|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
, po tym wszystkim będą jak wentyle od stara. Do tego pojawiają się zalążki zębów i tak mnie masakruje tymi zalążkami, że szok.
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Marttunia może faktycznie z tą kupą to chodziło o dokamiane i piesiowe?!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1534 |
|
kosmitka
|
Cotka tu się nie ma czego śmiać
.No czekam aż się obudzi i śmigamy na spacer, zajrzę wieczorkiem. Miłego dzionka mamuśki .
|
|
#1535 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, moje nerwy pewnie też wyczuwa mimo że staram się jak mogę do niej ze spokojem i uśmiechem podchodzić mimo że często uśmiech przez łzy a co do chłopów to już ciąża powoduje u niktórych napady głupoty Cytat:
2 miesiące mówisz oby u Hani też zadziałało bo kto jak kto ale ona z mamusią powinna współpracować na tym samym wózku jedziemy ![]() dzięki dziewczyny kilka postów z wami i świat wydaje się lepszy
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalążki zębów? A jak to wygląda? |
|
|
|
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=mooonik;30676208]
![]() ![]() ] 10h chyba sie nigdy nie doczekam takiego wyniku ![]() Moja dwumiesieczna (rowno dzisiaj konczy 2 miechy ) przesypia max 4,5h i to tylko ten pierwszy wieczorny/nocny sen, potem standardowo budzi sie co 3, a czasem nawet co 2 ![]() aa2 - my mamy mm i piers i mala zwykle robi 1 czasem 2 kupki na dzien. Mysle ze jak jest jedna dziennie to juz jest dobrze Cos chcialam doczytam wstecz i widze, ze chyba nie odswiezylam strony i nie nadrobilam do konca, takze wracam do czytania
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, ale Amelka jest tylko dzien starsza od Mikula, a skoro sie juz przewraca tzn ze on chyba tez powinien co?
|
|
#1539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Rabarbar a myslalam własnie co się z Tobą dzieje, bo Cię nie było i nie bylo... współczuje kochana że dzieciaczek niespokojny, co do męża to nic się nie wypowiem, bo ja tez calutkimi dniami (czasem i nocami) siedzę sama z dwójką, a mąż pracuje, pracuje, pracuje....
Ale zastanow się dobrze nad tym powrotem do Wrocławia. To bardzo trudne zostac samemu tak na wciąż. Ja wiem jak to jest być samotna matką bo mnie małż zostawił jak byłam w ciąży. I teraz to się cieszę że się opamiętał i jest z nami, choć jeszcze daleko do idealnej rodziny ![]() Aiszka Nawet nei wiem jak Cię pocieszyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Natka skąd mogłas wiedzieć z ta kawą?Teraz już wiesz i jest cacy tak? ![]() A ja Wam się pochwalę że mam anioła nie dziecko w domu. Od urodzenia przesypia całe noce (raz miałam cięzko bo ją bolał brzuszek). Dziś spała od 19 do 7 rano - w tym tylko dwa karmienia, aż bylam niespokojna A piersi mi tak nabrzmiały że cieszylam się jak wstała Ale nie znaczy to że jestem wyspana. Musiałam spać zwinięta w precel gdzies wcisnięta w scianę, bo w moim łóżku oprócz męża spali w najlepsze rozwaleni Konrad, pluszowy miś, pluszowa żaba i jeszcze coś pluszowego trudnego do zidentyfikowania a teraz jak na wyrodną matke przystało wystawilam Malgosię na balkon (zamiast spacerować z nią a co ) gdzie znow spi ale K. go uwielbia!) i je a mnie idą ciary jak na to patrzę. A ja myk na wizaż ![]()
|
||
|
|
|
#1540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i tak szarpie gdy się mleczko kończy i trzeba mocniej ssać a jej się ni chce brrry ni wyobrażam sobie karmiania gdy dzidziol ma ząbki ciekawe jak babeczki karmią po 2 lata brrryyyyyyyy
|
|
|
#1541 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nastawiłam dwa obiady, ryż na sałatkę i pranie i zrobiłam kawkę i wróciłam
Cytat:
a za wagę trzymam zazdroszczę przeokrutnie!!!! wzięłabyś dmuchnęła mocniej to by do nas może trochę doleciało oo razem z Indygo możecie podmuchać tu w moją stronę tym czystym powietrzem ![]() ucho mnie boli ![]() dzięki wpsółczuję syt w domu wpadaj do nas jak tylko możesz, bo zawsze to inaczej jak się zamieni z kimś słówko choćby tylko wirtualnie, od razu się czujesz inaczej![]() Cytat:
![]() my też we 3 chodzimy, już się nasz nauczył że jak chce chodzić to musi być grzeczny i teraz mi się nie przeplątuje między wózkiem a mną ![]() a jaka to rasa Waszej, że taka groźna ?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za 2m
|
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i najważniejsze że dzieciaczki zdrowo się chowają gratuluje wytrwałości i nieustannie podziwiam
|
|
|
#1543 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oj wrednam, ale moja ma w głowie pobudki co 3h i mnie to czasem wkurza Cytat:
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale macie towarzystwo w łóżku faktycznie pies zabójca przypięta jest do wózka? czy tylko tak wygląda? ja próbowałam mojego przypinać ale się udenerwowałam tylko, a tak sobie w jednej ręce prowadzę wózek a w drugiej mam smyczkę
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okropna jesteś męża miałaś w łóżku, no no widzę, że dawna, szczęśliwa Lau powraca |
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uwierzycie - ja znów mam zastój w tej pieprzonej piersi
Jestem totalnie załamana Wysłałam męża po kapturki- ale nigdzie nie było- dziś dopiero rano teściowa przyniosła.Ale przez noc smarowałam sutek kremem na atopową podrażnioną skórę i jest już znośnie. Była położna środowiskowa - myślałam,ze coś pomoże, a ta znów z tym swoim okładem z mąki i śmietany, a mało tego wysłała teściową z synkiem na spacer! Bo ja mam odpocząć... Teściowa oczywiście cała happy - a ku... kto będzie mi pokarm ściągał?????????? Pierś już jak balon ![]() Mam ochotę se łeb strzelić Dzwonie po nich niech wracają! |
|
|
|
#1547 |
|
Rozeznanie
|
znów wpadłam na szybko
![]() no i u nas wysypka skończyła się skazą ale nie to najgorzsze na sisiorku mu urósł taki pęcherzyk i lekarz mu skórkę naciągał na penisku no wiecie tak na rzołędziu i był wielki płacz (bolało) a najgorsze jest to, że musimy to robić codziennie przy kąpiei żeby sie na nowo nie zrosłoa z dobrych wieści to takie, że Igorek się uśmiecha jak go mamusia poprosi ale się jeszcze nie przewraca z brzuszka na plecki :confused : - może dlatego, że kocha spać na brzuszku i innej pozycji nie toleruje
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
bliźniaczko kochana
a probowalas okładać zimną kapustą? taką rozbitą? mnie naprawdę pomogło... a Piotruś ściąga Ci z jednego miejsca czy probujesz go przystawiac tez spod pachy? i wiesz że im częsciej ściągasz i przystawiasz tym więcej będziesz miała mleka i problemów, nie? To takie blędne koło... Postaraj się nie sciagac do konca tylko tyle zeby sobie przynosić ulgę. Tak mi przykro za Ciebie
|
|
|
|
#1549 | |||
|
Rozeznanie
|
Nie ma bata, nie dam rady być na bieżąco...
Dzisiaj w nocy od w pół do pierwszej do w pół do trzeciej była akcja brzuszek A wcześniej spała bez problemu. Dałam jej w końcu Infacol i usnęła. Już się zaczęłam zastanawiać, czy to może mój pokarm jej nie służy Ale jak podczytuję to Wy też macie takie problemy więc może to faktycznie wszystko się rozwija... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może my sąsiadki jesteśmy? ![]() I też oczywiście zapraszam na dotlenienie
|
|||
|
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
dopiero od paru dni znalazłam chwilę by wejść na wizaż. Bujam dziecko nogą w foteliku i ma wielką radochę z Mojego kapcia =) he he w niedziele byliśmy u teściowej i zaczęła gadać że powinnam dla dziecka się poświęcić i karmić piersią. A jak wróciliśmy to mama biorąc Czarka powiedziała "Twoja mama chce być super laska i dlatego Cię nie karmi". Mam dosyć tego że mają pretensje że karmię butlą |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spod pachy tez karmiłam.Ja nie wiem o co cho do tego jestem nie wys[ana bo ciagle biegam z okladami- po karieniu chlodnymi, przed karmieniem latam rozgrzewac te piers.Masakra noooooooooooooooo
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
grzeczny i kochany synek =)
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieciaczki uczą się tego nawet do 8 miesiąca i to jest w normie... ![]() Cieszmy się, że jednym dzieciaczkom coś udaje się szybciej, że szybciej rosną |
|
|
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
a Moje dziecko się prawdopodobnie przeziębiło, bo bardzo często kicha =/ a dzisiaj mieliśmy iść na szczepienia =/
|
|
|
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
Rabarbar
Współczuje sytuacji w domu. Szkoda w ogóle komentować zachowania męża... Dziecko mu się urodziło a on karierowicza w sobie odkrył??!! Ściskam mocno i całuję |
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
miałam się o coś spytać w sobotę i teraz Mi się przypomniało: czy jak dziecko się baaardzo ślini to oznacza że zaczynają rosnąć zęby? Bo słyszałam że tak jest. A Mi i mężowi zaczęły rosnąć zęby przed 6 miesiącem
|
|
|
|
#1557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Sorki że wpadam tylko się pytać
|
|
|
|
#1559 | |||
|
Zakorzenienie
|
współczuję, ty to się umęczysz
a ręcznie nie próbowałaś ściągać?Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jeszcze raz i coś bym napisała ale się powstrzymam ![]() Cytat:
![]() aaa Indygo dzięki za linki, poczytałam nie tylko o kupkach
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Mi też się wydaje że za wcześnie, ale matka i ciotka mówią że to znak że zęby zaczynają rosnąć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

.
Ja na początku też śpiewałam tylko kotki dwa, ale trzeba było się wyedukować
Wolałabym sobie te przyjemności rozłożyć w czasie, a za miłe słowa BARDZO DZIĘKUJE 

chyba sie nigdy nie doczekam takiego wyniku 

Nawet nei wiem jak Cię pocieszyć 

a najgorsze jest to, że musimy to robić codziennie przy kąpiei żeby sie na nowo nie zrosło