|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
wlasnie kupilam plyn do wcierania Saponics z Farmony... w zasadzie korzystajac z okazji ze bylam kolo sklepu zielarskiego weszlam i spytalam o cos na porost, pani dala mi to, bo tylko to miala. 12 zl kosztowalo, sprobowac nie zaszkodzi. czy ktos juz to stosowal?
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() na mnie czeka jantar w aptece, zaraz idę po niego ![]()
![]() |
#2644 |
Raczkowanie
|
no wlasnie szal na calcium.. to nie sa chyba nawet tabletki na wlosy : o zwykle wapno z tego co pytalam , nie sadze zeby nam pomoglo...:/
#2645 |
Zadomowienie
|
Zakupiłam Calcium Pantothencium
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "Kwas pantotenowy bierze udział w procesach wzrostowych organizmu, wpływa na regenerację skóry, wzrost włosów i paznokci." Moim zdaniem może pomóc ![]()
![]() |
#2647 |
Raczkowanie
|
ojej... jak pytalam w aptece kosztuje jedyne 7 zl
![]()
#2648 |
Raczkowanie
|
Też go sobie chciałam fundnąć i nawet pisałam gdzieś chyba na wątku o zapuszczaniu o tym ale nie było odzewu to zaprzestałam. Może w przyszłym tygodniu kupię, bo raz, że tanmie a 2, że tak dobrze mogą działać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Raczkowanie
|
I ja! I ja! Zakupiłam "kilka" opakowań calcium. Dzis zrzarłam 5 tabletek......
![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, ile dziennie tabletek bierzecie tego Calcium pantothenicum ? na opakowaniu pisze że maks 6 tabletek na dobę ale biorę jeszcze drożdże w tabletkach lewitan i nie chce przesadzić-choć w składzie Lewitanu nie ma witaminy B5 wiec mozę brać te 6 tabletek?
A w ulotce pisze że wpływa na wzrost włosów i paznokci więc tylko czekać na efekty ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2011-11-21 o 19:52 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Rozeznanie
|
Ja też kupiłam w sobotę Calcium Panthenicum, biorę po 4 tabletki dziennie.
Myślałam ze pomoc na włosy ma być jego efektem ubocznym, ale w ulotce normalnie napisali że pomoże. Czekam na efekty. Dziś w czasie mycia, na dodatek po ostatniej porcji Sesy włosów wypadło mi naprawdę tylko kilka. Czekam teraz na dostępność jantaru, zamówię też chyba koledze od razu ![]()
#2653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mi to calcium polecono na regenerację nosa - po katarze i wysmarkiwaniu krwi był po prostu totalnie zaogniony. Najpierw brałam po 4 tabletki dziennie, potem po 2, a ostatni tydzień miesiąca wcale
![]() ![]() Teraz dzielnie się trzymam i do 6 grudnia brać nie będę, żeby znowu zrobić zdjęcia porównawcze, ale już widzę, że włoski zwolniły i znowu zaczynają spadać z głowy :/ Także po szóstym , jak tylko minie pełny miesiąc, zdecydowanie wracam ![]() I to nie jest zwykłe calcium, tylko właśnie takie specjalne, na włosy, skórę, paznokcie ![]() ![]() Może to być też kwestia tego, że miałam niedobór (tak sobie strzelam, bo przecież nie wiem ) i dlatego mi pomogło, ale pomyślałam sobie, że chyba lepiej podzielić się swoim sposobem, może na kogoś też tak fajnie zadziała jak na mnie. ten temat jest chyba najlepszym przykładem na to, że każdy preparat i każdy lek działa inaczej na różne osoby ![]() I przepraszam za malutki offtop, ale mam pytanie - nosicie zazwyczaj włosy rozpuszczone, czy zaplatacie/upinacie, żeby je chronić? Myślicie, że to może mieć duży wpływ na ich kondycję?
#2655 |
Raczkowanie
|
upinanie wlosow, zwiazywanie, tapirowanie, ukladnie wszystko ma wplyw na ich kondycje... z tego co mi wiadomo bardzo czeste zwiazywanie wlosow w kucyk sprawia ze wlosy lamia sie pod sila gumki, i sa sila wyciagane ze skory glowy.. hmm jakos tak chyba to profesorka mowila...
![]() a co do C.P jak widzisz, zrobilas szal nim :d ja sama juz prywatnie przekazalam to kolezanka hihi
#2656 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm...a co być chciała po miesiącu stosowania? ![]() Czasami nie rozumiem niecierpliwości ;] Kuracje witaminowe powinno się przeprowadzać przez 3 miesiące, bo po tym czasie dopiero zaczynają działać np. na włosy i paznokcie ![]() Po miesiącu czasu nikt nie powinien oczekiwać efektów ani po drożdżach ani po witaminach. jeśli ktoś te efekty zauważył-pozazdrościć, ale w większości trwa to zdecydowanie dłużej ;] Zamiast zamartwiać się 1 cm to pij je dalej- może w przyszłym lub jeszcze za dwa przyniesie to upragniony efekt. Cytat:
Przyznaj się, że zapraszasz do odwiedzania bloga ![]() Cytat:
Tapirowanie zawsze będzie szkodliwe- to wiemy. Ale związywanie miękkimi gumkami bez metalowych elementów czy upinanie lekkimi, np plastykowymi spinkami nie przynosi złych efektów- wręcz przeciwnie ![]() Ja od miesięcy śpię z włosami związanymi w luźną kitę na czubku głowy- w końcu nie wyrywam ich sobie podczas snu lub nie robi tego mimowolnie mój TŻ ;] Dodatkowo teraz, gdy jest zimno chodzę z włosami spiętymi plastykową klamerką- by cie nie ocierały o ubrania. Pod czapkę też związuję włosy żeby ich nie poprawiać co chwila a zakładając czy ściągając kolejne warstwy ubrań nie musieć ich tysiac razy dziennie wyciągać spod nich ;] Dlatego zanim podasz jakąś informacje to najpierw miej co do niej pewność i ją sprecyzuj a nie powtarzaj tylko ogólne słowa profesorki, których nawet nie zbadałaś dogłębniej ;] Dlaczego to mówię? Bo wizaż to specyficzne forum ![]() To tak na przyszłość ;]
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem po pierwszym użyciu szamponu Ravitax.Zanim nałożyłam go na skalp, na końcówki nałożyłam odżywkę Isanę żeby ich SLSami z szamponu nie przesuszyć. Trzymałam szampon około 4 minut (skóra trochę mrowiła). Podczas spłukiwania czułam że włosy przy nasadzie są sztywne i poplątane więc kolejna porcja odżywki była konieczna. No nic, będę stosować i mam nadzieje że pomoże ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację, szczerze to już mi się nie chce tego ciągnąć, ale może za kilka miesięcy do tego wrócę ![]() ![]()
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda przerywać jak już miesiąc stosowałaś ![]() ![]() Zresztą możesz wrócić do pokrzywy stosując drożdże ![]() ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Indios Bravos trochę przesadzasz. Masz rację, ale nie powinnaś pisać w takim tonie. Dla dziewczyn na pewno wystarczyłaby krótka i na temat odpowiedź ![]() Co do spinek czy gumek. Jeśli spinamy je plastikowymi, które nie łamią włosów jest ok. Tak samo z "miękkimi gumkami". Gorzej jest jak ktoś używa "ostrych" spinek lub cienkich gumek - one mogą bardzo zniszczyć włosy.
![]() |
#2662 |
Rozeznanie
|
Używam codziennie metalowych wsuwek i nie widzę połamanych włosów
![]() ![]()
![]() |
#2663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie- Piszę, ile uważam za stosowne. Przekazałam swoją opinię po czym poparłam ją działaniami na własnej głowie. Takie posty piszę od lat. Dla mnie opieranie swojej opinii na czyichś słowach bez sprawdzenia tego- nie jest wiarygodne. Jeśli uważasz, że moje posty są przydługie i nie na temat to ich po prostu nie czytaj. Cytat:
Logicznie- skoro takie są ok to ich odwrotność, o której wspominasz, już ok nie są.
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-11-22 o 08:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Więc nie tylko ja mam wrażenie, że Indios wróciła po przerwie i od razu psuje atmosferę w wątku.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrażasz swoje zdanie- ok. Od tego jest forum. Ale nie myl ironii z konkretami. Ja jestem tylko konkretna. Wskaż mi ironię w moich wypowiedziach. Typowy sarkazm. Bo ja nie widzę. Może otworzysz mi oczy, bo ja naprawdę nie widzę niczego złośliwego w swoich wypowiedziach. Dlatego z chęcią sie przekonam (nie- to nie jest ironia). Ale to już jak coś na PW. Co do tematu- zainteresowałam się tym CP ![]() ![]() ![]() Swoją drogą czy ktoś teraz używa mgiełki wzmacniającej Radicala? Nie wiem o co chodzi, ale ostatnie opakowania tych mgiełek pachną inaczej i...przetłuszczają mi włosy :/ Zazwyczaj mgiełka ta sprawiała, ze włosy jeszcze dłużej pozostawały świeże...A teraz? :/ Najlepsze jest oczywiście to, że skład jest taki sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kończąc OT - jestem już prawie zadowolona z mojej długości włosów. Zapuszczam już od prawie 3 lat, a dbam o nie intensywnie od ponad 2 lat. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie były takie "przylegające" do głowy ![]()
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
jestem tu nowa ale z tego co widze teraz mozemy przesac cokolwiek pisac bo Indions Bravos nie dosc ze lepiej zna odpowiedzi od nas to jeszcze wyrazi to w taki sposob ze odechce nam sie wchodzenia na to forum
![]() ![]()
#2669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi jak na razie nic nie przyspiesza porostu włosów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak ja zazdroszczę tym z Was, którym włosy rosną 1,5-3 cm na miesiąc!!!
![]() |
#2670 |
Wtajemniczenie
|
A ja już kończę pierwsze opakowanie Lewitanu, piję pokrzywę, skrzyp, łykam różne rzeczy polecone przez dermatologa i.... rozchorowałam się tak, że muszę być 2 miesiące leczona sterydami (nie pierwszy już raz). Szczęście w nieszczęściu jest takie, że na sterydach włosy rosną jak oszalałe, mój normalny miesięczny odrost mam po 2,5 tyg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.