|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
ja z mężem byla i biedaczek sie wynudził ale później kupiłam "Mamo to ja" i zajął sie czytaniem o seksie po porodzie
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
tynka to raczej tydzień później, a nie wczesniej będzie Ci wypadał termin porodu
gosia ja też się nad nimi zastanawiałam, rozmawiałam o tym z lekarzem (przedtswił mi wszystkie za i przeciw), ale doszłam do wniosku, ze jednak ich nie zrobię; a kto Ci tak mówi? karolca to tylko jakaś gruba pozacja czytelnicza może Cię uratować przed zanudzeniem się (ja tak zrobiłam )
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:26 |
|
|
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
Wylicytowalam na all za niecale 10 zl z przesylka
![]() Agnes , moze cos zle ujęłam ,ale jezeli owulacje mialam wczesniej tzn np 9 lipca ani 16 lipca to termin porodu jest wczesniejszy?
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:24 |
|
|
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
Karolca.
mam do Ciebie pytanko. Dziś udało mi się dostać Pregna Plus i Pregna DHA. Tylko że jestem teraz w kropce. Na Pregna Plus jest napisane, że one zawierają kwasy omega-3 więc nie wiem czy brać po jednej kapsułce z obydwu, czy to nie będzie za dużo ? |
|
|
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym wyjątkiem że ja miałam glukoze 50 i tylko godzinke siedziałam. Kup sobie jakieś gazetki po drodze i czas minie
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
tynka chodzi mi o to, że z miesiączki tygodnie liczy się od pierwszego dnia miesiączki cyklu w którym zaszłaś, z Twojego wyliczania wychodzi, że owu gdzie nastapiło zapłodnienie miałaś przed okresem
super kombinezonik, szkoda, że ja jakos nie umiem nic takiego fajnego wyszukać :/ |
|
|
|
#3397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pregnę Plus moja apteka sprowadza, ale głupiej DHA nie ma w hurtowni więc nie wiem jak kupić... Cytat:
![]() Tylko muszę pamiętać, aby jutro z rana nic nie jeść
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czy zrobisz to badanie cyz nie to wg mnei twoja sprawa i nie powinnas sie ogadac ze ktos ci powiedzial ze zle robisz ryzyko urodzenia dziecka z downem czy inym zespolem wzrasta wraz z wiekiem matki jesli masz powyzej tam 36 lat to owszem mozesz miec do siebei pretensje ze nie zrobilas .. ale jak nie to moze lepiej przeznacyz te pieniadze na inne badanie albo na wyprawke kazda z nas chcialaby miec zdrowe dziecko ale cyz jesli dziecko bedzie chore to bedizemy je mniej kochac ?? |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
sliczne
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Piszecie o dolegliwościach II i III trym... hmm o ile do tej pory nic mi nie było, tak teraz jednak miewam gorsze chwile... Nie miałam nigdy mdłości ani zgagi, więc nawet nie wiem czy to to, ale zdarza mi się coś takiego że się nie za dobrze czuje... Cokolwiek to nie jest to jest to od żołądka, polecane jest właśnie mleko i spanie nie na płasko, a najlepiej na pół siedząco nie wiecie jak to pogodzić ze spaniem na lewym boku, żeby był wilk syty i owca cała? Za dużo internetu, hahaemigra podobają mi się Twoje teorie co do cyklu dnia dziecka Musisz w to wierzyć, a na pewno tak będzie ![]() tynka ale długiego posta skrobnęłaś, rekord
|
|
|
|
#3401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapraszam do Poznania, w mojej aptece jest
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
zawsze lubiłam pisać, w szkole miałam najdłuzsze wypracowania, choc nie wiem czy bylo to adekwatne do tresci kombinezon rozm 62 wiec mysle ze tak akurat na 2-3 miesiac.Nie bede narazie kupowac ciuszków wiekszych niz 68, bo bym sie w tym pogubiła Agnes teraz to jzu sama nie wiem, wiem jedno 30 czerwca mialam miesiaczka, 8-9 lipca owulacje czyli ledwo ustalo krwawienie a owulacja juz byla, nie po 14 dniach tak ja przewiduja w ksiazkach, termin z miesiackzi mam na 5 kwietnia ,ale gin caly czas twierdzi ze wszystko wyglada na tydzien wczesniej i taka tendecja utrzymuje sie od samego poczatku ![]() a plaszcz zamówilam ten ktory kupily Zariah i Emigra, wzielam najwiekszy Xl, moze nie bede wygladac w nim narazie rewelacyjnie,ale przede mna grudzien, styczen, luty i czesto chlodny marzec, a ja cały czas sie powiekszam i w tej chwili w najszerszym miejscu mam 106 cm w ubraniu i po jedzeniu, wiec mam nadzieje ze bedzie mi cieplo i wygodnie i bede mogła spacerowac do woli
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:38 |
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę daleko
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było w żelu tylko w płynie
ale do smarowania a nie płukania tzn jak poprosiłam o żel to dała mi to! więc chyba ok! Jestem już mega głodna zupka będzie za godzinę...a nic innego nie zjem raczej z moim bólem chociaż spróbuję...:jem:Aha i jeśli chodzi o badania prenatalne, to mój lekarz mi nie wskazał abym je zrobiła ... nie wiem myślę, że nie będę robić...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-22 o 12:43 |
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Kuzynka męża studiuje w Poznaniu, ale z nią zapewne zobaczymy się w święta... jeśli w ogóle. Będę jeszcze pytała u siebie.
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak z tego powodu nie rozpaczałam, gdyż wiedziałam że możliwość wystąpienia tej choroby u mojego dziecka była prawie zerowa. Poza tym, nawet jeśliby wystąpiła, ciąży bym nie usunęła, a przecież wyleczyć się tego nie da, więc to badanie daje tyle, że wiem o tej chorobie. Chyba że się mylę- to poprawcie mnie. A propos Twojej koleżanki, która ma 3 usg w ciąży... to może ma wskazania do tego, może ma jakieś problemy albo coś, bo tu bez powodu raczej nie robią trzeciego usg, to zbyt drogie badanie
|
|
|
|
|
#3410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Border Collie uwielbiam te psiaki,bo sa niesamowicie zywotne ale pewnie tez niezle absorbujace . Moj kolak ma juz 12 lat prawie,takze staruszek.Cytat:
,a ze bylismy w sobote to mial na szczescie czas. Pomijam fakt,ze jak szlam na pobranie po 60min od podania glukozy to facet mnie nie chcial puscil w kolejce i jeszcze cos pod nosem burczał. Nie lubie takich sytuacji,bo ja nie umiem sie wtedy odezwac,a odchodze z podkulona glowa![]() W weekend zamierzam zobaczyc na zywo rzeczy upatrzone dla Małego. Juz sie nie moge doczekac zakupow
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zjadlam wlasnie owsianke na obiad maz zazyczyl sobie pierogow z jagodami wiec musze przejsc sie do polskiego sklepu po nie- a sa pyszne
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
hej ciezarowki
![]() ja dzis jestem po wizycie glukoza nie byla najgorsza, syropek byl o smaku czarnej porzeczki, wiec dalo sie przelknac, a z ksiazka w reku i 2 godziny minely szybko ![]() wynika sa ok, takze nie mam sie czym martwic Z malenka tez wszystko ok, wg usg wazy jakies 900g i jest z niej ruchliwa akrobatka... ciezko zlapac do zdjecia ![]() i jeszcze wg usg dzidzia jest starsza o jakies 7-10 dni starsza niz wg OM
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:51 |
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Szukałam, nie znalazłam.
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Co do badan genetycznych to ja robilam te miedzy 11 a 14 tc i nie zaluje. My z mezem mamy troche inne podejscie i zdanie o tym co bysmy zrobili gdyby okazalo sie ze dziecko ma zespol Downa.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
za tydzień mam wizytę, to zobaczę jeszcze co powie lekarz. Jak coś, będę pamiętała, aby się do Ciebie uśmiechnąć
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
tynka ja nie twierdzę, że mam rację, tak tylko mi sie wydawało z tym liczeniem na mój mały chłopski rozum i techniczne wykształcenie
ja u siebie nie jestem w stanie stwierdzic w 100% kiedy miała owu, bo w maju miałam zabieg ginekologiczny, który mnie troszku hormonalnie rozregulował więc w sumie czekam na określenie terminu (mam nadzieję, ze już tego właściwego) z usg Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-11-22 o 12:54 |
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O to dzidzia rośnie jak na drożdżach A mam pytanie: Jak się zrobi to badanie glukozy w 24-28tc i wyjdzie ok, to już nie ma ryzyka wystąpienia cukrzycy ciążowej w późniejszym czasie (w ciąży)? |
|
|
|
|
#3420 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

)

nie wiecie jak to pogodzić ze spaniem na lewym boku, żeby był wilk syty i owca cała? 

chociaż spróbuję...:jem:

. Moj kolak ma juz 12 lat prawie,takze staruszek.