|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
A mała faktycznie nie jest taka mała, ślicznotka! Wszystkie dzieci siedzą w leżaczkach, a mój nie. Już nie mam na niego siły. Trochę trwało nim załapał, ale teraz czasem chce być tak owinięty i wtulony, że głowy nie widać. I to go naprawdę uspokaja. Teraz wieczorkiem darł się nawet w kąpieli, po karmieniu, po włożeniu do łóżeczka. Dostał znow0u smoka, otuliłam go pieluszką, przykryłam kołderką... i cisza. W sumie włączyłam owieczkę i suszarkę, ale jutro spróbuję bez tego, bo jakoś sam się wycisza.
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1323 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
, kciuki trzymam!
|
|
|
#1324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie wiem co i jak przy karmieniu mieszanym bo nigdzie o tym nie pisza wiecej karmie z piersi ale mm tez idzie wiec nie wiem do czego mialabym sie stosowac...Cytat:
ja mam blisko bo ty chyba gdzies z okolic chorzowa co
|
|
|
#1325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super działała naprawdę, celulitu po tym wcale nie miałam na udach i pośladkach do tego były mega jędrne ![]() ahhh ale to były piękne czasy a teraz ten poorany brzuch... na brzuch smaruje no-scar krem na blizy, i ładnie schodzą mi te rozstepy z brzucha, bieleją w super tempie i się zminiejszają, ale ujędrniła bym mój ten flaczek Cytat:
|
|
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
Natka a gdzie kupowałas te kremy??
|
|
#1328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1330 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Małgosia też mam no scar, można go stosować przy karmieniu piersią??
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 |
|
kosmitka
|
Cotka ja bliznę smarowałam, bo gin pozwolił, ale więcej ciała sie bałam.
|
|
#1333 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A laktacja zdaje się,że lepiej. A jak u was? A u was przy karmieniu mieszanym ile dzieci łącznie zjadają? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ktoś sie dorobił naprawdę dużych rozstępów? |
||||
|
|
|
#1334 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cięzkie dziala wytoczylaś. Zmasowany atak ![]() Cytat:
To mówicie sexy mama i no scar? A to no scar to gdzie kupić? I ile to kosztuje? Ja mam ten pharmasis tocoreduct czy jak to tam.. Pojemnośc 75ml więc po jednym efektu nie widzę. Mam też Palmer's, ale też narazie efektów brak.
|
|
#1335 |
|
kosmitka
|
Cotka na stronie Bielendy jest napisane:
"SEXY MAMA to specjalistyczna kuracja do pielęgnacji biustu oraz przeciw rozstępom na brzuchu, biodrach, pośladkach i udach o formule dostosowanej specjalnie do skóry kobiet w ciąży oraz po jej zakończeniu, polecana zwłaszcza od 4 miesiąca ciąży oraz w okresie karmienia piersią." ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Małgosia codziennie tak usypia, czasem sama owieczka. Ale właśnie nie wiem, czy to potrzebne. A pieluszki nie kładę na głowę, tylko tak jakby owijam - trochę szyjkę, przytulam do policzka itd. Zaraz poszukam foty.
|
|
#1336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możliwe, że potem to bedzie jego ulubiona pieluszka Syn, kuzynki mojego Tż ma swój ulubiony kocyk. Wszędzie go za sobą wlecze A ta pieluszka jest świeża, czy pachnie Tobą?
|
|
#1337 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bardziej w stronę czeskiej granicy![]() Cytat:
![]() W rossmanie
|
|||
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1339 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
A pieluszka różnie, raz świeża, raz nie, nie ma reguły, bardziej mu chyba chodzi o wtulenie się w materiał niż zapach. A z tą potrzebą to chodizło mi o włączanie suszarki, jutro spróbuję włączyć tylko owieczkę. Ja mam mustelę, ale chyba tą zapobiegającą. Tak czy inaczej nie stosuję, bo mi się nie chce.
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie natka, ale w rosmanie jest coś koło 20zł za opakowanie na poszczególną partie ciała.
na necie piszą że można, bratowa też mi poleciła, stosuje go od 4 tygodnia po porodzie, myje tylko dobrze ręce po użyciu co by małego nie dotykać. Chociaż jakieś efekty widze, ale nie stosuje mega regularnie, raz na dwa dni, a pewnie jeśli częściej to szybciej by to schodziło, ale najzwyczajniej zapominam ![]() mi się podoba w nim że rozjaśnia i nie są już krwiste a wyglądają jak już przyblakła blizna, ale przejeżdzając ręką po brzuchu czuje się dalej te doły... coraz mniejsze ale są... ciekawe czy naprawe kiedyś ich nie będę czuła i widziała ? ja mam pięknie poorany brzuch, rozstepów jest hmm nie do zliczenia...
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-11-21 o 21:42 |
|
|
|
#1341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
świetne bamboszki
Agatek zadowolona w tym leżaczku ![]() Cytat:
moja też ma zdejmowany pałąk i może zostać sama pozytywka kiedy obniża się poziom łóżeczka? i na który? od razu na ten na samym dole ( ja mam 3poziomy) chyba w 5 miesiącu to za wcześnie?Cytat:
miałaś ale on w tych bezpłatnych też jestCytat:
coś takiego jak pokazywałaś na razie smaruje mustellą ale efektu nie widzę żadnego Cytat:
![]() Małgosia- też oglądałam dziś te zabawki w biedronce ale mnie się wydały bardzo duże- jak to ma byc przytulanka to mi się widzi za duża, poza tym najładniejsze były żyrafa i biedronka a te to już w ogóle strasznie nieporadne do przytulenia. A szkoda bo miałam ochotę na nie
|
|
#1342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet fajnie mi sie unormowalo bo u nas dojada gdzies od 30 - 60ml i to przewaznie wieczorem przed spaniem rozstepy duze nie sa ale mam w nich uda piersi a nawet łydki
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Szymon zatankował do pełna i padł w moim łóżku więc też już się będę żegnać
![]() Kolorowych mamuśki |
|
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może być też tak że sama suszara podziała.
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmmm musze je sama zobaczyć podobał mi sie jeszcze taki stolik edukacyjny co gra , można naciskać różne przyciski i się waham co lepsiejsze będzie Cytat:
mój codziennie i oczy otwarte i chce gugać ale jakoś go do cycka przystawię, potem dam smoka, oczka otwiera ale widzi jeszcze ciemno , mama ma oczka zamknięte ( a go podglądam ) to usypia dobranoc!
|
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie taka tragedia, ze serio odkładam niedługo na jakiś laser albo inne takie zabiegi, bo normalnie jak ręką jadę to mam fakturę. Cytat:
To ładnie. U nas niestety mój mały głód często chce więcej niż 60 i to też właśnie wieczorem dajemy, albo wieczorem i przy jakimś wyjściu/spacerze, stąd wychodzi aż 40-200ml. CHociaż to chyba i tak znośnie? Bo cycka w tym wypadku i tak je więcej. |
||
|
|
|
#1348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- śliczny "brzydal" Cytat:
a jak Twoje zdrówko? Cytat:
cycki, uda, biodra.... |
|||
|
|
|
#1349 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas podobnie z katarem....za dnia nie ma nic....za to w nocy charczy i jest zatkany nosek...nawet nawilzacz kupilismy ale srednio pomaga....takze nie wiemod czego to moze byc.. ![]() [QUOTE=indygo79;30644755] śmiałyście się z mojego snu o wizycie u Natki ostatnio dużo u mnie dziwnych snów. było już, że wpadłam w sam środek zamieszek policyjnych z kibolami i oberwałam od policji. ostatnio śniło mi się, że nas "ruskie" najechali, a wczoraj, że Niemcy. no za dużo "czasu honoru" chyba oglądam nas znowu a mnie sie czesto sni ze TZ mnie zdradza.... jaki drugi koniec, jaki drugi koniec toż to rzut beretem ode mnie, no to może odwiedzisz mamuśki lubelskie, albo nam Piotrusia podrzuciszno właśnie, jak myślałam o chrzcinach zimą to mnie ten kombinezon biały na raz zastanawiał a dwa - jak dziecku w takim lodowatym kościele zdjąć czapunię i jeszcze dać głowę wodą polać ![]() trzeba podgrzac wode... ![]() za normowanie godzin spania. u nas tez wszystko jak w zegarku, czy dzień czy noc papu ma być co 3 godziny i ani chwili później ![]() słodkie my ostatnio takie dostaliśmy takie http://www.google.pl/imgres?q=buty+l...x_KHvBg&zoom=1 a mała w nich tak wygląda ![]() ale slodko wyglada...a te buciki....ach... Cytat:
I katarek jest od miesiaca ...... Cytat:
kochana trzymaj sie bedzie dobrze....a my z Olivka trzymamy kciuki za pieluszkowanie... ![]() Cytat:
![]() o ja....ale masz fajnie....ja tez mialam w planie kupno...ale tz powiedzial ze wtedy mala lezalaby caly dzien na wadze.... ![]() Cytat:
moja tylko wtedy siedzi jak zrobi koope....i jak jestem w kuchni i gotuje lub zmywam...ale musze jej opowiadac wszystko co robie...i nawet spiewam przy tym....a zeby zasnela w lezaczku to moge zapomniec.... ![]() Takze Aniu moze jeszcze przyjedzie na niego pora....
|
|
#1350 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej hej.... dotarłam
dzięki za odpowiedzi w sprawi pampków. spróbuje te rosmannowe i te premium ..albo wezmę każde po małej paczce ja dziś powywaałam co che zabrać..i się załamałam..jutro będzie ostra selekcja moich ciuchów.. Saruni biorę wszystko ..bo jak nie wezmę to wyrośnie.. a dziś byliśmy na zakupkach...mąż mi sprezentował perfumki.. a nam (czyt.sobie...) rowerek taki miejscowy do ćwiczeń... "jeździłam trochę oglądając tv..zmachałam się..a kalorii spaliłam tyle co nic ![]() ![]() aa i spotkaliśmy "Mikołaja" Sara ma fotkę zrobionąjak siadła mu na kolana i zobaczyła światełka wokół itd.. to normalnie zapomniała o rodzicach ![]() ja jestem z okolic Wrocławia też się ciesze.. chociaż już ryczałam..jak ja tyle bez męża wytrzymam.. i że może źle zrobiłam jednak..Sara prawie miesiąc nie będzie Taty widziała... ehh... sama nie wiem. duża radość..poplątana z coraz większymi wyrzutami sumienia.. i ..już rycze Cytat:
nie musimy..ale ja leń..a Sara niecierpliwa.. i dzięki oliotum niczym ją nie smaruje po kąpieli a skórę ma super. kupiłam dziś małą butelkę..i wezmę. ale chce coś w pl spróbować. hipp mam mleczko...ale prawie nie używam.. w każdym razie uczulenia nie ma. spróbuje ten płyn też bo kilka z Was poleciło Cytat:
![]() tak będę w dublinie zakładała.. wychodzi taniej niż w pl...i pewniej bo na miejscu w razie czego.. będę zakładała u mojego gina ciążowego..(był moim GP,,dr. Dybkowski) koszt to 120e spiralka i tyle samo założenie jej. Cytat:
![]() oby było ok z Olivką już. mi wczoraj moja księżniczka zakoncertowała..nie chciała cyca.. w końcu złapała herbatki troszkę,potem smoka i cyca po jakimś czasie.. nie wiem..moze to zgaga jakaś?? coś dziewczyny pisaly,że wieczorem się pojawiać może ![]() Cytat:
moja Sara ma chyba z 10 par butów matka wariatka ze mnie.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my mamy konika ..i Sara już się zaprzyjaźniła z nim koleżanki dzieciolek miał do spania go prawie do 2 lat fajne buciki... a Niuńka prześliczna Cytat:
![]() Cytat:
ale na noc wole dać pieluszkę bo tym się nie da przydusić itd.. z tym,że moja woli pieluszki z moim zapachem..wiec daje jej taką co podstawiam pod cyca w czasie karmienia.. i działa u nas ![]() Małgosia Stasiek cudny!! wogóle wczoraj miałam na kolanach Sarę i oglądałam fotki..i mówię do Sary "patrz jaki przystojniak.. moje dziecko zamilkło.. nie wiem ile i co dojrzała...ale zapatrzyła się.. ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

dziś zakręcony dzień, bo byłam odwiedzić swoja pracę w nowej siedzibie. pojechałam bez małej bo obawiam się przeziębień. fajnie było pogadać, pośmiać sie ale dobrze mi i jeszcze nie mam ochoty wracać

??
ale sama jestem z Adasiem. Dziś wyjątkowo marudny
, prawie cały dzień nie spał i strasznie dużo dziś ulewa
, a pieluchą za każdym karmieniem był okrywany, i pielucha mokra
za normowanie godzin spania. u nas tez wszystko jak w zegarku, czy dzień czy noc papu ma być co 3 godziny i ani chwili później 

spróbuje te rosmannowe i te premium ..albo wezmę każde po małej paczce