|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Zanka ile Ci brakuje?
Właśnie zauważyłam i klikam na Ciebie
|
#1772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Cytat:
![]() TELIK nie miałaś dzisiaj czkawki w nocy? Całą noc o Tobie myślałam, bo skręciłam ogrzewanie i mała spała całą noc, nawet nie było pobudki na "podaj smoka" ani nie było zapchanego noska . Pobudki na jedzenie były, ale to jej jestem w stanie wybaczyć .Odespałam trochę Miałaś rację, za ciepło miałam w pokoju
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
wskoczyłam dziękuję, ale i tak mam mało klików, dzieciaki nie pozwalają posiedzieć na wątku z wymianą i poklikać, więc pewnie znowu za chwilę wylecę
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Zosię coś męczy, może kupa, może skok, bo jakaś taka dziwna jest, wieczorem spać ne=ie chce, w nocy często się budzi już 3 raz, jakaś taka inna jest. Ale rozwija się fajnie, coraz więcej gada, zaczepia i śmieje się, więc chyba wszystko ok, tylko ja zmęczona, bo nie nadrabiam snu w dzień tak jak ona. Głosuję, dziewczyny, głosuję, już nawet nie wiem na kogo... ![]() Już jedziemy My też dieselowi, miesięcznie na dojazdy Tż do pracy wywalamy 600 zł, teraz jeszcze ta W-wa Kolina, nie martw się! Rehabilitacja pomoże! Marzena, za samodzielny wypad, dzielna byłaś ![]() Stronczek, lećcie bezpiecznie! Agni, HELOŁŁŁ Kajool, gratki dla Szymona za 5 m-cy!!!! ![]() Jacieee, ogłoszenie super ![]() Marina, Biorę się za robotę |
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna a jaką temp masz w nocy?
Nie mam pomysłu co ugotować.
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia, bo nie mam tam termometru. Tak na czuja skręciłam kaloryfer (bo nie mamy jeszcze danfossów
).A mój Tż kilka ostatnich dni jak nawalił do pieca, to mi się ciężko spało. No i małej jak widać też . Patik a Ty sama na siebie możesz klikać, czy nie?
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pospała. 20 minut.
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam się jak głupia i komp mi padł
wiec w skrócie Kajool brawa dla Szymkaiustynato cieszę się że mogłam pomóc u nas też był problem ze zbyt wysoką temeraturą-mieliśmy 23 st i pediatra(ten który prywatnie przychodzi do Dżonego) powiedział żeby obniżyć tak do ok 21 i teraz katarku nie ma i śpi się lepiej a teraz pytanko Mój Jaś nie chce jeszce do końca chwytać powinnam się martwić?? ponadto już nie chce sie przewracać z brzuszka na plecki ![]() rozleniwił się mój brzucholek aha i jeszcze jedno która mama była z maluchem na przetykaniu kanalików łzowych(jacieee?) ps patik ja rozmyślam nad ogórkową
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Telik z brzuszka na plecy to sie moja 5 miesieczna córa nie przekręci, ale ma na to czas. Z pleców na brzuszek nauczyła się w swoją 5 miesięcznice. Spokojnie.
Kajool (chyba) chyba wklejała link do takigo fajnego pdf-a co dziecko w którym miesiącu powinno umiec |
|
|
|
#1780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, witam
Czy któraś może na parę dni zabrać moje dziecko Kajool dla dużego syniaKolina przykro mi, ale zobaczysz zanim się obejrzysz wszystko będzie dobrze agula moja ma ten gryza, ale nie umie z niego korzystać ![]() Shira oczywiście kciuki za bioderka ![]() Tyle zapamiętałam
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Telik a wiesz że ja też myślałam o ogórkowej? ale stanęło na grochowej
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro, Editka - wszystkiego najlepszego dla Waszych dziewczyn Niech Nelcia i Malwinka pięKnie rosną i dużo się śmieją A nadrabiać będę potem
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
ja od dwóch dni sie nie udxzielam, ale podczytuję Was, nie mam jakos weny do pisania, i w ogóle, nie chce mi sie myśleć, mój mąż przeziębiony, i jak to chłop chory nic nie robi w domu, wszystko na mojej glowie, jestem przemęczona, niewyspana, i mam dość dla kończących tygodnie i trzymam dla potrzebujących, zanak, patik glosuję na Was, , utrzymacie sie, byle do 29 wytrzymać i w rankingu, dziewczyny zmobilizujcie się, a jak dziewczyny wygrają to nam dziewczyny po kropelce powysyłają produkty, tak, że każda będzie zadowolona ścista c pośladki i klikać
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1786 | |||
|
Raczkowanie
|
Dobry dzień
![]() U nas nocka jak zwykle, 3 pobudki na jedzonko i szybkie zasypianie. A już miała okres, że przesypiała prawie całe nocki.. Teraz leży na macie i gada do lwa i żyrafy.. Cytat:
wierzę, że wszystko będzie dobrzeCytat:
![]() teraz to już za lądowanie![]() ![]() Cytat:
![]() klikam |
|||
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
pamietam jak opisywałaś że to tragiczne przezycie,ale opiszesz mi na czym to polegało
u nas ropienie oczek nie przechodzi i za tydzien juz musze poprosic pediatre o skierowanie do szpitala
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam po zabiegu przestało ropieć. Praktyki są różne. Moja koleżanka była z synkiem w Katowicach i tam zabierają Ci Dziecię do zabiegu i oddają zaraz po. W Krakowie, tam gdzie my byliśmy, jeden rodzic wchodzi z Maleństwem. Całość tra może ze dwie minuty. Położyli Domka na leżance, zawineli w prześcieradło, żeby nie machał kończynami. Dodatkowo pani doktor kazała mi go przytrzymywać. Pilęgniarka trzymała Małemu głowę, a lekarka przetykała kanalik. Do kącika oka wkładała igłę i przetykała (najpierw samym powietrzem bodajże, a potem jakimś żółtym płynem) Potem odwróciła Dominika na brzuch, poklepała po plecach i wyleciała ta cała ropka (buzią chyba). Płakał jakby go ze skóry obdzierali, ale jak tylko wzięłam go na ręce, to się uspokoił i zasnął. Potem przez tydzień jeszcz kropiliśmy i wszystko ustało. Przez pierwsze dni po przetykaniu w kąciku pojawiała się jeszcze ropka, ale było jej niewiele. Na szczęście wszystko ustąpiło ![]() Przepraszam za szczegółowy i dość drastyczny opis Sedno jest innym kolorem, jak ktoś nie ma ochoty, może sobie odpuścić
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
brunetka na Ciebie też klikam, ale nie tak często jak na dziewczyny, Ty jesteś dużo wyżej niż dziewczyny, Tobie tak szybko nie grozi spadnięcie z listy, ale też klikam
|
|
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
po chwilowej nieobecności od tygodnia próbuję Was nadrobić i co? jestem na 38 stronie hehhe
nie ma na Was mocbnych tak więc zaczynam od biezących )u nas wszystko ok, poza tym że Majka zapomniała jak to było przesypiać całą noc oraz jak się zasypia samemy w łóżeczku... mam nadzieję, że to skok poza tym wszystko gra i trąbi ))gratki dla wszystzkich za miesiące, kciukam za potrzebujących' od teraz się będę odzywać bo tak być nie może ![]() uciekam na spacer z terrorystką ![]() iwona |
|
|
|
#1791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie chcesz i mojej na spacer zabrać? DaKaro jak tam po powrocie męża ?Agadus z chorym facetem, to gorzej niż z dzieckiem
|
|
|
#1792 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane. Kompletnie nie mam czasu na Wizaż
. Nadrabiam Was po trosze na komórce, ale z odpisywaniem gorzej-trudno się posty cytuje.Wczoraj napisałam dłuuuuggggiiiieeegggoooo posta o chrzcinach i co-wywaliło mnie .Z ważniejszych spraw: Malwinka kończy dzisiaj 3 miesiące!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hmm trudno napisać...Chyba trochę się od niego odzwyczaiłam, strasznie mnie denerwuje...Choć ostatnio wszystko mnie denerwuje, więc może to nie tylko nerw na niego. Pojechał do rodziców na 2 dni. Ech nie wiemy co robić, gdzie się osiedlić, dylematy... |
||||
|
|
|
#1793 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że już wszystko jest ok![]() Cytat:
Z tego, co czytałam, to jedne mamy zachwalają, inne piszą, że wypada dziecku z buzi i jest za duży, także trzeba chyba wypróbować na swoim dziecku, bo co rodzic, to inna opinia, wiadomo![]() Cytat:
![]() ![]() Btw. gratuluje wszystkich skończonych miesięcy i tygodni Mój Natan jutro skończy 15 tygodni Na razie przesypia całe noce i jest mega kochany. Wszystko co ma pod ręką wpycha do buzi i strasznie się ślini, ale na zęby przecież chyba za wcześnie? ![]() Mleka mu zmienialiśmy 5 razy, w końcu najlepiej mu jest na Humanie W sumie zero problemów. (na innych ulewał okropnie albo miał zaparcia, a jak nie zaparcia to biegunki...)We wtorek idziemy na drugie szczepienie ![]() Rzadko się udzielam, bo poświęcam mu praktycznie cały swój czas, za to podczytuje regularnie
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Da Karo najlepsze życzonka dla Malwinki z okazji 3 miesięcy
Lila dziś odsypia wczorajsze szczepienie, bo usnęła przed 11 i jeszcze śpi
|
#1796 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja przez caly okres choroby Igora chodzilam jak neptyk i caly czac tylko jedzenie ,przewijanie.leki.odciaga nie i nawet czasem do kibla nie mialam czasu pojsc ![]() Oby Igi zdrowial szybko a ta koopa to po antybiotyku ??? kilkam ![]() brawa za mc i tyg. ![]() ![]() Iguś śpi na balkonie w wozku juz 2 godziny zaraz go wprowadzam spowrotem...... ![]() piekna pogoda ale mnie wciaz kregoslup boli i nie znioslabym wozka wiec bylo tylko werandowanie...... ![]() Czy Waszym dzieciom tez poca sie stopki???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-11-23 o 13:31 |
|||
|
|
|
#1797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Klikam cały czas na wasze bannerki a pomysł z bannerkami na początku super, popieram ![]() co do paczek świątecznych, to Majka dostanie paczkę żelków od męża z pracy Dziecko spało mi od 22 do 2 i później usnęła o 4 i pospała do 5
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Krystiankowi też pocą sie stópki , któraś dziewczyna już o tym pisała że to normalne A my po szczepieniu następne w styczniu Krystianek waży 7500 i mierzy 64 cm choć myślałam ze więcej Malwinka Kornelia ![]() |
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja - prosze o kliki
i lece odpisywać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Całą noc o Tobie myślałam, bo skręciłam ogrzewanie i mała spała całą noc, nawet nie było pobudki na "podaj smoka" ani nie było zapchanego noska
.

wierzę, że wszystko będzie dobrze
?
.