|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestem z nich bardzo zadowolona. a flmiku w klube Agata trzyma ją w rączkach |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
![]() ![]() ![]() witam i ja ![]() Brunetko - paczuszka doleciała - dziękuje ![]() poproszę o pw z danymi do przelewu ![]() i proszę dziewczyneczki moje o kliki w podpisik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |||
Zakorzenienie
|
My dzisiaj byliśmy na spacerku. Nie jest jeszcze tak zimno
![]() Jutro idziemy na szczepienie, proszę Was kochane o kciuki ![]() ![]() Babonik świetna fryzurka ![]() Jesteś fryzjerką ![]() Dziubku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie był drogi-30zł, ale inne kolory z tego samego kubeczka były za 20zł (inne kolory) Avent chyba mój tata kupił, więc nie chciałam powielać. Z tych ktore dziś ogladałam fajny był NUBY, tylko ustnik miał troche grubszy (ale też silikonowy), a że Sara nie lubi dużych smoczków nie chciałam ryzykować. Ten ktory kupilismy ma ustnik malutki, taki płaski i dziurki też są małe, trzeba mocno pociągnąć (ja testowałam ![]() Nuby: http://allegro.pl/kubek-niekapek-z-m...926372874.html
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-11-21 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
ja teżżżżżżżż
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Agula możesz spróbować podkładać wałek z koca, albo ręcznika, zeby mniej więcej ak to wyglądało klik
A boderka Wam wyszły w porządku? Może jak z poduszką nie pomoże to poproś pediatre o skierowanie do fizjoterapeuty. Może lepiej, zeby fachowiec zreknął, zawsze lepiej dmuchnąć na zimne. Dzięki Carmelko. Tyle tych kubeczków, ze nie wiem co wybrać. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-11-21 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A okulary ![]() Cytat:
![]() Powodzenia! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moje dziecko przerodzilo sie w glodomora ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Vaniliowa,
![]() Natka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Dziewcycki kliki
![]() Brumek robię Twoje parówkowe serca z jajkiem
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ale sama sobie zarypałam ![]() ![]() Mam nadzieję, ze uda nam się to jeszcze wyćwiczyć.... ![]() Kajool dziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o to jak bardzo czujesz się samotna to ja Cię rozumiem... Przez siedem tygodni byłam z Radkiem sama. Tż wyjechał jak Mały miał niecałe dwa tygodnie. Jeśli chodzi o mnie to byłam przerażona tym faktem. DAłam radę, nie miałam wyjścia. NIE WYRABIAŁAM FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE> TO BYŁ BARDZO CIĘŻKI DLA MNIE CZAS. ![]() Kiedy Tż wraca? Czy Wy lecicie do niego? (przepraszam ale nie kojarzę jaka u Was sytuacja ![]() Wow! ![]() Cytat:
![]() Dla mnie czarna magia ![]() Jeszcze jestem nie w temacie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas działa ![]() Bo Radziu ostatnio zamiast główki dźwigać to tyłkiem szaleje! Nogi prostuje i pupą wywija ![]() A gdzie do Niemiec jedziecie? (jeśli można wiedzieć) ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Zadomowienie
|
Do butelek aventa jest taki smoczek oznaczony od 3 miesiaca. Ma 3 biegi: wolny, szybszy i najszybszy - w zależności od tego ktory ustawisz na nosek dziecka tak leci zawartosc butelki. Dedykowany jest do gestszych pokarmow, ale ja daje z niego takze mleko.
Gratuluje pierwszego zeba. Bylam u rodzicow. Oczywiscie tam moje dziecko bylo aniolkiem. Po powrocie do domu znow aniolkowi wyrosly rogi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
|
Natka
![]() Patik ja mam łyżeczke z hippa ![]() Dziękujemy za ząbkowe gratki i oklaski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
![]() Przyszła dzisiaj paczka z tymi kombinezonami dla Radzia. Jak otworzyłam pudełko to byłam załamana. Dziewczyny jaki syf! Tragedia! Śmierdzące ciucholandem, brudne, niemiłe w dotyku. Nie wiedziałam co robić. Myślałam, że zadzwonie i zrypie sprzedawce ![]() Ale wyprałam to, dwa razy, w persilu i lovelli, O niebo lepiej! Rzeczy wyglądają dobrze ![]() Ulżyło mi. Jak można taki syf komuś wysłać? Ja się pytam! W życiu bym komuś czegoś takiego nie zrobiła. Aż tak ciężko wrzucić do pralki? ![]() Radziu mi dał dzisiaj w kość. Na cycu śpi, wstanę to po 5-10minutach płacz. Prawie cały dzień taki mieliśmy. Zmęczona jestem ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienia
![]() TŻ wziął sobie urlop i pojedzie sam z Lilką, bo ja nawet skarpetki nie mogę założyć ![]() nieznacznie lepiej ![]() ![]() ![]() wygląda masakrycznie Cytat:
Ale nie zamartwiaj się, kłądź mała na swoich kolanach, albo właśnie pod ręcznikiem. Jeśli i w tej pozycji nie będzie chciała dźwigać to przeszłabym się do pediatry po skierowanie do neurologa. Lepiej zbadać niż się zamartwiać Dziewczyny kadrowe ![]() czy z powodu tego mojego wypadku mam szansę dostać jakieś odszkodowanie skoro jestem na urlopie macierzyńskim? Teściowa do mnei dziś wydzwania i mówi mi ze powinnam złożyć wniosek o odszkodowanie itd, ale mi się wydaje że nic mi się nie należy bo jestem na urlopie a nie w pracy.. Coś wiecie w tym temacie?
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
Vaniliowa gratulujemy ząbka!
dziękujęmy za odpowiedź, muszę zaopatrzyć się w smoczki do kleiku...
#1580 |
Zakorzenienie
|
Zaneta Ty masz jęczmień a ja popękany kącik ust, ( zajada czy jakoś tak)-
![]() You kurcze ale się teraz masz z tą nogą. Idź może do lekarza, co? Kciuki za jutrzejsze szczepienia. Idę się kąpać. Doopsko mi wrosło w fotel, a tż już chrapie. Dajcie namiary na oryginalną Sophie na all ![]()
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-21 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Zakorzenienie
|
Vaniliova Gratuluję ząbka
![]() ![]() Natka Trzymamy Kciuki za szczepienia ![]() Carmela te Nuka niekapki są super mój starszy miał wiele różnych ale te Nuka najbardziej lubił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Wtajemniczenie
|
monia-weź zmień ten avatar, wczoraj o mało nie rozwaliłam monitora
![]() babonik ![]() ja dostałam 2x paczkę z bebilonu2, bo nie wiedziałam i wypełniłam 2x ankietę w necie, i tam była próbka mleka, tak na raz, śliniaczek i książeczka, w hipp- była łyżeczka żółta, książeczka, większa książka taki poradnik, słoiczek i kody na produkty hipp wszystkie -20%, i 1 lub 2 saszetki herbaty, bobovita dostałam słoiczek, jedną lub 2 saszetki herbaty( nie pamiętam), poradnik, a i kaszkę, i tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
CO do ZOski, ja kupowalam w sklepie o tym
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Wtajemniczenie
|
Patik zaraz będziesz miała 400
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
![]() się robi cały czas ![]() Cytat:
niedobór witamin z gr. B - kup sobie najlepiej jakiś B complex. Zmykam, dobrej nocy! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Wtajemniczenie
|
Paticzku na zajady to witaminy z grupy B, jest też maść w aptece specjalna na zajady, ale nie pamiętam jak się nazywa,
tutaj Kochana masz domowe sposoby na zajady' http://spec.pl/zdrowie/leczenie/jak-...wymi-sposobami ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Vaniliowa ząbek już jest?? to gratulejszyn ![]() mam 3 stronki do nadrobienia, wybaczcie, teraz tak podczytuję |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny kochane, odczytałam właśnie maila od Cookie Monsters, że nie wiecie co się z nami dzieje i że się martwicie
![]() ![]() U nas dobrze, bardzo długo walczyliśmy z żółtaczką, zarówno w szpitalu jak i później, odwiedziliśmy chyba wszystkich możliwych lekarzy ale to już przeszłość, teraz Tymon to zdrowy, duży chłopak (chociaż wagi się czepiają, bo jest na 3 centylu) i jest źródłem radości dla swoich rodziców (choć także źródłem frustracji, ale o tym pewnie każda z Was się przekonała przy swoim dziecku ![]() Młody w ciągu dnia nie chce za bardzo spać i jak tylko coś jest nie wg jego planu dnia to zaczyna się awantura, za to w nocy potrafi przespać 9-10 h ![]() ![]() ![]() Pokrótce to tyle u nas, kochane mamuśki naprawdę bardzo Was przepraszam, że nie jestem z Wami na bieżąco ![]() Buziaki dla Was i Waszych pociech,życzymy Wam z młodym dużo zdrówka i radości ![]()
#1588 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobrze że już wieczór
![]() Tymek miał dziś kiepski dzień - prawie w całości go przepłakał i przemarudził. Nawet "gadać" ze mną nie chciał, choć zwykle to uwielbia. I bardzo słabo jadł, ale za to winię żelazo, które znowu zaczęłam podawać ![]() Ale teraz już śpi mój biedaczek i dobrze, bo na pewno go ten dzień porządnie zmęczył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My też codziennie na spacerki śmigamy ![]() Cytat:
![]() Śmacznego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Lady nasza zgubo
![]() ![]()
#1590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.