stawialabym na perlowy blond. Ja robilam 10/16 popielato - fioletowy rozświetlony jasny, wyzej sa zdjecia. Co do tego czy nie wyjda zolte... powiem o sobie- ucze sie na wlasnym doswiadczeniu, bo inni niestety nie sa w stanie dac mi gwarancji ze nie bedzie zolto dotarlo do mnie, ze mam ciezko rozjasniajace sie wlosy i niektore farby po prostu wychodza mi cieplo na odroscie.Nie napisałaś jakie masz naturalne wlosy, a oczywiste jest to, ze z naturalnie ciemnych ciezko uzyskac jasny chlodny blond
|
|
|
|
|
|
#188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie, nie mam pojęcia o farbowaniu, dlatego pytam doświadczone osoby. Tak jak pisałam chcę ze wszystkim przyjść do fryzjerki, bo żadna nie ejst w stanie zrobić mi takiego koloru jaki chcę. Masz przepiękne włoski. Bardzo Ci dziękuję że mi odpisałaś. A mój naturalny to ciemny blond, ale od 2 lat farbuję. I teraz mam taki kolor (platyna z brązem, ale wiadomo brąz się wypłukuje, męczy mnie platyna bo jest sztuczna): http://images46.fotosik.pl/1158/23c630e7785f47aegen.jpg A Twój najpiękniejszy kolor to ten: https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=89246 Zastanawiam się czy jak kupię te 2 tubki wella 10.16 to będzie ok. Bo inna Wizażanka napisała mi o Alfaparf Evolution of the Color krem - bo ma chłodne blondy ale ja nie umiem z palety wybrać koloru by był taki jak Twój tej najpiękniejszy, ten mój upragniony czyli to co mam w załączniku .. http://allegro.pl/alfaparf-evolution...842488335.html
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-13 o 09:40 |
||
|
|
|
|
#189 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() mysle, ze z 10,16 bedziesz zadowolona, skoro nie zalezy Ci na bardzo jasnym blondzie. Chociaz zerknij na linki- rownie wychodzi na roznych wlosach ![]() Tutaj masz zdjecia po roznych kolestonach http://blogblondbunny.blogspot.com/2...erfect_06.html http://blogblondbunny.blogspot.com/2...n-perfect.html Jesli chodzi o alfaparf to tutaj masz troche zdjec po roznych farbach http://blogblondbunny.blogspot.com/2...olor-1111.html http://blogblondbunny.blogspot.com/2...or-91-801.html http://blogblondbunny.blogspot.com/2...color-921.html http://blogblondbunny.blogspot.com/2...or-91-9nb.html ale nie chce wiecej pisac bo to jest watek o kolestonie
|
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę będę farbowała Kolestonem 10.16.
Wstawię zdjęcie włosów przed i po zapewne w sobote jeszcze. Kurde jestem dupek bo kupiłam farbę w hurtowni tu w Warszawie za 40 zł / sztuka a teraz wchodzę na allegro i widzę w Warszawie odbiór osobisty a farba / sztuka - 22 zł
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny.
Malowała któraś z Was kolestonem 7/0 , 7/3 ewentualnie 7/73? obecnie mam koleston 9.38 ale moj nat.odrost jest na poziomie 7 a ten 9.38 juz sie bardzo splukal tak,ze go nie widac prawie, mysle zeby sobie troszke przyciemnic, i chce zmieszac 7/0 i 7/3 albo 7/0 i 7/73 z woda 1,9. Macie zdjęcie tego kolorku?????? |
|
|
|
|
#193 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
czy któraś z was farbowała tymi odcieniami
12/11 - intensywny popielaty blond special http://cdn.shopify.com/s/files/1/000...jpg?1268567107 10/8 - szafir http://cdn.shopify.com/s/files/1/000...jpg?1268567107
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszły... jakie wyszły. Jaśniejsze. Wyglądam jak plastik. Dziś biegnę szukać innej farby. Wstawiam 1 zdjęcie - PRZED FARBOWANIEM 2 zdjęcie - PO FARBOWANIU kolestonem 10/16 popielato - fioletowy rozświetlony jasny ** na 2 zdjęciu - pierwsze zdjęcie jest BEZ LAMPY, na przeciwko okna, a drugie jest z lampą błyskową ** DODAŁAM 3 zdjęcie jeszcze raz dla pokazania koloru 10/16 [ Z LAMPĄ WOGÓLE INACZEJ WYCHODZI TEN KOLOR ]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-21 o 09:29 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze, Twoje włosy na każdym zdjęciu wyszły zupełnie inaczej...Na zdjęciu bez lampy są siwo-platynowe, z lampą - beżowe. Ale głowa do góry, efekt może inny niż oczekiwałaś, ale wygląda to dobrze. Daj im trochę czasu, za miesiąc spróbujesz z ciemniejszym odcieniem. Swoją drogą to to bardzo dziwne, że z takiego ciepłego brązu, złapały tak zimny odcień. Patrząc na włosy buahot powinny wyjść podobnie, bardziej brązowo...
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz.. właśnie to ostatnie zdjęcie to oddaje najbardziej, ale jak jestem w sztucznym świetle to takie jasne żółte. Chłodne ok. Ale STRASZNIE jasne. No i pasemek nie zakryły. A wciąż je mam. A chciałam mieć jednolity kolor. Będziesz farbowała?
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nałóż lepiej jakiś touch z poziomu 9 - przyciemni i wyrówna, możesz właśnie 9/16, ale touch -nie koleston |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o pomoc.
Jeśli mam takie włosy jak na 1 zdjęciu - pierwsze z lampą błyskową robione, a drugie robione na przeciwko okna w jasny dzień bez lampy (robione 10/6 - popielato - fioletowy rozświetlony jasny) a CHCIAŁABYM uzyskać włosy jak na zdjęciu 2. to prędzej powinnam z palety użyć 9/1 - popielaty rozświetlony blond czy 10/1 - popielaty rozświetlony jasny blond ?
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie to musi być CHŁODNY ODCIEŃ, najlepiej by pokrył całość, nei chcę pasemek.. Chodzi o to że chcę mieć jasny blond, ale nie biało - siwy, a taki jak ta dziewczyna której zdjęcie pokazuje.. i nie wiem jak to zrobić ![]() nie chcę ciemnych włosów. a chcialabym jasny blond, tylko taki jak ma ona, ona mi mówi że to perłowy beż ale jak oglądam farby perłowy bez - to dla mnie są prawie brązowe, a na pewno nie takie jasne blond jak ona ma ..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-22 o 10:35 |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Na zdjęciu włosów tej dziewczyny mało widać...Jej odcień wydaje się na górze perłowo-beżowy, a na dole widać wręcz brązowe pasemka. Szczerze mówiąc Twoje włosy w lampie wyglądają b.podobnie - domyślam się, że chciałabyś, by były takie bez lampy aparatu...? Mi osobiście wydaje się, że powinnaś wybrać najcieplejszy odcień z tych chłodnych (jeśli nie wogóle ciepły). Twoje włosy bardzo mocno złapały zimny ton przy tej farbie - ja farbując swój średni blond popielatymi, opalizującymi odcieniami z wodą 9% mam wciąż rudo-perłowy ciepły poblask, włosy rozjaśniają mi się ciepło - Twoje rozjaśniły się bardzo zimno. Choć myślę, że po kilku myciach odcień się jeszcze ociepli. A na pasemka nie ma rady - zawsze będą jaśniejsze, nawet jak pokryjesz je ciemniejszą farbą, będą mniej widoczne, ale będą. Będą zawsze inaczej reagować na farbę od pozostałych naturalnych włosów - wiem to niestety ze swojego doświadczenia
Najpierw swoje przyciemniałam, a że nie wychodziło dobrze, postanowiłam rozjaśnić pozostałe włosy do ich poziomu. Wychodzi lepiej.Friese, ja myślę, że mało kto tu trafi z radą a można tylko zaszkodzić. Bo zdjęcia strasznie przekłamują, coś jest żółte, a w rzeczywistości popielate. Najszybciej Ty sama dojdziesz do wymarzonego koloru widząc na własnych oczach jak Twoje włosy reagują na konkretny odcień farby - niestety ale metoda prób i błędów jest w tym przypadku niezbędna. Albo dobry fryzjer - ale tego ze świeczką szukać... Powiem szczerze, że ja już wogóle nie wiem, co teraz na siebie nałożę Widząc tak różne efekty po tej samej farbie na różnych głowach, chyba nie ma co się sugerować tym, jak komuś innemu wyszło, bo mi i tak wyjdzie inaczej :/
|
|
|
|
|
#202 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz będziesz je znowu farbować, ale one mają już pigment i nie wyjdzie tak samo jak na zdjęciu Edytowane przez wypych Czas edycji: 2011-11-22 o 22:24 |
|
|
|
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
załamało mnie że one się zrobią ciepłe .. nieznoszę, nieznoszę ciepłych kolorów.. Cytat:
o jakiej farbie .... ale one wczesniej tez mialy pigment? nie wiem czym jest pigment, ale wczesniej tez mialam pofarbowane.. i teraz mam identyczne jak wczesniej.. tyle ze rozjasnilo mi pasemka moje wyplukanego brązu... co mam teraz polozyc zeby wyszly takie ?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-23 o 00:46 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny.
Malowała któraś z Was kolestonem 7/0 , 7/3 ewentualnie 7/73? obecnie mam koleston 9.38 ale moj nat.odrost jest na poziomie 7 a ten 9.38 juz sie bardzo splukal tak,ze go nie widac prawie, mysle zeby sobie troszke przyciemnic, i chce zmieszac 7/0 i 7/3 albo 7/0 i 7/73 z woda 1,9. Macie zdjęcie tego kolorku?????? |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra farbuję drugi raz w tą niedzielę.
Mam 10/16 obecnie. A pofarbuję o ton ciemniejszym, rozważam farbę: 9/1 - popielaty rozświetlony blond 8/1 - popielaty jasny blond 8/01 - jasny naturalny popielaty blond
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Wella Koleston 12/1 + 9%
Ostatnie zdjęcia po tygodniu od farbowania, włosy lekko wilgoltne (zaznaczałam liniami jakie chcę mieć ).
|
|
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Prosze o podpowiedź. Jezleli odrosty zrobię woda 9, a pozniej doleje troche cieplej wody zeby oslabic działanie i nie zniszczyc wlosow to bedzie ok?
|
|
|
|
|
#208 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Mam prośbę mam kolor włosów na poziomie 9 kołor dość ciepły chciałabym go trochę ochłodzić, pamiętam,że kiedyś fryzjerka żeby mi ochłodzić uzywała jakiegoś mega siwego odcienia ale z loreala i były mniej ciepłe. Kupiłam farbę 9/1 z wodą 6% czy ochłodzi mój ciepły blond? Czy powinnam wybrać jakiś inny odcień?Ewentualnie może kolor 10.38 minimalnie by ochlodził a nie byłby kompletnie zimny? Z góry dziękuję za pomoc ![]() p.s zdjęcie mojego aktualnego odcienia ( w słońcu) i zdjęcie koloru który mi się też podoba a kiedyś miałam,więc ewentualnie taki też mógł by być http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...aebfcd56e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8754b741f.html Edytowane przez ellemelle Czas edycji: 2011-12-12 o 20:51 |
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Sprobuj z tym 9,1 ale moze lepiej z wodą 9%?
Przy okazji moja Wella, farbowalam juz 3 tyg. temu. |
|
|
|
|
#210 |
|
Przyczajenie
|
Do agatau88
![]() Mam pytanie jakie masz naturalne włosy? I kładłaś farbę na jakiś już chłodny odcien czy lekko cieply?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

pierwsze podstawowe pytanie silna farba czy słaba ? No i kolor.. Pierwsze zdjęcie przedstawia moje eksperymenty ( fryzjer tez maczał w tym palce) mysi blond z brązowo złocistą górą (były to odrosty więc kolor się rózni od reszty) a drugie i trzecie zdjęcie to kolor który chciałabym uzyskać. Ktoś ma pomysły?

dotarlo do mnie, ze mam ciezko rozjasniajace sie wlosy i niektore farby po prostu wychodza mi cieplo na odroscie.