51 wątek wykańczamy, ale wciąż plotek i butów wcale dość nie mamy - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 21:32   #4231
justa_l
Zakorzenienie

GG do justa_l
Dot.: 51 wątek wykańczamy, ale wciąż plotek i butów wcale dość nie mamy

Seduction

Life is about moving on, accepting changes and looking forward to what makes you stronger and more complete
justa_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:37   #4232
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_l Pokaż wiadomość
Seduction
Hej Justa

I ku pamięci jeszcze, bo Kasia pisała że chce pieska do kochania,a nie na wystawy: rodowód nie mówi nam o tym, abyśmy jeździli z psem na wystawy, bo nie oszukujmy się: pies odbiegający dalej od wzorca rasy i nieprzygotowany do wystawy nic na niej nie osiągnie
Rodowód mówi nam o tym, że jest to pies rasowy, a nie w typie rasy, że pochodzi z czystych linii hodowlanych. Dzięki niemu możemy spokojnie poznać rodziców, dziadków, pradziadków... i to też zwykle są psy do kochania, a nie na wystawy.
Kupując psa bez rodowodu narażamy go na większe prawdopodobieństwo występowania chorób, ładując tym samym kasę pseudo. Nie lepiej wziąć sobie po prostu mieszańca, zwanego kundelkiem, któremu damy miłość i ciepły dom?

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:37   #4233
astaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
nie nie - zaraz poleci do was pw, wlasnie pisze nie mialam czasu ostatnio na nic
Aerith a jeszcze takie pytanko mam - jesli bym brała z Enaiv wspólną wysyłkę to ile liczyć trzeba wtedy za 2 pudla butów??

butoholizm nabyty. 82.
astaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:38   #4234
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez astaaa Pokaż wiadomość
aerith a jeszcze takie pytanko mam - jesli bym brała z enaiv wspólną wysyłkę to ile liczyć trzeba wtedy za 2 pudla butów??
13

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:41   #4235
Plotkaraaa
xoxo

poleciał przelew.
a o adresy będziesz prosić osobną wiadomością czy od razu wysyłać ?

.
Plotkaraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:42   #4236
Aerith
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez Plotkaraaa Pokaż wiadomość
poleciał przelew.
a o adresy będziesz prosić osobną wiadomością czy od razu wysyłać ?
w osobnej

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:42   #4237
katrioszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość
To nieprawda! Każdy pies z miotu (i kot też) dostaje rodowód! Nawet jeśli pies jest 10 czy 15sty!

Często jakiś piesek ma wadę, np. zły zgryz. W niczym to nie przeszkadza, rodowód dostanie, ale na wystawie nie otrzyma oceny umożliwiającej mu wstępu do hodowli - czyli jego dzieci nie dostaną już rodowodu
Cytat:
Ja się po prostu denerwuje, jak ktoś tak mówi
Pseudohodowcy często tak mówią, żeby wcisnąć pieska Dlatego burzy się we mnie jak to słyszę Nie mówie tutaj o Twoim przypadku, tylko ogólnie

Katrioszka ma dobry pomysł, upiecz ciasto i daj
no to teraz już będę wiedziała i nikt mi kitu nie wciśnie
ciacho to najlepszy pomysł zawsze

Cytat:
Napisane przez joanat Pokaż wiadomość
W weekend byłam na tym targowisku targów toruńskich przy szosie chełmińskiej i na tyłach widziałam całą masę yorków, labradorów itp. maluchów sprzedawanych za śmieszne pieniądze... W pierwszej chwili, gdy człowiek widzi takiego słodziaka, którego pseudohodowca chce sprzedać za dwa razy niższą niż normalnie kwotę, no cóż... pokusa jest ogromna. Ale trzeba pamiętać, że kupując psa z nielegalnej hodowli wspieramy ten cały biznes, na którym cierpią pieski. Poza tym szczeniaki z takich miejsc często mają wady genetyczne, bo pochodzą z połączenia np. matki z synem...
Oj, mi też żal tych wszystkich piesków. Często nawet widzę u siebie na targu ludzi ze szczeniakami, albo np w Warszawie w przejściu w podziemnym i strasznie mi żal tych piesków, w szczególności, że wiem, jaki ich później los spotyka, jak nikt ich nie weźmie/kupi .

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Chłopaki
To ja jeszcze dodam swoje trzy grosze na temat rodowodów i zwierząt. Tak jak Czesterka napisała - wszystkie zwierzęta dostają rodowód i nieważne które w kolejności rodzą się w miocie. Weszło to już spory kawał czasu temu do ustawy ale nie dziwię się Katrioszce, że tak myślała: często pseudo tak mówią, a dodatkowo kiedyś te najsłabsze, ostatnie maluchy nie dostawały papierka, o ile się nie mylę.
Teraz każdy pies dostaje rodowód, nawet ten u którego zaraz po porodzie widać, że jest coś nie tak. Jeśli ma wadę genetyczną, która dyskwalifikuje go jako reproduktora lub sukę hodowlaną to dostaję odpowiednią adnotację w papiery ale rodowód dostanie zawsze

I pamiętajmy też, że rodowód nie gwarantuje nam zdrowego psa: wiadomo, że człowiek nie jest w stanie wszystkiego przewidzieć, genetyka to loteria ale jest wiele hodowli, które krzyżują dane psy ze sobą mimo tego, że wiedzą że ich potomstwo może nosić ze sobą choroby

W planach mamy z TŻ zakupienie BA, hodowla już namierzona, z której mamy zamiar brać psiaka. Nim ją wybraliśmy, to obdzwoniliśmy wiele innych hodowli, podpytałam właścicieli psiaków tej rasy, poczytałam dwa fora i powiem tyle: gehenna, co może się dziać w hodowlach zarejestrowanych w związku kynologicznym Nie mówię, że tak jest w każdym przypadku, mówię: bądźmy czujni
a nie wiesz, czy może się zdarzyć, że pies będzie miał wadę, ale tego nie będzie odnotowanego w papierach? chyba, że te papiery to m.in. ksiązeczka zdrowia psa
i co to za rasa BA? nie mogę wygooglować

reperuję się powoli, acz dokładnie
stay true to your heart
praca inżynierska
katrioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:43   #4238
astaaa
Zakorzenienie

Cytat:
13
Dzięki teraz muszę się z nią skontaktować czy na 100% bierzemy razem i wtedy byśmy wpłaciły po 6,50 za przesyłkę

butoholizm nabyty. 82.

Edytowane przez astaaa
Czas edycji: 2011-11-22 o 22:31
astaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:44   #4239
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:
Hej Justa

I ku pamięci jeszcze, bo Kasia pisała że chce pieska do kochania,a nie na wystawy: rodowód nie mówi nam o tym, abyśmy jeździli z psem na wystawy, bo nie oszukujmy się: pies odbiegający dalej od wzorca rasy i nieprzygotowany do wystawy nic na niej nie osiągnie
Rodowód mówi nam o tym, że jest to pies rasowy, a nie w typie rasy, że pochodzi z czystych linii hodowlanych. Dzięki niemu możemy spokojnie poznać rodziców, dziadków, pradziadków... i to też zwykle są psy do kochania, a nie na wystawy.
Kupując psa bez rodowodu narażamy go na większe prawdopodobieństwo występowania chorób, ładując tym samym kasę pseudo. Nie lepiej wziąć sobie po prostu mieszańca, zwanego kundelkiem, któremu damy miłość i ciepły dom?
arkusz
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:46   #4240
Plotkaraaa
xoxo

Cytat:
w osobnej
ok.

w takim razie dobranoc

.
Plotkaraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:46   #4241
sskers
batonik

Ja tam mam psa bez rodowodu..i właściwie jak go kupowaliśmy, to nikt zbyt specjalnie nie zwracał na takie rzeczy uwagi. Jest popapranym pekińczykiem i na psie ma prawie 100 lat, i te 100 lat przeżyła bez większych chorób. Na szczęście. Uwielbiam ją chociaż ma kilka cech typowych dla tej rasy

O właśnie. Tż oglądał dzisiaj jakieś wiadomości..i było, jak to na Ukrainie przed Euro pozbywają się bezpańskich psów z ulic masakra..

http://www.fakt.pl/Morduja-psy-na-EU...y,77689,1.html

O, znalazłam nawet petycję, więc podpisywać (link u dołu strony):
http://wolnemedia.net/aktywizm/ukrai...-do-euro-2012/

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2011-11-22 o 21:50
sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:46   #4242
justa_l
Zakorzenienie

GG do justa_l

chyba pójde nadrobic troche spanie bo oczy mnie pieką po dzisiejszym dniu, a jutro kolejny długi dzień przede mną

Life is about moving on, accepting changes and looking forward to what makes you stronger and more complete
justa_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:01   #4243
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrioszka Pokaż wiadomość
no to teraz już będę wiedziała i nikt mi kitu nie wciśnie
ciacho to najlepszy pomysł zawsze

Oj, mi też żal tych wszystkich piesków. Często nawet widzę u siebie na targu ludzi ze szczeniakami, albo np w Warszawie w przejściu w podziemnym i strasznie mi żal tych piesków, w szczególności, że wiem, jaki ich później los spotyka, jak nikt ich nie weźmie/kupi .

a nie wiesz, czy może się zdarzyć, że pies będzie miał wadę, ale tego nie będzie odnotowanego w papierach? chyba, że te papiery to m.in. ksiązeczka zdrowia psa
i co to za rasa BA? nie mogę wygooglować
Mi też żal takich piesków ale jeśli wszyscy przestaliby kupować takie pieski to w końcu "interes" by padł na dobre. Chyba m.in. u nas w PL jest tak źle jeśli chodzi o pseudo, są kraje w których podobno jest znacząco lepiej. Tak naprawdę to związek kynologiczny powinien po porodzie przyjeżdżać do hodowców obejrzeć miot ale do hodowców ze stażem nie przyjeżdżają, a to hodowcy jadą do związku po jakim czasie, co jest głupotą, bo każdy może zejść z "prawej" drogi, aby ubić lepszy interes

Wiem, jestem bardzo podejrzliwa ale tyle sytuacji, co się nasłuchałam i naczytałam to chyba mało kto. Szczególnie, że Ba to bardzo chorowite psy.

BA to skrót od buldoga angielskiego

Ale zależy jaką wadę, o ile się nie mylę to wady dyskwalifikujące psa do hodowli (np. u BA to wady serca, zwężenie tchawicy i wiele innych) wpisywane są do rodowodu. Wadą można nazwać też u psa krzywy zgryz ale jednak nie dyskwalifikuje go to i nie jest to wypisane, a na wystawach dostałby już niższe oceny.

Przy zakupie psa najpewniej wziąć malucha i pojechać z hodowcą jeszcze raz do weta (wybranego przez nas w mieście hodowcy, a nie przez niego, bo może być ustawiony) i jeszcze raz przebadać.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Ja tam mam psa bez rodowodu..i właściwie jak go kupowaliśmy, to nikt zbyt specjalnie nie zwracał na takie rzeczy uwagi. Jest popapranym pekińczykiem i na psie ma prawie 100 lat, i te 100 lat przeżyła bez większych chorób. Na szczęście. Uwielbiam ją chociaż ma kilka cech typowych dla tej rasy
To tylko się cieszyć i dziękować losowi

Cytat:
O właśnie. Tż oglądał dzisiaj jakieś wiadomości..i było, jak to na Ukrainie przed Euro pozbywają się bezpańskich psów z ulic masakra..

teraz to mogliby im za karę zabrać organizację ME

Cytat:
Napisane przez justa_l Pokaż wiadomość
chyba pójde nadrobic troche spanie bo oczy mnie pieką po dzisiejszym dniu, a jutro kolejny długi dzień przede mną

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Snikers, nie potrafię się tam podpisać

Stary 2011-11-22, 22:06   #4244
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

jeju ale mam dzisiaj beznadziejny dzień... kręci mi się w głowie, słabo mi, zmęczona jestem jakbym co najmniej na budowie pracowała
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:09   #4245
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

chcialam wtracic swoje 3 grosze na temat rasowych zwierzat ale widze, ze dziewczyny juz wszystko pieknie napisaly
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:09   #4246
seduction
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;30671617]jeju ale mam dzisiaj beznadziejny dzień... kręci mi się w głowie, słabo mi, zmęczona jestem jakbym co najmniej na budowie pracowała [/QUOTE]

Wania, bo dziś taki dzień. Podobnie do Ciebie się czuję

Stary 2011-11-22, 22:11   #4247
sskers
batonik

Cytat:
To tylko się cieszyć i dziękować losowi
Cieszę się, ale czasem wyklinam, bo jestem jedyną do wychodzenia z nią Mamuśka wyręcza mnie tylko w bardzo wyjątkowych sytuacjach.
Cytat:
teraz to mogliby im za karę zabrać organizację ME

Snikers, nie potrafię się tam podpisać
A co najlepsze, to wiele z tych psów nie jest bezpańska..miały obroże itd. Po prostu zerwały się, albo jak to czasem z psami bywa, chodzą sobie samopas

No bo nie wiedzieć czemu jest nieaktywna

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2011-11-22 o 22:13
Stary 2011-11-22, 22:11   #4248
Konto usunięte

Cytat:
Wania, bo dziś taki dzień. Podobnie do Ciebie się czuję
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:12   #4249
sskers
batonik

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;30671617]jeju ale mam dzisiaj beznadziejny dzień... kręci mi się w głowie, słabo mi, zmęczona jestem jakbym co najmniej na budowie pracowała [/QUOTE]
Może jakiś siusiak w Tobie rośnie

Stary 2011-11-22, 22:15   #4250
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, ale czasem wyklinam, bo jestem jedyną do wychodzenia z nią Mamuśka wyręcza mnie tylko w bardzo wyjątkowych sytuacjach.
U nas nie było tego problemu jak jeszcze psina żyła, bo TŻ całe życie miał jakiegoś kota w domu, więc z psiakiem chętnie wychodził, wręcz czasem walczyliśmy o smycz

Cytat:
A co najlepsze, to wiele z tych psów nie jest bezpańska..miały obroże itd. Po prostu zerwały się, albo jak to czasem z psami bywa, chodzą sobie samopas

No bo nie wiedzieć czemu jest nieaktywna

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:

Stary 2011-11-22, 22:19   #4251
katrioszka
Zakorzenienie

Cytat:

czytałam już o tym chyba z 2 m-ce temu i już wtedy podpisałam petycję i wysyłałam link do wszystkich znajomych, aby też podpisali
Ta tutaj petycja widze, że jest już zamknięta? też jak seduction nie mogę się podpisać

Cytat:
Mi też żal takich piesków ale jeśli wszyscy przestaliby kupować takie pieski to w końcu "interes" by padł na dobre. Chyba m.in. u nas w PL jest tak źle jeśli chodzi o pseudo, są kraje w których podobno jest znacząco lepiej. Tak naprawdę to związek kynologiczny powinien po porodzie przyjeżdżać do hodowców obejrzeć miot ale do hodowców ze stażem nie przyjeżdżają, a to hodowcy jadą do związku po jakim czasie, co jest głupotą, bo każdy może zejść z "prawej" drogi, aby ubić lepszy interes

Ale zależy jaką wadę, o ile się nie mylę to wady dyskwalifikujące psa do hodowli (np. u BA to wady serca, zwężenie tchawicy i wiele innych) wpisywane są do rodowodu. Wadą można nazwać też u psa krzywy zgryz ale jednak nie dyskwalifikuje go to i nie jest to wypisane, a na wystawach dostałby już niższe oceny.

Przy zakupie psa najpewniej wziąć malucha i pojechać z hodowcą jeszcze raz do weta (wybranego przez nas w mieście hodowcy, a nie przez niego, bo może być ustawiony) i jeszcze raz przebadać.
no akurat naszemu nie zstąpiło jedno jądro (i już nie zstąpi) i chyba nie ma tego odnotowanego w tych papierach/rodowodzie od hodowcy w ogóle z tym jądrem to była akcja i w sumie z tego co widzę, to się potwierdziło to, co myśleliśmy - hodowca okantował nas

reperuję się powoli, acz dokładnie
stay true to your heart
praca inżynierska
katrioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:24   #4252
Konto usunięte

Cytat:
Stary 2011-11-22, 22:28   #4253
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:

Wiem, jestem bardzo podejrzliwa ale tyle sytuacji, co się nasłuchałam i naczytałam to chyba mało kto. Szczególnie, że Ba to bardzo chorowite psy.

Zgadzam się z Tobą całkowicie Tylko niestety, Związek Kynologiczny to stowarzyszenie, które za dużo nie zarabia. Nie stać na jezdzenie do każdego hodowcy. Poza tym jeśli chce się zrobić tzw. kontrole i sprawdzić stan - trzeba zawiadomić wcześniej. A wtedy to już hodowcy posprzątają itp. No i zaraz po porodzie ja bym nie wpuściła obcych ludzi do moich szczeniaków Poza tym za wiele to nie da, tak czy inaczej Zw. Kyn. nie jest w stanie sprawdzić faktycznych rodziców szczeniąt
arkusz
Stary 2011-11-22, 22:40   #4254
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katrioszka Pokaż wiadomość
czytałam już o tym chyba z 2 m-ce temu i już wtedy podpisałam petycję i wysyłałam link do wszystkich znajomych, aby też podpisali
Ta tutaj petycja widze, że jest już zamknięta? też jak seduction nie mogę się podpisać
A oni tutaj nie zbierali tylko do 10.000 podpisów? Tak sobie strzelam, bo mi coś tam mignęło ale nie zwróciłam uwagi

Cytat:
no akurat naszemu nie zstąpiło jedno jądro (i już nie zstąpi) i chyba nie ma tego odnotowanego w tych papierach/rodowodzie od hodowcy w ogóle z tym jądrem to była akcja i w sumie z tego co widzę, to się potwierdziło to, co myśleliśmy - hodowca okantował nas
A macie pieska z papierami, czy on Wam wcisnął kit, że ostatni z miotu i mieć nie musi?
Jeśli z papierami to dziwię się, że nie ma tego odnotowanego, bo mieć powinien. Niby do 6 tygodnia robi się przegląd hodowlany i u samców sprawdza się m.in. jąderka ale czasem od razu tego nie odnotowują, bo podobno jest szansa do 10 tyg. co jednak wg literatury następuje już naprawdę bardzo rzadko i są znikome szanse. Ogólnie to ktoś kiedyś, być może nawet bardzo bardzo dawno temu, z linii Twojego psiaka musiał mieć wnętrostwo ale nie wiem jakim cudem dopuszczony do rozrodu. Cecha ta jest dziedziczona z płcią, a gen nosi matka, z tego co wyczytałam.
Co macie za psiaka i w jakim wieku?

Jeśli poszlibyście z metryczką do związku w celu założenia rodowodu to wtedy na pewno by mu tą wadę odnotowali.

Zazdroszczę Wam psiaków, bo ja od śmierci mojego czuję się okropnie samotna

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Zgadzam się z Tobą całkowicie Tylko niestety, Związek Kynologiczny to stowarzyszenie, które za dużo nie zarabia. Nie stać na jezdzenie do każdego hodowcy. Poza tym jeśli chce się zrobić tzw. kontrole i sprawdzić stan - trzeba zawiadomić wcześniej. A wtedy to już hodowcy posprzątają itp. No i zaraz po porodzie ja bym nie wpuściła obcych ludzi do moich szczeniaków Poza tym za wiele to nie da, tak czy inaczej Zw. Kyn. nie jest w stanie sprawdzić faktycznych rodziców szczeniąt
Ja rozumiem, że może być na to brak pieniędzy ale najwyżej niech je gdzieś wynajdą, prawdziwi hodowcy nie będą mieć o to pretensji ani żalu, wiedząc że to dla dobra zwierząt i aby próbować ograniczyć jakieś przekręty. Znam przypadek jednej hodowli, gdzie właśnie psy pochodziły chore i to poważnie.
U nas ogólnie to jest za mało badań w danych rasach i ogółem jeśli chodzi o pewność psów i ich zdrowie. Irytuje mnie to do tego stopnia, że aż wahaliśmy się, czy po psa nie jechać na Słowację lub Węgry Tam to mają dopiero badania (i ceny też ale wolę dać za psa więcej i chuchać na zimne, niż później kilka razy więcej wydać na skomplikowane leczenie i patrzeć na ból zwierzaka).
Jasne, do ledwo co urodzonych psiaków od razu nikogo by się nie wpuściło, bo i tak pewne ewentualne wady nie byłyby możliwe do wykrycia ale do podrostków spokojnie.

W ogóle z tymi wadami to też przekleństwo, bo czasem i szereg badań stawiających dobre wyniki nie daje nam gwarancji, że u psa dana choroba nie ujawni się w wieku późniejszym.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-11-22 o 22:42
Stary 2011-11-22, 22:44   #4255
sskers
batonik

Cytat:
U nas nie było tego problemu jak jeszcze psina żyła, bo TŻ całe życie miał jakiegoś kota w domu, więc z psiakiem chętnie wychodził, wręcz czasem walczyliśmy o smycz
U mnie póki się nie rozjechała rodzina w kilka stron świata, to wychodziłam raz dziennie. Teraz mam spokój kilka dni, jak tato do Polski przyjeżdża - czyli 3-4 razy w roku. No, i jak wyproszę siostrę, żeby tego bąka zabrała do siebie jak chcę wyjechać na dłużej. No i jak wyjeżdżam na weekendy, to mama się lituje. Tak to zapieprz** 3-4 razy dziennie
Cytat:
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;30672187][/QUOTE]

śniło mi się wczoraj, że ja mam siusiaka w brzuchu..i byłam taka..szczęśliwa

Stary 2011-11-22, 22:48   #4256
Konto usunięte

Cytat:

a kto Ci broni zmajstrować bobasa?

ja ostatnio odczuwam przepych, mam zbyt dużo rzeczy dookoła siebie... spakowałam już worek ciuchów do wystawienia na allegro, jeszcze zamierzam to samo zrobić z butami... nie mogę patrzeć jak mam wszystkiego za dużo
Stary 2011-11-22, 22:49   #4257
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie póki się nie rozjechała rodzina w kilka stron świata, to wychodziłam raz dziennie. Teraz mam spokój kilka dni, jak tato do Polski przyjeżdża - czyli 3-4 razy w roku. No, i jak wyproszę siostrę, żeby tego bąka zabrała do siebie jak chcę wyjechać na dłużej. No i jak wyjeżdżam na weekendy, to mama się lituje. Tak to zapieprz** 3-4 razy dziennie
Ja ze swoim też tyle chodziłam jak TŻ wyjechał, czasem nawet więcej jak byłam cały dzień w domu, a najbardziej to lubiłam wychodzić na spacer i posiedzieć na ławce w nocy w wakacje z moim psiskiem

Cytat:

To do dzieła

Stary 2011-11-22, 22:57   #4258
speare
exmod na urlopie:)

Cytat:
Napisane przez joanat Pokaż wiadomość
ja rozdawałam szczeniaki koleżankom za 1 zł plus VAT, bo taki niby przesąd jest, że trzeba choć minimalną kwotę zapłacić, żeby pieski się dobrze chowały
ale to jamnikopodobne mieszańce były
Ale ten vat odprowadzasz się rozumie w rozliczeniu podatkowym?

Widze, że jakaś dostawa była chyba na covrze? Nie mam ostatnio w ogóle czasu jakoś posiedzieć
speare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 22:59   #4259
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:
Ja rozumiem, że może być na to brak pieniędzy ale najwyżej niech je gdzieś wynajdą, prawdziwi hodowcy nie będą mieć o to pretensji ani żalu, wiedząc że to dla dobra zwierząt i aby próbować ograniczyć jakieś przekręty. Znam przypadek jednej hodowli, gdzie właśnie psy pochodziły chore i to poważnie.
U nas ogólnie to jest za mało badań w danych rasach i ogółem jeśli chodzi o pewność psów i ich zdrowie. Irytuje mnie to do tego stopnia, że aż wahaliśmy się, czy po psa nie jechać na Słowację lub Węgry Tam to mają dopiero badania (i ceny też ale wolę dać za psa więcej i chuchać na zimne, niż później kilka razy więcej wydać na skomplikowane leczenie i patrzeć na ból zwierzaka).
Jasne, do ledwo co urodzonych psiaków od razu nikogo by się nie wpuściło, bo i tak pewne ewentualne wady nie byłyby możliwe do wykrycia ale do podrostków spokojnie.

W ogóle z tymi wadami to też przekleństwo, bo czasem i szereg badań stawiających dobre wyniki nie daje nam gwarancji, że u psa dana choroba nie ujawni się w wieku późniejszym.

Jak ja byłam w Danii na kryciu z suką, to hodowczyni poszła z nami do weta na dodatkowe prześwietlenia, bo chciała sobie zostawić suczkę po naszej Nice i jej psie O jej warunkach w hodowli już nie nie mówie
arkusz
Stary 2011-11-22, 23:03   #4260
seduction
Zakorzenienie

Cytat:

Jak ja byłam w Danii na kryciu z suką, to hodowczyni poszła z nami do weta na dodatkowe prześwietlenia, bo chciała sobie zostawić suczkę po naszej Nice i jej psie O jej warunkach w hodowli już nie nie mówie
A jakie piękne psy są w takich hodowlach Właśnie zakochaliśmy się w tamtych psach w dwóch hodowlach, choć cena zbija z nóg w porównaniu do tych naszych polskich, choć w tej upatrzonej przez nas polskiej hodowli to cena też nie mała w porównaniu do innych.
Na razie jesteśmy nastawieni na tą polską ale marzymy po cichu o jednej z tamtych dwóch.

Pochwal się Czest, co macie za psiaka/psiaki

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości