Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 10:24   #3781
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie .. noworodek ma swoj pokoj czy lozeczko pryz waszym planujecie??
Ja chce moja garderobe przerobic na pokoik dla dziecka .. choc to bedzie karkolomne zadanie bo mam duzo ciuchow.. a moj TZ uwaza, ze no dziecko to spi z nami w pokoju i koneic tematu!!!

u nas w naszej sypialni fakt faktem na razie nie będziemy rezygnowac z sypialni na rzecz pokoju dla maluszka przez jakies 2 lata myślę później sypialnia zostanie przerobiona na dziecięcy pokój plus jest taki że w nocy ma się dziecko blisko siebie w razie przewijania czy karmienia bądź niepokoju o oddech itd ja napewno będę spokojniejsza mając dzidziola przy sobie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:31   #3782
Nikii89
Zakorzenienie

Dziewczyny wczoraj już nie miałam czasu wejść więc zdaje relacje teraz byłam wczoraj na wizycie u lekarza - wszystko OK, powiedział że macica bardzo dobrze się rozwija a szyjka przylega tak jak powinna
dzisiaj na 18 jedziemy na USG połówkowe zobaczyć czy z dzidzią wszystko dobrze, czy rozwija się prawidłowo i czy jest chłopcem czy dziewczynką. Myślę że pokaże Nam co ma między nóżkami
trzymajcie kciuki
Stary 2011-11-23, 10:32   #3783
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzień dobry, ale mi sie dziś kiepsko spało

Dziewczynki pytałam Wam odnośnie materacyka - jaki lepszy pianka czy pianka - kokos? Napiszcie jakie kupujecie lub macie pls

Wczoraj kobitka w sklepie mówiła nam jeszcze o monitorze oddechu, co o tym myślicie? Doświadczone Mamusie - miałyście taki sprzęt?

Ja mam gryczano-kokosowy, czy miało to jakieś większe znaczenie to nie wiem
Monitora oddechu nie miałam, nawet się nad tym głębiej nie zastanawiałam.To jest jednak tylko sprzęt elektroniczny, też się może zepsuć, chyba bym w jakiś niezdrowy stan popadła , ale jeśli kogoś to uspokaja, bo ogromny lęk przez bezdechem to czemu nie.Ważne też , tak sobie myślę, nauczyć się do tego jak zareagować jak dziecko przestanie oddychać, z różnych powodów.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:32   #3784
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam pytanie .. noworodek ma swoj pokoj czy lozeczko pryz waszym planujecie??
Ja chce moja garderobe przerobic na pokoik dla dziecka .. choc to bedzie karkolomne zadanie bo mam duzo ciuchow.. a moj TZ uwaza, ze no dziecko to spi z nami w pokoju i koneic tematu!!!

na początek łózeczko z maluchem u nas w sypialni wyladuje, ale nie bezpośrednio przy naszym łózku
na jak długo to się zobaczy, a potem do własnego pokoiku zostanie dzieciaczek przeniesiony
Stary 2011-11-23, 10:34   #3785
emigra
Zakorzenienie

Wlasnie zamowilam sobie nowe jeansy bo te co mam juz mnie cisna.... w koncu kupowalam je 10 kg temu ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:34   #3786
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Łóżeczko było w sypialni, miałam do Małej coś koło metra i mogłam sobie z łóżka na Nią patrzeć , jak były ciężkie noce, TŻ przenosił się do innego pokoju spać, ale ogólnie było ok.
Stary 2011-11-23, 10:38   #3787
engela
Raczkowanie

Hejo Dziewczynki!

Jak mi się dziś strasznie spało...
Kilka razy budziłam się z bólem kręgosłupa
A na śniadanie zjadłam pączka z marmoladą i mam ochotę na piernika
Ja też zaczynam tyć co jest dla mnie dużym szokiem...
Prawie 3 kg przytyłam... z tego 1,5kg w ciągu kilku dni!
Muszę zacząć się ruszać...

mag_99 mówisz,że takie masakryczne ceny w baby-max?
miałam zamiar się tam wybrać z nadzieją,że coś taniej trafię,ale już rozwiewają się moja mrzonki...
ten Askot może nie jest jakiś ogromny,ale znajdziesz tam wszystko dla dzidziusia no i przede wszystkim mega miła i profesjonalna obsługa.
jak byłam tam ok.3 tyg to TAKO Alu Car był na wystawce więc pewnie ktoś kupił i się pojawi.

W ogóle Dziewczyny moja mama dzwoniła do mnie wczoraj ,że byłam właśnie w Askocie ze swoją znajomą (już babcią) i stwierdziła (za poradą tej znajomej), że nie kupią nam z tatą dla małej bujaczka z wibracjami tylko huśtawkę bo te wibrację są nie zdrowe dla dziecka mówiła o jakiś wstrząsach i mikro urazach. Stwierdziła,że włączyli jej w sklepie z FP te wibracje i była przerażona,że dołoży kasę i kupi huśtawkę.
Wiecie coś na ten temat?
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:40   #3788
koniakonia
Zakorzenienie

Za wszystkie wizyty kciukasy ogromne

Mamusie starszych dzieci, mam pytanie , jakiego koloru macie spacerówki tzw. parasolki ( jeśli macie ) czy jasny się sprawdza? Czy iśc raczej w ciemne kolory?
Stary 2011-11-23, 10:41   #3789
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja może doświadczoną mamusią nie jestem, ale my na pewno coś takiego zakupimy. Zastanawiam się tylko czy to małe urządzonko przypinane do pieluszki czy nianię z wbudowaną funkcją. Różne są opinie i ciężko się zdecydować
http://www.angelcare.pl/ac300-opis.htm

nam mówiła o czymś takim - czyli płytki do materacyka.
Ja nie wiem czy się zdecyduję, ale może ktoś się zainteresuje
Stary 2011-11-23, 10:42   #3790
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Daj znać desia na czym byliście. Ja muszę zabrać jakąś koleżankę na "Listy do M." bo oczywiście mój mąż nie chce iść na romantyczny film

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

W takiej sytuacji to pewnie człowiek zjadłby cokolwiek , nawet jakiegoś suchara Pocieszająca jest myśl, że nie będzie tak źle
My wiemy na co idziemy - na sage zmierzchu
Nie moge sie doczekac.
No konia, a ja nie bede miala, no chyba ze jedna coreczke, ale to juz nie trio Chyba ze pozycze siostrzenice
A idzie nam dobrze, najlepszy dowod ze mam czas napisac cos tutaj
Grzeczne dzieci, tylko czasami troche ich rozpiera

Lena mi ja bede kupowala ten taki monitor , ktory przyczepia sie do pieluszki, jest rewelacyjny ja mam schize na temat smierci lozeczkowej, wiec bedzie to dla mnie duze uspokojenie!

My mielsimy angelcare dla adasia,ale w momencie jak juz spal z nami to kicha bo w lozku jak spia 3 osoby to nie ma sensu monitorowania oddechu dziecka. Dlatego uwazam ze taki przenosmy jest super bo dziecko moze miec go wszedzie ze soba

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-11-23 o 10:46
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:47   #3791
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy małe mieszkanko, więc dzidzia z nami będzie spała w pokoju. Za parę lat może jakies większe mieszkanko uda się kupic

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Lena mi ja bede kupowala ten taki monitor , ktory przyczepia sie do pieluszki, jest rewelacyjny ja mam schize na temat smierci lozeczkowej, wiec bedzie to dla mnie duze uspokojenie!
muszę poszukać bo nie wiedziałam że i takie cuda są. Wiesz, ja też się trochę boję i przypuszczam że jak już dzidzia będzie to w ogóle w nocy nie zasnę - bedę czuwać albo budzić się co chwila i nasłuchiwac oddechu
nie wiem z reszta trudno mi ocenić teraz, także może z ewentualnym zakupem poczekam aż się Maluszek urodzi

o cos takiego chodzi?
http://www. nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=296&lang=pl (po www spacje do usunięcia)

