Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 10:26   #2881
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie. Czytam wątek już od 2 tygodni i w końcu również postanowiłam się z Wami oficjalnie przywitać. Aktualnie mam 20t4d, termin cesarki (jestem po operacji kręgosłupa - wszczepione implanty) na 7 kwietnia. Dziś mam usg połówkowe i mam nadzieję, że maleństwo pokaże co ma między nogami
PS. Dziewczyny czyta się Was świetnie, nie wspomnę o ilości przyswojonych porad - ja też jestem pierwszy raz w ciąży i to wszystko lekko mnie przeraża.

Co do kąpieli, to koleżanka miała stelaż do wanienki i kąpała dziecko w sypialni, po 2 razach przerzuciła się na deskę do prasowania i na nią kładła wanienkę. Ponoć to było bardziej stabilne niż stelaż.
witaj

o mojej desce nawet bym nie pomyslala bo ona nawet podczas prasowania mi sie rozjezdza

wanienke zawsze mozna postawic na stole, stoliku, lawie .. napewno sa stabilniejsze nizeli deska do prasowania
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:26   #2882
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dobranoc dziewczyny

a tak na marginesie macie swoje testy ciazowe?
ja dzis odkopałam, miła pamietka , mam 3
Mam dwa pierwszy zrobiony z rana (jako wyraźniejszy) i drugi powtórzony po tygodniu

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
W związku z tym mam pytanie: gdzie zamierzacie kąpac swoje maluszki?
Myślę, że wszystko zostanie zweryfikowane w praktyce. Najkorzystniej byłoby mi małą kąpać i ubierać w łazience. Miejsca nie mam powalająco dużo, ale mam bardzo dużą pralkę i tam na pewno byłoby mi wygodnie. Mam wannę, dość dużą (starą, żeliwną), ale nie uśmiecha mi się schylanie. Jeśli nie, to kąpiel na podłodze w pokoju i ubieranie na łóżku. Wszystko zobaczymy po urodzeniu.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Wczoraj pokazywałam mojej Mamci (jestem w swoim rodzinnym mieście obecnie) te wiaderka do kąpieli dzieci, o których ostatnio pisałyśmy.. Za głowę się złapała i dziwiła czego to ludzie nie wymyślą.. Ale generalnie nie bardzo jej się spodobał pomysł. Uspokoiłam Ją że nie chce kupować takiego, ale mówiłam że niektóre mamy sobie chwalą.. Nie mogła się nadziwić
A moja mama jest zachwycona tymi wiaderkami i swojego czasu (jeszcze dużo przed planowaniem dziecka), namawiała mnie na ten wynalazek. I powiem, że nawet się nad tym cudem zastanawiam, ale nie do kąpania noworodka, ale starszego maluszka. Ponoć dzieci też bardzo lubią się w tym moczyć Zobaczymy jak będziemy stać finansowo, może się skuszę

Wczoraj jak zwykle musiałam około 23 zjeść drugą kolację. Położyłam się spać, a Ewelinka tak zaczęła dokazywać, że nie wiedziałam jak się połozyć! Na plecach - skakał mi cały brzuch. Jak przytuliłam się do męża - to ten się obudził i nie wiedział o co chodzi, myślał, że coś mi jest.
Nieco lżej czułam kopniaki na prawym boku, ale tak było mi niewygodnie. Wiem, że kręciłam się z godzinę.
I dziś od rana znowu pokaz, ale tylko półgodzinny
Wie malutka jak powiedzieć "dobranoc" i "dzień dobry"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:27   #2883
lena_mi
Zakorzenienie

DIDA22 witaj
Stary 2011-11-21, 10:28   #2884
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wczoraj jak zwykle musiałam około 23 zjeść drugą kolację. Położyłam się spać, a Ewelinka tak zaczęła dokazywać, że nie wiedziałam jak się połozyć! Na plecach - skakał mi cały brzuch. Jak przytuliłam się do męża - to ten się obudził i nie wiedział o co chodzi, myślał, że coś mi jest.
Nieco lżej czułam kopniaki na prawym boku, ale tak było mi niewygodnie. Wiem, że kręciłam się z godzinę.
I dziś od rana znowu pokaz, ale tylko półgodzinny
Wie malutka jak powiedzieć "dobranoc" i "dzień dobry"
moja dzisiaj rano jak tylko otworzylam oczy to zaczela podskakiwac, polozylam meza reke na brzuchu i czekalismy, uspokoila sie wredniucha, ale po chwili maz w szoku i z bananem na buzi tylko pytal'' to ona, znowu, o znowu, o jeeeeej, a teraz?? ''
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-21, 10:33   #2885
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
srubokretka ale dlaczego tak właściwie oni chcieli chrzcić dzicko? Ogólnie są wierzący ale nie mogą wziąć ślubu czy im na ślubie nie zależy i są niepraktykujący? Tak z ciekawości tylko pytam.

Mój się zastanawia Wie że ja bym chciała kogoś przy sobie mieć Ale jak się jednak nie zdecyduje to może mamę wezmę bo jest bardzo chętna
Też chcę przy sobie kogoś mieć . Tym bardziej że słyszałam że niektóre położne inaczej traktują jak ktoś rodzi sam a inaczej jak jest poród rodzinny. Bo jak sama to wrzeszczą a jak z kimś to ponoć się nie odważą i są baaaaardzo miłe Więc jak nie mąż to mama tylko muszę z nią dopiero pogadać ale pewnie się zgodzi
Stary 2011-11-21, 10:33   #2886
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
Wiesz, inna sprawa, ze niepraktykujący za bardzo, ale dziecko chcieli ochrzcić tak jak wszyscy, może z obawy, że jakby coś się stało to bez chrztu do piekła pójdzie.takie przecież panuje przekonanie i nauka. Na własnym ślubie aż tak bardzo im w tym czasie nie zależało, twierdzili, że wola dać kasę na chrzest, a na ślub nie mieli.
Ciekawe czemu się o siebie nie bali że do piekła pójdą No ale nic, każdy robi jak uważa

Emigra mój tez tak ma Ostatnio jak podskakiwało maleństwo wieczorem chyba przez pół godziny bez przerwy to się nadziwic nie mógł I co chwila komentował O jaaa znowu! I dalej ładuje! Ja cie ale siłacz! haha
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:34   #2887
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
ale dobrze sobie dłużej pospać mam do Was pytanko czy Wasi mężczyźni będą z Wami przy porodzie? Ja z jednej strony bym chciała (ale nie chcę Mojego zmuszać a on jeszcze się zastanawia) a z drugiej strony zastanawiam się czy lepiej mamy nie wziąść. A jak jest u Was?
Moj maz bedzieJednak wazne jest by byl ktos bliski wogole, bo jest potrzebny, by podac picie, przytrzymac glowe, pomoc usiasc, przekrecic sie na bok itd...
Byl przy porodzie Filipa, choc z poczatku tez nie chcial byc przy porodzie, a teraz wspomina to super, pierwszy widzial jak wychodzila glowka i sie bardzo cieszylNo i dzielnie sie spisal, bo naprawde mi pomagal.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:37   #2888
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Karo89 myślę, że odrobinę płynu lenor możesz dać...ja dawałam zwykły płyn...proszek był dzidziusiowy możesz też potem wypłukać dwa razy
Dziękuję Ci za info dodam trochę chociaż w takim układzie

Cytat:
miałam 3, ale jak kiedyś w torebce sprzątałam, bo miałam je tam włożone z pudełkami, to jakoś odruchowo poszły w kosz a potem sobie uświadomiłam, że przecież ja chciałam zostawić na pamiątkę, przynajmniej jeden-ten, na którym wyszły porządne dwie krechy

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
W związku z tym mam pytanie: gdzie zamierzacie kąpac swoje maluszki?
Ja na początku u nas w sypialni, czyli tam gdzie będzie spało na początku, a potem jak będzie większe to przeniosę się do łazienki, żeby nie namoczyć w pokoju.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Będzie dobrze nie martw się.
Ja do płukania od samego początku używałam białego Lenora albo Silan nie wyobrażam sobie nie użyć płynu do płukania

ja też sobie nie wyobrażam, ale dla dziecka to wolałam się upewnić czy można.

Cytat:
Hej Dziewczyny!

Nadrabiam Was po weekendzie
Kontynuując wątek kościelny...Jestem matką chrzestną dziewczynki, której rodzice żyli bez ślubu. NA początku zaczęło się od poszukiwań księdza, który chrztu udzieli-parafia odmówiła. Znaleźli kościółek, w którym ksiądz się zgodził. Uprzedził jednak, że dziecko zostanie ochrzczone, ale rodzice nie będą mgli przystąpić do komunii w czasie uroczystości. Lajcik. Wszyscy bardzo się ucieszyliśmy, wychwalaliśmy, ze wreszcie znalazł się ksiądz w dużym mieście, który rozumie, ze dziecko nie jest niczemu winne, itp. Czar prysł na mszy, gry przyszło do komunii. Ksiądz stanął przy mikrofonie i ogłosił wszystkim zebranym (kilkoro dzieci było chrzczonych, wiec ludzi bardzo dużo),że nadszedł czas komunii, ale nie mogą do niej przystąpić rodzice XYZ ponieważ żyją bez ślubu Ech....

Cytat:
Hej dziewczynki
ale dobrze sobie dłużej pospać mam do Was pytanko czy Wasi mężczyźni będą z Wami przy porodzie? Ja z jednej strony bym chciała (ale nie chcę Mojego zmuszać a on jeszcze się zastanawia) a z drugiej strony zastanawiam się czy lepiej mamy nie wziąść. A jak jest u Was?
Mój nie będzie ze mną przy porodzie. tzn. w tej ostatniej fazie porodu, bo tak to ze mną będzie, żeby mi pomóc w razie potrzeby.

Dzień dobry

Kciuki za dzisiejsze wizyty

witam nowe przyszły mamusie

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:37   #2889
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

A moja mama jest zachwycona tymi wiaderkami i swojego czasu (jeszcze dużo przed planowaniem dziecka), namawiała mnie na ten wynalazek. I powiem, że nawet się nad tym cudem zastanawiam, ale nie do kąpania noworodka, ale starszego maluszka. Ponoć dzieci też bardzo lubią się w tym moczyć Zobaczymy jak będziemy stać finansowo, może się skuszę

właśnie zdziwiłam się Moja Mama jest dość nowoczesna, ale jednak do wiaderka się nie przekonała Ale ja jakoś tez nie mogę
Stary 2011-11-21, 10:40   #2890
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
moja dzisiaj rano jak tylko otworzylam oczy to zaczela podskakiwac, polozylam meza reke na brzuchu i czekalismy, uspokoila sie wredniucha, ale po chwili maz w szoku i z bananem na buzi tylko pytal'' to ona, znowu, o znowu, o jeeeeej, a teraz?? ''
Super

Mój wczoraj widział jak skacze mi brzucholek

Ale wiecie... ponarzekałam wczoraj na ból pleców (musieliśmy wysprzątać cała kuchnię, bo zalęgły się muszki owocówki - nie wiem skąd ale było okropnie dużo tego świństwa). Mąż zrobił oprysk, potem znowu wietrzenie i sprzątanie. Więc się narobiliśmy oboje. I wreszcie wymasował mi plecy. Niezbyt długo czy coś, ale tego mi było trzeba. Czułam jak schodzi ze mnie większość napięcia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-21, 10:40   #2891
tynka88
Zadomowienie

mój TZ bedzie, myslicie ze jakikolwiek szpital ma prawo odmowic obecnosci bliskiej osoby przy porodzie?

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:41   #2892
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie. Czytam wątek już od 2 tygodni i w końcu również postanowiłam się z Wami oficjalnie przywitać. Aktualnie mam 20t4d, termin cesarki (jestem po operacji kręgosłupa - wszczepione implanty) na 7 kwietnia. Dziś mam usg połówkowe i mam nadzieję, że maleństwo pokaże co ma między nogami
PS. Dziewczyny czyta się Was świetnie, nie wspomnę o ilości przyswojonych porad - ja też jestem pierwszy raz w ciąży i to wszystko lekko mnie przeraża.

Co do kąpieli, to koleżanka miała stelaż do wanienki i kąpała dziecko w sypialni, po 2 razach przerzuciła się na deskę do prasowania i na nią kładła wanienkę. Ponoć to było bardziej stabilne niż stelaż.
witaj
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:45   #2893
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcę przy sobie kogoś mieć . Tym bardziej że słyszałam że niektóre położne inaczej traktują jak ktoś rodzi sam a inaczej jak jest poród rodzinny. Bo jak sama to wrzeszczą a jak z kimś to ponoć się nie odważą i są baaaaardzo miłe Więc jak nie mąż to mama tylko muszę z nią dopiero pogadać ale pewnie się zgodzi
Ostatnio z mamą śmiałyśmy się, że preferujemy poród rodzinny, w domu. W wannie Urodzę, mama zje łożysko
Ale wiecie, u nas w rodzinie gadanie głupot jest na porządku dziennym. Koleżanka siostry stwierdziła (jak usłyszała jak wszystkie rechoczemy z róznych głupot), że to niemożliwe tak śmiac się z matką Cóż... jednak można.
A śmiałysmy się tylko z tego, że nasz kochany pies wbiegł do sklepu... z wózkiem Mama nie sprawdziła, czy wózki są przypięte czy nie, no i przypięła Miśkę. A Misia wparowała z tym koszem i nas szukała Śmiałam się, że jak prawdziwa kobieta też chciała zrobić zakupy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-21, 10:48   #2894
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Mój wczoraj widział jak skacze mi brzucholek

Ale wiecie... ponarzekałam wczoraj na ból pleców (musieliśmy wysprzątać cała kuchnię, bo zalęgły się muszki owocówki - nie wiem skąd ale było okropnie dużo tego świństwa). Mąż zrobił oprysk, potem znowu wietrzenie i sprzątanie. Więc się narobiliśmy oboje. I wreszcie wymasował mi plecy. Niezbyt długo czy coś, ale tego mi było trzeba. Czułam jak schodzi ze mnie większość napięcia
Mi wlasnie teraz kilka razy brzulek podskoczyl ale dziwnie hihi

ale nie masowal Ci jak lezalas na brzuchu? bo tak sie nie powinno ciezarna masujemy w pozycji siedzacej - niestety ... buu
Cytat:
mój TZ bedzie, myslicie ze jakikolwiek szpital ma prawo odmowic obecnosci bliskiej osoby przy porodzie?
z tego co ja wiem to moga zadac w niektorych szpitalach potwierdzenia ze byl w SR

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Ostatnio z mamą śmiałyśmy się, że preferujemy poród rodzinny, w domu. W wannie Urodzę, mama zje łożysko
Ale wiecie, u nas w rodzinie gadanie głupot jest na porządku dziennym. Koleżanka siostry stwierdziła (jak usłyszała jak wszystkie rechoczemy z róznych głupot), że to niemożliwe tak śmiac się z matką Cóż... jednak można.
A śmiałysmy się tylko z tego, że nasz kochany pies wbiegł do sklepu... z wózkiem Mama nie sprawdziła, czy wózki są przypięte czy nie, no i przypięła Miśkę. A Misia wparowała z tym koszem i nas szukała Śmiałam się, że jak prawdziwa kobieta też chciała zrobić zakupy
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-21, 10:48   #2895
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co tynka chyba raczej nie ale najlepiej jest się zapytać w szpitalu w którym masz zamiar rodzić
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:49   #2896
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wlasnie teraz kilka razy brzulek podskoczyl ale dziwnie hihi

ale nie masowal Ci jak lezalas na brzuchu? bo tak sie nie powinno ciezarna masujemy w pozycji siedzacej - niestety ... buu

z tego co ja wiem to moga zadac w niektorych szpitalach potwierdzenia ze byl w SR

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

A powiedz mi, jak miałabym się położyć na brzuch? Siedziałam, siedziałam, ale i tak było mi dobrze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-21, 10:49   #2897
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
tynka płaszczyk na "modelce" he he czyli na mnie
uważam że warto go zobaczyć na żywym człowieku a nie tylko jak jest umodelowany na manekinie bo wtedy wiadomo że łądnie wygląda
a takto sobie wrobisz opinię na podstawie prawdziwych fotek
Fajny płaszczyk,
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
A jaki jeśli można wiedzieć? mam Lenora Sensitive biały i się zastanawiam czy jak coś, to do takich ubranek już większych mogę go dodać spokojnie? czy lepiej kupić taki dla dzieci?! chociaż w sumie cena praktycznie dwukrotnie wyższa, jak dzisiaj patrzyłam, bo byłam w makro na chwilę jak z uczelni wracałam...

Ja na całe szczęście na razie w kurtki i płaszcze się mieszczę spokojnie, cicho liczę, że nie będę musiała kupować

A co do termometrów, bo widziałam, że temat był poruszany, to moja przyjaciółka ma jakiś termometr co się trzyma przy czole z jakimś takim laserem czy coś, ale jest nie zadowolona bo pokazuje różne temperatury. i musi mierzyć po parę razy, jak temperatura się powtórzy to w tedy w miarę wierzy w to.
To tak jeszcze do tego tematu co wiem, ja się nie znam zbytnio na tym więc chętnie czytam takie opinie, zbieram informacje i po analizie będę kupować odpowiedni
Nie będę używać płynów do płukania tkanin, im mniej czynników uczulających tym lepiej wg mnie.
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Mam nerwicę. Jutro USG na 9.00. Proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku i żeby dzidzia ładnie rozłożyła nóżki do badania
Kciuki
Cytat:
Napisane przez sama1985 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie
Chciałabym dołączyć do grona marcowych mam
Termin według ostatniej miesiączki wyznaczony jest na 14 marca, z USG na 21 marca
Ostatnio Pani Doktor powiedziała,że rośnie we mnie mała dziewczynka.
Waham się między dwoma imionami... Lena i Wiktoria. Myślę,że ostateczną decyzję podejmę,kiedy Ją zobaczę.
Ciąża od samego początku z problemami (pomijam te osobiste dotyczące "tatusia").
W 7 tc trafiłam do szpitala z krwawieniem-okazało się,że mam krwiaka,podano leki na podtrzymanie i po kilku dniach bylam w domu, w 12 tc...powtórka. Ostatnio na oddziale znalazłam się tydzień temu,bo strasznie stawiał mi się brzuch. Dostalam dwie kroplówki magnezu i leki na podtrzymanie,które prawdopodobnie będę musiała brać już do końca.
Dziś jest 23 tc+3 dni. Cały czas się martwię,żeby poród nie przyszedł zbyt wcześnie. Chciałabym mieć już moją księżniczkę przy sobie całą i zdrową.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
Witamy nową Mamusię
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

ja już w pracy noc znowu w połowie nie przespana

Ja będę kąpać w sypialni tam gdzie na poczatku będzie spało maleństwo a że termin mam na koniec kwietnia to prawdopodobnie będzie trzeba dogrzewać na początku tak troszeczkę ale mam taki grzejnik bo kupowałam dla Antka
Ja kąpałam w sypialni, w łazience nie mam miejsca, poza tym mam tylko prysznica.Ktoś pytał o nachylanie się nad wanną ....to faktycznie może być uciążliwe, można spróbować "na sucho" wytrzymać w tej pozycji 10 minut, no chyba że będziecie kucać, mi po kąpaniu na tapczanie kręgosłup dawał znać, bo to jednak po całym dniu zmęczony itd. a to jednak wyżej jest.
Cytat:
Hej Dziewczyny!

Kontynuując wątek kościelny...Jestem matką chrzestną dziewczynki, której rodzice żyli bez ślubu. NA początku zaczęło się od poszukiwań księdza, który chrztu udzieli-parafia odmówiła. Znaleźli kościółek, w którym ksiądz się zgodził. Uprzedził jednak, że dziecko zostanie ochrzczone, ale rodzice nie będą mgli przystąpić do komunii w czasie uroczystości. Lajcik. Wszyscy bardzo się ucieszyliśmy, wychwalaliśmy, ze wreszcie znalazł się ksiądz w dużym mieście, który rozumie, ze dziecko nie jest niczemu winne, itp. Czar prysł na mszy, gry przyszło do komunii. Ksiądz stanął przy mikrofonie i ogłosił wszystkim zebranym (kilkoro dzieci było chrzczonych, wiec ludzi bardzo dużo),że nadszedł czas komunii, ale nie mogą do niej przystąpić rodzice XYZ ponieważ żyją bez ślubu Ech....

Tak jak któraś z Was pisała, dzieciom z innych wyznań jest dosyp ciężko w szkołach, ponieważ to odosobnione przypadki, 2-5 dzieci na szkołę, 1 w danej klasie. Dzieci idą na religię a dane dziecko na świetlicę. Dzieci są tylko dziećmi, gadają, bo się nasłuchają w domu. Powiem Wam, że sama się zastanawiam czy chrzcić dziecko (uważam, ze protestanci głoszą zdrową naukę zgodną z biblią, katolicy nie do końca do biblii się stosują) tylko i wyłacznie ze względu na szkołę. Sama jako nauczycielka wiem, które dzieci na religie w naszej szkole nie chodzą i wiem to od dzieci!!! Latają i kablują, a wie pani, że Jaś nie chodzi na religie?!!!

Hej, nie znasz wszystkich katolików ,ale rozumiem ,że to daleko idące uogólnienie, które uważam za krzywdzące wobec wielu ludzi.

A propos fotelika w funkcji leżaczka, to pewnie na początku się to może sprawdzić, tzn .jak dziecko jest malusie, z tym ,że leżaczek jest wygoniejszy wg mnie. Poza tym ja mieszkam na 3 piętrze i z reguły fotelik był w bagażniku lub samochodzie trzymany.Sama mam ten leżaczek na "dłuższe " używanie , więc fotelik by go nie zastąpił.
Ale pewnie na niezbyt częste leżenie fotelik jest dobry.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-21 o 10:58
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:53   #2898
emigra
Zakorzenienie

A wiecie co .. moj maz wczoraj sciagnac App na Ipad'a o ciazy - taki kalkulator ciazy itp i tam jest video na kazdy tydzien ciazy, jeny jak oni suer zrobili dzieciaczka w brzuszku babka opowiada o rozwoju dziecka i jednoczesnie jest pokazane jak dziecko np bawi sie pepowina cos cudownego

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
A powiedz mi, jak miałabym się położyć na brzuch? Siedziałam, siedziałam, ale i tak było mi dobrze
hehe niektore kobiety potrafia jeszcze na brzuchu ja do masazu ani nie leze ani nie siedze - tzn klekam na kolanach i wyciagam rece do przodu, nogi staram sie rozchyöic zeby brzuch mi nie przeszkadzal i maz musi masowac hehe bo na siedzaco jakos bardziej spinam miesnie zamiast je rozluznic
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-21, 10:54   #2899
engela
Raczkowanie

Hejo Dziewczynki!
Ja siedzę w pracy i Was nadrabiam po weekendzie

Pisałyście o leżaczko-bujaczkach pamiętajcie, iż mimo,że pastelowe kolory są śliczne to dzidziuś ich nie widzi. Bardziej go ciekawią jaskrawe barwy. Więc leżaczek np.beżowy może się okazać kasą wydaną w błoto,albo będzie trzeba na pałąk do wieszać inne zabawki.

Co do używanie fotelika jako bujaczka jestem ogromną przeciwniczką!
Nawet Pan w sklepie powiedział,że już lekarze wykazuję,że na dłuższą metę ta pozycja nie jest dobra dla kręgosłupa maluszka. Dlatego czas spędzany w nim powinno się ograniczać do minimum.

alamiga ja też dostałam zniżkę bez karty jak robiłam tam większe zakupy
teraz mamy w ogóle zamówić tam ful rzeczy więc liczymy na jakiś gratis
lubię tam obsługę... Pan poświęcił nam tam z dobre 30 min by wszystko objaśnić mimo,iż uprzedziłam go,że na razie się rozglądamy
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 10:55   #2900
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Mój Tż będzie przy porodzie tylko zanim się znajdziemy w szpitalu musimy się logistycznie przygotować bo musimy opiekę do Antka załatwić żeby ktoś z nim został tyle ile będzie trzeba. Przy pierwszym porodzie tego nie było Ale poproszę mamę to weźmie urlop i do nas przyjedzie i posiedzi z Antosiem

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:00   #2901
Nikii89
Zakorzenienie

A tak z ciekawości płaci się u Was w szpitalach za poród rodzinny ?? bo u mnie z tego co wiem to na szczęście za darmo jest
Stary 2011-11-21, 11:00   #2902
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Hejo Dziewczynki!
Ja siedzę w pracy i Was nadrabiam po weekendzie

Pisałyście o leżaczko-bujaczkach pamiętajcie, iż mimo,że pastelowe kolory są śliczne to dzidziuś ich nie widzi. Bardziej go ciekawią jaskrawe barwy. Więc leżaczek np.beżowy może się okazać kasą wydaną w błoto,albo będzie trzeba na pałąk do wieszać inne zabawki.

Co do używanie fotelika jako bujaczka jestem ogromną przeciwniczką!
Nawet Pan w sklepie powiedział,że już lekarze wykazuję,że na dłuższą metę ta pozycja nie jest dobra dla kręgosłupa maluszka. Dlatego czas spędzany w nim powinno się ograniczać do minimum.

alamiga ja też dostałam zniżkę bez karty jak robiłam tam większe zakupy
teraz mamy w ogóle zamówić tam ful rzeczy więc liczymy na jakiś gratis
lubię tam obsługę... Pan poświęcił nam tam z dobre 30 min by wszystko objaśnić mimo,iż uprzedziłam go,że na razie się rozglądamy
Też tak uważam, jedynie można fotelik czymś wyłożyć ,żeby był jak najbardziej płaski.
Stary 2011-11-21, 11:01   #2903
julliczka
Rozeznanie

Dzień dobryy

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
dlatego ja nikomu nie powiem jakie imię wybraliśmy bo mi je obrzydzą
a jak się mała urodzi to im oznajmię że tak się nazywa i koniec kropka.
I wtedy się nie odważą odezwać bo im zaraz powiem co o ich imionach myślę
My też nie zamierzamy nikomu mówić do końca ciąży, nawet rodzicom TŻta bo zaraz wszystkim naokoło naopowiadają, tylko mojej mamie powiemy jak już coś konkretnie wybierzemy, bo my wciąż nie wiemy jakie imiona wybrać

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Mam nerwicę. Jutro USG na 9.00. Proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku i żeby dzidzia ładnie rozłożyła nóżki do badania
Już po 9:00 czekamy na wieści.

Cytat:
dobranoc dziewczyny

Mamy, mamy 2 testy, nadal w łazience w szafce leżą, zostawiliśmy na pamiątkę

sama1985 witaj w naszym gronie, o to przeszłaś już dużo, trzymaj się dzielnie, trzymamy kciuki!

Była mowa o rozstępach w ciąży, używałam wcześniej Ziajki a teraz smaruję się preparatem na rozstępy Perfecty. Też na razie nic nie wylazło.

MoniqW witaj, fajnie, że się dołączyłaś

Cytat:
Hej Dziewczyny!

(...)
Nie no przegięcie totalne mógł se ten tekst darować.

Cytat:
Hej dziewczynki
Generalnie nie wyobrażam sobie sama rodzić. Ale pewnie mój TŻ będzie przy mnie, jeszcze nie potwierdził czy na pewno

DIDA22 witaj! ale sporo nowych mamek się do nas dołącza- super

A co do kąpieli, my wanny nie mamy tylko spory brodzik z prysznicem, bez żadnych ścianek czy firanek. Trochę będzie niewygodnie, ale coś się wymyśli...

Jeśli chodzi o wagę --- to ja w zasadzie nic nie przytyłam, może niecałe kilo

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:01   #2904
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:02   #2905
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie co .. moj maz wczoraj sciagnac App na Ipad'a o ciazy - taki kalkulator ciazy itp i tam jest video na kazdy tydzien ciazy, jeny jak oni suer zrobili dzieciaczka w brzuszku babka opowiada o rozwoju dziecka i jednoczesnie jest pokazane jak dziecko np bawi sie pepowina cos cudownego

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

hehe niektore kobiety potrafia jeszcze na brzuchu ja do masazu ani nie leze ani nie siedze - tzn klekam na kolanach i wyciagam rece do przodu, nogi staram sie rozchyöic zeby brzuch mi nie przeszkadzal i maz musi masowac hehe bo na siedzaco jakos bardziej spinam miesnie zamiast je rozluznic
Hmmm... też dobra pozycja Ja na szczęście mogę siedzieć
Jednak nic nie zastąpi masażu u prawdziwego masażysty. Jeeeej... chyba na przyszły rok załatwię sobie skierowanie na serię zabiegów na kręgosłup Co prawda czeka się długo, ale po dwóch tygodniach zapomniałam co to bolący krzyż czy w ogóle bolące plecy! I tylko co chwilę słyszałam od masazysty "Pani Karolino, ale nie śpimy!" bo zazwyczaj dużo gadałam a jak mi się mówić nie chciało, to myślał, że pewnie śpię

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-21, 11:03   #2906
engela
Raczkowanie

Ech ominęła mnie kasa z ubezpieczenia za urodzenie bobasa... u męża w pracy jest 6 miesięcy karencji...
Szkoda,że tak późno się za to wziełam
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:03   #2907
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z ciekawości płaci się u Was w szpitalach za poród rodzinny ?? bo u mnie z tego co wiem to na szczęście za darmo jest
Tam gdzie rodziłam pierwsze dziecko było za darmo, teraz urodzę w innym miejscu, ale że ja do cc się szykuje to u mnie nie ma to znaczenia.Będę miała lekko rozkręconą akcję i do cięcia , pewnie za obecnośc męża ( przy części nie krwawej , a powiem szczerze ,że chyba bym go na sali operacyjnej nie chciał) nie będą kasować .
Stary 2011-11-21, 11:04   #2908
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie płaci się nic. Podobnie jak za gaz rozweselający (w jednym szpitalu nie płaci się nic także za ZZO)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-21, 11:08   #2909
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
byla rano na toxo i glukozie.... nie jest to najsmaczniejsze ale da sie wypic i nie zwymiotować teraz wcinam sałatkę śledziowa dla odmiany smaku w czwartek wyniki
Stary 2011-11-21, 11:09   #2910
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Dzień dobryy

My też nie zamierzamy nikomu mówić do końca ciąży, nawet rodzicom TŻta bo zaraz wszystkim naokoło naopowiadają, tylko mojej mamie powiemy jak już coś konkretnie wybierzemy, bo my wciąż nie wiemy jakie imiona wybrać

Już po 9:00 czekamy na wieści.

Mamy, mamy 2 testy, nadal w łazience w szafce leżą, zostawiliśmy na pamiątkę

sama1985 witaj w naszym gronie, o to przeszłaś już dużo, trzymaj się dzielnie, trzymamy kciuki!

Była mowa o rozstępach w ciąży, używałam wcześniej Ziajki a teraz smaruję się preparatem na rozstępy Perfecty. Też na razie nic nie wylazło.

MoniqW witaj, fajnie, że się dołączyłaś

Nie no przegięcie totalne mógł se ten tekst darować.

Generalnie nie wyobrażam sobie sama rodzić. Ale pewnie mój TŻ będzie przy mnie, jeszcze nie potwierdził czy na pewno

DIDA22 witaj! ale sporo nowych mamek się do nas dołącza- super

A co do kąpieli, my wanny nie mamy tylko spory brodzik z prysznicem, bez żadnych ścianek czy firanek. Trochę będzie niewygodnie, ale coś się wymyśli...

Jeśli chodzi o wagę --- to ja w zasadzie nic nie przytyłam, może niecałe kilo
Byłam w tym roku na wakacjach ze znajomymi i ich 3 miesięcznym synkiem, w domku był prysznic, kupili wielką miskę i w tym kąpali Maluszka, wszystko szło elegancko.Pewnie też sobie poradzicie bez problemu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości