|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-20 o 12:15 |
|||
|
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
|
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje
ja dzis 36 czyli 9
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze, Wy w większości jesteście już na finishu
Kiedy to zleciało??![]() za wszystkie rozpoczęte tygodnieja dzisiaj zaczynam 27tydzień... |
|
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
co do wagi dzidziusiów to widac na forum ,że podobne tygodnie ,ale jednak waga troszeczkę inna,skoro lekarz mówi ,że poprwna to wszystko musi byc dobrze.Mój maluszek w 31 ważył 2300,jutro zaczynamy 33 .
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko katować takim czymś?? ![]() Boże, to już tak blisko... ![]() <dumny: ![]() Ooooooooooooooooo aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]()
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie do dziewczyn które mają już wyprawkę z głowy
Ile macie kocyków? I jakie? Nikotynka ty chyba zamawiałaś na allegro u kogo i jak z jakością?
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze A. mówił, że coś kupił w DE
|
|
#3489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Gruby do wózka 2. polarowy np. na przewijak 3. Kocyk (można z niego zrobić śpiworek) z mikrofibry 4. Kocyk z miśkiem np. aby położyć na tapczanie np. Do tego mam jeszcze 2 kołderki. Jedna zwykła do łóżeczka i jedna ozdobna z takimi falbanami ... |
|
|
|
|
#3490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc tym bardziej dziwne, że aż tak go zmięło ...Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie ten moj wnerwia,ale widzę, że Wasi to też święci do końca nie są.
Wczoraj sie nie odezwał juz w ogole, ja stwierdziłam,ze nie zadzwonie, nie bede sie narzucac, bo i tak mi naściemnia coś. Dziś pojechał na giełdę z chłopakiem kuzynki, juz jest w domu, ale i tak ma mnie gdzieś. Napisał, że potem wyjdzie po mnie,te ''potem'' to ja już wiem kiedy będzie, pewnie jutro, bo dziś jego narkoprzyjaciel , jaracz zielska wyjeżdza do Austri i jemu więcej czasu poświęca niż mi, jeju ja z nerwów kiedyś mu złamię nos czy coś. Nie wiem czy to kwestia hormonów czy co, ale mnie takie coś strasznie wkurza, żeby nie powiedzieć, że WKUR***, aż tak, że czasem mam ochote czyms rzucić. Czasem z nerwów mam aż drgawki. Wtedy ode mnie najlepiej trzymać sie daleko. Czy to normalne, że waga w ciagu dnia mi sie waha ok.5-6 kg ? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-20 o 14:16 |
|
|
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A waga 5-6 kg to coś nie halo Mi się jedynie 1-2 kg max waha , zależy ile zjem ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
dzieciaka chyba z 10 razy bym owinęła złożę na pół chyba, bo żal mi kupować nowe, skoro mamy jeszcze 2 duże...
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahh Agatek mam nadzieje , ze jak tylko dzidzia sie urodzi to nawet gdybym u niego mieszkała i z nim była to mnie gówno będzie obchodziło co on tam naobiecuje. I tak wiem, ze całe życie na pewno z nim nie będę , jemu tez to juz uświadomiłam.
Ta waga moja zaczyna mnie niepokoic, rano mam 61-62, a jak sie ważę tak około 14 to już waże 66-67. Mam nadzieje , ze to nic złego. |
|
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
ja mam 1 duży gruby i 1 mniejszy polarowy
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, gdy moja młodsza siostra była malutka i bardzo męczyły ją kolki i inne rewolucje z brzuszkiem, to rodzice chwytali się każdego ratunku... Między innymi wspomnianego na tej stronie termometru. To były czasy, gdy takich wynalazków jak te rurki czy kropelki antykolkowe nie było, a małej przechodziło, bo takim wspomagaczu. Myślę, że dziecko bardziej cierpli z powodu bólu brzuszka i niemożności wypróżnienia się, niż z powodu rurki w tyłku
|
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz jak jestes chetna to ja mysle ze tak o 14 bede wolna bo mam niby na 12.40 ale wiem ze napewno nie wejde o tej godzinie tylko gdzies ok pol godziny pozniej, wiec badanie zwykle jakies 20 minut teraz planuje troche dluzej bo chce sobie z lekarzem pogadac co trzeba do szpitala wziac dla dziecka itp rzeczy. Wiesz moze czy u nas mozna obejrzec sobie porodówke bo wiem ze strasznie duzo porodow maja i nie wiem czy wogole taka opcja jest. Ostanio mi mowil ze jakbym chciała w Chełmży rodzić to on zadzwoni i uprzedzi ze przyjedzie od niego pacjentka i nie bedzie problemu a w Toruniu nie wiem jak to wyglada nowojka8583 Cytat:
|
||
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Agatku myślę ze takie urządzenie nie zrobi dzidzi krzywdy... nie wiem czy widziałas dziecko w czasie ataku kolki? to jest tragedia... i podejrzewam ze robi się wtedy wszystko zeby dzidzi ulżyć... moja kuzynka jak jej dzidzia miala kolkę to z bezsilnosci płakała razem z małą.... a mała az sina się robiła i wyginała w pałąk.. wiec mysle, ze jakby miało to pomoc to nie sądze zeby to było katowanie... bo sam atak kolki jest katorgą dla takiego dzidziusia... |
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do porodówki to spytaj się lekarza co on doradzi nt.szpitala w Toruniu- ja mam swoją prywatną położną i ona pokazała mi 2 sale z 5ciu dostępnych było to koło 21 godziny, luz na porodówce, więc mnie oprowadziła i opowiedziała co gdzie kiedy marzy mi się trafić na salę nr. 5 tam jest prysznic duży, wc i fajny wyciąg dla matki i se pilotem ustawiasz a w 4 sali nie ma wc i przekichane trafić tam ![]() dlatego czekam na kocyki co mąż przywiezie ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Neska a sama sobie też byś ulżyła wkładając jakąś śmieszną rurkę?? ja mówię stanowcze nie.
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-20 o 16:26 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agatko nie wiem czy to normalne. U mnie waga waha się ok. 0,5-1kg. Zapytaj o to lekarza na następnej wizycie. A nawiasem mówiąc jak co miesiąc przed wizytą zaczynam się stresować swoją wagą No i oczywiście mam nadzieję, że w piątek stanę na wadze właśnie wtedy, kiedy będę miała troszkę mniejszą wagę
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
kropeczka1984 chyba pomyliłaś osoby
|
#3502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle mam talent - ta edycja to żenada - talentów tam za dużo takich naprawdę wartych wygranej nie widzę, choć nie wiem, nie oglądam regularnie. Cytat:
serio, nie można być za dobrym , bo potem to faceci wykorzystują![]() gratulacje ![]() śliczny kubuś ![]() ja dzisiaj cały dzień urzędowałam, rodzice, teściowie, dobre jedzonko u mamusi było także przy garach stać dziś nie musiałam
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj, to prawda że III trymestr jest podobny do I. Więc korzystajcie z tego II... ja wczoraj zaliczyłam niezłego a dzisiaj rano prawie zemdlałam przy stole. Potem przespałam pół dnia. Jak już wstałam, to zabrałam się w końcu za prasowanie mini-ciuszków. I kompletnie nie wiem jak je układać w szufladach... Macie jakiś patent? Bo na razie robiłam rozmiarami, body z krótkim z długim, śpiochy, kaftaniki... ![]() Poprasowałam może jedną pralkę i byłam zmęczona jak po maratonie. Uska wirus, albo własnie uroki końcówki ciąży ja też kilka razy w ciągu dnia odwiedzam kibelek... ( w sprawach dolnych), a wczoraj wieczorem wszystko z całego dnia...znowu wróciły mi cofania jedzenia, cokolwiek bym nie zjadła, mdłości, zgagę cały czas mam...no i senność ![]() bybella FlosLek to są dość dobre podobno polskie kosmetyki ![]() U mnie waga w ciągu dnia waha się do +/- 2kg czasem nawet do dochodzi. ja zawsze ważę się rano
|
|
|
|
#3504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taki olejek w aptece, tylko że to sposób prababci mojej jest więc nie każda pani w aptece wie o co kaman, w jednej u mnie pani mi popsostu go sprowadziłą ![]() http://www.domzdrowia.pl/57980,oleje...owy-10-ml.html teraz widzę, że na rożnych forach internetowych o tym już piszą no i trzeba pamiętać żeby taki olejek nie był na spirytusie bo się nam dzidziuś upije (nawet przez skórę)
|
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiadomo ze nie pierwsze co dziecko boli brzuszek i odrazu rurka.. tylko wiadomo masowanie herbatka espumisan.. ale niestety te sposoby nie zawsze dzialaja.. a taka rurka nie boli..Agatku zapytaj mamy czy nigdy nie propbowala na tobie czy rodzenstwie z termometrem?? jeszcze do niedawna ludzie w ostatecznosci uzuywali termometra.. teraz sa po to te rurki..
|
|
#3506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
W Ikei porazka ludzi od ch** promocje tylko na to co normalny czlowiek nie potrzebuje... ciastko piernikowe obmacane i odmuchane przez wszystkich ludzi wielkosci 1X1 ja dziekuje za takie urodziny... szafka dalkej 450 zl wole sobie na allegro zzamowic podobna za 250
|
#3508 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie dziewczyny, w tej części wątku jeszcze się nie udzielałam, więc możecie mnie nie kojarzyć
Ale na bieżąco Was czytam Podłączam się dziś do Was, widzę że niektóre mamusie już niedługo dobrną do mety U mnie 26 tydzień leci, dzidzia waży 1160g duża jest, ale się cieszę. Z usg wyszedł termin na 6 lutego, a więc 3 tygodnie wcześniej niż z OM. Dzidziunię mam obniżoną i jestem na lekach, ale mam nadzieję, że posiedzi sobie w brzuszku tak długo jak powinna. Widzę, że wszystkie jesteście już prawie zaopatrzone w całą wyprawkę, ja jeszcze nie mam niiiic:/Ok śledzę Was dalej i pozdrawiam
|
|
|
|
#3509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lipa jak nic, pozostaje liczyć na to ze się na nią nie trafi, chociaż znajac moje szczeście to kto wie moze być różnie muszę zapytać lekarza jak to wygląda jakbym chciała przyjśc zobaczyć, bo ja sama będę rodzić, mąz nie chce ze mna iśc a nie mam nikogo kogo ja bym chciała poza nim
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masowanie brzuszka, kropelki, ciepła kąpiel wcale nie musi zadziałać... ja nie mowię, ze będę tego uzywac... ale nie mowię nie jesli zostanę bez wyjścia a dziecko nadal będzie cierpiało... skoro taki kateter miałby byc szkodliwy nie zostałby dopuszczony do uzytku... a własnie jak dziewczyny pisały- kiedys czesto stosowano termometr wiec taka rurka wydaje mi sie bardziej humanitarna... kuniec tematu bo bedzie wojna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Wczoraj już nie zaglądałam bo wpadła koleżanka i się zasiedziałyśmy 

kazał się nie martwić ale wiecie jak to jest 

ja dzis 36 czyli 9
Kiedy to zleciało??

więc tym bardziej dziwne, że aż tak go zmięło ...

każda tak w ukryciu
hihihi, ale dalej mam ochotę na pizzę tak jak bybella
znowu śpiewak w finale!!!!!!!
a dzisiaj rano prawie zemdlałam przy stole. Potem przespałam pół dnia.