Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 10:02   #2431
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Madzia- krem do włosów kręconych z Pantene polecam.
I moje ostatnie odkrycie John Frieda... coś tam nabłyszczające, żeby loki pięknie się kręciły... ale w domu sprawdzę nazwę.
To pierwsze używam od dawna. Po myciu. Bez spłukiwania.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:04   #2432
P0P70
Zakorzenienie

Madzia- Super sie prezentują te Twoje chłopaki na E. A Eryk jaką ma fajną fryzurę. No i dla mnie Erwin wcale nie jest chudzielec jest taki w sam raz.

Ja to jakoś na puncie wagi mojego dziecka mam hopla. Na początku walczyliśmy o każdy gram. Potem znalazła sie na 50 centulu (w wykresie dla wcześniaków) i już mi się wydawała taka pulchna. Teraz też staramy sie aby za dużo słodkich rzeczy nie jadła.
Ja to nie chę aby mnie przeklinała w dorosłym życiu że za dużo komórek tłuszczowych jej utworzyłam. Babcia u nas ma tendencję do wpuchania jej na siłę jedzenia i boję się że ją zacznie przekarmiać. Na szczęście TZ pilnuje.

Ja też zawsze byłam chudziną z niedowagą. Ale gdy zaczęłam w wieku 12 lat dużo ćwiczyć to i jakoś przy tym masy narałam jak potem przestałam. I tak od 20 roku życia to walczę z wagą.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:30   #2433
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dokładnie, mi się fiolet podoba ale chyba zrobię kolorową, bo fiolet mi się pewnie szybko znudzi

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

u nas też żywa
my co roku meliśmy żywą ubrana na biało i niebieskie światełka w tym roku bym chciała sztuczną białą i ubrana na srebrno czerwono, bo taka mi się w tym roku podoba, ale mam 3 kartony takie wielkie ozdób białych, większość drewnianych i kryształowych, sa tez perełki jeszcze po mojej pra pra babci, mamy takiego konika bujanego, do zawieszenia na choince, to jeszcze z przed wojny przekazywany z pokolenia na pokolenie u nas w rodzinie< i mi sie on dostał >
co roku zawiesza sie u nas też nową bąbkę szklaną i na niej coś pisze, w tamtym roku zawisła z napisem Julia - pierwsze święta i data

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
pantery:P
świetne są te bambosze ja poluję na podobne, a Jula ma takie białe i uwielbia w nich chodzić, codziennie rano do auta je pakuje

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzisiaj sobie uswiadomilam że te takie zestawienia ile na funduszu mam kasy, ciągle idą na adres mojego byłego
Wkońcu sie wziełam i powypełniałam zmiany adresu. Po parenastu latach

- jednorazowo to tyle ile jest leku do końca więc to zalezy od inhalatora w jednym ta sama dawka schodzi 30 min, w innym 5 min Najlepiej po każdym użyciu umyć żeby się leki nie mieszały.
-ja robię max 5 dni, przeważnie po 2 dniach już nie muszę
-samej soli to możesz dac np 2 ml, to szybko zejdzie

No wiesz zawsze możesz teściów i rodziców do siebie zaprosić

Ja cały lany poniedziałek próbowałam rozchodzić skurcze biorąc nospe i apap, no i na koniec wody mi odeszłyale to już chwilę po północy więc mi zakończyły lany poniedziałek

A jak byłas na ostatnim usg to jaką wagę miała?Bo ja tak z ciekawości skoro nasze dzieci tyle samo ważyły, to tak ciekawa jestem, ile większe następne by było

mój już śpi od godzinki, więc do 17 mam luz. Eryk lekturę czyta, ja sernik na zimno zrobiłam z agrestem i porzeczkami i malinami czekam az stężeje
o tym samym pomyślałam, ja jeszcze bym poprosiła wszystkich, zeby przynieśli ze sąbą jeakieś potrawy, bo będę po cc i nie wiem jak bedę się czuła, uwielbiam święta rodzinne
ja mam nadzieję, że moim siostra w tym roku uda sie przyjechać na święta, w tamtym byłam tylko z Tż Julią i moimi rodzicami i siostrzenicą. Trochę smutno było

Cytat:
madzia wiesz nawet o tym myslelismy, tylko nie wiem jak sie bede czula po cc wiec wole nikogo nie zapraszac niz odpierdzielic jakas chale.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

ostatnio przez ulozenie jej nie zwazyla, bo byla w dziwnej pozycji i nie wazyla jej w ogole, jutro na 9 rano jade do szpitala zobaczyc jak tam ktg usg i do lekarza to zobaczymy, ale waga mniej wiecej bedzie podobno taka jak u mlodej czyli ok 4 kg.
Plus minus pewnie jakies 300g w ta badz w ta, takze okaze sie

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

ostatnio byla wazona w 30 tygodniu to wychodzilo 2200 wiec nie malo jak na 30 tydzien:P
ale masz w sobie kawał kobietki

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
My mamy tylko takie stare bombki i łancuchy Rok temu dopiero kupiliśmy niestety sztuczną choinkę a ozdoby "w spadku po teściach"

Ja z pytaniem - czy kał na posiew jest płatnym badaniem? Michał dostał skierowanie ale dr mówiła ze to płatne i ok 40zł. To prawda?
u nas na skierowanie jest bezpłatnie, a jak robię Juli prywatnie, to za komplet płaće coś koło 56 zlotych, ale ja robie na posiew, i na pasożyty i do tego siuśki na ogólne badanie

Cytat:
Z sokołowa z szynki 93%mięsa. A widziałam gdzieś też takie na których było napisane 100% mięsa tylko nie pamiętam jakie to były Tylko czy to możliwe?

Mam dziś do dupy dzień... Kiedy się to skończy?
my tez je kupujemy i te pikoki z lidla, ostatnio sie pomyliłam i wpakowałam do wózka pieprzowe kiełbaski w aucie dałam jedna Juli
a ona do mnie
mamusia oste parówki
ja: smaczne jedz
J: oste pubuj
no i faktycznie ostre były

Cytat:
Mam skierowanie od pediatry na nfz. Ale sama mówiła że to są płatne badania. A może któraś wie które to z tych co podawałam badań? Bo to laboratorium na bank robi a w cenniku ma tylko to co wklejałam... No i szwagierki pytałam ona mówiła że też za coś płaciła ale nie pamięta czy to to na pewno... Może jutro zadzwonię i zapytam

Czy na morfologię Michał musi być na czczo? Bo on w zasadzie to może o północy jest na czczo a tak ciągle coś podjada. Rano bez śniadania to nam zrobi raban w aucie a po drugie to kupę nie wiem czy mi z rana zrobi a nie uśmiecha mi się kilka razy lecieć do laboratorium bo mam 15km...

Dzięki ale coś czuję że niee
nam lekarka morfologie i inne badanie robic po lekkim sniadanku, chyba, że cukier, to całkiem na czczo

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Madzia nie wiem ,ja w zasadzie aż tak nie oglądałam ,po prostu kupiłąm ten z aukcji za 99 i juz bo im więcej przeglądam to sie nie mogę zdecydować

Ana mój tż pracuje tak między Bremen a Oldenburgiem tak mogę w przybliżeniu określić większego miasta chyba nie ma bliżej, dosyć blisko holenderskiej granicy

Jak masz sprawdzone źródło z tą sarniną to fajnie tez bym chciała i nawet mogłabym sobie załatwić ale boję się jednak,więc jestem skazana na świnię ,nie mam jakiejś awersji do mięsa ,ostatnio nawet na drobiu jechaliśmy trochę (miał po 2 skrzydła)

No właśnie tez mam dachowe w sypialni i niestety nawet przez zamknięte tego kundla słyszę

A ja to za bramę wyjdę i sklep podjeżdża do klijenta

Oj to tak jak ja oczy na zapałki rano miałam od 3 nie śpię bo Miko coś świrował i się ciągle wiercił.
Ja do tej pory miałam ekspres przelewowy a teraz kawiarka
Zdrówka dla Maciusia ,teraz taka paskudna pora ,mógłby już mróz być to by wytłukło te choróbska

Zasada jest taka że godzina na kilogram mięsa ,ja piekę w rękawie foliowym w 180 stopniach z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu i piekę zazwyczaj tak ponad godzinę ,pod koniec pieczenia rozcinam rękaw żeby się trochę z wierzchu złapała.
A dzisiaj odkryłam takie coś jak" sól zmiękczająca mięso " chyba z kamisa ale jeszcze nie próbowałam.
A robiłaś tym sposobem?http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,28696022,0.html
bardzo dobra wychodzi polecam

już Ci pewnie przeszło ,ale następnym razem powiedz na głos "co za menda mnie wspomina" i pomyśl co to może być za menda u mnie od razu przechodzi jak trafię na właściwą mendę

W tym po prostu misa jest większa i więcej wejdzie , mojej powiem szczerze nie raz mi brakuje bo na styk wchodzi czasem.Jeśli nie zależy Ci na maszynce ,tarkach i kubku do koktaili to bierz ten ,wizualnie tez ładniejszy i ma większą moc ,chociaż mój tez daje radę.
Tak normalnie biszkopt z 5-6 jaj czy sernik z kilograma to ubijesz ,ale np. 200ml śmietanki raczej nie sięgnie.
To mieszadło nie sięga aż tak do samego dna bo by tarło wtedy po dnie ,najbardziej sięga tylko ten hak.

ja nie kupuję ,jakoś nie wierzę w te procenty mięsa

o też te kabanoski kupuję nie raz moi wcinaja wolę to niż parówki tu chociaż mięso naocznie widać
Dla Lenki też zdrówka zyczę biedoki nasze się wymęczą

Przyszedł mój Tomek -zestaw ,bardzo fajny ,podoba mi się wizualnie i strukturalnie wygląda na solidne ale czy wytrzyma łapki mojego katoryźnika to się okaże

Kawiarka i spieniacz tez dzisiaj przyszły ,już pierwsza kawka robiona ,boska wyszła i dosyć ciepłe mleko ubiłam w moment na sztywną piankę teraz będę żłopać ta kawę litrami ale wcale nie wyszła taka mocna ,załadowałam całe sitko (kupiłam sobie lavaze specjalnie na tą okazję) i jak dla mnie to akurat ,nie lubię lury .Ogólnie jestem bardzo zadowolona

Wy te żywe choinki to oczywiście w donicy kupujecie,żeby później do ogrodu wysadzić ,chyba nie macie zamiaru kupić wyrżniętego żywego drzewka i po tym jak się napasiecie jego widokiem wyrzucić na śmietnik
a wiesz, że przeważnie te co są w donicach nie mają szansy na rośnięcie potem w ziemi na ogrodzie, no chyba, że trafiaja się wam super okazy. Sasiad ma szkółkę i opowiadał, ze dość często sprzedawane są drzerwka w donicy z poucinanymi korzeniami, bo nie ma czasu by ładnie obkopac drzewko i potem w donicy je uformować, tylko harata się jak leci i skutkiem tego jest to, że drzewko wsadzone do ziemi usycha po jakims czasie.

mi ostatnio udało się wygrać aukcje klocków lego
o w takim pojemniku
http://www.brickset.com/detail/?Set=5491-2
jest 2600 klocków ale od 2-6 lat uzywane, ale zapłaciłam za nie 10 złotych na nasze plus 25 za przesyłkę przyszły ostatnio i są super, wszystko można z nich zbudować, tylko nie ma ludzików ale Juli to nie przeszkadza uwielbiam niemieckiego ebay-a

a ja dzisiaj budze moje dziecko. Delikatnie mówie do niej Julia wstajemy, a ona do mnie znowu
no i wczoraj Tż zabronił mi wchodzić do pokoju, gdzie się bawił z Julą, no to posłusznie nie wchodziłam a dzisiaj się wydało dlacego miałam nie wchodzić
moje dziecko rano mi zaśpiewało sto lat
Stary 2011-11-23, 10:44   #2434
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A na noc się coś daje co by się nie dusiła tak?

dzisiejszą noc całą się dusiła, kaszlała, jęczała,płakała, ale już się tak na 100% nie budziła i nie musiałam jej nosić ani uspokajać

ale coś teraz i mnie bierze....lekki katar się zaczyna i mnie gardło pobolewa....
Maciej dziejsza noc tezstrasznie przechodził a my znim juz nie wiem co robic jutro idziemy do lekarza pocieszę cie ja też jestem już chora mam katar i bolące gardło narazie ratuje sie wodą utlenioną i otrivinem

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Dziewczyny teraz w tesco jest noc zakupów zabawkowych i jak coś się kupi np za 50 zł to 25 zł sie dostaje w bonach do wykorzystania.
ooo za☠☠☠iście a my wszyscy chorzy by to szlag

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
te plasterki są bardzo dobre, ja już od dawna je stosuje nawet jak Zosia była malutka. Na początku kleiłam na łóżeczko a teraz już na piżamki przyklejam.

.
popieram one są super tez ich używamy rewelacja
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 10:53   #2435
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Kawiarka i spieniacz tez dzisiaj przyszły ,już pierwsza kawka robiona ,boska wyszła i dosyć ciepłe mleko ubiłam w moment na sztywną piankę teraz będę żłopać ta kawę litrami ale wcale nie wyszła taka mocna ,załadowałam całe sitko (kupiłam sobie lavaze specjalnie na tą okazję) i jak dla mnie to akurat ,nie lubię lury .Ogólnie jestem bardzo zadowolona
pokaż którą kawiarke zamówiłaś i spieniacz

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak na szybko informuje,że od poniedziałku w lidlu będą kosmetyki gdzie kilka jest z naturalnym składem.Jak którąś z was to interesuje to mogę wypisać,które to są

--

Mam sarnine i dziczyzne ze sprawdzonego od lat zródła.Ja nie przepadam za mięsem.Wolę zjeść coś mącznego,warzywnego niż mięso.No i na pewno to co robią z kurczakami,wędlinami swoje też zrobiło

Ostatnio dostałam sarnine to taki gulasz z niej wyszedłMięso tak pyszne,rozpływające się-to to jadłam ze smakiem
ja bym chyba nie zjadła sarniny;/

Cytat:
to jak już jesteśmy przy kosmetykach to proszę doradzcie mi cos do wlosów lekko kręconych. Ja moje wiecznie prostownicą traktuję, bo wtedy się nie puszą po rozczesaniu. A chciałabym tak na próbę sobie zostawić skręcone. Wcześniej robilam na piankę, i takie sztywne są czy jest coś co ladnie podkreśla skręt, bez tego sztywnienia
madzia chlopaków masz boskich Eryk jaką fryzurkę ma
zawsze się muszę zastanowić chwile który to Eryk a który Eriwn

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Uwielbiam Twoich chłopców

Nie wiem,na tym się nie znam

Evitka Libra
produkty Suhada Nature z serii granat i awokado z certyfikatem BDIH i NaTrue:
  • olejek do ciała (mix awokado, pestek granatu, jojoby i migdałowego) 16,99 zł za 100 ml
  • krem do rąk 9,99 zł za 75 ml
  • masło do ciała 19,99 zł za 250 ml
  • kremowy żel pod prysznic 11,99 za 250 ml
  • krem na dzień i krem na noc 12,99 zł za 50 ml
własnie się miałam pytać które kosmetyki dobre

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I moje ostatnie odkrycie John Frieda... coś tam nabłyszczające, żeby loki pięknie się kręciły... ale w domu sprawdzę nazwę.
ja tez mam kręcone i bez prostowania z domu nie wychodzę, ale strasznie niszczy mi włosy.
Musze wypróbować to co polecasz.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:04   #2436
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z sokołowa z szynki 93%mięsa. A widziałam gdzieś też takie na których było napisane 100% mięsa tylko nie pamiętam jakie to były Tylko czy to możliwe?
ty jemy te same parówki

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
super
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:22   #2437
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
dziękuję, tak myślałam że Ty będziesz wiedziała jako właścicielka kręconych a nie chce metodą prób i błędów bo szkoda kasy i czasu
A to drugie to w rosmanie dostanę czy wysyłkowo?

Dziękuję w imieniu moich chłopcówErykowi fryz sama robię, tym razem ma pioruntak sobie zażyczyłmuszę kupić jakąś maszynkę do wycinania wzorków, bo maszynką troche trudno. ale na allegro głównie z tych tańszych to dla kobiet do miejsc intymnych. Myślicie że będzie się nadawało:brzyda l:

Bylam dzisiaj w lumpku. To był cały wielki zestaw torów i miasteczka Tomka i przyjaciół z kolejkami wyszłoby pewnie około 100 zł, ale na taki zestaw to bym musiała osobny pokoj miećja bym nie miała gdzie tego rozstawić.
No ale kupilam sobie spodnie do biegania nike bardzo dobrej jakości, i przymierzalam są jak na mnie. Tylko żebym miała opieke dla mlodego to wypróbuję

Mój tz dzieci od niedzieli nie widział, i się nie zapowiada że do soboty zobaczy, takie ma godziny pracy(sam sobie ustawił)Dogryzam mu że musze dzieciakom do ich pokoju wstawić ramkę ze zdjęciem taty żeby wiedzieli jak wyglądaale się wtedy wkurza

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:26   #2438
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Madzia super chłopaki
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
tylkooliwka a jak to plastikowe siedzisko?? lepsze niz drewniane??
tak bardzo solidnie jest to wykonane

Cytat:
a i robiłam młodej inhalacje i nawet jej się podobało. Zrobiłam z soli i ambroksolu
i jeszcze głupie pytanie-ile czasu na raz się to robi? aż się płyn skończy? bo u nas trochę to trwało i na raty jej to rozłożyłam.
I jak bym chciała samą solą zrobić, to ile tej soli? tylko 2 ml?
Evitka samej soli to 5ml spokojnie Danielek wciąga sam dolewa sobie co chwilę i ma frajdę,bo 2ml to chwila moment przeynajmniej w tym co kupilam philipsa

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Oliwka- a może w następny weekend zajrzycie do nas na kawkę? Też jestem ciekawa jak Danielek wydoroślał. Może być tylko zdziwiony, że z moją pannicą dużo nie porozmawia (mała mówi po swojemu), ale mądra dziewczynka jest, to jakoś dardzą radę
teraz zapraszam do mnie czyli nie ten weekend tylko następny tak?

Cytat:
i bardzo polecam dzieciom i wam kabanoski z biedrony konspol 100% mięska bez konserwantów i żadnych syfów, są przepyszne, kosztują chyba 8,99zł lub już 9,99zł za chyba 250 lub 200g.
o nie widziałam ich,Daniel uwielbia parówki ale staram się mu rzadko dawać,ja kupowalam tez w biedronce są parówki-morliny ale tam jest chyba 73

Cytat:
Zasada jest taka że godzina na kilogram mięsa ,ja piekę w rękawie foliowym w 180 stopniach z termoobiegiem lub 200 bez termoobiegu i piekę zazwyczaj tak ponad godzinę ,pod koniec pieczenia rozcinam rękaw żeby się trochę z wierzchu złapała.
A dzisiaj odkryłam takie coś jak" sól zmiękczająca mięso " chyba z kamisa ale jeszcze nie próbowałam.
A robiłaś tym sposobem?http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,28696022,0.html
bardzo dobra wychodzi polecam
dzięki,wlasnie za tzasada 1h na 1kg u mnie sie nie sprawdza,za długo,ale ten przepis dobrze wygląda,robisz dokladnie tak jak jest napisane czy jakaś modyfikacja?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:33   #2439
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Asiulek - wrzucam kilka zdjęć Oli. Nie mam jakiś ładnych, pozowanych, moja córcia to żywe srebro, nie ustoi/ usiedzi w miejscu nawet na chwilę.
dziękuję śliczna Oleńka te włoski... Ona niby podobna do Ciebie ale ma coś z tż tylko... nie wiem co

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

A i jeszcze się pożalę...moje dziecko o 4 dni nie było na dworze nie mam kiedy, on śpi w godzinach 12-15, wcześniej jest wilgoć i straszna mgła, a po spaniu, zanim się oswoi po spaniu to już jest ciemno i znowu mgła siada dzisiaj kończę o 10.40, to może go przetrzymam po obiedzie i wyjdę o 12ej....
później nie da rady bo mam zebranie z rodzicami, a jutro andrzejki w szkole dla dzieci, więc dwa popołudnia mam z bani ojciec mój nie wyjdzie bo on nie będzie go ubierał w te wszystkie czapki itp.
To może przez to tak źle śpi?? ja tam wychodzę z malą przed 12-tą. Mimo, że zimno. Przeciez co będzie jak spadnie temperatura do -5 czy niżej? Dziś np. bylam z nią od 9-10.30. Potem jak wstanie po drzemce (najpóźniej o 15) to znów idziemy...

Cytat:
Ja w wielkanoc darłam jape na porodowce, dokladnie w lany poniedzialek
heheh... a ja razem z Tobą

madzia- super masz chłopaków... tylko rób dzieci- takie piękne wychodzą a jaka by była sliczna dziewusia... spróbujcie

A u nas wczoraj stało się coś niemozliwego... tz zadzwonił do mnie do pracy o 17-tej, że mała śpi szok!! Wzięła go za rękę, zaprowadzila do łózeczka i zasnęła... i tak spała do 19-tej, obudziła się z płaczem i strasznie twardym brzuchem. Nie mogła zrobić kupki... matka przedobrzyła z leczeniem biegunki No ale zasneła... obudziła się znów po 21 z placzem ( i już z kupką). Przebrałam ją i... dalej zasneła. Spała do 6!! Ona nawet tak sie budzi jak idzie spać o stalej porze czyli miedzy 20 a 21, a dziś spała tak od 17 z małymi przerwami... szok! Teraz też śpi od godziny, ciekawe kiedy się wyśpi. Myślę, ze niedługo...

A ja własnie skonczyłam gotować moja ulubioną zupę gulaszową... mniammm... idę sobie wlać

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 11:43   #2440
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A to mój szkrab

1. w poczekalnie na pogotowiu
2. tańce z lala w nowych butach
3. w drodze do babci i dziadka
4. wieża
5. cała ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20111120050.jpg (37,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0619.jpg (32,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0640.jpg (36,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0656.jpg (47,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0663.jpg (27,8 KB, 51 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-23, 11:47   #2441
sara 85
Zakorzenienie

Weronika prześliczna, w ogóle po niej choroby nie widać i ma takie same leginsy ala dzinsy jak Zosia

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-23, 11:51   #2442
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Weronika prześliczna, w ogóle po niej choroby nie widać i ma takie same leginsy ala dzinsy jak Zosia
Uwielbiam ją w tych leginsach. ma w nich taką zgrabną pupkę W ogóle sie zgrabniusia zrobiła, a jeszcze niedawno narzekałam, że ma nogi jak na beczce prostowane

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-23, 12:00   #2443
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Uwielbiam ją w tych leginsach. ma w nich taką zgrabną pupkę W ogóle sie zgrabniusia zrobiła, a jeszcze niedawno narzekałam, że ma nogi jak na beczce prostowane
ja też Zosie lubię w tych leginsach, ostatnio nakupiłam jej takich 5 par, każde mają inny odcień
Zosia się grubasek robi, Wercia rzeczywiście zgrabniutka

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-23, 12:03   #2444
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Kawka się prezentuje smakowicie , ja tez już dzisiaj swoją wydelektowałam , moja tez duża ok.300ml i do tego dużo pianki z mleka pychotka.Uwielbiam kawę ,dobrą oczywiście
Dlaczego ja wcześniej tej kawiarki nie kupiłam ,po prostu nie wiedziałam co to jest jaki człowiek ciemny ciagle
całe życie się człowiek uczy i głupi umiera, wiesz jak mówią

fajnie, że kawka smakuje. To dzięki madzi taką pyszną możemy pić

madzia, potwierdzam, dzieciaki masz prześłiczne, nic tylko przemysłowo sie za produkcje wziąść
Ana, dzięki , a miałaś coś z tej serii? mnie się podoba olejek i krem do buzi na noc i do rąk też...

drcron
, garatuluję kolocuchów , toż to taniej jak za darmo
Julcia to supermądrala, fajowa jest
Urodzinki dzisiaj masz?
jeśli tak to wszystkiego naj naj najcudowniejszego

a ty te wszystkie badania to jej tak sama robisz? czy lekarz zalecił?

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Maciej dziejsza noc tezstrasznie przechodził a my znim juz nie wiem co robic jutro idziemy do lekarza pocieszę cie ja też jestem już chora mam katar i bolące gardło narazie ratuje sie wodą utlenioną i otrivinem
wodą utlenioną to bym się prędzej porzyg...solą też nie lubię. Jest taki fajny proszek-gargarin-robi się roztwór do płukania gardełka, nie jest niesmaczny i pozostawia przyjemne uczucie na gardle (taki jakby film) i przynosi ulgę. Koszt:jakieś 3zł. Polecam mieć w domku

Maciusiowi zdróweczka też

madzia, gratuluję udanych łowów

john frieda jest od niedawna w rosmanie, ale nie wiem czy wszystkie serie

Cytat:
madzia- super masz chłopaków... tylko rób dzieci- takie piękne wychodzą a jaka by była sliczna dziewusia... spróbujcie
i kto to mówi , taka się chętna doradzaczka znalazła

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

WERCIA śliczniasta jak zawsze.

lenucha też się pampuchowata robi, a wg parametrów niby ok. ostatnio było 12.700 kg i chyba 88cm

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:04   #2445
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

i kto to mówi , taka się chętna doradzaczka znalazła

-
ja już nie chce więcej nerwusów w domu

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-23, 12:24   #2446
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry

a ja za to juz sie doczekac nie moge maluszka!!!
Rano bylam na badaniach, na 99% 11.12 rozwiazanie bo mloda sie raczej nie obroci, chyba ze na prawde dziecko guma jest
Jutro jade z wynikami jeszcze i dokladnie ja pomierzymy, powazymy itd.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:42   #2447
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - Super że wszystko tam u ciebie w środku OK.

Asiulek - Wercia cudowna. I faktycznie nawet w tej poczekalni nie wygląda na chorą.

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
my tez je kupujemy i te pikoki z lidla, ostatnio sie pomyliłam i wpakowałam do wózka pieprzowe kiełbaski w aucie dałam jedna Juli
a ona do mnie
mamusia oste parówki
ja: smaczne jedz
J: oste pubuj
no i faktycznie ostre były
Julka to jest taka mądra dziewczynka

To i ja Ci zaśpiewam: 100 lat, 100 lat niech żyje, żyje nam.......

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:48   #2448
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

a ja za to juz sie doczekac nie moge maluszka!!!
Rano bylam na badaniach, na 99% 11.12 rozwiazanie bo mloda sie raczej nie obroci, chyba ze na prawde dziecko guma jest
Jutro jade z wynikami jeszcze i dokladnie ja pomierzymy, powazymy itd.
kurcze ale to zlecialo... juz zaraz bedzie druga kopia mamy
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 12:58   #2449
Darusiaaaa
Zakorzenienie

strasznie zlecialo, ja sama nawet nie wiem keidy, z mloda sie dluuuuuuzylo -wiadomo, oczekiwanie 1 dzieciatko i tak dalej a teraz sie nia zajmuje non stop praktycznie sama tz w pracy to nawet nie wiem kiedy dni uciekaja, chcoiaz ja nadal bym wolala zeby sie obrocila i sn rodzic, ale nie to nie! oby tylko wredna po tatusiu nie byla,po mnie moze byc ale po nim NIE!
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 13:02   #2450
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ale wy mile z tym zyczeniem kolejnego dziecka :p moze pojde za waszym przykladem. Jak juz wiekszosc trojke bedzie miala to i ja sie skusze

Moj tz wczoraj jak ja juz zasypialam ogladal jakus program z pirodem. I przyszedl potem do mnie chliptajacy. Ze sobie powspominal jak nasze chlopaki sie rodzily. I ze moze jeszcze coreczke sobie strzelimy do kaplety

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 13:27   #2451
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej dziewczyny

My tradycyjnie po spacerze. Mimo że tak zimno, wilgotno, smierdząco dymem to jesteśmy tak ok 2 godz. Myślałam że jak będzie zimno to bedziemy szybciej się do domu zbierały ale Zosia szaleje jak dzikusek i co chwila znajduje nową osobę do szaleństwa. Prowadzi mnie po róznych częściach osiedla (zwykle tam nie chodzimy) i niestety nie chce chodzić we wskazanym przeze mnie kierunku.

Ja dzisiaj nie pamiętam wogóle nocy, nie wiem czy się Zosia budziła, nie wiem czy do niej chodziłam. Totalny zanik pamięci od momentu uśnięcia.

Moje dziecko uwielbia jeździć na przednim siedzeniu samochodu (oczywiście w foteliku), wszystko dokładnie widzi,śmieje się do kierowców na światłach, macha do ludzi, "tańczy" i nuci jak włączymy radio. Komedie i odstawia.

Darusia - super że z dzieckiem i Tobą wszystko ok. Moze się jeszcze obróci a może zaznasz przyjemności cc i będziesz miała porównanie

Aneczka - zapytaj doktora o spacery czy mają wpływ na niespanie nocne ale tak delikatnie nie wyjeżdżaj odrazu że Twój na spacery nie chodzi.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja daję jedynki zwykłe albo te z serem, albo berlinki, albo cielęce te małe grube.
U nas dzisiaj powtórka z nocy jestem wykończona, mam siniaka na czole, ledwo pudrem zakryłam, a i tak przebija - tak mi przywalił pietą
nie dość, że wróciłam po 20ej z zebrania wykończona psychicznie i fizycznie, nadzieję miałam na przespaną noc, bo ładnie i szybko zasnął, a tu dupa nie wiem, czy nie ma czasem pełni, bo on zawsze napełnię tak reaguje, ale mgła taka, że księżyca nie widzę wcale
Współczuję. Księzyc jeszcze nie w pełni. Może to na zmianę/pogorszenie pogody, moze zęby a może niestety brak regularnych spacerów codziennych. Może ten spacer na którym z nim byłaś to za mało w końcu jeszcze niedawno wychodził codziennie. Gdzieś tę skumulowaną energię musi wykorzystać.

Cytat:
heh, no to mój ma kolege. Ale mój szczupły za mamusia, tzn jak bylam mala to byłam strasznie chuda. W wieku 12 lat ważylam tylko 25 kgpamiętam bo mnie wtedy w szpitalu ważyli
4-Fotki mojego chlopca najmlodszego(chodzi po domu w dłuższych koszuklach i gołą pupą, bo niestety ciągle nie łapie ściągania majteczek i tak wygodniej)
1-razem z bratem wcinają lody, jeden lubi kolorowe drugi śmietankowe, to się uzupełniają
2-i Libra moja poranna kawka. codziennie taka sama duża około 300 ml
3- to co lubi robić najbardziej, siedzi w kartonie gdzie stoi klatka koszatniczki i ją drapie, dokarmia, kręci jej kółkiem takie jego M1
Super chłopaki wygladają a mój zięć w szczególności . Jak tak ktoś sobie popatrzy a nie moze się na dzieci zdecydować to sprawę ma załatwioną. Tylko rodzić.
Zosia podobnie biega po mieszkani, ciągle z gołym tyłkiem.
I zawsze wiedziałam że dzieciaki to się najlepiej kartonami bawią

Cytat:

o tym samym pomyślałam, ja jeszcze bym poprosiła wszystkich, zeby przynieśli ze sąbą jeakieś potrawy, bo będę po cc i nie wiem jak bedę się czuła, uwielbiam święta rodzinne
ja mam nadzieję, że moim siostra w tym roku uda sie przyjechać na święta, w tamtym byłam tylko z Tż Julią i moimi rodzicami i siostrzenicą. Trochę smutno było

a wiesz, że przeważnie te co są w donicach nie mają szansy na rośnięcie potem w ziemi na ogrodzie, no chyba, że trafiaja się wam super okazy. Sasiad ma szkółkę i opowiadał, ze dość często sprzedawane są drzerwka w donicy z poucinanymi korzeniami, bo nie ma czasu by ładnie obkopac drzewko i potem w donicy je uformować, tylko harata się jak leci i skutkiem tego jest to, że drzewko wsadzone do ziemi usycha po jakims czasie.
Sto lat... sto lat...

Po jakim cc ?

Mój teść co roku wysadza choinki z donicy do ogrodu i na 10 lat tylko jedna usłchła ale to też nie wiadomo do końca bo on ciągle daje jej szansę .

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Ale wy mile z tym zyczeniem kolejnego dziecka :p moze pojde za waszym przykladem. Jak juz wiekszosc trojke bedzie miala to i ja sie skusze

Moj tz wczoraj jak ja juz zasypialam ogladal jakus program z pirodem. I przyszedl potem do mnie chliptajacy. Ze sobie powspominal jak nasze chlopaki sie rodzily. I ze moze jeszcze coreczke sobie strzelimy do kaplety
A może to był "Cud narodzin" czy jakoś podobnie na Discavery Channel ? My właśnie tez ogladaliśmy. Super film od zapłodnienia do narodzin. Też wspominaliśmy ze łzami
Stary 2011-11-23, 13:32   #2452
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

u nas na skierowanie jest bezpłatnie, a jak robię Juli prywatnie, to za komplet płaće coś koło 56 zlotych, ale ja robie na posiew, i na pasożyty i do tego siuśki na ogólne badanie

(...)

nam lekarka morfologie i inne badanie robic po lekkim sniadanku, chyba, że cukier, to całkiem na czczo

(...)

mi ostatnio udało się wygrać aukcje klocków lego
o w takim pojemniku
http://www.brickset.com/detail/?Set=5491-2
jest 2600 klocków ale od 2-6 lat uzywane, ale zapłaciłam za nie 10 złotych na nasze plus 25 za przesyłkę przyszły ostatnio i są super, wszystko można z nich zbudować, tylko nie ma ludzików ale Juli to nie przeszkadza uwielbiam niemieckiego ebay-a

a ja dzisiaj budze moje dziecko. Delikatnie mówie do niej Julia wstajemy, a ona do mnie znowu
no i wczoraj Tż zabronił mi wchodzić do pokoju, gdzie się bawił z Julą, no to posłusznie nie wchodziłam a dzisiaj się wydało dlacego miałam nie wchodzić
moje dziecko rano mi zaśpiewało sto lat
Jula nieziemska... Zazdroszczę tych rozmów...

A możesz mi też wygrać takie klocki Ja nei mam szczęścia do okazji 35zł to jeszcze bym jakoś wyskrobała

Dzięki za info o badaniach. Póki co i tak Michaś olewa moje prośby o kupę... Laboratorium otwarte do 18 chyba... ale chciałam parę innych spraw załatwić przy okazji do 15 i

Dopisane teraz... dzwoniłam do laboratorium - badanie kosztuje 59zł No i babka twierdziła że dr mogła wypisać bezpłatne skierowanie... Pojechałam do dr to ta mi z listą badań refundowanych i że tam nie ma posiewu Pogadałam porządnie z pediatrą i na razie robimy ogólne badanie + pasożyty a to za darmo... Tak mi baby podniosły dziś ciśnienie że kawa mi niepotrzebna O chyba przeniosę Michała do innej przychodni bo tutaj mam wrażenie że dobrze jest póki nie ma problemów

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 13:37   #2453
ASIULEK_23
Zakorzenienie

lind- a dlaczego robisz te badania?? ja tez myślałam o tym na pasożyty...

Mała śpi już 3 godziny... nadrabia za całe życie??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 13:52   #2454
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
A ja własnie skonczyłam gotować moja ulubioną zupę gulaszową... mniammm... idę sobie wlać
Podaj przepis
Ja smażę frytki co by mi jeszcze większa dupa urosła...

Wercia śliczna jak zawsze i jakie długaśne włoski już ma, niech szybko wraca do zdrowia bo Misiek się stęsknił... Już nie wspomnę że u JaGii chłopcy ciągle chorzy i nie mamy się z kim spotykać

Cytat:

Ja wczoraj tz mówiłam że jakby kiedyś mnie naszło na 3 dziecko (bo drugie chcę mimo wszystko) to ma mnie na ziemię sprowadzić i powiedzieć stanowcze NIE!

I wiedziałam że czegoś zapomnę - chłopcy super. Fajna fryzurka

Drcron sto lat!!!

Michaś
Stary 2011-11-23, 13:52   #2455
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Idę budzić małą bo za długo śpi.
Spadam... do wieczorka

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-11-23, 13:57   #2456
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
lind- a dlaczego robisz te badania?? ja tez myślałam o tym na pasożyty...

Mała śpi już 3 godziny... nadrabia za całe życie??
Bo Michał od lipca z przerwami nie robi gęstych uformowanych kupek... Czasem zrobi jak plastelina czasem całkiem rzadkie.. Już miał dietę eliminującą mleko, miał bebilon pepti i różne takie ale nic nie pomaga. Wczoraj i dziś zrobił gęste ale w sumie nie wiem dlaczego bo nic konkretnego nei robiłam.

Misiek wczoraj w dzień nie spał, dziś mimo że zmęczony też nie chce iść spać. W nocy masakra...

Michaś
Stary 2011-11-23, 14:35   #2457
agnieszka09
Wtajemniczenie

helol helol

DARUSIA Olinek taki chrupeczek do schrupania....i wloski widac co raz bujniejsze

ASIULEK ahhh ta moja Wercia szkoda,ze moj Adrianek mlodszy od Werci,cuda para by byla

DRCRON EVITKA ja Wam troszke zazdroszcze tych rozmow z coramimoja to ma maly zasob slow...wiecznie yyyyyaaaaaaaaaaaayyyyyyyy y.az w nerwach czasami mowie ,,wyslow sie bo nie rozumiem,,...ale za to sprawnosciowo to az za bardzo.wie jak na szafe wejsc,na szafki w kuchni,jak poskac z wanny i moznaby wymieniac.

LINDSEY duzo zdrowka dla Michasiaja teraz wiem,jakjest Adrianek i ma problemy z brzuszkiem.my rodzice cierpimy ale maluchy jeszcze bardziej

DARUSIA pokaz brzucho:love :

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 14:49   #2458
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Drcron wszystkiego najlepszego

Jak patrzę na Wasze ślicznotki to ja też chcę dziewczynkę!!!!

Agnieszka jak u Ciebie?kolki się uspokoiły troszkę?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:05   #2459
agnieszka09
Wtajemniczenie

TYLKOOLIWKA wszystko jeszcze przed Toba to ja Ci zycze dziewczynki

a u nas raz lepiej raz gorzej.czasmi nic go nie boli a czasmi jednak ma kolke.stosujemy infakol,bardzo mu pomaga
ale jest lepiej i to o wiele.
a poza tym rosnie bardzo szybko.ja jestem w szoku.znow musze nowe spioszki kupic bo juz na styk ma...Karinka lobuziara.ale zaczela sie wiecej przytulac i buziaki nawet daje a malego by zacalowalachce duzo rzeczy robic przy nim,karmic,bawic sie,daje mu ulubionego misia,smoczka jak placze ciezko jest momentami,szczegolnie wieczorami jak juz jest sie zmeczonym a spac nie mozna isc...ale wiecej jest tych chwil wspanialaych

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:21   #2460
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wstawie wstawie, najlepsze ze nie wiem gdzie aparat polozylam wiec zostaje tylko tel , musze poszukac...
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości