|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
Hej
![]() gucia - super sprawa z tym sushi a dasz przepis na paszteciki? ![]() I rewelacja z tymi kartkami ![]() a kiedy wrzucisz fotki mieszkania?
|
|
#512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kartek to chciałam już na wielkanoc je kupić, ale za późno się zorientowałam. A w sumie zła jestem na siebie, że tak późno na to wpadłam!Cytat:
A co do sushi to chodzi za mną od jakiegoś czasu to cieszę się, że i dla mnie będzie![]() A co do fotek, to jak już wszystko będzie ![]() Madzia konfitura wyszła całkiem ok, ale niestety nie smakuje jak ta w restauracji. I mam wrażenie, że dałam za dużo octu balsamicznego Ale będzie ok
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę sama z Marcelutką, bo mąż jeszcze w pracy
Nie lubię jak tak długo go nie ma
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
ktosiai co znalazlas rekawice?
![]() ![]() ja mam na sznurku i sa zawsze w kurtce malej![]() martucha zazdrasczam no frosta, ale spoko za 2 lata i ja zmienie lodoweczke i wtedy bede sie jarac, ze mnie niebieskie swiatelko z kuchni obserwuje ![]() ![]() ![]() ja mialam to badanie na paciorkowca, w przypadku lekarza prywatnego i tak jest pelnoplatne, do 38zl chyba kosztuje, ginekolog pobiera, a ja sama zawosilam lepiej wiedziec i za wczasu dostac antybiotyk
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięlam Ibuprom i dzielnie to zniosłam a w ogóle to obiło mi się o uszy, że nospy nie powinno się brać w trakcie okresu, gdyż go hamuje... bo hamuje skurcze macicy... ale ile w tym prawdy nie wiem .![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
MAdziu to badanie na paciorkowca moim zdaniem jest bardzo potrzebne bo wiele osob go ma - u dorosłych jest ze tak powiem "nieszkodliwy" a przy porodzie sn dzidziolek moze załapać wrodzone zapalenie płuc... a jak sie zrobi badanie to wiadomo, ze paciorkowiec jest i sie wdraża leczenie i jest ok wtedy...
|
|
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 67 roku zycia brakuje mi jeszcze 40 lat a co do dziadków to tez zauwazylam ze w Niemczech sa bardzo aktywni... gdzie sie nie ruszylismy to autokary z dziadkami, w knajpie w niedziele pelno dziadkow na spotkaniach emerytow... w Polsce poooowoli to sie zmienia, ale prawda jest taka ze wiekszosci polskich dziadkow poprostu nie stac na takie zycie z ich niskich emerytur... a poniewaz nic nie wskazuje na to ze kiedys emerytury beda wyzsze (o ile nie beda jeszcze nizsze) to jeszcze dlugo nasi dziadkowie nie beda zyli tak jak na zachodzie...Cytat:
|
||
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
kobitki jeśli chodzi o wiek emerytalny
to jak my sie zbliżymy gdzieś do 50 urodzin to pewnie wydłużą do 80 albo całkiem zniosą emerytury wiec nie ma co sie stresowac tymi 67.
|
|
|
|
#520 | |||
|
Zakorzenienie
|
miażdżysz!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Cytat:
naszczęście że to wyszło bo nie wiem co by się działo... i u nas na poczekalni nie wszystkie mamy to miały a powinny.. trzeba lekarzowi pod koniec ciąży niestety przypominać...Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() miałam badanie identycznie jak ty ;D dzięki za info to uderzam do atomki na gg a do iwki na priva
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam robionego za każdym lądowaniem na patologii. Co do wieku emerytalnego się nie stresuje. Potrąci mnie 70 letni TIR owiec i 70 letn sanitariusz zaśnie przy mojej reanimacji luzik Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-11-22 o 20:29 |
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na męża. mieliśmy iść na chwilę na miasto spotkać się ze znajomymi, ale bylibyśmy tam dopiero koło 22, a ja na rano do pracy więc sobie odpuściliśmy. \mąż ma przywieźć piwko
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#524 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj nawet miałam spotkanie na temat systemu emerytalnego i moich składek - także jestem w temacie. Na razie jest 65 lat (dla wszystkich), za kilka lat wejdzie 66 a później 67. Wytłumaczenie - ludzie coraz dłużej żyją i są coraz bardziej sprawni. Oczywiście można iść na wcześniejszą emeryturę, ale wtedy ona jest niższa, bo zgromadzony kapitał jest wypłacany przez więcej lat. Tutaj jest coś takiego jak dodatek kulturalny dla najuboższych osób - tyle że nie wiem jak długo z powodu cięć socjalnych - czyli jak masz niskie dochody to gmina Ci dopłaca do wyjść kulturalnych, kupi kartę do biblioteki itp. Ludzie mnóstwo czasu spędzają na rowerach, więc długo są sprawni fizycznie. Cytat:
Cytat:
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, ze na zachodzie jest zupełnie inna kultura pracy. Większość kolegów mojego M. "zapie.prza" - bo naczej nazwać się tego nie da. fizycznie po 12h dziennie. Niewele osób szanuje swoich pracowników, ich zdrowia. Do tego stres, bo ciągłe szybciej, wydajniej, a kasa nie motywuje. Chłopaki mają po trzydziesci pare lat a ich kręgosłupy są w opłakanym stanie. Nie przestrzega się przepisow BHP, kodeksu pracy.
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), że jak mam mocny okres, a wezmę nospę to krwawienie jest mniej intensywne A ja właśnie siedzę nad papierami do pracy i uzupełniam i uzupełniam i uzupełniam... |
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to i tak nic nie zmieni..... |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostalam zatrzyk przy porodzie ta bakteria wywolywala m.in. zapalenia płuc u noworodkow na szczęście, zdążyli ją poskromić
|
|
|
|
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rosi aleś wynalazek wymyslila nie ma co ![]() Marta - fajnie ze lodowka kupiona. co to za szkolenie znow dzis?a juz doczytalam ze muzyka czesc z wieczora bylam dzis dluuuugo w pracy,przyjechalam pozytywnie zmeczona jutro znow do przedszkola ale z Tomciem na krotko ale mi wczoraj maz narobil ciekawskiego nosa -dzownil do mnie i pyta jaki jest nr modelu mojego pierscionka zareczynowego- chcial zebym sprawdzila na necie i mu napisala. i teraz tak mysle i mysle po co mu to... sciema ze rozmawiali z kolegami w pracy o takich rzeczach mnie nie przekonala-faceci gadajacy o pierscionkach-no way! i teraz tak mysle po co mu to....kiedys zagadywalam ze chcialabym kolczyki do kompletu ale jak zobaczylam ich cene to bryyy 380zl! tak wiec na razie zostaje mi zyc domyslami polaczonymi z marzeniami ze o tym pomyslal hiiiiia mowie mu znow o pandorce-i jakos sie zaintersowal i zaczal dopytywac co to w koncu jest ![]()
|
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chcę kupić rodzicom automat do pieczenia chleba
polecacie jakiś ?? ten jest fajny o ile dobrze zrozumialam, on sam miesza wszystko ?? |
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
agus automat robi wszytsko sam, ty tlko dopisujesz skladniki w odpowiendiej kolejnosci
![]() ![]() ![]() ale nie wiem jaki model. bo sie na tym nie znam
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też bym nie uwierzyła!!!![]() Ciekawa jestem co to za prezent mąż dla Ciebie szykuje ![]() Aguś nie mam pojęcia, nie mam takiego urządzenia. Wczoraj wpadłam na to..., że ja przecież mogę chleb robić w termolu. Nie wiem dlaczego ja wcześniej o tym nie pomyślałam! Będę spisywać Wasze przepisy, kupię keksówkę i będę piekła! A przejrzę też książkę z przepisami do termola, to jak będzie jakiś fajny przepis to Wam wrzucę
|
|
#535 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
amun to jest z Raciborza, gdzie mieszkałam, koleżanka chodziła w wakacje pakować kartki dla nich i pierwsze słysze by to byli oszuści Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo się skończyć nie chciałCytat:
Cytat:
nie mogę monitor oplułam aż Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
sliwenka sie nie smije. ostatnio sie kapnelam na miescie, ze wioze we wozku klocki
zuzka ma manie wkladania do koszyka wozkowego roznych rzeczy. tak samo w pokju u niej stoi na takim odslonietym malym regaliku kosz z zapasami kosmetykow. nie ma mozliwosci nizc z niego wyjecia, bo jest ciezki i jeszcze nie daje rady go z tej polki wysunac, ale klocki do niego da rade wsadzic, albo dlugopisy
|
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj będę szukać przepisu i poproszę męża, żeby mi keksówkę kupił
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa napirawili mi moja rowentunie
![]() :jup i:heloł
|
|
#539 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#540 | |
|
Rozeznanie
|
a dam
http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...nkowe-muffinkiwczoraj robiłam jeszcze to http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-....xsl/22803.htm baaaardzo czekoladowe Cytat:
![]() kto taki zdolny jest?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

Nie lubię jak tak długo go nie ma
.

sciema ze rozmawiali z kolegami w pracy o takich rzeczach mnie nie przekonala-faceci gadajacy o pierscionkach-no way! i teraz tak mysle po co mu to....kiedys zagadywalam ze chcialabym kolczyki do kompletu ale jak zobaczylam ich cene to bryyy 380zl! tak wiec na razie zostaje mi zyc domyslami polaczonymi z marzeniami ze o tym pomyslal hiiiii

nie mogę monitor oplułam aż
zuzka ma manie wkladania do koszyka wozkowego roznych rzeczy. tak samo w pokju u niej stoi na takim odslonietym malym regaliku kosz z zapasami kosmetykow. nie ma mozliwosci nizc z niego wyjecia, bo jest ciezki i jeszcze nie daje rady go z tej polki wysunac, ale klocki do niego da rade wsadzic, albo dlugopisy