|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
![]() dodałam do ulubionych Cytat:
![]() a jak kupowałaś to dla siebie, dla uczniów czy z myślą o potomstwie?
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tylko tej dory nie moge znalesc na you tube, ani tego ul ani diego... najchetniej poszukalabym czegos w tym stylu: http://www.youtube.com/watch?v=lRXsC...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=t99UL...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=7_mol...eature=related musze cos pozgrywac na tego pada zeby mial co w aucie ogladac... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale chcesz ją przenieść do Instytutu Matki i Dziecka, czy do Centrum Zdrowia Dziecka? Jak do Centrum, to może zadzwoń bezpośrednio do sekretariatu kliniki endokrynologii http://vvv.czd.pl/index.php?option=c...iniki&Itemid=8 i może tam podpowiedzą? Ogólnie Centrum ma lepszą opinię niż Instytut, więc ja bym tam próbowała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
młoda, zobacz np tu, tylko zobacz najpierw w jakich językach są http://torrentz.eu/search?f=dora+the+explorer+movies
diego (kuzyn dory ratujący zwierzęta) http://torrentz.eu/search?f=go+diego na yt są raczej takie po 1-3 min, lub jakieś przeróbki ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- i co mrówa, nic nam nie napiszesz?
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-11-20 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy wiecie do czego moge wykozystać takie zioła jak
kozieradka czarnuszka rozmaryn ?
#2197 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje fajnej gry edukacyjnej dla 3 letniej dziewczynki? ma już tego rexa do karmienia i nie pękaj prosiaczku
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- znalazłam coś takiego, nigdy w to nie grałam, chociaż fajna się wydaje http://allegro.pl/granna-smart-games...914542040.html
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-11-20 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
sara spadające małpki
http://allegro.pl/gra-mattel-spadaja...918084023.html to jest teraz nowość http://allegro.pl/mattel-gra-o-rety-...924448702.html żabki fajne bo mamy http://allegro.pl/nowa-gra-hop-hop-z...932525074.html Cytat:
![]() |
#2199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też jestem ciekawa ,mam nadzieję że szybko przyjdzie Cytat:
musisz poczytać bo dość obszerne to jest , interesowałam się kiedyś ziołami ,wiem że na różne dolegliwości pomagają |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
młoda z bajek u nas teraz królują żuczki Baby Beetles, na minimini, Mania, i Mysia
![]()
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po długiej nieobecności
![]() Tysiące razy do Was pisałam ale nigdy nie moglam skończyć przez mojego urwisa zajmować. Śpi juz tylko 30 minut dziennie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ice bardzo Was wspołczuję ![]() Asiulek dużo zdrówka dla werci daj znać co powiedział lekarz ...
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-11-20 o 20:21 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zarówno zimne jak i ciepłe mozna super spienić wiecie co,Danielowi znowu sie poprzestawiało,nic jesc dzisiaj nie chciał wczoraj tez tylko ciastka mu smakują a wszystko be nawet to co lubi to weźmie 2 gryzy i koniec ![]() pocieszam sie ze juz tak bylo i trwalo to tylko 2 dni no i jeszcze nie wiem jak go przestawic,idzie mi spac o 22,23 masakra,nie pozwolic w dzien spac?tylko ze wtedy jest marudny i gorzej w nocy spi,a przed 15 nie chce usnąć,chyba,ze w aucie teraz tez swiatlo zgaszone a on lata z pistoletem i krzyczy bam bam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Ja dziś w pracy byłam wiec do lekarza z mała pojechał tż i teściowa. No i nie spytali o te sine paluszki ![]() No ale jeśli chodzi o to rozwolnienie to prawdopodobnie jakiś wirus no i jak zwykle niewiele powiedziała. Najważniejsze by dużo piła bo nawet jedna kupka potrafi odwodnić. Póki dużo pije to ok a jak przestanie to do szpitala- dała skierowanie w razie czego... Jutro więcej napiszę, dziś uciekam spać bo padam... pa
#2204 |
Zakorzenienie
|
witam,
Czekałam dzisiaj w Ktowicach na pociąg 100 minut. takie miał opóźnienie. A na tym dworcu to zimno i nawet nie było gdzie usiąść i poczekać. Jestem wykończona. Rano Oliwka zrobiła nam pobudkę o godz. 5 rano. Po 6 -tej TZ nie wytrzymał i zabrał ją na dół a ja mogłam pospać do 8. Jak wstałam to zrobił mi gofry (razowe) z bitą śmietaną - pycha były. Co do kawy to ja od dawna czyli od jakiś 6 lat używam "kawiarki". Przywiozłam sobie z Włoch bo tam w domach to tylko w czymś takim parzyli. Ta kawa jest bardzo mocna i pije się jej mało. I oczywiście najlepiej ubijac mleko właśnie podgrzane. My teraz w domu to mamy taki fajny ubijać - to jest taki garnuszek na prąd i tylko wlewa sie tam mleko i włącza a reszta sie sama robi.
#2205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i zaczynamy kolejny tydzień....ale każdy przybliża nas do świąt (wolnego!!!!) ![]()
![]() |
#2206 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() współczuję tego spania, ciężka sprawa, bo i przetrzymać go cięzko i kłaść tak późno też.... Cytat:
![]() ---- a moja chora-kaszelek i katarek ma i noc w sumie prawie cała z głowy była dla wszystkich domowników ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
evitka no to zdrówka dla malej
![]() tylkooliwka a jest wybiegany na dworzu? Mój ma stały rytm dnia i nie ma że boli, ma o 20 kąpanie, kaszke, myce zębów, potem wszystkich buziakuje i do łóżeczka. Czasami wstanie po 30 min bo np kupka i itrzeba na nocnik posadzić, to wtedy mam go na głowie do 22 bo zasnąć nie może jak się rozbudzi. Erykowi w dzień po prostu zabrałam drzemke to sam padał o 19.30 pierwszy tydzień całe popołydnia marudził, ale później się przestawił i było ok. mój jeszcze śpi ![]() Na szczęście przeziębienie tylko na katarku się skończyło, i już jest ok. Za to drugi ma pogorszenie z astmą. A do pumnologa zapisy ruszaja na początku stycznia, to na kwiecień może się uda :/ a niestety rodzinna mu lekow nie może zmienić.Więc czeka mnie jazda do szpitala płucnego do innego miasta i tam prywatnie, jakbym mało wydatków miała. Ale zdrowie najważniejsze. No i pamiętajcie nieważne jak ciężko wam jest, to i tak najważniejsze że dziecko zdrowe. U mnie choroba Eryka to minimum 200-300 zł na minusie czasami i co miesiąc. Dobrze że młodszy nie choruje.
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
dzięki bao
![]() madzia, masakra z tymi chorobami, lekami,lekarzami i cenami-moja mama miała astmę i też drogo leki wychodziły, mimo że niektóre po 3,20zł to inne "nadrabiały"... dla dzieci to powinni coś wymyślić żeby tyle w kolejkach nie czekały...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się - choćby nie wiem jakie diabełki z naszych maluchów były - najważniejsze, że są zdrowe!!!
![]() |
#2211 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- to daj znać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() podrzuć link do tego spieniacza plisss ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() współczuje ci tego usypiania i jeszcze raz namawiam do zmian odważ się i bedziesz zadowolona zobaczysz ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- evitka Dużo zdrówka dla Was dziewczyny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Madzia to jest straszne przy chorobie pieniądze idą jak woda dosłownie ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Evitka i Asiulek zdrówka dla dziewczynek ![]() Madzia no wlasnie malo po dworzu lata jest z godzine na spacerku ale to nie to co latem bo biegal po 3h czasami jak jest zimno to mama wcale z nim nie wychodzi,a co do kąpania to mogę go wykąpać nawet o 19 czy 21 on i tak ubiera się i chce iść do nas bo nawet mu się nie myśli o spaniu,co najlepsze,że jak mama z tatą ma weekend wolny do się budzi o 7.00 a teraz dzwoniłam o 8;30 do mamy i jeszczez śpi,czy to nie złośliwość ![]() zdróweczka dla Eryka,właśnie u nas to wszystko jest chore ze specjalistami mi na wizytę do endokrynologa kazali czekać pół roku! Pop ja bylam miala dobrze z pociągami bo mam dworzec 5 minut pieszo od siebie jakbym miala 100min czekac do bym się wróciła,ale tż już zrekompensował widzę ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-11-21 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
Aneczkkaa - zapomniałam wczoraj napisać. Miło Cię znowu widzieć (wirtualnie).
![]() Asiulek - szkoda że sama nie mogłaś iść do lekarza i spytać sie o te sine paluszki. Ja sama mam często sine wargi i włąśnie pasnokcie (takie aż foletowe) ale to jak zmarznę. Mam niskie ćiśnienie i słabe krążenie. Ale z tego co zrozumiełam to Wercia nie zmarzła a rączki miała sine więc warto to jednak skonsultować z lekarzem i na pewno obserwować czy się nie powtarza. Ice - jak tam mała? Coś już wiadomo? Madzia - współczuję Ci bardzo tej astmy. A to będzie już tak zawsze miał problemy czy może w okresie dojrzewania przejdzie? Evitka - dużo zdrówka dla małej. A tak będąc w temacie to właśnie TZ do mnie zadzwonił i poiformował że Oliwka ma 2.12 wizytę u kardiologa i 2.01 wizytę u okulisty. Właśnie ją poumawiał. Dobrze że on pamięta o tych wszystkich lekarzach.
#2214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() pamietaj o tym linku do spieniacza dziewczyny może lepiej kupic ekspres do kawy ze spieniaczem ? macie jakies takie cudeńka ? co polecacie ?
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Ten nasz spieniacz to coś takiego:
http://allegro.pl/markowy-i-stylowy-...945238577.html Nie tej firmy ale podobna zasada działania. Ale my to chyba mamy wszystkie rodzja w domu. Bo i taki mały ręczny i te garnki z sitkiem. I wg mnie wszystkie są OK.
#2216 | |
Wtajemniczenie
|
do parzenia kawy jest kafeterka trochę inna konstrukcja,tutaj jest tylko sitko w środku
PoP,Ty kiedyś pisałaś o tych badaniach dla dzieci na alergię mogłabys mi przypomnieć jak to jest?jakie teraz moge zrobić badania żeby wyszło na co jest uczulony,bo ja nadal ciągle kontroluję co mu mogę dać a co nie a może on może wszystko jeść a jednak uczula coś innego bo zawsze co już myślę,że wszystko jasne to jednak znowu nie.Zapisałam go do dermatologa,właśnie czekam na wizytę ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
o nawet na górze wizażu jest baner Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-11-21 o 08:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
wypróbowałam właśnie dzbanek do parzenia kawy/herbaty jako spieniacz i faktycznie super działa
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to niestety ale trudno naszym maluchom zrobić takie testy. Lekarze mówią ze tak po 3 roku życia można.
Ale ja byałam w Wawie sama się przebadać w takim jakimś prywatnym gabinecie. I tam badają elekrodami. D jednej ręki dają Ci jakieś substancję w drugiej trzymasz elektrodę i sprawdzają jak organizm na to reaguje. I tam babka mówiła że to można już zrobić małemu dziecku. Tylko nie pamiętam nazwy tego gabinetu ale w domu mam wyniki badań więc sprawdzę gdzie to dokładnie. Tylko ż eto w Wawie ale moze i w łodzi coś podobnego gdzieś jest. Co do dermatologów to ja osobiście jakoś ich nie lubię. Mnie te ich opinie nie przekonują i ciągle to samo mówia niezależnie z czym sie idzie.
#2219 |
Zakorzenienie
|
ja się właśnie z ekspresu ciśnieniowego na kawiarkę przestawiłam-mniej zachodu z tym, z myciem itp.
właśnie sobie super latte machiato zapodałam ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- jakie dajecie dzieciom syropki na kaszel?
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
mama zamowila mlodej klocki na gwiazdke
http://allegro.pl/lego-duplo-5507-sk...927936143.html widzialam tez te hk , fajne sa, szkoda ze tego kocura maja, ale zobaczymy....jakies od siebie musimy jej dobrac, a ze juz dostanie duplo no to albo duplo,albo cos zeby pasowalo, co jeszcze pasuje do duplo?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.