Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 20:48   #1651
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
kurcze ja wlasnie nie wiem czy na czczo mam byc i o ktorej godzinie ale jak bylam na ktg to wchodzily kobiety wlasnie ok 10rano do IP, przebieraly sie w koszule i maszerowaly na porodowke.
Profilaktycznie bede na czczo chyba...

Seona wlasnie czytalam opisy dziewczyn z pordow i Basiula chyba w koncu nie miala takiego czysto wywolywanego porodu. Ale doczytam jeszcze

Ja u Nas miałam jechać na 8 rano żeby byc już na rannym obchodzie a jest około 9. Wiadomo trzeba czekać na izbie zaczym przyjmia i zrobią co do nich należy.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 20:56   #1652
rojku
Rozeznanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

milagrosa GRATULACJE!!
urodziłaś mi na urodziny dzieciaczka
Stary 2011-11-19, 21:11   #1653
goldika
Zakorzenienie

Seona dzieki za kolejnego linka
sen fajny

poczytalam i jestem przerazona... cala ciaze bylam tak optymistycznie nastawiona do porodu w sensie, ze dam rade z bolem... ale teraz jak pomysle, ze mam tydzien lezec to plakac mi sie chce moze jednak nie zostawia mnie w szpitalu i uda mi sie urodzic jakos. eeeh...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 21:25   #1654
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
scopolan
To jakiś uniwersalny ten lek Jak się starałam o ciąże, to zażywałam, bo on pomagał też na drożność jajowodów, w ciąży tamtej przeciw skurczom oraz skracaniu się szyjki, a teraz na zmiękczanie szyjki

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Rojku, 100 lat!!!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 21:35   #1655
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny Ja to chyba juz głupieje :/ zaczynam czytac sposoby na wywołanie, i znowu korci mnie olejek ponoć mocna kawa tez moze pomóc chyba jutro sie skusze na nią .
Ja po tych czopkach to dzis na klopie byłam już z 3 razy na poczatku było twardo a teraz już czyszczenie.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
To jakiś uniwersalny ten lek Jak się starałam o ciąże, to zażywałam, bo on pomagał też na drożność jajowodów, w ciąży tamtej przeciw skurczom oraz skracaniu się szyjki, a teraz na zmiękczanie szyjki

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Rojku, 100 lat!!!

Scopolan to lek rozkurczowy, który stosuje się w szpitalu, aby "pomóc" rozwierać się szyjce macicy w początkowej fazie porodu.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 21:39   #1656
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

masaż sutków pomaga ja co jakiś czas sobie masuje. Ale co ma być to będzie czekamy do poniedziałku. Wiem na pewno że to ostatni weekend w dwójkę.
Glam pewnie się cieszy że TŻ przyjechał

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 21:54   #1657
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tam nie bede niz cudowac,kombinowac, jak bedzie gotowato sie urodzi i tyle.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 21:56   #1658
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Aha, Dalia i Domi7ks, śniłyście mi się dzisiaj Że pracowałyśmy w fabryce kleju i ja sobie wzięłam spagetii bolonogese do pracy i jadłam na 3 tury, po trochu, bo ciągle coś było do roboty i usłyszałam jak śmiałyście się ze mnie, że ja ciągle jem i jak mogę zjeść takie ilości makaronu i mi było tak strasznie wstyd i smutno, że tak gadacie na mnie

wow jakie koszmary ale że ja Ci się śniłam chyba za dużo o mnie myslisz

joamic kciuki za szybkie rozpakowanie!!!!!

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 22:09   #1659
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
joamic kciuki za szybkie rozpakowanie!!!!!
W poniedziałek meldujemy się na IP i wychodzimy już z Olivcią.
Lekarka kazała nam przyjechać do 9 mogę zjeść śniadanie nie muszę być na czczo. Powiedzcie mi bo na IP jest przebieralnia w co tam się przebiera? W piżamę czy jak?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-11-19, 22:11   #1660
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
W poniedziałek meldujemy się na IP i wychodzimy już z Olivcią.
Lekarka kazała nam przyjechać do 9 mogę zjeść śniadanie nie muszę być na czczo. Powiedzcie mi bo na IP jest przebieralnia w co tam się przebiera? W piżamę czy jak?

u nas w pizamke - jak masz swą

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 22:20   #1661
Darusiaaaa
Zakorzenienie

LASKI HELPPPP

Wyszly mi taie hemoroidy ze po prostu nie moge kroka zrobic.

JAKIE SA MASCI KTORE MOZEMY UZYWAC????????
APTEKA POD DOMEM DO 23!!!
A.Camus
Stary 2011-11-19, 22:40   #1662
sozaa
Rozeznanie

Goldika, jest jeszcze co takiego, ze czesto dziewczyny tuz przed wywolaniem porodu same rodza, tzn. akcja sama sie rozkreca. Wiesz, chyba ze strachu przed wywolaniem. Moze u Ciebie tez tak bedzie? jutro skurczyki, wody itp. i na porodowke Zycze Ci tego.
Z drugiej strony, wywolywanie wcale nie musi byc takie zle, nie czytaj tych pesymistycznych opisow porodow i nie nastawiaj sie na nic!!

darusia, ja tez cierpliwie czekam i nie wypedzam na sile, choc ja czuje, ze urodze jakos prze tp. Ja sie troche boje mojego debiutu w roli matki, samego szpitala i pobytu w nim juz nie, choc nigdy wczesniej nie bylam hospitalizowana i nie lubie szpitali.

Wsdpolczuje hemoroidow, nic nie poradze niestety, nie wiem jak z czyms takim walczyc. Mi sie za to przplatala jakas infekcja po leczeniu paciora, swedzi/piecze.... dostalam globulki clotrimazol, po uzyciu pierwszej efektu brak, czekam dalej. choc w dzien mi to nie dokucza, to po prysznicu jak juz jestem w pizamie to czasami nie moge wytrzymac, tak mnie tam swedzi. jutro chyba sobie jeszcze kupie Provag w zelu, na ukojenie.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 22:47   #1663
Darusiaaaa
Zakorzenienie

siedze w mega goracej wodzie wtedy troszke mniej boli
A.Camus
Stary 2011-11-19, 23:01   #1664
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja po tych czopkach to dzis na klopie byłam już z 3 razy na poczatku było twardo a teraz już czyszczenie.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Scopolan to lek rozkurczowy, który stosuje się w szpitalu, aby "pomóc" rozwierać się szyjce macicy w początkowej fazie porodu.
Ad.1. To dobrze, przeczyszczenie też przyspiesza poród

Ad.2.
Cytat:
Scopolan ma działanie rozkurczające mięśnie przewodu pokarmowego. Działa podobnie do atropiny, lecz jego działania uboczne są znacznie mniejsze. Scopolan zmniejsza ruchy perystaltyczne w całym przewodzie pokarmowym, a także w drogach moczowych. W dawkach leczniczych preparat nie wpływa na pracę serca.Zastosowanie Stany skurczowe przewodu pokarmowego. Zaburzenia trawienne. Stany skurczowe dróg żółciowych oraz trzustki, choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy. Bolesne stany skurczowe dróg moczowych. Środek rozkurczowy w rentgenologicznych badaniach diagnostycznych jelita grubego oraz jajowodów.

Scopolan jest lekiem powodującym zmniejszenie napięcia mięśni gładkich w jelicie, czyli działa rozkurczowo. Jest skutecznym lekiem przy bólach brzucha na różnym tle np. przy kolce jelitowej, kolce żółciowej i kolce nerkowej. Jego działanie jest jednak krótkotrwałe.
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
LASKI HELPPPP

Wyszly mi taie hemoroidy ze po prostu nie moge kroka zrobic.

JAKIE SA MASCI KTORE MOZEMY UZYWAC????????
APTEKA POD DOMEM DO 23!!!
Proktis M.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Myszeczka, tyle że Ty masz czopki to może one mają takie działanie, ja zażywałam tabletki.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ale że ja Ci się śniłam chyba za dużo o mnie myslisz
A jak wytłumaczyć sen o takim polityku Leszku Millerze? Taki starszy facet z SLD Ile się natłumaczyłam mężowi o jakiego Leszka z SLD mi chodzi, bo śniło mi się, że byłam z Panem Leszkiem na kolacji w restauracji i on mnie strasznie rozśmieszał. A jak się obudziłam to za nic nie wiedziałam jak ten facet się nazywa, tyle, że był politykiem z SLD i dopiero mąż mi powiedział kto mi się śnił

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 23:15   #1665
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam tylko się pochwalić że urodziłam
Gratulacje

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Fatal-któreś dziewczyny z wątku pisały,ze one śmierdza-więc wolę nie ryzykować i tych pampers premium care nie kupować...
Ja używam jedyneczek białych pampersów i nic mi nie śmierdzi... za to sa miększe i przyjemniejsze od huggisów

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 23:33   #1666
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Tuszka- ale wszystko już dobrze???
ktg cos pokazało??
Wszytsko dobrze, skurcze marne, więc jeszcze trochę pochodzę

Princessskaa i milagrosa- gratulacje!

Glam - będzie się działo a książki jeszcze zdążysz poczytać, spokojnie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
aaaa... powiedzcie mi o KTG ? bo ja prywatnie chodze wiec i prywatnie skierowanie dostałam, ale nie wydam 60 zeta bo nie mam poprostu... wiec w pon powiem ze nie bylam, ale co mozna zrobic zeby isc panstwowo? bo jak zapytalam czy ze skierowaniem do szpitala mozna to gin pow ze nie ....
Dalia, ja w szpitalu za darmo zrobiłam KTG, zgłosiłam się sama bez skierowania. Nie wiem, czy jakieś znaczenie miało, że mam lekarza i położną z tego szpitala. Ale wątpię - chyba mają obowiązek zrobić KTG, gdy pacjentkę w okresie okołoporodowym coś niepokoi.

Uwaga - dziwne pytanie:

W jaki sposób układacie dziecięce ciuszki w szafie/szufladach. Składacie je jakoś i grupujecie (domowe/wyjściowe)? Bo zaczęłam je układać i bardzo szybko się pogubiłam gdzie mam body, kaftaniki, śpioszki itd
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 23:45   #1667
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jedna polka body, spiochy, pajace
druga spodenki,bluzeczki
trzecia sukieneczki, spodniczki,
i szuflada na rajty itd.
A.Camus
Stary 2011-11-20, 01:31   #1668
dygotka8
Zakorzenienie

a ja spać nie moge-tzn obudziałam sie bo w mieszkaniu yło już za gorąco,a ja zapomiałam otworzyc okna w drugim pokoju,wiec żeby sie nie męczyć to wstałam,zjadłam kanapke i wypiję meliskę pomarańczową
nie lubię chodzic zbyt wcześnie spac bo się strasznie męczę w nocy-ołozyłam się o około 22.30,a do 1.15 juz 3 razy wstawałam do łazienki

Elu
-śniłas mi się
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
gratuluje rozpakowanym i zazdroszcze.

Jest tu jeszcze ktos przeterminowany procz mnie?
no ja jeszcze,ale ja to początek dopiero...
trochę się obawiam,ze im później tym Mała będzie coraz większa i większa...
a ja nie wiem jk jets wywoływany poród?myślałm,zę podaa oksyotcyne i czekają az zacznie działać,ewentualnie podają te jakies inne czopki czy co tam jeszcze mają...
Muffinko-dzięki za odp odnośnie pieluch

Darusiaaa-jeszcze Procto glyvenol mozna-a tak przynajmniej na ulotce mam napisane.mi też cosik wyskoczyło,ale nie wiem czy to hemoroid czy to moze coś innego bo to takie płaskie jest więc nie wiem sama?????????(przepraszam za zbyt dokładnny opis)

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-11-20 o 01:38
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 07:01   #1669
glamourous
Zakorzenienie

Hej dziewczyny pyjechalO chlopisko, standardowo brakuje jego bagazu ( mu to sie chyba juz 5 ty raz zdarzylo, wszyscy sie smieja zeby wreszcie przestal kupowac najtansze bilety)
Ja sie ciesze ale sonia to z radosci oszalala wrecz, szczescie na maxa
Stary 2011-11-20, 07:53   #1670
ela3010
Zadomowienie

Hej.

Dygotko miło mi.

Glam super że już razem, cieszcie się sobą, a tata pewnie dumny z dzieciakow.

Goldika kochana nie smutkaj się, w końcu mała się urodzi, ja miałam pierwszy wywoływany poród, juz kiedyś pisałam że dostawałam oxy żeby rozbujać skurcze, dopiero po przebiciu wód akcja ruszyła. Było boleśnie ale rodziłam tylko 3h i 10min, te 10min to parcie. Ale trzeba wziąć pod uwagę że synek był duży, teraz miałam 9h 20min porodu, wg szpitala 6h, od momentu zgłoszenia się oni mi wpisali, parcie 5 min, teraz miałam lajcik bo i wody miałam zachowane do końca prawie i synek był mniejszy.
Co ma być to będzie i nie nastawiaj się negatywnie, my tu wszystkie kciuki trzymamy.

Darusia współczuję hemków, to koszmar jest, oby Ci pomogły leki.
Nie wiem czy doczytałaś ale pisałam wczoraj że Twoja Oliwia sprawdza łączność ze mną.

A u nas noc udana dziś, Miłosz spał od 21 do 3 z przerwami na karmienie o 23.30 i 3cie, potem przerwa aż do siódmej, ale dopiero od 6tej marudził dopiero.
Więc luz.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 08:05   #1671
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
kami no chyba, nie wiem sama, mialam mase zoltych, czerwonych, bialych jakos tak jak kupowalam to wlasnie takie i wszystkim mowilam ze PODOBNO ma byc chlopiec, a jak bedzie sie okaze;p
no super, ja już mam wyprawkę niebieską z dodatkami żółtego.... ale też prawie całą ciążę mówię, ze "podobno" chłopiec ale byłby zonk

milagrosa

gratulacje

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
25 ???? masakra !!!!

wiesz co w moim szpitalu boje sie ze jak pojde to juz zostane... oni lubią trzymac, chyba ze max z łóżkami, ale jakby mieli wolne to kladą :/ wrrrrr
słyszałam, ze niedrogo jest na Matejki w Prima medzie
zorientuj się co i jak
a i daj znaĆ bo w razie czego i ja mam jechaĆ tam za tydzień

Miłej niedzieli dziewczyny
ja lecę zrobiĆ syrop cebulowy bo jakoś niewyraźnie się czuję żesz w mordę:czosnek+rutino juz poszło w ruch
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 08:10   #1672
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
druga spodenki,bluzeczki
i szuflada na rajty itd.
też rodzajami grupuję, a nie okazjami

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 08:24   #1673
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
druga spodenki,bluzeczki
i szuflada na rajty itd.
Ja bardzo podobnie i na półkach od najmniejszego do największego rozmiarami.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 09:01   #1674
rojku
Rozeznanie

Wiadomość od Goldiki:

Cytat:
O 3 w nocy wyladowalam z bolami i plamieniami na ip. Skurczy brak a bol solidny. Wlasnie podlaczono mi oksy. Buziaki dla wszystkich
Stary 2011-11-20, 09:07   #1675
Darusiaaaa
Zakorzenienie

idziemy na obiad do moichrodzicow, ale najpierw APTEKA
JA PIER!!! aleboli, lazic nie moge, siedziec nie moge,no jakis koszmar to jest
Z Olinkiem tez w 8 miesiecu wyskoczylo ale o polowe mniejsze;/ a juz wtedy bolalo jak cholera....

Glam ciesze sie ze jestescie juz razem!!!Nie dziwie sie soni! A jak reakcja meza na maluszki?poplakal sie?moj to na bank by sie poryczal, dlatego pytam

ELUS PRZEPRASZAM ZA SROCHA!!!

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

A ja wlasnie mialam pisac Goldice zeby wyluzowala i na nia czas przyjdzie, innej opcji nie ma
A.Camus
Stary 2011-11-20, 09:16   #1676
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

O Golidka super by szybko poszło.
Moja dzisiejsza noc - KOSZMAR jakieś pulsowanie w okolicach odbytu miałam mała przy tym bardzo aktywna była ledwo z łóżka się podnosiłam.
Dobrze że już jutro do szpitala jadę choć nie ukrywam że mogło dziś zacząć się w domu coś dziać.
Zaraz spadam pod prysznic brzuszek pomasuje pod ciepłą wodą może coś się ruszy

Stary 2011-11-20, 09:26   #1677
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez bym chciala juz, mam nadzieje ze ta wersja 11,12 sie sprawdzi , no jak pozniej to trudno, ale chcialabym 11, zwlaszcza ze mama tez do szpitala idzie, taki czaskijowy dla nas ze mniej wiecej w tym samym czasie...;/

tz sniadanko robi a ja siedze sobie z wami
A.Camus
Stary 2011-11-20, 09:36   #1678
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
W jaki sposób układacie dziecięce ciuszki w szafie/szufladach. Składacie je jakoś i grupujecie (domowe/wyjściowe)? Bo zaczęłam je układać i bardzo szybko się pogubiłam gdzie mam body, kaftaniki, śpioszki itd

ja mam w szufladach, nieskładane:
body, sukieneczki
rampersy,
pajace (te akurat w pasie na pół złożyłam)
bluzeczki, spodnie/ śpioszki
zapas tetry, inne - skarpeteczki, rajstopki

coś z rampersami lezy ale nie pamiętam a nie chce mi się zaglądać

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny pyjechalO chlopisko, standardowo brakuje jego bagazu ( mu to sie chyba juz 5 ty raz zdarzylo, wszyscy sie smieja zeby wreszcie przestal kupowac najtansze bilety)
Ja sie ciesze ale sonia to z radosci oszalala wrecz, szczescie na maxa

no to super glam! niech małą się tatą nacieszy a jak tatuś na chłopaków zareagował... bo jakby nie było zostawił Cie z 1 sztuką , wraca a tam 3

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Wiadomość od Goldiki:O 3 w nocy wyladowalam z bolami i plamieniami na ip. Skurczy brak a bol solidny. Wlasnie podlaczono mi oksy. Buziaki dla wszystkich

no i genialnie !!!!!!! jak dosłownie pare postów wcześniej bodaj Ela napisała... ze strachu mamusie rodzą wcześniej

Goldi trzymamy kciuki by samo się zaczęło !!!!!!!

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-20, 09:41   #1679
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
Opłata za ktg?Pierwsze słysze chyba ze prywatnie.A jak w szpitalu panstwowym to musza zrobic i koniec.Najwyzej skłamac trzeba))
Moja córka chyba bedzie uprawiała jakies sporty walki lub strzelanie do celu.Takie konkretne kopy w jedno miejsce dostawałam wczoraj, ze.....
Darusia współczuje hem....
Stary 2011-11-20, 10:26   #1680
ja_dalia
Wtajemniczenie

Nikaa... wyczytałam na necie, że
a. można w szpitalu, a jak będą chcieli na oddział- można odmówić
b. w salve na Struga ponoć za 30 zł, ale to dopiero jutro się z rana dowiem
co do tego co polecałaś, to nie ma cennika

ja na 9:40 mam wizyte jutro, więc tak na jakąś 8.30 bym podreptała

Daniel Fasolek w drodze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości