|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 'Hej, za rok matura...' czyli Matura '13
ja mam od wtorku do piątku na 12:15-14:30 , jedynie w środę do 13:50. To będzie najpiękniejszy tydzień w moim życiu! <3
Witam nową koleżankę, która dołączyła |
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieprawda, rozszerzenie nie zawsze liczone jest jako 2... Zalezy od uczelni. W moim mieście wymagane są dwa przedmioty R i z każdego maks 100 punktów, tyle co na maturze, razem 200. Z kolei wydział prawa ma tak, że rozszerzenie razy 1, a podstawa razy 0,75 ![]() czyli nie zawsze tak jest.
|
|
|
#543 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje że bedzie tak jak mówisz, bo ja obawiam się że u mnie w 3 kl będzie taki zapiernicz że głowa mała ![]() takie imprezy - domówki są najlepsze ![]() gratuluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. A gdzie mieszkasz ?
|
|||
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
U nas w szkole w czasie matur próbnych lekcji nie ma tylko zajecia z wychowawcą, na które generalnie nie idę. Mam ambitny plan pouczyć się angielskiego/matematyki czy niemieckiego w czasie w/w wolnych dni. Będzie z tego większy pożytek.
A tymczasem próbuje się zmotywować do nauki chemii na klasówkę oraz angielskiego na sprawdzian w szkole językowej.
|
#546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po połowinkach ledwo żyłam
Edytowane przez Cocos_ Czas edycji: 2011-11-20 o 20:22 |
|
|
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
|
Wzornictwo ze specjalizacją grafiki użytkowej ![]() Choć kusząco jest wziąć 2 specjalizacje, czyli tak jakby 2 kierunki na jednym wydziale czyli design + grafika
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A masz zamiar zdawać informatykę (?) bo to chyba coś w ten deseń trzeba trochę wiedzieć.
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące. - Paulo Coelho. WYMIANA Kosmetyki Edytowane przez Cytrynowa_trawa Czas edycji: 2011-11-20 o 21:31 |
|
|
|
|
#550 |
|
Rozeznanie
|
Myślałam nad informatyką, bo do tej pory miałam plany na grafikę komputerową iść (a to jako specjalizacja Informatyki jest bądź na ASP, a tu liczy się teczka z pracami), ale tam gdzie znalazałam sobie to wzornictwo z grafiką użytkową to jeśli dobrze przeczytałam to liczy się teczka z pracami plus zdana matura czyli nie patrzą na dodatkowe przedmioty maturalne, może też dlatego, że to niepubliczna uczelnia...
A ze zdawaniem infy to się jeszcze zastanowię, w sumie teraz jestem na kierunku pod informatykę, bo związanym głównie z grafiką komputerową, więc może by tak źle z tą maturą z informatyki nie byłoby
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark Edytowane przez Gruffi Czas edycji: 2011-11-20 o 21:40 |
|
|
|
#551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
okey ;D. ja jestem z zachodniej
![]() haha, pamiętam jak pisałaś , "czym się strułaś tym się lecz" ![]() Cytat:
miałam dzisiaj wejściówke z Dziadów ;/// |
|
|
|
|
#554 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
projektowanie wydawnictw ( prasy, książek, folderów i innych) projektowanie plakatu, projektowanie opakowań projektowanie reklamy projektowanie systemów identyfikacji graficznej projektowanie grafiki multimedialnej Wszystko fajnie... tylko nie wiem czy finansowo dam radę coś ponad 8000zł za rok, a samo wpisowe ponad 1000zł Ale się zobaczy jeszcze wszystko Dziady.. Tydzień temu pisałam z tego zadanie maturalne ;/ Ogólnie to ta 3 część jedynie taka spoko ![]() Cytat:
A z czego to 1 dostałaś, może da się poprawić jeszcze
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
||
|
|
|
#555 | |||
|
Wtajemniczenie
|
a to aż taka tajemnica ?
![]() Cytat:
) niż pchać na rozszerzenie gdzie są trudniejsze rzeczyCytat:
a zawsze mnie zastanawiało to jak wygląda matura z informatyki hmm? Cytat:
I jak poszła kartkówka? Ja jutro zaczynam Świętoszka, ale facetka powiedziała, że to tak banalna książka, że nie będzie robiła kartkówki |
|||
|
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
nooo, weź, Świętoszek jest banalny ;p
|
#557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też już mam dość. Na "pocieszenie", ja dziś dostałam 1 z historii. Jest jedna poprawa w półroczu, więc chyba się wezmę w garść i ją wykorzystam.. Niech ta durna historia znika! ![]() My "Świętoszka" mieliśmy już w pierwszej klasie, w maju bodajże. Faktycznie - łatwa i nawet przyjemna ![]() A "Dziady" też już przemęczyliśmy, a dłuuugo ta męka trwała, oj długo. Aktualnie - "Pan Tadeusz", a w środę sprawdzian.
Edytowane przez Cocos_ Czas edycji: 2011-11-21 o 18:38 |
|
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie dlatego, że banalny to byłaby okazja złapać dobre oceny
|
|
|
|
#559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to zadanie maturalne to jakie ? Bo ja mam coś podobnego na piątek ![]() tak średnio, nikt się nie spodziewał że coś będzie więc nikt się nie nauczył. Próbowałam improwizować ale chyba z marnym skutkiem xD |
|
|
|
|
#560 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ilości moich postów można wywnioskowac, że się sporo udzielam i nie chcę zosta rozpoznana, gdyby ktoś, kogo znam, wpadł tutaj ![]() Cytat:
![]() też mam teraz Pana tadka, a sprawdzian z Dziadów w grudniu. A co do męki przy lekturach - my omawiamy tak szybko, że nie ma długiej męki. po 3 tematy na jedną lekturkę, a potem dziwne, że 1 z kartkówek gruffi, to samo wypracowanie na lekcji robiłam Tylko my nie na ocenę.
|
|
|
#562 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj teoretycznie powinnam być w szkole na zajeciach z wychowawcą, ale oczywiście jako pillna uczennica zostałam w domu
Chociaż, na usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że wczoraj byłam na 4h dodatkowego angielskiego (dodatkowe zajęcia), a w tym momencie zabieram się za naukę matematyki i szkolnego englisha. Może nie jest ze mną tak źle
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś tak mi się lepiej uczy.
|
|
#565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
olasia99 - ooo to podziwiam za historię, dla mnie to kosmos. Nauczycielka mówi, że ja ani trochę nie umiem myśleć historycznie, no cóż ![]() My mamy na 11, na szczęście. No i jutro sprawdzian z "Pana Tadeusza"- przeczytałam jeszcze raz streszczenie, popatrzyłam na testy i ciekawostki, mam nadzieję, że będzie dobrze. ![]() Btw. my za rok będziemy już pisać próbne ![]() Ponoć, w radiu słyszałam, że OKE nie będą robić próbnych matur. Więc albo szkoła sama wykombinuje albo z Operonu. Nauczycielka coś wspominała, że polski był w miarę przyjazny dla ucznia, no i lektury: Nie- boska komedia, Przedwiośnie i Makbet.
Edytowane przez Cocos_ Czas edycji: 2011-11-22 o 18:51 |
|
|
|
|
#567 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej witam
mozna sie przylaczyc ?
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
Heej
Masz już plany co zdawać na maturze? ;>
|
|
|
#570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oo, PO - mieliśmy 2 razy w tygodniu w pierwszej klasie, więc już pożegnałam się z PO, ale miło wspominam. Z bardzo fajnym nauczycielem mieliśmy. ![]() Na poprawę humoru kupiłam sobie, ponoć w 100 % organiczne balsamy do ust w ładnych retro opakowaniach z Figs & Rouge jeden kokos - wanilia, a drugi sławny - różany. Jedna wada, że trzeba palcem się miziać, a wolę w sztyfcie, ale i tak już mi lepiej na duchu. Jak to babie mało do szczęścia trzeba
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Mniej przedmiotów w szkole, więc luzu, bo nie ma różnych biologii, chemii <- na moim profilku
Ja zamierzam się uczyć tylko na PR z polskiego i angielskiego (dodatkowe lekcje), no i chodzic na korki z matmy, bo bez tego polegnę. A tak to sielanka! 

A masz zamiar zdawać informatykę (?) bo to chyba coś w ten deseń trzeba trochę wiedzieć.

coś ponad 8000zł za rok, a samo wpisowe ponad 1000zł