Walka o zdrowe i piękne włosy część VII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 17:31   #4231
Haylee
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Dabur, butelka najmniejsza, na próbę. Ale myślę, że mimo tego obrzydliwego smrodu jednak się polubimy. Bo mi się czadersko włosy błyszczą, lepiej niż po nafcie.
mi bardziej błyszczą się po Heenarze i Heenara cudnie pachnie, tak... różanie trochę
a Amlę Dabur wykończyłam calutką, tą największą butelkę a efekty mam szybciej po Heenarze... dodatkowo Heenara nie ma parafiny w składzie
Stary 2011-11-22, 17:33   #4232
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
To maski Joanny mają parafinę

Potwierdzam

Niemożliwe, mam dwie joaśki ( tę z miodem i tę z lnem) i obie nie mają parafiny.
Właśnie to powiedziałam. Przeczytaj mojego posta raz jeszcze. Aż go tu przytoczę:

"Nie chcę mi się gnać do łazienki aby to sprawdzić, ale skłonna jestem dać sobie obciąć włosa jeżeli moje Joaśki b/s mają parafinę w składzie . Z tym, że maski posiadają się zgodzę( mam jedną i nie mogę "zmęczyć")."

Nie oferowałabym ścięcia włosa, gdybym nie była pewna, że nie mają .
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 18:11   #4233
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
mi bardziej błyszczą się po Heenarze i Heenara cudnie pachnie, tak... różanie trochę
a Amlę Dabur wykończyłam calutką, tą największą butelkę a efekty mam szybciej po Heenarze... dodatkowo Heenara nie ma parafiny w składzie
No tak, ja pamiętam, że Indios Bravos ją tutaj bardzo zachwalała i myślę, że następnym moim indyjskim olejem będzie właśnie heenara. Albo bhringraj. Z nim się jeszcze waham.

Cytat:
Napisane przez gimli666 Pokaż wiadomość
Chyba byłoby to nawet nie na miejscu, patrząc na to na jakim forum się znajdujemy.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 18:26   #4234
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
dostane je w rosmanie?
Chyba nie widziałam ich Rossmannie, niestety. Są w Tesco, w kioskach, małych drogeriach. Trzeba pytać.
Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Ale parafina jest niezdrowa.
Na moim blogu jest notka o szkodliwych składnikach kosmetyków, jest tam opisana parafina.
Staram się w miarę możliwości nie pakować syfu do swojego organizmu.
A czy pisałam o jedzeniu parafiny?
Na mój gust ma działanie podobne do olejów naturalnych, które również tworzą warstwę okluzyjną na skórze i mają działanie komedogenne.
Być może gorzej się ją zmywa. Wybaczam jej pochodzenie, nie każdy musi być szlachcicem

Cytat:
Żeśmy sobie pogadały teraz.
Ja kompletnie nie skojarzyłam, że Joanna ma jeszcze inne odżywki b/s niż te, które znam. Owocowe jeszcze mi się nigdy w oczy nie rzuciły, prawdę mówiąc.
No ja też na początku nie skojarzyłam

Cytat:
Chyba NA organizm w tym przypadku.
Wyniki badań są różne, że wpływa na rozwój nowotworów skóry, że odkłada się w wątrobie.. Okej, nie przeczę. Aczkolwiek nakładając odżywkę bez spłukiwania, która w składzie ma, dajmy na to, 15% parafiny jestem całkowicie przekonana, że nie skróci mi to życia nawet o jeden dzień.
Poza tym włos to twór martwy i nie można go już bardziej uśmiercić parafiną
Na skalp parafiny nie nakładam, bo nie ma w sumie po co.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez gimli666 Pokaż wiadomość
Właśnie to powiedziałam. Przeczytaj mojego posta raz jeszcze. Aż go tu przytoczę:

"Nie chcę mi się gnać do łazienki aby to sprawdzić, ale skłonna jestem dać sobie obciąć włosa jeżeli moje Joaśki b/s mają parafinę w składzie . Z tym, że maski posiadają się zgodzę( mam jedną i nie mogę "zmęczyć")."

Wybacz, mój błąd
Stary 2011-11-22, 18:45   #4235
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Chyba nie widziałam ich Rossmannie, niestety. Są w Tesco, w kioskach, małych drogeriach. Trzeba pytać.
Tesco mam troszke na uboczu miasta i nie lubie tam jeździć ale poszukam w drogeriach Dzięki

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:22   #4236
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny niedawno wróciłam od fryzjera, ścięłam co najmniej 5 cm, ale niestety musiałam Pocieszam się tym, że teraz są zdrowe na całej długości
Dzisiaj do mojej pielęgnacji dołączy olej kokosowy Efavit, ciekawe jak się sprawdzi

A co do odżywki b/s, to ja nie mogłam praktycznie nic nakładać, bo zaraz miałam strąki, ale ostatnio kupiłam sobie balsam Mrs. Potters z aloesem, jedwabiem i białą herbatą i spróbowałam go użyć jako odżywki b/s na końcówki i jestem bardzo zadowolona. Jest to chyba jedyna rzecz jaka nie obciążyła mi włosów, a nawet wydaję mi się, że są bardziej puszyste
wklej zdjęcie !

a czy kupie olejki typu Amla i Heenara stacjonarnie?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:59   #4237
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
wklej zdjęcie !

a czy kupie olejki typu Amla i Heenara stacjonarnie?
Chętnie bym wkleiła,ale przy poprzednich zdjęciach aparat mi spadł i pękł mi wyświetlacz, ale może jutro mi się uda z komórki, bo mój TŻ będzie później w domku, a z mojej chyba nie warto robić zdjęć

Ogólnie jeszcze troszkę i bym w końcu zapuściła do biustu, a teraz mam lekko za ramiona, troszkę poszło tych włosków, ale lepsze krótsze i zdrowe, niż długie i zniszczone

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Aha i zapomniałam dodać, że już miałam taką ochotę na tego kokosa, a teściowa ze szwagierką zapomniały mi kupić
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 21:05   #4238
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Chętnie bym wkleiła,ale przy poprzednich zdjęciach aparat mi spadł i pękł mi wyświetlacz, ale może jutro mi się uda z komórki, bo mój TŻ będzie później w domku, a z mojej chyba nie warto robić zdjęć

Ogólnie jeszcze troszkę i bym w końcu zapuściła do biustu, a teraz mam lekko za ramiona, troszkę poszło tych włosków, ale lepsze krótsze i zdrowe, niż długie i zniszczone

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Aha i zapomniałam dodać, że już miałam taką ochotę na tego kokosa, a teściowa ze szwagierką zapomniały mi kupić
dokładnie

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-11-22, 21:17   #4239
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Zarzuciłam dziś na włoski tą maskę z avokado zobaczymy co to za cudo

- 25 kg
Stary 2011-11-23, 07:31   #4240
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

a mnie znowu łebek swedzi wczoraj tylko OMO bo wrocilam o 19

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Paniom

Kolejna wlosomaniaczka się zglasza.. Podczytuję Was ohoho.. od dawna Ale dopiero dziś zdecydowałam się na oficjalną inaugurację na Wizażu, ach jak ten portal wciąga!

Moje wlosięta nie są niestety tak piękne, jak wasze, ale widać ogromną różnicę. W manię zapuszczania wpadłam oczywiście po nieudanej wizycie u fryzjerki, jakieś 2 lata temu. Tylko wtedy nie było to do końca świadome i skupiając się tylko na długości pomijalam kwestię ODPOWIEDNIEJ pielęgnacji. Skończylo się na tym, że wyhodowałam długie włosy, spalone prostownicą i z polamanymi końcówkami.. Stwierdzilam, że jednak wolę siebie w krotkich wlosach i tak rok temu ścięlam się na tzw "boba", w którym czułam się bardzo dobrze. Z tym, że pielęgnacja wyglądala już zupelnie inaczej Zaczęlo się uzależnienie od kokosa, kallosa latte, joanny, seboradinu, rzepy i kilku innych wizażowych perelek Po bobie już nie ma śladu, wloski odrosly, ja znów zapuszczam i ostro pielęgnuję A że od czytania was jestem uzależniona i czasem kilka razy dziennie sprawdzam, która coś ciekawego napisala, stwierdzilam: koniec ukrywania, pokaż się Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do zacnego grona wlosomaniaczek

Słów kilka o moich włosiętach: cienkie, długość mniej więcej do ramion, nigdy nie farbowane, kolor naturalny to jasny brąz, z tendencją do przetluszczania, ani nie proste, ani zakręcone (więc pewnie powinnam spróbować CurlyGirl, kiedyś to uczynię )

A to kilka "perelek" użwanych w różnych kombinacjach:
Oleje: kokosowy, rycynowy i lniany,
Odżywki: alterra z granatem, moje absolutne KWC: maseczka Marion do wlosów ciemnych/brązowych, Isana z Babassu, bordowa Shauma owocowa (nie wiem, czy jest dostępna w Polsce, bo przebywam obecnie za granicą, ale ma dużo ekstraktów i Amodimeticone na końcu w skladzie, co nie jest dla mnie straszne, a wlosy są jak marzenie ), Joanna Naturia z makiem a także z miodem
Szampony: Shauma z kofeiną dla mężczyzn, szampon dla niemowląt z DrogerieMarkt - bez SLS, SLES itp
Pozostale mazidla: gliceryna, nafta kosmetyczna, jantar, kuracja joanna rzepa i jedwab CHI

Więc witam oficjalnie
Witaj

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:54   #4241
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
A czy pisałam o jedzeniu parafiny?
Na mój gust ma działanie podobne do olejów naturalnych, które również tworzą warstwę okluzyjną na skórze i mają działanie komedogenne.
Być może gorzej się ją zmywa. Wybaczam jej pochodzenie, nie każdy musi być szlachcicem

A propos jedzenia.. coś mi się kiedyś obiło o uszy, że Dukan zalecał swoim pacjentom smażenie na oleju parafinowym, bo dieta przez niego zalecana powodowała u niektórych zaparcia. No w tym przypadku akurat mogłabym się zgodzić, że najzdrowsze rozwiązanie to nie jest. Zresztą cała ta dieta, przy całym szacunku dla autora, jest dla mnie lekko chora.

Cytat:
Poza tym włos to twór martwy i nie można go już bardziej uśmiercić parafiną
Na skalp parafiny nie nakładam, bo nie ma w sumie po co.
Dokładnie.
Jeżeli by szło już o kontakt ze skórą...
czytałam raz jedyny o badaniach na szczurach, myszach czy tam innych gryzoniach polegających na nakładaniu parafiny na miejsca chorobowo zmienione (w tym wypadku był to nowotwór skóry) i naświetlaniu. I ogólny wniosek Szalonego Hamerykańskiego Naukowca był taki, że u grupy smarowanych parafiną zwierzątek następował szybszy rozrost komórek nowotworowych. Ale to były badania przeprowadzane na już chorych szczurach i a wniosek na temat szkodliwości parafiny sformułowano na podstawie wyników tylko jednej grupy szczurów z jednego określonego szczepu, a grup było bodajże 5 czy 10.
Więc ten.. Ja polegam bardziej na swoim rozsądku niż na opiniach Szalonych Hamerykańskich Naukowców.

pannaanika, jeżeli masz jakieś artykuły, czy tam jakieś inne materiały dotyczące szkodliwości parafiny, ale poparte rzeczowymi argumentami i wynikami badań to daj jakoś znać. Chciałabym poszerzyć swoją wiedzę na ten temat, nawet nie po to by potem filozofować znajomym na temat tego co jest dobre, a co szkodzi, lecz w interesie swojego własnego zdrowia.

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Tesco mam troszke na uboczu miasta i nie lubie tam jeździć ale poszukam w drogeriach Dzięki
Lub dosyć mało znana sieć drogerii Aster. I chyba nawet w Naturze kiedyś widziałam.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2011-11-23 o 09:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 11:30   #4242
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Lub dosyć mało znana sieć drogerii Aster. I chyba nawet w Naturze kiedyś widziałam.
Jutro wyruszę na poszukiwania dzieki

- 25 kg
Stary 2011-11-23, 13:08   #4243
Antii89
Zakorzenienie

A moje włosy lubią parafinę, świetnie chroni je przed ucieczką wody i nablyszcza. Nie sądzę, aby tak mała ilość nakładana na włosy mnie zabiła. Także ja używam, ale z głową..
Stary 2011-11-23, 13:38   #4244
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
A moje włosy lubią parafinę, świetnie chroni je przed ucieczką wody i nablyszcza. Nie sądzę, aby tak mała ilość nakładana na włosy mnie zabiła. Także ja używam, ale z głową..
te olejki co nakupowalam ostatnio to wszytskie maja parafine, a ja trzymam na glowie kilka godzin, myslicie ze to mi moze zaszkodzic?

Stary 2011-11-23, 13:54   #4245
hellokitty233
Raczkowanie

A ja od jakiś 3 tyg. mam problem z końcówkami Dbam o włosy jak mogę,olejuję,odżywiam,naw ilżam,3 dni temu podcinałam końcówki a one zaczęły w dotyku przypominać włosy lalki barbie-zwłaszcza to czuć gdy są mokre,ma ktoś jakiś pomysł od czego to?
Stary 2011-11-23, 14:05   #4246
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maneo444 Pokaż wiadomość
te olejki co nakupowalam ostatnio to wszytskie maja parafine, a ja trzymam na glowie kilka godzin, myslicie ze to mi moze zaszkodzic?

okej, teraz wiem, że na moje gigantyczne posty nikt nie zwraca uwagi.

weź przejrzyj tę stronę od początku, a znajdziesz odpowiedź.

Cytat:
Napisane przez hellokitty233 Pokaż wiadomość
A ja od jakiś 3 tyg. mam problem z końcówkami Dbam o włosy jak mogę,olejuję,odżywiam,naw ilżam,3 dni temu podcinałam końcówki a one zaczęły w dotyku przypominać włosy lalki barbie-zwłaszcza to czuć gdy są mokre,ma ktoś jakiś pomysł od czego to?
jak wyglądają włosy lalki Barbie?
Ja kiedyś przeproteinowałam włosy, końcówki były szorstkie, powyginane, włosy takie matowe, fuj.. Może to to?

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2011-11-23 o 14:08
Stary 2011-11-23, 14:09   #4247
hellokitty233
Raczkowanie

hihi-może nie jasno to opisałam-włosy lalki barbie-to znaczy takie szorstkie i powyginane a w dotyku takie jakby sztuczne-ale tylko jak są mokre
Stary 2011-11-23, 14:14   #4248
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

Cytat:

okej, teraz wiem, że na moje gigantyczne posty nikt nie zwraca uwagi.

weź przejrzyj tę stronę od początku, a znajdziesz odpowiedź.

jak wyglądają włosy lalki Barbie?
Ja kiedyś przeproteinowałam włosy, końcówki były szorstkie, powyginane, włosy takie matowe, fuj.. Może to to?
czytalam polowe dzieki

Stary 2011-11-23, 14:39   #4249
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Kupiłam wczoraj maskę glorii i zastanawiam się czy mogę ją dłużej potrzymać niż te 5-8 minut? Zrobi im to lepiej czy raczej gorzej? Wy ile trzymacie?
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 14:44   #4250
Ainnel
Zadomowienie

są dwa powody dla których bankrutuję - imprezy i włosomaniactwo.
wczoraj i przedwczoraj kupiłam po jednej odżywce, dzisiaj miałam naprawdę fatalny dzień więc poszłam wydać trochę pieniędzy i wróciłam z olejem lnianym, drożdżową maską Bingo i Jantarem. KOCHAM osobę która zaopatruje mój sklep ze zdrową żywnością.

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 14:56   #4251
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

Ja właśnie myślę czy bingo będzie u mnie w zielarskim. jantar był ;D

Stary 2011-11-23, 15:06   #4252
Ainnel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maneo444 Pokaż wiadomość
Ja właśnie myślę czy bingo będzie u mnie w zielarskim. jantar był ;D
A mi wcześniej nawet nie przyszło do głowy, żeby kupować tam kosmetyki do włosów (poza olejami). A dzisiaj się przyjrzałam i myślałam, że już stamtąd nie wyjdę. Amla, sesa, henna khadi, oleje (arachidowy, sezamowy, kokosowy, z orzechów włoskich, ryżowy, krokoszowy, lniany, z dyni, awokado, migdałowy... więcej nie pamiętam ), mnóstwo kosmetyków Bingo, WAXy najróżniejsze, dużo olejków eterycznych, właśnie ten długo poszukiwany Jantar...

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:39   #4253
karmazynka99
Zakorzenienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;30683122]Kupiłam wczoraj maskę glorii i zastanawiam się czy mogę ją dłużej potrzymać niż te 5-8 minut? Zrobi im to lepiej czy raczej gorzej? Wy ile trzymacie? [/QUOTE]

ja godzinkę, i napewno lepsze efekt będa po dluzszym czasie trzymania
Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
A mi wcześniej nawet nie przyszło do głowy, żeby kupować tam kosmetyki do włosów (poza olejami). A dzisiaj się przyjrzałam i myślałam, że już stamtąd nie wyjdę. Amla, sesa, henna khadi, oleje (arachidowy, sezamowy, kokosowy, z orzechów włoskich, ryżowy, krokoszowy, lniany, z dyni, awokado, migdałowy... więcej nie pamiętam ), mnóstwo kosmetyków Bingo, WAXy najróżniejsze, dużo olejków eterycznych, właśnie ten długo poszukiwany Jantar...
tożto raj!

Moja pielęgnacja włosów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 16:42   #4254
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
ależ cudnie wszystko w jednym sklepie i w dodatku stacjonarnym. Tez się muszę rozejrzeć za dobrym zielarskim sklepem.
Moim ostatnim odkryciem jesy olej lniany. na razie pobił wszystkie które uzywalam czyli kokosa, oliwe z oliwek, winogronowy, arachidowy.
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:11   #4255
syla929
Rozeznanie

Odebrałam dziś zamówienie, którym miał być: skrzyp polny x2, żel aloesowy gorvita i jantar. Oczywiście, to na czym najbardziej mi zależało-jantar - nie przyszedł Ale w jednej aptece go znalazłam. Była jedna sztuka - jakby czekała na mnie Zamówiłam jeszcze dwie buteleczki. Lub pomyślę nad seboradinem.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:25   #4256
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś zamówienie, którym miał być: skrzyp polny x2, żel aloesowy gorvita i jantar. Oczywiście, to na czym najbardziej mi zależało-jantar - nie przyszedł Ale w jednej aptece go znalazłam. Była jedna sztuka - jakby czekała na mnie Zamówiłam jeszcze dwie buteleczki. Lub pomyślę nad seboradinem.
a składowo lepszy Jantar czy Seboradin? jantar ciężko dostępny. Uzywam seboradinu lotionu regeneracyjnego
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:33   #4257
Scarrabeo
Zakorzenienie

Dobrze, że mówicie o wcierkach, przypomniało mi się, że miałam coś kupić zanim Rzepka się całkowicie skończy. Chyba będzie Saponics, kusi mnie ten bezdenatowy skład.

A teraz to ja siedzę w turbanie, z balsamem Venita na włosach. Od dawna kusiło mnie na zmianę koloru.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 17:42   #4258
ewcia1807
Zakorzenienie

Scarrabeo na jaki kolor farbujesz?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:45   #4259
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Scarrabeo na jaki kolor farbujesz?

chna.
Stary 2011-11-23, 17:46   #4260
ewcia1807
Zakorzenienie

Pochwalisz się później efektami?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości