|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
Ale mam od teściowe żur jakiś pyszny wiejski czy cuś...Któraś wspomoże pysznym przepisem? Gratuluje Dziewczyny poznanych płci! Dziewczyny!!!już ponad 3000 postów...masakra zostało kilka dni do następnego![]() ALe wiecie co, super, ze się nam taka''paczka'' zebrała, ja codziennie rano, pierwsze na necie co robie to od razu nasz temat. I to jak się ciesze zawsze, jaka excytacja co tam nowego się dzieje Poza tym cały czas mam strone otwartą i tylko odświeżam. Jestem przekonana, że i po porodach bedziemy razem pisac na wspólnym topiku dla rozpakowanych marzec/kwiecien.
http://enpr.pl/1607 38 tydzień http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kyh3bf9pv.pngEdytowane przez srubokretka Czas edycji: 2011-11-21 o 18:04 |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczki
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale jakoś nie widzi mi się wołać za dzieckiem Oliwka ( no kojarzy mi się z bambino i nic nie poradzę )Też widziałam ten program o tych ludziach z lalkami w wózkach, mieszane mam uczucia. |
|
|
|
|
#3124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem czy będę miała chłopaka czy dziewczynkę, ale wszyscy mówią że chyba jednak dziewczynka a włosy na nogach też rosną tyle co nic ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
dokładnie |
||
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jacie buraczkowa ja chcę zupę...a tak mi się robić nie chce Jak robiłaś???
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-21 o 18:09 |
|
|
|
|
#3126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuuu widzę, że zaszalałaś ![]() Ja już wszystko wyprałam teraz czeka mnie prasowanie jeśli dam radę to zacznę już dziś.A do prania zostało mi to co dzisiaj kupiłam czyli znowu z 2 pralki jak nie 3 ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Mravka jaki śliczny pokoik ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Gratuluję Synka ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
ja tak samo uwielbiam rosół pychota ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- poza tym chciałam dodać, że te próbki z Johnosna miałam w skrzynce ale dziś dopiero je odebrałam ![]() poza tym od wczoraj mamy 20tc więc jeszcze tylko połowa
|
|||
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się ładnie gotuje aż będzie miękkie. Daję buraczki ze słoika (polecam dawtonę i rolnik wiórki). Dodaję łyżkę stołową octu i cukier do smaku. Świetnie smak zupy poprawia sok z czerwonej porzeczki (ale domowy, z sokownika). Jak zupa się pogotuje dodaję gęstą śmietanę 18% Piątnicy (daje najlepszy smak). A jak mam czas i chce mi się bawić z burakami, to robię z normalnych buraków
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-11-21 o 18:17 |
|
|
|
|
#3128 |
|
Rozeznanie
|
Ja jeszcze podam parę imion ze swojego podwórka czyli ze szkoły, w której pracuję
![]() Damskie: Bianka, Vivianna, Pola, Helena, Laura, Wanda, Franciszka, Inga, Jagoda, Jagna, Anastazja, Sonia, Bogumiła, Luiza, Urszula Męskie: Ernest, Lubosław, Nikodem, Szczepan, Iwo, Julian, Aleksy, Oskar, Gustaw, Ksawery, Jędrzej, Mieszko, Milan
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sara kojarzy mi się z psem bez urazy a Klara z koniem sorry Janka trochę staroświeckie...:rolleyes : Amelia dość popularne ostatnio, ale mi się nie podoba. Weronika całkiem fajnie
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas będzie Szymek. No chyba, że jutro na wizycie okaże się Natalką
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska i emigra super macie te kuchnie, mimo że nie duże, ja też chciałabym funkcjonalną i taką w której dobrze mi
Bo ja lubię pichcić i nawet posiedzieć w kuchni, więc musi mi się podobać Ale na razie sie dorabiamy, żeby można kupić lub pobudować coś i nie musieć brać kredytu, więc ja będę projektować za jakieś 3-4 latka Ja chcę do Polski A ja swój jedyny test ciążowy wyrzuciłam i to zupełnie świadomie. Zrobiłam mu tylko dwie fotki i tyle. Stwierdziłam że pamiątką testowania będzie nasza dzidzia A poza tym leżał ze 3 tyg ten test i jakoś jak pomyślałam że jest on z pachnącym moczem, nie przekonało mnie jego przechowywanie
|
|
|
|
#3132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jak będzie dziewczynka to na 99% będzie Patrycja ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
słodka ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
no ładnie się obkupiłaś
|
|||
|
|
|
#3133 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Może jutro się okaże co będzie,bo mam USG,a jeśli nie to będzie niespodzianka,bo to już drugie i ostatnie jakie będzie. Więc trzymajcie kciuki,żeby było wiadomo,bo jestem ciekawska i bardzo chcę wiedzieć. A mam pytanie większość z was pracuje czy jesteście w domu?Bo tak dużo piszecie,że nadrobić nie idzie
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd dokładnie?? ![]() Ja jestem z Koszalina praktycznie
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pracuję i zawsze z doskoku nadrabiam i piszę głównie wieczorami. Póki sie dobrze czuje i praca nie sprawia mi trudności, to nie zamierzam iść na L4
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
gosica imię ERYK
Ja też jestem w domu ![]() karolca zrobiłaś mi smaka na zupę... i dupa jutro jakąś ugotuję...może buraczkową ale z fasolką a teraz idę poszperać czy nie mam przynajmniej jakiejś chińskiej zupki w domu
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-21 o 18:30 |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
emigra super kuchnia
ajj ciekawe kiedy ja będę miała swoją a jaki brzusio ![]() Aguśkaa83 również świetna kuchnia ![]() karo89 słodkie ciuszki i brzusio super
|
|
|
|
#3139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#3140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Boli mnie strasznie dziąsło, przy ósemce, mam napuchnięte i jakby podeszło ropą, Bobodent już nie pomaga i nie wiem co zrobić szukać dentysty? Jutro będę szukać ginekologa na nfz w Warszawie, bo do tej pory jeździłam 300km autobusem, ale już mam dość. Boję się, że nikogo nie znajdę albo okaże się beznadziejnym lekarzem...
|
|
#3141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet zjedzenie mandarynki sprawia mi kłopot
|
|
#3143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3144 | |
|
Rozeznanie
|
Moi rodzice mieszkają na wsi między Koszalinem a Kołobrzegiem. Nie wiem czy miejscowość Dobrzyca ci coś mówi
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mnie te lalki przerazaja...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wolalabys mieszkac w domu czy w bloku? Jolkaaa dzieki ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Ale szybciutko mi doktor usunal na znieczuleniu. W ciazy tez mozna znieczulenie jakby cos. Odnosnie ginekologa zycze Ci powodzenia, na pewno sie uda, oj bo 300 km to kawal drogi, czemu tak daleko?
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sluchaj mi babcia zrobila buraczki w sloikach (z dodatkiem papryki czerwoje, drobno pokrojonej) to sa starte buraki i ugotowane, myslisz ze by pasowaly? Bo jutro albo pojutrze bede gotowac rosol to bym sprobowala takiej zupki moze - choc nie wiem co na to moj maz, ale jak on nie bedzie chcial to sobie chociaz porcje zrobie ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Gosia ja tez z tych domowych ''kurek'' czasem jestem u meza w firmie caly dzien ale to raz w tygodniu czy raz na dwa
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3147 | ||||
|
Zadomowienie
|
Uch ale dziś się rozpisałyście...
Cytat:
Tikki gratuluje córeczki i super że wszystko w porządku jest. Cytat:
Aguśka ślicznie z Filipkiem w chuście wyglądacie Cytat:
Co do zakupów to ja mam cały kosztorys ze zdjęciami i cenami na All ![]() Mała ciekawośc mnie zżera jakie imię wybraliście. Myślę że Karmelka. ![]() Ja z Twojej listy wybieam Sarę - cudne imię. Niestety TŻ pies się tak wabi, więc tak troszkę dziwnie by było Tak jak już pisałam ja jak wyjdzie córa to będzie Idalia, chociaż z takich dziwnych to podoba mi się Karmen. A opiniami złymi się nie przejmuj, imię ma się nam podobać i nie być jakieś totalnie z kosmosu i krzywdzące dla dziecka, ale na Twojej liście żadne jak dla mnie nie było szokujące. Moje imię Morfeusz dla synka też nie spotyka się z przychylną opinią. Mravka projekt pokoiku rewelacyjny Ivona84 gratuluje syneczka Cytat:
![]() Co do kąpania to ja tez chyba będę robić to w łazience. Wanienka na wannie, a czynności pielęgnacyjne na pralce. Z dzisiejszych zakupów : 2 malutkie czapeczki i półśpiochy. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2011-11-21 o 18:56 |
||||
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że tak mam tam znajomą ![]() I jeździłam nie raz do Hortulusu
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A potem obowiązkowo do dentysty, żeby się jakiś stan zapalny nie zrobił
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na L4 od 5września i mam zamiar być do końca o ile to możliwe bo nie dam rady pracować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

mąż powiedział, że niemal taka sama jak zupa jego babci (która zdaniem wielu robi najlepsza buraczkową na świecie). Do tego kotlet schabowy z serem i ananasem. Też się udały rewelacyjne. Normalnie dawno tak dobrego obiadu nie zrobiłam
zostało kilka dni do następnego

, a od tygodnia bez przerwy
.
, ale jakoś nie widzi mi się wołać za dzieckiem Oliwka ( no kojarzy mi się z bambino i nic nie poradzę )
Ja chcę do Polski
szukać dentysty? Jutro będę szukać ginekologa na nfz w Warszawie, bo do tej pory jeździłam 300km autobusem, ale już mam dość. Boję się, że nikogo nie znajdę 

Mama nie sprawdziła, czy wózki są przypięte czy nie, no i przypięła Miśkę. A Misia wparowała z tym koszem i nas szukała