|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
i pamiętaj, ona nie ma na imię AGata![]() idę obiadzik podgrzewać, papa laseczki
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
http://allegro.pl/lalka-jak-prawdziw...922470005.html
patrzcie jaka lalkla.. w barwach szczescia gra synka sary nigdy bym nie powiedziala ze to lalka..
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już spłaciliśmy kawalerski kredyt TZta (a raczej spłacaliśmy raty za jego bezmyślność ), i całe szczęście bo było ciężko Teraz mamy tylko ratę za działkę lus mój kredyt studencki, ale samo to daje ponad 1600 zł Do tego rachunki .... łatwo nie jest, ale co mamy zrobić Cytat:
Niektórzy tak brali właśnie studencki - nie potrzebowali tej kasy, więc przelewali na konto czy lokatę a po studiach mieli jak znalazł, np. wkład własny do mieszkania
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kredyt na dom nas czeka, bo u mnie za ciasno Działkę kupiliśmy i marzy nam się dom, ale nie wiemy jeszcze jak z kredytem - przed dzidzią nie zdążyliśmy załawtić (zresztą zjadały nas kredyty i moja podyplomówka), a teraz spada nam zdolnosć kredytowa i nie wiemy, czy w ogóle dostaniemyten kredyt Ehhhh ..... Chyba się zdrzemnę chwilkę, bo mnie jakoś zesłabiło ... wstałam o 6:00, żeby na te badania pojechać, a od godz. 13:00 jest tak ciemno i i ponuro, jakby był wieczór ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
O matko, kobiety, jak Wy pędzicie z tymi postami!
Dziekuję za przywitanie, dodam jeszcze, że na imię mi Dominika i jestem z Warszawy, ale obecnie mieszkam w Warce z TŻ ![]() Nim osiągne perfekcję w cytowaniu to odniose się do tego co pisałyście. Co do aptecznych rzeczy to jestem w tym zielona i jeszcze nic nie mam, ale jak widzę listę tych specyfików to mi się słabo robi, co tu do czego? Łóżeczka jeszcze nie kupiliśmy, ale planujemy bez szuflady (nie wyobrażam sobie schylania sie po cokolwiek, zresztą mało co tam się zmieści, wolę pojemna wysoka komodę), najlepiej jakiś zestaw w stylu http://allegro.pl/lozeczko-4-kolory-...915440876.html , warto? Tymczasem idę pozbierać naczynia z suszarki i zobaczyć jak TŻtowi idzie malowanie szafy
|
#3640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki które mieszkają w UK jaka jest u Was pogoda,bo jutro małż leci do Londynu i nie wie jaką kurtkę ubrać AgaMili przypomniało mi sie ,ze pokazywałaś wózek,ładny i za wygraną aukcję.Super fotel
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się grubo ubiorę to nic nie widać
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Oj,pedzicie z tymi postami jak szalone .....Tez cierpicie na bezsennosc,od jakiegos czasu zle spie,budze sie do ubikacji i juz nie moge zasnac
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
kurde chyba mi mozg calkiem w ciazy wyparowal gadalam w kumpela przez tel i myslalam czy jasne czy ciemne pranie wrzucic i co wrzucilam ciemne i tzta skarpetki biale
i teraz sa szare.. ehh wrzucilam jeszcze raz z proszkiem do pieczenia plus proszek.. mam nadzieje ze pomoze a jak nie to vanish ale to juz jutro nie to przegiecie z tymi lalkami.. a dziecku do zabawy tym bardziej bym nie kupila.. w ogole te lalki dla dzieci coraz straszniejsze ostatnio chrzesnica tzta dostala taka http://allegro.pl/baby-alive-na-nocn...943824806.html...
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po wizycie u gina wszystko jest OK. Szyjka mi się już nie skraca ![]() następna wizyta dopiero 19.12 a usg 01.12 ![]()
|
|
#3646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja pod koniec ciazy tez jakas nie poradna jestem,wszystko mi wypada z rak,w tamytym tygodniu zbilam dwa talerze,chodze z tym wielkim brzuszkiem jak kaczka,zeby cos podniesc z podlogi to wielki wysilek ![]()
|
|
#3647 | ||||
|
Zadomowienie
|
torcik zrobiony a teraz idę leżeć bo paaaaadam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
coż zrobić jak się nie ma gdzie mieszkać bo mieszkamy nie w rodzinnym mieście i nie ma się kasy od rodziców na ustawienie się to trzeba się w banku zapożyczać Cytat:
wynajmując też nie odłożysz i tak koło się zamyka więc lepiej kredyt z dwojga złego... a najlepiej to WYGRAĆ W TOTKA
|
|
|
#3648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaalooooo!!!
Aaaalez mnie dlugo nie bylo. Na razie nic nie nadrobilam, nie bijcie, musialabym siedziec non stop przez tydzien. Mam nadzieje, ze Dzieciaki dalej rosna zdrowo, a Mamusie z dnia na dzien corac szczesliwsze. Mam utrudniony dostep do netu, bo #$%^&&** tpsa pomylila adresy i monter nie dojechal tam, gdzie trzeba i znowu musimy czekac na nowa umowe, a pozniej na montera. Gdyby nie to, ze nic innego na to moje zadupie nie dochodzi, juz dawno bym ich zwyzywala, a przede wszystkim nie pchalabym sie w ta cholerna firme, w ktorej nic nigdy nie funkcjonuje tak jak trzeba. No, ale mam sie nie denerwowac... Tz pozyczyl od tescia jakis przenosny net, ale dziala z predkoscia slimaka i zanim sie zaladuje np.onet, to ja moge w tym czasie ugotowac obiad ![]() Powoli sie urzadzamy w mieszkaniu, ale oczywiscie bez nerwow sie nie obejdzie i czasem mam ochote wydrapac tztowi oczy, ze mnie tu sciagal, a nic nie jest gotowe. Do tego czasami sie dusze Bylam juz u rodzinnego i u alergologa i dzisiaj wykupie sobie inhalatory, ale kilka razy myslalam, ze umre. Pozniej wsluchiwalam sie w Nietoperka i jak glupek cieszylam sie z kazdego ruchu,bo sie balam, ze moze mial za malo tlenu ![]() Na szczescie w piatek bylam na wizycie i z dzidzia wszystko ok ![]() Tylko ja mecze sie z infekcja i dalej zakaz slodyczy i seksiku Ten seksik jeszcze bym przezyla, bo tz czesto dziala mi na nerwy i odbiera ochote na figle, ale slodycze patrza i smieja sie do mnie na kazdym kroku, a ja mam coraz mniej silnej wole, zeby im sie oprzec.Z takich dobrych rzeczy, to: Mam ustalony termin obrony - 2 grudnia. Od tesciow dostalismy komplet garnkow tefal, wiec troche ich mniej nie lubie... Chociaz dzisiaj juz sie zapowiedzieli na jutro lub pojutrze na ciasto, wiec ... Jak onie beda mi sie tak zapowiadac, to...![]() Dzisiaj kupilismy dywan 1,9x2,8 metra za 190 zl Aaa...i moja siostra, ta najstarsza, ta z ktora w ogole nie rozmawialam zaczela pisac smsy i sie pytac o dzidzie... Fajnie by bylo moc z nia normlanie porozmawiac ![]() Ze zlych rzeczy to juz wiadomo - tz, syf,kurz i burdel w mieszkaniu, no i dzisiaj Rodzice do mnie zadzwonili, ze skreslili mnie z listy studentow, bo nie zlozylam w terminie pracy ![]() Witam, sciskam, tule i caluje wszystkie Dziewczynki i Brzusie ![]() Sprobuje troche nadrobic
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a infekcja to chyba norma w ciąży kuruj się Moja koleżanka z patologii urodziła )kurka jutro idę ją odwiedzić przy okazji 13 h się męczyła ze skurczami masakra... jest wymęczona, mały leżał jej na brzuszku
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Ja sie tylko melduje i zmykam nadrabiać bo 12 stron się uzbierało ![]() Cały weekend mnie nie było. W sobote miałam gosci to od rana sprzątanie, pieczenie ciasta, zrobienie sałatek, w niedziele cały dzień w pracy a dzisiaj od rana buszowałam z koleżanką(również cieżarną) po sklepach
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
witamy noWA kolezanke
jakos nie zauwazylam,zeby moje dziecko mialo czkawke,raczej oklada mnie puknieciami nieregularnie i w bardzo roznych miejscach brzucha. teraz sie przesniosl na moj prawy bok pelzak
|
|
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj wybieram sie do ortopedy ,kiedys pisałam już tutaj ,że miałam przed ciąża małe problemy z bioderkiem,niestety to wada nie do leczenia,tylko operacja,ja nie zdecydowałam się bo to wcale nie było uciążliwe,lecz lekarz powiedział że w ciaży mogę miec z tym problemy.Powiedzialam o tym mojemu ginekologowi i wysłał mnie do tego ortopedy spowrotem ze starymi zdjęciami żeby ten ocenił czy mogę rodzic naturalnie czy musi byc cesarka,bo mogło by to przeszkadzac w porodzie.
Więc dzisiaj na 17.20 idę i wszystkiego dowiem się |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie boli od 2-3 dni dół, więzadła, jajniki- coś w tym stylu
Macie pozdrowienia od Sandry! Ma laptopa w szpitalu, ale nie ma neta. Możemy (myślałam żeby podjechać z małą) ją odwiedzić ale jej pasuje śr/czw więc wtedy już sama pojadę, bo w śr idę do gina. Mam chyba doła albo nie wiem co, bo żałuje, że jestem w ciąży jak sobie pomyslę o nieprzespanych nocach (a ja uwielbiam spać), kolkach, ulewaniach, rykach, krzykach, o braku czasu na samą siebie to mi się odechciewa dziecka... Teraz jestem uwiązana, nie mogę robić tego co chcę, jestem ograniczona fizycznie i w ogóle jakoś nie wyobrażam sobie siebie w roli matki, bo jestem egoistyczna
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-21 o 15:24 |
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
z tego co pamiętam to niczym nie smarowałam ale nie wiem jak jest teraz ale wydaje mi się że jak się dobrze goi to niczym się nie smaruje
pierwsze słyszę o takich badaniach
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do mieszkania to my mamy zaadwptowane poddasze w domu rodziców... ale musielismy tutaj zrobic wszytsko. podciągnąc prąd, wodę, ogrzewanie. było jedno wielkie pomieszczenie i musielismy zrobic scianki działowe, wstawiac okna, drzwi, wylewac podłogi plus cała wykończeniówka oczywiscie. zaczelismy robic jakies 2 lata przed slubem, jestesmy ponad dwa po slubie a na swoim mieszkamy dopiero od kwietnia. wczesniej mieszkalismy u moich rodziców... bo skąd od razu kasy wziąć. rodzice nam wesele robili wiec nam to odpadło a tak to kazdy grosz szedł w mieszkanie a było tej kasy baaaaaaaaardzo duzo...kasa slubna tez w mieszkanie poszla no i moja pozyczka no i robilismy wszystko własnymi siłami tzn tata plus tz i troche tesc pomogl ale tylko przy malowaniu... |
|
|
|
|
#3657 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a telefony mam t mobile więc nie pomogę niestety Cytat:
Cytat:
( ja mam taki plan+ tz jako tragarz )ja byłam też wpadką - moja mama miała 40 lat, mój tato 42 lata ale żeby planować w takiej syutacji dziecko to jest bezmyślność ![]() wszystkiego najlepszego dla tzta ![]() i bodziaki kuszą kuszą Cytat:
ale coz.. ;/Cytat:
![]() a z nadmanganianem ja bym nie kombinowała tylko tantum rosa Cytat:
Cytat:
moja się przekręca, kopie, szturcha, łaskocze, czka - no full zestaw az tz mówi, żebym ją uspokoiła tak szaleje i mi harata brzuch ![]() aaj tam szuflada wypada! nie wszystkie wypadają a jak jest mało miejsca to się przyda Cytat:
za wizytęja jeszcze na 68 nie kupuję rzeczy, tylko 56 i 62 ![]() o masakra jaka sie głodna zrobiłam jak zobaczyłam to ciasto ![]() ale oczywiscie zeby wyszło nooo długo długo Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziolchy, dziekujemy z Nietopsonem za pozdrowienia
)))Cytat:
materac juz zamowilismy...ale tez z przebojami, bo sie okazalo, ze to lozke ma dziwne wymiary i trzeba bylo specjalnie zamawiac materac na miare i teraz czekamy ![]() w ogole to lozko jest za duze na ta sypialnie i przez to musimy dokupic inna szawke nocna, bo ta po tesciowej sie nie miesci moim zdaniem lepiej, ladniej i taniej by wyszlo, jak bysmy kupili sobie swoje lozko... ale tz uwaza, ze zrobilismy super interes Cytat:
Czubasek, ale Ty chuligan jestes ![]() faktycznie moglam tak zrobic ![]() Agatku, mysle, ze jak zobaczysz w koncu swojego Zajaca, to bedziesz sie smiala z takich mysli, jakie masz teraz. A poza tym to zwykla ludzka rzecz bac sie utraty "wolnosci", jednak wydaje mi sie, ze pozniej juz nie patrzysz na to w ten sposob... Nie wiem. Ja tez czasami lapie sie na tym, ze cholernie boje sie porodu, zmiany w moim zyciu i tego, ze juz nigdy nie bede sama. Ale przeciez taka kolej rzeczy. Nienaturalnym raczej jest byc samemu... Nikotynko ![]() Jak czytam o Twojej Malej, to jakbym czytala o Nietoperku. Slyszalam, ze podobno dziewczynki sa w brzuchu bardziej aktywne... Ciekawe, ciekawe... A tesciowa jedzie z tzta siostra do Berlina i m.in planuja zakupy na wyprzedazach i oczywscie twierdzi, ze bede zalowala jeszcze, ze nie znam plci, bo te unisexy nie sa takie ladne... A kto chce od niej ciuchy???
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-21 o 15:48 |
||
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie, ze juz na swoim jestescie.. powoli się ogarniecie ze wszystkim! |
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Pear
![]() ja tez mam infekcje i dostalam globulki ale o slodyczach nic nie mowili;/
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

), i całe szczęście bo było ciężko
Do tego rachunki .... łatwo nie jest, ale co mamy zrobić

za wygraną aukcję.Super fotel

wynajmując też nie odłożysz i tak koło się zamyka więc lepiej kredyt z dwojga złego... a najlepiej to WYGRAĆ W TOTKA
Ten seksik jeszcze bym przezyla, bo tz czesto dziala mi na nerwy i odbiera ochote na figle, ale slodycze patrza i smieja sie do mnie na kazdym kroku, a ja mam coraz mniej silnej wole, zeby im sie oprzec.

za wizytę
o masakra jaka sie głodna zrobiłam jak zobaczyłam to ciasto