Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 10:57   #2191
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
tak
wklejałam taki ze skrętnym jak ma moja Ola
http://allegro.pl/moj-pierwszy-sport...940146137.html
super jest i koła ma z pianki .
Ola go na roczek dostała .
ten tez bardzo fajny, na bardzo zwrotny wygląda i kosz ma
dodałam do ulubionych

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja kupiłam sobie doręy 10 płyt po 3 odcinki jak mieszkałam w londynie, czyli w 2007 roku sama ją oglądałam a teraz jest jak znalazł wtedy to był hit w uk, a u nas dopiero teraz te wstawki po hiszpańsku
popatrz, popatrz jaka przezorna
a jak kupowałaś to dla siebie, dla uczniów czy z myślą o potomstwie?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 11:15   #2192
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
moja to nie z youtuba co prawda ogląda, ale u nas furorę robią dora, diego, potem ewentualnie świat gupików i ni hao kai lan, ale to nie w stylu mio mao-tego nie lubi i tam nie gadają, to potem nie ma co powtarzać [COLOR=Silver]
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
u nas bajkowy szal na roszpunke jest teraz, wczesniej byl shrek, jutro jej kupie krola lwa wiec pewnie bedzie krol lew[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
stacyjkowo tomek i przyjaciele .

Cytat:

bao, mi się ul też podoba, ale lence nieszczególnie. Jak ogląda nicklodeon to jej zmieniam na ang, na jim jam też, ale na nick jr tylko na rosyjski zmienić się da. By the way, dora rosyjska beznadziejne głosy ma i nie uczy ang. A org, angielska hiszpańskiego uczy
dziekuje za podpowiedzi jak kogos pominelam przepraszam

tylko tej dory nie moge znalesc na you tube, ani tego ul ani diego... najchetniej poszukalabym czegos w tym stylu:

http://www.youtube.com/watch?v=lRXsC...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=t99UL...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7_mol...eature=related

musze cos pozgrywac na tego pada zeby mial co w aucie ogladac...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 12:09   #2193
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
witam Was serdecznie mamusie
ja niestety znowu ze smutnymi wiadomosciami, jestesmy znowu w szpitalu 3 tygodnie, lena mi znowu napuchła zsiniała trafiła do szpitala, naszczescie obeszło sie bez OIOM, teraz od 2 tygodni jestesmy w katowicach w klinice na edokrynologii, badaja ja ciągle ale nic nie wychodzi. problem jest w tym ze ona puchnie, nabiera wody i zaczyna sie duscić. puchnie jej brzuch, powieki, twarz. maskara jakaś. w tym szpitalu tez tragednia. z lekarzami nie da sie dogadać, badaja ja ciągle i nic cholera dalej nie wiedza, chciałabym ja przenieśc do warszawy do instytutu ale nie wiem jak to zrobić. moze któraś z Was miała taką sytuacje w rodzinie albo u znajomych. jak mam przenieśc dziecko do innego szpitala?
Oż w mordę - ja nie wiem jak się przenosi dziecko do innego szpitala, więc tu nie pomogę.
Ale chcesz ją przenieść do Instytutu Matki i Dziecka, czy do Centrum Zdrowia Dziecka? Jak do Centrum, to może zadzwoń bezpośrednio do sekretariatu kliniki endokrynologii http://vvv.czd.pl/index.php?option=c...iniki&Itemid=8
i może tam podpowiedzą?
Ogólnie Centrum ma lepszą opinię niż Instytut, więc ja bym tam próbowała...

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 14:15   #2194
evitka21
Zakorzenienie

młoda, zobacz np tu, tylko zobacz najpierw w jakich językach są http://torrentz.eu/search?f=dora+the+explorer+movies

diego (kuzyn dory ratujący zwierzęta) http://torrentz.eu/search?f=go+diego

na yt są raczej takie po 1-3 min, lub jakieś przeróbki

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

i co mrówa, nic nam nie napiszesz?

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-11-20 o 12:17
Stary 2011-11-20, 14:26   #2195
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
popatrz, popatrz jaka przezorna
a jak kupowałaś to dla siebie, dla uczniów czy z myślą o potomstwie?
kupowałam z myślą o uczniach, gdybym kiedyś była wróciła do PL i poszła do pracy w szkole że też tak się stało ale pierwszaki szaleją za to bajką!

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:29   #2196
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny czy wiecie do czego moge wykozystać takie zioła jak
kozieradka
czarnuszka
rozmaryn ?

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 19:50   #2197
sara 85
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuje fajnej gry edukacyjnej dla 3 letniej dziewczynki? ma już tego rexa do karmienia i nie pękaj prosiaczku

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

znalazłam coś takiego, nigdy w to nie grałam, chociaż fajna się wydaje
http://allegro.pl/granna-smart-games...914542040.html

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-11-20 o 19:34
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-20, 19:51   #2198
ania p
Zakorzenienie

sara spadające małpki
http://allegro.pl/gra-mattel-spadaja...918084023.html
to jest teraz nowość
http://allegro.pl/mattel-gra-o-rety-...924448702.html
żabki fajne bo mamy
http://allegro.pl/nowa-gra-hop-hop-z...932525074.html

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
dziekuje za podpowiedzi jak kogos pominelam przepraszam

tylko tej dory nie moge znalesc na you tube, ani tego ul ani diego... najchetniej poszukalabym czegos w tym stylu:

http://www.youtube.com/watch?v=lRXsC...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=t99UL...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7_mol...eature=related

musze cos pozgrywac na tego pada zeby mial co w aucie ogladac...
U mnie takie pioseneczki to nie przejdą bo Ola i szymek ogladają . Ale Olka bardzo lubi TOmka , stacyjkowo i tym podobne . i całe szczęście . dziś jej włączyłam jakieś cudo dla dziewczynek na YT to się zaczęła drzeć że chce tomka
Stary 2011-11-20, 20:01   #2199
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
fajny ten tomek-daj znać jak zmacasz
no tego spieniacza jestem ciekawa

kijeczkiem w hubeczkę nie wyszło, bo za mało cierpliwości mam.
Juz ci dziewczyny odpisały, że ciepłe jak najbardziej, w ekspresie to się właśnie gorącą parą z dyszy spienia.
Tżtowi się "kijeczek o hubeczkę" spodobał i się ze mnie śmiał w kuchni rano, że prędzej mi iskry z łap pójdą niż spienię

też jestem ciekawa ,mam nadzieję że szybko przyjdzie
Cytat:
a jeszcze miałam zapytać (Librusia i inne znawczynie)

podoba mi się taki mikser http://allegro.pl/robot-kuchenny-cla...947207447.html
i mam pytanie-jak on ma tą misę taką sporą-5 litrów-to jak bym chciała coś zrobić o małej objętości, np.pianę z kilku białek do sernika to da toto radę, czy mniejszą ilość ciasta....
bo sie tak zastanawiam czy nie będzie toto powietrza wtedy miksować....
mam podobny ,powiem tak najmniejsza ilość jajek z których chcesz ubić pianę to 4 mniej się nie da ,tak samo mała ilość ciasta np. z połowy margaryny też się nie da,ale jest bardzo przydatny ,ciasto drożdżowe super wyrabia czy biszkopt i inne co się długo ubija
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wiecie do czego moge wykozystać takie zioła jak
kozieradka
czarnuszka
rozmaryn ?
musisz poczytać bo dość obszerne to jest , interesowałam się kiedyś ziołami ,wiem że na różne dolegliwości pomagają
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 20:04   #2200
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

młoda z bajek u nas teraz królują żuczki Baby Beetles, na minimini, Mania, i Mysia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 20:18   #2201
aneczkkaa
Zakorzenienie

Witajcie po długiej nieobecności

Tysiące razy do Was pisałam ale nigdy nie moglam skończyć przez mojego urwisa U nas wszystko dobrze Maciej jest cudownym, ale absorbującym dzieckiem Wszędzie go pełno,potrzebuje ciągłej uwagi, do tego szybko się nudzi więc muszę co rusz czymś nowym go
zajmować. Śpi juz tylko 30 minut dziennie a gdy widzi że odpalam lapka to nie daje mi żyć tak wiec same widzicie, najnormalniej w świecie nie mam na nic czasu Męczy mnie to już strasznie i poważnie zastanawiam się na żłobkiem chodź 2 razy w tygodniu. Mieszkania jeszcze nie sprzedaliśmy teraz usunełam wszystkie ogłoszenia bliżej świąt wystawię je ponownie. Postaram częściej się udzielać mam nadzieje że przyjmiecie mnie spowrotem

Ice bardzo Was wspołczuję i mam nadzieję że to nic poważnego,niech szybko zdjagnozują dlaczego Lenka tak puchnie

Asiulek dużo zdrówka dla werci daj znać co powiedział lekarz ...
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-11-20 o 20:21
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 21:02   #2202
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
libra, właśnie oglądałam te spieniacze i się zastanawiam czy się teraz mocno namachać żeby sobie kawkę z takim mleczkiem zrobić. Przed tem spieniałam mleko dyszą z ekspresu, ale ekspres schowany. Ostatnio to właściwie nie spieniałam wcale bo czasu nie miałam.
bardzo fajnie się tym ubija mleczko ja mam taki z tchibo jest super kilka ruchów i pianka sztywna,latte to nie problem
zarówno zimne jak i ciepłe mozna super spienić

wiecie co,Danielowi znowu sie poprzestawiało,nic jesc dzisiaj nie chciał wczoraj tez tylko ciastka mu smakują a wszystko be nawet to co lubi to weźmie 2 gryzy i koniec
pocieszam sie ze juz tak bylo i trwalo to tylko 2 dni

no i jeszcze nie wiem jak go przestawic,idzie mi spac o 22,23 masakra,nie pozwolic w dzien spac?tylko ze wtedy jest marudny i gorzej w nocy spi,a przed 15 nie chce usnąć,chyba,ze w aucie
teraz tez swiatlo zgaszone a on lata z pistoletem i krzyczy bam bam
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 21:14   #2203
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witajcie.
Ja dziś w pracy byłam wiec do lekarza z mała pojechał tż i teściowa. No i nie spytali o te sine paluszki
No ale jeśli chodzi o to rozwolnienie to prawdopodobnie jakiś wirus no i jak zwykle niewiele powiedziała. Najważniejsze by dużo piła bo nawet jedna kupka potrafi odwodnić. Póki dużo pije to ok a jak przestanie to do szpitala- dała skierowanie w razie czego...

Jutro więcej napiszę, dziś uciekam spać bo padam... pa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 22:05   #2204
P0P70
Zakorzenienie

witam,

Czekałam dzisiaj w Ktowicach na pociąg 100 minut. takie miał opóźnienie. A na tym dworcu to zimno i nawet nie było gdzie usiąść i poczekać. Jestem wykończona.

Rano Oliwka zrobiła nam pobudkę o godz. 5 rano. Po 6 -tej TZ nie wytrzymał i zabrał ją na dół a ja mogłam pospać do 8.
Jak wstałam to zrobił mi gofry (razowe) z bitą śmietaną - pycha były.

Co do kawy to ja od dawna czyli od jakiś 6 lat używam "kawiarki". Przywiozłam sobie z Włoch bo tam w domach to tylko w czymś takim parzyli. Ta kawa jest bardzo mocna i pije się jej mało.
I oczywiście najlepiej ubijac mleko właśnie podgrzane.
My teraz w domu to mamy taki fajny ubijać - to jest taki garnuszek na prąd i tylko wlewa sie tam mleko i włącza a reszta sie sama robi.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 04:41   #2205
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Witajcie po długiej nieobecności

Tysiące razy do Was pisałam ale nigdy nie moglam skończyć przez mojego urwisa U nas wszystko dobrze Maciej jest cudownym, ale absorbującym dzieckiem Wszędzie go pełno,potrzebuje ciągłej uwagi, do tego szybko się nudzi więc muszę co rusz czymś nowym go
zajmować. Śpi juz tylko 30 minut dziennie a gdy widzi że odpalam lapka to nie daje mi żyć tak wiec same widzicie, najnormalniej w świecie nie mam na nic czasu Męczy mnie to już strasznie i poważnie zastanawiam się na żłobkiem chodź 2 razy w tygodniu. Mieszkania jeszcze nie sprzedaliśmy teraz usunełam wszystkie ogłoszenia bliżej świąt wystawię je ponownie. Postaram częściej się udzielać mam nadzieje że przyjmiecie mnie spowrotem

Ice bardzo Was wspołczuję i mam nadzieję że to nic poważnego,niech szybko zdjagnozują dlaczego Lenka tak puchnie

Asiulek dużo zdrówka dla werci daj znać co powiedział lekarz ...
heloł

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
bardzo fajnie się tym ubija mleczko ja mam taki z tchibo jest super kilka ruchów i pianka sztywna,latte to nie problem

wiecie co,Danielowi znowu sie poprzestawiało,nic jesc dzisiaj nie chciał wczoraj tez tylko ciastka mu smakują a wszystko be nawet to co lubi to weźmie 2 gryzy i koniec
pocieszam sie ze juz tak bylo i trwalo to tylko 2 dni

no i jeszcze nie wiem jak go przestawic,idzie mi spac o 22,23 masakra,nie pozwolic w dzien spac?tylko ze wtedy jest marudny i gorzej w nocy spi,a przed 15 nie chce usnąć,chyba,ze w aucie
ja zauważyłam, że moje dziecko im później idzie spać, tym trudniej zasypia i gorzej śpi...i nie ma tu wpływu że w dzień spał za długo, lub za krótko wczoraj w dzień spał 2 godziny - obudziłam go specjalnie, na noc go kładłam o 21ej (zamiast o 20ej) i tak zasnąć nie mógł do 23! wstawał, przechodził do nas na łóżko, gadał sam do siebie, a mnie szlag trafiał....a jak idzie spać o stałej porze, to jest w miarę ok.

No i zaczynamy kolejny tydzień....ale każdy przybliża nas do świąt (wolnego!!!!)

Stary 2011-11-21, 06:44   #2206
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

mam podobny ,powiem tak najmniejsza ilość jajek z których chcesz ubić pianę to 4 mniej się nie da ,tak samo mała ilość ciasta np. z połowy margaryny też się nie da,ale jest bardzo przydatny ,ciasto drożdżowe super wyrabia czy biszkopt i inne co się długo ubija
dzieki librus , a zalinkuj swojego miksia prosze

Cytat:

dzieki oliwciu
współczuję tego spania, ciężka sprawa, bo i przetrzymać go cięzko i kłaść tak późno też....

Cytat:
heloł
ja zauważyłam, że moje dziecko im później idzie spać, tym trudniej zasypia i gorzej śpi...i nie ma tu wpływu że w dzień spał za długo, lub za krótko wczoraj w dzień spał 2 godziny - obudziłam go specjalnie, na noc go kładłam o 21ej (zamiast o 20ej) i tak zasnąć nie mógł do 23! wstawał, przechodził do nas na łóżko, gadał sam do siebie, a mnie szlag trafiał....a jak idzie spać o stałej porze, to jest w miarę ok.
bo to tak właśnie z dzieciarnią jest, że jak im się zmienia porę obojętnie w którą stronę to im się wszystko przestawia i jakiegoś jet laga mają . Kiedyś tego nie rozumiałam-takie logiczne mi się wydawało, że jak ją później położę, to powinna później wstać, a tu dupa....
----
a moja chora-kaszelek i katarek ma i noc w sumie prawie cała z głowy była dla wszystkich domowników , już u babci się zaczęło i trochę źle spała, ale już tą noc to armagedon zaliczyliśmy wszyscy.....chyba się załatwiła jak miałyśmy te przygody okołocmentarne w czwartek

Stary 2011-11-21, 06:50   #2207
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
a moja chora-kaszelek i katarek ma i noc w sumie prawie cała z głowy była dla wszystkich domowników , już u babci się zaczęło i trochę źle spała, ale już tą noc to armagedon zaliczyliśmy wszyscy.....chyba się załatwiła jak miałyśmy te przygody okołocmentarne w czwartek
ojej, oby szybko przeszło

Stary 2011-11-21, 07:20   #2208
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

evitka no to zdrówka dla malej

tylkooliwka a jest wybiegany na dworzu? Mój ma stały rytm dnia i nie ma że boli, ma o 20 kąpanie, kaszke, myce zębów, potem wszystkich buziakuje i do łóżeczka. Czasami wstanie po 30 min bo np kupka i itrzeba na nocnik posadzić, to wtedy mam go na głowie do 22 bo zasnąć nie może jak się rozbudzi. Erykowi w dzień po prostu zabrałam drzemke to sam padał o 19.30 pierwszy tydzień całe popołydnia marudził, ale później się przestawił i było ok.

mój jeszcze śpi
Na szczęście przeziębienie tylko na katarku się skończyło, i już jest ok. Za to drugi ma pogorszenie z astmą. A do pumnologa zapisy ruszaja na początku stycznia, to na kwiecień może się uda :/ a niestety rodzinna mu lekow nie może zmienić.Więc czeka mnie jazda do szpitala płucnego do innego miasta i tam prywatnie, jakbym mało wydatków miała. Ale zdrowie najważniejsze.
No i pamiętajcie nieważne jak ciężko wam jest, to i tak najważniejsze że dziecko zdrowe.
U mnie choroba Eryka to minimum 200-300 zł na minusie czasami i co miesiąc. Dobrze że młodszy nie choruje.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 07:29   #2209
evitka21
Zakorzenienie

dzięki bao

madzia, masakra z tymi chorobami, lekami,lekarzami i cenami-moja mama miała astmę i też drogo leki wychodziły, mimo że niektóre po 3,20zł to inne "nadrabiały"...
dla dzieci to powinni coś wymyślić żeby tyle w kolejkach nie czekały...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 07:34   #2210
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
evitka no to zdrówka dla malej

tylkooliwka a jest wybiegany na dworzu? Mój ma stały rytm dnia i nie ma że boli, ma o 20 kąpanie, kaszke, myce zębów, potem wszystkich buziakuje i do łóżeczka. Czasami wstanie po 30 min bo np kupka i itrzeba na nocnik posadzić, to wtedy mam go na głowie do 22 bo zasnąć nie może jak się rozbudzi. Erykowi w dzień po prostu zabrałam drzemke to sam padał o 19.30 pierwszy tydzień całe popołydnia marudził, ale później się przestawił i było ok.

mój jeszcze śpi
Na szczęście przeziębienie tylko na katarku się skończyło, i już jest ok. Za to drugi ma pogorszenie z astmą. A do pumnologa zapisy ruszaja na początku stycznia, to na kwiecień może się uda :/ a niestety rodzinna mu lekow nie może zmienić.Więc czeka mnie jazda do szpitala płucnego do innego miasta i tam prywatnie, jakbym mało wydatków miała. Ale zdrowie najważniejsze.
No i pamiętajcie nieważne jak ciężko wam jest, to i tak najważniejsze że dziecko zdrowe.
U mnie choroba Eryka to minimum 200-300 zł na minusie czasami i co miesiąc. Dobrze że młodszy nie choruje.
oj masakra z cenami leków i wogóle leczenia
zgadzam się - choćby nie wiem jakie diabełki z naszych maluchów były - najważniejsze, że są zdrowe!!!

Stary 2011-11-21, 07:53   #2211
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
oliwka pokaż ten ubijak puki co ja ubijam mleko "trzepiąc" je w wysokiej i oczywiście zamkniętej butelce po Maćkowym mleku....

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Jutro więcej napiszę, dziś uciekam spać bo padam... pa
to daj znać dużo zdrówka

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
witam,

Czekałam dzisiaj w Ktowicach na pociąg 100 minut. takie miał opóźnienie. A na tym dworcu to zimno i nawet nie było gdzie usiąść i poczekać. Jestem wykończona.

Rano Oliwka zrobiła nam pobudkę o godz. 5 rano. Po 6 -tej TZ nie wytrzymał i zabrał ją na dół a ja mogłam pospać do 8.
Jak wstałam to zrobił mi gofry (razowe) z bitą śmietaną - pycha były.

Co do kawy to ja od dawna czyli od jakiś 6 lat używam "kawiarki". Przywiozłam sobie z Włoch bo tam w domach to tylko w czymś takim parzyli. Ta kawa jest bardzo mocna i pije się jej mało.
I oczywiście najlepiej ubijac mleko właśnie podgrzane.
My teraz w domu to mamy taki fajny ubijać - to jest taki garnuszek na prąd i tylko wlewa sie tam mleko i włącza a reszta sie sama robi.
ło Matko toś sie naczekała współczucia Zazdroszczę gofrów ja nie jadłam ich chyba z dwa lata sama nie robie jemy tylko nad morzem

podrzuć link do tego spieniacza plisss

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
heloł

No i zaczynamy kolejny tydzień....ale każdy przybliża nas do świąt (wolnego!!!!)
hejoł
współczuje ci tego usypiania i jeszcze raz namawiam do zmian odważ się i bedziesz zadowolona zobaczysz

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

evitka Dużo zdrówka dla Was dziewczyny

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

mój jeszcze śpi
pięknie śpi moj z regóły spi 11 godzin dzis spał 12 bo był wymęczony i dosłownie padł

Madzia to jest straszne przy chorobie pieniądze idą jak woda dosłownie tak nie dowinno być !!! leki dla dzieci powinny być refundowane !!!

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
oj masakra z cenami leków i wogóle leczenia
zgadzam się - choćby nie wiem jakie diabełki z naszych maluchów były - najważniejsze, że są zdrowe!!!
w naszym kraju lepiej nie chorować
20-12-14 10 tc
Stary 2011-11-21, 08:02   #2212
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
oliwka pokaż ten ubijak puki co ja ubijam mleko "trzepiąc" je w wysokiej i oczywiście zamkniętej butelce po Maćkowym mleku....
w naszym kraju lepiej nie chorować
Aneczka ja mam cos bardzo podobnego http://www.tchibo.pl/Dzbanek-do-spie...400004672.html ale każdy ten kubełkowy pewnie pieni tak samo,ten co link dziewczyny wrzucaly też.

Evitka i Asiulek zdrówka dla dziewczynek

Madzia no wlasnie malo po dworzu lata jest z godzine na spacerku ale to nie to co latem bo biegal po 3h czasami jak jest zimno to mama wcale z nim nie wychodzi,a co do kąpania to mogę go wykąpać nawet o 19 czy 21 on i tak ubiera się i chce iść do nas bo nawet mu się nie myśli o spaniu,co najlepsze,że jak mama z tatą ma weekend wolny do się budzi o 7.00 a teraz dzwoniłam o 8;30 do mamy i jeszczez śpi,czy to nie złośliwość
zdróweczka dla Eryka,właśnie u nas to wszystko jest chore ze specjalistami mi na wizytę do endokrynologa kazali czekać pół roku!

Pop ja bylam miala dobrze z pociągami bo mam dworzec 5 minut pieszo od siebie jakbym miala 100min czekac do bym się wróciła,ale tż już zrekompensował widzę

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-11-21 o 08:06
Stary 2011-11-21, 08:12   #2213
P0P70
Zakorzenienie

Aneczkkaa - zapomniałam wczoraj napisać. Miło Cię znowu widzieć (wirtualnie)..

Asiulek - szkoda że sama nie mogłaś iść do lekarza i spytać sie o te sine paluszki. Ja sama mam często sine wargi i włąśnie pasnokcie (takie aż foletowe) ale to jak zmarznę. Mam niskie ćiśnienie i słabe krążenie.
Ale z tego co zrozumiełam to Wercia nie zmarzła a rączki miała sine więc warto to jednak skonsultować z lekarzem i na pewno obserwować czy się nie powtarza.

Ice - jak tam mała? Coś już wiadomo?

Madzia - współczuję Ci bardzo tej astmy. A to będzie już tak zawsze miał problemy czy może w okresie dojrzewania przejdzie?

Evitka - dużo zdrówka dla małej.

A tak będąc w temacie to właśnie TZ do mnie zadzwonił i poiformował że Oliwka ma 2.12 wizytę u kardiologa i 2.01 wizytę u okulisty. Właśnie ją poumawiał. Dobrze że on pamięta o tych wszystkich lekarzach.

Stary 2011-11-21, 08:19   #2214
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczka ja mam cos bardzo podobnego http://www.tchibo.pl/Dzbanek-do-spie...400004672.html ale każdy ten kubełkowy pewnie pieni tak samo,ten co link dziewczyny wrzucaly też.
podobne cuś mam do robienia kawy

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Aneczkkaa - zapomniałam wczoraj napisać. Miło Cię znowu widzieć (wirtualnie).
mi też miło
pamietaj o tym linku do spieniacza

dziewczyny może lepiej kupic ekspres do kawy ze spieniaczem ? macie jakies takie cudeńka ? co polecacie ?
20-12-14 10 tc
Stary 2011-11-21, 08:21   #2215
P0P70
Zakorzenienie

Ten nasz spieniacz to coś takiego:
http://allegro.pl/markowy-i-stylowy-...945238577.html

Nie tej firmy ale podobna zasada działania.

Ale my to chyba mamy wszystkie rodzja w domu. Bo i taki mały ręczny i te garnki z sitkiem. I wg mnie wszystkie są OK.

Stary 2011-11-21, 08:25   #2216
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
podobne cuś mam do robienia kawy
do parzenia kawy jest kafeterka trochę inna konstrukcja,tutaj jest tylko sitko w środku

PoP,Ty kiedyś pisałaś o tych badaniach dla dzieci na alergię mogłabys mi przypomnieć jak to jest?jakie teraz moge zrobić badania żeby wyszło na co jest uczulony,bo ja nadal ciągle kontroluję co mu mogę dać a co nie a może on może wszystko jeść a jednak uczula coś innego bo zawsze co już myślę,że wszystko jasne to jednak znowu nie.Zapisałam go do dermatologa,właśnie czekam na wizytę

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
dziewczyny może lepiej kupic ekspres do kawy ze spieniaczem ? macie jakies takie cudeńka ? co polecacie ?
ja mam teraz ten ekspres bosha tassimo co reklamują ale szału nie ma,denerwują mnie te kapsułki i to,że muszę mieć tyle tego żeby sobie wybrać na co mam ochotę(a tanie nie jest) wolałabym normalny,żebym mogła sobie wsypać kawkę jaką chcę i dodatki jakie chce,uważam,że to jest przereklamowane

o nawet na górze wizażu jest baner

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-11-21 o 08:39
Stary 2011-11-21, 08:41   #2217
evitka21
Zakorzenienie

wypróbowałam właśnie dzbanek do parzenia kawy/herbaty jako spieniacz i faktycznie super działa

Stary 2011-11-21, 08:42   #2218
P0P70
Zakorzenienie

Z tego co wiem to niestety ale trudno naszym maluchom zrobić takie testy. Lekarze mówią ze tak po 3 roku życia można.
Ale ja byałam w Wawie sama się przebadać w takim jakimś prywatnym gabinecie. I tam badają elekrodami. D jednej ręki dają Ci jakieś substancję w drugiej trzymasz elektrodę i sprawdzają jak organizm na to reaguje. I tam babka mówiła że to można już zrobić małemu dziecku. Tylko nie pamiętam nazwy tego gabinetu ale w domu mam wyniki badań więc sprawdzę gdzie to dokładnie. Tylko ż eto w Wawie ale moze i w łodzi coś podobnego gdzieś jest.

Co do dermatologów to ja osobiście jakoś ich nie lubię. Mnie te ich opinie nie przekonują i ciągle to samo mówia niezależnie z czym sie idzie.

Stary 2011-11-21, 08:51   #2219
evitka21
Zakorzenienie

ja się właśnie z ekspresu ciśnieniowego na kawiarkę przestawiłam-mniej zachodu z tym, z myciem itp.
właśnie sobie super latte machiato zapodałam

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

jakie dajecie dzieciom syropki na kaszel?

Stary 2011-11-21, 09:00   #2220
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mama zamowila mlodej klocki na gwiazdke
http://allegro.pl/lego-duplo-5507-sk...927936143.html

widzialam tez te hk , fajne sa, szkoda ze tego kocura maja, ale zobaczymy....jakies od siebie musimy jej dobrac, a ze juz dostanie duplo no to albo duplo,albo cos zeby pasowalo, co jeszcze pasuje do duplo?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości