Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 21:06   #3421
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a ja dalej Was pomecze spinkami czy te - klasyczne są oki? http://www.macma.pl/pl/1466,spinki-d...ow-crisma.html
eleganckie
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
wczoraj nie oglądałam bo nie mam telewizji ale za to oglądałam odcinek 3,4,5 i się załamałam. To jest tragedia program. Obiecałam sobie, że już więcej go nie obejrzę. Ten program jest po to by tylko irytować, kompletnie nie rozumiem koncepcji i celu tego programu.
A teraz idę pracować. Muszę niestety. Poza tym dopadła mnie straszna chandra związana ze ślubem, zastanawiam się nad odwołaniem wszystkiego...mam jakąś jazdę.
no coś Ty kochana to tylko chwilowa chandra, odpocznij troszkę i wszystko wróci do poprzedniego stanu rzeczy
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Klamka zapadła nasz grawer:

Mój Niusio 19 maja 2012
Moja Jagódka 19 maja 2012

zależy mi na tym żeby miesiąc był pisany słownie jakoś ładniej wygląda... no chyba że się nie zmieści to napiszemy 05
bardzo fajnie, że to jest coś Waszego, osobistego

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
nena śliczny ten komplet

Obiecałam wam kiedyś pokazać moje winietki i zawieszki na wódkę. Oto one, przy zawieszkach będą jeszcze tasiemki, żeby to powiesić oczywiście na butelce. Na winietkach są cyrkonie swarovskiego więc ładnie się mienią
gratuluję zdolne z Was siostrzyczki
Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
To ja Wam pokażę jakie próbki zamówiłam

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...931244294.html
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...924243947.html
http://allegro.pl/czarujace-zaprosze...922185553.html

Najbardziej podekscytowana jestem na myśl o tych pierwszych - ta duża kokarda jest super. Zobaczymy tylko jak będzie wyglądała sprasowana po wysyłce pocztą.
ja bym się zastanawiała też na 2. jakoś ładnie się do mnie uśmiechały
Stary 2011-11-19, 21:28   #3422
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
a ja dalej Was pomecze spinkami czy te - klasyczne są oki? http://www.macma.pl/pl/1466,spinki-d...ow-crisma.html
Są bardzo ładne

Blacky, mnie też się wydaje, że te drugie są całkiem fajne

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 21:39   #3423
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
nena śliczny ten komplet

Obiecałam wam kiedyś pokazać moje winietki i zawieszki na wódkę. Oto one, przy zawieszkach będą jeszcze tasiemki, żeby to powiesić oczywiście na butelce. Na winietkach są cyrkonie swarovskiego więc ładnie się mienią
oo bardzo eleganckie tez chce wlasnie takie podobne winietki zawieszek nie planuję, ale Twoje naprawde swietnie sie prezentuja! tylko ja bym zmienila czcionkę w zawieszkach

Cytat:

Najbardziej podekscytowana jestem na myśl o tych pierwszych - ta duża kokarda jest super. Zobaczymy tylko jak będzie wyglądała sprasowana po wysyłce pocztą.
pierwsze mi sie najbardziej podobają daj koniecznie znac jak dojdą
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 21:59   #3424
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
oo bardzo eleganckie tez chce wlasnie takie podobne winietki zawieszek nie planuję, ale Twoje naprawde swietnie sie prezentuja! tylko ja bym zmienila czcionkę w zawieszkach

pierwsze mi sie najbardziej podobają daj koniecznie znac jak dojdą
Już nie zmienię czcionki, bo mamy naprodukowanych 120 zawieszek - zresztą goście nie będą zwracali uwagi za bardzo na to jaka jest czcionka na zawieszkach

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 22:02   #3425
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie zmienię czcionki, bo mamy naprodukowanych 120 zawieszek - zresztą goście nie będą zwracali uwagi za bardzo na to jaka jest czcionka na zawieszkach
spoczko, rozumiem i tak swietnie wygladaja
Stary 2011-11-19, 22:15   #3426
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za opinie dotyczace spinek

heh te drugie są chyba identyczne! o polowe tansze, ale z innej firmy. Tylko obawiam sie, zeby nie zmienily kolory do slubu.. nie wiem czy w takiej cenie to są dobre spinki, a nie jak np te kolczyki co maja kolor srebrny, a pozniej czernieją albo cos.. nie znam sie

ale tez Allegrowicz ma same ladne spinki i wszystkie w takiej niskiej cenie
Wydaje mi się ze nie powinny zmienić koloru mój szwagier jak kupił spinki 4 lata temu to do tej pory maja taki sam kolor a miał firmy SORAYA i zapłacił za nie w sklepie 60 zł a na all kosztują 28

Cytat:
nena śliczny ten komplet

Bardzo fajnie Ci to wyszło

Cytat:

Mi też kiedyś wpadły w oko te pierwsze i z tych co zamówiłaś najbardziej mi się podobają

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A teraz idę pracować. Muszę niestety. Poza tym dopadła mnie straszna chandra związana ze ślubem, zastanawiam się nad odwołaniem wszystkiego...mam jakąś jazdę.
Kochana a co się dzieje że chcesz odwoływać ślub
Stary 2011-11-19, 22:30   #3427
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się ze nie powinny zmienić koloru mój szwagier jak kupił spinki 4 lata temu to do tej pory maja taki sam kolor a miał firmy SORAYA i zapłacił za nie w sklepie 60 zł a na all kosztują 28

o! dzieki za info w takim razie szkoda przeplacac zresztą .. watpie, zeby moj TZ kiedykolwiek jeszcze je uzyl ale chcialabym, zeby mial je na pamiatke
Stary 2011-11-19, 22:55   #3428
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam Was ponownie
Pamietacie mnie jeszcze? Ostatnio naprawde bardzo dawno się nie udzielałam ale kompletnie brakuje mi czasu. Zaczeły się studia i czas tak szybko leci. Właśnie sobie uświadomiłam że do slubu mam 10 misięcy a ja stoje w przygotowaniach. W wakacje tak wszystko przezywałam i planowałam a teraz jak juz powinnam się na poważne czymś zając to jakos ucieka mi ten czas i zapał Może po świętach się opamiętam
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 22:55   #3429
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
o! dzieki za info w takim razie szkoda przeplacac zresztą .. watpie, zeby moj TZ kiedykolwiek jeszcze je uzyl ale chcialabym, zeby mial je na pamiatke
mój TŻ też stwierdził, że mało prawdopodobne, by jeszcze kiedyś założył spinki
Stary 2011-11-19, 23:05   #3430
Blacky
Zadomowienie

Trochę poświrowałam z tymi próbkami, ale w sumie nie wyszły mnie drogo (łącznie z 15 zł), a chcę dokonać świadomego wyboru.
Na pewno dam znać jak dojdą.

A teraz mykam spać, dobrej nocy.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 23:07   #3431
kasia_kuku
Zakorzenienie

Niedobrywieczór.

Właśnie siedzę, płaczę, pokłóciłam się z TŻ, bo tak mi się przykro dziś wybitnie dziś zrobiło, że nie będzie ślubu w 2012... Odebrałam wyniki, coraz gorsze, co mnie nie pociesza... On mówi, że chce dziecko, ale będzie problem, bo jego decyzje spowodowały, że go nie urodzę.

Dobranoc

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 23:11   #3432
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam Was ponownie
Pamietacie mnie jeszcze? Ostatnio naprawde bardzo dawno się nie udzielałam ale kompletnie brakuje mi czasu. Zaczeły się studia i czas tak szybko leci. Właśnie sobie uświadomiłam że do slubu mam 10 misięcy a ja stoje w przygotowaniach. W wakacje tak wszystko przezywałam i planowałam a teraz jak juz powinnam się na poważne czymś zając to jakos ucieka mi ten czas i zapał Może po świętach się opamiętam
ja Cie pamietam Gosiulko nie martw sie, 10 miesiecy to jeszcze sporo ja mam niecale 8 i tak naprawde jeszcze nic nie mam... najbardziej martwie sie o suknie, bo ta jak juz bedzie to bede mogla dobierac dodatki

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Niedobrywieczór.

Właśnie siedzę, płaczę, pokłóciłam się z TŻ, bo tak mi się przykro dziś wybitnie dziś zrobiło, że nie będzie ślubu w 2012... Odebrałam wyniki, coraz gorsze, co mnie nie pociesza... On mówi, że chce dziecko, ale będzie problem, bo jego decyzje spowodowały, że go nie urodzę.

Dobranoc

Kasiu mysle, ze moglibyscie wziac slub w 2012 skoro robicie tylko male przyjecie tylko od Was to zalezy a dlaczego mowisz, ze nie urodzisz dziecka? nie smutaj juz..
Stary 2011-11-19, 23:22   #3433
Chatka
Wtajemniczenie

Dobra Laseczki... nadrobiłam do strony 105 i cholera nie mam czasu więcej, bo już mam Teściów w domu no i wiadomo, jak to jest

Jutro spotkanie Rodziców! 3mcie mooooooocno kciuki

malwus! Pięęęęęęęęęknie wyglądasz kochana, no księżniczka jak z bajki!

Madziuniusia, współczuję strasznie Twojej koleżance..
A TŻtowi wyłącz gierkę z prądu i niech się zajmie Narzeczoną!

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
chatko to nie jest to ani jedna a ni druga nie uwydatnia Twojej urody a wiem co mówię bo Cię widziałam na żywo i myślę tak jak Paulinka może spróbuj przymierzyć inny fason a nóż widelec np w greckiej będziesz ślicznie wyglądać
Dziękuję wszystkim Dziewczynkom za opinie o sukniach, które ostatnio wkleiłam Odpowiem pod postem kindzi do Was wszystkich - ja już fasony wszystkie przymierzałam i naprawdę wiem, czego chcę Moim problemem jest po prostu to, że tego, czego ja chcę nie ma w salonach i dlatego Wam się wydaje, że upieram się na falbanki jak łysy na grzebień, a ja naprawdę już wszystko sprawdziłam i chociaż wiem, że w zwykłym kroju A też mi dobrze, to nie chcę takiej, chcę falbanki! Bo tylko tak siebie widzę w tym dniu, bo właśnie falbanki (i to nie byle jakie, ale konkretny rodzaj) odzwierciedlają najlepiej moj charakter naprawdę szkoda, że Madonnie nie można robić zdjęć, bo jakbyście mnie w tamtej zobaczyły to byście się pewnie zachwycały tak, jak kumpela, która ze mną była (ciągle mi jęczy, że mam ją kupić ). Sama sporo o niej myślę i chyba pójdę Ją przymierzyć jeszcze raz... może tym razem z Mamą i spróbuję, żeby mi ktoś potrzymał tren, żeby zobaczyć, ile będzie ona ważyć bez tego paskudztwa

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

Dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie przeprowadzki. Póki co przygotowujemy domek na nasze przybycie, a w sobotę przewozimy rzeczy Jeszcze pozostało tylko się spakować, pudła już czekają. Aż mi samej trudno uwierzyć, że to już i naprawdę. Ciekawe, jak się będę czuła kilka dni przed ślubem :P

Gosza, Paulinka, Chatka
, co do breloczków to Chatka ma rację - nie będą z naszymi imionami ani żadnym innym motywem weselnym Chcemy dać gościom jakieś uniwersalne prezenty. Byłyby to breloczki hand-made, ale nie z modeliny i nie robione przeze mnie. Pewna osoba z mojej rodziny zaproponowała mi zrobienie takich breloczków wraz z pudełkami, pomoc w zmianie dekoracji na sali itd. Po prostu lubi robić takie artystyczne rzeczy. Same breloczki nie wiem jeszcze dokładnie jak miałyby wyglądać, bo na razie to tylko koncepcja tej osoby. Wiem, że byłyby do nich przyczepione różne koraliki i inne gadżety, taki misz-masz kolorów, faktur i kształtów... O ile dla babeczek to dość fajny pomysł, o tyle mam wątpliwości co do facetów (dla nich byłyby w jakieś innej tonacji kolorystycznej i z innymi ozdobami). I jeszcze nie wiem, co na to TŻ.
Bardzo jestem ciekawa, co wymyślicie z tymi breloczkami
Hm, sobota... czyżbyście już dziś się wprowadzali?

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
O! Ja będę filologiem, a studia podobne - w końcu słoweński i chorwacki z jednej rodziny Swoje problemy opiszę na poczcie, jak uzyskam dostęp, albo wyślę priv, bo muszę się wygadać... Z sukni pierwsza mi się bardziej podoba, ale widać, że to nie to Ciekawa jestem, która z Nas się pierwsza na jakąś kieckę zdecyduje
Hehe, jak widzę, ile u mnie z tym zachodu, to chyba Ty będziesz pierwsza
Co do studiów, to moja slawistyka była filologią jeszcze 2 lata zanim tam poszłam - rok przed nami zmienili na kulturoznawstwo, no i generalnie nasze roczniki to głównie eksperymenty wykładowców Także szczerze mówiąc, to po tych studiach nie jestem wykwalifikowana absolutnie do niczego moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A właśnie co do butów...zaczęłam się zastanawiać i nie wiem co robić. Chce na pierwszy dzień fioletowe bo mi się to bardzo podoba, ale z drugiej strony na drugi dzień będę mieć na pewno fioletową sukienkę i też by się przydały fioletowe buty. Trochę bez sensu, żeby kupować dwie pary fioletowych, a jak powiedziałam Tż, że na drugi dzień kupię czarne to mi kręcił nosem, że panna młoda w czarnych butach.
Drugiego dnia to Ty już nie będziesz żadna panna młoda, tylko najzwyczajniej w świecie świeżo upieczona żonka I uważam, że jak najbardziej możesz mieć do fioletowej kiecki czarne szpile

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
chciałabym się bardziej udzielać, ale ciągle nie mam czasu.....nie wiem, czy pamiętacie, pisałam tu co nieco o tym, że mamy na oku mieszkanie, no więc wygląda na to, że je kupujemy, jesteśmy umówieni z właścicielem i pod koniec miesiąca mamy się spotkać u notariusza....stresuję się bardzo i jakoś ciężko mi w to wszystko uwierzyć.....rok temu ledwo zostaliśmy parą, a teraz kupujemy wspólne gniazdko.....
Super, że jednak kupujecie! To do ilu Wam zjechał z ceny ostatecznie?

Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie, ale w weekend 0przyjechali teściowie, żeby poznać moją Mamę. Muszę Wam powiedzieć, że wbrew moim obawom poszło bardzo dobrze. Od razu przeszli sobie na Ty, zjedliśmy obiad. Tata M. bardzo się wkręcił w SingStara, więc zabawa była super. Były jakieś drobne zgrzyty, ale ogólnie ekstra wyszło - bez stresów.
Super, że spotkanie Wam się udało Nasze jutro o 10:00 rano (takie śniadaniowe, bo dziś Teściowie u nas nocują). Mam nadzieję, że pójdzie tak dobrze, jak u Was

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziękuje kochane, że pamietacie
Niestety nie mam dobrych wieści..dziś robione mam dalsze badania, rozmazy itp.
Oczywiście skierowanie na badania w kierunku białaczki.
Nic nie mowiłam Tż ani rodzincie tylko, że mam dodatkowe badania zrobić ale w sobie czuje ogromny strach....
Wiem, że nic nie jest przesądzone, ale to uczucie niepewności jest okropne.
Tż powiedził, że co by nie było ślub się odbędzie, że kocha mnie i bez względu na sytułację chce mnie za żonę.
Powiedział też, ze gdyby w Pl było dozwolone miec kilka żon on chciałby miec tylko jedna mnie....
Jeszcze 5 dni i wszystko stanie się jasne...buuu
Współczuję Ci kochana bardzo tej niepewności, ale ja wierzę, że wszystko jest dobrze, tylko te wyniki takie gorsze... Ale na pewno nie może to być nic poważnego! My na to nie pozwolimy! A TŻ wspaniałe słowa Ci powiedział

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
A co do spraw ślubnych....w niedziele przyjezdzaja rodzice TŻ zapoznac sie z moja mama.. Jestem ciekawa jak to będzie wyglądac.
Widzę, że mamy poznanie tego samego dnia Napisz potem, jak było

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Tak w ogóle śniła mi się Chatka. Że chciałam pogadać o czymś ale była burza a ja się bałam wyjść z mojego bloku bo wysokie drzewa są i pioruny mogą w nie walić. A Chatka dzielna dziewczyna miłośniczka przyrody koniecznie chciała siedzieć koło tych drzew. A o czym chciałam gadać tego nie wie nikt. Sen totalnie bez sensu
Hehe, wcale nie tak bez sensu Bo to akurat do Chatki bardzo podobne, że lubi se gadać pod drzewami może niekoniecznie w samym środku burzy, ale generalnie jak pogadać mam na ważny temat, to wolę w przyrodzie

Pisałyście jeszcze o kołdrach i spaniu - my generalnie jesteśmy baaardzo przytulińscy na co dzień, przytulamy się przy każdej możliwej okazji, za to w nocy lubimy mieć oboje przestrzeń wokół siebie. Walczyliśmy ze 3 pierwsze miesiące wspólnego mieszkania, żeby spać pod jedną kołdrą, ale niestety TŻ wychodził z tego zawsze pokrzywdzony, bo Chatka zwijała się w naleśnik, a ten biedak marzł.. Więc ostatecznie przestaliśmy się upierać, wzięliśmy 2 kołdry i odtąd śpiy pod dwiema i bardzo nam z tym dobrze Wieczorem zawsze z pół godziny się przytulamy, a potem dupsonami do siebie i każde zapada we własną przestrzeń łóżka

Lecę spać, Teściowie już śpią, TŻ też przysypia, a ja jeszcze nie umyta... Proszę więc raz jeszcze 3mać kciuki jutro od 10:00, co by się wszyscy polubili, wstydu nie narobili i ogólnie żeby było miło, lekko i przyjemnie
Dobrej nocki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 23:45   #3434
melod_y
Zakorzenienie

hej dziewczyny.
Pewnie Was nadrobię już na we Wiedniu. Jutro już tu chyba nie zaglądnę (nawet się nie spakowałam )więc do poniedziałku !

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 00:02   #3435
(kicia)
Zakorzenienie

spodobały mi się dekoracje z takich kul ale zrobienie jednego takiego elemetnu składowego masakra ale może popróbuję

a teraz lecę spać

Chatko

dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kula.jpg (39,7 KB, 27 załadowań)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-11-20 o 00:03
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 00:04   #3436
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Niedobrywieczór.

Dobranoc

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

będzie dobrze

a teraz to i ja zbieram się do łóżeczka. dobrej nocki
Stary 2011-11-20, 00:12   #3437
__Paulinka__
Zakorzenienie

KICIU Happy Birthday!!!

Chatko sie trzymają za spotkanko

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
Pewnie Was nadrobię już na we Wiedniu. Jutro już tu chyba nie zaglądnę (nawet się nie spakowałam )więc do poniedziałku !
milego wyjazdu :hej:
Stary 2011-11-20, 00:19   #3438
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale wiesz żeby potem w razie co na mnie nie było jak się kolor zmieni chociaż nie powinien

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam Was ponownie
Pamiętamy Ciebie bardzo dobrze nie przejmuj się jeszcze masz sporo czas zdążysz wszystko przygotować

Cytat:
Niedobrywieczór.

Dobranoc
Trzymaj się kochana

Cytat:
Dobra Laseczki... nadrobiłam do strony 105 i cholera nie mam czasu więcej, bo już mam Teściów w domu no i wiadomo, jak to jest

trzymane

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
spodobały mi się dekoracje z takich kul ale zrobienie jednego takiego elemetnu składowego masakra ale może popróbuję

a teraz lecę spać

Chatko

dobranoc
Fajne to jest ale roboty pewnie co niemiara z tym

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Że już jest po północy to:

Kiciu wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i przede wszystkim dużo miłości
Stary 2011-11-20, 00:32   #3439
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Drugiego dnia to Ty już nie będziesz żadna panna młoda, tylko najzwyczajniej w świecie świeżo upieczona żonka I uważam, że jak najbardziej możesz mieć do fioletowej kiecki czarne szpile

Lecę spać, Teściowie już śpią, TŻ też przysypia, a ja jeszcze nie umyta... Proszę więc raz jeszcze 3mać kciuki jutro od 10:00, co by się wszyscy polubili, wstydu nie narobili i ogólnie żeby było miło, lekko i przyjemnie
Dobrej nocki
On chyba tak mówi bo jak pytał czemu nie chce mieć krótkiej sukienki to mu powiedziałam, że jako panna młoda chcę się wyróżniać ( wyglądać inaczej niż wszyscy goście, zwłasza że panie zazwyczaj są na poprawinach tez w dość eleganckich sukienkach ).

No i oczywiście kciuki za spotkanie

Z racji tego, że już po północy to Wszystkiego najlepszego kiciu

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 01:06   #3440
Palulitka
Raczkowanie

Nadrobiłam te kilkanaście stron bo od czwartku tu nie zaglądałam. W piątek pracowałam potem byłam na urodzinach koleżanki wrociłam oko 3.30 a od 8 już na nogach i byłam na zakupach, sprzątałam piekłam gotowałam bo jutro moja mama robi imieniny, więc generalnie padam :P ale mam siłę żeby się trochę pomądrzyć za co przepraszam ale kosmetologia jest nie tylko moim wykształceniem, zawodem ale i też pasją.

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko z innej beczki do was.
Co planujecie w sprawach kosmetycznych? Jakie zabiegi? Bo teraz dobra pora zeby zaczac ale jakos nigdy sie tym bardziej nie interesowalam i nie wiem w co warto zainwetowac. Chcialabym przede wszystkim porzadnie nawilzyc skore, ujedrnic i wygladzic. Nie mam jakis wiekszych problemow ale jakas delikatna odnowa by sie sprzydala. Moze cos poradzicie?

Paulitka, ty siedzisz w temacie to moze nam polecisz jakies zabiegi ktore przynosza dobre efekty
Najlepiej żebyś wybrała się do kosmetyczki na diagnozę skóry, ciężko jest polecać coś wirtualnie. Ja osobiście z tego całego magicznego świata kosmetycznych wynalazków najbardziej wierze w działanie kwasów, peelingów kwasami. Działanie mają dokładnie takie jakie Ty napisałaś nawilżają, wygładzają, ujędrniają a dodatkowo ujednolicają koloryt, zmniejszają niedoskonałości skóry itd. Robią taką odnowę skóry.

Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
peeling kawitacyjny nie polega na ścieraniu "mechanicznym" wierzchnich warstw naskórka tylko na usuwaniu sebum i innych zalegających w porach świństw za pomocą ultradźwięków.
dokładniej to polega na delikatnym złuszczeniu naskórka za pomocą ultradźwięków , orzy robieniu tego peelingu zachodzi zjawisko kawitacji( ciężka do wytłumaczenia sprawa), generalnie to skórę przy tym peelingu zwilża się woda i takie mikro pęcherzyki wody ulegają implozji naruszając warstwę korneocytów i dlatego one się złuszczają, Działanie peelingu w dużej mierze zależy od stanu skóry i też od sprzętu którym jest wykonywany. Jedni chwalą inni nie wierzą w jego magiczne działanie. Co do usuwania sebum i innych to ten peeling nie ma generalnie takiego działania ale jeśli jest wykonywany jakikolwiek peeling to skóra mimo woli się oczyszcza. Kawitacja jest dla osób z delikatną cerą z tego względu że nie podrażnia skóry tak jak tradycyjne peelingi scrub albo gomage czy mikrodermabrazja.

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Co do tych pogrubionych zabiegów to one sa przydatne ale paniom z cera tłusta albo przynajmniej mieszana a nie z sucha bo sama mam taką. Tylko wtedy gdy pojawi sie zima nos i policzki staja sie bardziej suche i dosłownie czasem można znich zdrapywac suche płatki. Te zabiegi mogą wrecz pogorszyć stan suchej skóry bo chociażby mikrodermabrazja jest polecana osobom które nie moga sie pozbyc nadmiaru sebum , mają grube ciezkie do wyleczenia zaskórniki, blizny potrądzikowe. Zdecydowanie ten zabieg nie jest polecany cerze suchej.
Cera sucha przede wszystkim potrzebuje nawilżania i jesli chodzi o kosmetyke to raczej maseczki. W zawodzie nie pracuje choć bym chciała wiec z tego co wiem to polecane są maseczki algowe badz jakies inne proponowane przez kosmetyczke w salonie. Ja miałam pare razy maseczke algowa nawailżajacą i to co po niej zobaczyłam było zgrozą, cere miała jeszcze bardziej przesuszona mimo że działąsnie maseczki miała być odwrotne. Każdy klient jest inny, każda cera potrzebuje indywidualnej pielegnacji, czasem trzeba długo szukac coś co poprawi stan naszej cery.
Co do mikrodermabrazji przy cerze suchej, to jest on też polecany z tego względu że ''każde drażnienie powoduję pobudzenie" wieć cera sucha taką seria mikro może być stymulowana do zwiększenia wydzielania sebum przez co będzie lepiej nawilżona bo będzie miała swoją naturalną barierę ograniczającą utratę wody. Mikrodermabrazji raczej unika się przy skrajnie tłustych skórach żeby nie nasilić problemu. Jak najbardziej jest polecana przy zmniejszaniu widoczności blizn.
Jeśli chodzi o maseczkę algową to ja mam o niej dobre zdanie, ale to w jaki sposób twoja skóra na nią zareagowała może być związany z tym że np. skóra poddana dłuższej ciągłej okluzji ( czyli okryciu skóry czymś co izoluje skórę od powietrza i tym samym całkowicie blokuje utratę wody na czas kiedy jest ta okluzja) może reagować tak że po zdjęciu tej okluzji doznaje szoku i następuje zwiększona utrata wody bo nie ma już tej bariery a skóra nie jest w stanie sobie sama poradzić. Ale na szczęście jest dużo innych masek nawilżających więc może w twoim przypadku jakaś inna będzie trafniejsza
Zgadzam się że każda osoba powinna mieć indywidualnie dobraną pielęgnacje, to co służy jednej osobie niekoniecznie może być korzystne dla innej, dlatego trzeba szukać tego swojego idealnego programu pielęgnacyjnego. Pomocna może być wizyta u kosmetyczki albo nawet u kilku żeby zweryfikować to co proponują. Bo można się niestety nadziać na kosmetyczki które powiedzą o czego dokładnie oczekuje klientka albo zaproponuja to co im się najbardziej opłaca albo poleca jakiś zabieg tylko i wyłącznie z tego względu że np sprzęt stoi nie używany i się nie zwraca jego zakup.

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
Mam suknie slubną!!
Gratulacje
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 02:56   #3441
zubi89
Zakorzenienie

KICIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!

Uwielbiam tą datę bo na świat w tym czasie przyszedł mój Tż i pierwszy raz spędzam ją sama...

Od dziś 300 dni do ślubu co oznacza jutro 2 z przodu oby tak dalej czas leciał jak leci

Malenka321 Gratulacje sukni

Czytam was i mam takiego leń , że nie chce mi się nić robić a co dopiero pisać...
Ale trzeba wreszcie coś ruszyć z pracą licencjacką bo już sie promotor o mnie pyta

__Paulinka__ Bardzo mi się podobają te spinki i sądzę, że warto je kupić
A teraz Dobranoc

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2011-11-20 o 02:59
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 05:55   #3442
Madziuniusia
Zakorzenienie

(kicia) wszystkiego co najlepsze
Stary 2011-11-20, 09:05   #3443
misiak17
Wtajemniczenie

Kiciu wszystkiego najlepszego

Jutro mój TŻ ma urodziny i mamy 5 miesięcy do ślubu

Wczoraj spędziłam popołudnie z T. Dziś pojechał do pracy. Ale po 18 do mnie przyjdzie, albo wyjdziemy coś zjeść. Wczoraj robiliśmy jakieś chińskie jedzenie.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny

Edytowane przez misiak17
Czas edycji: 2011-11-20 o 09:06
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:07   #3444
nena1984
Zakorzenienie

Kiciu - wszystkiego najlepsiepsiejszego Realizacji marzeń ślubnych, jak najmniej koszmarów z nim związanych i dużo dużo miłości!

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wedding cake with green and orange orchids.jpg (29,6 KB, 10 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:10   #3445
nena1984
Zakorzenienie

dziewczyny mam problem!! Chyba z tego, że w hotelu jest bardzo ciepło a na zewnątrz bardzo zimno, zrobił mi się katar. Od ciągłego smarkania zrobiła mi się z kolei rana pod nosem. Wygląda to okropnie. Może smarować czymś? dodam, że z rany sączy się ropa, każde dotknięcie powoduje ból. Masakra...

kasia_kuku - bardzo mi przykro z powodu wyników, naprawdę nie wiem co powiedzieć. Mogę Cię jedynie wirtualnie przytulić

Stary 2011-11-20, 09:13   #3446
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Dziewczyny ale ten czas ucieka....ja na samą myśl zaczynam się już stresować.Nam zostało do ślubu 7 miesięcy 24 dni masakra :P

http://moda.allegro.pl/niskie-obcas-...859830374.html co sądzicie o tych butach?
Raczej będę miała na niższym obcasie,jakoś na wyższym się boję,że zachacze o suknie albo coś...

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:30   #3447
nena1984
Zakorzenienie

będę szczera - mi się kompletnie nie podobają, a obcas najbardziej, wybacz Jeśli boisz się obcasów, to może postaw na balerinki z 1,5-2 centymetrowym płaskim obcasem.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

o dżizas ....zajrzałam na suwaczek a tam 230 dni, ostatnio było jeszcze z 270

Stary 2011-11-20, 10:02   #3448
tusia_m
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Niedobrywieczór.

Dobranoc
bardzo mi przykro . Ale wydaje mi się, że jeszcze nie ma nic straconego
Cytat:

(...)

Super, że spotkanie Wam się udało Nasze jutro o 10:00 rano (takie śniadaniowe, bo dziś Teściowie u nas nocują). Mam nadzieję, że pójdzie tak dobrze, jak u Was

Współczuję Ci kochana bardzo tej niepewności, ale ja wierzę, że wszystko jest dobrze, tylko te wyniki takie gorsze... Ale na pewno nie może to być nic poważnego! My na to nie pozwolimy! A TŻ wspaniałe słowa Ci powiedział

Widzę, że mamy poznanie tego samego dnia Napisz potem, jak było

Hehe, wcale nie tak bez sensu Bo to akurat do Chatki bardzo podobne, że lubi se gadać pod drzewami może niekoniecznie w samym środku burzy, ale generalnie jak pogadać mam na ważny temat, to wolę w przyrodzie

Pisałyście jeszcze o kołdrach i spaniu - my generalnie jesteśmy baaardzo przytulińscy na co dzień, przytulamy się przy każdej możliwej okazji, za to w nocy lubimy mieć oboje przestrzeń wokół siebie. Walczyliśmy ze 3 pierwsze miesiące wspólnego mieszkania, żeby spać pod jedną kołdrą, ale niestety TŻ wychodził z tego zawsze pokrzywdzony, bo Chatka zwijała się w naleśnik, a ten biedak marzł.. Więc ostatecznie przestaliśmy się upierać, wzięliśmy 2 kołdry i odtąd śpiy pod dwiema i bardzo nam z tym dobrze Wieczorem zawsze z pół godziny się przytulamy, a potem dupsonami do siebie i każde zapada we własną przestrzeń łóżka

Dobrej nocki
Nareszcie!!!!!!!!! nareszcie trafiłam na post Chatki Rzadko tu zaglądam i nie mam czasu nadrabiać waszych rozmów, więc daaawno nie czytałam Twoich wypowiedzi. A bardzo lubię to robić
Życzę powodzenia na spotkaniu!!!!
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
papa!

Ja od rana siedzę przy kompie i coś tam piszę na seminarium magisterskie Niedziela a ja w książkach....
Tak w ogóle to musze Wam się pochwalić - złożyłam wniosek o stypendium rektora w związku z moimi wynikami w nauce i............ dostałam stypendium Kasa się przyda, więc jestem happy. A wcale się tego nie spodziewałam.
Dziś znów imprezka rodzinna, więc cały dzień mam już zaplanowany.
Miłej niedzieli!

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:07   #3449
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie niedzielnie!
Ale mam lenia jak to zwykle w niedziele. Wczoraj miałam tyle zrobić i oczywiście nic nie zrobiłam jak to zwykle w weekend.

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale ten czas ucieka....ja na samą myśl zaczynam się już stresować.Nam zostało do ślubu 7 miesięcy 24 dni masakra :P

http://moda.allegro.pl/niskie-obcas-...859830374.html co sądzicie o tych butach?
Raczej będę miała na niższym obcasie,jakoś na wyższym się boję,że zachacze o suknie albo coś...
Powiem tak... widziałam ładniejsze buty z takim małym obcasem.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
będę szczera - mi się kompletnie nie podobają, a obcas najbardziej, wybacz Jeśli boisz się obcasów, to może postaw na balerinki z 1,5-2 centymetrowym płaskim obcasem.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

o dżizas ....zajrzałam na suwaczek a tam 230 dni, ostatnio było jeszcze z 270
Co do rany pod nosem to (często mająca katar) zawsze smaruje nos na noc dużą ilością kremu Nivea na początku szczypie ale ogólnie pomaga.

To chyba tylko mi się tak ciągnie czas do ślubu. Obawiam się, że jak się zorientuję, że zostało np pół roku to wpadnę w panikę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:09   #3450
tusia_m
Zakorzenienie

Aaaale ze mnie gapa:

Kiciu, wszystkiego najlepszego!!!!! Dużo radości, szczęścia, miłości oraz spełnienia marzeń! Sto lat

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości