|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
zawsze wiadomo fachowa rada. Nie pytaj tylko zbyt wielu bo tak jak w internecie co lekarz to opinia ![]() I w chustach nie musisz dziecka trzymać w pionie dla niemowlaków są też pozycje leżące takie jak, np. przy trzymaniu dziecka do karmienia
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż mógł dziś popatrzeć na fikołki naszej Ewelinki
![]() Stwierdził, że śmiesznie to wygląda
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Zazdroszczę, ja jeszcze nie czuję ruchów i po prostu nie mogę się doczekać. Właśnie zaczął mi się 18 tydzień i mam nadzieję,że na dniach dzidzia się ze mną przywita.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już niedługo
|
|
#2735 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i mówię jak coś poczujesz to powiedz ![]() No i kilka razy ja już poczułam i mówię "Co nic nie czujesz?" a on na to "Myślałem że Ci się odbija" ![]() Cytat:
) też tak jakoś zaczynałam czuć kopniaki
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-20 o 11:31 |
||
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jak poczuł pierwszy raz ruchy to spytał czy mam jakieś skurcze
|
|
#2737 |
|
Rozeznanie
|
Masakra poprostu =p hahaha
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie chusta jest o tyle nie wygodna ze jest cyrk z jej zakladaniem (tych porzadnych, co sie kobieta cala praktycznie owija) Nie wyobrazam sobie latem nosic kolejnej warstwy materialu podczas upalu A widzialam jak sie to zaklada i ja sama bym sobie nie poradzila, ktos musi pomoc. Nosidelka tez bym pewnie nie kupowala, moooze pozniej, ale ze znajomi chcieli za nie 30 euro to wzielismy (normalnie prawie 80 kosztowalo). Ma taka regulacje ze i ja i maz mozemy nosic mala. Zariah, slonce i w chuscie i w nosidle dziecko nie ma narzuconej pozycji glowki ... mozesz ulozyc mu w kazda strone jaka tylko chcesz, dziecko moze byc pleckami do Twojej klatki piersiowej i wtedy ma calkowita swobode. Wszystko zalezy tez chyba od stopnia wygodnictwa rodzica - ja wole zalozyc nosidelko w tempie w jakim zarzucam plecak i heja ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Moj myslal ze mi sie w jelitach przelewa
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-11-20 o 11:41 |
|
|
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny! Wstaliśmy dzisiaj o 10
jestem w szoku bo zwykle budzę się przed 8 i nie ma uproś ![]() Ja jestem zakochana w tym leżaczku: http://allegro.pl/bright-starts-leza...947180973.html a nosidełko mam od siostry (można używać od noworodka-ale ja myślę że od 3 miesiąca zacznę) http://allegro.pl/babybjorn-nosidelk...928394599.html Nosiłam w nich siostrzeńców i było mi bardzo wygodnie-nawet na dłuższym spacerze a dzieci był bardzo spokojne. A nad chustą się zastanowimy- nasz "rodzinny" fizjoterapeuta nie widzi przeciwwskazań dla noworodka o ile zachowa się bezpieczne ułożenie-prawidłowe dla wieku malucha
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-20 o 11:51 |
|
|
|
|
#2742 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale jak widziałam te fotki to jakoś tak nie wiem... nie byłam przekonana. dla starszych dzieci to lepsze chyba jednak nosidełko. sama nie wiem... na początek na pewno wózka tylko będę używać bo się będę bała co innego
|
||
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście śliczny ten leżaczek
|
|
|
|
|
#2744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mnie się nie podobają te wszystkie o 115 kolorach naraz tylko że takie białe to szybciutko będzie brudne... |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli będziesz miała okazję można pójść na jakiś pokaz bo warsztaty są płatne więc skoro masz wątpliwości dobry byłby taki pokaz w którym zobaczyłabyś na żywo jak to wygląda. W większych miastach co jakiś czas są organizowane... u mnie w okolicy niestety nie.
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To był taki worek ,ze dziecko leży jakby bokiem.---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
, w sumie do Poznania aż tak daleko nie mam , a tam pewnie jest dużo takich pokazów . Chociaż w sumie z pierwszym dzieckiem nie odczuwałam braku tej chusty.... muszę przemyśleć tą sprawę.
|
||
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo chuste sie tak wiaze zeby nie latala... inaczej bezsensowne byloby ich uzywanie w sumie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Rozeznanie
|
Dogadać się z moim TŻ-tem to jak mówić do głuchego. Dzwoniłam mówię że odłączam się od świata na dobre 45 min. idę się wykąpać, on "OK". Za 15 minut telefon Wychodź kochanie przed dom już po Ciebie jedziemy (On ze szwagrem) to się wkurzyłam i mówię że nigdzie nie idę bo nie wyskoczę mokra i naga na ulice bo on tak sobie powie tym bardziej mówiłam mu że idę do łazienki się kąpać.. No po prostu jak by nie docierało..
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, 2-3 miesięcznego dziecka bym do tego nie włożyła , ale wiadomo , że każdy sam decyduje o tym w czym będzie nosił dzieciątko ja się obawiam ,że to dla kręgosłupa jest zbyt wielkie obciążenie , więc wolę nie ryzykować chyba
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/lezaczek-z-regulac...928617300.html
o taki znalazłam leżaczek i podoba mi się nawet ale nie wibruje... nie wiem czy te wibracje to konieczne są ? |
|
|
|
#2753 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie że mam włochate myśli , ale....![]() przy wyborze leżaczka warto zwrócić uwagę do jakiej wagi i wieku się nadaje i zależy jak długo chcesz używać
|
|
|
|
|
#2755 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nosidełko utrzymuje dziecko sztucznie w pionie i usztywnia kręgosłup co nie najlepiej wpływa na rozwijający się szkielet malucha a chusty używają ludzie od lat. jak wózków nie było to w chustach właśnie od zarania dziejów matki dzieci nosiły. I afrykańskie dzieciątka też są w sumie w chustach noszone i jakoś kręgosłupy ich nie cierpią... ale ale - ja tylko sobie czytałam o tym, ale moje dziecko to dopiero będę nosić w tej chuście/nosidełku jak będzie trochę starsze też sobie nie wyobrażam takiego maleństwa wsadzać w chustę bo właśnie bałabym się że samo nie potrafi główki dobrze przekręcać i się udusi ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
ale biały.... Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-11-20 o 12:25 |
||
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( na polu zasuwały w tym ) , no i jednak potem dzieci tamte mają inny styl życia... mniej trybu siedzącego, inne jedzenie itd.są jednak inaczej przystosowani do życia niż my.Prawda pewnie jest taka, że o skutkach chust , leżaczków i nosidełek to się nie dowiemy , bo to się może odezwać w wieku późniejszym jak już przyjdą inne obciążenia ( plecaki w szkole, niewygodne krzesła , praca w pozycji niezdrowej)
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-20 o 12:30 |
|
|
|
|
#2757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może potem byśmy musiały zakupy na głowie nosić jak babeczki w Afryce wodę Jak to w życiu, nic nie jest ( no z wyjątkami pewnie) szkodliwe byle z umiarem i z dużą dozą rozsądku .Mam w moim mieście dziewczynę , która nie kupiła wózka i tylko w chuście chodzi, nawet wywiad z Nią w gazecie był .Wszystko ok, tylko ja sobie tego np. latem nie wyobrażam, jak jest gara, dziecko zamotane w chustę, ona zgrzana , spocona, działająca jak piec ...no i maluch w tym wszystkim to się pewnie gotuje
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaszłam w ciążę na tydzień przed przewidywaną miesiączką, gdy już zrezygnowałam ze starań, chyba owulacja się zablokowała i puściła dopiero jak skończył się "przymusowy sex"
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Kurcze no dzięki wczorajszemu wieczorowi...ledwo stoję na nogach...jestem zmęczona...senna...i cieszę się, że nie muszę robić obiadu...bo nie mam siły ![]() Poprosiłam wczoraj siostrę, żeby przyszła do domu mamy sprzątnąć kuwetę kota, i przyszła...wyszła z psem i dała mu jakieś nowe jedzenie...a ona ma problem z żołądkiem i potem jadła trawę przez 15 min!!! nie zamknęła kuchni tam gdzie jest pies...a jak pies lata sam po domu ( mama wyjechała) to jest tragedia!!! mówiłam to 10000x i tak poszłam po 21 z nią na spacer a tam sajgon! wszystko rozkopane na wersalce poduchy całe w sierści a najgorsze...ze nakupkała ( a raczej nasrała) i nasikała na dywan wielką plamę!!!!!!! I musiałam to wszystko sprzątać i zeszło mi prawię godzinę! Byłam taka wściekła na siostrę, że szok!!!Do tego usiadłam przed kompem..oglądałam wózki do 24:00 mąż poszedł spać a ja się myć...i tak ok 24:30 dzwoni tel. ja zdziwiona ?? a tu koleś mówi, że przewozy zagraniczne i , że ma dla mnie paczkę z Włoch...i że będzie za godzinę!!!!!!! masakra...to już się nie położyłam...(nie miał kiedy jej dostarczyć tylko o 2:00 w nocy!) pytam czy duża paczka a on , że nie! że mała i lekka ... to pytam ile waży...bo nie chciałam budzić męża...a on że ok 10kg!!! DUPEK!!! wielka torba ciążka jak diabli!!! i obudziłam męża! był wściekły na tego kolesia że w nocy dzwoni...i jeszcze trafić nie mógł to się na balkonie namarzłam... no i poszliśmy spać ok 3:00 bo musiałam wypakować i sprawdzić co tam jest!!! byłam mega zmęczona i głodna... Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

chyba kompromis ,że od 6 miesięcy będzie używane , kiedy dziecko już porządnie umie trzymać główkę i siedzieć zaczyna będzie najlepszy.W sumie to mi pediatra mówiła,żeby do 6 miesiąca dziecko leżało płasko jak najwięcej,więc pewnie nosidełko, chustę odradzi.

. To był taki worek ,ze dziecko leży jakby bokiem.