|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() ale tak szczerze mowiac to wolalabym ta rurke niz katarek podlaczany do odkurzacza..
|
|
#3512 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Cytat:
) i mam:- http://allegro.pl/show_item.php?item=1914548050 - bardzo fajny, taki dziewczyński - http://allegro.pl/show_item.php?item=1935166305 - ten jest super!! mam króliczka tztowi się najbardziej spodobał, jest mięciuteńki i ciepły ![]() - http://allegro.pl/show_item.php?item=1913037855 ten też jest milusi i troszeczkę lżejszy od tego wyżej, tez super i polecam - http://allegro.pl/show_item.php?item=1929559821 - ten kupiłam na zimę, do wózka, na wyjście ze szpitala, jest akrylowy i też polecam, bo widziałam podobne w carfourze ale jakieś takie zmechacone a ten jest miękki, mam nadzieję, że taki będzie po praniu, ale akrylowy kocyk warto mieć - http://allegro.pl/show_item.php?item=1923392010 taki mam z kocurkiem, do domu, jest lekki ale też porządny materiał ![]() - http://allegro.pl/show_item.php?item=1935166332 i ten też mam, ale ten jest chyba najgorszy, co prawda z jakością nie jest źle, ale myślałam, że będzie bardziej milusi ale jest ok Cytat:
![]() a wczoraj zrobiłam sobie wieczór piękności - peeling całego ciała, zrobiłam pedicure ( osapałam się przy tym jak dzika ), ale już musiałam i jak przed ciążą mogłam sobie założyć nogę za głowę, tak wczoraj uhhh masakra była z lakierem, dobrze, ze wziełam jasny no i depilacja tu to już w ogóle masakra, nogi to jeszcze ale bikini to bym kilka razy fiknęła pod prysznicem ![]() ![]() następnym razem zagonię męża bo było mega cięzko ![]() a mój pojechał dzisiaj do krakowa wraca co prawda jutro ale wieczór sama ![]() dziewczyny współczuję wam przebojów z tztami, stresują was jeszcze dodatkowo nalezy im się no i ![]() ![]() klask i: za rozpoczęte kolejne tygodnie !!! jesteśmy coooraz bliżej, ja też się boję, ze nie zdążę i nie będę miała wypranych i wyprasowanych rzeczy dla małej... w ogóle wciąż nie mamy imienia już na końcówce ciąży okazało się, że mamy możliwość zamiany mieszkania na lepsze i mamy 2 tygodnie z mężem na znalezienie nowego powiem wam, że nie wiem jak się przeprowadzimy tuz przed porodem i z taka iloscia rzeczy i jeszcze ja praktycznie nic nie mogę robic.. póki co szukam mieszkań i jutro będę dzwonić za ofertami
|
|||
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ubaw jest a on mężczyzna się złości, że się jego
|
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koszt niewiadomy (pisałam o tym chyba już ) nie chciała powiedzieć, tylko ona rozlicza się 'po' porodzie ale ja się zaopatruję w nią tylko i dlatego, że nie wiadomo czy A. zdążyłby na poród, a nie chcę zostać sama jak palec... Jeśli rodziłabym, to ona odbiera mi poród w jej dzień wolny i ona odbiera mi poród jeśli będzie miała akurat zmianę na porodówce strasznie ją polecała ta pielęgniarka z PC bo odbierała jej poród nawet ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
my o śmierdzących gazach gadałyśmy A kocyków masz cały zbiór!!!!! nie miałabym gdzie to pochować
|
|
#3515 | ||
|
Rozeznanie
|
No chyba
Proszę o wybaczenie i obiecuję poprawę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się właśnie nad nimi zastanawiałam Teraz będę wiedziała, który wziąć Dziękuję
|
||
|
|
|
#3516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem,ze o bączurach gadałyście no nie wiem, oby nas kolki ominely Agatku kochana kocykow nigdy dosc a jak pisalam w razie czego moj pies chetnie przygarnie ![]() Cytat:
teraz trzeba to prac kupilam proszek jelp 2w1 z plynem zmiekczajacym ciekawe jak sie sprawdzi
Edytowane przez n1kotynka Czas edycji: 2011-11-20 o 18:18 |
||
|
|
|
#3517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jego ulubione ![]() Cytat:
Się zastanowię...
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę właśnie dużo kocyków kupić, bo na początek nie będę używać pościeli. Za duża jak na noworodka moim zdaniem.
A wy będziecie używać pościeli? Bo mi taka 90x130 wydaje się strasznie wielka? Na razie mam taki: http://allegro.pl/cieply-koc-bobas-k...935166312.html taki http://allegro.pl/ikea-vitaminer-koc...900417147.html i z Lidla z Kubusiem. Na pewno kupię jeszcze kilka o różnych grubościach kurde, mam jakiegoś doła chciałabym żeby był już styczeń, albo chociaż końcówka grudnia
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-11-20 o 18:41 |
|
|
|
#3519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak dla mnie tak niebardzo rozliczanie się po porodzie bo to nawet moze i z 800 albo i więcej wyskoczyć, nie lubie własnie takich sytuacji, ja tam wolę z góry wiedzieć że tyle i tyle się należy przynajmniej wiem na ile mam się nastawiać i czy finanse mi pozwolą. Ja wiem że w naszej obecnej sytuacji finansowej niestety nas nie stać na taki luksus jak prywatna polożna, mamy teraz tyle wydatków (i jesteśmy tak zadłużeni) że nawet kupno wózka musimy przełożyć pewnie gdzieś na początek stycznia więc mi niestety pozostanie męczyć sie samej, powiem szczerze że się boję no ale coż...może zdecyduję się na tą Chełmżę tam znieczulenie podaja to moze nie było by tak źle
|
|
|
|
|
#3520 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i nikotynka dzięki za szczegółowy opis bo też mam zamiar u tego sprzedawcy kupować ![]() Cytat:
i ja też nie raz płakałam razem z córką z bezsilności ![]() [1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;30621906]Witajcie dziewczyny, w tej części wątku jeszcze się nie udzielałam, więc możecie mnie nie kojarzyć Ale na bieżąco Was czytam Podłączam się dziś do Was, widzę że niektóre mamusie już niedługo dobrną do mety U mnie 26 tydzień leci, dzidzia waży 1160g duża jest, ale się cieszę. Z usg wyszedł termin na 6 lutego, a więc 3 tygodnie wcześniej niż z OM. Dzidziunię mam obniżoną i jestem na lekach, ale mam nadzieję, że posiedzi sobie w brzuszku tak długo jak powinna. Widzę, że wszystkie jesteście już prawie zaopatrzone w całą wyprawkę, ja jeszcze nie mam niiiic:/Ok śledzę Was dalej i pozdrawiam [/QUOTE]nie martw się ja też jeszcze nic nowego nie mam - bo mam dużo rzeczy po córce no ale 7 lat różnicy to jednak muszę coś nowego kupić ale powoli zabieram się za kupowanie
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie reszta? Ale mi się jakoś ten dzień ciągnie dzisiaj
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Padam z nóżek....
Od 15 byli u nas goście, prawie 20 osob w domu ![]() Mialam sie nauczyc jutro na 3 spr ale nie wyrobilam sie przez to i zostal mi jeszcze jeden Ale jutrooo moja kochana szkoła ogólnie dziś do mnie dotarło że mój męzulek ma pod koniec listopada kolonoskopie Była mowa o tym że 3 trymestr jest taki jak 1. Ja i końcówkę 2 miałam taki jaki 1 zgaga, mdłości, objadanie sie kiszonymi ogórkami, spanie spanie i jeszcze raz spanie...Dziewczyny tez tak macie że jak sie położycie na plecach choćby na chwilę to oddychac nie możecie ? Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-20 o 19:11 |
|
|
|
#3523 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny tak przeglądałam ciuszki dla Bartoszka i mam parę sztuk 56 a parę 68 no i bardzo dużo 62,cos mi się wydaje ,że jednak zadużo nakupiłam właśnie 62,chociaż podobno dziecko nosi 62 az do 3 miesiąca.
czy body macie też z krótkim rękawem??bo ja kupiłam tylko z długim ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- nie mogę wybrac jakos kompletu pościeli,zastanawiam się nad takim niebieskim http://allegro.onet.pl/super-okazja-...927593024.html podoba mi się też kim komplet w paski http://allegro.onet.pl/ala-i-as-posc...925942229.html te niebieskie też są ladne http://allegro.onet.pl/10ele-posciel...922607733.html Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-11-20 o 19:28 |
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ciuszków to ja nie wiem ja mam sporo takich większych właśnie na 68-74 Myślę, że tych na 62 sporo maluch ponosi. Ale 56 moim zdaniem trzeba mieć też sporo... Ja mam dużo na 0-3 miesiące - i to chyba jest odpowiednik tych na 62 (kiedyś o tym pisałyśmy chyba) |
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo załóżę je np pod pajaca albo kaftanik.. a u nas jest w domu za ciepło zeby zakładac body z długim i na to pajaca jeszcze (czyli 2 długie rękawki)... tak mi się wydaje...
