|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
ide, ide- pa, pa
|
|
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. IX
Cytat:
Tylko dokladnie obejrzyj opakowanie, bo sie tak ostatnio nacielam. Bylo napisane mieta i dopiero w domu doczytalam z tylu, ze pieprzowa. Piekny Ja tez uciekam spac. Za szybko sie ucieszylam, ze nie plamie i znowu sie zaczelo.
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ratunku, kto mi powie jak wekować potrawy? np. właśnie tego strogonova?
ile czasu gotować? bo czytam w internecie i sa tak skrajne opinie, ze już zgłupiałam. |
|
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez uciekam spac. Za szybko sie ucieszylam, ze nie plamie i znowu sie zaczelo.
idz jak najszybciej do lekarza, ja bym tak zrobila
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem ale bym chyba ze 20 minut od zagotowania!
|
|
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie znam większego nakręcacza niż Ty ![]() Natalka ale fajowy |
||
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle mi tego wyszło dobra, idę spać! dobranoc |
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Oby się wszystko szybko wyjaśniło
![]() Cytat:
aż się zestresowałam, że może mi to na ciąże źle wpłynęło Natalia Mikołaj jest przesłodki Agatko co ma być to będzie
|
|
#671 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze trzeba na tych drani uwazac....Cytat:
![]() Cytat:
Buziaki dla WasAgatko Ciebie tez mocno caluje Ja tylko na chwilke, nie mialam dzis czasu... caly dzien z tzem na zakupach bylismy wkoncu cos dla Naszego Cookiego Ide lulu bo musze wstac o 5, slodkich senkow |
|||
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Maga83;30672736]Oby się wszystko szybko wyjaśniło
![]() O matko, a ja piłam mięte ale nie wiem jaką. Pytałam ginki czy można i nic nie wspominała o pieprzowej aż się zestresowałam, że może mi to na ciąże źle wpłynęło ja natomiast pilam pokrzywe i zielona herbate jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i poszlam do lekarza to sie dowiedzialam zeby odstawic pkorzywe a zielona to tak ok 2 szklanek dziennie, wiec zaleczam pis wode z cytryna i miodem...mam nadzieje ze nie zaszkodzilam fasolce...nie ma co teraz rozmyslac... Kolorowych snow ![]() lece spac....
|
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
witam z rana![]() wcielo mnie na kilka dni,bo w sobote wieczorem padl nam komp, w niedziele wieczorem mielismy formata zrobionego i wszystko ladnie, fajnie, pol godziny pochodzil,zawiesił sie i juz nic nie mozna bylo zrobic,nawet formata ![]() i tak to wczoraj caly dzien latalam po miescie ze odpowiednim kompem az w koncu znalazlam ![]() Przed chwila TZ wyszedl do pracy,a ja postanowilam nadrobic zaleglosci....i widze,ze mam mega na watku tutaj ![]() Nie wiem ile mi sie uda przeczytac,wiec prosze o streszczenie najwazniejszych wydarzen, newsow jesli cos waznego sie wydarzylo ![]() Natalia sliczny synek ![]() Jak sie czujecie?? Jestescie juz w domku?? Jak sie czujecie z TZ jako swiezo upieczeni rodzice??
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale mnie zoladek bolał w nocy. Juz niby ok...... kurde, jeszcze 9 dni u USg
|
#675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam szkołę rodzenia na 10:00, poruszę z położną temat, może zrobią mi KTG tam. Wczoraj też nie daję głowy czy miałam 10 ruchów w 12 godzin, ale może przez to, że byłam zalatana to nie przyłożyłam wagi do tego... Martwię się. Ty już raz byłaś w szpitalu, może się przemęczasz? Wydaje mi się, że częste BH, to sygnał że poród całkiem niebawem. Uważaj na siebie ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- I tak w ogóle dzień dobry Jejku ten tydzień to jakaś masakra. Ale postanowiłam sobie, że do końca tyg wykończę wyprawkę całą.... W sumie mało mi zostało już rzeczy. Dużo mi powinno przyjść z allegro. Wczoraj udało mi się zlicytować sterylizator Aventa jak nówcię za 21 zł Przyfarciło mi się
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
dalej mnie boli żołądek
|
#677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak Ci sie udalo za takie pieniadze kupic?? ![]() Pochwal sie co fajnego upolowalas do wyprawki-jak mozesz wrzuc nam fotki-uwielbiam ogladac jak ktos kupuje rzeczy dla dziecka ![]() Slonce moze idz do lekarza.... zjadlas cos ciezkiego?? Nospe moze wez....
|
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeglądałam na allegro, przeglądałam i dojrzałam licytację od 20 zł bez ceny minimalnej, krótki czas do końca i wyszarpałam proszę fotka:
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
a z allegro to tak:
podgrzewacz: http://nokautimg2.pl/p-a2-ce-a2cef3c...ch-butelek.jpg laktator: http://ania.megasportbielsko.pl/malu...laktator/1.jpg a resztę to zdjęcia na aukcjach, ewentualnie mogę wrzucić później bo muszę się ogarnąć szybko, bo nie zdążę do szkoły rodzenia haha teraz zobaczyłam która godzina jest! aaaaaaaaaaaa
|
#680 |
|
Wtajemniczenie
|
jakie fajniutkie rzeczy
![]() w ogole mam slabosc do malutkich skarpeteczek dla niemowlakow....zawsze sie w sklepach rozczulam jakie to one sa malutkie, slodziutkie ![]() to chyba jakies zboczenie,bo oprocz tego,ze mam mase ciuchow swoich ,to w tym kupuje nalogowo skarpetki...lubie miec duzo fajnych.... w ogole swietny ten fotelik do kapieli dziecka-pierwszy raz taki widze...
Edytowane przez black secret Czas edycji: 2011-11-23 o 08:48 |
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Sheh,
mam nadzieję, że już lepiej...Sofciu, piękne zakupy. Mam nadzieję, że zrealizujesz w tym tygodniu swoje, ambitne, plany! |
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia - JAKI CUDNY MIKOŁAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja pytam po co? a ona 'a tak żeby sobie popatrzeć, bo to takie słodkie' a dzieci nie ma i nie planuje póki co Nóżki i rączki najsłodsze hehe ![]() A fotelik też odkryłam kilka dni temu, uważam że dobra alternatywa dla gąbki, która no.... kojarzy mi się że chłonie wilgoć, do końca się nie wyciśnie i jakoś nieświeżo to dla mnie wygląda. Cytat:
![]() Uciekam, bo spóźnię się!!!!!
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Sofcia mam ten sam laktator Natalia cudny ten Twój maluszek Nita śliczne te Twoje księżniczki A mój Krystianek dziś ma szczepienie
|
|
|
|
#685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz a wręcz MUSISZ!!!! Cytat:
![]() Kochana moja ja ciągle myślę o Tobie....heh ja myślałam że już nie zrobi bo robił w domu...i ja przeszłam a on na mnie że jak mu będę przeszkadzać to mogę sobie jechać sama....hehe A dziś mam tyle śmiechu z Niego że szok!! Cytat:
DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM!!
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Natalia Ojjjejjj, nie pokazuj tutaj lepiej zdjęć Mikołaja, ja już się zakochałam agatkaa1 nikt nie nakręca, ja trzymam kciuki i nie zamierzam puszczać cokolwiek by się nie działo Lucy1111 ale zadajesz pytania... narobiłaś tyle a ja nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad. Chyba rosół będzie ![]() Cookie24 a ostatnio o Tobie pisałam, że się nie odzywasz... Co kupiliście dla Mini-ciasteczka? Nie przemęczaj się bo jak tam brzuch? rośnie? sofciaa jej, ale masz już dużo rzeczy, ja jakoś złapałam zastój w kupowaniu... i coraz częściej łapie się na tym, że zaczynam panikować... Super ten sterylizator udało Ci się wyłowić ![]() A skurcze, mi twardnieje brzuch (u góry) i schodzi na dół, często przy tym boli podbrzusze. Mam takie momenty w ciągu dnia, że jest skurcz po skurczu, ale na szczęście przechodzi -więc jak przechodzi to ok. Tylko lekarz mówił, że od tych skurczów skraca się szyjka... chociaż Natalia bez szyjki chodziła długooo i nic ![]() Ja teraz w większości leżę, trochę się pokręcę po domu, ale nie przeginam. Ostatnio jeszcze zaczął pobolewać mnie krzyż ![]() Ale to chyba już normalne objawy końcówki ciąży ![]() Nita, Natalia jakim cudem wy pod koniec byłyście takie spokojne? Jak patrzę na moją listę, czego jeszcze nie mam, to mnie panika ogarnia... |
|
|
|
#687 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
( nie wiem czy wam pisałam, ale mój syn w pierwszym dniu życia dostał od mamy ksywę SZCZYPIOR< SZCZYPIOREK, jak zrobimy jakieś zdjęcie w negliżu to będziecie wiedzieć czemu taka ksywa ) Cytat:
oj tak zakup pierwszych ciążowych spodni daje dużo radości Cytat:
Cytat:
Myślę, że ta karta ruchów dziecka cię bardziej stresuje. Mój też miał tak, że go pół dnia nie czułam, jak zaczełam się nad tym zastanawiać ile ruchów było w ciągu godziny to zaczełam panikować. Basia cieszę się, że jesteście w domu agatko jak się czujesz .??
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() a ja dopiero wstałam, usmażyłam sobie naleśniczki i jem właśnie![]() u mnie piękne słoneczkoShez jak tam dzisiaj mam nadzieję, że już nie plamisz? Natalko Mikołajek jak z obrazka... prze prze niuniusi ![]() dziewczyny w sobotę idę na wesele do bardzo bliskiego kuzyna i myślicie, ze wypada mi założyć czarną sukienkę z długim rękawem i do tego ciemne, granatowe dodatki???? mam taki wlaśnie fajny zestaw ale nie wiem czy to nie nazbyt karnawałowo.... A przez biust nie zmieszczę się w żadną inną z moich sukienek których mam zresztą poł szafy....
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, będę brutalna. Przypilnuję Cię. I mam nadzieję, że będziemy się cieszyć z II, ale to moje ostatnie stwierdzenie w tej kwestii. Pamiętaj, że cały czas w Was wierzę i bardzo mocno ściskam kciuki!!!
![]() i tak trzymać!Cytat:
Może tam inny mikroklimat? Owocujący w cyborg-mamy?
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chcialabym moc kiedys takie zakupki robic ![]() wogole to witam Wszystkie, dzis zapowiada sie ladny dzien sloneczka od rana swieci, a my dzis z Tz idziemy mieszkanie ogladac po poludniou, wiec prosze o trzymanie kciukow zeby nam sie spodobalo i bylo za odpoiwednia cene dla nas juz naprawde pora na wlasne gniazdko - a mieszkania juz szukam od sierpnia....---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- [dziewczyny w sobotę idę na wesele do bardzo bliskiego kuzyna i myślicie, ze wypada mi założyć czarną sukienkę z długim rękawem i do tego ciemne, granatowe dodatki???? mam taki wlaśnie fajny zestaw ale nie wiem czy to nie nazbyt karnawałowo.... A przez biust nie zmieszczę się w żadną inną z moich sukienek których mam zresztą poł szafy....[/QUOTE] Kochana ja teraz we wrzesniu bylam u brata rodzonego na weselu w czarnej sukience i zrobilam furore czerwona duza bizuteria dodatkowo sukienka miala gole plecy :p, wiec mysle ze spokojnie mozsze zalozyc ozywiajac o jakies kolorowe dodatki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

no i rumianek
Kawy tez nie pijam
Ja nie wiem ale bym chyba ze 20 minut od zagotowania!

Nie znam większego nakręcacza niż Ty 
aż się zestresowałam, że może mi to na ciąże źle wpłynęło
co ma być to będzie
Buziaki dla Was

juz naprawde pora na wlasne gniazdko - a mieszkania juz szukam od sierpnia....