|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
| Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
22 | 51,16% |
| Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
|
5 | 11,63% |
| Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
|
5 | 11,63% |
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
|
1 | 2,33% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
|
1 | 2,33% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
|
4 | 9,30% |
| Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Dziewczyny gdzieś kiedyś usłyszałam że ciężarówki nie powinny słuchac np. ostrego rocka a ja nie potrafię życ bez mojego żywiołaka może to nie cięzki rock ale zawsze troche mocniejsza muzyka troche pogansko słowiańska, bo niby potem będzie nerwiaste dziecko
|
|
|
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Buuu...
Tak się kończy pisanie długaśnych postów Choć zwyklę robię sobie jakieś ctrl+c, to dzisiaj nawet nie wiem, jak i kiedy zamknęłam zakładkę. Ech, spróbuję odtworzyć najważniejsze...raczku, witaj aneczka, jeszcze ja gratuluję dobrych wieści Dasti, już doczytałam, że rzeczywiście bardziej liczyłaś na dziewczynkę, ale nie martw się, ja wręcz bałam się, jak to dam radę z chłopcem, bo bardzo chciałam dziewczynkę, a teraz jak mam takiego kochanego chłopca, to i nic bym nie miała przeciwko drugiemu ![]() Timii, ja też nie mam na razie zupełnie czasu na wybieranie wózków, itp. - w tym właśnie przeglądnięcie na necie wózków. Raz "na chwilę" kiedyś zaczęłam grzebać, to nie mogłam się oderwać i noc zarwałam, a następnego dnia w pracy ciężko było... ![]() Z imieniem pójdzie nam o tyle szybko, że przetrząsnęliśmy już wszystkie możliwe imienniki przy Maksie. Gdyby był dziewczynką byłby Zuzią. Niestety przez ostatnie kilka lat bardzo wzrosła popularność tego imienia, ale tż za nic nie zgodzi się na zmianę, nie przeszkadza mu, że co krok będzie inna Zuzia. Poza tym to imię ma mnóstwo fantastycznych zdrobnień, a my od dawna rozmawiając o drugim dziecku mówiliśmy Zuzia Za to przy chłopcu pozostawia mi bardziej wolną rękę (bo jest na milion % pewny, że będzie dziewczynka Dla mnie trochę dziwne jest pytanie innych o opinię w sprawie imienia. Przecież to nam (naszej rodzinie) i w przyszłości dziecku imię ma się podobać, powinno pasować do nazwiska, itp. A wśród znajomych i innych obcych zawsze znajdzie się mnóstwo skrajnych opinii ![]() To tyle co pamiętam
|
|
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na całą pare że tak powiem i polskiej muzyki bo mogę śpiewać Ja to sobie tłumacze tak że jak ja jestem szczęśliwa (a tak jest jak śpiewam na cały dom) to i maluszek jest
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepiej puszczac muzykę powazną lub relaksacyjna. |
|
|
|
|
#426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż dumny i zachwycony że będzie miał syna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#427 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Wy dziewczyny znowu o jedzeniu
Edytowane przez raczek13 Czas edycji: 2011-11-23 o 14:23 |
||
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Ja to chyba dzisiaj zrobię tego murzynka, obawiam się, że do weekendu nie wytrzymam.
w ogóle zasmakowały mi pączki z takiej jednej cukierni i ostatnio 2 dni z rzedu je jadłam, wczoraj co prawda tylko 2 (to są takie mniejsze) ale i tak mam wyrzuty, że będę pulpet. Odkąd nie mam już mdłości (dzięki Ci dozgonnie Boże) to nawet mam werwę żeby cokolwiek robić, bo tak to tylko gazem do domu po pracy i w kimono, więc dzisiaj piekę
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie lubię jak mi marmolada czy powidła wypływają przy zwijaniu a tak układam śliwkę a w piekarniku ona się rozmiękcza tak ładnie (jak w schabie z śliwkami) i przy okazji nie wycieka na blachę ![]() Mówi się, że muzyka poważna rozwija u dziecka wiele zmysłów ale raczej mama, która za nią nie przepada nagle nie zacznie jej słuchać Lepiej słuchać swojej muzyki i się przy niej relaksować niż poważnej czy relaksacyjnej i mieć wrażenie, że drażni Coś tak jakoś chyba w szkole rodzenia mówili albo w poradniku wyczytałam
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30678410]
Myślę że to nieprawda, dziecko odczuwa nastrój mamy więc jeżeli uwielbiasz ten rodzaj muzyki to dziecko też [/QUOTE]to będą śpiewane nietypowe kołysanki jak dla dziecka ale mój tata mówi ze to jest jedyny czas kiedy człowiek nie wstydzi się śpiewac na głos mimo iz głosu do słuchania publicznego nie ma |
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=j4tjl...eature=related
pozniej Mama rośnie no i mojej tak zostało ![]() posluchajcie ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=Q_pkb...eature=related co to jest slub
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
audycja z trójki
|
|
|
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
ile razy tego slucham to padam
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z was chodzi na gimnastykę dla kobiet w ciąży?
Czuję że mam za mało ruchu i boję się co to będzie pod koniec ciąży, tylko nie wiem jak będzie z motywacją :/ |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mocno sie na nią nastawiłam, ale powoli przyzwyczajam się do myśli że będzie chłopiec
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobreeee
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale poki co jest gdzies na dnie toreb w remontowanym mieszkaniu ![]() jak ją odgrzebię to pewnie powiczę chociaz fajnie jest poznac nowe osoby na takich zgrupowanych cwiczeniach ![]() musze to przemyslec
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chodzę na zwykły aqua aerobik |
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#440 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też sobie czasem na ożywienie włączam cos mocniejszego (chociaż nie jest to ekstremalny rock - led zeppelin albo the doors.) A, jeszcze w ramach ciekawostki - mój brat na w telefonie zeppelinów właśnie jako dzwonek i chyba ich córcia jeszcze w brzuchu polubiła. I po urodzeniu, w drugim miesiącu męczyły ją kolki - i co ją uspokajało? Kojący głos Planta śpiewającego Good times, Bad times Podobno działało jak automat Cytat:
Za to jak tylko jest w miare ładnie idę na żywy spacer z kijami trekkingowymi. No i tańczę w domu![]() Swoją drogą, własnie wróciłam ze spacerku, cudna dzisiaj pogoda ![]() Cytat:
mmm... wygląda barrdzo fajnie. i przepis faktycznie jakis taki przystępny. może sie zabiorę jeszcze
Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2011-11-23 o 14:56 |
|||
|
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę z mężem i synem 2 razy w tygodniu na basen za jakiś czas chcemy zwiększyć do 3 razy na tydzień (przynajmniej ja) a gimnastyka w domu we własnym zakresie plus trochę bieganie
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
No a ja mocno liczyłam na chłopaka. Szczerze, to byłam mocno rozczarowana, ale teraz wiem, że jestem głupia i zaczynam się coraz bardziej cieszyć. Najważniejsze zeby była zdrowa.
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
No masakra, naopisalam pierwszy raz taki dlugi post i go wylaczylam krzyzykiem niechacy
w skrocie- mate zakupilam, nie jest taka fajna jak Rainforest, ale moze kupie karuzele z FP jakas jak spotkam 2) ale nadajecie o jedzieniu! az mam ochote na placka (ale nie robie bo za szybko tyje, poczekam do swiat)3) nie robie placka, ale bede na kolacje robic dietetyczna pizze <haha> ![]() Ok ide robic rybe na obiad, ble :P
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nie umiem zabrać za ćwiczenia w domu. mam kilka stron zapisanych.
z biegania zrezygnowałam, ale ciągnie mnie do lasu pobiegać. |
|
|
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
a ja biegac nienawidzę basel kocham ale jakos sił nie mam po pracy wiec moze 2 trymestrze wrócą to zacze znowu na ang chodzic bo od miesiaca na zajeciach nie byłam
|
|
|
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
zmykam robic obiad nr 2 i czas honoru
![]() pierony jedne wykasowaly moj serial z youtube ale od czego jest wujaszek google ![]()
|
|
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja lecę już, dziś wcześniej kończę i lecę do mego Szkrabka małego
pozdrawiam nie namachajcie do jutra za dużo
|
#448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy się dowiedziałaś?? właśnie najważniejsze żeby było zdrowe ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
W domu nie mogę się zmotywowac do cwiczeń, na basen niestety nie lubię chodzic a wiem że jest najlepszy dla kobiet w ciąży, ale zastanawiam się nad tą gimnastyką. 1 grudnia mam wizytę to zapytam lekarza czy nie ma przeciwskazań
|
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodze jeszcze na basen 4 razy w tygodniu i to jest dla mnie najważniejsze. Poza tym staram się w te mrozy spacerowac min 40 minut, ale im zimniej tym bardziej ten spacer przypomina bieg. Moja biedna Chihuahua ledwo za mną nadąża ![]() Ja mocno staram sie trzymac formę, ale mój mąż w kółko mnie rozpieszcza i przynosi mi różne mega słodkie ciasta, bajaderki itp. Jak go nastraszyłam, że przytyłam kolejny kg to powiedział, że koniec ze słodyczami. Och ciężko mi będzie no ale coż... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Tak się kończy pisanie długaśnych postów
Choć zwyklę robię sobie jakieś ctrl+c, to dzisiaj nawet nie wiem, jak i kiedy zamknęłam zakładkę. Ech, spróbuję odtworzyć najważniejsze...
- w tym właśnie przeglądnięcie na necie wózków. Raz "na chwilę" kiedyś zaczęłam grzebać, to nie mogłam się oderwać i noc zarwałam, a następnego dnia w pracy ciężko było...
Ja to sobie tłumacze tak że jak ja jestem szczęśliwa (a tak jest jak śpiewam na cały dom) to i maluszek jest

ale od czego jest wujaszek google