Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 15:43   #3031
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Mravka super pokoik - fajnie że macie mozliwość by dzidzia miała swój własny

Iwona84 gratuluję Synka!!!
Stary 2011-11-21, 15:44   #3032
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Ponadrabiałam weekendowe zaległości
Jakoś strasznie mi sie dłuży czas do następnego usg, od października do listopada tak szybko minęło, a teraz ciągnie się mi ten czas jak flaki z olejem. Chyba przez te długie wieczory

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem ze kiedys wklejalyscie linki plaszczy które kupilyscie chyba na all takie pikowane? jak cos to prosze o linka jeszcze raz
Ja kupiłam kurtkę w Top Secret, wzięłam rozmiar 42, przez to, że ma taką gumę w pasie wcale tego nie widać, że to taki rozmiar a miejsca na brzuch jest naprawdę dużo. A kurtałka w załączniku

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość

teraz np zauważyłam że włosy na nogach rosną baaardzo baaardzo powoli- jak nigdy czy któraś mama chłopaka też tak ma???
Też to u siebie zauważyłam, niestety ma się to tylko do nóg

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
boje się że nie dam rady tego wiązać, bardzo bym chciała,ale nie znam osobiście żadnej mamy chustującej która by mogła mnie czegoś uczyć,a raczej nie będę chodziła na jakieś spotkania...
może z czasem lęk przegra z ciekawością i wygodą...
Ja się tez zastanawiam nad nosidełkiem/chustą. Co do chusty mam takie same obawy plus dodatkowo dochodzi u mnie to, że na 100% wiem, że Tż w nosidełku to owszem będzie nosił, ale już w chuście nie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
nie slyszalam o tym...
Widocznie miala jakas inna chuste albo zle dziecko zawiazala.
ta chusta ktora mam ja ma posiada pozytywna opinie: "Centrum Zdrowia Dziecka". Jest calkowicie bezpieczna, nie ma opcji zwichniecia stawow biodrowych, nie ma opcji ze kregoslup bedzie zle usztywniony i bedzie sie znieksztalcal(co zdarza sie czesto w tych nosidelkach twardych)l, ale trzeba wiazac tak jak dokladnie jest opisane, dziecko plecki musi miec sztywne, odwiedzione bioderka. Nie wiem co ta mama robila, ale cos robila zle albo mialas jakas tania chuste, ktora tylko nosi nazwe chusty.

Wiesz, zakup takiej chusty mozesz rozwazyc pozniej.
Moja chusta jest z firmy Natibaby, kupilam ja na allegro. Kosztowala mnie z przesylka cos kolo 200 zl. Ja mam tkana bawelniana chuste, sa jeszcze elastyczne.

http://www.natibaby.pl/pln/chusty/ch...ane-tkane.html
http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...938947949.html

Polecam ja bardzo Chusta jest bezpieczna, tylko trzeba sie stosowac do wszystkich zasad jakie sa opisane na jej temat.
Zamiast wozka w ktorym Filip plakal bo nie lubil jezdzic w wozku wiec tak czy inaczej pchalam wozek, jego mialam na reku i robilam zakupy, postanowilam zakupic ta chuste, zawsze w niej byl spokojny, nigdy nie plakal, praktycznie jak byl malusi to w niej ciagle spal, mial mnie blisko a ja go mialam ciagle na oku i dwie rece wolne. Dla mnie super sprawa.
Oj coś czuję, że dla mnie będzie chusta a dla Tż-ta jak będziemy razem gdzies na zakupach będzie musiało być nosidełko

Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
Witaj, idziemy łeb w łeb. Mi również dziś lub jutro zaczyna się 18 tydz. Róznie to z kalkulatorów wychodzi. Datę mamy z usg prawie tą samą

też nic nie czuję jeszcze, a może to przez mojego dwu-fałda
Mi się dzisiaj też zaczął 18 tydzień. I czekam na to magiczne "puk" ciągle

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Musze się pochwalić,bo wlasnie dostalismy projekt pokoju Małego
naklejkowo beda jeszcze zmiany,ale ogolny koncept pozostanie
B.ładny pokój. Muszę też zacząć myśleć o wyglądzie naszego, wkurza mnie tylko, że mamy w nim skosy i okna połaciowe, przez co jest mały i trudno w nim coś rozplanować

