|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zazdrośnice vol 44
Carmi o widzisz a te silikonowe też miałam w ręce dzisiaj. I co do tego już nie trzeba papilotek, czy też je dajesz - i przed pieczeniem czy po - tylko dla ozdoby?
Co do śpiewania to w sobotę po przeczytaniu mym dzieciom 4 długich czeskich bajek jedna zasnęła, a druga zażądała piosenek. No to zaczęłam polskie szanty, popatrzyła na mnie jak na matoła i stiwerdziła, że nic nie rozumie i że mam śpiewać po czesku. No takiego levelu jeszcze nie osiągnęłam Chociaż swoją drogą w zeszłym roku osłuchałam się czeskich kolęd i coś tam umiałam, jak nadejdzie sezon to sobie przypomnę i Wam pośpiewam. Mega śmieszny mają ten język
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te przyjaciółki... ![]() oj tak, chociaż jak ja kiedyś w Pradze zarzuciłam w sklepie, że szukam krecika, to też się nie posiadali z radości
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
naj, najwiekszy problem bedzie taki, ktorej powiedzieć pierwszej, żeby żadna nie poczuła się "gorsza"
A tak serio, to ja pewnie sama będę z nadszczęśliwością wykrzykiwać "wreszcie!" nie uznając, że takie określenie to coś złego.zuzik, ja to bym chciala troszke po czesku umieć
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie znowu szef wziął na rozmowę. To zaczyna przypominać męczenie tyłka.
Szef: Czyli co, chcesz przejść do sprzedaży? ja: chcę, chyba, że znalazłeś dla mnie w firmie lepsze miejsce szef: nie, no sprzedaż, bo już wstępnie rozmawiałem o Tobie z Prezesem, ale jeszcze muszę się zastanowic czy Skandynawia, czy Wielka Brytania, jak wrócę z delegacji to pogadamy o szczegółach ja: dobrze on: czyli definitywnie porzuciłaś karierę prawniczą? ja: na razie tak, ale aplikację mogę rozpocząć nawet za kilka lat on: ale wiesz, że będziesz musiała być dyspozycyjna? ja: tak, ale nie mam już zajęć na uczelni on: ale chodzi mi o takie bardziej długoterminowe zobowiązania ja: dzieci też nie mam on: ale kiedyś będziesz miała ja z mega uśmiechem: póki co nic mi o tym nie wiadomo Czy on nie może ze mną porozmawiać raz a konkretnie???? |
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, najlepiej, żebyś już zawsze chciała zostać jego asystentką
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jeszcze prezent gwiazdkowy, urodzinowy, prezent dla teściowej... Zamarynowałam polędwiczki. Testuję nowy przepis z dd tvn. |
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, po fochu, bo czuję potrzebę uzewnętrznienia się
![]() Otóż byłam w weekend w Warszawie- bo wczoraj miała się odbyć konferencja kardiologiczna. W sobotę K. pojechał ze mną zbadać teren... wysiadamy na przystanku a tu jakieś pole, staw i droga, na której nie ma przejścia dla pieszych przeszliśmy, bo było już późno więc samochodów niewiele. Idziemy na ulicę, na której ma być centrum konferencyjne... a tu w ogóle nieoświetlona droga.... porośnięta drzewami. Po jednej stronie jakieś krzaki a po drugiej wyschnięty staw. I mgła... masakra. W końcu dotarliśmy na miejsce. Okazało się że spod samego centrum, co Warszawy odjeżdża autobus, ale w tamtą stronę nie było tak łatwo.W każdym razie, wracamy do domu, wchodzimy z K. mówi do swojego współlokatora "słuchaj, musisz być jutro w domu tak od 16 bo mnie nie będzie a Ola wróci z konferencji, a i dobrze by było żebyś ją odprowadził na pociąg bo sama nie trafi" i tu taki szyderczy uśmiech. Mi się zrobiło głupio, bo w końcu Ł. widzę drugi raz w życiu na oczy i niby z jakiej racji on ma koło mnie skakać... bo się K. zachciało do Lublina jechać? powiedziałam Ł. że nie musi siedzieć w domu ani mnie odprowadzać, że zabiorę swoje rzeczy i sama trafię na pociąg. Ł. wyszedł z pokoju a K. taki jakiś dumny z siebie "co...zawstydziłaś się? panna R. się poczuła niezręcznie?". Nie wiem o co mu chodziło, ale powiedziałam, że jest chamem, bo o ile mnie olał to nie znaczy, że ma ze mnie robić rozpieszczoną dziunię przed swoim kolegą i jeszcze mu plan dnia ustalać.... W niedzielę wyszłam rano z domu, pojechałam na konferencję- bardzo fajnie było. Jestem zadowolona ciekawe wykłady, fajna atmosfera i dobrze jedzenie Swoją torbę i tak zostawiłam u chłopaków, bo drugi lokator powiedział, że będzie cały dzień w domu więc będę mogła zabrać. Idę do domu, a Ł. w drzwiach "zjesz obiad? bo właśnie robię". Podziękowałam, bo i tak dostatecznie z jego dobrej woli korzystałam mieszkając tam miesiąc wcześniej i teraz. On powiedział, że w takim razie jak zje- pójdziemy na dworzec. Skorzystałam z okazji, powiedziałam, że nie trzeba, że jest mi głupio przez K. i takie tam. Ale Ł. sie tylko usmiechnął i stwierdził, że on lubi jak ktoś mu macha jak siedzi w pociągu. No i mnie odprowadził i pomachał jak pociąg odjeżdżał. Miło z jego strony. Ale jestem strasznie zła na K. że tak zrobił. I mnie i Ł. postawił w bardzo niezręcznej sytuacji. Dlatego niestety, ale nie będę już korzystała z noclegów u niego
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwizdak to prawda my dla nich brzmi tak samo śmiesznie, jak oni dla nas
Carmi co za chło chyba chcę od Ciebię tęformę za ciacho i kawę, ok? Stygmatek e nie przesadzasz? Aż tak Cię to uraziło? Może miał jakiś głupawy dzień:P Każdy ma jakieś odchyły:P Albo może chciał dać Ł szansę poprzebywania z Tobą bo a nóż widelec mu się mega podobasz?
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
dziadkowie ją wydziedziczą
a tak serio to ja lubiłam Lulajże JezuniuCytat:
ale synek Ci wszystko wynagrodzi ![]() carmi, jemu tak wolno pytać o dzieci ? ![]() Olu, dziwnie, sam nawalił a to Ciebie upokorzył i zrobił z Ciebie księżniczkę
|
|
|
|
|
#4421 |
|
MBZ♥
|
Crozee jejku, mam nadzieję że przejdą Ci te bóle
![]() u mnie dobrze poz tym co piszę jest ok![]() Gwizdak to teżmoja ulubiona ![]() Naj przy triumfach mam ciary w kościele ![]() Stygmatku o co kaman temu K bo nie ogarniam
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
nooo, ale kolędy śpiewają
Myślę, że moja rodzina jest mniej antykościelna, niż nie jedna "katolicka"
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mam wizję Gwizdaka jak śpiewa kolędy w środku lata
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak a czy jest jakaś rzecz, która była Ci bardzo potrzebna w ciąży i nadawała się na prezent?
Np. miękki pas ciążowy? http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...925593350.html |
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
( szczególnie tą z gloria in exelcis deo, czy jakoś tak ![]() Cytat:
z biegiem czasu wszystkie koszulki się robią za krótkie i ten pas pozwala nosić normalne koszulki i nie świecić brzuchem Ja miałam taki z napisem I'm comming i stópkami wokoło 9.tki Fajna sprawa. A z takich mega przydatnych rzeczy na prezent, to polecam jeszcze http://allegro.pl/poduszka-do-karmie...924953225.htmlw ostatnim trymestrze nie ruszałam się bez tego z domu po porodzie lepsza by byla mniejsza, ale w ciąży idealna ![]() edit - z tą poduszką nawet do kina chodziłam inaczej mnie kręgosłup bolał i siedzieć nie mogłam za długo i spałam z tym w objęciach, zamiast z mężem Eeeeeech, kiedy to było
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2011-11-21 o 17:02 |
|
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
Padłam i wpadłam tylko się pożegnać. Jadę na delegację. Do zobaczenia w piątek, pewnie w nowej części
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Pa, stefka!
Fajny ten wywiad
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
już w domku ostatnio tata TŻ no z jakieś dwa tygodnie temu słuchał kolęd
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Tadam:
Jak Wam się teraz podoba? Edytowane przez Zuzik06 Czas edycji: 2011-11-21 o 17:27 |
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Chyba nie mam szans Was nadrobić ![]() Ja chyba wpadłam w wir pracy miałam tylko niedzielę wolną i czuję ten niedosyt ...powoli muszę zacząć się przyzwyczajać , że tego wolnego będzie coraz mniej . Powoli zaczynam już sama wszystko robić ( dziś w sumie można powiedzieć, że oficjalnie jestem już kupażynką mam nadzieję, że jakoś to wszystko będzie i dam sobie ze wszystkim radę Zakupiłam prezent dla TŻ http://img14.allegroimg.pl/photos/40.../65/1949206574 tylko w sumie nie wiem kiedy dam mu jeszcze ten prezent a raczej na jaką okazję ... czy na mikołajki czy na urodziny ... Oczywiście i tak cały weekend spędziłam z TŻ w sumie to teraz codziennie go widzę zawsze mnie po pracy gdzieś podwozi, czeka za mną , martwi się itp.No i znów mam poranki takie jak dawniej Ostatnio mam wątpliwości co do mojej sukni ślubnej "czy aby na pewno to ta" i kupiłam sobie gazetę "panna młoda" polecam jest dużo sukienek w niej podane są również adresy sklepów i naprawdę jest to coś innego niż w internecie chociaż dla mnie jest wiele różnych modeli w sumie dla każdego coś by się znalazła chyba w styczniu kupię sobie jeszcze jedną taką gazetę i może jeszcze coś wymyślę, dodam do sukienki . |
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Hawwa, apropos tego, co napisałaś, że Cię ominie.... wiesz, że u nas jest odwrotnie - to tż został bez rodziców. I fakt, że bardzo mu ich brakuje, ale też mówił mi, że bardzo mu pomaga to, jak go traktują moi rodzice. Myślę i głęboko wierzę, że Twoja teściowa stanie na wysokości zadania
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołku genialny prezent, gdzie kupiłaś??
|
|
|
|
#4439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Ja już czekam na grudzień i rozpoczęcie słuchania zimowych piosenek, a póki co muszę uzupełnić moją listę o Wasze pozycje Z tym, że ja preferuję polskie piosenki ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że ginekolog Ci pomoże i nie będzie już Ci nic dolegało Super, podziwiam zdolności ![]() Cytat:
Nie wiem, chyba nie umiem wyjaśnić, o co mi chodzi ![]() Byliśmy dziś w nowym centrum handlowym u nas i mamy tyyyyle nowych sklepów, których dotąd u nas nie było Coś czuję, że niebawem wydam trochę pieniędzy, a tym miesiącu już jesteśmy sporo ponad limit, a jeszcze na badania wydałam trochę
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

i że jak Gwizd będę się stresować przed powiedzeniem przyjaciólce 

No, najlepiej, żebyś już zawsze chciała zostać jego asystentką

nie dokucza Ci nic oprocz wymiotow?