|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Związki rozpoczęte w 2010 roku cz.2
Cytat:
![]() ale też wcześniej nie przepadałam za małymi dziećmi, też nie miałam cierpliwości i byłam nerwowa, ale jak się swoje pojawia to jest całkiem inaczej. To jest Twoje dziecko nikt Cię nie zastąpi a ono potrzebuje Cię najbardziej na świecie dlatego swoje potrzeby odsuwasz na bok, a z wadami walczysz i to jest naturalne. Nie wyobrażam sobie życia bez Hani mimo że często mam dość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ajjj na 90% w sob po zajęciach jade do Wwy. Przenocuję u ciotki, a w niedz widzę się z psiapsiółą! ![]() ![]()
![]() |
#3123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musimy założyć chyba jakiś klub kobeit, które męczą się śpiąć z TŻ - tami ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w końcu razem z Tż;P
![]() |
#3125 | |||
ma zielone pojęcie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie opcja wpadki odpada ze względów zdrowotnych, musiałabym na zimno i z premedytacją odstawić leki, odczekać pół roku i zacząć starać się o dziecko. Na razie nie do zrobienia, bo o ile wyobrażam sobie, że mogę spontanicznie uznać "tak, chcę!", o tyle w ciągu paru miesiecy odwidzi mi się ze 100 razy ![]() Wieczorem TŻ zabiera mnie na pizzę ![]()
![]() |
#3127 | |||
ma zielone pojęcie
|
A, rozumiem
![]() Cytat:
![]() ![]() A jeżeli nie podoba Ci się ani Twoje nazwisko ani nazwisko TŻ-a, to może TŻ by wrócił do nazwiska panieńskiego matki? Bo podejrzewam, że TŻ ma nazwisko po ojcu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Właściwie to ja już mam jedno dziecko = TŻ
![]() Musimy dobrze wykorzystać ten jeden dzień,który mamy możliwość wspólnie spędzić. Wieczor będzie z winkiem i dobrym filmem ![]()
#3130 |
Wtajemniczenie
|
żyję :P
Próbuję się uczyć francuskiego -podejście nie powiem już które ![]() Najgorzej mam z gramatykę :/ bo okazuje się, że słówka mniej więcej pamiętam. Oczywiście nie wszystkie bo jednak miałam 10 lat przerwy od czasów regularnego uczenia się tego języka w czasach licealnych. Muszę się jakoś zmotywować do tej gramatyki, dlaczego słówka mi wchodzą fdo makówki a gramatyka nie?? ![]() jakby któraś za mną tęskniła...to zawsze może mnie dorwać na gg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i chociaż TŻ nie będzie musiał wymieniać po ślubie wszystkich dokumentów. Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 |
Wtajemniczenie
|
widzę, że kwestia nazwiska po ślubie się pojawiła.
Hmm u mnie mimo, że do ślubu jeszcze trochę a jedynie od czasu do czasu przekomarzamy się w tym temacie, to...ja chyba zmienię nazwisko na tezetowe...chociaż..on już mnie nazywa swoim nazwiskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | ||||
Zadomowienie
|
Troszę próbuję Was nadgonic
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jasne! Ciekawy kolor, ładnie się układają, długosc też odpowiednia. Ja bym chodziła i ich nie prostowała. Cytat:
Co do pierścionka zaręczynowego to chcę białe złoto (Tż już wie, rozmiar też zna ;p) z ametystem, gdzieniegdzie może się pałętac jakiś brylancik (to muszę oznajmic jeszcze), ma nie byc za drogi, żeby mi ręki nie odcięli w ciemnym zaułku ;DDD i nie musi byc z Apartu, Kruka, itd. uff, ale mam wymagania ^^ Odezwę się dzisiaj jeszcze! Obiecuję!
![]() |
#3134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zresztą...ja też wolę ze zwykłego jubilera a nie markowego...i...mam nadzieje ze bedzie jakiś szmaragd ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |||
ma zielone pojęcie
|
Już któryś raz zresztą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że Ty już wiesz czego chcesz. To bardzo sprawę ułatwia. Przynajmniej od razu sprawa jest jasna ![]()
![]() |
#3136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do łóżka to też chcę takie duże ![]() Cytat:
Ja tam już nie raz czytałam o porodach, itd. i jakoś trochę mnie to przeraża, ale nie zniechęca mnie to do posiadania dzieci ![]() Ja tak samo, ktoś musi mnie wspierac, byc przy mnie, a nie tylko personel szpitala, bo matki mojej to ja bym w życiu nie chciała obok... Cytat:
![]() U mnie instynkt mówi "już chcę dziecko", rozum na szczęście podpowiada, że za 2-3 lata można by się zacząc starac Będę myślec o tym sensowniej jak będę narzeczoną/żoną. Mimo, że kocham Tż'a i chcę z nim byc, to próbuję nie napalac się na wspólną przyszłosc, bo gdyby coś nie wyszło, to dopiero byłby to dla mnie potężny cios...Przejechałam się już w tym temacie na eksie, nie chcę znów cierpiec. Choc wiem, że samo myślenie o przyszłości z M. sprawia, że humor mi się bardzo poprawia. Kogo jeszcze mam dopisac do listy na pierwszej stronie wątku? Bo mogłam coś przeoczyc...
![]() |
#3138 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Moje ewentualne dzieci będą miały podwójne... Będą musiały dostać krótkie imię ![]()
![]() |
#3139 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też bym się napiła grzańca...ojej ![]() ![]() Ja właśnie poznałam w weekend brata kolegi, mieszka w Wa-wie i studiuję architekturę i mówię Wam, wygląda tak samo jak Ted Mosby z "How I met your mother", tylko troszkę młodszy ;p Cytat:
![]() Już niedługo będziesz mieszkała rzut beretem ode mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja za to chciałabym dzieci bardzo, chyba dlatego, bo chciałabym miec w końcu zdrowo funkcjonującą rodzinę, dom pełen ciepła i miłości. Pewnie też przez to ciagnie mnie tak do założenia własnej rodziny...kto wie? Cytat:
(jak widzisz, dopadła mnie mania grania w simsy na fb, Tż mnie zaraził ![]() Oj, francuski, uczyłam się 4 lata i do teraz nie mogę się zmobilizowac do powtórek i pójścia na przód...nauczycielka z LO obrzydziła mi ten język doszczętnie... Cytat:
Mnie i siostrze nikt nie pomagał z nauką i 5 miałyśmy bez problemu w gimnazjum, bo trzeba się 'postarac', żeby miec same jedynki...Ona nawet potęgowac nie umie, a co dopiero przekształcic prosty wzór ![]() W sumie każdy pierścionek by mi się pewnie podobał, tylko nie chcę żeby Tż się wykosztował (bo się musi pokazac jak to mu zależy, wybiłam mu to z głowy) i ułatwic mu zadanie troszkę, bo do ametystów mam pewien sentyment ![]() Cytat:
Ja przy podwójnym nazwisku miałabym 21 znaków (Imię i nazwiska po 7 liter maja, może mi to przyniesie szczęście w życiu ;p ![]() ![]()
![]() |
#3140 | |||||||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Sama wolałabym mieszkać w wynajętej kawalerce, ale bez rodziców, niż w dużym mieszkaniu z rodzicami. Jak już się zakłada rodzinę, to moim zdaniem trzeba mieć za co. A nie założyć nową rodzinę, ale pomieszkiwać u rodziców ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3141 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Za kilka lat (jak na to wpadnie) sama dojdzie do wniosku, że nie musiała oglądac 3 raz powtórki jakiegoś serialu, tylko uczyc się, bo rodzice jej całe życie utrzymywac nie będą. Liczę, że w szkole średniej dostanie takiego kopa od życia, że się w końcu obudzi z tego letargu... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Poza tym muszę jeszcze trochę odłożyc pieniędzy, żeby z pustym kontem nie zaczyna życia we dwoje, albo budowy domu... Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3142 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i kawę lubię, a tu w ciąży się ograniczać trzeba. Ze wszystkim się trzeba ograniczać. Niestety, mnie ciąża jawi się jako ograniczenie, a nie piękny czas tworzenia się nowego życia ![]() Wizja męczenia się przez rok (ciąża + połóg) mnie przeraża. Niby rozstępy czy ogromny biust to nie taki wielki problem, ale jednak. Ja już mam dokładnie całe uda czerwone, bo mam czerwone rozstępy... Tak, na całych udach. Biust też mam naprawdę duży. Gdyby się jeszcze powiększył to nie byłoby tak fajnie ![]() I oszalałabym gdyby mnie w czasie ciąży bolały plecy albo piersi. Raz w życiu mnie biust bolał przez kilka dni... Myślałam, że kogoś trzasnę tam. A jak mnie plecy bolą, to się zwijam z bólu... A przecież nie mam dodatkowych kilogramów, które byłyby w czasie ciąży. Ciąża nie bez powodu się nazywa ciążą ![]()
![]() |
#3143 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zauważyłam, że jesteś aktywa ![]() więc witaj w klubie simsouzależnionych ![]() oj ja miałam róznych nauczycieli od francuskiego...ale...uczu cie pozytywne do tego jezyka nie zmalało. Tylko z chęcią do samonauki jest gorzej ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
ma zielone pojęcie
|
Problem w tym, że imiona, które mi się podobają, mają 7-8 znaków. Czyli 3 sylaby...
![]()
#3145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
ma zielone pojęcie
|
Cóż
![]() ![]() Bo na pewno będą miały tylko jedno imię. Podwójne nazwisko i dwa imiona to za dużo ![]()
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o oszczędność to owszem jest, na krakowskim rynku mieszkaniowym żeby coś wynająć trzeba mieć przynajmniej 1500 zł miesięcznie i jest to wtedy zazwyczaj jakaś kawalerka lub garsoniera z aneksem w smutnej okolicy typu azory, a jakby się dołożyć do rachunków u rodziców to będzie max 500 zł licząc po połowie powiedzmy, rozumiem o co Ci chodzi i ostatnio nawet z mężem o tym gadalismy, żeby stworzyć prawdziwą rodzinę trzeba być sami u siebie, nie ma co mieszać pokoleń zwyczajów bo najczęściej z tego są tylko nieporozumienia i kłótnie, każda rodzina powinna ukształtować sobie jakieś zasady jakieś wewenętrzne tradycje rytuały a nie że np. rodzice nam będą narzucać że musimy robić to i to bo jestesmy u nich. Jednak tak jak mówię, czasem nie ma wyjścia trzeba się pogodzić z rzeczywistością zacisnać zęby i zapie***ać na lepsze jutro i na to żeby się wynieść od rodziców. Osobiście kocham moich rodziców i chętnie bym z nimi została, ale wiem że to nie będzie to samo jak bysmy byli sami, i nie chciałabym stawiać TŻta w takiej sytuacji bo ja bym z jego rodzicami nie chciała mieszkać...fajnie miałam z moimi ale muszę się ogarnąć iść na swoje i dawać radę ![]() Black kochana, z tego co napisałaś to wnioskuję że siostra po prostu jest leniwa, bo nie ma takiej siły żeby nie czaić praktycznie żadnego przedmiotu. W każdej nauce, albo prawie każdej potrzebna jest systematyczność i jakieś minimum uwagi zainteresowania, wg mnie siostra ma dobre geny (bo Ty jesteś mądra kumata i rozgarnięta że się tak wyrażę) tylko jej się nie chce, potrzebny jej kubeł zimnej wody, może jak nie przejdzie to się ocknie że szkoda tracić czas jak wszyscy poszli do przodu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A w najgorszym wypadku można najpierw wynająć jeden pokój. Dorobić się, wynieść się do kawalerki. Potem dorobić się trochę, wziąć kredyt i kupić mieszkanie. Rzadko kiedy mieszkanie z rodzicami jest prawdziwą koniecznością. Choć sytuacje są różne. I domy rodzinne są różne. Jak rodzice mają np. duży domek, który można podzielić na dwa mieszkania z osobnymi kuchniami, łazienkami, wejściami itd. to jest to sensowne. Co innego jak w jednym pokoju są rodzice, a w drugim młodzi. Najlepiej jeszcze z dzieckiem. Wtedy często kuchnia, łazienka i korytarz stają się polem bitwy ![]()
![]() |
#3149 |
Raczkowanie
|
a ja tam planuje sie jednak przenieść po ślubie do domu TŻ,jest jedynakiem i mieszka w domu jednorodzinnym wiec podejrzewam ze zostanie mu on kiedyś zapisany skoro nie ma rodzeństwa
![]() ![]() ![]() wiadomo,że moja decyzja odnośnie zamieszkania z nim może sie zmienić zanim dojdzie do ślubu,jednak póki co jestem na to zdecydowana w 100% ![]() Co do kierunku studiów-zaczęłam w tym roku pedagogikę,ponieważ zawsze mnie to interesowało i wydawało sie,że to prosty kierunek,jednak zmieniłam moje wcześniejsze zdanie po drugim weekendzie wykładów ![]() ![]()
#3150 | ||
Raczkowanie
|
Melduję się
![]() ![]() O tak, mój też jest takim dużym dzieckiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.