|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Oj to masz wesoło. A na spacerki wychodzisz na 1h ogólnie, czy podczas spaceru tylko tyle śpi?
Podobno do 3m podczas karmienia piersią jest bezpiecznie. Tak mi mówił gin. Nie ucieszyłabyś się??? Mnie dzisiaj tak bolał brzuch masakrycznie, że aż się bałam, czy to nie owu, bo akurat idealnie bym wcelowała , haha. Ale przeszło.
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też cały dzień aktywny dobrze, że choć spokojna i się sobą zajmie i ostatnio to juz w ogóle nie śpi w ciągu dnia...tylko jak Amelka, czasem na spacerze się jej zdarzy zasnąć na chwilę![]() 6w1 jest z żółtaczką Cytat:
się stresuję jak z psem za długo jestem na dworze, od razu myślę jak jej tam w domu z tatą
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymon zaliczył już pierwszą pobudkę na jedzonko Przyznam się do czegoś jestem kawoholiczką i codziennie pozwalałam sobie na jedną kawkę, czasami nawet dwie i efekt był taki, że Szymon nie spał wcale, przez dwa dni piłam jedną kawkę dziennie i Szymon spał kilka razy po 1h, a dzisiaj nie piłam wcale i spał 4h Jaka ja byłam głupia... |
|
|
|
|
#1474 |
|
kosmitka
|
No weźźź się uspokój kobieto
. To do MoonikA Natko u nas jeszcze nie było karmienia, pewnie o 23-24 będzie pierwsze. Co do kawy - od początku nie piję, herbaty zwykłej prawie też. Więc u nas bezsenność z czego innego. A też byłam kawoholiczką, jednak jak w ciąży miałam zakaz to się odzwyczaiłam.
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-11-22 o 21:40 |
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Mała kicha ostatnio i boję się, żeby nie zachorowałaAniu- ucieszę się za 2 lata teraz jakoś nie wyobrażam sobie znów być w ciąży. Z jednym dzieckiem póki co mam wesoło jak z całym przedszkolem No ale jakby było to by było ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- wiesz - od początku zdarzyło się iść na żywioł, a dopiero końcówka z zabezpieczeniem |
|
|
|
|
#1477 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Ja się zastanawiam, jak to jest z dwójką przy niewielkiej różnicy wieku. Ale to już nasze mamusie z większym stażem musiałyby się wypowiedzieć - Lau, Miss czy Kellyss.
|
|
|
#1478 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I DUŻO MIŁOŚCI, ZROZUMIENIA I SZCZĘŚCIA z okazji 2 rocznicy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie jesteś złą matką! I napewno będzie wszystko dobrze. Obserwuj małego po zmianie mleka. Postaraj się nie mysleć o najgorszym bo młody tez to wyczuwa ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Martusia załączylam zdjęcia tego kompletu - nie wiem czy widziałaś. Jak Ci się nie podoba, to nie wstydź się - powiedz
|
|
#1479 |
|
kosmitka
|
My też mieliśmy konflikt grup krwi i jeszcze tych + i -, na to dostałam szczepionkę, ale Franka nie badali na nic. Mój chłop ma 0 a ja AB.
Małgosia u nas też gulka była straszna, miałam wrażenie, że zacznie ropieć. Smarowałaś altacetem w żelu?
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie smarowalam, ale jutro zakupię bo mi sięto nie podoba. Dziękuję za podpowiedź
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
można altacetem? mi w szpitalu powiedzieli, żeby niczym nie smarować nic nie robić koło tego, jak wyjdzie bąbel to uważać, żeby nie rozdrapać i przypadkiem nie przenieść na buzię.. no chyba że zacznie ropieć to wtedy do lekarza...
|
#1482 |
|
kosmitka
|
My smarujemy po szczepieniach, tak nam poleciła i pediatra i pielęgniarka, która podawała szczepionkę.
I znów przegrałam licytację o karuzelkę. Chyba nie jest mi pisana ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- W szpitalu też mówili o altacecie, ale w żelu.
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy skoku Szymon lubi być blisko cyca![]() A u mnie chyba kawa miała duży wpływ więc przyjdzie mi się przestawić na kawę bezkofeinową jakąś - może zbożową, albo ricore? ![]() Ważyłam dzisiaj Szymka i wyszło nam, że waży 7kg ![]() Zmykam spać. Dobranoc |
|
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorowo
Ja znowu bez nadrabiania, ale nie mam kiedy . Do południa jest tz i zawsze jest coś do zrobienia, a popołudniu dziś byłam u mamy, i tak się zasiedziałam, że przegapiliśmy porę kąpieli, no to dałam cycka i w samochodzie usnął, w domu go rozebrałam i odłożony do wózka śpi dalej, więc go nie rozbudzałam, i śpi w dziennych ciuszkach, nie wykąpany i bez witaminek ,tylko tyle źle, że nie odciągnęłam mu dobrze glutków na noc, bo mama moja mi zabrała Adaśka, bo powiedziała, że męczę dziecko i troszkę odciągania mu wystarczy , i w ogóle boi się tej fridy, że dziecku robię krzywdę, bo go to boli no ja też już mam dość odciądania, jak Adaś tak bardzo płacze przy tym i ciągle mi się wydaje, że płacze ała, ała, to mam już mokre oczy, no ale muszę to robić, Jeju jak bym chciała, żeby ten katar już minął. mam nadzieję, że przez to zamieszanie prześpi do tej 3.00. No zobaczymy![]() Właśnie czekam na tz, bo zaraz wraca z pracy, no i już jest, to muszę kończyć. Postaram się jutro Was ponadrabiać A Ancia gratuluję 3 miesiąca ![]() A Adaś dziś kończy 12 tyg
|
#1486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i Natce też dziękuję za zdjęcia a przypomniało mi się, że bratowa ma po synku ciuszki do chrztu, coś takiego jak Natka, wiec muszę sprawdzić czy pasują i już![]() ale dzięki za fatygę ![]() Cytat:
dla Adasia za skończone tygodnieJa też Bartusiowi zakraplam nosek i później czyszcze gruszką i się biedny tak drze, ale co zrobic, jak widzę, że w nosku coś siedzi to robie tak długo aż nie wyciągnę, wyrodna matka
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jak zwykle po nocach hehehe
![]() co mozna podac dziecku na zatwardzenia? bo ja juz nie wiem czy mały czasem nie ma, wnocy wczoraj miał taka mała kupke twarda i ciemna, przed 13 zmieniałam mu juz taka co zawsze czyli rozlazła i musztardowa ale do 23 nie miał juz żadnej kupki wiecej i zastanawiam sie czy to dobrze? moze jeszcze jakas jedna powinien zrobic? kurde ile po mm wasze dzieciaki robia kupek? wiem ze temat głupi no ale... ![]() Cytat:
widzis zTy 2 miesiecznemu a ja ostatnio wspomagam sie netem i spiewam mojemu małemu a on przez chwile patrzy tymi swoimi slepiami a po chwili odpływa i spi śpiewam mu Kotka kłopotka, ach spij kochanie i kotki dwa![]() co do drugiego to mysle ze dałabys i z dwójką rade -fajowa z ciebie mamusia
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko może nawet 10 dni nie robić kupy, więc jak walnął jedną czy nawet dwie dziennie to nie ma co się martwić.
|
|
|
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Łohoho ta godzina i jeszcze nikogo nie było???? Hmmm chyba dzieciaczki rozrabiają albo tak grzecznie śpią i mamusie razem z nimi
Witam tak w ogóle Zuzia właśnie drzemie w huśtawce a mama je śniadanko i czyta o czym cioteczki plotkowały I jaki morał - temat rzeka na tapecie czyli kooopa![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
I ja w sumie nie wyciągam, zakrapiam bardzo często i same glutki spływają Zuzi na wierzch i wtedy wyciągam paluchem albo patyczkiem poza tym jak jej zakropię nosek to potem kicha i samoistnie jej się wszystko ładnie oczyszcza. No i od kiedy przestaliśmy palić w kominku mocno to nie ma problemu z noskiem aż takiego dużego, utrzymujemy 22 stopnie w domu i Zuzi się dobrze oddycha![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
natka z ta kawa sie nie przejmuj
mała wczoraj marudna cale popoludnie wiec nie mogłam z wami posiedziec ale podczytywałam ale za to noc spokojna budziła sie tylko na karmienie i pozniej szybko zasypiała ![]() jak temat kupek na tapecie to ja tez moge sie wypowiedziec ![]() u nas niestety nie ma kupy od wczoraj... purty co chwile a kupy nie ma ![]() asia u nas zawsze byla jedna dziennie przewaznie rano wiec mysle ze nie masz sie czym martwic jak popoludniu juz byla normalna kupa u was
|
|
#1491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mój leży dosyć spokojnie przy odciąganiu fridą...robi tylko takie wielkie oczy jak ciągnę...A jak zakrapiam, to się tak wygina do tyłu jakby wiedział co go czeka...E tam wyrodna. Potem dzidziol zadowolony, że łatwiej sie oddycha ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
ale mnie dziś głowa boli od rana ;/ mam nadzieję, ze moje dziecko będzie współpracować ze mną i da mi się chwilkę położyć . Po południu idziemy na bioderka, mam nadzieję że będzie dobrze ![]() Cytat:
ale to po herbatce na trawienie. Ogólnie właśnie przepajanie jest wskazane, żeby łatwiej kupka wyszła a ta twarda i ciemna kupka to jaka? taka jak u dorosłego czy może ciemnozielona? a twarda bo może już się zdążyła wchłonąć? Kiedś Indygo wklejała fajnego linka odnośnie kupek- Indygo podrzuć jeszcze raz tym linkiem bo mi gdzieś zaginął..Myślę, że Marcel żadnego zatwardzenia nie ma ![]() a 10 dni bez kupki to na piersi może być ![]() Tusia ale jak prykanko jest to znaczy, że wszystko dobrze gorzej jakby nie prykała wy na piersi jesteście co nie?
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-23 o 09:42 |
|
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochawliłabym się czymś, ale nie powiem ani słowa....z wiadomych powodów
Mogę napisać tylko: 6h
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
To ja też bym się pochwaliła... ale się boję
....8h!!Ciekawe tylko co z moją laktacją przy takich przerwach??? Bo syski jak skały
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Ancia myślałam o tobie o 3.30 Szymon stwierdził, że jest wyspany i jest fajnie i się cieszył i gadał, usypiałam go 40 minut, ale za to pospaliśmy do 8.30Cytat:
Coś za coś, ja nie piję kawy ale za to Szymek ładnie śpi
|
|
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u mnie 10h to sobie pospacerowałam w tym tygodniu w Krk przekroczone normy stężenia pyłów w powietrzu o 600% UM zalecił przedszkolom kontrolować syt i nie wyprowadzać dzieci na spacery, to ja z niemowlakiem tym bardziej sie nie wybieram
|
|
#1497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmmm ten nadmiar to chyba laktatorem? Może mamuśki karmiące cycem się wypowiedzą.
|
|
#1498 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
pamiętacie mnie jeszcze ![]() podczytuje ale na odpisanie nie mam możliwości... wybaczcie ![]() mała wisi w chuście to spróbuje coś popisać puki się nie zacznie drzeć tak po krótce u nas do d... z mężem to się chyba nie dogadam i na wiosnę wrócę do wrocławia jako samotna matka i rozwódkaz małą 24 na dobę sama, mąż karierę robi, śpi za ścianą, ciągle na wyjazdach bo szaleństwo w firmie...już nawet kąpie dziecko sama bo on nie ma czasu bo nad projektami siedzi ...doszło do tego że do lekarza nie miałam jak pojechać bo w starym aucie akumulator padł i nie było jak się z wiochy ruszyć, jutro szczepienia mam nadzieję że dojadę i ni rozkraczę się gdzieś po drodze![]() kóraś pisała że musi przełożyć wizytę u gina...ehhh ja czekałam 3 tygodnie na moją i muszę jechać w piątek wieczorem a mój mężuś nie wie jeszcze czy czasem nie jedzie na drugi koniec polski do nowego klienta jutro... wyjdzie tak że z rozchisteryzowanym dzieckiem po szczepieniu bedę jechać na badanie ginekologiczne no i koniec wylewania żalów bo głodomor się drze
|
|
#1499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sonia ja bym laktatorem ściągnęła nadmiar![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1500 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

, haha. Ale przeszło.

i też cały dzień aktywny dobrze, że choć spokojna i się sobą zajmie 
się stresuję jak z psem za długo jestem na dworze, od razu myślę jak jej tam w domu z tatą
.
jestem kawoholiczką i codziennie pozwalałam sobie na jedną kawkę, czasami nawet dwie i efekt był taki, że Szymon nie spał wcale, przez dwa dni piłam jedną kawkę dziennie i Szymon spał kilka razy po 1h, a dzisiaj nie piłam wcale i spał 4h
Jaka ja byłam głupia...
teraz jakoś nie wyobrażam sobie znów być w ciąży. Z jednym dzieckiem póki co mam wesoło jak z całym przedszkolem 

dla Stefka i mamusi
A ostatnio w ciągu tygodnia było 500g. Od tygodnia jest też strasznie płaczliwy i non stop krzyczy, ja już nie wiem co mu może być

. Do południa jest tz i zawsze jest coś do zrobienia, a popołudniu dziś byłam u mamy, i tak się zasiedziałam, że przegapiliśmy porę kąpieli, no to dałam cycka i w samochodzie usnął, w domu go rozebrałam i odłożony do wózka śpi dalej, więc go nie rozbudzałam, i śpi w dziennych ciuszkach, nie wykąpany i bez witaminek
to mam już mokre oczy, no ale muszę to robić, Jeju jak bym chciała, żeby ten katar już minął.

UM zalecił przedszkolom kontrolować syt i nie wyprowadzać dzieci na spacery, to ja z niemowlakiem tym bardziej sie nie wybieram
...doszło do tego że do lekarza nie miałam jak pojechać bo w starym aucie akumulator padł i nie było jak się z wiochy ruszyć, jutro szczepienia mam nadzieję że dojadę i ni rozkraczę się gdzieś po drodze