Aparaty ortodontyczne cz. XI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-20, 23:35   #4081
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

nooo coś w tym jest
Stary 2011-11-21, 08:12   #4082
dtka
Raczkowanie

Na przebarwienia gumeczek bezbarwnych świetne jest stosowanie pasty wybielającej. Konsultowałam z orto i pozwoliła, prosiła tylko, żeby szczotkować pastą nie częściej niż raz dziennie w trosce o szkliwo.
Stosuję Blanxa i płyn Denivit. Piję kawę i jem wszystko bez względu na kolory (to znaczy wtedy kiedy mogę bo na razie nadal na jogurcikach...). Jak założyłam dół mogłam porównać świeże gumeczki/zamki ze starymi i różnica na prawdę minimalna.
Zgodnie z prośbą postaram się wrzucić później fotkę aparatu.

Dzięki za wypowiedzi odnośnie podniesienia kompozytowego. U mnie te podniesienia są na prawdę duże (ziarno grochu!!!) ale mam nadzieję, że macie rację i w końcu się przyzwyczaję.
dtka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 10:46   #4083
Agravka2
Raczkowanie

oj dawno tu nie zaglądałam.

Już mam aprat na dolny łuk, powiem, że więcej bólu i uciążliwych sytuacji niż z górnym łukiem, ale już jest lepiej. Mam go około 20 dni. Zęby boalały około 3 dni. Teraz już ok. Zęby codziennie inaczej się ustawiają więc jeden dzień lepiej drugi gorzej. Ciągle coś kłuje, wkurza itd.

Ja mam 28, czyżbym była tu najstarsza AAAAAAAAAAAAA
Stary 2011-11-21, 12:50   #4084
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agravka2 Pokaż wiadomość
Ja mam 28, czyżbym była tu najstarsza AAAAAAAAAAAAA
Nieco wyżej napisałam ile ja mam lat - nie jesteś najstarsza

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 14:02   #4085
myworldishere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hebicha007 Pokaż wiadomość
myworldishere zakładamy w tym samym czasie którego dokładnie zakładasz??
jaa miałam mieć zakładany 8.12 a przez testy w szkole mam 15.12. Fajnie ze ktoś będzie za mną zakładać
Ja też biorę czerwone na początek, mam nadzieję że ortodontka będzie miała. ;D
ja zakładam 7 I tez będę pisała te testy i boje się że mnie zęby będą bardzo boleć i nie będę się mogła skupić;/ a co do gumek to właśnie tez mam nadzieje że będą czerwone a jak nie będzie to zielone
Stary 2011-11-21, 14:29   #4086
ajeva
Raczkowanie

ja już po kontroli. Mam ustaloną następną wizytę na styczeń i wtedy będę miała pobierane wyciski pod aparat dolny i w styczniu też powinien być założony..
A dziś po wizycie poszłam do lustra zobaczyć jak pomarańczowe gumki wyglądają i zauważyłam, że 1 zamek jest dziwnie ułożony i na szczęście wróciłam zapytać orto czy tak ma być. Okazało się, że zamek mi się odkleił. Za duża siła była. Tak się cieszyłam, że tego nie zignorowałam tylko poszłam zapytać. Bo naprawdę miałam wątpliwości ale z 2 strony to było od razu po wyjściu z gabinetu więc myślałam, że może tak to zostało zrobione.
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 16:51   #4087
gwiazdka93
Zakorzenienie

Ja mam takie pytanie, co do zębów, na których są pierścienie. Czy przygryzanie na tych zębach kiedyś przestaje boleć? Mam aparat od 3 tyg. i wciąż nie mogę normalnie gryźć zębami, na których są pierścienie, bo boli bardzo, identycznie jak separacje. To już tak zawsze będzie?
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 17:17   #4088
hebicha007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myworldishere Pokaż wiadomość
ja zakładam 7 I tez będę pisała te testy i boje się że mnie zęby będą bardzo boleć i nie będę się mogła skupić;/ a co do gumek to właśnie tez mam nadzieje że będą czerwone a jak nie będzie to zielone

Ja właśnie też się bałam i dla większego spokoju przełożyłam. I tak bym musiała przełożyć bo miałam mieć 8.12 na godzinę 11.20 to bym nie zdążyła. hahha fajnie się złożyło, że nawet jesteśmy w tym samym wieku ja u mojej orto nie będzie czerwonych wezmę fioletowe albo niebieskie. ;P Haha moje koleżanki to bardziej się jarają ode mnie że będę miała aparat, bo one też by chciały mieć, aaa wszystkie mają proste. xdd

Mam pytanie do wszystkich, dlaczego orto będzie mi zakładać separacje w ten dzień co aparat? Czy to nie dziwne? Miał ktoś z was tak? ;/
hebicha007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 17:31   #4089
wesola84
Rozeznanie

Limone, kasia_no87 dziękuję! Uspokoiłyście mnie

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 17:38   #4090
roxi92
Raczkowanie

dziewczynyyyyyyy ja mam pytanieeeeee!
Czy z aparatem na zebach(tylko dolny łuk.. juz w piatek http://aparatki123.p2a.pl/img/smilies/big_smile.png!) mozna wykonac scalling+piaskowanie+fluo ryzacje? kurcze kupilam grupona i myslalam, ze zdaze to ogarnac do konca tygodnia i jednak nie :< Da rade?

*pani magister!
*samorealizacja!
*walka o formę na LATA, nie na lato!
*dbam o włosy i cerę

Burza w garnkach- gotuję!
już trochę mniej...
roxi92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 18:16   #4091
myworldishere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hebicha007 Pokaż wiadomość
Ja właśnie też się bałam i dla większego spokoju przełożyłam. I tak bym musiała przełożyć bo miałam mieć 8.12 na godzinę 11.20 to bym nie zdążyła. hahha fajnie się złożyło, że nawet jesteśmy w tym samym wieku ja u mojej orto nie będzie czerwonych wezmę fioletowe albo niebieskie. ;P Haha moje koleżanki to bardziej się jarają ode mnie że będę miała aparat, bo one też by chciały mieć, aaa wszystkie mają proste. xdd

Mam pytanie do wszystkich, dlaczego orto będzie mi zakładać separacje w ten dzień co aparat? Czy to nie dziwne? Miał ktoś z was tak? ;/
no rzeczywiście się złożyło;d
JA SEPARACJE MAM 30 ALE TY może nie będziesz mieć zakładanych pierścieni na tej wizycie i dlatego
Stary 2011-11-21, 18:47   #4092
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanie, co do zębów, na których są pierścienie. Czy przygryzanie na tych zębach kiedyś przestaje boleć? Mam aparat od 3 tyg. i wciąż nie mogę normalnie gryźć zębami, na których są pierścienie, bo boli bardzo, identycznie jak separacje. To już tak zawsze będzie?
Oczywiście że tak
Później już nie czuć tego

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 19:05   #4093
ajeva
Raczkowanie

Mam aparat od czerwca i 1 raz mi zmienili łuk i pierwszy raz NAPRAWDĘ mnie bolą zęby. Wcześniej też bolało ale w bardzo znośny sposób. A teraz... masakra nic tylko poszłabym spać.. uh Jak kogoś tak boli po każdej wizycie to rozumiem już jak można schudnąć, bo mi się nawet jeść nie chce, nie wspominając o tym, że ugryźć to nie ma możliwości.
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 19:22   #4094
myworldishere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość
Mam aparat od czerwca i 1 raz mi zmienili łuk i pierwszy raz NAPRAWDĘ mnie bolą zęby. Wcześniej też bolało ale w bardzo znośny sposób. A teraz... masakra nic tylko poszłabym spać.. uh Jak kogoś tak boli po każdej wizycie to rozumiem już jak można schudnąć, bo mi się nawet jeść nie chce, nie wspominając o tym, że ugryźć to nie ma możliwości.

uuuuu;/ nie dobrze ;/ noi nie wiem czy nie przełożyć tego aparatu teraz po egzaminach;> chociaż nie ma się co martwić na zapas
Stary 2011-11-21, 19:34   #4095
hebicha007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myworldishere Pokaż wiadomość
uuuuu;/ nie dobrze ;/ noi nie wiem czy nie przełożyć tego aparatu teraz po egzaminach;> chociaż nie ma się co martwić na zapas
Aa może cię akurat nie będzie boleć
Ja miałam mieć zakładaną separacje w ten dzieN co testy, aa to podobno boli więc jednak przełożyłam. ;D
hebicha007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 20:57   #4096
Curly81
Wtajemniczenie

Witajcie!

Też chcę założyć aparat i poszukuję dobrego,sprawdzonego specjalisty z Wawy.Kiedyś już miałam zakłądany aparat ale w innym miescie.Miałam wtedy 16lat,nosiłam 2 lata górę i dół 2,5 roku.Po zdjęciu były idealne ale z czasem się posuło i najgorsze,że zęby krzywo mi się przez to ścierają.Muszę coś z tym zrobić i dlatego prosze o szybką poradę.Mam niewiele czasu by sama przekopać wszystkie wątki na temat dobrego orto z wawy(mam małe dziecko) dlatego zwracam się z wielką prośbą do kolezanek z Wawy o jakieś namiary.Czas mi ucieka bo mam 30 latale widzę,że na tym wątku są osoby również w moim wieku.Pewnie będę musiała też usuwać zatrzymane ósemki.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 21:27   #4097
autoironia
Raczkowanie

Question Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

Hej dziewczyny, mam pytanie

Na piątkowej wizycie moja Orto oświadczyła mi, że zmienia cały plan leczenia Założyła mi resztę zameczków, na jedynki i dwójki (wcześniej miałam od trójek tylko) i powiedziała, że założy teraz najcieńszy drucik. Powiedziała też, że za miesiąc założy mi dodatkowy aparat (w tym celu zrobiła nowy wycisk). Ten dodatkowy aparat to taki drut na podniebieniu łączący pierścienie. Mówiła, że będzie kosztował dodatkowe 500zł. Wiecie może co to jest?

Będę wdzięczna za odpowiedzi. Ona mówiła nazwę, ale kompletnie nie pamiętam Aparat "blablabla"... No właśnie "blabla co?"

-*-*-*-

Tak sobie czytam i przeglądam i najbardziej wyglądem pasuje mi
aparat goshgarian. Któraś z Was miała z tym do czynienia?

A.

Edytowane przez autoironia
Czas edycji: 2011-11-21 o 21:42
autoironia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 22:00   #4098
roxi92
Raczkowanie

ponawiam, bo wazne:

Czy z aparatem na zebach(tylko dolny łuk.. juz w piatek ) mozna wykonac scalling+piaskowanie+fluo ryzacje? kurcze kupilam grupona i myslalam, ze zdaze to ogarnac do konca tygodnia i jednak nie :< Da rade?

*pani magister!
*samorealizacja!
*walka o formę na LATA, nie na lato!
*dbam o włosy i cerę

Burza w garnkach- gotuję!
już trochę mniej...
roxi92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 22:07   #4099
Jigoku
Zakorzenienie

Znowu mam ligatury metalowe na górze i znowu usłyszałam o kolejny pół roku... Mam już trochę dosyć tego, że po pół roku jest 3 miesiące, a potem następne pół roku i następne.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 22:24   #4100
ksiezycowa_pyza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxi92 Pokaż wiadomość
ponawiam, bo wazne:

Czy z aparatem na zebach(tylko dolny łuk.. juz w piatek ) mozna wykonac scalling+piaskowanie+fluo ryzacje? kurcze kupilam grupona i myslalam, ze zdaze to ogarnac do konca tygodnia i jednak nie :< Da rade?
Nie jestem jeszcze żadnym ekspertem, ale z tego co czytam na bieżąco to forum wydaje mi się, że można, ale lepiej niech ktoś to jednak potwierdzi (choć jestem prawie pewna)

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Oczywiście że tak
Och... to mnie uspokoiłaś, bo ja też tak mam odkąd mam założone pierścienie jakieś 3 czy 4 tygodnie, to co jakiś czas te zęby mnie bolą wręcz są takie wrażliwe na ciepło czy zimno, myślałam już, że może coś jest nie tak, że może mam tam jakąś dziurę, ale i stomatolog i ortodonta nic nie mówił, myślę sobie nie możliwe żeby żaden z nich nie zauważył. Na szczęście od kilku dni jest spokój, może się przyzwyczaiły

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez autoironia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam pytanie

Na piątkowej wizycie moja Orto oświadczyła mi, że zmienia cały plan leczenia Założyła mi resztę zameczków, na jedynki i dwójki (wcześniej miałam od trójek tylko) i powiedziała, że założy teraz najcieńszy drucik. Powiedziała też, że za miesiąc założy mi dodatkowy aparat (w tym celu zrobiła nowy wycisk). Ten dodatkowy aparat to taki drut na podniebieniu łączący pierścienie. Mówiła, że będzie kosztował dodatkowe 500zł. Wiecie może co to jest?

Będę wdzięczna za odpowiedzi. Ona mówiła nazwę, ale kompletnie nie pamiętam Aparat "blablabla"... No właśnie "blabla co?"

-*-*-*-

Tak sobie czytam i przeglądam i najbardziej wyglądem pasuje mi
aparat goshgarian. Któraś z Was miała z tym do czynienia?
Hmm ja niedawno pisałam, że mam płytkę Nance'a (Nansa), ale jest to taki kawałek podniebienia i od niego odchodzą takie druciki zaczepiane o pierścienie, nie wiem czy akurat będziesz miała to, bo wiem, że jest wiele różnych ustrojstw na podniebienie
ksiezycowa_pyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 22:25   #4101
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
ponawiam, bo wazne:

To zależy od gabinetu do którego pójdziesz. Scalling i fluoryzację się na pewno da - z tym, że ja to zawsze robię u asystentki mojej orto i mam przy tym ściągany łuk. Nie wiem czy można bez ściągania. Z piaskowaniem nie wiem jak bo nie miałam.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 22:41   #4102
pietka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Znowu mam ligatury metalowe na górze i znowu usłyszałam o kolejny pół roku... Mam już trochę dosyć tego, że po pół roku jest 3 miesiące, a potem następne pół roku i następne.
Ja już się przyzwyczaiłam na wizycie w grudniu usłysze, że jeszcze ze 3 miesiące...
pietka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-21, 22:52   #4103
autoironia
Raczkowanie

Cytat:

Pytałam ostatnio moją Orto o to. Powiedziała, że można, ale wolałaby sama to wykonać, bo inni stomatolodzy nie uważają na zamki i mogą się później poodklejać

Ksiezycowa_Pyza dzięki za odpowiedź Orto pokazywała mi ten aparat i on wyglądał mniej więcej tak http://www.djlabor.pl/zdjecia.php?ob=3259 Ale nie mam 100% pewności, że to ten... Tym bardziej, że po prawej stronie nie mam pierścienia tylko rurkę...

A.
Stary 2011-11-21, 22:58   #4104
blanca7
Raczkowanie

Cześć wszystkim Dzisiaj założyłam aparat na zęby Damon i wszystko byłoby ok, gdyby nie seplenienie, uczucie że nie mogę domknąć ust, no i problem z jedzeniem- nie mogę w ogóle gryźć, nie z powodu bólu( bo nic mnie nie boli) ale na tylnich zębach od spodu mam coś przylepionego w kolorze żółtym chyba- czy to jest ten kompozyt, o którym pisałyście wcześniej? Gryząc coś nie stykają mi się górne zęby z dolnymi(albo mam takie uczucie) i nie da się nic rozdrobnić. Jak Wy sobie z tym radzicie?Nie mogę przecież jeść tylko jogurtów przez następne 2 lata
blanca7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 09:59   #4105
ksiezycowa_pyza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez autoironia Pokaż wiadomość

Pytałam ostatnio moją Orto o to. Powiedziała, że można, ale wolałaby sama to wykonać, bo inni stomatolodzy nie uważają na zamki i mogą się później poodklejać

Ksiezycowa_Pyza dzięki za odpowiedź Orto pokazywała mi ten aparat i on wyglądał mniej więcej tak http://www.djlabor.pl/zdjecia.php?ob=3259 Ale nie mam 100% pewności, że to ten... Tym bardziej, że po prawej stronie nie mam pierścienia tylko rurkę...
To zabawne bo mój aparat wygląda identycznie tylko środkowa część tego drucika, ta co styka się z podniebieniem jest zatopiona w płytce http://www.roaortholab.com/images/fixed2.png to śmieszne, ze taka mała różnica a pewnie nazywa się już inaczej, ja za swoją płaciłam 700, ale wiem, że niektórzy płacą 500, ale moja orto ma wyższe ceny...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Aha, właśnie widzę jeszcze jedną różnicę ta pętełka na podniebieniu u mnie wychodzi na to jest bliżej przednich zębów... na pierwszy rzut oka wygląda calkiem podobnie
ksiezycowa_pyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 13:13   #4106
Irish184
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ksiezycowa_pyza Pokaż wiadomość
To zabawne bo mój aparat wygląda identycznie tylko środkowa część tego drucika, ta co styka się z podniebieniem jest zatopiona w płytce http://www.roaortholab.com/images/fixed2.png to śmieszne, ze taka mała różnica a pewnie nazywa się już inaczej, ja za swoją płaciłam 700, ale wiem, że niektórzy płacą 500, ale moja orto ma wyższe ceny...[COLOR="Silver"]
To ja mam chyba jednak inną tą płytkę bo u mnie tego plastiku jest dużo więcej. Plastik kończy się na równo z górnymi zębami. Tak, że jak zagryzę zęby to przednie górne zęby stykają się samymi brzegami z dolnymi, a między trzonowymi górnymi i dolnymi mam jakiś 1 cm przerwy. No i płaciłam za nią tylko 250 zł...
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 14:54   #4107
autoironia
Raczkowanie

Cytat:
To zabawne bo mój aparat wygląda identycznie tylko środkowa część tego drucika, ta co styka się z podniebieniem jest zatopiona w płytce http://www.roaortholab.com/images/fixed2.png to śmieszne, ze taka mała różnica a pewnie nazywa się już inaczej, ja za swoją płaciłam 700, ale wiem, że niektórzy płacą 500, ale moja orto ma wyższe ceny...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Aha, właśnie widzę jeszcze jedną różnicę ta pętełka na podniebieniu u mnie wychodzi na to jest bliżej przednich zębów... na pierwszy rzut oka wygląda calkiem podobnie

Faktycznie! No właśnie, ten który wstawiłam wydaje mi się za tani, bo widziałam, że max 250zł kosztuje W sumie wolę taki jak Ty masz, wygląda "przyjaźniej"

A.
Stary 2011-11-22, 15:41   #4108
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Oczywiście że tak
Mam nadzieję, bo póki co jest to strasznie uciążliwe i pomyśleć, że za 2 tyg. dochodzi następny aparat
Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość
Ja zaraz po założeniu nie miałam w ogóle apetytu, miałam wrażenie jakbym jakiś metal jadła

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Dużo razy już Ci tak orto. przesuwała ściąganie aparatu?
Cytat:
Och... to mnie uspokoiłaś, bo ja też tak mam odkąd mam założone pierścienie jakieś 3 czy 4 tygodnie, to co jakiś czas te zęby mnie bolą wręcz są takie wrażliwe na ciepło czy zimno, myślałam już, że może coś jest nie tak, że może mam tam jakąś dziurę, ale i stomatolog i ortodonta nic nie mówił, myślę sobie nie możliwe żeby żaden z nich nie zauważył. Na szczęście od kilku dni jest spokój, może się przyzwyczaiły
No właśnie, ja kilka mies. przed zakładaniem aparatu miałam leczone wszystkie dziurawe zęby, a moja orto. jest też "normalnym" stomatologiem, więc chyba by coś powiedziała, jakby była jakaś dziurka. Muszę ją zapytać na następnej wizycie.

A czy Wam ortodonci mówią, że macie jakiś ząb dziurawy i trzeba go leczyć? Gdzieś, na jakimś forum, czytałam jak dziewczyna pisała, że ortodonta jej nic nie mówił na ten temat, a kiedy poszła do stomatologa, okazało się, że kilka zębów jest popsutych...
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 15:54   #4109
klajdla
Wtajemniczenie

A ja zaraz bede jechac na wizyte kontrolna Moze w koncu przykleja mi zamek na dolna dwojke i beda wciagac do luku
PS Wam tez tak szybko mija czas z aparatem? Nim sie obejrzalam a tu 8 miesiecy
I nadal zaluje, ze tak dlugo zwlekalam z zalozeniem aparatu! Gdybym sie zdecydowala wtedy, gdy zaczelam o nim powazniej myslec, to teraz minalby mniej wiecej rok
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 17:37   #4110
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, bo póki co jest to strasznie uciążliwe i pomyśleć, że za 2 tyg. dochodzi następny aparat

Ja zaraz po założeniu nie miałam w ogóle apetytu, miałam wrażenie jakbym jakiś metal jadła

Dużo razy już Ci tak orto. przesuwała ściąganie aparatu?

No właśnie, ja kilka mies. przed zakładaniem aparatu miałam leczone wszystkie dziurawe zęby, a moja orto. jest też "normalnym" stomatologiem, więc chyba by coś powiedziała, jakby była jakaś dziurka. Muszę ją zapytać na następnej wizycie.

A czy Wam ortodonci mówią, że macie jakiś ząb dziurawy i trzeba go leczyć? Gdzieś, na jakimś forum, czytałam jak dziewczyna pisała, że ortodonta jej nic nie mówił na ten temat, a kiedy poszła do stomatologa, okazało się, że kilka zębów jest popsutych...
Tak z 4 razy od września.

Mi nic nie mówiła, ale jak poszłam na kontrolę do stomatologa to wszystko było ok, więc może po prostu nie mówi, bo nie ma

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości