|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
My mamy po niemiecku i to sie nazywa Schwanger po prostu maz wbil sobie w szukaniu apps'ow schwanger (ciaza) i mu powyskakiwaly akurat jakies kalendarze i inne na polskim tez powinno cos byc, albo chociaz po angielsku no chyba ze po niemiecku Wam nie przeszkadza
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Nikii89 ja miałam w zeszłym tygodniu takie ciągniecia, bóle wczoraj Pani Doktor powiedziała,że to macica się rozciąga.
Z tego co wiem z masażami to lepiej sobie odpuścić. |
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co
![]() dzis u mnie rowniusko polmetek ![]() 18+3 i akurat dzis idziemy na usg 3d .. oby malutka pokazala ze jest malutką |
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Mnie ominęły wymioty w I trymestrze to coś czuję że nadrobię w III. Zaczyna mnie mdlic wieczorami
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe wg jakeij miary .. przeciez mowi sie ze 9 miesiecy a kazdy miesiac teoretycznie ma 4 tygodnie
a 40 tygodni .. kobiety przeceiz to wyjdzie 10 miesiecy .. ja wiem ze we wszelkich ksiazkach pisza ze to jest 40 tygodni ale smiem twierdzic ze ot dla ulatwienia liczenia .. ja dzis obchdoze swoje polowinki i zadne teorie mnie nie interesuja :P poza tym.. biorac pod uwage .. stan mojej maiccy .. istnieje dosc duze prawdopodob. ze juz przekroczylam polmetek
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-11-22 o 09:35 |
|
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
joanaros mnie mdłości nie omineły na początku i od kilku dni mam wrażenie,że znowu się pojawią
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj wrecz mialam wrazenie ze caly obaid stanl mi dęba w gardle... tak mnei cisnelo w gardle
|
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Tylko znowu jakiś biomet beznadziejny -startuje z kawką
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj zauważyłam że kiedy ja się budzę, to kiedy tylko delikatnie "zapukam" do brzuszka to malutka odpowiada kopaniem i to jest takie słodkie-że nie budzi mnie kiedy śpię ![]() Wczoraj wstałam o 5 rano i chwile potem mała też była "na nogach" hehe Urocze to moje dziewczę
|
||
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
mój mąż ma tak na imię ![]() i niezły kocik z niego że tak powiem uparty ale bardzo pracowity(w pracy oczywiście bo w domu leń) wygadany i bałaganiarz ale znam tylko dwóch sebastianów takich oby twój nie był taki denerwujący czasami a ja kupiłam zakwas na żur
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku, dziewczyny, nadrobilam, ale nie wiem ile z tego co chcialam powiedziec bede pamietala
Po pierwsze, dziewczyny, ktore wyrzucily pozytywny test ciazowy a jednak chcialyby go miec na pamiatke, nie mozecie sobie jeszcze szybciutko,poki jeszcze jestesmyw ciazy zrobic nowego? W koncu powinien wyjsc pozytywnie chyba Za 10 lat nie bedzie mialo znaczenoa w ktorym tygodniu ciazy go wykonalyscie. Tak mi sie wydaje. Tikki, Zia, gratuluje dziewczynek, mam nadzieje ze 28 ja rowniez zarozowie! Witam nowe mamiusie z nami i gratuluje! Ivonka 84 gratuluje synka! Mala z imion przez Ciebie napisanych podoba mi sie najbardziej Emilia i Marysia Evcia, podroz minela nam spokojnie, jednak ciesze sie ze byla to ostatnia w tej ciazy ![]() Aguska, Emigra, super te Wasze kuchnie! Dziewczyny, ktore piszecie i wklejacie zdjecia swoich zwierzakow, jak Wam zazdroszcze! Ja Tak kocham wszytsko co sie rusza! Ale nic, na gwiazdke kupie sobie rybki, chociaz male akwarium ![]() Novaken fajnie ze wszytsko w porzadku, dobre wiesci zawsze mile widziane, nigdy ich za duzo! My zaczynamy dzisiaj 20 tydzien
|
#3314 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
no i super ze wszystko w porzadku![]() A cisnieniem sie absolutnie nie przejmuj, masz super cisnienie, ja tez mam niskie, w ciazy niskie jest bardzo dobre. Cytat:
![]() I wspolczuje bakterii, paciorkowiec jest dosc paskudny ale nie martw sie, na pewno dostalas celowany antybiotyk i na pewno zlagodzi to infekcje. Cytat:
No i mowisz o Anii, w polowie juz gratuluje! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie meczylam na poczatku i to bardzo;/ A u Ciebie pewnie tak sie dzieje, bo dzidzia uciska na zoladek.
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
hej ja po wczorajszej wizycie z serduszkiem dobrze lekarz powiedział ze to nie jest powód do dalszych badań
reszta z dzidzią ok ,ale ja dalej z tym przeplywem krwi mam problemy i niestety leków mi nie zmniejszył. Ale trudno jak pomagaja to bede brała. Ja wczoraj dziwny wieczór miałam strach mnie obleciał jak to bedzie jak juz bedzie czas, na ale dziś juz przeszło kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#3319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jak spojrzec na to matematycznie to mozna przyjac ze kazdy miesiac ma srednio 30 dni podzielone przez 7 dalej nam w przyblizeniu 4,3 czyli 9 x 4,3 daje nam prawie 39 tygodni hmm jak tak zaczelam przeliczac dopiero zauwazylam ze nijak nie chce wyjsc 40 Chyba ze ciaza nie trwa 9 miesięcy a po prostu 40 tygodni W kazdym razie ja teraz licze miesiace wlasnie w taki sposob 18 tydzien / 4,3 = początek piątego miesiaca
|
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no coz .. moja wiedza z podstawowki najwyrazniej poszla ise kiwac ... skoro mnie uczyli 9 miesiecy czyli 252 dni.. czytli juz ytak zaograglajac to nawet niechby i bylo 270 z reszta czy to ma jakies znaczenie .. ja obchodze swoje polowinki teraz jesli wy uwazacie inaczej .. obchodzcie sobie w 20 tygodniu ..przeciez nikt wam nie zabronia jesli ktos rodzi w 20 tygodni kochana moja ... (to juz tak poza nawias) to chyba dziecko nie ma specjalnych szans na przezycie.... bo to doepiro 4-5 miesiac |
|
|
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co czlowieka tak irytuje w tym jak okreslono zasady by liczyc okres ciazy (a nie wymyslil tego raczej nikt z ulicy tylko lekarze) A fakt jest taki ze dla dziecka po prostu lepiej jest by jak najdluzej rozwijalo sie w brzuszku - pomijajac przypadki np zatruc ciazowych gdzie porod sie wywoluje bardzo szybko dla dobra dziecka.---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-11-22 o 10:00 |
||
|
|
|
#3322 |
|
Raczkowanie
|
kubusewa jak Cię tak pali to możesz mieć zgage, podobno pomaga mleko...
madziara26 bez stresów! wszystko jest i będzie dobrze ![]() aguśka myślisz,że ponowne mdłości to objaw ucisku na żółądek? mi maleństwo rzeczywiście pcha się coraz wyżej... oj kiepsko to widze... |
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko powoli po szklaneczce ... po lyczku i daj spokoj w ogole mi nie przeszlo nie mam pojecia co z tym robic . nie wiem .. moze kurde juz kregi mi sie poprzestawialy czy cos ze mnie tak poddusza.. w kazdym razie wczoraj .. tak jak jaksi czas temu mialam najgorszy dizen (poza wymiotnymi miesiacami) w tej ciazy ... jak do tej pory... najgorsze, ze ten stan nie pozwlal mi zasnac .. a TZ odwrocil sie dupka i zasnal jak dizecko w 5 minuta na drugi dzien mnie pyta czemu ja jestem taki leń i spie do 9 kiedy on musie wstac na 7:30 do pracy... noż ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- szkoda na pewno podnioslabys bardoz inteligentny temat taki jak wszyscy inni by zrozumieli tylko ja nie .. skoro jestem inna |
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie polowinki obejde za pol roku bo mam zamiar chodzic w ciazy jak slonica, ot to
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Cie urazilam to sorry,nie mialam tego na celu, ale czasami nogi mi sie uginaja jak czytam Twoje posty nooo .. Pisalas kiedys ile masz lat?
|
|
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Nie kłócić się dziewczyny z rana ![]() Poza tym kubusewa dzieczyny mają rację Ciąża trwa 40 tygodni czyli ok 9 miesięcy, te 9 miesięcy to tak dla uproszczenia :P Gdybyś sobie policzyła od zapłodnienia to ci nawet 9 miesięcy nie wyjdzie a jak od ostatniej @ to prawdopodobnie 9 miesięcy i tydzień :P Dlatego my podajemy wiek ciąży w tygodniach bo jest to o wiele bardziej precyzyjne. Poza tym popatrz w kalendarz, nie każdy miesiąc ma równiutkie 4 tygodnie, jedynie luty ma heh
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
nie i raczej niech to ciebie nie interesuje ... bo to przeceiz nie przesadza o twoim sensie zycia .. i niech tak pozostanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

łożysko mi sie znów podniosło, jednym słowem wszystko w porządku
Tylko ciśnienie miałam strasznie niskie 110/48, teraz wiem skąd ta senność u mnie 
maz wbil sobie w szukaniu apps'ow schwanger (ciaza) i mu powyskakiwaly akurat jakies kalendarze i inne 

mam nadzieję, że się spotkamy jeszcze jak nie w ciąży to z wózkami
też mi się podoba to imię