2011-11-09, 12:06 | #121 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 358
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
Tam wchodzi więcej dziewczyn i szybciej Ci doradzą |
|
2011-11-09, 12:35 | #122 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 281
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
A kisiel można? Taką słodką chwilę np?
|
2011-11-09, 12:43 | #123 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 358
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
|
2011-11-09, 14:03 | #124 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580 |
2011-11-09, 14:26 | #125 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-08
Wiadomości: 7 989
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
|
2011-11-13, 20:58 | #126 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
- udko z kurczka , wedzone ?
- nozka od kurczkaa jezeli wczesniej byla przysmarzana na patelni potem byla duszona no i ja bym ja ugotowala moze byc ? - kapusta gotowana i typowo przyprawiana ? kurde mialam taka fajna stronkę z przekąskami co lepiej wybierac , nie moge znalesc , moze macie cos do polecenia ? jakie dokonywac wybory jak sie jest na diecie...?
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580 |
2011-11-14, 23:42 | #127 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 358
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
- nozka od kurczkaa jezeli wczesniej byla przysmarzana na patelni potem byla duszona no i ja bym ja ugotowala moze byc ? tak jak wyżej bez skóry - kapusta gotowana i typowo przyprawiana tutaj nie wiem, bo kiszona kapusta jest ok, ale gotowana. może niech ktoś inny poradzi |
|
2011-11-17, 22:46 | #128 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Wątróbka wieprzowa?
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580 |
2011-11-20, 10:08 | #129 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 9
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Witam,
Chciałam się dowiedzieć, czy kabanos drobiowy mozna zjesc na redukcji? |
2011-11-20, 12:12 | #130 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-11
Wiadomości: 4 102
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
wątróbka-tak, choć jeśli wieprzowa, taka ze świń hodowanych masowo raczej zbyt zdrowa nie będzie
wątroba to specyficzny organ, lepszą wersją jest taka ze zwierząt, które są lepiej żywione, indyk albo wołowina na przykład generalnie najgorszy jest drób i wieprzowina z masowej produkcji pod tym względem(sposobu karmienia), a wątroba to taki kawałek zwierzęcia, który warto by był z "dobrego źródła" ale tak w ogóle to oczywiście dobrze by wątróbka była w diecie, podroby są bardzo wartościowe pod kątem redukcji to jedynie warto ją przygotować w jakiś w miarę prosty, "lekki" sposób, to wszystko kabanos generalnie może być, tylko w ich składzie oprócz mięsa jest mnóstwo różnych zbędnych składników, więc zawsze lepszą opcją jest po prostu mięso własnoręcznie przygotowane, niz taki produkt tu przykładowy skład kabanos drobiowy ekstra Tarczyński: mięso drobiowe, mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy naturalne i ich ekstrakty, aromaty przypraw, regulator kwasowości- lakton kwasu glukonowego, substancja wzmacniająca smak i zapach- E621, białko sojowe, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca0- azotyn sodu, może zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, orzechów, migdałów, selera, gorczycy, sezamu, jaj, łubinu pomijając, że nie jest do końca drobiowy i tak jest zazwyczaj, to po przeczytaniu tego składu ja bym go do ust nie włożyła, mimo że być może wygląda apetycznie kiedy mięso jest mięsem, a nie mieszaniną wzmacniaczy smaku, wypełniaczy, barwników itp.to naprawdę lepiej służy zarówno zdrowiu, jak i redukcji
__________________
######################### .............. .............
Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-11-20 o 12:21 |
2011-11-20, 15:01 | #131 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-10
Wiadomości: 3 584
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
|
|
2011-11-20, 15:47 | #132 |
goniąca własny ogon..
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 5 796
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Wpisuję tutaj, co na "szybkich odpowiedziach" mniejszy ruch.
Kubek gorącego mleka 0%/1,5%/2% z kakao/kawą, z dodatkiem przypraw korzennych. Wypijany zwykle popołudniami i wieczorami. Czy - w najgorszym razie - nie spowoduje stopniowo wzrostu wagi? |
2011-11-20, 16:22 | #133 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-10
Wiadomości: 3 584
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
Jednakowoż, niektórym osobom nabiał może przeszkadzać w chudnięciu. |
|
2011-11-20, 16:27 | #134 | |||
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-11
Wiadomości: 4 102
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
Cytat:
już bardziej mi się nie podoba to, że pewnie owe udko nie jest wędzone, tylko "wędzone", przynajmniej takie bywają w sprzedaży, czyli niby-wędzone, aromatyzowane, które z prawdziwym wędzeniem nie miały styczności z takiego udka udka to ani skóry ani mięsa nie polecam, po co się truć.. co do kapusty to jeśli ją zdrowo doprawisz(tłuszcz dobrej jakości, naturalny, prawdziwe mięso(jeśli z mięsem) a nie jakieś wyroby mięsopodobne-to jest ok, bardzo wartościowy posiłek oczywiście dodatek pieczywa absolutnie zbędny w tym wypadku Cytat:
jeśli powoduje skok wagi(=zatrzymanie wody), to raczej źle reagujesz i wtedy nie warto się męczyć z nabiałem, nie jest tego wart realny wzrost wagi(przytycie) to raczej będzie zależeć od całości diety, czyli tego co skonsumujesz oprócz tej szklanki mleka
__________________
######################### .............. .............
|
|||
2011-11-20, 16:31 | #135 |
goniąca własny ogon..
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 5 796
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
A to w takim mogę pić, może nie hektolitrami, ale ok W zasadzie ja nie jestem na takiej redukcji 5-posiłkowej, którą się tutaj czasami poleca, ale pytanie mnie nurtowało.
Dzięki |
2011-11-20, 21:43 | #136 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
mam pytanie jeszcze odnosnie miesa wolowego ? chodzi mi o kosci z rosolku ? - buraczki wiecie do obiadu z octem - salatka :http://th.interia.pl/10,oikuchnia,7c...a58394_440.jpg to jest z kurkumą - szynka ogonówka np 4 plasterki na sniadanie ?
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580 |
|
2011-11-21, 20:34 | #137 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
marchewki gotowane? wszędzie coś innego jest i juz sama nie wiem, raz ze tak raz ze nie.
och zwariować można
__________________
____ dwie kreski szczęścia |
2011-11-21, 21:56 | #138 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-10
Wiadomości: 3 584
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Bo tłuszcz się nie zamienia w tkankę tłuszczową? Tylko węglowodany to w zasadzie robią
I co się dziwić, że ludzie mają problemy z chudnięciem, skoro jedzą pełnoziarniste pieczywo, zamiast tłustego mięska np., które syci na dłużej i nie tuczy |
2011-11-22, 21:23 | #139 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
w 100gw 1 sztuce (230g) Energia 136kcal 313kcal Białko 14.5g 33.4g Tłuszcz 8.8g 20.2g Węglowodany 0g 0g Błonnik 0g 0g a bez w 1 sztuce : Energia: 231 kcal / 185 g Białko: 33 g / 185 g Tłuszcz: 11 g / 185 g spora roznica
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580 |
|
2011-11-23, 06:21 | #140 | |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2010-10
Wiadomości: 26
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
Wniosek? Wcinaj marchewkę śmiało |
|
2011-11-23, 07:58 | #141 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
nie ze sie przejmuje tylko w jednej ksiażce czytałam ze dieta z marchewki jest dobra, tutaj gdzieś na wizażu że marchewka nie jest zdrowa, jak bede jadła 3kilo dziennie to może byc?
__________________
____ dwie kreski szczęścia |
2011-11-23, 10:11 | #142 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2010-10
Wiadomości: 26
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Tylko pytanie po co aż 3kg dziennie wcinać? Wszystko z umiarem.
|
2011-11-23, 12:12 | #143 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
no jak po co? zamiast innego jedzenia. tylko marchew
__________________
____ dwie kreski szczęścia |
2011-11-23, 13:27 | #144 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 10 183
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
|
2011-11-23, 13:35 | #145 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
więc stwierdzam iż nie warto stosować jakiejkolwiek z diet.
__________________
____ dwie kreski szczęścia |
2011-11-23, 14:03 | #146 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-11
Wiadomości: 4 102
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
wiola- weź zainwestuj lepiej trochę czasu w zdobycie jakiejś podstawowej wiedzy w zakresie odżywiania, zdrowia etc.,
bo przy takim "mądrym" podejściu to sobie co najwyżej zrobisz "kuku", i pewnie nawet nie będziesz w stanie zrozumieć, żeś sama sobie winna
__________________
######################### .............. .............
|
2011-11-23, 18:08 | #147 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Wiadomości: 3 736
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
jeszcze raz zadaje pytanko o :
mam pytanie jeszcze odnosnie miesa wolowego ? chodzi mi o kosci z rosolku ? - buraczki wiecie do obiadu z octem - salatka :http://th.interia.pl/10,oikuchnia,7c...a58394_ 440.jpg to jest z kurkumą - szynka ogonówka np 4 plasterki na sniadanie i jeszcze woda smakowa saguaro z Lidla ?
__________________
wymianka : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1259580 |
2011-11-23, 20:39 | #148 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-07
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 164
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
no dobra, zajme sie tym...
__________________
____ dwie kreski szczęścia |
2011-11-23, 21:10 | #149 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 358
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
|
2011-11-23, 21:35 | #150 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-11
Wiadomości: 4 102
|
Dot.: Co nadaje się na REDUKCJĘ? cz.II
Cytat:
-sałatka-wygląda na słodzoną, więc tak sobie, akurat kurkuma jest ok., ale słodka zalewa już mniej, bez zalewy od biedy, choć szału nie ma -buraczki są zdrowe, więc co jakiś czas jak najbardziej, z octem nie-spirytusowym, jesli to możliwe, no i oczywiście bez cukru -ta szynka może być -woda smakowa to tak jak uważasz, po przeczytaniu składu, czy ta bezinteresowna dawka dodatkowej chemii jest Ci potrzebna sam aromat raczej nie tuczy, jesli nie ma substancji słodzących to przejdzie bez większej szkody dla redukcji, co do zdrowotności to już inna sprawa
__________________
######################### .............. .............
Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-11-23 o 21:38 |
|
Nowe wątki na forum Dietetyka |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.