|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
o mojej desce nawet bym nie pomyslala bo ona nawet podczas prasowania mi sie rozjezdza wanienke zawsze mozna postawic na stole, stoliku, lawie .. napewno sa stabilniejsze nizeli deska do prasowania
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy zrobiony z rana (jako wyraźniejszy) i drugi powtórzony po tygodniu ![]() Myślę, że wszystko zostanie zweryfikowane w praktyce. Najkorzystniej byłoby mi małą kąpać i ubierać w łazience. Miejsca nie mam powalająco dużo, ale mam bardzo dużą pralkę i tam na pewno byłoby mi wygodnie. Mam wannę, dość dużą (starą, żeliwną), ale nie uśmiecha mi się schylanie. Jeśli nie, to kąpiel na podłodze w pokoju i ubieranie na łóżku. Wszystko zobaczymy po urodzeniu. Cytat:
Zobaczymy jak będziemy stać finansowo, może się skuszę ![]() Wczoraj jak zwykle musiałam około 23 zjeść drugą kolację. Położyłam się spać, a Ewelinka tak zaczęła dokazywać, że nie wiedziałam jak się połozyć! Na plecach - skakał mi cały brzuch. Jak przytuliłam się do męża - to ten się obudził i nie wiedział o co chodzi, myślał, że coś mi jest. Nieco lżej czułam kopniaki na prawym boku, ale tak było mi niewygodnie. Wiem, że kręciłam się z godzinę. I dziś od rana znowu pokaz, ale tylko półgodzinny Wie malutka jak powiedzieć "dobranoc" i "dzień dobry"
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
DIDA22 witaj
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jak nie mąż to mama tylko muszę z nią dopiero pogadać ale pewnie się zgodzi
|
|
|
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale nic, każdy robi jak uważa ![]() Emigra mój tez tak ma ![]() Ostatnio jak podskakiwało maleństwo wieczorem chyba przez pół godziny bez przerwy to się nadziwic nie mógł ![]() I co chwila komentował O jaaa znowu! I dalej ładuje! Ja cie ale siłacz! ![]() haha
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak wazne jest by byl ktos bliski wogole, bo jest potrzebny, by podac picie, przytrzymac glowe, pomoc usiasc, przekrecic sie na bok itd...Byl przy porodzie Filipa, choc z poczatku tez nie chcial byc przy porodzie, a teraz wspomina to super, pierwszy widzial jak wychodzila glowka i sie bardzo cieszyl No i dzielnie sie spisal, bo naprawde mi pomagal.
|
|
#2888 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a potem sobie uświadomiłam, że przecież ja chciałam zostawić na pamiątkę, przynajmniej jeden-ten, na którym wyszły porządne dwie krechy Ja na początku u nas w sypialni, czyli tam gdzie będzie spało na początku, a potem jak będzie większe to przeniosę się do łazienki, żeby nie namoczyć w pokoju. Cytat:
ja też sobie nie wyobrażam, ale dla dziecka to wolałam się upewnić czy można. Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry Kciuki za dzisiejsze wizyty![]()
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zdziwiłam się Moja Mama jest dość nowoczesna, ale jednak do wiaderka się nie przekonała Ale ja jakoś tez nie mogę
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój wczoraj widział jak skacze mi brzucholek ![]() Ale wiecie... ponarzekałam wczoraj na ból pleców (musieliśmy wysprzątać cała kuchnię, bo zalęgły się muszki owocówki - nie wiem skąd ale było okropnie dużo tego świństwa). Mąż zrobił oprysk, potem znowu wietrzenie i sprzątanie. Więc się narobiliśmy oboje. I wreszcie wymasował mi plecy. Niezbyt długo czy coś, ale tego mi było trzeba. Czułam jak schodzi ze mnie większość napięcia
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
mój TZ bedzie, myslicie ze jakikolwiek szpital ma prawo odmowic obecnosci bliskiej osoby przy porodzie?
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiecie, u nas w rodzinie gadanie głupot jest na porządku dziennym. Koleżanka siostry stwierdziła (jak usłyszała jak wszystkie rechoczemy z róznych głupot), że to niemożliwe tak śmiac się z matką Cóż... jednak można.A śmiałysmy się tylko z tego, że nasz kochany pies wbiegł do sklepu... z wózkiem Mama nie sprawdziła, czy wózki są przypięte czy nie, no i przypięła Miśkę. A Misia wparowała z tym koszem i nas szukała
|
|
#2894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dziwnie hihi ale nie masowal Ci jak lezalas na brzuchu? bo tak sie nie powinno ciezarna masujemy w pozycji siedzacej - niestety ... buu Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2897 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nową MamusięCytat:
Cytat:
Hej, nie znasz wszystkich katolików ,ale rozumiem ,że to daleko idące uogólnienie, które uważam za krzywdzące wobec wielu ludzi. A propos fotelika w funkcji leżaczka, to pewnie na początku się to może sprawdzić, tzn .jak dziecko jest malusie, z tym ,że leżaczek jest wygoniejszy wg mnie. Poza tym ja mieszkam na 3 piętrze i z reguły fotelik był w bagażniku lub samochodzie trzymany.Sama mam ten leżaczek na "dłuższe " używanie , więc fotelik by go nie zastąpił. Ale pewnie na niezbyt częste leżenie fotelik jest dobry. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-21 o 10:58 |
||||||
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co .. moj maz wczoraj sciagnac App na Ipad'a o ciazy - taki kalkulator ciazy itp i tam jest video na kazdy tydzien ciazy, jeny jak oni suer zrobili dzieciaczka w brzuszku
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
ja do masazu ani nie leze ani nie siedze - tzn klekam na kolanach i wyciagam rece do przodu, nogi staram sie rozchyöic zeby brzuch mi nie przeszkadzal i maz musi masowac hehe bo na siedzaco jakos bardziej spinam miesnie zamiast je rozluznic
|
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki!
Ja siedzę w pracy i Was nadrabiam po weekendzie ![]() Pisałyście o leżaczko-bujaczkach pamiętajcie, iż mimo,że pastelowe kolory są śliczne to dzidziuś ich nie widzi. Bardziej go ciekawią jaskrawe barwy. Więc leżaczek np.beżowy może się okazać kasą wydaną w błoto,albo będzie trzeba na pałąk do wieszać inne zabawki. Co do używanie fotelika jako bujaczka jestem ogromną przeciwniczką! Nawet Pan w sklepie powiedział,że już lekarze wykazuję,że na dłuższą metę ta pozycja nie jest dobra dla kręgosłupa maluszka. Dlatego czas spędzany w nim powinno się ograniczać do minimum. alamiga ja też dostałam zniżkę bez karty jak robiłam tam większe zakupy ![]() teraz mamy w ogóle zamówić tam ful rzeczy więc liczymy na jakiś gratis ![]() lubię tam obsługę... Pan poświęcił nam tam z dobre 30 min by wszystko objaśnić mimo,iż uprzedziłam go,że na razie się rozglądamy
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż będzie przy porodzie tylko zanim się znajdziemy w szpitalu musimy się logistycznie przygotować bo musimy opiekę do Antka załatwić żeby ktoś z nim został tyle ile będzie trzeba. Przy pierwszym porodzie tego nie było
Ale poproszę mamę to weźmie urlop i do nas przyjedzie i posiedzi z Antosiem
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawości płaci się u Was w szpitalach za poród rodzinny ?? bo u mnie z tego co wiem to na szczęście za darmo jest
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2903 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobryy
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() sama1985 witaj w naszym gronie, o to przeszłaś już dużo, trzymaj się dzielnie, trzymamy kciuki! Była mowa o rozstępach w ciąży, używałam wcześniej Ziajki a teraz smaruję się preparatem na rozstępy Perfecty. Też na razie nic nie wylazło. MoniqW witaj, fajnie, że się dołączyłaś ![]() Cytat:
mógł se ten tekst darować.Cytat:
![]() DIDA22 witaj! ale sporo nowych mamek się do nas dołącza- super ![]() A co do kąpieli, my wanny nie mamy tylko spory brodzik z prysznicem, bez żadnych ścianek czy firanek. Trochę będzie niewygodnie, ale coś się wymyśli... Jeśli chodzi o wagę --- to ja w zasadzie nic nie przytyłam, może niecałe kilo
|
|||||
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście mogę siedzieć ![]() Jednak nic nie zastąpi masażu u prawdziwego masażysty. Jeeeej... chyba na przyszły rok załatwię sobie skierowanie na serię zabiegów na kręgosłup Co prawda czeka się długo, ale po dwóch tygodniach zapomniałam co to bolący krzyż czy w ogóle bolące plecy! I tylko co chwilę słyszałam od masazysty "Pani Karolino, ale nie śpimy!"
|
|
#2906 |
|
Raczkowanie
|
Ech ominęła mnie kasa z ubezpieczenia za urodzenie bobasa... u męża w pracy jest 6 miesięcy karencji...
Szkoda,że tak późno się za to wziełam
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się szykuje to u mnie nie ma to znaczenia.Będę miała lekko rozkręconą akcję i do cięcia , pewnie za obecnośc męża ( przy części nie krwawej , a powiem szczerze ,że chyba bym go na sali operacyjnej nie chciał) nie będą kasować .
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Nie płaci się nic. Podobnie jak za gaz rozweselający (w jednym szpitalu nie płaci się nic także za ZZO)
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() byla rano na toxo i glukozie.... nie jest to najsmaczniejsze ale da sie wypic i nie zwymiotować teraz wcinam sałatkę śledziowa dla odmiany smaku w czwartek wyniki
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Ale generalnie nie bardzo jej się spodobał pomysł. Uspokoiłam Ją że nie chce kupować takiego, ale mówiłam że niektóre mamy sobie chwalą.. Nie mogła się nadziwić
Zobaczymy jak będziemy stać finansowo, może się skuszę 

a potem sobie uświadomiłam, że przecież ja chciałam zostawić na pamiątkę, przynajmniej jeden-ten, na którym wyszły porządne dwie krechy 
Ech....
za dzisiejsze wizyty

Mama nie sprawdziła, czy wózki są przypięte czy nie, no i przypięła Miśkę. A Misia wparowała z tym koszem i nas szukała