|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
ja już uciekam....później wezmę udział hihi paaaa
![]() ![]()
#362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
hello
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że nadrobiłam wszystko
![]() witam nową koleżankę -Black Sekret Aniaania- tęskniłam za Tobą ![]() ![]() shehz- ściskam- ale przerobiłaś stresu, teraz musi być ok prince- trzymam kciuki, piękne wieści inutil- wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ale mam ochotę na strogonow ![]() ![]() ![]() ![]() pisałyście coś o galaretce z drobiu, studzieńcu czy jakoś tak ![]() ![]() ![]() przepraszam Was, że taka mało aktywna jestem ale ciężko mi jakoś... zaraz zdam Wam krótką relację z pobytu szpitalu i napiszę co teraz u mnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Wtajemniczenie
|
Zeberko ja się strasznie martwiłam o Was ale dobrze, że wszystko pod kontrolą
![]() co do nazewnictwa potraw- u mnie galaretka to "zimne nóżki" ![]() ![]() Agatka czekamy na wieści!
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
tydzień temu w sobotę wzięło nas na przytulanki, raczej pościliśmy ale sama gin nam mówiła na wizycie, że seks zalecany a nie zabroniony, raz już były przytulanki i było ok więc troszkę wystraszeni ale działaliśmy
i jak już było po to chlupnęła ze mnie żywoczerwona krew, zauważyłam też, że wypadł mały skrzep zaaplikowałam szybko 2 luteiny i jechaliśmy na pogotowie a ja już miałam czarny scenariusz, nie muszę Wam pisać co przeżywałam... bałam się, że trafię na lekarza, z którym mam trudne wspomnienia po pierwszym # ale na szczęście był inny- bardzo miły, delikatny pan doktor popłakałam się gdy mi pokazła na usg mojego dzidziusia i bijące serduszko ![]() powiedział, że musi mnie zostawić w szpitalu - zwiększyć leki, dołożyć inne- chyba, że się nie zgadzam. zostałam oczywiście. Moja ginka zaleciła mi dupka rano i wieczór i 2 luteiny dowcipne na wieczór, lekarz dołożył 2 luteiny rano i 3x2 cyklonamine (doczytałam, że w ciąży nie powinno się brać???!!!- ale chyba lekarze wiedzą co robią, Lucy, pisałaś, że też miałaś identyczne leki?) Kolejne usg zrobili mi dopiero w środę bo stwierdzili, że skoro krwawienia a potem plamienie ustalo a jestem obłożona lekami to nie ma sensu wcześniej, zresztą ponoć nie powinno się często robić usg(?) Wystraszyłam się na tym drugim usg bo dzidziuś wyszedł młodszy ale pan doktor mnie uświadomił, że to wiek od poczęcia a nie od okresu więc jest ok. Jak wyliczyłam do tyłu te 7t3d (wiek dzidziusia) to jak w pysk wyszedł mi dzien owulki ![]() w tygodniu zdarzyło się, dwa razy, że zauważyłam znowu krew...po wypróżnianiu i po drugim usg w szptalu ogromnie męczyły mnie zaparcia -możliwe, że te śladowe ilości krwi to przez hemoroidy albo od głowicy "odkurzacza"przy usg teraz już wypoczywam w domu brzuch boli mnie cały czas- albo ciągne przy jajnikach (wtedy jestem spokojniejsza- myślę, że to więzadła i że wszystko się naciąga) albo w prawym boku(tu dokładnie gdzie lekarz mi wskazał, ze jest umieszczony dzidziuś) albo boli mnie żołądek- lęki przechodzę jak idę do toalety- nadal mam problemy z wypróżnianiem i ogromny strach mi towarzyszy a jedyne co działa na moje jelita to ...kawa z mlekiem- wystaczy kilka łyków |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | ||||
Zakorzenienie
|
Udało mi się wykorzystać rodziców i pojechałam do Lidla, więc był makaron ze szpinakiem i cyckiem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Polecam Lwów ![]() Widok kobiety w sklepie liczącej na liczydle ile mamy zapłacić... niezapomniany ![]() helo ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dziewczyny mam pytanie da się usunąć zdjęcie ze starego wątku bo chciałam je zamieść tylko na chwilę ale nie zdążyłam go usunąć przed zakończeniem wątku ![]() co do zwierzątek to ja mam kotkę Fionę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Rozeznanie
|
Zeberko, najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło
![]()
#370 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny na wypisie ma napisane, że przyjmować duphaston i luteine ale nie podali w jakich ilościach a tz odbierał wypis i nie zauważył...
na razie biorę dawkę szpitalną czyli dupek rano i wieczór i po dwie luteiny rano i wieczór, myślałam aby wrócić do dawki od mojej gin czyli bez luteiny rano ale nie wiem czy to nie wywoła gwałtownego spadku progesteronu, zastanawiam się czy nie zmniejszać po pół tabletki, jutro rano 1,5tabl- pojutrze jedną i tak do dawki którą miałam zaleconą od swojej babki, na wizytę idę w sobotę- raczej nie chcę dzwonić do niej teraz bo musiałabym jej przez telefon wszystkko opowiadać w sumie mogłabym zostać na tej szpitalnej dawce do soboty ale czy taka duża ilość progesteronu przez dłuższy czas nie zaszkodzi? cycki mam już dwa razy większe- mimo, że przed ciążą miałam rozmiar D, wiem, że to nieistotne ale może też są inne skutki uboczne dużej dawki progesteronu a dla oka niewidoczne? |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Rozeznanie
|
a gdzie Lucy? nie wiecie na którą miała tą wizytę?
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Pasiasta dobrze, że już w domu i że Kropek trzyma się dzielnie
![]() mam nadzieję, że będzie tylko lepiej ![]() Ciekawe jak tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
ewel nie wiem, ale pewnie się da, spróbuj edytować swój wpis.
Inutil jak robisz kurczaka ze szpinakiem?
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Zebreko a próbowałaś moze syrop Lactulose? albo jesc śliwki suszone i kiwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam recepte jeszcze nie zrealizowaną bo miałam wykupiony duphaston i luteinę a w szpitalu dawali mi sami leki więc jeszcze nie realizowałam recepty bo został mi zapas moich leków, niestety nie ma na recepcie nic prócz informacji, że luteina vaginalnie i oba leki po 2 opakowania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | ||
Zakorzenienie
|
Szacuneczek
![]() Nie stram się nawet wyobrazić Waszej podróży do szpitala.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
niestety nie ma możliwości edytowania bo już sprawdzałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
ja pod każdym swoim postem widzę przycisk edytuj.
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do syropu- wolałabym coś naturalnego bo ja jem więcej tabletek niż jedzenia, wszystko mi rośnie w buzi... ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- a byłaś zalogowana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
W nowym wątku mam taką opcję ale w starym nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() po lekarzu miała jechać jeszcze na zakupy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Zeberko na zaparcia położna w szpitalu mi radziła żebym wzięła 4 śliwki kalifornijskie suszone i zalała wieczorem szklanką gorącej wody a rano to wypiła
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() przezyłam ![]() i jestemz adowolona ![]() ![]() ![]() glodna wrocilam zjadlam caly talerz spaghetti ![]() mężus mi podał ![]()
#386 | |
Rozeznanie
|
Inutilku może ty jako założycielka wątku masz możliwość usunięcia to jest post 4958 str. 166 bo ja nie mogę
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
inutil- chłop odebrał zwolnienie i zawiózł do pracy, nie sprawdził czy lezące ale w szpitalu ciągle kazywali mi leżeć więc teraz też leżę, wstaję tylko jak to konieczne
aniu-Tz rano będzie jezdził do teściowej a wieczór wracał, w tej kwesti nic się nie zmieniło i tak teraz wraca wcześniej, rano zrobił śniadanie, posprzątał trochę - wieczór pewnie zrobi kolacje, na parterze mam rodziców i rodzeństwo więc o resztę dnia nie mam się co martwić ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() prince- super, że zadowolona jesteś ![]() BERBIE- kiedy zaczynasz naukę języka? ja mam cichy plan na odświeżenie angielskiego na leżąco |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
kupuję szpinak mrożony z Lidla (najczęściej), rozmrażam w garnku, dodaje sól, pieprz, gałkę muszkatołową (troszeczkę) i czosnek przeciśnięty przez praskę. Do tego daję jeden serek topiony naturalny.
Smażę kawałki kurczaka na patelni, dodaję do szpinaku i do tego trochę żółtego sera ![]() ![]() bylimy chyba 5 dni, ale pamiętam, że trafiliśmy na czas, gdzie ceny były mega niskie - to był rok 2005 chyba. Rok później kumpel był i był w szoku jak mu mówiliśmy za ile nocleg załatwialiśmy. a to nie wiem, dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
niom tylko jak to jest, bed emiala robione badania, na badaniu krwi niewydjzie z ejestem w ciązy???
#390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.