|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dlaczego nie chudnę???
Szczupła osoba może tak samo wyrobić sobie mięśnie jak osoba otyła. To że ktoś waży 80kg to nie znaczy że łatwiej mu się wyrzeźbić bo 'ma z czego' niż osobie ważącej 50 kg która 'nie ma z czego'. Ja nawet jestem zdania że szczupłej osobie łatwiej to zrobić bo nie musi się najpierw pozbywać tłuszczu tylko od razu może się wziąć za rzeźbienie ciałka- pozostaje kwestia ćwiczeń. Mam wrażenie, że momentami piszesz rzeczy, o których nie masz pojęcia.
|
|
#692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Youdith helllooo |
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Ale Ty napisałaś że, "jeśli szczupła osoba zastosuje dietę restrykcyjną to nie wyrobi mięśni bo z czego..."
Jeżeli osoba otyła zastosuję restrykcyjną dietę to też nie wyrobi mięśni. Restrykcyjna dieta wg. Ciebie to białkowa? to białkowa czy restrykcyjna? Na restrykcyjnej diecie tzn. o ujemnym bilansie kalorycznym nikt mięśni nie wyrobi. Na białkowej która jest dietą ujemną tez nikt mięśni nie rozbuduje. Można co najwyżej spalić tłuszcz i sprawić, że mięśnie które posiadamy będą lepiej widoczne, osobie chudszej będzie łatwiej, osobie grubszej trudniej a mam wrażenie że Ty myślisz, że tłuszcz w mięśnie zamienisz.
|
|
#694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykładowy jadłospis: Śniadanie – szklanka maślanki, 3 suchary z 3 plasterkami szynki z indyka, pół pomidora, - jajko na twardo, filiżanka kawy bez cukru II Śniadanie – mały jogurt naturalny, pomarańcze, - miseczka twarożku light z natką pietruszki Obiad – 200 gram upieczonej piersi indyka, pół kubka sałatki owocowej, - porcja ryby z grilla, sałata z oliwą i sokiem z cytryny Kolacja - 50 gram serka wiejskiego z dwoma łyżkami stołowymi szczypiorku - Jajko na twardo, czerwona herbata ewentualnie sok pomidorowy. może nie jest bardzo restrykcyjna ,ale na pewno ma mało kalorii i jest białkowa (ileż ona może zawierać kalorii 1200/1500)a stosując ją + ćwicząc można schudnąc i wyrzeźbić mięśnia.Jednak jeśli Ty uważasz inaczej to ok żyjemy w wolnym kraju każdy ma prawo mieć własne zdanie Ps a co do szczupłych osób to jęśli zastosują ww(mogą ją lekko zmodyfikować zwiększając kaloryczność) dietę to też mogą wyrzeźbić mięśnie.wiadomo że i u jednych i drugich trzeba dużo wysiłku i samodyscypliny.A Sposób w jaki to będą robić wydaje mi się,że plan jest indywidualny dla każdego.I tak na marginesie tematem tego forum jest odchudzanie, a nie wyrabianie mięśni
|
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
millenka80 - bardzo podoba mi się dieta białkowa o któej piszesz i uważam że ma idealną kaloryczność, ja w związku z tym, że mam problemy z jelitami na śniadanie dorzuciłabym sporo błonnika.
Szkoda że na tej stronce jest tylko jeden przykładowy jadłospis;/ "200 gram upieczonej piersi indyka" mogłaby być usmażona na oleju?
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#697 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim odchudzającym( i nie tylko)jak postępy w diecie.U mnie ok dzisiaj robię sobie dzień dobrodziejstwa,udało mi się tydzień przetrwać na diecie schudłam 1kg więc pokusiłam się wczoraj na upieczenie serniczka dietetycznego(w sumie u mnie wszyscy go jedzą) i na pewno popołudniu skuszę się na kawałek do tego pyszna kawa inka z cynamonem
|
|
|
|
|
#698 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj miałam bardzo zabiegany dzień - zupełnie niespodziewanie - poza śniadaniem nie zjadłam żadnego porządnego posiłku, bo nie miałam gdzie i kiedy, tylko jogurt naturalny i kilka wafli ryżowych...
|
|
|
|
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
Rozumie Cię doskonale też mam takie dni,cieszę się że jesteś i się nie poddajesz. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ładna pogoda idealna na spacer dlatego mam zamiar pójść i spalić trochę kalorii bo dziś zjem na pewno więcej niż w zwykły dzień ,oczywiście bez przesady, ale uważam że nie mogę całkowicie wyeliminować przyjemności
!! Życzę Ci udanej niedzieli!! |
|
|
|
|
#700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i znalazłam jest tam 8 dniowa dieta z rozpisanym jadłospisem może Cię zainteresuje i na pewno jest w niej więcej błonnika http://fitness.magicsport.pl/887,die...e,brzucha.html pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kocham Was też mam doła, nie mam pracy i brak mi motywacji do dalszego odchudzania Ale spokojnie laski, jutro będzie lepiej![]()
|
|||
|
|
|
|
#702 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty kochana naprawdę musisz zmienić nastawienie, wiem, że to trudne, ale działa pomyśl, że odżywiasz się i ćwiczysz nie po to, żeby schudnąć, tylko żeby żyć zdrowiej, albo raczej, że jeśli na razie nie chudniesz to przynajmniej Twój organizm jest zdrowszy i daję głowę, że w końcu ruszy
|
|
|
|
|
|
#704 |
|
Rozeznanie
|
Och kobitki u mnie motywacja nawet jest(raz większa raz mniejsza ) ,a jeszcze jak widzę efekty w sumie zgubiłam 12 kg to niby wszystko jest ok ,tylko czasem szlak mnie trafia że ja muszę na wszystko(jedzenie) uważać, dużo ćwiczyć a tylko 1 czasem 0,5kg tygodniowo tracę,a na przykład moja kuzynka je wszystko wcale to nie jest jakieś zdrowe jedzenie nie ćwiczy urodziła dziecko,a wyrazy tj. dieta,rozstępy,czy dodatkowe kilogramy nie wspomnę o cellulicie są dla niej jakieś z innej planety ona ich wręcz nie rozumie.
Ale cóż wszyscy nie możemy być tacy sami taki ludzki los. dobra dosyć narzekania jak to mówiła Scarlett z przeminęło z wiatrem" jutro też jest dzień"więc od jutra powtórka z rozrywki!
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co w zyciu jest sprawiedliwe? U mnie dziś rano 2 kanapki z pełnoziarnistego pieczywa, z chudą wędliną, pomidorem i ogórkami kiszonymi (po prostu je uwielbiam ). Potem zielona herbata, a teraz myślę, czy nie zrobię sobie w ramach drugiego śniadania szybkiej surówki z jabłka mi marchewki - powiem wam, że niby prosta rzecz, ale mi naprawdę smakuje wolę to, niż zjeść osobno jabłko
|
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#707 |
|
Rozeznanie
|
Jak tam zrzucanie kilosków ja już po obiadku zjadłam zapiekankę warzywną byłam też na spacerze teraz myślę o kolacji ale chyba zrobie sałatkę z krewetkami uwielbiam je.Miałam iść na basen ale przełożyłam go na jutro.Ps Youdith jak tam
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że YOUdith się nie poddała
![]() ja właśnie zjadłam grejpfruta i też myślę o spacerze... a potem standardowy trening
|
|
|
|
|
#709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Jakie robisz ćwiczenia i na jakie partie ciała. |
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
HEHE
|
|
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw rozgrzewka i ćwiczenia na talię - skręty tułowia itp. potem biorę dwie butelki półtora litrowe i robię kilka serii podnoszeń (bo mam problem z rękami
). Potem brzuszki z różnym stopniem trudności (nie wiem jak to nazwać, ale to ani A6W ani zwykłe brzuszki). Potem nożyce. Dalej 30minut hula-hop, potem 30minut rowerka stacjonarnego lub skakanka. Nie wiem, czy to dobry zestaw, ale na nim spadły mi kilogramy i tego się trzymam Cytat:
|
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim marzeniem jest zgrabna figura, wcięcie w talii, rozmiar spodni 38...możliwość założenia na siebie wszystkiego bez obaw, że w czymś wyglądam niekorzystnie... Mam szerokie biodra, duuuży tyłek, masywne uda, praktycznie nie mam talii...wyglądam niezgrabnie i wydaje mi się, że po prostu jestem duża. Chciałabym być super laską, tak jak kiedyś...kiedyś faceci oglądali się za mną, dziś nikt nawet na mnie nie patrzy
|
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- [QUOTE=AnULka248;30644254]Najpierw rozgrzewka i ćwiczenia na talię - skręty tułowia itp. potem biorę dwie butelki półtora litrowe i robię kilka serii podnoszeń (bo mam problem z rękami ). Potem brzuszki z różnym stopniem trudności (nie wiem jak to nazwać, ale to ani A6W ani zwykłe brzuszki). Potem nożyce. Dalej 30minut hula-hop, potem 30minut rowerka stacjonarnego lub skakanka. Nie wiem, czy to dobry zestaw, ale na nim spadły mi kilogramy i tego się trzymam No no świetne ćwiczenia ja niestety tyle nie ćwiczę u mnie max dziennie to 45min+spacer,nie mam także żadnych przyrządów więc jestem zdana na siebie,ale daję radę ćwiczę brzuszki,rowerek,przysiad y,skręty i wiele innych ,a także chodzę po schodach . Planuję także zacząć biegać. muszę stwierdzić bravo i gratulacje tak trzymać!!!
|
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo się zakocham i będę żyć miłością, albo nic nie będzie z tego odchudzania Tylko jak tu oczarować jakiegoś księcia mając taki wielki tyłek...
|
|
|
|
|
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
No co Ty niektórzy "królewicze" lubią dziewczyny,które mają czym oddychać i na czym siedzieć,ja mam nawet ostatnio jednego na oku i chyba coś z tego będzie.Więc kochana wyjdź między ludzi a na pewno kogoś spotkasz ,tylko pamiętaj nic na siłę wszystko potrzebuje swojego czasu zarówno znikające kiloski jak i upragniony książę
|
|
|
|
|
#718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo na początku nie myślałam, że tak długo wytrwam. A poza tym na początku można się nieźle poobijać i posiniaczyć bo ten hula-hop jest strasznie ciężki. Więc wolałam zostać przy tym zwykłym dla dzieci skakankę wygrzebałam gdzieś na strychu, jeszcze z czasów podstawówki. W ogóle w wakacje ćwiczyłam codziennie, teraz już rzadziej - około 3 razy tygodniowo... chociaż musiałabym do tego wrócić, tylko trochę brak mi czasu... Cytat:
za to teraz narzeka, że jest taki mały... naprawdę, dla większości facetów nie liczy się sam wygląd
|
||
|
|
|
|
#719 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ANULKA ten hula hop całkiem spoko sprawa ale czy ja to będę umiała robić hmm
![]() :h ahaha: no nie wiem?
|
|
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

Ps a co do szczupłych osób to jęśli zastosują ww(mogą ją lekko zmodyfikować zwiększając kaloryczność) dietę to też mogą wyrzeźbić mięśnie.wiadomo że i u jednych i drugich trzeba dużo wysiłku i samodyscypliny.A Sposób w jaki to będą robić wydaje mi się,że plan jest indywidualny dla każdego.I tak na marginesie tematem tego forum jest odchudzanie, a nie wyrabianie mięśni

!! Życzę Ci udanej niedzieli!!
i znalazłam jest tam 8 dniowa dieta z rozpisanym jadłospisem może Cię zainteresuje i na pewno jest w niej więcej błonnika
też mam doła, nie mam pracy i brak mi motywacji do dalszego odchudzania
Ale spokojnie laski, jutro będzie lepiej

HEHE