|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Co do czegoś na rozstępy to na początku była tylko olwika Hipp, teraz jest Ziajka na rozstępy i z dax mama balsam antycellulitowy,a co do termometra to zastanawiam się nad takim przykładanym do czoła elektronicznym
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#2792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Poki co nic sie nie pojawilo,a brzuszek tak naprawde wyskoczyl w ciagu odstatnich 3 tygTermometr,slyszalam dobre opinie o takim bezdotykowym, ale jeszcze konkretnie sie nie rozgladalam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Joanaros
Termometr mamy Brauna do ucha od niedawna , jestem zadowolona, kupiłam jak Małej przestało pasować mierzenie temperatury w tyłeczku.Wcześniej miałam zwykły elektroniczny i mierzyłam w tyłeczku.Mała rzadko chorowała ,więc nie było strasznie.Pamiętajcie ,że jak się mierzy w tyłeczku to trzeba odjąć 0, 5 stopnia od pomiaru .Nie smaruję specjalnym kremem brzucha, używam zwyklego balsamu Garniera, na temat kremów działających cuda w sprawie rozstępów mam swoje zdanie i raczej się nie skuszę. Jeździmy Emmaljungą Duo Edge Combi Pro Bordeux, prezent od dziadków
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie smaruje BiOil i na brzuchu poki co nic, ale uda - zwlaszcza lewe masakra.... mam kilka rozstepow juz
no i cellulit Karolca to ile masz na plusie juz?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
mały dzisiaj bardzo ruchliwy po wczorajszym leniuchowaniu i straszeniu mamy zaczal szalec wczoraj o 22 i tak do teraz, jutro pewnie znowu bedzie odpoczywał. A moj TZ jest strasznie szybki, niecierpliwy , ciagle cos robi i nie moze wysiedziec zeby poczekac az sie dzidzia rusza, ale jego strata![]() jesli chodzi o lezaczki , to ten fotelik ktory mam wkomplecie z wozkiem moja znajoma uzywala jako bujaczek i lezaczek, myslicie ze to jest dobra alternatywa dla lezaczkow wymienianych przez was? tak sobie mysle ze nasze mamy wychowaly nas bez tych wszystkich bajerów, bez super zabawek i jestesmy takimi fajnymi ludzmi, wiec mam nadzieje ze moje dziecko nawet jesli nie bedzie mnie stac na te wszystkie super rzeczy bedzie bardzo szczesliwe ![]() Ja sie smaruje różowa Mustela wieczorem (piersi,brzuch i boki) rano ale nie zawsze oliwka, bo ta Mustela droga, ale podobno skuteczna i brzuch mnie nie swedzi odkad jej uzywam. Emigra ja tez mam wrazenie z celluit mi sie nasilil na wenwtrznej stronie ud... Dziewczyny czy takie malemu noworodkowi wystarcza karmienie mlekiem czy trzeba je jeszcze dopajac woda/herbatkami?
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
2) Termometr mamy bezdotykowy na podczerwień i dostaliśmy tez w smoczku
|
||
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 kg ![]() Jak karmisz piersią, nie trzeba dopajać, jeśli sztucznym mlekiem - wówczas będzie to konieczne.
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do dopajania to dzieciaczki karmione piersia nie potrzebuja (chyba tak dlugo jak sa tylko piersia karmione) natomiast te ktore sa na mieszance potrzebuja wody/herbatki. Dziewczyny wyruszamy zaraz w droge do ojczyzny! Ostatnia podroz w tej ciazy przed nami ![]() Odezwe sie jutro juz z domku Do uslyszenia
|
|
#2799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)))
|
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze zejdzie dziad pieknie Ja mam dwa razy tyle no ale ja w ogole wieksza jestem od Ciebie
|
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
No cyce dobra rzecz, zeby tylko ten pokarm był
bo mleko takie drogie![]() ja o wadze juz nawet nie pisze, TZ powiedział ze nie wygladam zle wiec od dzisiaj na wage staje raz na dwa tygodnie,i zdaje sie na TZ. Wszystko dlatego ze wczoraj sie wazylam i bylo 69,3 a dzis 70,2... Mam nadzieje ze jak zajmiemy sie maluszkami to nam te kiloggramy szybko zleca.
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez najgorszy problem ze slodkim, wczesniej jadłam dniami i nocami a waga ani drgnela a teraz jak zaczarowana.. w nocy sie nawet nie potrafie powstrzymac, non stop tylko czekolada, wafelki, cukierki, ciasta,staram sie jakos pilnowac ,spacerowac troche ruszac ale przeraża mnie to, i tez obawiam sie ze 50 moze nie ale d0 30 spokojnie.
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
ja póki co tez tylko 5kg na plusie
![]() co do rozstępów to smaruje sie kremem fissan jutro z rana jade z TŻ na glukoze mocz i toxo
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-20 o 20:39 |
|
|
|
#2807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jak się ostatnio ważyłam w piątek to 8,5 na plusie a to była końcówka 24 tygodnia... a po weekendzie to już się boję cellulit na moich udach to koszmar - pojawił się z dnia na dzień w 13 tyg chyba i ciągle jest tyłek mi się powiększa i ogólnie jest masakra od jutra co dzień ćwiczę z płytą! już raz miałam takie postanowienie ale nic z tego nie wyszło. ćwiczyłabym od dziś ale TŻ jest cały dzień w domu a to kawalerka więc nie da się ćwiczyć. Jutro on na 6 do pracy. 0 5:10 wychodzi więc ja się zabieram do ćwiczeń przed pracą Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-11-20 o 20:35 |
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja to ostatnio wgl nie miałam czasu na nic, na neta to już wgl. Zresztą przykładem idealnym jest, że do nadrobienia miałam ponad 30 stron powierzchownie przeleciałam ale nie za szczegółowo bo nie mam siły Co u nas? Zacznę od badań. Robiłam badania morfologii i moczu. Morfologia osłabła i dostałam żelazo, ale mam je zażywać raz za czas,nie muszę codziennie. Mocz wyszedł zasadowy, więc mam przykaz przyjmowania pokarmów z dużą ilością witaminy C. Trochę mnie to zdziwiło, bo jem sporo m.in. owoców co mają ogromną ilość witaminy C. No ale cóż, widocznie to przeziębienie moje dało znać o sobie i organizm widocznie się osłabił, więc trzeba teraz nadrabiać ![]() Nie mówiłam Wam, ale na tym badaniu USG 3d wyszło m.in., że moja lewa tętnica maciczna nie funkcjonuje za dobrze, a dokładniej, mam słaby przepływ krwi w niej, co może powodować wiele nieprzyjemności z łożyskiem a następnie z maluszkiem za 2 tygodnie mam ją skontrolować, na całe szczęście nie będę musiała za to płacić dodatkowo, bo Pan dr co robił mi to usg, sprawdzi mi tą tętnicę w ramach tego badania 3d co miałam. Trochę mnie to martwi, ale staram się tym nie denerwować. po za tym szyjka w porządku, łożysko na przedniej ścianie, też wszystko ok. od ostatniej wizyty na plusie tylko 1kg. No i za 2 tygodnie czeka mnie test obciążenia glukozą ![]() już się cieszę ![]() Pytanie do dziewczyn, które prały już ciuszki maluszków. Czy oprócz proszku czy tam płynu do prania, używa się też płynu do płukania? Słyszałam, że na początku nie powinno się płukać ubranek dla niemowlaków, ale nie wiem czy to prawda czy nie?!
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-11-20 o 20:53 |
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
desia szerokiej drogi!! to Ty juz nie bedziesz mieszkac w Hiszpanii? wiem ze pojechaliscie do Polski, pozniej do Szwecji i teraz wracacie do Polski.
ja smaruje sie bio-oil, ale maksymalnie 2x/tydzien. poki co nie mam na brzuchu zadnego rozstepu, na piersiach i nisko na plecach mialam juz przed ciaza. na kolacje zjedlismy tortille z kurczakiem, salata, pomidorami, ogorkiem, sosem (jogurt naturalny+ czosnek)+ salsa. moja kuzynka zanisosla dzis laptop do mojego taty i pokazala mu moje zdjecia ciazowe, a jak zadzwonilam i pytam i jak podobaly Wam sie zdjecia? a on:..no gruba jestes ...
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ach ci faceci
![]() Ja dzisiaj rodzica i dziadkowi z babcia powiedziałam ze syn bedzie nazywam sie Wiktor(po moim dziadku a poza tym podoba mi sie to imie) to dziadek taki dumny w piórka obrósł ![]() gdzies wyczytalam ze dziecko najbardziej aktywne sie robi jak cos sie zje i chyba cos wtym jest
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-20 o 21:01 |
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
Co do imion to ciężko by było wszystkim dogodzic, kazdy kreci nosem i ma cos lepszego w zanadrzu, ale nie przejmuje sie tym
![]() ja wlasnie zjadlam bułeczke z serkiem zoltym, ii moze jeszcze jogurt z jakims owocem zjem. Dziewczyny czy wasi TZ sa rozrzutni? bo moj strasznie i gdyby nie ja to nie mielibysmy chyba zadnych oszczednosci i zyli tak z dnia na dzien straszne to czasami jest jak widze jak znowu sie napala na nowa "niezbedna" rzecz.
|
#2812 |
|
Rozeznanie
|
ale czas leci, już wieczór.
zapodam Wam ciekawy artykuł do przeczytania, nie jest długi http://dzieci.pl/breedingAid,1398335...e_artykul.html
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
tynka mój TŻ to "dusigrosz"
teraz panikuje jak ja nie bede zarabiac co to bedzie bo on zawsze oszczędzał co miesiac a później to nie wiadomo czy da rade i to go przeraza a ja to wydam kazdy grosz jaki mam chociaz przez ostatnie pol roku udalo mi sie pod koniec miesiąca miec 100zl w kieszeni szok jak na mnie
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardizej wybredna była szwagierka.. jakby przynajmniej o jej dziecko chodziło. O płci tez nie wspomnę Oj, szkoda, że nie chłopiec, bo była by parka w rodzinie. Skwitowałam, że u mnie w rodzinie parka kuzynostwa będzie. Jakby to miało jakieś znaczenie, nie rozumiem.
|
|
#2815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że nasze dzieci wyrosną na szczęśliwych ludzi bez względu za zasób zabawek i takich tam...miłość , miłość i miłość i szczęście gotowe![]() Boniu mój cellulit jest bezlitosny...rozmiar ud...również...waga również nie chce się zlitować...i do tego moje ciągłe szperanie w kuchni...podjadanie...oj joj joj... Cytat:
Ajć co dzień rosnę i jem więcej hehehe...Cytat:
W czwartek mam wizytę...boję się wejść na wagę na prawdę się bojęCytat:
![]() karolca te 5 kg to super wynik zresztą nic u ciebie nie widać ja startowała z wagą 57-58 a jestem z metra cięta![]() *ósemka mi rośnie i mega boli...nom gryźć nie będę mogła może to i lepiej!??
|
|
#2816 |
|
Raczkowanie
|
och witam wszystkie kobietki...wiem,że znow zniknelam na dłuzej,ale niestety z przyczyn zależnych nie odemnie,nie miałam neta no i oczywiscie pozmieniano mi tak pieknie grafik w pracy ze pracowalam sobie 11 dni bez wolnego.....mam nadzieje ze mi wybaczycie....troszke nadrobiłam ale nie za duzo i tak powierzchownie bo padam na twarz....wiem ze pytałyscie o wozek wiec moj wybor waha sie pomiiedzy dorjan prestige 2011 a baby lux fenix....kolor w tym pierwszym sunflower bodajż,a w baby luxie bordowy z kwaitkami.....od 4 miesiecy jezdzi tym drugim wozkiem moja przyjaciólka i jest boooski....
co do kremu na rozstępy to ja uzywam albo bio oil albo palmers ...na przemian...jesli chodzi o termometr polecano mi taki do ucha..i nad takim sie zastanawiam....a i jeszcze jedno prosze poprawic na pierwszej stronie mnie na rózowo poniewaz bede mamą Zosi.... ok ide was troszke ponadrabiac mamcie
Edytowane przez karinka711 Czas edycji: 2011-11-20 o 21:24 |
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2818 |
|
Rozeznanie
|
Mój by ostatni grosz wydał na muzykę: płyty, sprzęt itp. Dlatego też musiałam wprowadzić system wydawania pieniędzy bo inaczej na pewno domku byśmy nie mieli teraz
|
|
|
|
#2819 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wiem ze kiedys wklejalyscie linki plaszczy które kupilyscie chyba na all takie pikowane? jak cos to prosze o linka jeszcze raz
![]() moj TZ natomiast moglby codziennie jezdzic po sklepach samochodowych i do mechaników
|
#2820 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ktoś u nas oszczedza to ja - ha ha ironia losu bo ja ogólnie rozrzutna jestem dość. Ale w końću ktoś musi i czasem mi się udaje przyoszczędzić, ale nie za dużo. no ale jeśli mnie nazwać rozrzutną to mojego TŻ ta to już nie wiem jak... ![]() Cytat:
![]() doświadczone mamusie i co myślicie??? ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
ja kupiłąm 42 rozmiar. jestem bardzo zadowolona. chociaż może powinnam byłą kupić 44 bo jak tak będę tyła to choroba wie... dziewczyna, która to sprzedaje przemiła i kontaktowa, za granicę mi wysłała dostałam w ciągu tygodnia zalety: cena, miejsce na brzuszek, znośny krój jak na kurtki ciążowe - chociaż ja nie lubię pikowanych bo się w nich wygląda jak Bałwanek Bouli wady: kolor (moja subiektywna opinia), ściągacz na dole Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-11-20 o 21:35 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

. Poki co nic sie nie pojawilo,a brzuszek tak naprawde wyskoczyl w ciagu odstatnich 3 tyg
zaczal szalec wczoraj o 22 i tak do teraz, jutro pewnie znowu bedzie odpoczywał. A moj TZ jest strasznie szybki, niecierpliwy , ciagle cos robi i nie moze wysiedziec zeby poczekac az sie dzidzia rusza, ale jego strata
mniaaaamm... ale o tek porze to ja bym nie mogła z moja sylwetką A tobie Karolcia zazdroszczę takich możliwości i Twojej wagi

Ja mam dwa razy tyle
a to była końcówka 24 tygodnia...

Oj, szkoda, że nie chłopiec, bo była by parka w rodzinie. Skwitowałam, że u mnie w rodzinie parka kuzynostwa będzie. Jakby to miało jakieś znaczenie, nie rozumiem.