|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
medzia, no co ty w ogóle :< jesteś tak blisko drugiego celu, nie łam się słońce. wszystkie mamy gorszy okres, uznaj go za jako taki odpoczynek i chwilowe wynagrodzenie, reset i śmigaj dalej. jesteś jedną z lepszych tutaj, trzymam mocno kciuki za powrót sił
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potraktuj to jako reset i od jutra ładna dietka, idzie Ci naprawdę super, wiec nie ma sensu tego zmarnowac, trzymam mocno kciuki za Ciebie |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
medzia, nie załamuj się i nie poddawaj się!
akasha, tez bym się wkurzyła już na Twoim miejscu... nie lubię jak ktoś mi się niespodziewanie zwala na głowę nawet na parę godzin, kiedy miałam ten czas zaplanowany, a tyle dni, to już w ogóle... ![]() Jestem po aqua aerobicu Dziś mieliśmy bardzo dużo ćwiczeń na ramiona, po 15 min już miałam dość Ale gadałam z babką prowadzącą i mówiła, że jest bardzo dużo chętnych (na ten aqua aerobic dla wszystkich) i może jeszcze zorganizują jeden termin...U mnie dziś takie średnie odstępy między posiłkami, i objętościowo dużo tego jest, ale większość to takie przekąski, dlatego, że przeważnie jadłam podczas krótkiej przerwy, więc na szybko, a byłam głodna = jadłam często. Ale ogólnie czuję, że mnie "wessało", co oznacza, że kaloryczność była odpowiednia - nie za duża. 6.40: 300ml mleka 0,5%, 15g płatków Sportina active, 15g płatków ActiVita Lubella pełne ziarno, 5g słonecznika 10.00: 2 chrupkie Sonko błonnikowe, 1.5 plasterka sera żółtego Hit (mniejsza zawartość tłuszczu - 13%), plasterek szynki z kurczaka 11.30: gorąca czekolada (woda, proszek, cukier) 12.30 (stołówka): 250ml zupy grochowej (bez mięsa), gotowana marchewka, kawałek fileta z ryby (w cienkiej panierce), 2 małe ziemniaki 16.00: małe jabłko, 200ml mleka 0,%, 15g płatków Sportina, 7g płatków Activita. 18.40: mały banan, małe jabłko 20.10: 89g kukurydzy, 40g ryżu pełnoziarnistego Parboiled (Kupiec), 60g twarogu półtłustego (Łowicz), 100g groszku (Rolnik) Zjem jeszcze chyba 2 kromki chrupkiego z almette i 1 ogórka kiszonego. + Duuużo chodzenia i 45min aqua aerobicu
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-11-21 o 21:07 |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Bottega całkiem fajne jedzonko
![]() I za aqua aerobic ![]()
|
|
|
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zrób sobie teraz pare dni takiej lekkiej dietki tzn.jakieś chudziutki warzywne zupki na obiadek i wszystko będzie okejniemartw się nie Ty jedna w ciągu diety straciłaś rachube,człowiek niejest w stanie zapomnieć smaku swoich ulubionych potraw i prędzej czy później zatęskni i na chwilkę powróci.Głowa do góry będzie dobrze Bottega w biodrach mam 104 cm ![]() ale wiem,że mi to spadnie.Troszke sobie naciągnęłam dzisiaj staw skokowy podczas porannych ćwiczeń,ale nieoznacza to,że z nich zrezygnuje---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- co tutaj tak cichutko
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2011-11-21 o 21:41 |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() po 2 - wszystkie mamy załamania a ja to chyba przoduję - każdy weekend do dupy.. co z tego że się objadłaś.. nawet jakbyś objadała się cały tydzień zawsze możesz wrócić Osiągnęłaś tak wiele, że teraz to trochę wstyd przestać.. sama widzisz rezultaty i inni też. Nie możesz się poddać. Weź sobie kilka dni "urlopu na żądanie" przecież to oczywiste że nikt nie wytrzyma rygoru non stop. Poprzymierzaj swoje stare ciuchy zobaczysz jaka jest różnica i poprawi Ci to humor zawsze robię sesję ciuchową jak mam wątpliwości Albo zakładam śliczne sukienki i patrzę jak się sobie podobam ![]() Razem damy radę. Czekamy na Ciebie i walczymy dalej ![]() U mnie dzisiaj standardowo śniadanie. II - sałatka seler sałatkowy,2 rzodkiewki, pomidor mały, ogórek ok. 100 g, 4 łyżki kukurydzy + pół łyż majonezu. Na obiad mam kalafior+brokuł + pierś z kurczaka. Potem zobaczymy. Zostaje mi ok. 200 kcal do zagospodarowania do wieczora
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi wczoraj tak fajnie szła dietka i co? i skończyło sie na 3 bulkach z parowami
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Ja musze zameldować,że właśnie mija tydzień odkąd zaczełam dietkę Czuję sie rewelacyjnie i teraz wiem,że osiągne swój cel na wiosnę Zresztą wszystkie na wiosne będziemy szczuplutkie zobaczycie Kochane. Trzymam za nas mocno
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj dostałam @ i wiecie co wam powiem,ja nie wiem o co kaman ale staję na wagę i patrzę jest 105.9 nie wiem co się dzieje czy ta waga jest do bani czy ja tak chudnę stawałam 3 razy i to samo.W sumie się ciszę ale nie rozumiem czy mi tak świetnie dieta idzie hmmm....kurde nabieram coraz większej motywacji
jadłospis na dziś ![]() śniadanie: 30gr płatków corn flakes 200ml mleka 2.0%+kawcia i jedna mandarynka II śniadanie: grejpfrut obiad: filet z morszczuka 120gr.(pieczony w folii z przyprawkami) 2 ziemniaki(lub 3) surówka z kapusty kiszonej z cebulka 100gr kawka podwieczorek: kisiel truskawkowy kolacja: 200gr.ogórka z sosem z jogurtu naturalnego 0% i cebulki 2wasa z serem może jeszcze dołożę jakiś owoc albo warzywko moje drogie od jutra przechodzę na dietę 1000 kalorii i pewnie do świąt bedzie 99.9
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ładnie Czasami tak jest że organizm zatrzymuje wodę przed okresem i jak już się zacznie @ to waga leci - może należysz do tych osób ![]() Na Twoim miejscu nie schodziłabym jeszcze do 1000 kcal. Niestety jeszcze masz trochę do zrucenia i zostawiłabym sobie te kalorie teraz a zwiększyła ruch / ewentualne ćwiczenia. Jak zejdziesz w okolice 90 kg wtedy będziesz mogła zejść z kcal.. jeśli je teraz utniesz później nie będziesz miała z czego schodzić. Ale to tylko moje zdanie ![]() Gratuluję spadku
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
CzarnaDama gratulację oby tak dalej Kochana
Co do ucinania kalorii zgadzam sie z Akasha poczekaj jeszcze trochę i później zaskocz swój organizm cięciem kalorii ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- A tu co taka cisza??
|
|
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Laski w pracy/na uczelni. Zazwyczaj w dzień niewiele się tu dzieje
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może masz rację z tymi kaloriami.Po poczytaniu ciebie doszłam do wniosku że trzymam dalej 1200 to chyba za szybko ucinać bo w sumie teraz zejdę do 1000 a później co do 800 heh...to moja córka więcej przejada kalorii niż ja bym wtedy jadła.Bo mi się zawirowało we łbie żeby jak najszybciej zleciało powiem szczerze bez ściemy trwam i widzę efekty jak się cieszę z tego
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
czarnaDama, uwierz w spadek
Ja tak miałam jak zaczęłam się odchudzać, że mimo @ waga i tak leciała w dół Ale nie próbuj nawet tego 1000kcal.. kobieto, jeśli się uczysz/pracujesz lub ćwiczysz, to nie wolno Ci tak mało jeść! 1100 to minimum, a najbardziej optymalne byłoby 1200-1300kcal. Ja nie wiem co się dzieje, ale już kolejny dzień waga mi pokazuje 76,2kg Kurde, przecież ćwiczę i trzymam dietę! Nie mam @, ani też nie zbliża się... Jak tak dalej pójdzie, do do Sylwestra będzie więcej niż było
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z Ciebie to prawdziwy PROMYCZEK NADZIEI dosłownie! Bottega masz rację juz zrezygnowałam z 1000kalorii ja mam o tyle dobrze że nie pracuje,już się nie uczę siedzę w domu na razie zajmuje się córeczką no to fajnie może mi też waga tak będzie fajnie leciała niby wiem sporo o swoim organizmie a tak na prawdę wiem tyci tyci he....
96.4... Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2011-11-22 o 13:03 |
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
witam
u mnie dziś dobrze. Do domu jadę dopiero na święta, więc bardzo bym chciała aby było widać jakiś efekt ... myślicie, że 5 kg mniej będzie widać ? tylko obym nie sięgała po słodycze, to się uda... i znów dziś jestem sama w nocy baardzo nie lubię takich dni lecę się szykować i do pracy . Do wieczora
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() Na pewno się uda, a my Cię tu przypilnujemy i będzie git
|
||
|
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Nowe Dziewczyny!!! trochę Was się tu pojawiło ostatnio...nie wiem czemu ale nie pokazywały mi się Wasze wpisy więc wcześniej nie za bardzo Was widziałam...
medzianie wolno Ci rezygnować!!! Ty, która tak zawsze innych wspierałaś i udzielałaś rad miałabyś się teraz poddać??? masz sporą wiedzę i doświadczenie w odchudzaniu i jestem pewna, że sama wiesz, że parę grzechów nikomu jeszcze bardzo nie zaszkodziło...przebrniesz przez to...czasem tak bywa...każdy ma przecież jakieś słabości, a tym bardziej jak dojdzie towarzystwo znajomych to ciężko się opamiętać!!! wiem coś o tym! nie łam się i nie poddawaj...wierzę w to że szybko zrzucisz to co nadrobiłaś i mało tego - wierzę, że w końcu dojdziesz do wymarzonej wagi ale nie wolno się poddawać i wycofywać!!! ![]() ![]() CzarnaDamogratulacje kolejnego spadku!!! pierwszy cel coraz bliżej!!! ![]() Jestem z Ciebie dumna, że tak walczysz..mi ostatnio jakoś brakuje znów motywacji...:/
waga wyjściowa 94,5 kg (17.09) cel I 90 kg osiągnięty (11.11) cel II 85 kg osiągnięty (17.12) cel III 79 kg cel ostateczny 70kg marzę jednak by zobaczyć 6 z przodu więc przy 69 kg będę skakała ze szczęścia waga obecna 79,4 kg (23.02) |
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to nie dobrze to musisz na now odnaleźć motywację, patrz ile już osiągnełaś a ile jeszcze możesz osiągnąć tylko wystarczy trochę powalczyć
w końcu robisz to dla siebie aby poczuć sie z sama sobą lepie, tak więc proszę sie podnieść z dołka i walczyć dalej |
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
czarna, to tym bardziej powinnaś ćwiczyć! Mała zaśnie i do roboty
Cytat:
![]() Dziwne to jest - cm mi spadły, nawet buzia mi schudła, kości obojczykowe wystają (a nie wystawały), a waga hop w górę ![]() Mam też trochę doła, bo chciałabym chodzić na zajęcia aqua aerobicu 2 x w tyg., a skoro pn są zarezerwowane dla kobiet z rakiem piersi, to mogę tylko w śr. Patrzyłam właśnie inne pływalnie i tylko jedna ma takie zajęcia, ale termin nie za bardzo mi pasuje...
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
witam!u mnie też dzień rewelka
![]() I 2 jajka ugotowane na twardo,3 chrupkie chlebki i pomidorek II niestety tylko kawka ![]() III filet z kurczaka z curry i warzywka z patelni za chwilkę sobie poćwicze brzuszki i troszkę ćwiczeń na bioderka,tylko muszę wybrać takie,żeby nieobciążać lewej kostki,bo niestety nieprzestała mnie boleć ![]() CzarnaDamo gratuluje kolejnych spadków-ale to musi być przyjemne i motywujące ![]() Mi się zepsuła waga i cholercia niemam się jak ważyć,ale niedługo będe u teściów to u nich się zważe,a w najbliższym czasie kupie nową,bo musze kontrolować na bierząco swoje spadki miłego dnia dziewczyny
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ja potrafię się motywować to ty tym bardziej musisz nabrać nowych sił i do roboty niebawem sylwek więc pewnie chcesz fajnie się reprezentować i chcesz żeby wszystkim szczeny opadły???więc nie załamuj się tylko do roboty no i chyba szkoda stracic to co już osiągnęłaś dzięki swojej ciężkiej pracy ja tak to sobie tłumacze teraz nie załamuj się tylko bierz się w garść i dietkuj tak jak do tej porymarta24171 bardzo motywujące sama nie wiedziałam że tyle zdołam osiągnąć cieszę się z tego jak szalona dla mnie te 4.1kg to jest dużo może innym to całe nic ale wiem że to jest moja praca moje wyrzeczenia i tylko moje
96.4... Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie... Edytowane przez czarnaDama2394 Czas edycji: 2011-11-22 o 14:05 |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami lepiej sugerować się spadkiem cm i tego jak wyglądamy, a nie cyferkami na wadze
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie się zważyłam i jest 69,3
![]() tym bardziej, że ostatni tydzień w ogóle nie ćwiczę. Może za dużo wymagałam od organizmu.. Wrócę do ćwiczeń ale może zmniejszę dawkę
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oby tak dalej ![]() Organizm też potrzebuje czasem odpoczynku także nie ma co go przemęczać
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akasha, gratulacje... Niedługo będzie -10kg! ![]() Staram się ostatnio jak mogę, naprawdę wzięłam się za siebie, mimo, że czasu mam malutko, bo uczę się intensywnie, piszę artykuły, non stop sprzątam mieszkanie, latam na aqua aerobic i robię 1000 innych rzeczy na raz. Aż mi się żreć odechciało! A za mało dziś zjadłam.
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... BEZ WAS NIE DAM RADY!!! dzisiaj rano, jak wstałam czułam się tak ciężko po tym obżarstwie i stwierdziłam... nie podniosę się po tym, ale z drugiej strony żal mi było tego, że tak fajnie się czułam, kiedy nie jadłam tyle i rano rozpoczęłam nowy etap diety. Po drugie nie mogę bez Was wytrzymać! Po prostu muszę wiedzieć co się u Was dzieje, jak Wam dieta idzie... Muszę się Wam spowiadać, bo to już jest stały element mojego życia! Po trzecie - nie wiem, jak mam Wam dziękować za wsparcie. Przeczytałam wszystkie Wasze posty i szczerze mówiąc aż mi się łezka w oku zakręciła, bo mam ogromne szczęście, że na Was trafiłam
Dziękuję każdej z osobna i obiecuję Wam, że już się nie będę łamać, że zrobię wszystko, żeby było, jak dawniej! I kto, jak kto, ale założycielka wątku, tak jak wspomniała akasha, nie może się poddać! Wierzę, że damy wszystkie radę i przepraszam Was za to marudzenie wczorajsze. To już się nie powinno powtórzyć.
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Rozeznanie
|
Wracam ze spuszczoną głową...
Już wczoraj było ładnie. Dziś znów było ładnie. Jadłospis: Śniadanie: 2 kromki chlebka, z serkiem almette i pomidorem. II Śniadanie: Jedno jabłko, 3 mandarynki, kilka łyków kefiru. Obiad: 50 g makaronu ze szpinakiem i odrobiną sera żółtego. PodwiezorkoKolacja: Twaróg z cebulką, koperkiem, pomidorem. 2 mandarynki. Jutro cały dzień na uczelni i nie wiem jak to rozplanuje. Dziś potańczę jakieś 30 min i porobię brzuszki. Czyli dziewczynki... Wracam. Wracam. Wracam! Teraz mogę przyjąć od Was
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

jest mi naprawdę bardzo przykro, bo fajne z Was kobietki, ale to co zrobiłam dzisiaj... przeszłam samą siebie. Odezwało się we mnie jedzenie kompulsywne. Kilka dni temu wyskoczyliśmy ze znajomymi na piwko i pizzę - ok, przytyłam po tym 1kg, ale 2 dni i zleciało... Ale jestem pewna, że jutro na wadze będzie +2kg. No po prostu tak się objadłam, że aż brzuch mnie rozbolał. I to jest dziwne, bo po pierwsze wcale nie byłam głodna, a po drugie pierwszy raz coś takiego miało miejsce, od 3 miesięcy diety. Dlatego nie wiem czy jest sens, żeby Was tylko podłamywać tutaj i narzekać 
Dziś mieliśmy bardzo dużo ćwiczeń na ramiona, po 15 min już miałam dość
Ale gadałam z babką prowadzącą i mówiła, że jest bardzo dużo chętnych (na ten aqua aerobic dla wszystkich) i może jeszcze zorganizują jeden termin...

zrób sobie teraz pare dni takiej lekkiej dietki tzn.jakieś chudziutki warzywne zupki na obiadek i wszystko będzie okej