|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
może wyszukaj jakiś sklep netowy z bucikami, tam powinna byc rozmiarówka z podanym rozmiarem w cm, tam jest często podział na niemowlęce i inne , kiedyś jakąs taką stronę znalazłam , ale juz nie pamiętam co to był za sklep.
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro jest podział wg rozmiarów
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- no co mówiłam, że nie mam dziś dobrego dnia
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi.. kurcze, normalnie ledwo daję radę, normalnie płaczę z bólu!!!!!
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no...bo ja myślałam, że chodzi Ci o coś innego i produkuję się, że chodzi Ci o tą część za szufladami w dużym łóżku i sama właściwie nie wiem skąd to się wzięło tam.
co to.jpg |
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja to bym bardziej chciała się dowiedzieć jaki rozmiar mają stópki hehe w poszczególnym wieku (m-cach) maluszka ![]() CZIQUA kochana Ty ostatnio rejestrowałaś się na kilku stronach o ile dobrze pamiętam ...HiPP i coś tam jeszcze??? Przyszło Ci coś już??? i jakie to str. wystarczy zwykła rejestracja???
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Julliczka jeśli tak strasznie Cię boli to może masz zastój w nerkach. Moja kumpela miała 2 razy w ciąży, ale w nocy raczej spać mogła. Tylko nie dała rady się ruszać i chodziła jak babuleńka.
|
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
rozmiary
http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/se...e1=17&size2=26 klikając na buta otwiera się stronka i po prawej stronie jest tabelka EU i CM http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...100641na1.html i każdego buta można sprawdzic w ten sposób
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3550 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mravka, bardzo mi sie podoba ten projekt kolorystycznie. Ja tez bym chciala biale mebelki, juz mam nawet wybrane w Ikei tlyko TZ marudzi ze on chce drewniane. Ale mi sie biale b. podobaja, wogole lubie jasne meble! Cytat:
![]() http://www.nextdirect.com/ie/en/shop...orn-girls/25/1 Cytat:
I ja poprosze kopa. Tak od dwoch dni to mam energie na poziomie -50% Obecnie zalegam w lozku i nawet na zupe nie chce mi sie isc (a glodna jestem ... )Cytat:
|
||||
|
|
|
#3551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze masz ucisk i dlatego tak Cie boli? Cytat:
W innych mialam ogromny problem z wcisnieciem buta na stope Filipa.
|
|
#3552 |
|
Raczkowanie
|
juliczka jeżeli tak bardzo Cię boli jedź na pogotowie!
zrobią Ci USG nerek pewnie tylko będą kazali przed dużo wypić wody. nie ma na co czekać. cziqua myślisz,że 11 cm na dzień dobry dla niuni na skarpetki cienkie będzie dobry? znalazłam taką tabele: http://www.jestemdzieckiem.pl/tekst,...ozmiar_obuwia_ |
|
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
Aguska, jaki Filip sliczny w twoim Awatarze. Czy on do Ciebie jest podobny? Moze te duze oczy?
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
coś takiego mam:
Rozmiar Długość stopy (cm) 18 - 11,0 cm 19 - 12,0 cm 20 - 12,5 cm 21 - 13,0 cm 22 - 13,5 cm 23 - 14,0 cm 24 - 14,5 cm 25 - 15,0 cm 26 - 16,0 cm 27 - 16,5 cm 28 - 17,0 cm 29 - 18,0 cm 30 - 19,0 cm 31 - 20,0 cm 32 - 20,5 cm 33 - 21,0 cm 34 - 22,0 cm 35 - 22,5 cm 36 - 23,0 cm 37 - 23,5 cm 38 - 24,5 cm
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
engela a chodzi Ci o te szydełkowe buciki tak?
bo jeżeli chodzi o normalne butki to takie niechodki dla malucha owszem ale ja osobiście jestem zdania że zwykłe buciki takie z normalną podeszą sztywnym zapiętkiem, wyprofilowane itd to dopiero w momencie kiedy dziecko zaczyna samodzielnie chodzic moim zdaniem największa głupota i strata kasy moim zdaniem to kupowanie dziecku butów normalnych w momencie kiedy szkrab jeszcze nie chodzi bo to i dodatkowe niepotrzebne obciążenie dla nóżek a poza tym taki zwykły but a już w ogóle trzewik czy kozak jest bardzo ciężko dobrze ubrac niechodzącemu dzieciaczkowi bo zwyczajnie te butki wiszą na ńóżce ( na podbiciu ) i pięta wcale nie dochodzi do podeszwy. A naoglądałam sie ja k jeszcze w Bartku pracowałam ludzi na chamca kupujących buty dziecku a tylko po to żeby miało ok koniec bo sie rozgadałam ale wybaczcie po prostu brakuje mi tej roboty i tych pogadanek z rodzicami:
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma tez moje pyzate policzki i nos moj
|
|
#3557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgodze się że jest sporo modeli na wysokie podbicie otwierajacych się bardzo daleko w przodzie z 3 rzepami np co daje nam dużą możliwośc regulacji na podbiciu no i przeszycia są w takim miejscu że raczej nie uwierają nóżki![]() Cytat:
myślę że spokojnie wystarczy nawet jak będzie troszkę za duże to potykac sie nie będzie bo jeszcze taka dzidzia nie chodzi więc myślę że napewno za małe nie będą
||
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupowalam Filipowi po urodzeniu butki ale takie tylko zeby nalozyc zeby mu cieplej bylo. Takie z materialu ![]() A dopiero w sklepie z butami prawdziwymi jak zaczynal stawiac pierwsze kroki ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Noworodkowi sie cos takiego kupuje: http://allegro.pl/buciki-dla-noworod...933852167.html engela w powyzszej str na all jest napisane ze maja dlugosc 9 cm.
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
a jeśli chodzi o wysokie podbicie to z Bartka akurat w rozmiarówce np 19-26 jest kilka fajnych i sprawdzonych modeli np
na zime akurat ![]() http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-6120411k.html http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-4149802g.html http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-21407d45.html http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-21971d55.html http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-61231773.html dobra nie męcze was juz tematem butów
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak szukalam dla malego czegos na zime ale juz mu kupilam i tez w bartku ale nie z bartka a z geoxu jakies z membrana wodoszczelne, oddychajace. Jak mu w innym sklepie przymierzalismy to 27 okazywaly sie duzo za duze a 26 jednak by mu na zime nie starczyly a ma teraz 25 rozmiar. A tam od razu znalazlam w koncu ma 26 ale ma spokojnie 1 cm dluzsze, wiec na pewno wystarcza. ![]() Ceny sa kosmiczne, ale wiem ze to sie zwroci, zaden but nigdy mi sie nie rozkleil, w jednych Filip smigal jak szalony a wogole nie widac po nich zniszczenia no i ma zdrowe stopki w przeciwienstwie do synka znajomej ktora ma synka miesiac mlodszego od mojego i mu kupowala zbyt niskie buty od kiedy zaczal chodzic i ma problem ze stopami, bo je bardzo krzywi na zewnatrz. Oj nie latwo kupic dziecku buty. A szczegolnie wlasnie ma wysokie podbicie, dlatego pokochalam ten sklep mimo cen wiem ze zawsze cos znajde i bez problemu mu starcza na sezon
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie jem genialny kisiel z truskawkami
wielkimi truskawkami ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
a ja nie i powodów mogę wymienić setki
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Geoxy są tez fajne sa lżejsze przede wszystkim ale co niektórym dzieciaczkom marzną nóżki albo przeciekają przez te dziurki od spodu ale są to bardzo sporadyczne przypadki są wodoszczelne i oddychające mają membrane geotex ( ta sama zasada co goretex, sympatex,) a w którym bartku kupujesz w sosnowcu? mnie owszem Bartki sie też bardzo podobają ale miałyśmy tez w ofercie Columbie i Keeny i jestem w nich zakochana cm zapasu powinien wystarczyc na zimę zreszta z geoxa można też wkładkę wyjąc i możesz sobie na bieżąco kontrolowac zapas w buciku
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka słodki ten Twój synek
|
|
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
zupa wyszla pyszna
![]() ja ubłagałam mame o pieska w wieku 12 lat,a teraz jest u rodzicow a nie ze mna na szczescie minusy akurat psa ktorego maja moi rodzice to :* wszedzie jest jego siersc( dywan ,koce, w efekcie na ubraniach) * smierdzi mimo tego ze sie go kapie to czuc jego obecnosc w domu *pies moich rodzicow czesto wymiotuje *jadac na wakacje trzeba go zabierac ze soba kocham zwierzatka, pieski zwlaszcza ale na podworku a nie w bloku/domu. Pies ma miec bude i zyc sobie na dworze
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
cóż to za kisiel?
|
#3566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i wyszło dziadostwo.
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Niedługo się biorę za nadrabianie a tymczasem chciałam Was zapytać - pamiętam że pisałyście kiedyś o wózkach Tako, czy któraś z Was DZiewczynki zdecydowała się na ten wózek, jeśli tak to na jaki model? Coraz bardziej podobają te wózeczki ..
Nie wiem jakie są różnice między Captiva, Nix, Laret i Jumperem??? Pomóżcie Kochane! alaming chyba kupiłaś Captiva? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-22 o 17:47 |
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Pępek zaczyna mi wyskakiwać
|
#3569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cc będę miała z powodu kręgosłupa, mam implanty na poziomie piersiowego - jest cały usztywniony, ale chyba rzeczywiście paciorkowiec jest wskazaniem do cc, tak mi się wydaje. |
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

( 2 lata pracy w "BARTKU" )
...HiPP i coś tam jeszcze??? Przyszło Ci coś już??? i jakie to str. wystarczy zwykła rejestracja???

Obecnie zalegam w lozku i nawet na zupe nie chce mi sie isc (a glodna jestem ...
)

jak szukalam dla malego czegos na zime