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-11-23 o 10:54
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:50   #3792
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
My wiemy na co idziemy - na sage zmierzchu
Nie moge sie doczekac.
No konia, a ja nie bede miala, no chyba ze jedna coreczke, ale to juz nie trio Chyba ze pozycze siostrzenice
A idzie nam dobrze, najlepszy dowod ze mam czas napisac cos tutaj
Grzeczne dzieci, tylko czasami troche ich rozpiera

My mielsimy angelcare dla adasia,ale w momencie jak juz spal z nami to kicha bo w lozku jak spia 3 osoby to nie ma sensu monitorowania oddechu dziecka. Dlatego uwazam ze taki przenosmy jest super bo dziecko moze miec go wszedzie ze soba
hihi, no ja za to będę musiała pożyczyć od kogoś Synka na piłkę dla TŻ , no chyba że się uda za samemu się postarać

znalazłam taką promocję zabawkową
jeszcze się nie wczytałam, ale jak ktoś robi zakupy w tesco to może być opłacalne :
http://www.tesco.pl/produkty2/zabawk...zabawki-hm.php
Stary 2011-11-23, 10:53   #3793
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
mag_99 mówisz,że takie masakryczne ceny w baby-max?
miałam zamiar się tam wybrać z nadzieją,że coś taniej trafię,ale już rozwiewają się moja mrzonki...
ten Askot może nie jest jakiś ogromny,ale znajdziesz tam wszystko dla dzidziusia no i przede wszystkim mega miła i profesjonalna obsługa.
jak byłam tam ok.3 tyg to TAKO Alu Car był na wystawce więc pewnie ktoś kupił i się pojawi.
no ja byłam przerażona jak zobaczyłam ceny jumper x kosztuje chyba 1700 zł czy 1800 zł z tego co pamiętam, trochę tańszy jest baby active jet ale też ponad 1600 zł, a brevi w którym się zakochałam 2300....

na temat huśtawki i bujaka się nie wypowiadam, planuję zakup czegoś takiego dopiero po porodzie

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:54   #3794
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy małe mieszkanko, więc dzidzia z nami będzie spała w pokoju. Za parę lat może jakies większe mieszkanko uda się kupic

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

muszę poszukać bo nie wiedziałam że i takie cuda są. Wiesz, ja też się trochę boję i przypuszczam że jak już dzidzia będzie to w ogóle w nocy nie zasnę - bedę czuwać albo budzić się co chwila i nasłuchiwac oddechu
nie wiem z reszta trudno mi ocenić teraz, także może z ewentualnym zakupem poczekam aż się Maluszek urodzi
U mojej znajomej bezdech zdarzył się przed kąpielą, na szczęście sąsiadka ( po którą pobiegli) miała zimną krew i Małego za nogi , potrząsnęła Nim i oddech wrócił.Ja się muszę przeszkolić z pierwszej pomocy w takich akcjach .No ale oby nie było to nam potrzebne.
Stary 2011-11-23, 10:59   #3795
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Moja siostra ma z tej firmy tylko od razu z nianią i sobie chwali. Ale Desia ma rację, że ten przenośny jest bardziej praktyczny, bo założysz wszędzie - w wózku, w foteliku, w Twoim łóżku Kwestia jest tylko taka - który jest skuteczniejszy

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

o cos takiego chodzi?
http://www. nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=296&lang=pl (po www spacje do usunięcia)
Ja właśnie to urządzenie biorę pod uwagę
Stary 2011-11-23, 11:02   #3796
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Moja siostra ma z tej firmy tylko od razu z nianią i sobie chwali. Ale Desia ma rację, że ten przenośny jest bardziej praktyczny, bo założysz wszędzie - w wózku, w foteliku, w Twoim łóżku Kwestia jest tylko taka - który jest skuteczniejszy

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ja właśnie to urządzenie biorę pod uwagę
a nie bedzie z nim za duzo zabawy ??
bo tka to ciagle wypinac i przypinac do pieluszki
a tak ot by sobie stalo obok?? nad glowka czy cos ??
Stary 2011-11-23, 11:04   #3797
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Z monitorami płytkowymi masz więcej zabawy, bo jak chcesz przenieść dziecko w inne miejsce to musisz wyciągnąć z łóżeczka płytkę i przenieść tam gdzie dziecko będzie spało.
Stary 2011-11-23, 11:16   #3798
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny do Was. Czy jak zaczynają się mrozy to stosujecie jakieś specjalne kremy do twarzy ?
Na mrozy zwykle mm takiego tłuściocha z Avene

Cytat:
Kulkaaga gratuluję pierwszych ruchów)))
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Kulkaaga gratuluję ruchów.....ech cudowne uczucie.
A dziękuję
Siedzę w pracy i gadam do brzucha "No puknij mamę, puuuknij"

Co do sukienek - mi wypadło wesele kuzynki jak byłam w 8tyg, więc jeszcze kłopotu z kiecką nie było. Teraz przymierzam się do sylwestra i mimo, że nie poszaleję, to kieckę z chęcią bym ubrała. na all widzę samą chińską masakrę, dziś zabiorę się za przejrzenie działu maternity na Asosie , pod względem normalnych sukienek nigdy mnie nie zawiódł, to i może z ciążową się uda

Cytat:
Wczoraj kobitka w sklepie mówiła nam jeszcze o monitorze oddechu, co o tym myślicie? Doświadczone Mamusie - miałyście taki sprzęt?
Cytat:
Ja może doświadczoną mamusią nie jestem, ale my na pewno coś takiego zakupimy. Zastanawiam się tylko czy to małe urządzonko przypinane do pieluszki czy nianię z wbudowaną funkcją. Różne są opinie i ciężko się zdecydować
Ja też do doświadczonych się nie zaliczam, ale monitor kupimy, już z Tż-tem postanowiliśmy

Cytat:
My przerabiamy wolny pokój, który służy nam teraz za garderobę, składzik i nie wiem co jeszcze na pokój dla dziecka, chociaż podobnie jak Ty nie wiem gdzie się pomieszczę z ciuchami i butami. Ale u nas musimy to zrobić, bo raz, że sypialnie mamy na zaadaptowanym poddaszu, mało tam miejsca, bo skosy wiadomo, a dwa, że nie wyobrażam sobie wchodzenia po tych naszych pokrętnych schodach z dzieckiem
Stary 2011-11-23, 11:20   #3799
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Na mrozy zwykle mm takiego tłuściocha z Avene

A dziękuję
Siedzę w pracy i gadam do brzucha "No puknij mamę, puuuknij"

Co do sukienek - mi wypadło wesele kuzynki jak byłam w 8tyg, więc jeszcze kłopotu z kiecką nie było. Teraz przymierzam się do sylwestra i mimo, że nie poszaleję, to kieckę z chęcią bym ubrała. na all widzę samą chińską masakrę, dziś zabiorę się za przejrzenie działu maternity na Asosie , pod względem normalnych sukienek nigdy mnie nie zawiódł, to i może z ciążową się uda

Ja też do doświadczonych się nie zaliczam, ale monitor kupimy, już z Tż-tem postanowiliśmy

My przerabiamy wolny pokój, który służy nam teraz za garderobę, składzik i nie wiem co jeszcze na pokój dla dziecka, chociaż podobnie jak Ty nie wiem gdzie się pomieszczę z ciuchami i butami. Ale u nas musimy to zrobić, bo raz, że sypialnie mamy na zaadaptowanym poddaszu, mało tam miejsca, bo skosy wiadomo, a dwa, że nie wyobrażam sobie wchodzenia po tych naszych pokrętnych schodach z dzieckiem
jakbys tak do męża te pol roku temu mowila to rozumiem ale do brzucha
ale moj brzuch tez mnei nie chce pukac ...a patrzylam wczoraj to za duzo miejsca to on tam nie ma pod skora ... jak pokazywal mi dr twarz to normalnei byla w takiej obwodce i mysle sobie maaaaaaatko ja to bym klaustrofobii dostala.. dobrze, ze tam swiatla nie ma to dziecko nie widzi jak ma malo miejsca

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2011-11-23 o 11:23
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:26   #3800
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Wlasnie zamowilam sobie nowe jeansy bo te co mam juz mnie cisna.... w koncu kupowalam je 10 kg temu ...
Gdzie zamówiłaś? na all? Linka poproszę, bo też muszę

Cytat:

Właśnie o tym modelu myślałam, tylko już z nianią w komplecie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
U mojej znajomej bezdech zdarzył się przed kąpielą, na szczęście sąsiadka ( po którą pobiegli) miała zimną krew i Małego za nogi , potrząsnęła Nim i oddech wrócił.Ja się muszę przeszkolić z pierwszej pomocy w takich akcjach .No ale oby nie było to nam potrzebne.
Oby nie było potrzeby, ale rzeczywiście dobrze się podszkolić, bo ja to nie wiem co bym zrobiła

Cytat:
Cytat:
Z monitorami płytkowymi masz więcej zabawy, bo jak chcesz przenieść dziecko w inne miejsce to musisz wyciągnąć z łóżeczka płytkę i przenieść tam gdzie dziecko będzie spało.
No i przez Was się zastanawiam czy przenośny czy płytkowy

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
jakbys tak do męża te pol roku temu mowila to rozumiem ale do brzucha
ale moj brzuch tez mnei nie chce pukac ...a patrzylam wczoraj to za duzo miejsca to on tam nie ma pod skora ... jak pokazywal mi dr twarz to normalnei byla w takiej obwodce i mysle sobie maaaaaaatko ja to bym klaustrofobii dostala.. dobrze, ze tam swiatla nie ma to dziecko nie widzi jak ma malo miejsca
Jemu nie trzeba było mówić
Stary 2011-11-23, 11:26   #3801
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie o tym modelu myślałam, tylko już z nianią w komplecie

Oby nie było potrzeby, ale rzeczywiście dobrze się podszkolić, bo ja to nie wiem co bym zrobiła

No i przez Was się zastanawiam czy przenośny czy płytkowy

Kolejny problem egzystencjalny w życiu mlodej Polki
Od chwili gdy przed weselem weszłąm na to forum to mam same problemy exystencjalne
Najpierw bylo suknia z trenem cyz bez .. z welonem czyt bez paznokcie we french czy kolor.. teraz masz wozek rozowy czy zielony .. a moze fioletowy, stalowy czy aluminiowy, czujnik na pieluche czy do lozeczka, laktator elektryczny czy nie, parasolka jasna czy ciemna .. normalnie .. dobrze ze nie rozmawiamy o pralkach zmywarkach czy lodowkach bo bysmy tu popadaly z przeciazenia zwojow mozgowych
Stary 2011-11-23, 11:27   #3802
koniakonia
Zakorzenienie

Dziewczyny a nie boicie się ,że będziecie cały czas kontrolować te monitory, tzn. czy działa sprawnie, czy się nie odpiął itd. ?
Stary 2011-11-23, 11:28   #3803
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Dzień dobry, ale mi sie dziś kiepsko spało

Dziewczynki pytałam Wam odnośnie materacyka - jaki lepszy pianka czy pianka - kokos? Napiszcie jakie kupujecie lub macie pls

Według mnie materac piankowy jest za miękki,lepszy będzie panka-kokos,a najlepszy gryczano -kokosowy,przy czym przez pierwsze 6 m-cy kładzie się na kokosie,a potem przekłada na stronę gryczaną.
Monitora oddechu nie miałam przy córce i teraz też nie planuję zakupu,chyba że będą ku temu jakieś wskazania medyczne.Córka była zdrowa,donoszona 10 pkt w skali Apgar.A i dziewczyny pamiętajcie,żeby wziąć fakturę jak kupujecie monitor oddechu,bo można go odliczyć od podatku,ponieważ jest to sprzęt ratujący życie.

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj poźnym wieczorem zaczął mnie delikatnie pobolewać brzuszek.tak jakby przed okresem.i nie wiem czy to nie ból promieniujący od krzyża...brzusz ek nie robi się twardy, Maluch się normalnie ruszał. do teraz czuję te lekkie pobolewanie.myślicie że to coś co wymaga natychmiastowej wizyty u lekarza? niecały tydzień temu byłam na usg i było wszystko ok.na poniedziałek mam zaplanowaną wizytę u mojego gin...co myślicie?
Też w pierwszej ciąży zdarzał mi się taki ból,ale nie było to nic co wpływałoby na dziecko.Ale jeśli się niepokoisz lepiej zapytać lekarza dla własnego spokoju.Ale myślę,że będzie ok.

Cytat:
Dziecko będzie w naszym pokoju,nie wiem przez ile czasu-może rok?Wyjdzie"w praniu".Bałabym się gdyby było w innym pomieszczeniu,a bieganie co chwila na karmienie byłoby mało komfortowe.Mąż pewnie prędzej się przeniesie z naszej sypialni,jak będzie mieć ranną zmianę w pracy...

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja od tygodnia noszę ciążówki.No i zadowolona jestem.Z tym materiałem na brzuch mam.U mnie w pracy bardzo zimno,więc przez ten materiał trochę cieplej.

Mam pytanie: wszystkie będziecie miały wózek z gondolą?Bo ja chyba kupię bez.Spacerowy,ale od urodzenia.Gdybym rodziła zimą,to bez gondoli by się nie obyło,a tak zaraz wiosna.,lato.Bardzo mnie kusi to,że są leciutkie 6-7 kg.
Stary 2011-11-23, 11:29   #3804
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
[/B] Kolejny problem egzystencjalny w życiu mlodej Polki
Od chwili gdy przed weselem weszłąm na to forum to mam same problemy exystencjalne
Najpierw bylo suknia z trenem cyz bez .. z welonem czyt bez paznokcie we french czy kolor.. teraz masz wozek rozowy czy zielony .. a moze fioletowy, stalowy czy aluminiowy, czujnik na pieluche czy do lozeczka, laktator elektryczny czy nie, parasolka jasna czy ciemna .. normalnie .. dobrze ze nie rozmawiamy o pralkach zmywarkach czy lodowkach bo bysmy tu popadaly z przeciazenia zwojow mozgowych
Stary 2011-11-23, 11:29   #3805
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a nie boicie się ,że będziecie cały czas kontrolować te monitory, tzn. czy działa sprawnie, czy się nie odpiął itd. ?
taki strach jest zawsze .. ale to tak samo z elektroniczna niania.. niby jest a przeceiz wiadomo ze bedizesz co chwile latac i sprawdzac....mysle ze w pewnym momencie to juz trzeba odpuscic bo na prawde zwoje mozgowe nam sie poprzepalają
Stary 2011-11-23, 11:30   #3806
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
nie, na ebay'u w sklepie kosztuja 39,90€ a ja kupilam za 35,40€ (juz z przesylka) nowe, bo uzywanych fajnych nie widze, a potrzebuje na teraz ... zamawialam ostatnio ze strony h&m online ale jednak ich nie odbiore, wiem wredna jestem ale przesylali mi jedna przesylke ponad miesiac to niech sie kolysza hehe

a kupilam takie
http://www.ebay.de/itm/H-M-MAMA-Jean...#ht_2938wt_907 jasny niebieski
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-23, 11:30   #3807
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Według mnie materac piankowy jest za miękki,lepszy będzie panka-kokos,a najlepszy gryczano -kokosowy,przy czym przez pierwsze 6 m-cy kładzie się na kokosie,a potem przekłada na stronę gryczaną.
Monitora oddechu nie miałam przy córce i teraz też nie planuję zakupu,chyba że będą ku temu jakieś wskazania medyczne.Córka była zdrowa,donoszona 10 pkt w skali Apgar.A i dziewczyny pamiętajcie,żeby wziąć fakturę jak kupujecie monitor oddechu,bo można go odliczyć od podatku,ponieważ jest to sprzęt ratujący życie.

Też w pierwszej ciąży zdarzał mi się taki ból,ale nie było to nic co wpływałoby na dziecko.Ale jeśli się niepokoisz lepiej zapytać lekarza dla własnego spokoju.Ale myślę,że będzie ok.

Dziecko będzie w naszym pokoju,nie wiem przez ile czasu-może rok?Wyjdzie"w praniu".Bałabym się gdyby było w innym pomieszczeniu,a bieganie co chwila na karmienie byłoby mało komfortowe.Mąż pewnie prędzej się przeniesie z naszej sypialni,jak będzie mieć ranną zmianę w pracy...

Ja od tygodnia noszę ciążówki.No i zadowolona jestem.Z tym materiałem na brzuch mam.U mnie w pracy bardzo zimno,więc przez ten materiał trochę cieplej.

Mam pytanie: wszystkie będziecie miały wózek z gondolą?Bo ja chyba kupię bez.Spacerowy,ale od urodzenia.Gdybym rodziła zimą,to bez gondoli by się nie obyło,a tak zaraz wiosna.,lato.Bardzo mnie kusi to,że są leciutkie 6-7 kg.
Obowiazkowo z gondola
Stary 2011-11-23, 11:34   #3808
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

o cos takiego chodzi?
Niew iem jak te spacje usunac wiec wkleje Ci moje http://www.nokaut.pl/pozostale-artyk...r-oddechu.html
Konia, u mnie adas tak plakal ze robil sie siny i dopadal go bezdechpierwszy raz byla akurat moja mama u nas po urodzeniu i wlasnie tak go potrzasnela i kalpsa na tylek, ja bym nie wiedzial co zrobic! masakra, mial nawet robione ekg, taki malenski pod tymi kabelkami, no nawet nie chce o tym myslec, na szzcescie bylo wszytsko w porzadku ale strach pozostal!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:34   #3809
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
taki strach jest zawsze .. ale to tak samo z elektroniczna niania.. niby jest a przeceiz wiadomo ze bedizesz co chwile latac i sprawdzac....mysle ze w pewnym momencie to juz trzeba odpuscic bo na prawde zwoje mozgowe nam sie poprzepalają
Niani też nie miałam, ale mam małe mieszkanie....no i spałam z Małą w pokoju, każdy odgłos jaki wydała mnie budził momentalnie, takie fajne działanie mózgu kobiety jest chyba, że jest maksymalnie wyczulony na odgłosy Dziecia.Ja chyba jestem z tych co elektronicznym maszyną nie ufają.
Stary 2011-11-23, 11:35   #3810
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Kochana, ja ciazowki nosze od 10 albo 11 tygodnia ciazy a jestem juz w 25 potrzebowalam po prostu wiekszych, bo przytylam juz 10 kg i tamte mnie cisnely w udach (byly przy ciele dosyc)
Jestem pelna podziwu i zazdrosci jak widze jak dziewczyny w moim wieku ciazowym maja tylko takie pileczki i mieszcza sie jeszcze w spodnie sprzed ciazy ... u mnie to nie do pomyslenia, bo byly mi za ciasne juz w 10 tc, mimo ze wtedy nie tylam nic
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości