Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 20:52   #1321
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
udało się nadrobić dziś zakręcony dzień, bo byłam odwiedzić swoja pracę w nowej siedzibie. pojechałam bez małej bo obawiam się przeziębień. fajnie było pogadać, pośmiać sie ale dobrze mi i jeszcze nie mam ochoty wracać 11 lat juz zawodowo pracuję więc taki urlop macierzyński mi potrzebny, no i mojej dzidzi tez mamunia potrzebna.

a mała w nich tak wygląda
Ja pracuję 12 lat, właśnie mi tyle stuknęło. I mam już w sumie prawie rok przerwy, a do pracy raz chcę wracać, raz nie. Ale ogólnie chyba nie. Jeszcze nie teraz. Dobrze mi w domu z tym moim łobuzem, chociaż daje popalić.

A mała faktycznie nie jest taka mała, ślicznotka!

Wszystkie dzieci siedzą w leżaczkach, a mój nie. Już nie mam na niego siły.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Wypróbuję
Trochę trwało nim załapał, ale teraz czasem chce być tak owinięty i wtulony, że głowy nie widać. I to go naprawdę uspokaja.
Teraz wieczorkiem darł się nawet w kąpieli, po karmieniu, po włożeniu do łóżeczka. Dostał znow0u smoka, otuliłam go pieluszką, przykryłam kołderką... i cisza. W sumie włączyłam owieczkę i suszarkę, ale jutro spróbuję bez tego, bo jakoś sam się wycisza.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 20:52   #1322
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
hihih- spoko, za jakieś 2h będziemy

Mam mętlik przedszczepienny- niby byłam pewna , ze biorę darmówki, ale prosiłam jeszcze psiółę by skonsultowała z mamą co poleca (jest lekarzem z dr z immunów) no i poleca jak najbardziej krztuśca bezkomórkowego (to tylko w płatnej wersji), a dodatkowo pneumo i rota (bo będziemy chodzić do przedszkola) , meningo mówiła by sobie darować, ale właśnie nie wiem czemu. Ja myślałam by rota darować sobie...
ech
A jutro sczczep.

A warto kupować jeszcze małemu te owieczkę z bijącym sercem lub konika morskiego co Agnieszka polecała??? B znajomi coś chcą kupić w prezencie i tak sie nad tym zastanawiam. Ile dzieciaki z tego korzystają???
My jutro tez mamy szczepienie, tez bezplatne, szczerze mowiac boje sie jak cholera, mam nadz ze Mikul da rade bo inaczej ja nie dam a wtedy bedzie tam sajgon.
Stary 2011-11-21, 20:56   #1323
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mój wcina robi tylko przerwy na oddychanie i je maks do 7-8 minut, ale w takim tempie to ja sie nie dziwie..
Mój w sumie też je raczej krótko, chociaż różnie to z nim bywa. Ale spróbuję z bekaniem.
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
My jutro tez mamy szczepienie, tez bezplatne, szczerze mowiac boje sie jak cholera, mam nadz ze Mikul da rade bo inaczej ja nie dam a wtedy bedzie tam sajgon.
Lulla dacie radę , kciuki trzymam!

Stary 2011-11-21, 20:57   #1324
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie kumam zupełnie tego karmienia. Pytałam lekarza i dostałam ulotkę, tłumaczyła mi o tym glutenie, jego wprowadza się szybciej na piersi niż przy mm. I w wielu poradnikach przy mm piszą o wprowadzaniu owoców, skrobanych jabłek itd a przy piersi nie ma o tym ani słowa. Czyli że nie wolno??
Kto mi pomoże, bo ja bym chciała to wiedzieć .
ja tez nie kumam tego i nie wiem co i jak przy karmieniu mieszanym bo nigdzie o tym nie pisza wiecej karmie z piersi ale mm tez idzie wiec nie wiem do czego mialabym sie stosowac...
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
heh w sumie tak
A przyjeżdżajcie Z Zabrza autostradą to tylko pół godziny drogi
to ja tez sie wbijam na oblewanie ja mam blisko bo ty chyba gdzies z okolic chorzowa co

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 21:00   #1325
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Sorki, że znowu z doskoku, i o sobie ale sama jestem z Adasiem. Dziś wyjątkowo marudny, prawie cały dzień nie spał i strasznie dużo dziś ulewa nawet po beknięciu sporo ulewa, przebierałam go ze 3 razy a i siebie przy okazji też, a pieluchą za każdym karmieniem był okrywany, i pielucha mokra Chyba to przez ten katar, bo dziś to wyjątkowo marudny. W końcu udało mi go go uśpić w wózku po cycku, pospał z 5 min, oczywiście ulał, ale jeszcze pojeździłam trochę, włączyłam suszarkę z komórki i jakoś śpi, ciekawe ile, bo za pół godz kapiel
A mamuśki trzymajcie kciuki, bo będę pierwszy raz zupełnie sama kąpać Adasia, chłopak ma juz prawie 3 miechy, a to dopiero mój debiut
Natka przepisała mi pedi krople nasivin dla niemowląt i kropię, ale tylko do jutra, zapuszczam sól fiz i odciągam fridą i daję wit c w kropelkach. dziś juz 4 dzień a ja poprawy nie widzę, ciągle dużo mu wyciągam glutków, a w piątek mamy szczepienie. Mam nadzieję, ze wyzdrowieje do piątku
Ancia mój o 1,5 młodszy od Frania a my dopiero teraz kupiliśmy karuzelę, także myślę, że się jeszcze opłaca, tym bardziej, że da się później tą część kręcącą odkręcić a ta co zostaje służy jako lapmka nocna i lecą z niej melodyjki, to myślę, że się będzie używać dopuki będzie spać w łóżeczku, czyli liczę jakieś 2-3 lata
A mój też sam się nie uspokoi w bujaczku czy gdzie indziej sam odłożony, wręcz odwrotnie, włącza wtedy mega ryk, że go w całym bloku słychać i trzeba go wziąć na ręce, bo inaczej się nie uspokoi. Też próbowałam ignorować takie płacze, ale wysiadam po paru minutach
widzę, że temat pieluch, to powiem, że też używamy Dady biedronkowe, i czasami pampersy w promocji, bo normalnie to są dosyć drogie, a rozmiar jeszcze 3
Ancia miałam pisać wcześniej, że mi się śniłaś. Już dokładnie nie pamiętam tego snu, ale coś było, że jechałyśmy samochodem, chyba do Archinty i jakieś alko domowej roboty robiłaś, że niby na drogę Kurcze reszty nie pamiętam
Jak jutro będzie tak marudził i wył po południu to chyba zadzwonię do mamy żeby mnie zabrała do siebie, bo się wykończę, a dopiero 1 wieczór sama
Miki tez ulewal i to mega duzo, wymiotowal nawet czasami, po prostu chlust i wydawalo mi sie ze zwrocil polowe tego co zjadl, dostalismy taki zageszczacz bebilon nutrition i jest rewelacja, ani nie ulewa, ani nie wymiotuje, moze zapytaj swojej pediatry o to? bo to moze byc rzeczywiscie uciazliwe.

Cytat:
udało się nadrobić dziś zakręcony dzień, bo byłam odwiedzić swoja pracę w nowej siedzibie. pojechałam bez małej bo obawiam się przeziębień. fajnie było pogadać, pośmiać sie ale dobrze mi i jeszcze nie mam ochoty wracać 11 lat juz zawodowo pracuję więc taki urlop macierzyński mi potrzebny, no i mojej dzidzi tez mamunia potrzebna.

śmiałyście się z mojego snu o wizycie u Natki ostatnio dużo u mnie dziwnych snów. było już, że wpadłam w sam środek zamieszek policyjnych z kibolami i oberwałam od policji. ostatnio śniło mi się, że nas "ruskie" najechali, a wczoraj, że Niemcy. no za dużo "czasu honoru" chyba oglądam nas znowu

fluidki zdrowotne for you

jaki drugi koniec, jaki drugi koniec toż to rzut beretem ode mnie, no to może odwiedzisz mamuśki lubelskie, albo nam Piotrusia podrzucisz

no właśnie, jak myślałam o chrzcinach zimą to mnie ten kombinezon biały na raz zastanawiał a dwa - jak dziecku w takim lodowatym kościele zdjąć czapunię i jeszcze dać głowę wodą polać

za normowanie godzin spania. u nas tez wszystko jak w zegarku, czy dzień czy noc papu ma być co 3 godziny i ani chwili później

słodkie jak dla skrzacika.
my ostatnio takie dostaliśmy takie
http://www.google.pl/imgres?q=buty+l...x_KHvBg&zoom=1

Boska jest i taka malutka w tym bujaczku

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
gratulacje
walczysz jeszcze z laktacja?? jak sprawa z laktatorem sie zakonczyła bo jakos nie doczytałam

butki super
a mała cudna i jaka zadowolona w tym leżaczku

macie jakis dobry i sprawdzony krem na rozstepy?? bo nie wiem czym zwalczyc te na nogach
Sprobuj moze firmy Pharmaceris? stosowalam w ciazy i nic mi nie wyszlo i jest seria kremow po ciazy na rozstepy
Stary 2011-11-21, 21:00   #1326
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam z Bielendy SEXI MAMA mam i ten na brzuch i ten na biust Na brzuchu rozstępy ładnie bieleją i są dość płytkie a biust będę dopiero smarować od dzisiaj narazie jestem zadowolona

Kurcze zmiana pogody chyba idzie bo mnie dzisiaj wyjątkowo rana po cięciu ciągnie
to można myślisz te specyfiki przy karmieniu piersią ? Bo mam całą serie jeszcze z przed ciąży super działała naprawdę, celulitu po tym wcale nie miałam na udach i pośladkach do tego były mega jędrne
ahhh ale to były piękne czasy a teraz ten poorany brzuch...
na brzuch smaruje no-scar krem na blizy, i ładnie schodzą mi te rozstepy z brzucha, bieleją w super tempie i się zminiejszają, ale ujędrniła bym mój ten flaczek
Cytat:
Mój w sumie też je raczej krótko, chociaż różnie to z nim bywa. Ale spróbuję z bekaniem.!
spróbuj spróbuj, mój też przecież co godzine wstawał, teraz w nocy zawsze 2 godziny na żarcie, czasem 3 ale wtedy to obje się jak bąk

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 21:02   #1327
tusia872
Zadomowienie

Natka a gdzie kupowałas te kremy??

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-11-21, 21:02   #1328
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Mój w sumie też je raczej krótko, chociaż różnie to z nim bywa. Ale spróbuję z bekaniem.

Lulla dacie radę , kciuki trzymam!
Dziekuje

Cytat:
ja tez nie kumam tego i nie wiem co i jak przy karmieniu mieszanym bo nigdzie o tym nie pisza wiecej karmie z piersi ale mm tez idzie wiec nie wiem do czego mialabym sie stosowac...

to ja tez sie wbijam na oblewanie ja mam blisko bo ty chyba gdzies z okolic chorzowa co
Why wy tak daleko mieszkacie
Stary 2011-11-21, 21:04   #1329
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
to można myślisz te specyfiki przy karmieniu piersią ? Bo mam całą serie jeszcze z przed ciąży super działała naprawdę, celulitu po tym wcale nie miałam na udach i pośladkach do tego były mega jędrne
na brzuch smaruje no-scar krem na blizy, i ładnie schodzą mi te rozstepy z brzucha, bieleją w super tempie i się zminiejszają, ale ujędrniła bym mój ten flaczek

spróbuj spróbuj, mój też przecież co godzine wstawał, teraz w nocy zawsze 2 godziny na żarcie, czasem 3 ale wtedy to obje się jak bąk
czytałam ze mozna uzywac tych kremów przy karmieniu piersia

Stary 2011-11-21, 21:06   #1330
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Może jakaś oświecona mamuśka się trafi i nam tu wszystko rozpisze.
Cytat:
Ale mój tylko się budzi, dostanie smoka i śpi. Ale jedzenie obowiązkowo 2-3h. A stęka co 1h, czasem co pół. DLatego mówię, że ten smok to chyba więcej złego jednak .

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Małgosia też mam no scar, można go stosować przy karmieniu piersią??

Stary 2011-11-21, 21:07   #1331
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Można to przy karieniu stosować? Ja byłam u dermatologa to nic mi nie chciała przepisac- bo karmie...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 21:08   #1332
anciaahk
kosmitka

Cotka ja bliznę smarowałam, bo gin pozwolił, ale więcej ciała sie bałam.

Stary 2011-11-21, 21:20   #1333
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
walczysz jeszcze z laktacja?? jak sprawa z laktatorem sie zakonczyła bo jakos nie doczytałam
Dokupiłam części i od tego czasu z 2x go użyłam
A laktacja zdaje się,że lepiej. A jak u was?

A u was przy karmieniu mieszanym ile dzieci łącznie zjadają?

Cytat:
Ja kupiłam z Bielendy SEXI MAMA mam i ten na brzuch i ten na biust Na brzuchu rozstępy ładnie bieleją i są dość płytkie a biust będę dopiero smarować od dzisiaj narazie jestem zadowolona

Kurcze zmiana pogody chyba idzie bo mnie dzisiaj wyjątkowo rana po cięciu ciągnie
Hmmm muszę obadać temat. Na ulotce jest o tym ze mamy karmiące mogą?Boje sie czegos brac po tej wizycie u dermatolog

Cytat:

Cytat:
Cotka ja bliznę smarowałam, bo gin pozwolił, ale więcej ciała sie bałam.
Ja musze dużo smarowac- uda, piersi, boczki... brzuch... stad tez obawy

A ktoś sie dorobił naprawdę dużych rozstępów?

Wymianka.
Stary 2011-11-21, 21:21   #1334
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Trochę trwało nim załapał, ale teraz czasem chce być tak owinięty i wtulony, że głowy nie widać. I to go naprawdę uspokaja.
Teraz wieczorkiem darł się nawet w kąpieli, po karmieniu, po włożeniu do łóżeczka. Dostał znow0u smoka, otuliłam go pieluszką, przykryłam kołderką... i cisza. W sumie włączyłam owieczkę i suszarkę, ale jutro spróbuję bez tego, bo jakoś sam się wycisza.
Ale tą pieluszkę mu poprostu kładziesz na głowę?
Cięzkie dziala wytoczylaś. Zmasowany atak

Cytat:
Bedzie git. Znaczy nie będzie bo Mikul będzie pewnie płakał, ale Kochana będzie wszystko dobrze A. I Weź herbatkę. Ja wziełam i tylko ona uspokoiła Stefka. Smoczek nie.

To mówicie sexy mama i no scar? A to no scar to gdzie kupić? I ile to kosztuje?
Ja mam ten pharmasis tocoreduct czy jak to tam.. Pojemnośc 75ml więc po jednym efektu nie widzę. Mam też Palmer's, ale też narazie efektów brak.
Stary 2011-11-21, 21:24   #1335
anciaahk
kosmitka

Cotka na stronie Bielendy jest napisane:
"SEXY MAMA to specjalistyczna kuracja do pielęgnacji biustu oraz przeciw rozstępom na brzuchu, biodrach, pośladkach i udach o formule dostosowanej specjalnie do skóry kobiet w ciąży oraz po jej zakończeniu, polecana zwłaszcza od 4 miesiąca ciąży oraz w okresie karmienia piersią."

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Małgosia codziennie tak usypia, czasem sama owieczka. Ale właśnie nie wiem, czy to potrzebne.
A pieluszki nie kładę na głowę, tylko tak jakby owijam - trochę szyjkę, przytulam do policzka itd. Zaraz poszukam foty.

Stary 2011-11-21, 21:29   #1336
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Małgosia codziennie tak usypia, czasem sama owieczka. Ale właśnie nie wiem, czy to potrzebne.
A pieluszki nie kładę na głowę, tylko tak jakby owijam - trochę szyjkę, przytulam do policzka itd. Zaraz poszukam foty.
Jeśli go to uspakaja i ładnie zasypia, to potrzebne.
Możliwe, że potem to bedzie jego ulubiona pieluszka Syn, kuzynki mojego Tż ma swój ulubiony kocyk. Wszędzie go za sobą wlecze
A ta pieluszka jest świeża, czy pachnie Tobą?
Stary 2011-11-21, 21:30   #1337
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Asia, Sooniq słyszały?
Nati nie pisz dwa razy

Cytat:
No to mocne kciuki

Cytat:

Spoko Ja bardziej w stronę czeskiej granicy

Cytat:
Na opakowaniu pisze,że to jest dla kobiet w ciąży i po porodzie i jest tylko uwaga, że jak się karmi piersią to trzeba przedtem umyć brodawki

Cytat:
W rossmanie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 21:31   #1338
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka na stronie Bielendy jest napisane:
"SEXY MAMA to specjalistyczna kuracja do pielęgnacji biustu oraz przeciw rozstępom na brzuchu, biodrach, pośladkach i udach o formule dostosowanej specjalnie do skóry kobiet w ciąży oraz po jej zakończeniu, polecana zwłaszcza od 4 miesiąca ciąży oraz w okresie karmienia piersią."

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Małgosia codziennie tak usypia, czasem sama owieczka. Ale właśnie nie wiem, czy to potrzebne.
oooo. Co prawda ma jeszcze troche z vichie, ale jak sie skonczy to spróbuję innych, dzieki

Wymianka.
Stary 2011-11-21, 21:36   #1339
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Jeśli go to uspakaja i ładnie zasypia, to potrzebne.
Możliwe, że potem to bedzie jego ulubiona pieluszka Syn, kuzynki mojego Tż ma swój ulubiony kocyk. Wszędzie go za sobą wlecze
A ta pieluszka jest świeża, czy pachnie Tobą?
Próbowałam wszystkiego, byle tylko uspokajało i zwalniało moje ręce, pieluszka okazała się strzałem w 10. CO prawda teściowa to skrytykowała, ale mam to w nosie.
A pieluszka różnie, raz świeża, raz nie, nie ma reguły, bardziej mu chyba chodzi o wtulenie się w materiał niż zapach.
A z tą potrzebą to chodizło mi o włączanie suszarki, jutro spróbuję włączyć tylko owieczkę.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
oooo. Co prawda ma jeszcze troche z vichie, ale jak sie skonczy to spróbuję innych, dzieki
Ja mam mustelę, ale chyba tą zapobiegającą. Tak czy inaczej nie stosuję, bo mi się nie chce.

Stary 2011-11-21, 21:41   #1340
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie natka, ale w rosmanie jest coś koło 20zł za opakowanie na poszczególną partie ciała.

Cytat:
Małgosia też mam no scar, można go stosować przy karmieniu piersią??
na necie piszą że można, bratowa też mi poleciła, stosuje go od 4 tygodnia po porodzie, myje tylko dobrze ręce po użyciu co by małego nie dotykać.
Chociaż jakieś efekty widze, ale nie stosuje mega regularnie, raz na dwa dni, a pewnie jeśli częściej to szybciej by to schodziło, ale najzwyczajniej zapominam
mi się podoba w nim że rozjaśnia i nie są już krwiste a wyglądają jak już przyblakła blizna, ale przejeżdzając ręką po brzuchu czuje się dalej te doły... coraz mniejsze ale są... ciekawe czy naprawe kiedyś ich nie będę czuła i widziała ?

Cytat:

ja mam pięknie poorany brzuch, rozstepów jest hmm nie do zliczenia...

25.08.2011

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-11-21 o 21:42
Stary 2011-11-21, 21:45   #1341
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
świetne bamboszki Agatek zadowolona w tym leżaczku

Cytat:
Napisane przez indygo79
karuzela FP rainforest ma odkręcany pałąk, zostaję samo ustrojstwo z muzyczka starszych dzieci. a jak się obniży podłoge w łóżeczku to dziecko nie dosięgnie karuzeli

moja też ma zdejmowany pałąk i może zostać sama pozytywka
kiedy obniża się poziom łóżeczka? i na który? od razu na ten na samym dole ( ja mam 3poziomy) chyba w 5 miesiącu to za wcześnie?
Cytat:
yyy czy ja też mam krztuśca jak brałam płatne? Zupełnie nie obczajam tych szczepionek, ani trochę.

miałaś ale on w tych bezpłatnych też jest tyle że w płatnych jest tylko 2-3szczepy krztuśca a w bezpłatnej ileś tysięcy (o ile dobrze pamiętam)

Cytat:

Cotka ja mam okropne na brzuchu coś takiego jak pokazywałaś na razie smaruje mustellą ale efektu nie widzę żadnego

Cytat:
też tak owijam

Małgosia- też oglądałam dziś te zabawki w biedronce ale mnie się wydały bardzo duże- jak to ma byc przytulanka to mi się widzi za duża, poza tym najładniejsze były żyrafa i biedronka a te to już w ogóle strasznie nieporadne do przytulenia. A szkoda bo miałam ochotę na nie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 21:48   #1342
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Dokupiłam części i od tego czasu z 2x go użyłam
A laktacja zdaje się,że lepiej. A jak u was?

A u was przy karmieniu mieszanym ile dzieci łącznie zjadają?

Hmmm muszę obadać temat. Na ulotce jest o tym ze mamy karmiące mogą?Boje sie czegos brac po tej wizycie u dermatolog

ja juz te ostatnio nie walcze laktatorem nawet fajnie mi sie unormowalo bo u nas dojada gdzies od 30 - 60ml i to przewaznie wieczorem przed spaniem

rozstepy duze nie sa ale mam w nich uda piersi a nawet łydki

Stary 2011-11-21, 21:49   #1343
19natka88
Zakorzenienie

Szymon zatankował do pełna i padł w moim łóżku więc też już się będę żegnać Szczególnie, że zapewne czeka nas pobudka o 5 rano

Kolorowych mamuśki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 21:52   #1344
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbowałam wszystkiego, byle tylko uspokajało i zwalniało moje ręce, pieluszka okazała się strzałem w 10. CO prawda teściowa to skrytykowała, ale mam to w nosie.
A pieluszka różnie, raz świeża, raz nie, nie ma reguły, bardziej mu chyba chodzi o wtulenie się w materiał niż zapach.
A z tą potrzebą to chodizło mi o włączanie suszarki, jutro spróbuję włączyć tylko owieczkę.

Ja mam mustelę, ale chyba tą zapobiegającą. Tak czy inaczej nie stosuję, bo mi się nie chce.
Ale wiesz nie pomyslałam, coś w tym chyba jest bo jak owinę Stefana jego niebieskim kocykiem to też lepiej śpi...A co tu krytykować...ech Najważniejsze że działa.
Może być też tak że sama suszara podziała.
Stary 2011-11-21, 21:53   #1345
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Małgosia- też oglądałam dziś te zabawki w biedronce ale mnie się wydały bardzo duże- jak to ma byc przytulanka to mi się widzi za duża, poza tym najładniejsze były żyrafa i biedronka a te to już w ogóle strasznie nieporadne do przytulenia. A szkoda bo miałam ochotę na nie
własnie ja chciałam zyrafę, babcia chciała kupić na mikołaja
hmmm musze je sama zobaczyć
podobał mi sie jeszcze taki stolik edukacyjny co gra , można naciskać różne przyciski i się waham co lepsiejsze będzie

Cytat:
Szymon zatankował do pełna i padł w moim łóżku więc też już się będę żegnać Szczególnie, że zapewne czeka nas pobudka o 5 rano

Kolorowych mamuśki
twój też się o 5 budzi mój codziennie i oczy otwarte i chce gugać ale jakoś go do cycka przystawię, potem dam smoka, oczka otwiera ale widzi jeszcze ciemno , mama ma oczka zamknięte ( a go podglądam ) to usypia

dobranoc!

25.08.2011

Stary 2011-11-21, 21:53   #1346
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Kolorowych mamuśki
Dobranoc
Stary 2011-11-21, 22:00   #1347
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie natka, ale w rosmanie jest coś koło 20zł za opakowanie na poszczególną partie ciała.

na necie piszą że można, bratowa też mi poleciła, stosuje go od 4 tygodnia po porodzie, myje tylko dobrze ręce po użyciu co by małego nie dotykać.
Chociaż jakieś efekty widze, ale nie stosuje mega regularnie, raz na dwa dni, a pewnie jeśli częściej to szybciej by to schodziło, ale najzwyczajniej zapominam
mi się podoba w nim że rozjaśnia i nie są już krwiste a wyglądają jak już przyblakła blizna, ale przejeżdzając ręką po brzuchu czuje się dalej te doły... coraz mniejsze ale są... ciekawe czy naprawe kiedyś ich nie będę czuła i widziała ?

ja mam pięknie poorany brzuch, rozstepów jest hmm nie do zliczenia...
To widzę też nieciekawie.
U mnie taka tragedia, ze serio odkładam niedługo na jakiś laser albo inne takie zabiegi, bo normalnie jak ręką jadę to mam fakturę.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
świetne bamboszki Agatek zadowolona w tym leżaczku

[/B][/COLOR][/I]moja też ma zdejmowany pałąk i może zostać sama pozytywka
kiedy obniża się poziom łóżeczka? i na który? od razu na ten na samym dole ( ja mam 3poziomy) chyba w 5 miesiącu to za wcześnie?

miałaś ale on w tych bezpłatnych też jest tyle że w płatnych jest tylko 2-3szczepy krztuśca a w bezpłatnej ileś tysięcy (o ile dobrze pamiętam)

Cotka ja mam okropne na brzuchu coś takiego jak pokazywałaś na razie smaruje mustellą ale efektu nie widzę żadnego

:
ehhh.
Cytat:
ja juz te ostatnio nie walcze laktatorem nawet fajnie mi sie unormowalo bo u nas dojada gdzies od 30 - 60ml i to przewaznie wieczorem przed spaniem

rozstepy duze nie sa ale mam w nich uda piersi a nawet łydki
To ładnie. U nas niestety mój mały głód często chce więcej niż 60 i to też właśnie wieczorem dajemy, albo wieczorem i przy jakimś wyjściu/spacerze, stąd wychodzi aż 40-200ml. CHociaż to chyba i tak znośnie? Bo cycka w tym wypadku i tak je więcej.

Wymianka.
Stary 2011-11-21, 22:19   #1348
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

i jestes dalej z niego zadowolona? znaczy sie Amelka?
Jakie tam sa dzwieki?
:
ja jestem zadowolona, mała też lepiej zasypia przy melodyjkach. Zabieram konia na spacer, do samochodu - żeby A. czuła się bezpiecznie. A dźwięki są przyjemne (coś w stylu m. klasycznej), w tle słychać szum/pluskanie morza/wody.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
śliczny "brzydal"

Cytat:
Sprobuj moze firmy Pharmaceris? stosowalam w ciazy i nic mi nie wyszlo i jest seria kremow po ciazy na rozstepy
ja używałam i używam tej serii i jak dla mnie doopa
a jak Twoje zdrówko?

Cytat:
a gdzie i za ile można kupić?

Cytat:
A ktoś sie dorobił naprawdę dużych rozstępów?[/B]
cycki, uda, biodra....

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 22:22   #1349
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość

Minio u nas katarek ciągnie się już 3 tygodnie a pediatra nie widzi problemu, bo jak jesteśmy na wizycie to nosek czysty i ładnie oddycha. I jest dokładnie tak jak u Ciebie - niby nosek pusty, ale oddycha mu się ciężko i charczy. Zakraplam sól morską i odciągam fridą - czasami idą niezłe glutki, a czasami nic No i kicha ciągle. Było już kilka dni lepiej, a dzisiaj znowu wróciło. Zaczynam się zastanawiać czy to przypadkiem nie jest alergiczne?

u nas podobnie z katarem....za dnia nie ma nic....za to w nocy charczy i jest zatkany nosek...nawet nawilzacz kupilismy ale srednio pomaga....takze nie wiemod czego to moze byc..

[QUOTE=indygo79;30644755]

śmiałyście się z mojego snu o wizycie u Natki ostatnio dużo u mnie dziwnych snów. było już, że wpadłam w sam środek zamieszek policyjnych z kibolami i oberwałam od policji. ostatnio śniło mi się, że nas "ruskie" najechali, a wczoraj, że Niemcy. no za dużo "czasu honoru" chyba oglądam nas znowu

a mnie sie czesto sni ze TZ mnie zdradza....

jaki drugi koniec, jaki drugi koniec toż to rzut beretem ode mnie, no to może odwiedzisz mamuśki lubelskie, albo nam Piotrusia podrzucisz

no właśnie, jak myślałam o chrzcinach zimą to mnie ten kombinezon biały na raz zastanawiał a dwa - jak dziecku w takim lodowatym kościele zdjąć czapunię i jeszcze dać głowę wodą polać

trzeba podgrzac wode...

za normowanie godzin spania. u nas tez wszystko jak w zegarku, czy dzień czy noc papu ma być co 3 godziny i ani chwili później

słodkie jak dla skrzacika.
my ostatnio takie dostaliśmy takie
http://www.google.pl/imgres?q=buty+l...x_KHvBg&zoom=1

ale slodko wyglada...a te buciki....ach... [
/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

A u nas bez zmian, katar niestety jest i wcale się nie zmniejsza, najgorzej w nocy, ma wtedy tak zatkany noc, że nie może normalnie spać, i się wybudza bidulek a widać, że śpiący, odciągam mu w nocy przed karmieniem fridą, ale i tak za godz czy dwie znów nie ma jak oddychać bidulek, w dzień też często muszę odciągać, a drze się przy tym jak opętany, mam nadzieję, że nie robię mu przy tym krzywdy
Mam pyt do mamusiek którym dzieciaczki miał/mają katar: jak to u Was się objawia? tzn cieknie im z noska jakaś wydzielina? I ile razy na dzień odciągacie fridą czy gruszką? Bo u mnie jest tak, że jak się na pierwszy rzut oka spojrzy to nie widać w nosku nic, jakby był czyściutki, tylko słychać że zapchany i charczy, no ale jak zacznę ciągnąć to takie ilości wyciągam ostatnio, że szok, no to wychodzi na to, że te glutki są tak głęboko schowane i nie wiem czy to normalne? A i ile czasu u Was trwał ten katarek?
pisalam wyzej o naszym katarku....ja uzywam kropel, fridy i masci majerankowej...i to wszystko uzywamy w nocy....
I katarek jest od miesiaca ......

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
mały ma obustronną dysplazję
musimu go teraz rzetelnie pieluszkować i kontrola za 2 miechy
ech....

kochana trzymaj sie bedzie dobrze....a my z Olivka trzymamy kciuki za pieluszkowanie...

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
leżaczek TAKI
ja ide we środe
no fajny lezaczek....

Cytat:
Matka-wariatka zakupiła wagę może koś chce wpaść na ważenie ?
o ja....ale masz fajnie....ja tez mialam w planie kupno...ale tz powiedzial ze wtedy mala lezalaby caly dzien na wadze....

Cytat:

Wszystkie dzieci siedzą w leżaczkach, a mój nie. Już nie mam na niego siły.

moja tylko wtedy siedzi jak zrobi koope....i jak jestem w kuchni i gotuje lub zmywam...ale musze jej opowiadac wszystko co robie...i nawet spiewam przy tym....a zeby zasnela w lezaczku to moge zapomniec....
Takze Aniu moze jeszcze przyjedzie na niego pora....
Stary 2011-11-21, 22:27   #1350
stokrotka_
Zadomowienie

hej hej.... dotarłam

dzięki za odpowiedzi w sprawi pampków. spróbuje te rosmannowe i te premium ..albo wezmę każde po małej paczce

ja dziś powywaałam co che zabrać..i się załamałam..jutro będzie ostra selekcja moich ciuchów.. Saruni biorę wszystko ..bo jak nie wezmę to wyrośnie..

a dziś byliśmy na zakupkach...mąż mi sprezentował perfumki.. a nam (czyt.sobie...) rowerek taki miejscowy do ćwiczeń... "jeździłam trochę oglądając tv..zmachałam się..a kalorii spaliłam tyle co nic

aa i spotkaliśmy "Mikołaja" Sara ma fotkę zrobioną
jak siadła mu na kolana i zobaczyła światełka wokół itd.. to normalnie zapomniała o rodzicachchyba w domu światełka porozwieszam szybko...bo dziecko zakochane w nich

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ale super z wyjazdem a Ty w pl gdzie masz rodzinke?
ja jestem z okolic Wrocławia
też się ciesze.. chociaż już ryczałam..jak ja tyle bez męża wytrzymam.. i że może źle zrobiłam jednak..Sara prawie miesiąc nie będzie Taty widziała... ehh... sama nie wiem. duża radość..poplątana z coraz większymi wyrzutami sumienia.. i ..już rycze

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
zapomniałam widzis zo tym płynie a musicie mieć taki specjalnie mocno nawilżający?
Bo jeżeli nie to ja polecam Hipp, albo Jonhson fioletowy (ten na dobre spanie)

nie musimy..ale ja leń..a Sara niecierpliwa.. i dzięki oliotum niczym ją nie smaruje po kąpieli a skórę ma super. kupiłam dziś małą butelkę..i wezmę. ale chce coś w pl spróbować. hipp mam mleczko...ale prawie nie używam.. w każdym razie uczulenia nie ma. spróbuje ten płyn też bo kilka z Was poleciło

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej mamusie...

Melduj sie ze zyje.... jeszcze

Powoli chyba zaczynam ogarniac dwoje dzieci

super!! i podziwiam za ogarnięcie 2ki

Kiary kupkowe problemy zazegnane..
Nie robila chyba tydzien a potem jak walnela to po pachy

to tak jak Sara hehe
a wogóle to po szpitalu ja miałam problem z załatwianiem się i mam z apteki tabletki senokot.. można podczas karmienia. wzięłam 2 na nc w czwartek a w pt wieczorek mega kupa u Sary

na wypadajace wlosy polecam picie herbatki z pokrzywy..
Pomogla mi po pierwszej ciazy... Tylko tez musi byc pita regularnie tak z kubek -dwa dziennie...

nowa mantra..... maliny przetrwałam...może i z tym dam radę

stokrotko..zazdraszczam wyjazdu do PL..... i zycze udanego wypoczynku
A i pisalas o spirali... Tutaj bedziesz zakladac..? dowiadywalas sie juz gdzie mozna i ile to kosztuje i wogole jak to wyglada...???
dzięki

tak będę w dublinie zakładała.. wychodzi taniej niż w pl...i pewniej bo na miejscu w razie czego..
będę zakładała u mojego gina ciążowego..(był moim GP,,dr. Dybkowski) koszt to 120e spiralka i tyle samo założenie jej.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

hej.......zazdroszc ze wyjazdu....my za 4 tygodnie jedziemy...jak juz wyprobujesz pampersow to daj znak jakich uzywasz bo tez jestem ciekawa....

A moja Olivka jakas godzine temu odwalila mi koncert....byla pora karmienia i chcialam jej dac juz butle a ta zaczela sie drzec wnieboglosy.....i nie wiem o co jej chodzilo....w miedzyczasie bardzo glosno przylykala sline.......po 20 min dopiero wziela smoka z butli do buzi.....tak patrzylam na te wykresy dot skokow....i jestesmy w 11 tyg,....az sie boje....
jak będę miała jakiś dostęp do neta...to dam znać napewno. zleci Tobie-zobaczysz..

oby było ok z Olivką już. mi wczoraj moja księżniczka zakoncertowała..nie chciała cyca.. w końcu złapała herbatki troszkę,potem smoka i cyca po jakimś czasie.. nie wiem..moze to zgaga jakaś?? coś dziewczyny pisaly,że wieczorem się pojawiać może

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Co sądzicie o TYCH butkach?
te początkowe są b.fajne.. Sara ma kilka par..jako kapciuszki i nieraz na drogę ..mają takie gumeczki ,że nie spadają z nóżek. te przy końcu muszą być dopasowane...bo innaczej się gubią
moja Sara ma chyba z 10 par butów matka wariatka ze mnie..

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
mały ma obustronną dysplazję
musimu go teraz rzetelnie pieluszkować i kontrola za 2 miechy
ech....
kochna..jeśli nikt nic wcześniej nie zauważył..to pewnie jest to niski stopień. ale koniecznie pieluszkuj i dbaj o to. by się nie pogorszyło. napewno bedzie dobrze. 3 mam kciuki!!!

Cytat:
ech
A jutro sczczep.

A warto kupować jeszcze małemu te owieczkę z bijącym sercem lub konika morskiego co Agnieszka polecała??? B znajomi coś chcą kupić w prezencie i tak sie nad tym zastanawiam. Ile dzieciaki z tego korzystają???
kciuki za szep

my mamy konika ..i Sara już się zaprzyjaźniła z nim koleżanki dzieciolek miał do spania go prawie do 2 lat

Cytat:

fajne buciki... a Niuńka prześliczna

Cytat:
kciuki za Mikulka. dzieciolki są dzielniejsze niż Mamy

Cytat:

Sara też! usypia z pieluchą ..albo z kocykiem żabką ale na noc wole dać pieluszkę bo tym się nie da przydusić itd.. z tym,że moja woli pieluszki z moim zapachem..wiec daje jej taką co podstawiam pod cyca w czasie karmienia.. i działa u nas

Małgosia
Stasiek cudny!! wogóle wczoraj miałam na kolanach Sarę i oglądałam fotki..i mówię do Sary "patrz jaki przystojniak.. moje dziecko zamilkło.. nie wiem ile i co dojrzała...ale zapatrzyła się..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości