Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-21, 15:43   #2641
Lavanja
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

wlasnie kupilam plyn do wcierania Saponics z Farmony... w zasadzie korzystajac z okazji ze bylam kolo sklepu zielarskiego weszlam i spytalam o cos na porost, pani dala mi to, bo tylko to miala. 12 zl kosztowalo, sprobowac nie zaszkodzi. czy ktos juz to stosowal?

Mioduje, olejuje, nie prostuje ! Krece papiloty bo suszarka to klopoty
Lavanja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:08   #2642
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavanja Pokaż wiadomość
wlasnie kupilam plyn do wcierania Saponics z Farmony... w zasadzie korzystajac z okazji ze bylam kolo sklepu zielarskiego weszlam i spytalam o cos na porost, pani dala mi to, bo tylko to miala. 12 zl kosztowalo, sprobowac nie zaszkodzi. czy ktos juz to stosowal?
ja stosowałam, całkiem fajny był
Stary 2011-11-21, 17:27   #2643
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
No i ja praktycznie osiągnełam wymarzona długość-teraz tylko co 2 miesiace ścinam stare końce.
zazdrocha!
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Po tym planuję jednak znów spróbować przygody z osławionym Jantarem
Powiedzcie mi tylko- on już miał zniknąć z półek. Miano go nie produkować ;] Ale chyba nie ma już takiej obawy, co?
już kilka razy była taka plotka, że go wycofują, a ciągle jest ^^
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem efektów po Revitaxie i tych tabletkach Calcium pantothenicum. Bede zdawać relacje
widzę, że zrobił się szał na calcium

na mnie czeka jantar w aptece, zaraz idę po niego
Stary 2011-11-21, 17:39   #2644
Lavanja
Raczkowanie

no wlasnie szal na calcium.. to nie sa chyba nawet tabletki na wlosy : o zwykle wapno z tego co pytalam , nie sadze zeby nam pomoglo...:/

Stary 2011-11-21, 17:39   #2645
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Zakupiłam Calcium Pantothencium zobaczymy czy dla mnie tez będą takie rewelacyjne
OlilkaCQE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:19   #2646
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie szal na calcium.. to nie sa chyba nawet tabletki na wlosy : o zwykle wapno z tego co pytalam , nie sadze zeby nam pomoglo...:/
to witamina B5
"Kwas pantotenowy bierze udział w procesach wzrostowych organizmu, wpływa na regenerację skóry, wzrost włosów i paznokci." Moim zdaniem może pomóc
Stary 2011-11-21, 18:29   #2647
Lavanja
Raczkowanie

ojej... jak pytalam w aptece kosztuje jedyne 7 zl ale boje sie, uzywam zagranicznego waxa, teraz wcierki z farmony , na dniach przyjdzie mi zamowienie szamponu i odyzwki tez na porost, nie zaduzo na raz? nie sluchalam na Materialach Fryzjerskich za dokladnie... ;p ale profesorka mowila ze co zaduzo to nie zdrowo...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 18:30   #2648
photoholic
Raczkowanie

Też go sobie chciałam fundnąć i nawet pisałam gdzieś chyba na wątku o zapuszczaniu o tym ale nie było odzewu to zaprzestałam. Może w przyszłym tygodniu kupię, bo raz, że tanmie a 2, że tak dobrze mogą działać. Mam nadzieję, że nam wszystkim to przyspieszy porost. A jak nie to Lewitan kupię i będę próbować różnych rzeczy, aż coś w końcu mi przyspieszy, bo do tej pory 0 efektów :|
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 18:38   #2649
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:
,,Ułatwia regenerację skóry i nabłonków, wpływa na wzrost włosów i paznokci" to chyba są tabletki min. na włosy
Stary 2011-11-21, 19:07   #2650
czarnaaa33
Raczkowanie

I ja! I ja! Zakupiłam "kilka" opakowań calcium. Dzis zrzarłam 5 tabletek...... Zrezygnowałam z wieczornych drożdży na rzecz calcium. Teraz drożdżaki tylko rano.
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 19:50   #2651
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

No właśnie, ile dziennie tabletek bierzecie tego Calcium pantothenicum ? na opakowaniu pisze że maks 6 tabletek na dobę ale biorę jeszcze drożdże w tabletkach lewitan i nie chce przesadzić-choć w składzie Lewitanu nie ma witaminy B5 wiec mozę brać te 6 tabletek?

A w ulotce pisze że wpływa na wzrost włosów i paznokci więc tylko czekać na efekty :P

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2011-11-21 o 19:52
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 21:35   #2652
fortepianistka
Rozeznanie

Ja też kupiłam w sobotę Calcium Panthenicum, biorę po 4 tabletki dziennie.
Myślałam ze pomoc na włosy ma być jego efektem ubocznym, ale w ulotce normalnie napisali że pomoże. Czekam na efekty. Dziś w czasie mycia, na dodatek po ostatniej porcji Sesy włosów wypadło mi naprawdę tylko kilka.

Czekam teraz na dostępność jantaru, zamówię też chyba koledze od razu . Mi jantar przelany do atomizera używany jako wcierka co drugi dzień oraz na długość wystarczył na 2,5 tygodnia.
Stary 2011-11-21, 21:49   #2653
agaa91
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie, ile dziennie tabletek bierzecie tego Calcium pantothenicum ? na opakowaniu pisze że maks 6 tabletek na dobę ale biorę jeszcze drożdże w tabletkach lewitan i nie chce przesadzić-choć w składzie Lewitanu nie ma witaminy B5 wiec mozę brać te 6 tabletek?

A w ulotce pisze że wpływa na wzrost włosów i paznokci więc tylko czekać na efekty :P
ja biorę od miesiąca 4 dziennie + do tego drożdże Lewitan nie sądzę żebyś mogła przesadzić jeśli stosujesz się do zaleceń na ulotce tak jak już wspominałam taką mieszankę (drożdże i pantotenian wapna) kazała mi łykać dermatolog parę lat temu na cerę

- cel I osiągnięty! wróciłam do naturalek!
http://www.suwaczek.pl/cache/66aa977492.png
- cel II - zapuszczanie i pielęgnacja

Myślę o zwycięstwie - osiągam zwycięstwo
agaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 22:41   #2654
Aniamaluje
Raczkowanie

Dziewczyny, mi to calcium polecono na regenerację nosa - po katarze i wysmarkiwaniu krwi był po prostu totalnie zaogniony. Najpierw brałam po 4 tabletki dziennie, potem po 2, a ostatni tydzień miesiąca wcale Nie wiem jak się wstawia zdjęcia na wizaż, ale są na moim blogu, z miesięcznym porównaniem przyrostu
Teraz dzielnie się trzymam i do 6 grudnia brać nie będę, żeby znowu zrobić zdjęcia porównawcze, ale już widzę, że włoski zwolniły i znowu zaczynają spadać z głowy :/ Także po szóstym , jak tylko minie pełny miesiąc, zdecydowanie wracam ) Obiecuję umieścić zdjęcia, żeby każdy mógł sam ocenić jak C.P wpłynęło na mój przyrost.
I to nie jest zwykłe calcium, tylko właśnie takie specjalne, na włosy, skórę, paznokcie W aptekach też nie bardzo wiedzą co to jest (przemilczę brak kompetencji :/), albo udają, bo lepiej wciskać przecież droższe produkty
Może to być też kwestia tego, że miałam niedobór (tak sobie strzelam, bo przecież nie wiem ) i dlatego mi pomogło, ale pomyślałam sobie, że chyba lepiej podzielić się swoim sposobem, może na kogoś też tak fajnie zadziała jak na mnie. ten temat jest chyba najlepszym przykładem na to, że każdy preparat i każdy lek działa inaczej na różne osoby

I przepraszam za malutki offtop, ale mam pytanie - nosicie zazwyczaj włosy rozpuszczone, czy zaplatacie/upinacie, żeby je chronić? Myślicie, że to może mieć duży wpływ na ich kondycję?
Stary 2011-11-21, 23:00   #2655
Lavanja
Raczkowanie

upinanie wlosow, zwiazywanie, tapirowanie, ukladnie wszystko ma wplyw na ich kondycje... z tego co mi wiadomo bardzo czeste zwiazywanie wlosow w kucyk sprawia ze wlosy lamia sie pod sila gumki, i sa sila wyciagane ze skory glowy.. hmm jakos tak chyba to profesorka mowila... napewno cos w tym jest.

a co do C.P jak widzisz, zrobilas szal nim :d ja sama juz prywatnie przekazalam to kolezanka hihi

Stary 2011-11-22, 05:22   #2656
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Chciałabym zapytać czy żel aloesowy wpływa na porost? Bo dziś go odbieram z apteki i nie wiem nawet jak używać
Kiedyś stosowałam Palome i efekty były pozytywne

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
a ja drożdże przez miesiąc i nic, cm urósł, jak zawsze
Hmm...a co być chciała po miesiącu stosowania?
Czasami nie rozumiem niecierpliwości ;] Kuracje witaminowe powinno się przeprowadzać przez 3 miesiące, bo po tym czasie dopiero zaczynają działać np. na włosy i paznokcie Wcześniej z tych dobrodziejstw korzystają inne części/narządy ciała.
Po miesiącu czasu nikt nie powinien oczekiwać efektów ani po drożdżach ani po witaminach. jeśli ktoś te efekty zauważył-pozazdrościć, ale w większości trwa to zdecydowanie dłużej ;]
Zamiast zamartwiać się 1 cm to pij je dalej- może w przyszłym lub jeszcze za dwa przyniesie to upragniony efekt.

Cytat:
Napisane przez Aniamaluje Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mi to calcium polecono na regenerację nosa - po katarze i wysmarkiwaniu krwi był po prostu totalnie zaogniony. Najpierw brałam po 4 tabletki dziennie, potem po 2, a ostatni tydzień miesiąca wcale Nie wiem jak się wstawia zdjęcia na wizaż, ale są na moim blogu, z miesięcznym porównaniem przyrostu
Teraz dzielnie się trzymam i do 6 grudnia brać nie będę, żeby znowu zrobić zdjęcia porównawcze, ale już widzę, że włoski zwolniły i znowu zaczynają spadać z głowy :/ Także po szóstym , jak tylko minie pełny miesiąc, zdecydowanie wracam ) Obiecuję umieścić zdjęcia, żeby każdy mógł sam ocenić jak C.P wpłynęło na mój przyrost.
I to nie jest zwykłe calcium, tylko właśnie takie specjalne, na włosy, skórę, paznokcie W aptekach też nie bardzo wiedzą co to jest (przemilczę brak kompetencji :/), albo udają, bo lepiej wciskać przecież droższe produkty
Może to być też kwestia tego, że miałam niedobór (tak sobie strzelam, bo przecież nie wiem ) i dlatego mi pomogło, ale pomyślałam sobie, że chyba lepiej podzielić się swoim sposobem, może na kogoś też tak fajnie zadziała jak na mnie. ten temat jest chyba najlepszym przykładem na to, że każdy preparat i każdy lek działa inaczej na różne osoby

I przepraszam za malutki offtop, ale mam pytanie - nosicie zazwyczaj włosy rozpuszczone, czy zaplatacie/upinacie, żeby je chronić? Myślicie, że to może mieć duży wpływ na ich kondycję?
Fotki wstawia się w edytorze ;] Nic trudnego- trzeba tylko chwilkę poszukać ;]
Przyznaj się, że zapraszasz do odwiedzania bloga

Cytat:
upinanie wlosow, zwiazywanie, tapirowanie, ukladnie wszystko ma wplyw na ich kondycje... z tego co mi wiadomo bardzo czeste zwiazywanie wlosow w kucyk sprawia ze wlosy lamia sie pod sila gumki, i sa sila wyciagane ze skory glowy.. hmm jakos tak chyba to profesorka mowila... napewno cos w tym jest.
Zależy jak kto wiąże, upina i układa włosy ;] Nie demonizuj wszystkiego od razu ;]
Tapirowanie zawsze będzie szkodliwe- to wiemy. Ale związywanie miękkimi gumkami bez metalowych elementów czy upinanie lekkimi, np plastykowymi spinkami nie przynosi złych efektów- wręcz przeciwnie
Ja od miesięcy śpię z włosami związanymi w luźną kitę na czubku głowy- w końcu nie wyrywam ich sobie podczas snu lub nie robi tego mimowolnie mój TŻ ;]
Dodatkowo teraz, gdy jest zimno chodzę z włosami spiętymi plastykową klamerką- by cie nie ocierały o ubrania.
Pod czapkę też związuję włosy żeby ich nie poprawiać co chwila a zakładając czy ściągając kolejne warstwy ubrań nie musieć ich tysiac razy dziennie wyciągać spod nich ;]

Dlatego zanim podasz jakąś informacje to najpierw miej co do niej pewność i ją sprecyzuj a nie powtarzaj tylko ogólne słowa profesorki, których nawet nie zbadałaś dogłębniej ;]
Dlaczego to mówię? Bo wizaż to specyficzne forum Ktoś podniesie raban o tym, że robienie z włosami czegokolwiek niż noszenie ich rozpuszczonych to istne zło i zaraz część wizażu przestanie włosy wiązać- nawet wcześniej nie analizując tego logicznie ;]

To tak na przyszłość ;]

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 07:13   #2657
OlilkaCQE
Zadomowienie

GG do OlilkaCQE

Cytat:

Ja biorę 2 rano po sniadaniu, 2 po obiedzie i 2 po kolacji a cooo
Stary 2011-11-22, 07:55   #2658
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaa91 Pokaż wiadomość
ja biorę od miesiąca 4 dziennie + do tego drożdże Lewitan nie sądzę żebyś mogła przesadzić jeśli stosujesz się do zaleceń na ulotce tak jak już wspominałam taką mieszankę (drożdże i pantotenian wapna) kazała mi łykać dermatolog parę lat temu na cerę
no to też będę brać 4 dziennie
Jestem po pierwszym użyciu szamponu Ravitax.Zanim nałożyłam go na skalp, na końcówki nałożyłam odżywkę Isanę żeby ich SLSami z szamponu nie przesuszyć. Trzymałam szampon około 4 minut (skóra trochę mrowiła). Podczas spłukiwania czułam że włosy przy nasadzie są sztywne i poplątane więc kolejna porcja odżywki była konieczna. No nic, będę stosować i mam nadzieje że pomoże
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 07:56   #2659
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:

Czasami nie rozumiem niecierpliwości ;] Kuracje witaminowe powinno się przeprowadzać przez 3 miesiące, bo po tym czasie dopiero zaczynają działać np. na włosy i paznokcie Wcześniej z tych dobrodziejstw korzystają inne części/narządy ciała.
Po miesiącu czasu nikt nie powinien oczekiwać efektów ani po drożdżach ani po witaminach. jeśli ktoś te efekty zauważył-pozazdrościć, ale w większości trwa to zdecydowanie dłużej ;]
Zamiast zamartwiać się 1 cm to pij je dalej- może w przyszłym lub jeszcze za dwa przyniesie to upragniony efekt.

masz rację, szczerze to już mi się nie chce tego ciągnąć, ale może za kilka miesięcy do tego wrócę a na razie wrócę do pokrzywy

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 07:58   #2660
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
masz rację, szczerze to już mi się nie chce tego ciągnąć, ale może za kilka miesięcy do tego wrócę a na razie wrócę do pokrzywy
Spróbuj pociągnąć
Szkoda przerywać jak już miesiąc stosowałaś A nóż w tym miesiącu zareagują?
Zresztą możesz wrócić do pokrzywy stosując drożdże Będą się uzupełniać

Stary 2011-11-22, 07:59   #2661
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:

Fotki wstawia się w edytorze ;] Nic trudnego- trzeba tylko chwilkę poszukać ;]
Przyznaj się, że zapraszasz do odwiedzania bloga

Zależy jak kto wiąże, upina i układa włosy ;] Nie demonizuj wszystkiego od razu ;]
Tapirowanie zawsze będzie szkodliwe- to wiemy. Ale związywanie miękkimi gumkami bez metalowych elementów czy upinanie lekkimi, np plastykowymi spinkami nie przynosi złych efektów- wręcz przeciwnie
Ja od miesięcy śpię z włosami związanymi w luźną kitę na czubku głowy- w końcu nie wyrywam ich sobie podczas snu lub nie robi tego mimowolnie mój TŻ ;]
Dodatkowo teraz, gdy jest zimno chodzę z włosami spiętymi plastykową klamerką- by cie nie ocierały o ubrania.
Pod czapkę też związuję włosy żeby ich nie poprawiać co chwila a zakładając czy ściągając kolejne warstwy ubrań nie musieć ich tysiac razy dziennie wyciągać spod nich ;]

Dlatego zanim podasz jakąś informacje to najpierw miej co do niej pewność i ją sprecyzuj a nie powtarzaj tylko ogólne słowa profesorki, których nawet nie zbadałaś dogłębniej ;]
Dlaczego to mówię? Bo wizaż to specyficzne forum Ktoś podniesie raban o tym, że robienie z włosami czegokolwiek niż noszenie ich rozpuszczonych to istne zło i zaraz część wizażu przestanie włosy wiązać- nawet wcześniej nie analizując tego logicznie ;]

To tak na przyszłość ;]

Indios Bravos trochę przesadzasz. Masz rację, ale nie powinnaś pisać w takim tonie. Dla dziewczyn na pewno wystarczyłaby krótka i na temat odpowiedź

Co do spinek czy gumek. Jeśli spinamy je plastikowymi, które nie łamią włosów jest ok. Tak samo z "miękkimi gumkami". Gorzej jest jak ktoś używa "ostrych" spinek lub cienkich gumek - one mogą bardzo zniszczyć włosy.

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 08:15   #2662
syla929
Rozeznanie

Używam codziennie metalowych wsuwek i nie widzę połamanych włosów Mam pytanko, czy jak piję codziennie pół kostki drożdży i skrzypokrzywę, to mogę brać jeszcze te tabletki Calcium coś tam?

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 08:16   #2663
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Indios Bravos trochę przesadzasz. Masz rację, ale nie powinnaś pisać w takim tonie.
Po pierwsze- Nie rozumiem gdzie mój ton jest nie taki.

Cytat:
Dla dziewczyn na pewno wystarczyłaby krótka i na temat odpowiedź
Po drugie- Piszę, ile uważam za stosowne. Przekazałam swoją opinię po czym poparłam ją działaniami na własnej głowie.
Takie posty piszę od lat.
Dla mnie opieranie swojej opinii na czyichś słowach bez sprawdzenia tego- nie jest wiarygodne.
Jeśli uważasz, że moje posty są przydługie i nie na temat to ich po prostu nie czytaj.

Cytat:
Co do spinek czy gumek. Jeśli spinamy je plastikowymi, które nie łamią włosów jest ok. Tak samo z "miękkimi gumkami". Gorzej jest jak ktoś używa "ostrych" spinek lub cienkich gumek - one mogą bardzo zniszczyć włosy.
Po trzecie- Dokładnie to miałam na myśli. Dlatego wspomniałam o plastykowych spinkach i gumkach bez metalowych elementów.
Logicznie- skoro takie są ok to ich odwrotność, o której wspominasz, już ok nie są.

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2011-11-22 o 08:18
Stary 2011-11-22, 08:18   #2664
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Po pierwsze- Nie rozumiem gdzie mój ton jest nie taki.

Po drugie- Piszę, ile uważam za stosowne. Przekazałam swoją opinię po czym poparłam ją działaniami na własnej głowie.

Po trzecie- Dokładnie to miałam na myśli. Dlatego wspomniałam o plastykowych spinkach i gumkach bez metalowych elementów.
Logicznie- skoro takie są ok to ich odwrotność, o której wspominasz, już ok nie są.
Właśnie o tym piszę, wyrażasz się bardzo ironicznie. Ja tylko powiedziałam swoje zdanie. Proszę tylko, żebyś zwróciła na to uwagę, bo niektóre z nas mogą to negatywnie odbierać. Nie chcę się kłócić. Koniec OT.

40/40
Stary 2011-11-22, 08:24   #2665
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie o tym piszę, wyrażasz się bardzo ironicznie. Ja tylko powiedziałam swoje zdanie. Proszę tylko, żebyś zwróciła na to uwagę, bo niektóre z nas mogą to negatywnie odbierać. Nie chcę się kłócić. Koniec OT.
Więc nie tylko ja mam wrażenie, że Indios wróciła po przerwie i od razu psuje atmosferę w wątku.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 08:24   #2666
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Nie.
Wyrażasz swoje zdanie- ok. Od tego jest forum.
Ale nie myl ironii z konkretami.
Ja jestem tylko konkretna. Wskaż mi ironię w moich wypowiedziach. Typowy sarkazm. Bo ja nie widzę. Może otworzysz mi oczy, bo ja naprawdę nie widzę niczego złośliwego w swoich wypowiedziach. Dlatego z chęcią sie przekonam (nie- to nie jest ironia). Ale to już jak coś na PW.

Co do tematu- zainteresowałam się tym CP I jak skończę specyfiki, które zażywam teraz- na pewno go spróbuję W szczególności, że cena iście zachęcająca

Swoją drogą czy ktoś teraz używa mgiełki wzmacniającej Radicala?
Nie wiem o co chodzi, ale ostatnie opakowania tych mgiełek pachną inaczej i...przetłuszczają mi włosy :/
Zazwyczaj mgiełka ta sprawiała, ze włosy jeszcze dłużej pozostawały świeże...A teraz? :/
Najlepsze jest oczywiście to, że skład jest taki sam.

Stary 2011-11-22, 08:32   #2667
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie.
Wyrażasz swoje zdanie- ok. Od tego jest forum.
Ale nie myl ironii z konkretami.
Ja jestem tylko konkretna. Wskaż mi ironię w moich wypowiedziach. Typowy sarkazm. Bo ja nie widzę. Może otworzysz mi oczy, bo ja naprawdę nie widzę niczego złośliwego w swoich wypowiedziach. Dlatego z chęcią sie przekonam (nie- to nie jest ironia). Ale to już jak coś na PW.

Co do tematu- zainteresowałam się tym CP I jak skończę specyfiki, które zażywam teraz- na pewno go spróbuję W szczególności, że cena iście zachęcająca

Swoją drogą czy ktoś teraz używa mgiełki wzmacniającej Radicala?
Nie wiem o co chodzi, ale ostatnie opakowania tych mgiełek pachną inaczej i...przetłuszczają mi włosy :/
Zazwyczaj mgiełka ta sprawiała, ze włosy jeszcze dłużej pozostawały świeże...A teraz? :/
Najlepsze jest oczywiście to, że skład jest taki sam.
Jak widzisz nie tylko ja tak sądzę.

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Więc nie tylko ja mam wrażenie, że Indios wróciła po przerwie i od razu psuje atmosferę w wątku.

Kończąc OT - jestem już prawie zadowolona z mojej długości włosów. Zapuszczam już od prawie 3 lat, a dbam o nie intensywnie od ponad 2 lat. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie były takie "przylegające" do głowy

40/40
Stary 2011-11-22, 10:54   #2668
Lavanja
Raczkowanie

jestem tu nowa ale z tego co widze teraz mozemy przesac cokolwiek pisac bo Indions Bravos nie dosc ze lepiej zna odpowiedzi od nas to jeszcze wyrazi to w taki sposob ze odechce nam sie wchodzenia na to forum myslalam ze tu kazdy ma prawo wypowiedzi, tym bardziej jesli tak jak ja, napisalam ze nie jestem do konca pewna . a juz bylam pod wrazeniem , sympatii jakie bije od tego forum.

Stary 2011-11-22, 12:10   #2669
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
jestem tu nowa ale z tego co widze teraz mozemy przesac cokolwiek pisac bo Indions Bravos nie dosc ze lepiej zna odpowiedzi od nas to jeszcze wyrazi to w taki sposob ze odechce nam sie wchodzenia na to forum myslalam ze tu kazdy ma prawo wypowiedzi, tym bardziej jesli tak jak ja, napisalam ze nie jestem do konca pewna . a juz bylam pod wrazeniem , sympatii jakie bije od tego forum.
Ale tu jest sympatycznie czasem są tylko małe spięcia ale tak jest zawsze
Mi jak na razie nic nie przyspiesza porostu włosów one chyba rosną z maksymalną, dostępną dla mnie, prędkością. Szkoda ale calcium kupię może akurat się uda Wróciłam też do picia drożdży i łykam tabletki ze skrzypem. Oprócz tego seboradin lotion i jantar, który chcę już wykończyć, bo wolę seboradin
Jak ja zazdroszczę tym z Was, którym włosy rosną 1,5-3 cm na miesiąc!!!

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 12:14   #2670
Weronikapr
Wtajemniczenie

A ja już kończę pierwsze opakowanie Lewitanu, piję pokrzywę, skrzyp, łykam różne rzeczy polecone przez dermatologa i.... rozchorowałam się tak, że muszę być 2 miesiące leczona sterydami (nie pierwszy już raz). Szczęście w nieszczęściu jest takie, że na sterydach włosy rosną jak oszalałe, mój normalny miesięczny odrost mam po 2,5 tyg Zawsze trzeba szukać dobrych stron
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości