|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
| Pokaż wyniki sondy: ktora wybrac? | |||
| 1 |
|
44 | 74,58% |
| 2 |
|
15 | 25,42% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie stworzyć idealna sukienke na studniówke..Prosze!
no właśnie to jest pytanie;p ciągle się zastanawiam czy niebieska sukienka jest odpowiednia..czymoze za bardzo letnia,wiosenna..ale chyba ostatecznie sie zdecyduję na niebieską
więc jeśli masz taką ochotę to radzę zrobić to samo na pewno bedziemy oryginalne!
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
no własnie tak myslałam o niebieskiej
i chyba na taką sie zdecyduje w sumie to mało dziewczyn takie załozy... wiec jak sama powiedziałas bedziemy orginalne hmm.. na pewno nie bedzie to sukienka z gorsetem... wczoraj byłam w maximusie w nadzarzynie i wiedziałam super sukienke... taką zieloną... zdobiona cekinami i innymi bejerami... ale takiej to sobie raczej nie sprawie... nie za taką cene...a co mysliscie o takiej ?
Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2006-11-08 o 05:09 Powód: post pod postem, prosze uzywac Edycji |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Sukienke z gorsetem wykluczyłam od razu..tak naprawde ciezko się w nim ruszac!A przeciez o to chodzi,zeby sobie potanczyc,prawda?Albo jak chce sie zrobić siku..hmm..tez jest problem
Ja chce na ramiaczka i długa..jednak jak beda ramiaczka to bede sie bardziej komfortowo czula..Nie mam niestetyobfitego biustu wiec obawiem sie ze mogla by sie ze mnie obsunac taka ktora by byla bez ramiaczek(nawet malutkich).Dziewczeta,a jakie Wymialyscie sukienki na studniówce??? a masz moze gdzies zdjęcie tej zielonej sukienki??? Hmmm..ta turkusowa jest bardzo ładna,ale chyba nie pasuje do kazdej dziewczyny.. Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2006-11-08 o 05:10 Powód: post pod postem, prosze uzywac Edycji |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialam 100dniowke w zeszlym roku
![]() co do sukienek - faktycznie przewazaly gorsety i dol na kole. pelno falbanek.. ![]() ja sukienke szylam, plecy odkryte, suknia do samego dolu, wlasnie z satyny. kolor fajny, tzn material - bo zmienial sie pod wplywem swiatla z takiego jasnego fioletu przechodzil w baaaaardzo ciemna sliwke co w sumie ciekawie sie prezentowalo ![]() jedynym minusem dlugich kiecek do ziemi jest to ze przy polonezie trzeba baaaardzo uwazac zeby nie przydepnac siebie albo kolezanki ktora idzie przed Toba bo moglaby zostawic czesc sukenki na parkiecie ogolnie fajny masz pomysl dot. kroju sukienki. najwazniejsze zebys czula sie w niej komfortowo i nie martwila sie ze cos ci odpadnie, cos peknie albo co
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Do malaka
hej dziekuję bardzo za rady Twoja sukienka również bardzo mi się podoba.Ile kosztowało uszycie takiej kreacji?Pytam poniewaz ja rowniez chce,zeby krawcowa uszyła moją.Ale najpierw będzie musiała zrozumieć i wyobrazić sobie mój mix
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
MALALKA
Śliczny kolorek Ja też chcę taki!!! Tylko nie wiem jak za bardzo sprecyzować go krawcowej
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
boszenka, mysle ze material bedziesz musiala kupic sama. krawcowa powie Tobie tylko jaki on powinien byc
takze przejdz sie po sklepach z materialami a napewno cos znajdziesz. zrob to tylko w miare wczesnie, bo ja mialam problemy z kolorem gdyz wielu juz nie bylo ![]() ksiaek, dzieki ![]() za material zaplacilam kolo 80zl, krawcowej 150zl. bo w sumie troche szycia miala.. mysle ze jakbys chciala taka prosta sukienke lejaca do ziemi byloby taniej
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiek1122 nie pisz posta pod postem, korzystaj z opcji edycja
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
niestety nie mam . . .
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Krawcowa powiedziała, że to ona wybierze i kupi materiał...dlatego też nie wiem jak jej sprecyzować kolorek
Bardzo mało zapłaciłaś za szycie i bardzo chętnie odwiedziłabym Twoją krawcową. Moja niestety życzy sobie 500 zł
|
|
#71 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przesadzila ! za taka cene mozna sobie samemu kupic w sklepie bajkowa suknie![]() mnie sie te poodobaja-szyte na maire ![]() http://www.allegro.pl/item139955390_...na_miare_.html http://www.allegro.pl/item137770604_...iatem_44_.html kolejna niebieska http://www.allegro.pl/item137963062_...ekiny_34_.html i jeszcze jedna -boooska
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
500zl? Czemu az tyle? ja za uszycie swojej zaplacilam 60zl plus 50zl material. Ja bym szukala innej krawcowej chyba...
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Szyję sukienkę w salonie suknii ślubnych. W cene wlicza się już materiał i cały projekt. Ja tylko przychodzę na przymiarki. Wiem, że to dużo i chyba zastanowię się nad inną krawcową
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Mysle ze nie warto wydawac tyle kasy, lepiej porozgladaj sie w swoim miescie za tansza krawcowa, najwyzej ze cena jest Ci bez roznicy...
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam o tym salonie, bo mam pewność że szyją tam przepiękne sukienki. Jeśli chodzi o zwykłe krawcowe to musiałabym znaleźć jakąś wypróbowaną. Muszę coś pomyśleć, bo 100dniówka się powolutku zbliża
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
No niby 500 zł to duzo ale taka sukienka jaka bedzie miala boszenka69 napewno jest na niejedna okazje i jest oryginalna - jedyna w swoim rodzaju
czasem trzeba zaszalec heh nie wiem ile zazyczy sobie za moja sukienke krawcowa..pewnie duzo..a czy jest tu ktos kto potrafi rozpoznac material ze zdjecia?:P Bardzo chcialabym wiedziec z jakiego materialu jest wykonana ta niebieska sukienka.Macie jakies pomysly?:p Buziaki,Kasia Edytowane przez kasiek1122 Czas edycji: 2006-11-06 o 22:22 |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj byłam w innym salonie sukni ślubnych. Mój projekt krawcowa wyceniła na 380zł więc napewno lepiej niż wcześniej. Materiał wybrany (atłas-będzie się fajnie układał, bo jest grubszy od satyny) i kolorek również (jasny fiolet)
Jak suknia będzie gotowa to napewno się pochwalę fotką
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Hej
chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z Was zna dobrą krawcowa w Warszawie wymarzylam sobie sukienke, ktora zobaczylam na teledysku p diddy z nicole come to me musze ja miec potrzebuje krawcowej ktora bedzie wiedziala o co mi chodzi bo jest to trudna sukienka(chyba? nie znam sie )Prosze pomozcie mi z gory wielkie dzieki
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiek a jak tam Twoja wizja?
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko pytanie czy znajde satyne w takim kolorze...Edit. Malalka ile czasu wczesniej trzeba rozgladac sie za materialem? Studniowka w styczniu wiec za sukienka planuje rozgladac sie w polowie grudnia, jesli nie kupie slicznej gotowej to zostaje uszycie [co bardzo prawdopodobne]. I nie wiem czy bedzie jeszcze wybór kolorow
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Spadająca gwiazda radzę Ci się troszkę pośpieszyć.Np. moja krawcowa przyjmuje zamówienia tylko do końca listopada, a jeśli chodzi o materiał to mówiła mi, żebym się teraz zdecydowała na kolor,bo potem materiały będą już poprzebierane.
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
spadajaca gwiazdko
![]() powiem Ci szczerze ze ja mialam studniowke w polowie stycznia i u krawcowej bylam w polowie grudnia. i spoznilam sie o jakies 2tyg, bo musiala przeze mnie poprzesuwac troche zamowien no i swoja sukienke dostalam dzien przed studniowka, i okazalo sie ze pas jest zbyt luzny.. mozesz sobie wyobrazic moja reakcje. myslalam ze sie poplacze. udalo sie jednak naniesc szybko poprawki i mialam ja w dniu imprezy ;p co do materialu no to jak ja szukalam w grudniu to juz niestety byly przebrane ![]() wiec chyba musialabys sie zaczac rozgladac wczesniej, zeby miec rozeznanie
|
|
|
|
|
#83 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba rzeczywiscie bedzie trzeba przyspieszyc poszukiwania... Dziekuje za rady
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
moje propozycje...
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze troche
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ruda bladolica i nadchodząca studniówka
no prosze, zaczął się listopad, a ja nadal nic
co prawda byłam wczoraj na zakupach (jednak), ale.. szukałam żakietu na próbną a nie sukienki na studniówkę
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
popieram
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam nie w tym poscie mialam dać poprzedni komentarz jednak nie mam opcji edytuj ani usuń, prosze wiec o usunięcie postu powyżej.
a co do tematu to polecam sukienkę z dużym dekoltem w kolorze wiśni, czerni lub śliwki
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Mam dla Ciebie radę. Skoro masz białe łydki przydałoby się je jakoś opalić na słońce nie ma co liczyć ale istnieje solarium są również kremy, ale z tym radzę uważać. Co do zatuszowania mankamentów urody. Ramiona można łatwo zatuszować bolerkiem lub żakietem. Oprócz tego załączam kila propozycji sukienki, fryzury, makijażu wybierz sobie coś. Sukienka koniecznie czarna.
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE ZAMIERZAM OPALIĆ NÓG ANI ŻADNEGO INNEGO KAWAŁKA CIAŁA, to tyle w tym temacie fryzure już sobie wymarzyłam - kręcone włosy i wyprostowana, ścięta po skosie grzywka (tylko która fryzjerka w końcu zrozumie o co chodzi ). Poza tym mam wysokie czoło, więc zaczesanie włosów do góry odpada. Co do sukienek też mam za dużo 'ale' ogólnie góra za bardzo podkleślająca ramiona no i przede wszystkim za krótkie. No i takie bolerko też odpada.. na codzień ok, ale na studniowke? nie..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

więc jeśli masz taką ochotę to radzę zrobić to samo

i chyba na taką sie zdecyduje
hmm.. na pewno nie bedzie to sukienka z gorsetem... wczoraj byłam w maximusie w nadzarzynie i wiedziałam super sukienke... taką zieloną... zdobiona cekinami i innymi bejerami... ale takiej to sobie raczej nie sprawie... nie za taką cene...