|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
ja doświadczona w ogole nie jestem, ale ta moja znajoma sobie chwalila, zwlaszcza ze w foteliku mozna zmieniac ułożenie dziecka i faktycznie on sie buja, ja mysle ze wyprobuje i najwyzej jak cos to ten lezaczek dokupie.
te plaszcze to chyab byly te http://allegro.pl/na-ciaze-i-po-ciaz...945101386.html zariah powaznie sie nad tym plaszczem zastanawiam, bo w moim jesiennym jest mi juz zimno, a myslisz ze w tym plaszczu po ciazy tez mozna byc chodzic? Chyba go kupie bo nie chcialabym rezygnowac ze spacerow i wychodzenia na dwor zima.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-20 o 21:38 |
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
karolca no ja się własnie zastanawiam...bo u Ciebie nic nie widać
i mam znajomą w ciąży za 1,5 miesiąca rodzi...u niej też sam brzuszek... tylko, że ona przytyła już 18kg!!!!!!! nie wiem gdzie te kilogramy są serio... no i własnie u mnie widać każdy gram...tak mi się wydaje, może przez mój niski wzrost... ale ciekawa jestem ile teraz waży moja ciąża, a ile weszło w dupcię??? hehe jakoś ciągle o tym myślę jak się ważę: ile ma dzidziuś z tego, jelita, ta woda, krew, piersi...łożysko...pod koniec wiem jak to jest ale czy teraz to dużo waży??? przecież dziewczyny na moim etapie ( 23 t.) mają czasami 1kg na + ...I z tymi imionami to faktycznie kłopot...ale my z mężem mamy to w nosie...chociaż troszkę przykro jak nikomu się nie podoba imię, które wybieramy... i każdy wymyśla i pisze smsy ze swoimi propozycjami
|
#2823 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po ciązy można spokojnie w tym chodzić bo ma pasek ściągający który można zdjąć w późniejszych miesiącach ciąży,a po ciąży znowu założyć ja nie lubię kurtek pikowanych więc nie wiem na ile będę go nosić po ciąży ale jest bardzo cieplutki, nienajgorszy w kroju i na ciążę idealny przynajmniej do 8 miesiąca (gdybym kupiła rozmiar większy to pewnie spokojnie to końca ciąży by starczył) ściągacz na dole jest trochę kiepskim pomysłem moim zdaniem no i kolory tylko ciemne. Nie znalazłam nic lepszego i w lepszej cenie - mogłąm co najwyżej w kurtach TŻta pomykać ale on ciągle 20 kg cięży i 20 cm wyższy ode mnie więc nie wiem jak bym wyglądała zaraz wrzucę moją fotę w tym płaszczyku... ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
a jak się mała urodzi to im oznajmię że tak się nazywa i koniec kropka. I wtedy się nie odważą odezwać bo im zaraz powiem co o ich imionach myślę
|
||
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
bede wdzieczna
ja tez bym wolala inny kolor ,tzn co jasniejszego no ale czarny wyszczupla wiec niech bedzie
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
tynka płaszczyk na "modelce" he he czyli na mnie
uważam że warto go zobaczyć na żywym człowieku a nie tylko jak jest umodelowany na manekinie bo wtedy wiadomo że łądnie wygląda a takto sobie wrobisz opinię na podstawie prawdziwych fotek |
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki jeśli można wiedzieć? mam Lenora Sensitive biały i się zastanawiam czy jak coś, to do takich ubranek już większych mogę go dodać spokojnie? czy lepiej kupić taki dla dzieci?! chociaż w sumie cena praktycznie dwukrotnie wyższa, jak dzisiaj patrzyłam, bo byłam w makro na chwilę jak z uczelni wracałam...
Ja na całe szczęście na razie w kurtki i płaszcze się mieszczę spokojnie, cicho liczę, że nie będę musiała kupować A co do termometrów, bo widziałam, że temat był poruszany, to moja przyjaciółka ma jakiś termometr co się trzyma przy czole z jakimś takim laserem czy coś, ale jest nie zadowolona bo pokazuje różne temperatury. i musi mierzyć po parę razy, jak temperatura się powtórzy to w tedy w miarę wierzy w to. To tak jeszcze do tego tematu co wiem, ja się nie znam zbytnio na tym więc chętnie czytam takie opinie, zbieram informacje i po analizie będę kupować odpowiedni
|
#2827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też wolę jaśniejsze kolorki czarny to jest fajny do małej czarnej - ech nie prędko taką założę
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
ładnie sie prezentuje, przekonałas mnie musze sie tylko zastanwoic który rozmiar, ale chyba wezme wiekszy i jak bedzie narazie duzo za duzy to uzyje paska.
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nerwicę. Jutro USG na 9.00. Proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku i żeby dzidzia ładnie rozłożyła nóżki do badania
|
|
|
|
#2830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
rozłoży napewno
bedzie dobrze i kciuki trzymam
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno zaciskam i czekamy na relację![]() Karo89 myślę, że odrobinę płynu lenor możesz dać...ja dawałam zwykły płyn...proszek był dzidziusiowy możesz też potem wypłukać dwa razy![]() Ja właśnie wyszłam z kąpieli ahh...jak mi ciepło teraz
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Ja też idę na kąpanko. Dobrej nocki!!! |
|
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do oszczedzania i Tz...to my sie dobralismy oboje...nie umiemy oszczedzac a tylko wydawac. dopiero teraz zaczelismy wplacac na konto oszczdenosciowe jakies tam pieniadze...szkoda ze tak pozno ale lepiej niz wcale. a Tz to moglby na gadzety wydawac i wydawac, ostatnio kupil sztange 130kg...z takich niezbednych rzeczy
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc dziewczyny
![]() a tak na marginesie macie swoje testy ciazowe? ja dzis odkopałam, miła pamietka , mam 3
|
#2838 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() Chciałabym dołączyć do grona marcowych mam ![]() Termin według ostatniej miesiączki wyznaczony jest na 14 marca, z USG na 21 marca ![]() Ostatnio Pani Doktor powiedziała,że rośnie we mnie mała dziewczynka. Waham się między dwoma imionami... Lena i Wiktoria. Myślę,że ostateczną decyzję podejmę,kiedy Ją zobaczę. Ciąża od samego początku z problemami (pomijam te osobiste dotyczące "tatusia"). W 7 tc trafiłam do szpitala z krwawieniem-okazało się,że mam krwiaka,podano leki na podtrzymanie i po kilku dniach bylam w domu, w 12 tc...powtórka. Ostatnio na oddziale znalazłam się tydzień temu,bo strasznie stawiał mi się brzuch. Dostalam dwie kroplówki magnezu i leki na podtrzymanie,które prawdopodobnie będę musiała brać już do końca. Dziś jest 23 tc+3 dni. Cały czas się martwię,żeby poród nie przyszedł zbyt wcześnie. Chciałabym mieć już moją księżniczkę przy sobie całą i zdrową. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
|
|
|
|
#2839 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba z 20 robiłam ale zachowałam tylko te najlepsze robiłam sobie co kilka dni żeby zobaczyć czy linia ciemnieje ![]() Cytat:
życzę dużo siły i zdrówka dla Ciebie i malutkiej. Fajnie, że do nas dołączyłaś - z nami ciąża leci przyjemniej i łatwiej |
||
|
|
|
#2840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie ok czekamy na relację![]() Cytat:
ja mam 5 i co chwilkę mnie skopie ![]() A tak poza tym z planów obiadowych na dzisiaj żur !! u nas na targu stoi facet z zakwasem na żur który robi sam i jest po prostu niesamowicie dobry dzidzia chyba tez na żur sie cieszy cos czuję
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi Teraz używam Elancylu ale myślałam żeby przeżucić się na coś innego Co do TŻ to my oboje jesteśmy z tych oszczędzających. Z tym że ja jestem większym centusiem ![]() Wczoraj się posprzeczaliśmy co do miejsca kąpieli. TŻ mi wyskoczył że jego mama kąpała jego siostrę w łazience a potem wycierała i ubierała na pralce. Ja sobie tego nie wyobrażam, bałabym się chyba. Powiedziałam mu że bedę kapała w pokoju dziecka tylko trzeba będzie wiecej nagrzać. Był oburzony moim pomysłem W związku z tym mam pytanie: gdzie zamierzacie kąpac swoje maluszki? |
|
|
|
#2842 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie irytuje ten sciagacz na dole bo robi ze mnie mega kulke... jestem i tak niska do plaszczy ... wygladam w nim jak hipcio, choc cieplutki jest i przyjemny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dwa robilam hehe Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#2843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupiłąm go po tym jak Ty go kupiłaś i mówiłaś że fajny i ciepły. mam to samo zdanie co Ty - ściągacz na dole jest porażką. reszta ok,cena super |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja już w pracy noc znowu w połowie nie przespana Cytat:
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...jestem i ja z kubkiem coli na śniadanko, bo coś czuję się jak rok temu w czasie grypy żołądkowej. Wtedy ten cudowny napój pomógł mi i przeszłam w miarę łagodnie.
Zariah płaszczyk super wygląda. Rzeczywiście zawsze lepiej zobaczyć na kimś niż na zdjęciach z netu. Tikki trzymam kciuki za usg i za to by dzidziuś pokazał co ma między nózkami. Sama witamy Ja robiłam 2 testy z czego jeden zostawiłam ![]() A na rozstępy używam balsamu z Rossmana i narazie nic niepożądanego nie wyskoczyło. |
|
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak za te pieniadze to kurtka bardzo porzadnie wykonana, szkoda tylko ze ja nie mam figury do porzadnych kurtek ale na Tobie lezy super - mi sie tak smiesznie ramiona wypychaja (mam krotkie rece no ale poki brzuszek sie zmiesci to mam gdzies Ja o 6 zjadlam sniadanko i teraz pije herbatke ![]() za pol h moge zjesc drugie sniadanie ) wczoraj mi prawie wyszlo nie liczac faktu ze byla tesciowa u mnie, upiekla mi ciasto i jak siedziala u mnie 4 h to ja przez te 4h ciagle jadlam, jak nie obiad, to mandaryny, jak nie to to ciasto w wyniku czego nie umialam potem oddychac a jak ziewalam to myslalam ze pekne ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
oczywiscie nie wlaczona mozesz przewijak chyba na tym polozyc? Ja bym chciala kapac mala w lazience, musze dokupic taki stojak na wanne zeby mala wanienke na nim oprzec i moc kapac. Tylko ja mam mala lazienke i nie mam w niej pralki, wiec zaraz po kapieli do pokoju i tam reszte ... moja kolezanka kapala w kuchni bo tam miala najwiecej miejsca, potem jak maly mial chyba pol roku to przeniosla sie do duzej wanny juz - ale uzywala takiego lezaczka do wanny zeby sie nie bal. moze sprobuj i tak i tak zebyscie z mezem doszli do tego jak Wam wygodniej ?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() my raczej w lazience kapac nie bedziemy, bo nie mam w niej duzo miejsca,a tu spora wanienke kupilismy ja i TZ nie pomiescilisbymy sie, mysle ze w sypialni tez nie, ale za to mamy sporo miejsca pomiedzy salonem a kuchnia, sa płytki wiec nawet jak sie co rozleje to latwo sie zetrze. Co do plaszcza, to ja mysle ze ten sciagacz moze nie wyglada super ,ale sprawia ze nie bedzie podwiewac od spodu myslalam cały wieczór i chyba kupie najwiekszy ,bo tam pisze do 120 w brzuchu (mam jakies 100) i do 112 w biuscie (mam jakies 105) wiec na jakis czas by mi starczyl a wiadomo ze pod plaszcz jakis sweter noi w razie czego jest ten pasek.
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego ja też jej nie bede się chwalić bo będzie wydziwiać a później i tak pokocha maleństwo obojętnie jak będzie miało na imię ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- a ja mam dziś wizytę na 16.00 póki co stresa jeszcze brak musze się na zakupy wybrać jeszcze bo zachciało mi się lasagne na obiadek
|
|
#2849 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/super-zimowy-ciepl...936411623.html a ja kupiłam taki i jest cieplusi
![]() iw trzymam kciuki pewnie juz u gina siedzisz Ja też prosze o kciukasy za mnie ja dzis wizyta na 18 45 i usg serduszka dzidzi.
|
#2850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dopiero 5 grudnia ![]() Za Was Madziara i aalegna też trzymamy ![]() Będzie dobrze ![]() Sama1985 witamy
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2011-11-21 o 09:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

i mam znajomą w ciąży za 1,5 miesiąca rodzi...u niej też sam brzuszek... tylko, że ona przytyła już 18kg!!!!!!! nie wiem gdzie te kilogramy są serio... no i własnie u mnie widać każdy gram...tak mi się wydaje, może przez mój niski wzrost... ale ciekawa jestem ile teraz waży moja ciąża, a ile weszło w dupcię??? hehe jakoś ciągle o tym myślę jak się ważę: ile ma dzidziuś z tego, jelita, ta woda, krew, piersi...łożysko...pod koniec wiem jak to jest ale czy teraz to dużo waży??? przecież dziewczyny na moim etapie ( 23 t.) mają czasami 1kg na + ...

- ech nie prędko taką założę 

u nas na targu stoi facet z zakwasem na żur który robi sam i jest po prostu niesamowicie dobry 
w wyniku czego nie umialam potem oddychac a jak ziewalam to myslalam ze pekne