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
http://fanbiedronki.pl/gazetka/2011....,dla,niemowlat
co o tym myslicie?? bylam dzis wq biedronie i byly juz wylozone.. napalilam sie i wzielam, ale pani przy kasie mnie wrocila ze od jutra;/ i teraz mysle czy kupic jutro czy nie?
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze całej wyprawki nie skompletowałam ale mam zamiar to uczynić w ciągu tego i następnego tygodnia...
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
BAN stały
|
Dzis caly dzien suszylam mu glowe. Denerwowalam, wkurzalam, krzyczalam i mowilam ze mu tak dobrze bo caly dzien zdychal. Pojechalismy po wozek (godzine w 1 strone) i w aucie mial kazanie w pierwsza strone cala droge. Caly czas potulnie sluchal i ani razu nie odpyskowal
. Raz tylko powiedzial ze go ograniczam . Nadal jestem zla wiec pewnie jutro bedzie c.d. , niech zapamieta na dobre i nigdy wiecej mnie nie olal bo kur....a nie rozumiem , nigdy mnie nie zostawil na caly dzien bez slowaCytat:
A rurki do pupy kupie , na czarna godzine bo kolki to masakra. U Milenki nie mialam nic poza herbata koperkowa i jakimis kroplami z apteki i nic nie pomagalo. Codziennie od 18. 1,5 godziny ryku .Co do kocykow to ja mam na razie tylko 1 cienki bawelniany. Jeszcze kupie 1 gruby na zime do wozka. Aha i kupilam przescieradlo do wozka
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-11-20 o 19:52 |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolalabym dolozyc i kupic jakas zabawke z fishera
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do body - ja mam duzo na krotki rekaw bo bede ich uzywac pod koszulke z dlugim rekawem. |
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i lampke ma hmmm sama nie wiem;/
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
AgaMili i jak wózek? Co do tż, to ojj współczuję
Cytat:
i chyba kupię sama w prezencie mojemu dziecku na pierwsze święta nieważne czy jeszcze w brzuchu czy już poza. Wydaje mi się, że lepiej dołożyć, bo ta z biedronki mnie nie przekonuje. Nie wiem czy to działa czy nie działa. Wogóle cała ta seria - akcesoriów jest bajkowa moim zdaniem, ale ceny powalają na kolana ![]() http://www.malusin.pl/catalogsearch/.../?q=sterntaler Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-11-20 o 20:02 |
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze macie racje wstrzymam sie moze jakas babcia albo ciocia kupi;p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3534 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli to byłaby ostatnia deska ratunku, gdy wszystko inne zawiedzie to skorzystam blisko blisko czas tak zapierdziela że szok ![]() Cytat:
Bo jeden do wózka, inny do łóżeczka, inny niech sobie leży na kanapie 0 chcę mieć zawsze pod ręką żeby nie latać i szukać nie jest to normalne, 1kg w dół czy w górę to tak ale nie 5 czy 6- pewnie waga ci się psuje i świruje Cytat:
no jak to zawsze ![]() Cytat:
na pewno skorzystam bo musze nabyć jeszcze akrylowy i bawełniany ![]() Cytat:
Kupię ją żeby leżała bo potem głowy mieć nie będę ale na zasadzie że na później będzie Cytat:
baaaardzo dużo body z długim na 62 parę sztuk na 56 z długim też mam najwięcej na 62 ale widze różnice pomiędzy firmami i to spore, np. pajac z jeden w 56 względem drugiej firmy w 62 różni się może 1 cm w długości ![]() mi się podoba pościel nr2 i nr 3 Cytat:
|
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ta z buedrony ma lampke jeszcze noi jest z dobrej firmy na ich stronie kosztuje 30 euro
|
|
#3536 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mam chyba z 2 gryzaki i 2 zabawki, co mają kuleczki w środku itp ![]() Cytat:
Co do zadłużeń- też jesteśmy i myślę, że jestem w gorszej sytuacji od Ciebie... nadal brak tego co potrzebne do życia, ciepła woda dla mnie najważniejsza, no a A. staje na głowie, co tu zrobić, skąd wytrzasnąć magiczną kwotę, żeby spłacić jedno, kupić i zrobić drugie. Jednak na położną chce mi dać, bo wie, że się panicznie boję, na samą myśl o porodzie w samotności mam łzy w oczach i jestem przekonana, że nie zdąży... a nie chcę żadnej innej osoby przy porodzie jak męża... Chyba, że cesarka- jeśli A. by nie zdążył, to starszy brat jest gotów (chyba) ![]() Cytat:
Ja do prasowania zagnałam męża&teściową chciała być przydatna, to ma! Będę ją wykorzystywać do prasowania, bo nie cierpię tego robić Cytat:
Co do pytania- wiesz co, zauważyłam takie 'duszności' i gorąco mi się robi na chwilę, jakby krew napływała mi do głowy, a szczególnie na prawym boku- chyba coś uciskam?? na płask też czasami ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
z bezsilności powiem, żeby teściowa odwaliła brudną robotę w razie co...
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to znowu tylko na prawym boku dobrze się czuje, ewentualnie lewym bo na plecach nie daje rady.
Poryczałam się przez tego idiote, a niech sie namęczy baran przy kolonoskopii. Wyjechał o 20 odwieźć dziadków i do tej pory go nie ma. Zadzowniłam a on sobie pod sklepem stoi ze znajomymi i słysze smiechy i chichy jakiś dziewuch. No ku*** przykro mi jest że on tak robi. Nie żałuje mu wyjść, na prawdę ale niech nie pije i nie zostawia mnie samej. Ja tu nawet nie mam do kogo japy otworzyc bo jakbym mieszkała w domu rodzinnym to zawsze mam siotrę i mame a tutaj jestem sama z dzidzią. Ja też bym chciała wyjść ale nie mogę bo zaraz mnie łapie przeziębienie. Wyje. dosłownie łzy mi sie leją strumieniami... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz nas jego mozesz z wałkiem do ciasta przywitac! Agatku ja nie mam takich dusznosci jak Ty, ale mam tak, ze brakuje mi powietrza i ciężko się oddycha... |
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj awanturę bym zrobiła swojemu za takie coś... wypłacz się, ulży choć troszkę Cytat:
- taki pisało w mojej mini książeczce co dostałam od gina a od 36 tyg niby lepiej się już oddycha, bo coś tam coś tam
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Wrócił bo słyszę jak tesciowa daje mu popalić. Wiele złego moge powiedzieć o niej ale jeśli chodzi o tego barana to jest cieta na jego wyjścia do tych ,, koleżków'' jak ja.
A niech on se wyłazi ile chce ale najbardziej boli to że ja zostaje sama. Gdyby uprzedzał że chce się z kimś spotkać. Spoko ja na ten czas zadzonie po siostrę i kolezanki ale nienawidzę kiedy zostawia mnie samą... Jak sie kiedyś ostro wkurze to jego zostawię samego na pare dni. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

bo bedzie wojna 

)
)
Ile macie kocyków? I jakie? Nikotynka ty chyba zamawiałaś na allegro u kogo i jak z jakością?
wraca co prawda jutro ale wieczór sama
nalezy im się 
klask i: za rozpoczęte kolejne tygodnie !!! jesteśmy coooraz bliżej, ja też się boję, ze nie zdążę i nie będę miała wypranych i wyprasowanych rzeczy dla małej... w ogóle wciąż nie mamy imienia
powiem wam, że nie wiem jak się przeprowadzimy tuz przed porodem i z taka iloscia rzeczy
i jeszcze ja praktycznie nic nie mogę robic.. póki co szukam mieszkań i jutro będę dzwonić za ofertami
lipa jak nic, pozostaje liczyć na to ze się na nią nie trafi, chociaż znajac moje szczeście to kto wie moze być różnie
Ja się właśnie nad nimi zastanawiałam

chciała być przydatna, to ma! Będę ją wykorzystywać do prasowania, bo nie cierpię tego robić