|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj nie nie jeszcze trochę do porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() ja o kolkach wiem ze słyszenia i właśnie podobno jest masakra, dlatego oby nas ominęły ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a karuzele chcę tiny love i taką też mała dostanie ![]() ![]() kurcze odpisywanie wam przerwała mi wiadomość: moja siostra jest w ciąży z 5 (!) dzieckiem !!! no masakra... nie żebym była przeciwna, tylko oni już sobie finansowo nie radzą, mają kredyt na głowie, pożyczają od kogo tylko mogą, u mojego taty sa tak zadłużeni, że mój tato sobie odmawia, żeby im dac, ostatnio się dowiedziałam, że pożyczyli też od mamy, której emerytura ledwo starcza do 1 ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak apropos tej sytuacji to powiedzcie mi czy w PL wazektomia jest legalna?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do leżenia to dzidziuś się różnie układa, nie jest tak, że cały czas jest na jednym boku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a tz to brak słów ![]() no jak je zobaczyłam to masakra.. strasznie drogo.. za drogo ! Cytat:
![]() ![]() ![]() a wazektomia to nie wiem, nie wydaje mi sie ;/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3546 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miejmy nadzieję, że jakoś sobie poradzą, bo najbardziej w tej sytuacji szkoda dzieci .. Cytat:
![]() ![]() Chyba zbieram się spać ... ale dzień okropny dzisiaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
nie no muszę się położyć, bo wieczorne wiadomości mnie rozłożyły na łopatki...
tak mi się ciśnienie podniosło, że już się maż martwi czy nie zacznę rodzić ![]() po prostu wkurza mnie taka skrajna nieodpowiedzialność ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3549 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() w dzisiejszych czasach trudno wyposazyc i wychowac dwojke dzeci a co mowic o 5tce - sam wrzesien i wyprawka do szkoly to grube tysiace dla takiej gromadki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3550 |
Raczkowanie
|
Cześć, można dołączyć?
![]() Jestem w 28 tygodniu, termin mam na 17.02 także będę lutową mamuśką. Do tej pory podczytywałam Wasz wątek, ale postanowiłam się odezwać, bo powoli zaczynam wyprawkowe szaleństwo zakupowe i ogólnie im bliżej rozwiazania tym atmosfera robi się goretsza ;D także mam nadzieję, że będę mogła sie tu podzielić moimi troskami i radościami ![]()
#3551 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Także czubasek20 wiem co czujesz i dlatego ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
"...Zabieg ten w wielu krajach jest legalny i uważany za formę kontroli urodzin. Polskie prawo (art. 156 §1 k.k.) stwierdza, że kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci pozbawienia zdolności płodzenia podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Tylko wskazania lecznicze sprawiają, że zabieg ten jest legalny. Dokonany z innych wskazań, nawet za zgodą lub nawet na żądanie osoby zainteresowanej jest uważany za nielegalny.." ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Witam ![]() ![]() Mamy ten sam TP ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ach...wiem że pewnie i tak mam lepiej i wiem że gdybym bardzo chciała też by mi mąż dał na położną ale widzę jak go gryzie to że moja rodzina nam tak pomaga a jego praktycznie nic, teraz powiedzmy że teściowa obiecała dołożyć nam kilka stówek ale ja dopoki nie zobacze to nie uwierze. On bierze ciągle jakieś korepetycje już praktycznie nie ma kiedy ich wciskać ale nie odmawia bo to dodatkowe pieniądze więc wolę tę kasę co by wzieła położna na wózek przeznaczyć, też sie boję i to bardzo, też nie chce nikogo innego oprócz męza ale on nie chce więc nie bedę go zmuszała. Nie wiem mam nadzieję że dam rade nie ma co się negatywnie nastawiać. Co do duszności to ja narazie nie mam ani na lewym boku ani na prawym ani na płasko, ale lekarz kiedyś mi mówił że jak się dużo leży na prawym boku to uciska się chyba żyłę głowna i to dlatego mozna odczuwać duszności, ale teraz jak byłam ostanio to mówił że na prawym też można leżeć bo ja własnie wolę prawy bok więc już sama nie wiem ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Rozeznanie
|
Przeanalizowałam sobie ostatnio co potrzebuję dla bobasa jeszcze i generalnie to brakuje mi tylko kosmetyków i pieluszek tetrowych (choć tych to mam kilka jeszcze po synku)
wiec zamierzam w tym tygodniu zamiówić z HIPPa kosmetyki (takie miałam dla syna i byłam zadowolona) : 1. Płyn do kąpieli 2. Mleczko do ciała 3. Krem na odparzenia 4. Krem do buźki Z doświadczenia wiem, że te oryginalne niemieckie jednak różnią się na plus od tych naszych w PL dlatego pierwszą serię zamówię sobie na all niemiecką ![]() ![]()
![]() |
#3554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pogadamy we wtorek ![]() dziś tż do mnie dzwonił i mówił, że nie wie czy będzie na święta.... bo ich szef nie chce ich puścić... na zebraniu oznajmił wszystkim, że ma zawarte kontrakty, a jak wszyscy wyjadą na święta, to nie będzie komu odgarniać śniegu i ludzie z szefem rozwiązują kontrakty bo mają nie zrobione przed domem... :/ i że dostaną za to dodatkową 'rekompensatę' żeby tylko nie pojechali...(dużo polaków dla kasy zostało w DE, woleli mieć więcej kasy, niż zjechać, bo to było przekupstwo...) w zeszłym roku przyjechali 24 grudnia, a 27 musieli wracać, bo 'spadł śnieg' i nie było komu odśnieżać... ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-20 o 22:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() trzy dni mnie nie było i 16 stron do nadrobienia ![]() ![]() dzisiaj nadrabiam bo tz pojechał i znowu sama jestem ![]() ![]() ![]() jutro rano wizyta u gina na 9.00 mam lekkiego stracha bo ostatnio dostałam z☠☠☠ki ze za mało odpoczywam. Teraz się starałam na prawde dużo leżeć i mam nadzieję że nie będzie nic gadał.
#3556 |
Zadomowienie
|
Kurcze ja tez nie mialam neta jeden dzień i nadrobić to co napisałyście to masakra! Więc z nadrabianiem całego wątku dałam sobie spokój
![]() ![]() Ale macie jaja z tmi TŻtami, ja sie wkurzam jak moj siedzi w domu i pije codziennie piwo, a jakby mi mial gdzies sam łazić to chyba udusiłabym ![]() Ja też dużo rzeczy kupłam u r_p77 ale byłam u niego osobiścieez bo sklepik ma w Bielsku ![]() Pozdrawiam Was mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-21 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Raczkowanie
|
Hej, hej,
melduję, że u nas nic nowego, tylko czasu brak w weekend na kompa. Lecę teraz do przychodni jak wrócę będę nadrabiać. Witamy kolejną nową mamuśkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Wtajemniczenie
|
AgaMili jak ja mojemu robie kazanie to tez siedzi i potulnie słucha , a na nastepny raz roi i tak to samo
![]() ![]() MissZuzia nie mozliwe zeby waga mi sie psulo, kupilismy ja jakies 2 miesiace temu i z bardzo dobrej firmy jest, Kazdy sie w domu wazyl i u nich normalnie.. Chyba zaczne wazyc sie o danych godzinach, najlepiej nago i zapisywac. Nie nawidze ludzi z mojej wiochy, banda jedna. Wczoraj poszlismy do nocnego, kupic cos do picia i juz wychodzilismy, a nas jakis chlopak zaczepil (znam go tylko z widzenia , mieszka w mojej wiosce) I do mojego TZta z pytaniem : ''O cześć A., Twoje?'' Mój TZ na niego gały, o co mu biega i pyta się "co moje", a ten chłopak "No bejbik" , TZ odpowiedział tylko "Tak, moje", a ja myślałam, ze za☠☠☠ie ich obu na miejscu. Tego kolesia za to, ze ma czelnosc takie pytania zadawac, a TZta , że z takim stoickim spokojem odpowiedział na to pytanie. Widzą nas kilka lat juz razem ! Chodzimy razem na spacery, do baru , gdzie ten chlopak czesto przesiaduje i takie pytanie. Nie wiem za kogo oni mnie mają. Potem cały czas o tym myślałam, było mi po prostu smutno , ze tak mnie ludzie tu traktuja, z kim mialabym sobie to dziecko zrobic niby ? Juz ja widzę co oni o mnie tam w barze sobie gadają. TZ stwierdził tylko zebym dała spokój, bo niepotrzebnie sobie biorę wszystko do serca , a ja sie poczułam jak jakaś szmata dosłownie w oczach innych. Juz potem mu z nerwow zarzuciłam, ze pewnie tez wątpi w to, że dziecko jest jego... |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zadomowienie
|
hej mamuski
![]() ![]() chyba nie bede dzis nigdzie wychodzic bo jakos sil brak.. byle do 20..
#3562 |
Wtajemniczenie
|
Ja wiem inutil , ale człowieka może szlag trafić na miejscu jak takie chamskie docinki słyszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Rozeznanie
|
cześc dziewczyny
ja też dzisiaj nie mam siły jakoś,w nocy budziłam się i za każdym razem ledwo mogłam sie ruszyc bo wszystko mnie bolało,teraz też boli pachwina i jakby kośc łonowa czy miednica buuuu ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- aa i zapomniałam dodac ,że zaczynamy 33 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Co do rureczek na kolke to używałam jej przy pierwszym dziecku. Sąsiadka mi ze szpitala przyniosła, bo u nas używali tego. Odgazowywali brzusie tak dzidziom jak bolały. Tego się w dupkę nie wkłada dużo 1cm , może ciut więcej. A dzidzia pryta ,że hohoho. Mój miał niestety kolke. Mówie Wam to był koszmar!!! Dwie godziny bite wrzasku tak mniej więcej zaczynało się koło 16-17, już nie krzyku tylko wrzasku i płaczu. A ja płakałam razem z dzieckiem. Nic nie pomagało na dłuższą chwile. Tylko na troche ulge przynosiło. Dziecko było aż purpurowe i całe wysztywnione. Nie życzę tego bólu żadnemu z Waszych dzidziusiów. Byłam u dwóch lekarek i nic. Aż w końcu poszłam do starszej doktorki. I kazała mi kupić w aptece Colocynthis CH9. Takie malutkie kuleczki w opakowaniu jak pomadka, codziennie koło godziny 15 rozpuszczałam jedną małą kuleczkę w łyżeczce wody. Po 2-3 dniach nie było śladu po kolce. Tylko musiałam dawać te kuleczki przez 4 miesiące. To jest lek homeopatyczny więc nie zaszkodził ![]() ![]() Leki na receptę nie pomagały tak jak te kuleczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |||||
BAN stały
|
Dziewczyny mam prosbe, moglybyscie mi napisac co bedzie potrzebne z apteki ?
Kuba leci do Polski i dam mu liste co ma mi kupic bo inaczej nie dam rady z Polski sobie zamowic a w tych aptekach interentowych to tez nie ma wszystkiego. Na razie mam : - tantum rosa - olejek kminkowy - espumisan - gaziki nasaczone spiritusem do pepka - krem na mroz dla niemowlat - paracetamol w czopkach dla niemowlat ??? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zoska to Cie tz zaskoczyl ![]() ![]() A ty sie gadaniem obcych chlopow nie przejmuj Wczoraj moja siostra przyjechala z tesciami do moich rodzicow i obgadywali wesele ktore bedzie w kwietniu na 300 osob w Belgii. Moja mama przerazona bo siostra bedzie w 8. miesiacu a oni jej kupili suknie za kilka tys euro , tiare i chca zrobic ksiezniczke w stylu Albanskim ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-11-21 o 09:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I dla wszystkich za rozpoczęte tygodnie/miesiące ![]() Cytat:
1 polarowy (nie mam pojęcia jaki to rozmiar) 1 akrylowy do wózka (z takimi zatrzaskami, żeby można było podwinąć pod spód brzegi i nie będzie się rozjeżdżał) + jeszcze kocyk, który ja używałam od urodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ______________ Hi ![]() Została mi jeszcze strona do nadrobienia, ale zmykam na zakupy ![]() Mój mąż w sobotę się przeziębił i oczywiście wczoraj to ja zdychałam ![]() ![]() ![]() Poza tym dzidziol w nocy chyba mi się okręcił, bo czułam, że się przemieszcza... a był już prawie główką w dół... dopiero jak będzie miał czzkawkę, to się okaże gdzie ma główkę... Chyba, że specjalnie się okręcił, żeby lekarz nie miał szans mu zajrzeć między nóżki ![]()
![]() |
#3567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że zadowolona jesteś z wózka. Wyczyścisz i będzie jak nowy ![]() A z apteki, ja mam taką listę (nie wszystko koniecznie z apteki, ale piszę w razie w.) to jest lista orientacyjna jak wpisywałam wszystko co mi wpadło w oko w listach wyprawkowych -> jeszcze do konsultacji wizazowej ![]() - sudocrem albo alantan - gaziki - sól fizjologiczna - rumianek - podpaski poporodowe - ·do pępka Octenisept I co do Tantum Rosa, ja nigdy nie używałam. Ile tego jest potrzebne? Bo kupiłam ostatnio opakowanie...i nie wiem czy wystarczy, a to drogie jest ![]() · |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a jeżeli chodzi o body to w zimie, na wiosnę przydadzą się z długim, tylko czytałam, ze ciut ciężej je sie ubiera, ale nie załamuj sie ![]() ja jeszcze dzisiaj będę kupować bodziaki ![]() ![]() Cytat:
![]() już ja sobie z siostrunią pogadam jak zadzwoni do mnie z nowiną ( na razie wiem od taty, tato wczoraj miał taki głos, że zaczęłam się martwić o jego zdrowie ;/) Cytat:
![]() na pocieszenie na początku grudnia ma być 13 stopni, może nie będzie śniegu ![]() Cytat:
![]() ciekawe czy te granulki są jeszcze ![]() ![]() ehh coś dzisiaj spać nie mogłam przez te wieści wieczorne ![]() ![]() Zuziu kiedy na KEN uderzamy? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Witam nową koleżankę, mamy 5dni różnicy w terminie porodu ![]() Agatko, kurcze.... Ale numer z tymi świętami ![]() AgaMili, ja dodałabym jeszcze Linomag - maść dla dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
BAN stały
|
ja uzywalam tantum rosa po pierwszym porodzie zeby sie rana szybciej goila ale nie wiem czy cos pomoglo i jakby by sie goilo bez
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- A na co jest ten linomag? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.