|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
I takie też prezenty staram się robić innym
|
|
#3932 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
znowu będą te durne reklamy, karp trójkowy, koty przebrane za mikołaja, fuj. Nie lubię świąt. Komercha i tyle.
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Haha jeszcze niedawno wszystkie chciały śniegu
teraz zostałam tylko ja ![]() Co do prezentów też wolę te praktyczniejsze -kosmetyki, ubrania, książki etc ![]() Obrazy...hm jakoś nikt na szczęście na to nie wpadł nie mogę wbijać gwoździ w wynajętym mieszkaniu i pewnie wylądowałby w szafie lub piwnicy w rodzinnym domu
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parvati, jestem z Tobą A sama codziennie dojeżdzam do szkoły, tudzież na weekendy/zakupy jeżdżę autem ( i to 19 letnim
|
|
|
|
|
#3935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dziś zaczynam czytać "Festiwal radości" Mary Higgins-Clark, trochę się w klimat świąt wprowadzę, bo ogólnie kiepski mam dziś humor.
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
lunerin,
bita_smietana Dzieki za inspirujace podpowiedzi! Wiedzialam, ze dziewczyny stad beda mialy swietne pomysly, ozdobie i pokaze jak cos fajnego wyjdzie.Czy juz planujecie jakie dania beda na swieta? Przepisy itd? Cos juz zrobilyscie? Ja: Ciasto na piernik staropolski nastawione Sernik wykwitny w zamrazalce Pierniczki ![]() Do tego do paczek swiatecznych: troche pierniczkow troche ciasteczek kruchych troche trufli domowych¨ Planuje: Paszteciki z kapusta Krokiety z pieczarkami? Barszcz Jakas ryba. Ktos ma swoje male podsumowania?
|
|
|
|
#3937 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Lanessa, dzisiaj chyba machnę listę sobie.
Każda pisze o prezentach... ja ograniczona z kasą jestem i raczej nie obdaruję rodziny na wypadzie do jakiejś galerii... ale może własnoręcznie by coś przygotować? Jakieś ciasteczka, nalewki, staropolski chleb, upiec pieczeń na zimno i obdzielić ludzi, kupić kilka ozdobnych słoiczków i zrobić pyszne cytrusowe przetwory? Hmm.... |
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Ja co roku robię praktyczne prezenty, typu kosmetyki dla mamy sweter dla taty, ale w tym roku zastanawiam się czy nie lepiej kupić czegoś, czego ktoś sam nigdy by sobie nie kupił, np. zestaw do przygotowywania drinków z jakimś dobrym alkoholem dla taty... W końcu krem czy wodę po goleniu każdy może sobie sam kupić... Nie wiem...
|
|
|
|
#3939 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Ja np. swojemu mężowi kupiłam raz eleganckie pióro, raz rękawiczki samochodowe (markowe, skórzane) - przydatne, ale raczej takie gadżety nie są na jego stałej liście zakupów. Właśnie, ktoś lubi robić drinki, ktoś hodować kwiatki, - można kupić rzecz uniwersalną. Można lubić świeczki, herbatki, bym smakoszem wina itp. Ja lubię kupować kosmetyki i perfumy na prezenty - ale dobrze mogę tylko obdarować siostrę czy mamę bo je znam i wiem co im się spodoba. Drogie perfumy których zapach nie podoba się obdarowanemu są beznadziejnym prezentem. I mam też kilka "stałych" hitów - jeśli nawet miałabym za zadanie obdarować pierwszą osobę z ulicy to zawsze się sprawdzi. |
|
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do listy potraw to ja się tym zajmę w grudniu dopiero
|
|
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oczywiście dorzucam pierniczki swojej roboty i podstawki pod podgrzewacze w świąteczne wzory Cytat:
A TŻtowi sprawiłam nóż sprężynowy z latarką i zapalniczką - też na pewno nigdy by nie kupił ot tak, a nie dość, że mu się przyda, to pewnie i się spodoba
|
|
#3942 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Jak dla mnie to jest gotowy prezent dla mojej babci
http://www.kuchniawformie.pl/2011/11...onarodzeniowa/ Ale ostatni dzwonek na zrobienie jej. |
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zupy:Barszcz czerwony z uszkami,rosół ,barszcz grzybowy z makaronem kompot z suszu owocowego z makaronem Przystawki:Śledzie w occie i oleju,makaron z makiem, sałatka jarzynowa,z tuńczyka,makaronowa,piecz arkowa; 2 danie:krokiety z pieczarkami,karpik, deser: kutia, sernik, rafaello Nie wiem czemu,ale nikt oprócz mnie nie lubi kutii,więc mama robi symboliczną ilość tylko dla mnie. I chcę wprowadzić w tym roku 3 potrawy nowe: śledzie w rodzynkach i cebuli pieczarki w cieście jabłka zapiekane z cynamonem ,wanilią i bita śmietana Już się nie mogę doczekać.Kocham Święta i to jedzonko. Edytowane przez ricca166 Czas edycji: 2011-11-22 o 16:06 |
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻtowi strasznie zasmakowała, a jego mama nigdy nie robi, to mnie poprosił
|
|
#3946 |
|
Rozeznanie
|
Apropo macie jakiś dobry przepis na rybę po grecku
????będę wdzięczna |
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, już myślałam, że święta tradycyjnie będą porażką, ale jednak TŻ mnie zaprosił na święta
|
|
|
|
#3948 |
|
Konto usunięte
|
Parvati ja też czekam na śnieg
![]() Dzisiaj u mnie rano był przymrozek. Pięknie to wyglądało ![]() Bo wszędzie było biało ale czekam na śnieg ![]() YOUdith lubię dostawać prezenty praktyczne. Moja rodzina wie , że ucieszę sie z dobrej książki, filmu. Wolę dostawać takie prezenty. Ciuchy, kosmetyki, książki, filmy wszystko co będzie praktyczne. Sama obdarowuję osoby prezentami, które im się przydadzą, mają coś wspólnego z ich zainteresowaniami niż takimi, które wylądują na dnie szuflady lub szafy ![]() Dziewczyny macie jakiś dobry przepis na pierniki? ![]() Z góry dziękuję
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wolę prezenty praktyczne- o wiele bardziej ucieszę się nawet z pary grubych, czarnych, kryjących rajstop, niż z figurki lub świeczki. Albo ramki na zdjęcie (nie znoszę
).
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
ja w tym roku też pragnę praktyczne prezenty
no ale zobaczymy jak to wyjdzie jutro wybieram się na małe zakupy świąteczne szukać pomysłu na prezent dla siostry
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0d1f34119766eee4653101d 15d3559db3eb5311a_5de8488 3b0bb6;30665284] Dziewczyny macie jakiś dobry przepis na pierniki? ![]() Z góry dziękuję [/QUOTE]U mnie na profilu Smacznym wrzucałam kiedyś pierniki, zerknij Cytat:
|
|
#3952 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Eh, te wspomnienia pięknej, kwiecistej wiosny i śniegu
![]() Cytat:
A pamiętam jak meteorolodzy mówili, że pod koniec października spadnie, a potem w listopadzie już na pewno, a teraz mówili o początku grudnia i jednak znowu nie...Cytat:
, pomimo tego, że w zeszłym roku 2,5 h jechałam w korku i moja wieś przez kilka dni nie była odśnieżana, więc i na piechotę i samochodem było dość trudno się poruszać.Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż jak na razie marne szanse, że niedługo spadnie
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tam tylko dorsz, cebula i sos, ale smakuje cudnie, zwlaszcza odgrzewane na patelni bo ja rybe po grecku to tylko na cieplo zjadamsmaka mi tak narobilyscie ze chyba kupie rybe i poprosze babcie w weekend zeby zrobila po grecku taki przedsmak Swiat![]() ech nie wiem jakie ciasta upiec w tym roku.. bardzo bym chciala makowiec ale juz kilka razy robilam i nie wychodzil tak jak powinien na pewno pierniczki (jak juz kupie foremki do wycinania), piernik (jesli TZ wezmie przepis od swojej mamy ) i nie wiem co jeszcze![]() miesiac do Swiat a pomyslow na prezenty wciaz brak i sniegu brak
|
|
#3954 |
|
Rozeznanie
|
Domowy koszmar? Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Mnie zawsze święta kojarzą się ciepło i rodzinnie, nie wyobrażam sobie, że mogłabym je spędzić inaczej...np. na nartach, tak jak niektórzy.
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i koniec pięknej jesieni podobno, ma być już tylko deszczowo, zimno i wietrznie.Myślę, że jak ten deszcz posiąpi to od razu wszyscy za śniegiem zatęsknią ![]() Mogłoby w sobotę/niedzielę nie padać, bo na jarmark się wybieram na Stare Miasto |
|
|
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
ja też uwielbiam tradycyjne święta z rodzinką kolędami potrawami choinką i miłej atmosferze blasku lampek zapachu ten czas taki magiczny
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Właśnie widziałam Blok Mikołajkowy
|
|
|
|
#3957 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Parę lat temu bywało tak, że z babcią nie widziałam się nawet do 7 m-cy, bo tak zasypało
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() Ha, albo wymień termometr ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Ale zostawiasz jedno wolne miejsce Podaj adres
|
|
#3958 |
|
Rozeznanie
|
też uwielbiam krokiety z pieczarkami i kapustką mniem
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- co do prezentów też mnie cieszą praktyczne kosmetyki ,ciuchy , jakieś przybory związane z moim hobby itp.
|
|
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
30 dni
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszperałam stare zdjęcia
Macie moją choinkę i kawałek stołu
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

jutro wybieram się na małe zakupy świąteczne 

jest tam tylko dorsz, cebula i sos, ale smakuje cudnie, zwlaszcza odgrzewane na patelni
Podaj adres