Ruszyliśmy w końcu z remontem, tj. zamówiliśmy drzwi wejściowe, dziś jeszcze panele zamówimy i chyba do świąt będzie zrobiona i podłoga w pokoju maleństwa i drzwi wstawione (oby)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KURTKA_DAMSKA_34_SKD0089.jpg (39,3 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-11-21, 15:45   #3033
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No mało fioletu , a to mój ulubiony kolor ( jeden z ulubionych), ale mam kilka rzeczy fioletowych, piękny komplet mam (sukienka plus bluza i czapka)Nina go założyła chyba tylko raz, w tym czapkę tylko do zdjęcia, bo była maława, ale jak zobaczyłam ten komplecik w sklepie to się nie mogłam opanować
Widziałam ostatnio w 5-10-15 fioletowe ubranka dla Dziewczynek śliczne
Stary 2011-11-21, 15:45   #3034
emigra
Zakorzenienie

Mravka a sama robilas ten projekt pokoiku dla maluszka?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:47   #3035
lena_mi
Zakorzenienie

Aguśka bardzo fajna kuchnia, malutka ale przytulna kolor chyba wenge?

Emigra piękny brzuś))

Karo Twój też... SUper!!!

Tikki super fotki,ale Dzidzia się wygina na 2 zdjęciu

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-11-21 o 15:50
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:53   #3036
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
kuchnia śliczna mam taka samą płytę gazową tylko chyba juz niedługo bo jak p....lnę w ten gaz na szkle to ino roz każda kropkę widac a czyści sie wyjątkowo paskudnie przynajmniej mnie ale tz się uparł tak bierzemy gaz na szkle będe czyścił i co ani razu nie umył nigdy więcej gazu na szkle a u Ciebie jak sie sprawuje? bo z tego co zauważyłam tez masz mastercoocka?
tak ja tez mam mastercooka (czyli pewnie taka sama)....ja kochana mam fobie na punkcie tej plyty
Tez denerwuje mnie to ze kazdy kurz i plamke na niej widac, ale poki co jade codziennie ze szmatka i potem plynem do szyb i na sucho poleruje
Tylko u mnie, to ja chcialam taka plyte, jednak moj maz oczywiscie nie czyscil jej ani razu...
Mogli zrobic taka plyte ale jasna

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Aguśka bardzo fajna kuchnia, malutka ale przytulna kolor chyba wenge?
tak wenge. Ja chcialam cos jasniejszego ale maz sie uparl ze jemu sie bardzo podoba, wiec sie zgodzilam. Balam sie ze bedzie kurz na meblach widac, ale nawet nie. Balam sie tez ze bedzie zbyt ciemno, ale wszystkie dodatki mamy jasne jak blat, sciany, sufit, podloga wiec nawet fajnie to wspolgra
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-11-21 o 15:55
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:54   #3037
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mravka a sama robilas ten projekt pokoiku dla maluszka?
Oj nie nie posiadam takich zdolnosci. W tej kwestii wspiera nas znajoma osoba,która ogarnia nam całe mieszkanie.
Choc przyznam,ze pokoj dziecka to sama frajda w wymyslaniu- jedyne co blokuje to jak wiadomo kasa
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:58   #3038
Mała!
Zakorzenienie

Dziewczyny mam prośbę proszę was o wzięcie udziału w mojej prywatnej sondzie p.. "Jakie imię" Chcę poznać Wasze zdanie (czym więcej tym lepiej) o kilku imionach...możecie napisać co myślicie lub po prostu, które podoba Wam się najbardziej a które najmniej Będę wdzięczna to są różne imiona...i takie które nam się podobają i takie, które nam się nie podobają a np. podobają się rodzicom:P

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Emilia ( Emilka)
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)
* Klara
* Liliana

wielkie dzięki

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-11-21 o 16:02
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:59   #3039
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aguska kuchnia sliczna - bardzo stylowa

Ja swoja tez wrzuce potem, mamy juz w pelni gotowa, tylko nasza jest dluga a waska - 3,6 m dlugosci na niecale 2m szerokosci
Dzieki. No to Ty masz dosc dluga kuchnie
Czekamy na fotki
Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ja kupiłam kurtkę w Top Secret, wzięłam rozmiar 42, przez to, że ma taką gumę w pasie wcale tego nie widać, że to taki rozmiar a miejsca na brzuch jest naprawdę dużo. A kurtałka w załączniku

Oj coś czuję, że dla mnie będzie chusta a dla Tż-ta jak będziemy razem gdzies na zakupach będzie musiało być nosidełko

Ruszyliśmy w końcu z remontem, tj. zamówiliśmy drzwi wejściowe, dziś jeszcze panele zamówimy i chyba do świąt będzie zrobiona i podłoga w pokoju maleństwa i drzwi wstawione (oby)
Kurteczka ladna, na pewno cieplusia
Odnosnie chusty, to moj maz tez nosil Filipka w tej chuscie i bardzo byli oboje zadowoleni Jednak musialam mu pomagac wiazac
Jak zrobisz pokoik pochwal sie
SZYMONEK

Stary 2011-11-21, 15:59   #3040
tynka88
Zadomowienie

nasza dzidzia nie bedzie miala osobnego pokoju, mimo ze mamy duze mieszkanie okolo 70 m to mamy jeden pokoj-sypialnie, i duza kuchnie polaczona z duzym salonem,no ale coz nie mozna miec wszystkiego mysle ze sie jakos pogodzimy.
A chetnie bym tez cos zaprojektowala

Mała mnie najbardziej sie podoba Karmelka i Róża.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-11-21 o 16:00
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 15:59   #3041
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

tak wenge. Ja chcialam cos jasniejszego ale maz sie uparl ze jemu sie bardzo podoba, wiec sie zgodzilam. Balam sie ze bedzie kurz na meblach widac, ale nawet nie. Balam sie tez ze bedzie zbyt ciemno, ale wszystkie dodatki mamy jasne jak blat, sciany, sufit, podloga wiec nawet fajnie to wspolgra
Bardzo ładnie to wygląda, wszystko zgrane i dopasowane i wykorzystane miejsce w 100% - to lubię ja tez mam maleńką kuchnię, ale mnóstwo szafek, szafeczek (tez na zamówienie, niestety tak jak pisałaś trochę jednak drożej, ale opłaca się
też mam słabość do wenge
Stary 2011-11-21, 15:59   #3042
Roksape
Zadomowienie

Hej
Ale dzisiaj macie tempo

Witam wszystkie nowe wątkowe panie

I gratuluję wszystkim, które poznały płeć

Ja mam nosidło, ale nie używałam go długo, bo mały był już ciężki i nie dawałam rady go nosić A przy drugim to też nie wiem czy będę używać Wkońcu mieszka się na wsi to prędzej w wózek wsadzę i na spacer A jak już będę nosić to dopiero gdy maleństwo będzie trochę większe

Mravka śliczny pokoik dla maleństwa
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:00   #3043
koniakonia
Zakorzenienie

Piękny zdjęcia Dziewczyny

Aguśka kuchnia w moim guście ,przerobilam parę kolorów w urządzaniu mieszkań i jednak beże i brązy to jest to co lubię

Ja mam też do zmiany, ale to w przyszłym roku, wyniosę się z dziecmi do teściów , a w chacie niech się dzieje masakra, no i mam nadzieję ,że bedziemy wiedzieć co dalej z nami, czy się rzucamy na budowę, czy zmieniamy mieszkanie na większe ..... dylematy...
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:01   #3044
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę proszę was o wzięcie udziału w mojej prywatnej sondzie p.. "Jakie imię" Chcę poznać Wasze zdanie (czym więcej tym lepiej) o kilku imionach...możecie napisać co myślicie lub po prostu, które podoba Wam się najbardziej a które najmniej Będę wdzięczna Uprzedzam, że to są różne imiona...i takie które nam się podobają i takie, które nam się nie podobają a np. podobają się rodzicom:P

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)

wielkie dzięki
jak bym miala corcie (niestety nie bede miala) to mnie osobiscie podobala sie zawsze Julia
A z tych imion ktore napisalas podoba mi sie najbardziej Amelia
SZYMONEK

Stary 2011-11-21, 16:01   #3045
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam prośbę proszę was o wzięcie udziału w mojej prywatnej sondzie p.. "Jakie imię" Chcę poznać Wasze zdanie (czym więcej tym lepiej) o kilku imionach...możecie napisać co myślicie lub po prostu, które podoba Wam się najbardziej a które najmniej Będę wdzięczna Uprzedzam, że to są różne imiona...i takie które nam się podobają i takie, które nam się nie podobają a np. podobają się rodzicom:P

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)

wielkie dzięki
pogrubione mi sie podobaja
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-21, 16:01   #3046
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)

wielkie dzięki

oo Karmela pierwszy raz słyszę o takim imieniu

Mnie najbardziej z wymienionych podoba się Alicja i Liwia
Stary 2011-11-21, 16:01   #3047
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)

wielkie dzięki
Moje faworytki to Sara i Liwia
Najmniej z tego podoba mi się Karmela - nie lubię takich wykombinowanych niewiadomocośków

Cytat:
Dzieki. No to Ty masz dosc dluga kuchnie
Czekamy na fotki

Kurteczka ladna, na pewno cieplusia
Odnosnie chusty, to moj maz tez nosil Filipka w tej chuscie i bardzo byli oboje zadowoleni Jednak musialam mu pomagac wiazac
Jak zrobisz pokoik pochwal sie
Przy zapale mojego małża do remontu to obawiam się, że ja się prędzej dzieckiem pochwalę niż pokojem
Stary 2011-11-21, 16:03   #3048
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)

wielkie dzięki
Sara i Liwia, gdyby nie to ,że psa mialam Sarę to bym cisnęła na Sarę u nas, choć jeszcze w sumie może ..... no ale nie wiem....
Amelia dla mnie zbyt popularna , choć ładne to jest imię.
Przez te cholerna seriale chyba się tak popularne Lena i Amelia stały.A ja Lenę miałam już dla Niny upatrzoną U mnie jednym z kryteriów będzie "nieoklepalność " imienia,żeby nie było 5 dziewczynek o takim imieniu jak moja w grupie przedszkolnej np.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-21 o 16:05
Stary 2011-11-21, 16:06   #3049
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam prośbę proszę was o wzięcie udziału w mojej prywatnej sondzie p.. "Jakie imię" Chcę poznać Wasze zdanie (czym więcej tym lepiej) o kilku imionach...możecie napisać co myślicie lub po prostu, które podoba Wam się najbardziej a które najmniej Będę wdzięczna to są różne imiona...i takie które nam się podobają i takie, które nam się nie podobają a np. podobają się rodzicom:P

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Emilia ( Emilka)
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)
* Klara
* Liliana

wielkie dzięki
Liliana - poprostu kobiece,piekne imie Lilka, Lileczka
Iga- kojarzy mi sie z konkretna osoba,taka twardą stąpająca po ziemi, rezolutna, także mi sie podoba;]
Sara- mimo,ze niestety stereotypowo ludziom sie kojarzy z psem..Mi sie kojarzy z bajka, Sara Mała Księzniczka takze bardzo pozytywnie

Kwestia jeszcze dopasowania imienia do nazwiska,bo jakby nie patrzec to tez istotne.
Te 3 to moje typy, co do reszty to totalnie neutralnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2011-11-21, 16:10   #3050
koniakonia
Zakorzenienie

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2011
taka lista z imionami chyba wklejałam już kiedyś

aaaa no Liliana , cudne ale u mnie TŻ oponuje , no i 2 kolezanki urodziły w tym roku Lilki malusie

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Liliana - poprostu kobiece,piekne imie Lilka, Lileczka
Iga- kojarzy mi sie z konkretna osoba,taka twardą stąpająca po ziemi, rezolutna, także mi sie podoba;]
Sara- mimo,ze niestety stereotypowo ludziom sie kojarzy z psem..Mi sie kojarzy z bajka, Sara Mała Księzniczka takze bardzo pozytywnie

Kwestia jeszcze dopasowania imienia do nazwiska,bo jakby nie patrzec to tez istotne.
Te 3 to moje typy, co do reszty to totalnie neutralnie
Ja już mówię do rodziny jak mi psa wypomnieli,że kto będzie pamietać jak miał na imię nasz pies? kto pamieta teraz
? tylko my

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-21 o 16:08
Stary 2011-11-21, 16:10   #3051
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie to wygląda, wszystko zgrane i dopasowane i wykorzystane miejsce w 100% - to lubię ja tez mam maleńką kuchnię, ale mnóstwo szafek, szafeczek (tez na zamówienie, niestety tak jak pisałaś trochę jednak drożej, ale opłaca się
też mam słabość do wenge
Tak m-sce wykorzystane maksymalnie
Ja lubie przestrzen ale co do kuchni lubie tez miec wszystko pochowane, bo im wiecej rzeczy na zewnatrz tym kuchnia wydaje sie bardziej zagracona. Tak mialam wczesniej, ale nie mialam na to wplywu.
Te szafki na gorze sa dosc wysoko, ale tam trzymam raczej malo uzywane rzeczy, a jak potrzebuje biore drabine
Ale przez to ze szafki mam wyzej, tez kuchnia wydaje sie wieksza i wyzsza chyba.
No musze poszukac zdjecia ze stara kuchnia, w starej mialam nisko szafki i to mnie denrwowalo, bo nos mialam w szafkacha poza tym naroznik ktory byl bardzo niepraktyczny bo duzo m-sca wlasnie zajmowal ale wcale siedzenie nie bylo do konca wykorzystane.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Piękny zdjęcia Dziewczyny

Aguśka kuchnia w moim guście ,przerobilam parę kolorów w urządzaniu mieszkań i jednak beże i brązy to jest to co lubię

Ja mam też do zmiany, ale to w przyszłym roku, wyniosę się z dziecmi do teściów , a w chacie niech się dzieje masakra, no i mam nadzieję ,że bedziemy wiedzieć co dalej z nami, czy się rzucamy na budowę, czy zmieniamy mieszkanie na większe ..... dylematy...
Tak najlepiej robic remont i nie byc w tym czasie w domu.
Na szczescie udalo nam sie znalezc fachowca ktory zrobil nam sciany, sufit, plytki na scianie i podlodze w 4 dni wiec dosc szybko. Ale malowalismy sami, tapety wczesniej tez sami zrywalismy zeby dodatkowo nie placic, no i wykonczenia jak elektryke robil maz, na szcescie sie zna na tym, ale trwalo to troche bo tu praca tu maly no i wiadomo jak jest. A ja tez najbardziej lubie brazy i beze
SZYMONEK

Stary 2011-11-21, 16:12   #3052
Mała!
Zakorzenienie

Dziękuję i czekam na więcej opinii A tę listę mam i często zaglądam ...u mnie też kryterium jest aby imię nie było oklepane...i z tego powodu nudne i aby brzmiało w miarę Polsko w wymowie...nie Jesica, Mercedes, Samatha...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:12   #3053
engela
Raczkowanie

mała! mi się najbardziej podoba Amelia i Liliana...
pierwszy raz słyszę o imieniu Karmela...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:13   #3054
Mravka
Zadomowienie

Aguska choc sercem jestem fanka bialych kuchni to Twoja mi sie naprawde podoba Ladna stylowa taka! domyslam sie, ze teraz to juz nie bedziesz chciala stamtad wychodzic
widze,ze zlew jednokomorowy...tez doszlam do wniosku,ze skoro jest zmywara-to po co 2 komory. Lepiej wiecej miejsca na blacie

emigra ladny brzusio))
Stary 2011-11-21, 16:17   #3055
engela
Raczkowanie

Aguśka bardzo fajna kuchnia
fajnie bo wystarczą dodatki by ją troszkę zmienić np.zielone zasłonki, ściereczki talerz na owoce i już masz wiosennie!
albo coś z fioletem pokąbinować
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:17   #3056
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Emilia ( Emilka)
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)
* Klara
* Liliana

wielkie dzięki
Liwia to tez mój typ nawet pisałam jakieś kilkanaście/dziesiąt a może w poprzedniej części wątku o tym
mężowi mojemu podoba sie strasznie Julka więc chyba na tym stanie ale w Liwi jestem zakochana

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:20   #3057
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak m-sce wykorzystane maksymalnie
Ja lubie przestrzen ale co do kuchni lubie tez miec wszystko pochowane, bo im wiecej rzeczy na zewnatrz tym kuchnia wydaje sie bardziej zagracona. Tak mialam wczesniej, ale nie mialam na to wplywu.
Te szafki na gorze sa dosc wysoko, ale tam trzymam raczej malo uzywane rzeczy, a jak potrzebuje biore drabine
Ale przez to ze szafki mam wyzej, tez kuchnia wydaje sie wieksza i wyzsza chyba.
No musze poszukac zdjecia ze stara kuchnia, w starej mialam nisko szafki i to mnie denrwowalo, bo nos mialam w szafkacha poza tym naroznik ktory byl bardzo niepraktyczny bo duzo m-sca wlasnie zajmowal ale wcale siedzenie nie bylo do konca wykorzystane.

Tak najlepiej robic remont i nie byc w tym czasie w domu.
Na szczescie udalo nam sie znalezc fachowca ktory zrobil nam sciany, sufit, plytki na scianie i podlodze w 4 dni wiec dosc szybko. Ale malowalismy sami, tapety wczesniej tez sami zrywalismy zeby dodatkowo nie placic, no i wykonczenia jak elektryke robil maz, na szcescie sie zna na tym, ale trwalo to troche bo tu praca tu maly no i wiadomo jak jest. A ja tez najbardziej lubie brazy i beze
Ja w poprzedniej ciązy robiłam remont w listopadzie ,w styczniu poród, aż mam zgagę jak sobie przypomnę , na bank przez to nie tyłam , lazienka , kibelek, korytarz skute do zera ( tż wynosił wszystko z 3 pietra do kontenera), miesiąc żyliśmy jak w klimatach budowy, wszędzie czarna folia, kurz, wywalone wszystkie drzwi w futrynami, łącznie z wejściowymi.Do tego fachowiec troszkę pijak .To była masakra.Drugi raz się na to nie piszę, ale byłam wtedy zmuszona okolicznościami życiowymi i musieliśmy tak zrobić.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Dziękuję i czekam na więcej opinii A tę listę mam i często zaglądam ...u mnie też kryterium jest aby imię nie było oklepane...i z tego powodu nudne i aby brzmiało w miarę Polsko w wymowie...nie Jesica, Mercedes, Samatha...
no właśnie , a potem Jessica kiełbasa ( nie urażając mam nadz. nikogo) Mercedes Kowalska , nie wiem czy chciałabym ,żeby mnie rodzice tak uszczęśliwili ...
aaaa jest np. imię Pryska < czy ktoś ma chęć?
Stary 2011-11-21, 16:20   #3058
emigra
Zakorzenienie

dziekuje
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-21, 16:20   #3059
Roksape
Zadomowienie

Cytat:

* Amelia, (Amelka)
* Weronika
* Emilia ( Emilka)
* Sara
* Marysia (Maria)
* Karmela (Karmelka)
* Liwia
* Janka
* Róża
* Alicja (Ala)
* Iga (Igusia)
* Klara
* Liliana

wielkie dzięki
Weronika, Lilka, Iga i Klara są bardzo ładne. Z kolei pierwsze Imię Amelia jest naprawdę śliczne ale teraz jest ich naprawdę bardzo dużo.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:23   #3060
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Przy zapale mojego małża do remontu to obawiam się, że ja się prędzej dzieckiem pochwalę niż pokojem
Moj tez ma taki zapal ze cos okropnego. Ja mu o kuchni marudzilam juz od 2 lat, w koncu sie zorganizowal
Cytat:
Aguska choc sercem jestem fanka bialych kuchni to Twoja mi sie naprawde podoba Ladna stylowa taka! domyslam sie, ze teraz to juz nie bedziesz chciala stamtad wychodzic
widze,ze zlew jednokomorowy...tez doszlam do wniosku,ze skoro jest zmywara-to po co 2 komory. Lepiej wiecej miejsca na blacie
DziekujeDokladnie, w koncu przyjemnie sie siedzi w kuchni i nie chce sie z niej wychodzic.
Odnosnie zlewu, wlasnie z powodu zmywarki i tego, ze mam malo m-sca zdecydowalismy sie na jednokomorowy. Ale nawet gdybym nie miala zmywarki tez bym sie zdecydowala na jednokomorowy, bo zmywalam zawsze na biezaco, a mialam dwukomorowy i ta jedna komora i tak nie byla uzywana.
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości