Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 19:07   #2401
evitka21
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

lind, niestety nie umiem pomóc.

madziu, dzięki za łopatologiczne wytłumaczeni

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:11   #2402
anakazar
Zakorzenienie

Evitka jak Lenka?

Dziewczyny jakie dajecie parówki dzieciom?bo ja nie wiem co kupić,żeby to gówno nie było

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:19   #2403
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie dajecie parówki dzieciom?bo ja nie wiem co kupić,żeby to gówno nie było
Z sokołowa z szynki 93%mięsa. A widziałam gdzieś też takie na których było napisane 100% mięsa tylko nie pamiętam jakie to były Tylko czy to możliwe?

Mam dziś do dupy dzień... Kiedy się to skończy?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:24   #2404
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tz w lidlu kupuje parowki, ewentualnie jak juz to pod domem w polo jakies bierze, te z lidla tez sporo miesa maja ale juz nie pamietam ile.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 19:38   #2405
evitka21
Zakorzenienie

fajne są te z sokołowa 93% mięsa, ale najczęściej daję młodej z lidla te ichnie pikok 83% mięska. znaczy ogólnie jak je towtedy kiedy mi sępi nad talerzem, bo ja je bardzo lubię, a tak sama to rzadko. Ale jak ja jem to i ona "tuwę" musi dostać

i bardzo polecam dzieciom i wam kabanoski z biedrony konspol 100% mięska bez konserwantów i żadnych syfów, są przepyszne, kosztują chyba 8,99zł lub już 9,99zł za chyba 250 lub 200g.

Ana
, lenka chyba ciut lepiej, śpi coś tam jęczy, i gada, chrapie jak mały traktorek, ale jakby mniej już jęczy. Kaszle też chyba mniej, z noska cieknie, ale to musi potrwać wiadomo

izumi babo-widzimy cię!!!!!

Stary 2011-11-22, 20:02   #2406
sara 85
Zakorzenienie

ja dla Zosi kupuje parówki pamso cielęce

Lind ja też nie pomogę. My robiliśmy Zosi ostatnio badania i nic nie płaciliśmy. Jeżeli masz skierowanie od lekarza to nie płaci się. Chyba że byliście prywatnie u lekarza to wtedy tak.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 20:16   #2407
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Z sokołowa z szynki 93%mięsa. A widziałam gdzieś też takie na których było napisane 100% mięsa tylko nie pamiętam jakie to były Tylko czy to możliwe?

Mam dziś do dupy dzień... Kiedy się to skończy?
Lind kochana jutro będzie lepiej

Z sokołowa,muszę sobie zapisać.Dzięki.
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
fajne są te z sokołowa 93% mięsa, ale najczęściej daję młodej z lidla te ichnie pikok 83% mięska. znaczy ogólnie jak je towtedy kiedy mi sępi nad talerzem, bo ja je bardzo lubię, a tak sama to rzadko. Ale jak ja jem to i ona "tuwę" musi dostać

i bardzo polecam dzieciom i wam kabanoski z biedrony konspol 100% mięska bez konserwantów i żadnych syfów, są przepyszne, kosztują chyba 8,99zł lub już 9,99zł za chyba 250 lub 200g.

Ana, lenka chyba ciut lepiej, śpi coś tam jęczy, i gada, chrapie jak mały traktorek, ale jakby mniej już jęczy. Kaszle też chyba mniej, z noska cieknie, ale to musi potrwać wiadomo

Co dzień to lepiej będzie się mała czuła
Ja ostatnio stałamw lidlu nad tymi pikok i guzik-żadnych nie widziałam z 83%mięsaMyślała m,że wiem które to,ale chyba jednak nie wiem.

Zapisuje też te z biedry kabanoski

A teraz idę spać.Dobranoc laski

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-11-22, 20:21   #2408
evitka21
Zakorzenienie

ana, foto parówy dla ciebie http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...963_1_4528.jpg

Stary 2011-11-22, 20:23   #2409
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
A teAkurat tych nie macałam.Dzięki Ci dobra kobieto

Stary 2011-11-22, 20:25   #2410
evitka21
Zakorzenienie

są w małych i dużych opakowaniach

Stary 2011-11-22, 20:34   #2411
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
madzia, ale napisz jak dla matoła jak się to robi-2ml soli i ile wody?
muscosolvan to właśnie ambroksol (gł.substancja)-więc ty jakby z syropu robisz te inhalacje? jak jakie proporcje? czy jakiś inny jest specjalnie do inhalacji?
NAPISZ PROSZE ŁOPATOLOGICZNIE DLA MATOŁA

ania, moja niestety tego ,ambrokslou <czyli mucosolvanu>nie ruszy, ja sama jak to przełykam to mnie trzęsie

spróbuję moje tego flavamedu lub flegaminy-zapytam w aptece.
Wiem, że to tylko do wczesnego popołudnia się daje

Inhalator, jak pisałam mam, ale jeszcze nie używałam-to po mamie mam.

A na noc się coś daje co by się nie dusiła tak?

dzisiejszą noc całą się dusiła, kaszlała, jęczała,płakała, ale już się tak na 100% nie budziła i nie musiałam jej nosić ani uspokajać

ale coś teraz i mnie bierze....lekki katar się zaczyna i mnie gardło pobolewa....
syrop do inhalatora jest inny niż ten do picia
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p3049-Mucoso...n_do_inhalacji
tylko tu foty nie ma on jest na receptę /
Ja dawałam 2ml tego plus ok 3 soli .
samej soli to możesz dać ile chcesz ile Ci dzieciak wysiedzi . ja robiłam to wlewałam ok 5ml

Cytat:
w tesco promo nocna na zabawki http://www.itesco.pl/promocje/gazetk...es/gazetka.pdf

poczyniłam taką obserwację, że ten wózek baby nurse http://allegro.pl/2w1-baby-nurse-gon...930954821.html nie ma tej takiej barierki/paska/czegoś-tam żeby lalka nie wypadała. jak się na noiego zdecyduję to bym musiała chyba jakieś cos poczynić, bo moja to tak biega z wózkiem że by lala 100m z tyłu została

ania, a ten twój kobo wózek to jak się składa?

?
Mój się składa tylko na płasko . jest spory dość i dośc wysoki

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
pantery:P
Fajowe

Spać mi się jakoś chce , nie cierpię takiej pogody

Pop te święta będą lepsze zobaczysz .

Moja Ola wyłazi w przedszkolu więc ja nie muszę
SZymek mało wychodzi bo u niego w ogóle mało łażą na dwór , a jak go odbieram to ciemno jak w d.. no ale co zrobić .
Jutro ma pasowanie na przedszkolaka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-22, 20:36   #2412
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja dla Zosi kupuje parówki pamso cielęce

Lind ja też nie pomogę. My robiliśmy Zosi ostatnio badania i nic nie płaciliśmy. Jeżeli masz skierowanie od lekarza to nie płaci się. Chyba że byliście prywatnie u lekarza to wtedy tak.
Mam skierowanie od pediatry na nfz. Ale sama mówiła że to są płatne badania. A może któraś wie które to z tych co podawałam badań? Bo to laboratorium na bank robi a w cenniku ma tylko to co wklejałam... No i szwagierki pytałam ona mówiła że też za coś płaciła ale nie pamięta czy to to na pewno... Może jutro zadzwonię i zapytam

Czy na morfologię Michał musi być na czczo? Bo on w zasadzie to może o północy jest na czczo a tak ciągle coś podjada. Rano bez śniadania to nam zrobi raban w aucie a po drugie to kupę nie wiem czy mi z rana zrobi a nie uśmiecha mi się kilka razy lecieć do laboratorium bo mam 15km...

Cytat:
Lind kochana jutro będzie lepiej
Dzięki ale coś czuję że niee

Michaś
Stary 2011-11-22, 20:36   #2413
evitka21
Zakorzenienie

dzięki ania

Stary 2011-11-22, 20:45   #2414
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja jeszcze cielece uwielbia te malutkie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-22, 21:12   #2415
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

sara - my mamy kolorową choinkę jak co roku. Jednokolorowe szybko się nudzą

lind - niestety nie pomogę bo nigdy takich badań nie robiłam. Wiem że część badań nawet jeżeli są ze skierowania to i tak sa płatne. Najlepiej zadzwoń do laboratorium i zapytaj

evitka i aneczka - zdrówka dla dzieci i dla Was

ania - oby Tz nie wybierał się w trasę z gorączką

Cytat:
My jak Nina obudzi się wcześniej(czyli o 8)to lecimy na pieszo do sklepu.Zimno,ale fajny taki mrozny spacer,wracamy wtedy różowe jak ruskie babeczki

.

O takiej porze to tylko na szybko i faktycznie można wyglądać jak ruskie babeczki

Cytat:
z lidla pikok grube

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

lind - z tym na czczo u dzieci to jest problem i tym tak bardzo bym się nie przejęła. Tylko później lekarzowi trzeba powiedzieć co dziecko zjadło czy wypiło.

Sprawdziłam u nas na stronie jednego z najpopularniejszych laboratoriów i w cenniku jest :
kał - posiew ogólny 20,00
kał - posiew wkier. EPEC- dzieci 40,00

Oni sa dosyć drodzy więc to niekoniecznie musi być taka cena. Tu masz linka jakbys chciała coś jeszcze sobie sprawdzić i być przygotowaną na wyższą cenę

http://www.fryda.pl/?load=39
Stary 2011-11-22, 21:15   #2416
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mam skierowanie od pediatry na nfz. Ale sama mówiła że to są płatne badania. A może któraś wie które to z tych co podawałam badań? Bo to laboratorium na bank robi a w cenniku ma tylko to co wklejałam... No i szwagierki pytałam ona mówiła że też za coś płaciła ale nie pamięta czy to to na pewno... Może jutro zadzwonię i zapytam

Czy na morfologię Michał musi być na czczo? Bo on w zasadzie to może o północy jest na czczo a tak ciągle coś podjada. Rano bez śniadania to nam zrobi raban w aucie a po drugie to kupę nie wiem czy mi z rana zrobi a nie uśmiecha mi się kilka razy lecieć do laboratorium bo mam 15km...

Dzięki ale coś czuję że niee
jeśli to nie jest badanie na cukier to nie musi .
tylko powiedz . ja nawet w ciąży normalnie jadłam tylko przed tym na cukier nie .
Stary 2011-11-22, 21:45   #2417
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

lind - z tym na czczo u dzieci to jest problem i tym tak bardzo bym się nie przejęła. Tylko później lekarzowi trzeba powiedzieć co dziecko zjadło czy wypiło.

Sprawdziłam u nas na stronie jednego z najpopularniejszych laboratoriów i w cenniku jest :
kał - posiew ogólny 20,00
kał - posiew wkier. EPEC- dzieci 40,00

Oni sa dosyć drodzy więc to niekoniecznie musi być taka cena. Tu masz linka jakbys chciała coś jeszcze sobie sprawdzić i być przygotowaną na wyższą cenę

http://www.fryda.pl/?load=39
Dzięki. Coś ok 40zł tak mówiła pielęgniarka... Zadzwonie rano do przychodni to mi powiedzą.

Michaś
Stary 2011-11-22, 21:49   #2418
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Libra a wiesz coś o takim zestawie Tomka http://www.tesco.pl/produkty/zabawki...-i-przyjaciele Bo jak tylko 50% za to zapłacę to i się opłaci. ale nie wiem czy on fajny, a ty tak już chyba bardziej przeglądałaś
Madzia nie wiem ,ja w zasadzie aż tak nie oglądałam ,po prostu kupiłąm ten z aukcji za 99 i juz bo im więcej przeglądam to sie nie mogę zdecydować
Cytat:
Kręćka można dostać od tego wyboru

Libra a Twój tż gdzie pracuje?

My jak bijemy to zawsze na pół z teściami,bo ja mięsa nie lubię i rzadko jem i u nas całą świnie to byśmy przez 2 lata chyba jedliZresztą ja jak już mam zjeść mięso to wolę sarnine.
Mi zawsze wszystko tż od teściowej przywozi,podzielone i jeszcze podpisane co jest co

U mnie znowu sąsiada krowy czadu dają czasami całą noc i spać nie idzie,bo przez dachowe okna to słychać bardziej.

My jak Nina obudzi się wcześniej(czyli o 8)to lecimy na pieszo do sklepu.Zimno,ale fajny taki mrozny spacer,wracamy wtedy różowe jak ruskie babeczki

Biedulka malutka.Zdrówka życzę i całus dla Lenki.Trzymaj sie i Ty,żeby Ciebie nie rozłożyło.
Ana mój tż pracuje tak między Bremen a Oldenburgiem tak mogę w przybliżeniu określić większego miasta chyba nie ma bliżej, dosyć blisko holenderskiej granicy

Jak masz sprawdzone źródło z tą sarniną to fajnie tez bym chciała i nawet mogłabym sobie załatwić ale boję się jednak,więc jestem skazana na świnię ,nie mam jakiejś awersji do mięsa ,ostatnio nawet na drobiu jechaliśmy trochę (miał po 2 skrzydła)

No właśnie tez mam dachowe w sypialni i niestety nawet przez zamknięte tego kundla słyszę

A ja to za bramę wyjdę i sklep podjeżdża do klijenta
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Mieliśmy cieżką nockę Maciej jest chory katar kaszel cos strasznego męczył się całą noc a my z nim dzis jest troszkę lepiej mniej kaszle ale katar mu leci strumieniami podaje mu od wieczora elofen. Wogóle to w szoku jestem ze jest chory wprawdzie byliśmy wczoraj na krótkim spacerze ( było 6 st i słoneczko ) ale żeby tak strasznie go złapało

u mnie kawa to podstawa dnia dzis zaparzylam sobie dzbanek kawki musze sie jakoś ratować po nieprzespanej nocy. Narazie korzystam z zaparzaczy mam taki http://allegro.pl/dzbanek-zaparzacz-...897091857.html i taki http://allegro.pl/1002-dzbanek-czajn...896840819.html tylko litrowy

Cos krąży w powietrzu dużo osób teraz choruje... Moja mama tez chora od czwartku sie męczy z gardłem i zatykającym kaszlem ma straszny obrzek w gardle aż mi jej szkoda bieda bardzo się męczy a ja nawet nie mogę jej odwiedzic zeby sie od niej nie zarazić

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Ania Lipomal jest jak najbardziej na kaszel
czyt. Wskazania: Stany gorączkowe. Pomocniczo w przeziębieniach, stanach zapalnych gardła, w kaszlu.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

o właśnie o takie cudo mi chodziło zależało mi też na młynku dzięki

Olunia śliczna duża z niej pannica
Oj to tak jak ja oczy na zapałki rano miałam od 3 nie śpię bo Miko coś świrował i się ciągle wiercił.
Ja do tej pory miałam ekspres przelewowy a teraz kawiarka
Zdrówka dla Maciusia ,teraz taka paskudna pora ,mógłby już mróz być to by wytłukło te choróbska
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
No własnie Aneczka jakiś wirus ja tez się jeszcze nie wyleczylam a juz musialam do pracy wrocic,zdrówka dla Maciusia

Evitka mi się udało 50zł rabatu dostac wieć pewnie też by mi dali z rabatem

chyba tez do tesco się udam,bardzo rozsądnie to robią

Libra mam pytanie,pieczesz szynkę peklowaną?jesli tak to w jakiej temp. i ile czasu?bo ja zawsze przesadzę i mi wychodzi taka trochę przesuszona a jak za krótko trzymam to z koleji twarda i jakby niedopieczona jak tu wypośrodkować?nie mogę trafić,masz jakiś złoty środek?

a może ją tylko gotować?
Zasada jest taka że godzina na kilogram mięsa ,ja piekę w rękawie foliowym w 180 stopniach z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu i piekę zazwyczaj tak ponad godzinę ,pod koniec pieczenia rozcinam rękaw żeby się trochę z wierzchu złapała.
A dzisiaj odkryłam takie coś jak" sól zmiękczająca mięso " chyba z kamisa ale jeszcze nie próbowałam.
A robiłaś tym sposobem?http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,28696022,0.html
bardzo dobra wychodzi polecam
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
potrzebuje szybkiej pomocy mam czkawkę, męczy mnie od 40 minut i nic nie pomaga ani woda, ani cukier, ani nabieranie powietrza nic a nic
już Ci pewnie przeszło ,ale następnym razem powiedz na głos "co za menda mnie wspomina" i pomyśl co to może być za menda u mnie od razu przechodzi jak trafię na właściwą mendę
Cytat:
Libra (albo ktokolwiek) jeszcze mam pytanko dot..miksera-dziś spadła mi z nieba kasa <rodzina się postanowiła dołożyć do pomnika mamy> i chyba kupię dziada.
I mam pytanko-twój z tego co piszą ma pojemność ok 4l, a ten clatronic http://allegro.pl/robot-kuchenny-mik...948953587.html , który mi się spodobał 5l-to w takim hangarze mogę sobie mielić normalne pojemności-jak np. na sernik (1kg sera), czy na te wszystkie ciastka, czy za duży?
bo tak mi się mało co podoba....a bym chciała koniecznie z misą, a niekoniecznie ze wszystkimi rzeczami typu blender do koktajli czy maszynka do mięsa

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

a i robiłam młodej inhalacje i nawet jej się podobało. Zrobiłam z soli i ambroksolu
i jeszcze głupie pytanie-ile czasu na raz się to robi? aż się płyn skończy? bo u nas trochę to trwało i na raty jej to rozłożyłam.
I jak bym chciała samą solą zrobić, to ile tej soli? tylko 2 ml?
W tym po prostu misa jest większa i więcej wejdzie , mojej powiem szczerze nie raz mi brakuje bo na styk wchodzi czasem.Jeśli nie zależy Ci na maszynce ,tarkach i kubku do koktaili to bierz ten ,wizualnie tez ładniejszy i ma większą moc ,chociaż mój tez daje radę.
Tak normalnie biszkopt z 5-6 jaj czy sernik z kilograma to ubijesz ,ale np. 200ml śmietanki raczej nie sięgnie.
To mieszadło nie sięga aż tak do samego dna bo by tarło wtedy po dnie ,najbardziej sięga tylko ten hak.
Cytat:
Evitka jak Lenka?

ja nie kupuję ,jakoś nie wierzę w te procenty mięsa
Cytat:

Ana
, lenka chyba ciut lepiej, śpi coś tam jęczy, i gada, chrapie jak mały traktorek, ale jakby mniej już jęczy. Kaszle też chyba mniej, z noska cieknie, ale to musi potrwać wiadomo

o też te kabanoski kupuję nie raz moi wcinaja wolę to niż parówki tu chociaż mięso naocznie widać
Dla Lenki też zdrówka zyczę biedoki nasze się wymęczą

Przyszedł mój Tomek -zestaw ,bardzo fajny ,podoba mi się wizualnie i strukturalnie wygląda na solidne ale czy wytrzyma łapki mojego katoryźnika to się okaże

Kawiarka i spieniacz tez dzisiaj przyszły ,już pierwsza kawka robiona ,boska wyszła i dosyć ciepłe mleko ubiłam w moment na sztywną piankę teraz będę żłopać ta kawę litrami ale wcale nie wyszła taka mocna ,załadowałam całe sitko (kupiłam sobie lavaze specjalnie na tą okazję) i jak dla mnie to akurat ,nie lubię lury .Ogólnie jestem bardzo zadowolona

Wy te żywe choinki to oczywiście w donicy kupujecie,żeby później do ogrodu wysadzić ,chyba nie macie zamiaru kupić wyrżniętego żywego drzewka i po tym jak się napasiecie jego widokiem wyrzucić na śmietnik
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 04:41   #2419
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Evitka jak Lenka?

ja daję jedynki zwykłe albo te z serem, albo berlinki, albo cielęce te małe grube.
U nas dzisiaj powtórka z nocy jestem wykończona, mam siniaka na czole, ledwo pudrem zakryłam, a i tak przebija - tak mi przywalił pietą
nie dość, że wróciłam po 20ej z zebrania wykończona psychicznie i fizycznie, nadzieję miałam na przespaną noc, bo ładnie i szybko zasnął, a tu dupa nie wiem, czy nie ma czasem pełni, bo on zawsze napełnię tak reaguje, ale mgła taka, że księżyca nie widzę wcale

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 07:09   #2420
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mój parówek , ani kiełbasek nie jada. On tylko szyneczkę w kosteczkę pokrojoną. Lubi też ser. Ostatnio to w sklepach ryczy jak zobaczy suchą bułkę, i zanim dojdziemy do kasy to polowy nie ma. A normalnie on kanapki nie ruszy. wczoraj tez Erykowi zwinał kanapkę jak ten sobie zaczynał robić, taka pełnorazowa, i sobie potem siedział i wcinał, nie przerywał nawet jak mu zupe dawałam, to dalej chlebem zagryzał.

Byliśmy ostatnio u tz rodzinki to szwagierka w szoku jakie Erwinek wielkie porcie zjada. No w sumie ja też bo jako że człowiek ma żołądek wielkości pięści to on ma większy od mojejOna ma dzieci 3 i 4,5 latka, i one zjadają połowe tego co mój, wyglądając przy tym tak lekko pulchnie. a mój to jak go czasami rano przebieram to brzuszek ma aż wklęsły, az boli patrzeć. Nie martwie się o to bo starszy mial tak samo, więc wiem że nic złego. Musze mu zrobić fotkę jak biega w samych koszulkach to wam wstawie te chude nóżki, chyba jest najszczuplejszy. wagowo ponad 13 kg to nie jest źle, bo jestem ciekawa czy któreś z waszych dzieci tez taki chuderlaczek, czy mój tylko pozbawiony fałdek

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

idę sobie jeszcze pospać, jak mam okazje że mały jeszcze nie wstał. Późno szłam spać bo i pranie i sprzątanie jak dzieci poszły spać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 07:14   #2421
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
mój parówek , ani kiełbasek nie jada. On tylko szyneczkę w kosteczkę pokrojoną. Lubi też ser. Ostatnio to w sklepach ryczy jak zobaczy suchą bułkę, i zanim dojdziemy do kasy to polowy nie ma. A normalnie on kanapki nie ruszy. wczoraj tez Erykowi zwinał kanapkę jak ten sobie zaczynał robić, taka pełnorazowa, i sobie potem siedział i wcinał, nie przerywał nawet jak mu zupe dawałam, to dalej chlebem zagryzał.

Byliśmy ostatnio u tz rodzinki to szwagierka w szoku jakie Erwinek wielkie porcie zjada. No w sumie ja też bo jako że człowiek ma żołądek wielkości pięści to on ma większy od mojejOna ma dzieci 3 i 4,5 latka, i one zjadają połowe tego co mój, wyglądając przy tym tak lekko pulchnie. a mój to jak go czasami rano przebieram to brzuszek ma aż wklęsły, az boli patrzeć. Nie martwie się o to bo starszy mial tak samo, więc wiem że nic złego. Musze mu zrobić fotkę jak biega w samych koszulkach to wam wstawie te chude nóżki, chyba jest najszczuplejszy. wagowo ponad 13 kg to nie jest źle, bo jestem ciekawa czy któreś z waszych dzieci tez taki chuderlaczek, czy mój tylko pozbawiony fałdek

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

idę sobie jeszcze pospać, jak mam okazje że mały jeszcze nie wstał. Późno szłam spać bo i pranie i sprzątanie jak dzieci poszły spać
mój jest chudy jak patyk, waży 11.9 kg. po tżcie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 07:30   #2422
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tak na szybko informuje,że od poniedziałku w lidlu będą kosmetyki gdzie kilka jest z naturalnym składem.Jak którąś z was to interesuje to mogę wypisać,które to są

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ana mój tż pracuje tak między Bremen a Oldenburgiem tak mogę w przybliżeniu określić większego miasta chyba nie ma bliżej, dosyć blisko holenderskiej granicy

Jak masz sprawdzone źródło z tą sarniną to fajnie tez bym chciała i nawet mogłabym sobie załatwić ale boję się jednak,więc jestem skazana na świnię ,nie mam jakiejś awersji do mięsa ,ostatnio nawet na drobiu jechaliśmy trochę (miał po 2 skrzydła)

Dzięki.Ja tak z ciekawości pytałam,bo myślałam,że Twój gdzieś dalej pracuje.

Mam sarnine i dziczyzne ze sprawdzonego od lat zródła.Ja nie przepadam za mięsem.Wolę zjeść coś mącznego,warzywnego niż mięso.No i na pewno to co robią z kurczakami,wędlinami swoje też zrobiło

Ostatnio dostałam sarnine to taki gulasz z niej wyszedłMięso tak pyszne,rozpływające się-to to jadłam ze smakiem

Stary 2011-11-23, 08:36   #2423
P0P70
Zakorzenienie

Moja wczoraj wieczorem ważona po kolacji - 9,8 kg. Jakoś nie możemy dobić do tych 10kg. Ale ona też nie za wysoka bo tak gdzieś z 83 -84 cm.
Dla mnie to jest taka w sam raz nie za gruba i nie za chuda - po prostu idealna. W przeciwieństwie do mamusi

A ja sarniny chyba nie potrafiłabym zjeść, podobnie królika też jakoś ciężko przełknąć bo od razu sobie wizualizuję tego zwierzaka. W przypadku świni czy krowy jakoś tak nie ma. Ale już przy cielęcinie mam problemy z przełykaniem jak sie dowiem że to cielęcina.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 08:46   #2424
evitka21
Zakorzenienie

ana ja bym chciała wiedzieć, które kosmetyki są fajne z tych lidlowych

libra, dzięki za porady, ale jeśli pozwolisz to jeszcze cię odrobinkę pomęczę na pw (lub gg-jak masz i dasz nr)

Stary 2011-11-23, 08:55   #2425
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mój jest chudy jak patyk, waży 11.9 kg. po tżcie
heh, no to mój ma kolege. Ale mój szczupły za mamusia, tzn jak bylam mala to byłam strasznie chuda. W wieku 12 lat ważylam tylko 25 kgpamiętam bo mnie wtedy w szpitalu ważyli
4-Fotki mojego chlopca najmlodszego(chodzi po domu w dłuższych koszuklach i gołą pupą, bo niestety ciągle nie łapie ściągania majteczek i tak wygodniej)
1-razem z bratem wcinają lody, jeden lubi kolorowe drugi śmietankowe, to się uzupełniają
2-i Libra moja poranna kawka. codziennie taka sama dużaokoło 300 ml
3- to co lubi robić najbardziej, siedzi w kartonie gdzie stoi klatka koszatniczki i ją drapie, dokarmia, kręci jej kółkiem takie jego M1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chłopcy 11,20011 004.jpg (33,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chłopcy 11,20011 017.jpg (11,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chłopcy 11,20011 023.jpg (40,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chłopcy 11,20011 019.jpg (39,1 KB, 42 załadowań)

Stary 2011-11-23, 08:58   #2426
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

to jak już jesteśmy przy kosmetykach to proszę doradzcie mi cos do wlosów lekko kręconych. Ja moje wiecznie prostownicą traktuję, bo wtedy się nie puszą po rozczesaniu. A chciałabym tak na próbę sobie zostawić skręcone. Wcześniej robilam na piankę, i takie sztywne są czy jest coś co ladnie podkreśla skręt, bez tego sztywnienia

Stary 2011-11-23, 09:03   #2427
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
fizycznie, nadzieję miałam na przespaną noc, bo ładnie i szybko zasnął, a tu dupa nie wiem, czy nie ma czasem pełni, bo on zawsze napełnię tak reaguje, ale mgła taka, że księżyca nie widzę wcale
pełni nie ma dopiero w piątek nów ,może zęby go męczą
Cytat:
chyba jest najszczuplejszy. wagowo ponad 13 kg to nie jest źle, bo jestem ciekawa czy któreś z waszych dzieci tez taki chuderlaczek, czy mój tylko pozbawiony fałdek
mój waży 13,400 przedwczoraj ważony nie ma jakiś tam fałdek ale tez nie jest chudy taki normalny
Cytat:
Dziewczyny ja tak na szybko informuje,że od poniedziałku w lidlu będą kosmetyki gdzie kilka jest z naturalnym składem.Jak którąś z was to interesuje to mogę wypisać,które to są

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Dzięki.Ja tak z ciekawości pytałam,bo myślałam,że Twój gdzieś dalej pracuje.

Mam sarnine i dziczyzne ze sprawdzonego od lat zródła.Ja nie przepadam za mięsem.Wolę zjeść coś mącznego,warzywnego niż mięso.No i na pewno to co robią z kurczakami,wędlinami swoje też zrobiło

Ostatnio dostałam sarnine to taki gulasz z niej wyszedłMięso tak pyszne,rozpływające się-to to jadłam ze smakiem
aż Ci zazdroszczę tej sarniny gukaszyk mysliwski mmmm albo pieczyste

Pisz które to , bo może szybciej coś w lidlu kupię niż mi te kremy przyślą, jeszcze nie doszły
Cytat:
ana ja bym chciała wiedzieć, które kosmetyki są fajne z tych lidlowych

libra, dzięki za porady, ale jeśli pozwolisz to jeszcze cię odrobinkę pomęczę na pw (lub gg-jak masz i dasz nr)
nie mam gg ,pisz na pw jak masz jeszcze jakieś pyt. albo tu.

U nas dzisiaj nocka przespana ani razu sie nie obudziłam
Miko za to wstał o 6 ale już śpi z powrotem , dla mnie i tak bez różnicy o której on wstanie bo ja sama wstaje o 6 syna do szkoły wyprawić ,nawet wolę jak mały wstanie o 6 bo wtedy zazwyczaj ma 2 drzemki i nie jest tak upierdliwy
Stary 2011-11-23, 09:05   #2428
mloda1989
Zakorzenienie

moj tez taki chuderlaczek

tu na forum jest tez watek da zakreconych...ale z tgeo co wylapalm to przedewszystkim kosmetyki bez silikonow - naturalne
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 09:09   #2429
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
heh, no to mój ma kolege. Ale mój szczupły za mamusia, tzn jak bylam mala to byłam strasznie chuda. W wieku 12 lat ważylam tylko 25 kgpamiętam bo mnie wtedy w szpitalu ważyli
4-Fotki mojego chlopca najmlodszego(chodzi po domu w dłuższych koszuklach i gołą pupą, bo niestety ciągle nie łapie ściągania majteczek i tak wygodniej)
1-razem z bratem wcinają lody, jeden lubi kolorowe drugi śmietankowe, to się uzupełniają
3- to co lubi robić najbardziej, siedzi w kartonie gdzie stoi klatka koszatniczki i ją drapie, dokarmia, kręci jej kółkiem takie jego M1
jakie piękne chłopaki Tobie tylko dzieci rodzić takie ładne
Fajnie wygląda w tej sukience,zazdroszczę tego sikania na nocnik ,ten mój mały szczyl to chyba do 3 lat będzie doił w pampka
Kawka się prezentuje smakowicie , ja tez już dzisiaj swoją wydelektowałam , moja tez duża ok.300ml i do tego dużo pianki z mleka pychotka.Uwielbiam kawę ,dobrą oczywiście
Dlaczego ja wcześniej tej kawiarki nie kupiłam ,po prostu nie wiedziałam co to jest jaki człowiek ciemny ciagle

U nas jutro otwierają nową biedronkę , i mają być dady po 19,99 i chyba pojadę rano po te dady zrobię sobie mały zapasik bo wczoraj te same kupiłam za 28
Tylko już widzę te tłumy
Stary 2011-11-23, 09:41   #2430
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam Twoich chłopców
Cytat:
to jak już jesteśmy przy kosmetykach to proszę doradzcie mi cos do wlosów lekko kręconych. Ja moje wiecznie prostownicą traktuję, bo wtedy się nie puszą po rozczesaniu. A chciałabym tak na próbę sobie zostawić skręcone. Wcześniej robilam na piankę, i takie sztywne są czy jest coś co ladnie podkreśla skręt, bez tego sztywnienia
Nie wiem,na tym się nie znam

Evitka Libra
produkty Suhada Nature z serii granat i awokado z certyfikatem BDIH i NaTrue:
  • olejek do ciała (mix awokado, pestek granatu, jojoby i migdałowego) 16,99 zł za 100 ml
  • krem do rąk 9,99 zł za 75 ml
  • masło do ciała 19,99 zł za 250 ml
  • kremowy żel pod prysznic 11,99 za 250 ml
  • krem na dzień i krem na noc 12,99 zł za 50 ml

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości